Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Conker: Live & Reloaded
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
KoBik
Musisz je tak nakierowac by cie goniły, a zarazem jeśli te widły przygotowują się do ataku to bądź wtedy blisko siana i wtedy widły rozwalą te siano. Charakterystyczny atak wideł zauważysz musisz wtedy podskoczyć nad nimi. W ten sposób musisz rozwalić wszystkie sianka happy.gif tyle...
Kaczor_666
Finished... 12h gry... kurde... mało mi tongue.gif
Zakończenie takie, że łeska się kręci w oku
To kiedy sequel ?
Flik
pewnie na iXa360 ;-)
mnk
hmmm jakby to powiedziec... utknąłem dry.gif odpowiedz pewnie bedzie banalna, ale juz sam nie wiem co mam robic... Chodzi o ta jaskinie z kamiennym smokiem, jzu zgniotlem tego malego smoczka, a teraz co?? Wskakuje na glowe tego kamiennego i... tylko kasa i zycie na gorze bylo. próbowalem juz nawet wejsc mu do gardla blink.gif ale tez nie o to chodzi... Co dalej??
xelloss
wejdź do tych dziurek oddechowych, naciśnij "B" i obserwuj efekty;p
mnk
Eeechhh... Wielkie dzieki. Najlepsze ze probowalem tam raz wejsc, ale cos mnie sparzylo... drugi raz bym nie probowal... dzieki raz jeszzce.
magelan84
po zabiciu byka i ucieczce przed rekinopsem.. co dalej gdzie isc?
ps: skasowalem sobie sejwa i od poczatku:(
-GLD-Uzny
SPOILER:

Jesli jestes po "kupie" to skocz na nizsza platforme w dziurze po smrodzie, naztepnie na nastepna i do drzwi smile.gif
Jesli jeszcze nie pokonales "kupy" to poturlaj kuleczki laugh.gif
magelan84
Oki dzieki tylko hmm... gdzie wturlac te "kulki" ? jedna "zakleilem " takiego ludzika:))) ale dalej...?
TomisH
Jedna upper pass (masz drogowskazy), potem jedna lower pass i na koncu jedna na sam koniec na samym dole, prosto od domku korytkiem w kierunku bajorka.
_Blaze_
Mam malego zonka, zacielem sie przy bossie z kolesiem ktory ma wielka pale z kosci cool.gif Nie mam pojecia co teraz zrobic.... Dobra tak naprawde jest 1:30 w nocy i nie chce mi sie kombinowac biggrin.gif
Raptor
Musisz wsiasc na dinusia i za jego pomoca jak Gosc podnosi wysoko maczuge sciagnac mu gacie (B) i obejsc go do tylu szybko i zasadzic soczystego gryza w pupsko (B od tylca) wink.gif. Czynnosc powtorzyc 3x.
2razyjot
Ojojojoj! Juz dawno nie mialem przyjemnosci grac w platformowke, ktora tak by mnie wciagnela! Gra jest niesamowicie rajcowna i wkrecajaca a w dodatku poziom humoru to pierwsza liga IMO! smile.gif Wracam z roboty i lece dalej szarpac ...
mikes
Wolał bym się nie odzywać( ja wolę i mam PS2 biggrin.gif) ale dla tej gry mam chęć kupić X'a
KoBik
Nie wiem czy tak warto wybulić tyle kasy za Conkera dry.gif przeszedłem raz i tyle. Conker nie jest w stanie mnie przyciągnąć drugi raz. Poprostu gre zabija liniowość i ogólny brak bonusów, dopałek czegoś nad czym trzeba posiedzieć aby zaliczyć na maksa. Pamiętnym platformerem był JAK pierwsza część którą zaliczyłem kilkanaście razy bo gra coś miała a Conker jest już podstarzały i licze na sequela który rozwinie ciekawsze pomysły.

