wuju diabeu chyba ironizowal
QUOTE(Flik @ 4 08 2005, 10:35)

yup
2razyjot
4 08 2005, 10:17
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 08 2005, 09:44)
QUOTE(Flik @ 4 08 2005, 10:35)

yup

Ja nie widzial emoty wiec zobaczylem, ze jakas bestia najezdza na moja wiewioreczke to postawilem kolnierz i ruszylem na solowe ... Taka ftopa!
ej, Conker zły nie jest, po prostu żadna z niego rewelacja
co jak co ale strach na wróble jest wymiataczem w kwestii dialogów (szkoda że tak mało go)
EUROGAMER uchwycił wszystko to, co myślę o tej grze (napisałem też tutaj o tym posta, ale go wtryniła przeprowadzka forum:]) Single zaiste ssie pytę z tymi dow(pipi)mi na poziomie 4 klasy podstawówki (dawać Monty'ego, lol) i zbytnim chyleniem się w stronę "prymitywnej przygodówki". Od platformera wymagam mimo wszytsko więcej błysków, kwików, bonusów i takich tam.
Co do multi to nie do końca chyba mam prawo się wypowiadać, bo ciąłem tylko z botami, ale porównywać do innych gierek już chyba mogę - i taki Star Wars Battlefront z botami dał mi o wiele, wiele więcej radochy niż śmiganie wiewiórami. Fajnie jest przez godzinę czy dwie w tym wiewiórkowie, natomiast batalie SW były fajne przez bite dwa miechy (i zaznaczam że nie jestem fanbojem SW, wręcz przeciwnie).
Może EUROGAMER trochę poleciał z tą czwórką, bo imho należy się solidna 6/10, ale mogę ich zrozumieć - to reakcja na ogólne spuszczanie się nad Conkerem i wychwalanie go pod niebiosa (właściwie nie wiedzieć czemu).
PS
Czy ktoś mógłby powiedzieć adminowi, że "dowcipy" w narzędniku liczby mnogiej nie są niecenzuralnym słowem?
mam maly problem z przejsciem gry. jestem na podworku u tego byka, powoduje wyjscie krowy z budynku, a pozniej jej srake ;>, jednak po wyjsciu z tego podworka nic sie nie zmienia i dalej nie wiem, skad wziac kulki.
Jak krowa sra to wiadasz na byka i w nią wlatujesz (czynnosc powtarzasz x3)
wielkie dzieki. jaki gag byl dla was najsmieszniejszy? mnie do tej pory najbardziej rozbawilo samobojstwo frankiego ;]
Jedyną śmieszną rzeczą był Birdy, reszta to kupa - dosłownie i w przenośni.
Mac_ross
6 08 2005, 12:22
Gra jest cudna, bezsprzecznie najlepszy platformer na X (w sumie za dużo ich nie było, ale zawsze...)
konstant
6 08 2005, 13:30
QUOTE(Sasori @ 6 08 2005, 12:05)
Wg mnie to Birdy jest beznadziejny
QUOTE(konstant @ 6 08 2005, 13:30)
QUOTE(Sasori @ 6 08 2005, 12:05)
Wg mnie to Birdy jest beznadziejny

kazdy lubi inny humor fakt faktem humor w conker L&R jest w większosci prymitywny polegający na znęcaniu się nad czymś