Ogólnie Conker to gra na jeden strzał, zalicz i sprzedaj.
c1n3k
Od dawna nie bawilem sie tak dobrze przy platformowce jak przy Conkerze (ostatnio pamietam pierwszego Jaka i pierwszego Ratcheta). Szkoda tylko ze do zaliczenia potrzebne mi bylo tylko 11 godzin - chetnie pogralbym jeszcze dluzej smile.gif

A teraz, po zaliczeniu singla, ruszam na podboj Xbox Live biggrin.gif
Raptor
E... nie zgodze sie w pelni wink.gif Conkera juz 2gi raz przechodze... pozniej bede probowac zrobic speed runa wink.gif
Rowniez rozgrywka online jest/byla ciekawa, ale przez jakis czasu (pozniej troszke sie znudzila).
Sp3ct3R
QUOTE(KoBik @ 19 07 2005, 12:40)
Ogólnie Conker to gra na jeden strzał, zalicz i sprzedaj.
*

chyba ze masz dostep do Live to sprawa wyglada troche inaczej tongue.gif
Diabeu
tru, wczorajsza team'owa bitwa na mapce T.M.S. cośtam mnie rozwaliła, walka o każdy segment korytarza, co chwila ktoś donosił działka stacjonarne - inna sprawa że akurat w tym meczu to pierwszy na to wpadłem by targać je na środek planszy - no świetne po prostu to było

tylko jeszcze muszę wybadać jakąś tabelkę awansów bom ciekaw jak to działa, otrzymałem stopień Corp ale nie wiem dokładnie za co
Ozi
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 07 2005, 11:21)
tylko jeszcze muszę wybadać jakąś tabelkę awansów bom ciekaw jak to działa, otrzymałem stopień Corp ale nie wiem dokładnie za co
*

Za liczbe killsów... hyh.gif
Diabeu
no to wsio jasne, prawie icon_twisted.gif
bartiz
Zeby zdobyć wszystkie medale trzeba będzie nieźle się na męczyć :> Ja własnie kończę singla. MEGA GIERA chociaż musiałem podchodzić kilka razy zanim mi podeszła. Ale jak już wciągnąłem to jazda hyh.gif
2razyjot
Ech, 15 godzin mi zajelo przejscie, zawiesilem sie kilka razy a poza tym kazda plansze ogladalem z kazdej strony z szeroko rozdziawiona morda! NAJLEPSZA platformowka w jaka gralem, pod kazdym wzgledem ze SWIETNYM humorem. Bawilem sie jak malo kiedy! 10/10 - grzeje mnie co ktos powie, porowna do czegos tam - gra ideal jesli chodzi o platformowki ... smile.gif
apatia77
swietna gierka, dawno mnie tak zadna nie wciagnela, swietna graficzka, duzo humoru,

jedynym minusem dla mnie to niektore momenty byly zbytio za trudne (np pod koniec z tymi laserami lub np wyscigi na tym czyms - zawsze udezylem w noge tego dinozaura),

zakonczenie tez jest bardzo dziwne, ale przynajmniej gra sie wyroznia od innych produkcji,

bede sobie musial przejsc ta gierke niedlugo jeszcze raz,

w podsumowaniu sweitna produckja, powinni zrobic wiecej konwersjii z n64, jezeli zrobi sie to w taki sposob to jak calkiem nowa gra, dla mnie wymiata,
luck1985
Wiecie skad wziasc muzyczke ktora jest w klubie ?
Diabeu
od momentu jak odpaliłem multi to jakoś nie mogę wrócić do single
siedzi wiewiór niedaleko byczka w krainie kupą płynącej i czeka aż sobie o nim przypomnę
consoleboy
[quote=wujaszek_JJ,25 07 2005, 08:28]
Ech, 15 godzin mi zajelo przejscie, zawiesilem sie kilka razy a poza tym kazda plansze ogladalem z kazdej strony z szeroko rozdziawiona morda! NAJLEPSZA platformowka w jaka gralem, pod kazdym wzgledem ze SWIETNYM humorem. Bawilem sie jak malo kiedy! 10/10 - grzeje mnie co ktos powie, porowna do czegos tam - gra ideal jesli chodzi o platformowki ... smile.gif

Ta jasne ta gra byłaby idealna gdyby nie jedno. TO jest zwykły remake gry z N64! Co to za problem wydać remake 4letniej gry ulepszając grafikę do dzisiejszych standardów a resztę pozostawiając nietchnięta? to ja dziękuje, postoje
Diabeu
to sobie stój
konstant
closedeyes.gif
W dupe weza na samym poczatku sie zacialem: mam juz patelnie, ten klucz zlapalem i nie mam pojecia gdzie isc dalej blink.gif . Ten szary smok na moscie nie kce mnie przeposcic... ludzie pomozcie
sentinel
patelnie masz po to, by go walnąć w łapę, nie? przecież to logiczne. przynajmniej wg. rare. :-)
Diabeu
ten "szary smok" to gargulec

giera śmierdzi oldskulem, co jest logiczne bo to konwersa, jednak takich gier mało teraz jest - teraz każdy miesza gatunki, a ta gra to dla mnie bardziej przygodówa niż platformer
akcja w stodole mnie zabiła zdeka, widły? szubienica? dom wariatów doprawdy
Sasori
Jo, ani to platformer, ani przygodówka. Doprawdy nie rozumiem, nad czym tu się rozpływać w zachwytach. Gdybym miał dziesięć lat mniej to może bym fikał koziołki przed TV z radochy i wołał do siostrzyczki "popatrz, popatrz, walczę z wielką kupą, lol". A tak to zostają 2-3 godziny zabawy z dumbotami i gierka leci na półkę.
Diabeu
dupa tam Sas

jak odpalasz grę to jakie menu masz na starcie?

Live! & Co.

jak dla mnie to styka, podstawa gry to multi, single jest bonusem, odświeżeniem starego hiciorka
Sasori
No, multi pewnie przedłuża życie tej gierki o jakiś czas, niestety chwilowo nie mogę się o tym przekonać. A tak BTW, słyszałem że ludzie narzekali na te wielgachne nicki nad postaciami, że przeszkadzają jakoby. Jak to wygląda w praktyce? W sumie z dumbotami denerwowało na początku ino.

W singlu nie mogę zrobić tej cholernej deski na lawie hyh.gif W ogóle dziwne jest to, że tak lajtowa w sumie gierka przetykana jest momentami tak trudnymi i frustrującymi, że ma się ochotę przegryźć pada na poły.
Diabeu
w praktyce to moze przeszkadzać na początku, ale jak np. grasz misiem i masz obronę bunkra na plaży a host wyłączył mapkę to właśnie te nicki pomagają w lokalizacji np. snajpera co się skitrał na barce i punktuje ekipę

za to na T.M.S. Spamono to czasem nie wiesz czy właśnie podpaliłeś swojego czy wroga

ale ogólnie to nie przeszkadzają one, wręcz pomagają
Sasori
Zdejmowanie snajpera po nicku? Na Teutatesa, toż to zupełnie nie sportowe hyh.gif Ale fakt, z początku modele postaci ostro mi się merdały i nie miałem pojęcia czy łoję to co trzeba hyh.gif
Diabeu
war.....war never changes :f

ta, niesportowe, powiedz to respawn killerom

jak wleziesz na dach bunkru to kucasz sobie i dajesz zoom w bazooce, barki są małe i jak niby masz zlokalizować typa? spokojnie przesuwasz celownik, widzisz nick pojawiający się w nim i WZIUUUMMM, szansa na trafienie to jakies 50% ale przynajmniej typ schizę złapie lekką i będzie chwila przerwy w ostrzale
Ozi
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 07 2005, 11:50)
jak wleziesz na dach bunkru to kucasz sobie i dajesz zoom w bazooce, barki są małe i jak niby masz zlokalizować typa? spokojnie przesuwasz celownik, widzisz nick pojawiający się w nim i WZIUUUMMM, szansa na trafienie to jakies 50% ale przynajmniej typ schizę złapie lekką i będzie chwila przerwy w ostrzale
*

Chyba 10 jak już...

Na mniejszych mapach - vide to T.D.M cos tam - widzisz tylko nicki, wali się tam gdzie jest więcej czerwonego (kolor przeciwników) niż zielonego (kolor kumpli).