ale każdy powinien znalesc cos dla siebie
Mac_ross
7 08 2005, 15:06
Zaciąłem się w jaskini z ogromnym kamiennym pyskiem smoka (poziom prehistoryczny). Przyprowadziłem małego smoczka na podest i złożyłem go w ofierze dla tego posągu. Ten z kolei wywalił język, ale nie mogę po nim wejść. Z grzbietu smoka zebrałem wszystkie fanty (ogon i pare kostek czekolady). Co mam robić dalej? W pomieszczeniu, z którego przyszedłem jest wejście do dyskoteki, którego pilnuje kamienny "kark". Mówi coś o koszuli i tenisówkach Conkera, wnioskuje z tego, że trzeba skądś wytrzasnąć ubranko, ale skąd? Z góry dzięki za odp, pozdro.
SPOILER Musisz wskoczyć na grzbiet smoka i to wejsc do dziurek nosa jak nie wydobywa się zielony gaz SPOILER
-Hey, isnt he that guy which burnt xxxx?
-Where? i cant see him...
-oooh, for #$% sake.
xD
Mac_ross
8 08 2005, 11:44
Cholera znowu się zaciąłem! Rozwliłem wielkiego jaskiniowca na arenie (to tam gdzie popyla się na zielonym mini T-Rexie) i wróciłem do pierwszego poziomu-tu znowu uratowałem ul, za który dostałem cash. Poszedłem na góre do wiatraka, gdzie spotakałem gadającą beczkę, które stwierdziła że mam za mało cash'u (a mam 2010 zielonych). Co mam robić dalej?!? W poziomie a la kupa jest wejście po drabince a tam wielka budowla z $ i zerwanym mostem, czy trzeba coś tam zrobić? Gra jest zajefana, ale do szału doprowadzają mnie takie momenty! HELP!!!
musisz zebrac wiecej kasy... poszukaj czesc jest porozrzucana po planszach...
Mac Ross- a zdobyles ta setke co krzyczy do ciebie z tej miodowej budowli? ta kolo liny, ktora laczy pniak i ten wlasnie duzy ul.
Mac_ross
8 08 2005, 19:05
Zdobyłem ten cash koło ula, ale to ciągle za mało...
napisalem ci zebys poszukal po innych levelach... troche inwencji tworczej ;)
2razyjot
9 08 2005, 07:17
Byles u Pani kwiatkowej? Zrobiles questa zwiazanego z nia?
Napisz po koleii jakie questy wypelniles - za co dostales $$$!
ja jak drugi raz ratowalem ul to juz mialem potrzebna sumke. takze musiales w jakiejs misji przeoczyc stowke.
Pomocy bo mnie coś trafi!
Problem mam z epizodem,w którym jedziesz w czołgu i musisz opuszczać zwodzone mosty.Jak przeskakiwać te cholerne przepaście,zwłaszcza trzecią?
Czy skakać należy na przeciwległą krawędź przepaści,czy bezpośrednio wskoczyć na ten podniesiony most?Pierwszą pokonuję bez trudu,drugą to już na fuksa,ale na trzeciej jestem bezradny,jak tam wskoczyć?Przejrzałem nawet FAQi na GameFAQs,ale w niczym mi to nie pomogło.Jak sforsować tę trzecią przepaść?
skocz z krawędzi, i nie zwykły a wysoki jump plus helikopterek ogonem, z lewej strony tej kładki skacz
system podobny do 2giej kładki, ino trudniejszy, fakin milimetry
lol nie przesadzacie? tam mozna przeciez bezproblemowo przeskoczyc. jedyny problem to to ze nas ostrzeliwuja i trzeba na energie uwazac.
Uh...Conker to naprawde świetna lecz za krótka gra!moja najlepsza akcja była na dyskotece:] nie lubie Techno ale konker bełtający i na bani w rytm umc umc był zajefajny:D
QUOTE(Flik @ 8 09 2005, 17:36)
lol nie przesadzacie? tam mozna przeciez bezproblemowo przeskoczyc. jedyny problem to to ze nas ostrzeliwuja i trzeba na energie uwazac.
wyglądam na ogrodnika? akurat ostrzał tam to fakin pikuś 99% spokojnie rozwalasz czołgiem a ta 3 platforma faktycznie jest durna i aj waj jumpa nie odwalisz bo się zyebiesz w przepaść
ja tam nie miałem z tym momentem problemów