IMO - niewiele mapek nadaje się na to, żeby powtórzyć na nich zabawę. Generalnie i tak gra się na plaży. Dziwna gra; w zależności od dnia - niby jest fajnie ale nie jest... albo opcja druga - po co ja to odpalałem? O jaaakiego fajnego fraga zaliczyłem, 4 typa na raz z bazooki przez pół planszy...
konstant
QUOTE(sentinel @ 26 07 2005, 20:11)
patelnie masz po to, by go walnąć w łapę, nie? przecież to logiczne. przynajmniej wg. rare. :-)
*

Thx, wczesniej go ladowalem po pysku, ale nic to nie dalo wink.gif
Diabeu
Ozi, 50%, trafisz lub nie trafisz icon_twisted.gif

można grać na każdej mapie, tylko nie można grać na defaultowych ustawieniach, za dużo stat-whores jest

na T.M.S. jak dasz tylko gruntów i bez upgrade'ów to gra się rewela
2razyjot
QUOTE(consoleboy @ 26 07 2005, 15:40)
Ta jasne ta gra bylaby idealna gdyby nie jedno. TO jest zwykly remake gry z N64! Co to za problem wydac remake 4letniej gry uleprzajac grafike do dzisiejszych standardów a reszte pozostawiajac nietchnieta? to ja dziekuje postoje
*

Najlepiej stoj na bacznosc!

Nie gralem na N64? Wszystko wyjasnia ... ninja.gif
magelan84
HEj co zrobic w miejscu w ktorym jeżdzi sie czołgiem na około potęznego karabinu i opuszcza kładki.. co robic dalej po dojechaniu do ostatniej kładki?
z góry dziekuje
KoBik
strzelaj w podpory które utrzymują te strzelające działko, jest ich cztery, po jednym strzale na jedną podpore, poprostu zlikwiduj je wink.gif
tk
No wczoraj odpaliłem Conkera i choć widać na pierwszy rzut oka, że to czysta konwersja to dla człowieka spragnionego oldschoolo'wych tytułów pasuje jak ulał. Grafika została, wyrażnie podciągnięta choć trochę rażą kiepskie efekty strumyków wody, rzygania itp. Brechty odchodzą nieziemskie już od pierwszych chwil spędzonych z grą, nieźle uśmiałem się gadają z golemem na moście czy walcząc z "Terminatorem" ( ta muzyka biggrin.gif ) ale już zmiażdżyła mnie akcja po pierwszej śmierci - Gregg rządzi. MP narazie testowałem tylko na botach a to też tylko przez chwile ale pierwsze wrażenie to chaos, pogram trochę na XBC i będe mógł powiedzieć coś więcej.
SIKI
Zobaczcie jaką ocenę dał Conker'owi EUROGAMER biggrin.gif
LINK
Ryo-San
no jak kilku dni temu niechacy wpadlem na ta recke..to bylem pewien ze to jakas pomylka o_O patrze na gamerankings cyk to samo..no gleba..
Nie wiem jak mozna sie tak zeszmacic...to nawet nie jest smieszne to jest poprostu żenujące...
Diabeu
ja się nie dziwię eurogamerowi, single jest pusty i tępy
poziom humoru też niski - niewiele jest momentów naprawdę zabawnych

tą grę ratuje multi jak dla mnie
KoBik
No niestety gra sie postarzała, widać to aż zanadto, jak mówiłem gra na jeden strzał i zapomnij, gdzie te produkcje w których chce sie wracać po skończeniu ich nawet z 10 razy?
Diabeu
QUOTE(KoBik @ 4 08 2005, 10:24)
No niestety gra sie postarzała, widać to aż zanadto, jak mówiłem gra na jeden strzał i zapomnij, gdzie te produkcje w których chce sie wracać po skończeniu ich nawet z 10 razy?
*

jak gdzie? na półkach, tylko nie należy się sugerować pianiem fanbojów tylko samemu badać
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 08 2005, 07:21)
ja się nie dziwię eurogamerowi, single jest pusty i tępy
poziom humoru też niski - niewiele jest momentów naprawdę zabawnych

*

Ja bawilem sie kapitalnie i gralem w Conkera po raz pierwszy, z N64 stycznosci nie mialem. ninja.gif

Rozwala wiewior i jego kreacja (pijaczyna!), daja ognia plansze, potyczki z bossami, swietne dialogi (humor sytuacyjny), cudna i kolorowa grafika ... Dla mnie numero uno wsrod platformowek!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.