najbardziej wnerwiał mnie wyścig, bo na początku myślałem, że trzeba poprostu sunąć ileś razy dookoła a okazało się, że trzeba wszystkich załatwić
sentinel
8 09 2005, 19:21
QUOTE(TaiCat @ 8 09 2005, 17:51)
moja najlepsza akcja była na dyskotece:] nie lubie Techno ale konker bełtający i na bani w rytm umc umc był zajefajny:D
http://www.sentinel.neostrada.pl/sentinel_-_conker_dance.avi ;->
stare i ponoć wcale nie śmieszne, ale jeszcze nie wywaliłem z serwera...
2razyjot
9 09 2005, 06:52
QUOTE(sentinel @ 8 09 2005, 19:21)
QUOTE(TaiCat @ 8 09 2005, 17:51)
moja najlepsza akcja była na dyskotece:] nie lubie Techno ale konker bełtający i na bani w rytm umc umc był zajefajny:D
http://www.sentinel.neostrada.pl/sentinel_-_conker_dance.avi ;->
stare i ponoć wcale nie śmieszne,
Doceniam poswiecenie nad zrobieniem tego, no ale w tym filmiku najlepsza jest piosenka ...
QUOTE(dee @ 8 09 2005, 10:04)
Pomocy bo mnie coś trafi!
Problem mam z epizodem,w którym jedziesz w czołgu i musisz opuszczać zwodzone mosty.Jak przeskakiwać te cholerne przepaście,
zwłaszcza trzecią?Czy skakać należy na przeciwległą krawędź przepaści,czy bezpośrednio wskoczyć na ten podniesiony most?Pierwszą pokonuję bez trudu,drugą to już na fuksa,ale na trzeciej jestem bezradny,jak tam wskoczyć?Przejrzałem nawet FAQi na GameFAQs,ale w niczym mi to nie pomogło.Jak sforsować tę trzecią przepaść?
stary bez sensu kręcisz się dookoła forsyfikacji i łamiesz się na 3im moście. Głównie chodzi o to.. żeby czołgiem zestrzeliwać pokolei umocnienia forsyfikacji po środku wieżyczki. Kiedy już będziesz za 3 mostem i jednym strzałem zestrzelisz wieżyczkę bez problemu wejdziesz do środka. Nie trzeba tam nigdzie wskakiwać dookoła. Cały czas chodziło o tą wieżę pośrodku. O WIEŻĘ PO ŚRODKU!. Więc jedź i zrób co powinno być zrobione. Ze swojego doświadczenia wiem jak długo można się bez celu i w pełnym w(pipi)ienia atmosferze kręcić się po tej planszy.
Grę już ukończyłem-Diabeu opisał co trzeba ,więc wątek tego epizodu uważam za zamknięty.
@T-cośtamcostam
Jak piszę,że mam kłopot z 3 kładką,to mam na myśli trzecią kładkę,a nie wieżyczkę,z którą problemu nie miałem.Czytaj,kurde,ze zrozumieniem.
Saunter
11 09 2005, 00:12
Tak BTW., ma ktoś do odsprzedania Conkera org?
sentinel
13 09 2005, 08:00
QUOTE(wujaszek_JJ @ 9 09 2005, 07:52)
Doceniam poswiecenie nad zrobieniem tego, no ale w tym filmiku najlepsza jest piosenka ... :rolleyes:
zgadzam się w 100%, właśnie ze względu na nią to coś w ogóle powstało. a poświęcony czas - dosłownie minuty...
Czy gra już wyszlą w palu ?? pytam bo nie moge nigdzie jej znaleźść
tak, na 100% wyszla w PAL...
Chodź uprzedzam, że niezbyt warta jest gra wybulenia pokaźnej sumy, jak dla mnie nie warto... już mówiłem to kiedyś, "Conker jest na jeden strzał", sory Rare, no bonus...
Gram wlasnie w ta gre (polecam kazdemu) ale zacialem sie w jednym momencie. Otoz spowodowalem, ze krowa zaczela "robic kupe"

przez ta kratke (byk ciagle biega wokolo). Jednak nie wiem co dalej zrobic. Pomoglem juz krolowej os (w odzyskaniu ula), Slonecznikowi, pokonalem widly, a pozniej tego duzego robota i nie wiem co dalej, pomoglem tym dwom skrzynka (dawajac myszy sera az pekla).. Bylem chyba juz wszedzie, ale ciagle nie mam pomyslu co robic dalej. Moze mi ktos pomoc?
z bykiem trzeba 3 razy cala sekwencje powtorzyc...
Gdzie mam teraz pójsc,gdy pokonałem już dużego jaskiniowca z małym Willym

(na arenie gdzie jezdzilem na dinozaurze) i pozegnałem sie z tą dużąą babą??
QUOTE(KoBik @ 23 09 2005, 07:07)
Chodź uprzedzam, że niezbyt warta jest gra wybulenia pokaźnej sumy, jak dla mnie nie warto... już mówiłem to kiedyś, "Conker jest na jeden strzał", sory Rare, no bonus...

Ale warto zagrać mimo wszystko:P
Warto, warto ale ja mam jakieś uprzedzenie do tej gry, bo się zawiodłem, singiel to prawie wierna kopia z N64 i jeśli ktoś nie grał to gra jest bardzo dobra, dla mnie ciekawostką był, by zobaczyć go w nowej szacie;)
Bluźnierstwo , jak na jeden strzał ja kończe Conker`a 4 raz i nie mam dość, taka dawka zabawy, klimatu i żartów "nigdy" się nie nudzi.
A scenka końcowa rulleess
C: Hello
il capitano
4 10 2005, 20:22
Zaraz bluźnierstwo, co mi z tego wielkiego RARE jak wrzuca archaiczne zagrywki, od gry wieje prostotą, przytoczę fragment szeregowca Ryana. Po najmniejszej lini oporu zrobiony ten rozdzial nie wnoszący nic świeżego, nie jest już dzieciakiem, żeby śmiać się z kiepskiego żartu. Grafika to nie wszystko i Conker to potwierdza, nikt nawet o tej grze nie wspomina
W tym wypadku się nie zgodze , może wynika to z tego że nie podoba Ci sie ta gra a mi tak i tyle na ten temat
il capitano
4 10 2005, 20:55
Lubie Conkera, sam go męczyłem na N64 i może dlatego za dużo widziałem i po Live And Reloaded dużo sobie obiecywałem. A to tylko podrasowana grafa w starej szacie.
Pewno nie grałeś w wersje na N64 i dlatego dla Ciebie jak i innych osób Conker LaR jest świetny.
Grałem ale tylko to, nie ukńczyłem itp, za młody byłem na tą gre, teraz daje to więcej radości, i chyba to przeważa nad tym że to tylko poprawiona z przed wielu wielu lat

W każdym jest coś z dziecka
il capitano
4 10 2005, 21:02
Mnie jakoś na brechtanie nie zbierało, jedynie podobała mi się walka z "panem kupą"

wdzięczny wydźwięk walki był kapitalny. Może jestem surowy ale spodziewałem się czegoś innego. Liczyłem od Rare na Conkera i Kameo a tą jak wiemy przenieśli na X360 i kapa, trza mieć 360tkę
Skończyłem Conker'a bardzo szybko. Uprzedzic muszę, że w wersję N64 nie grałem więc miałem posikane na całej linii bawiąc się wyśmienicie przy tym tytule. Motywy z wszelakich hiciorów Hollywood'zkich są zajefajne jeśli się wie z jakiego filmu pochodzi dany gag. Dawno nie maiałem takiej frajdy przy platformerze.
mam pytanie bo sie zaciołem i nie wiem co dalej robic,jestem w tym momencie gdzie gonił mnie wieloryb-pies i wbił sie w sciane,nie mam ukonczonej żadnej misji z piątego charperteru i ukończone chyba większosc albo wszystkie z wczesniejszych czterech,chodze po wszyskich lokacjach i nie wiem co dalej robic.POMOCY
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.