Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Conker: Live & Reloaded
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aborcjusz
cyk cyk pomozcie czlowiekowi bo kur'wicy dostaje a szlugi staram sie rzucic : \ jestem u draculi wsio jest fajnie mam dwa kluczyki i nie mam tego duzego : / przeszukalem caly zamek probowalem nawet zaciagac gdzies zombich, ta smieszna beczka tez nic nie haszczy a ja nie moge zostawic tak Conkera : | gdzie jest ten kluczyk? : |

ps. jak okaze sie ze jest w jakim smiesznie widocznym miejscu to sie zaj'ebie z liscia w pysk : /
Marlon
No to ja pomogę. Nie pamiętam tylko który to był ten duży więc opiszę wszystkie (tak mniej więcej wink.gif )

1. Na samym dole trzeba iść do ogródka i tam wśród zieleni poszukać (to chyba było coś w rodzaju labiryntu, ale głowy nie dam, bo trzeźwy nie grałem)

2. W miejscu nad maszynką do mielenia trzeba po tych wąskich deseczkach na górze gdzie są nietoperze przejść - widać kolejny kluczyk

3. Jeszcze raz w tym pomieszczeniu trzeba wejść z tych deseczek wąskich po drabinie, pooglądać się do okoła i znaleźć dźwigienkę - jak ją pociągniesz to się przejście otworzy. Teraz z powrotem na deseczki i do przejśćia.

Powinno pomóc, ale przyda się trochę własnej inwencji jeszcze smile.gif

Swoją drogą to zajefajny level jest. Jak zobaczyłem Batulę to się ze śmiechu posmarałem.
dee
To pewnie kolesiowi chodzi o kluczyk opisany w punkcie 3.Też się swego czasu na tym zaciąłem,myślałem,ze szlag mnie trafi.Na szczęście nie trafił.Na pewno nie jest to "śmiesznie widoczne miejsce".
Aborcjusz
heh dostalem muke od mojego tv bo musze grac na jasniejszych kolorach by obraz nie skakal (tranzystor sie zje'bal stabilizator czy cos: \ ) nie moglem zobaczyc drabiny

Co do gry to jest po prostu GE NI JA LNA! zamordowala Sonica bez mlasniecia motywy porodiujace filmy mnie pozabijaly a scenka z Great Mighte Poo mnie zgwalcil po mozgu : ) troche moze zdenerwowac ze niektore motywy sa bez sensu (potrojne zabicie krowy jak caly czas sra? ke pasa?) ale i tak jest to najlepsza platformowkaw jaka gralem raymany marie sonici czy inne kangurki kao moga isc do domu obierac cebule! Conker kopie (pipi) : )

ps. http://www.boostmy.com/raremusic/ConkersBa...y/RockSolid.mp3 mhmmm : )))
2razyjot
QUOTE(Aborcjusz @ 3 01 2006, 16:02) *

Co do gry to jest po prostu GE NI JA LNA! zamordowala Sonica bez mlasniecia motywy porodiujace filmy mnie pozabijaly a scenka z Great Mighte Poo mnie zgwalcil po mozgu : ) troche moze zdenerwowac ze niektore motywy sa bez sensu (potrojne zabicie krowy jak caly czas sra? ke pasa?) ale i tak jest to najlepsza platformowkaw jaka gralem raymany marie sonici czy inne kangurki kao moga isc do domu obierac cebule! Conker kopie (pipi) : )

Zgadzam sie - zadna platformowka nie ma TAKIEGO klimatu, no i design wiewiora! Ta kita mozna by kurz spomiedzy zaluzji sciagac, hyhyhy!

Mogliby zrobic w koncu MOCNEGO i kopiacego po jajach Crasha ... rolleyes.gif
ralfok
ta gra jest wykopana w kosmos,własnie ukończyłem (przydał sie opis w poradniku extreme) polecam tym którzy jeszcze nie grali
kiciulka23
QUOTE(Ceglash @ 3 05 2005, 01:18) *

Ta gra ma szansę naprawdę zarządzic. Przeszedlem pierwszą czesc z N64 i wiem co mówię -_- Ta gra zabije Nas smiechem, juz sie nie mogę doczekać cool.gif

Ona jest świetna!!!Śliczna,momentami tródna i te fajne teksty wiewióra!!! tongue.gif Świetna!!!!!!
bialko
jeste w etapie w ktorym goni mnie byk, co tam trzeba zrobić ?
Krasus
Gierka kapitalna tak pod względem wykonania technicznego jak i merytorycznego.
Tylko czasem potrafi nieźle wpienić (vide. moment z surfowaniem na lawie...), no a czasem gracz może zawiesić się w jednym momencie na kawałek czasu. No ale cóż trzeba trochę pokombinować.
abrakadabra
Bialko pewnie juz po ptakach ale jakby co , w lokacji z bykiem trzeba odkręcić kran, reszty domyśl się sam.....

Level z dicho daje czadu, przyjemna nuta leci no i nawalony wiewiór...słodkie smile.gif

edit: cienki bolek ze mnie , jak rozwalić bossa jaskiniowca ?
Mastah27
Zdzicho ma 2 rodzaje ataku - z naskoku i walnięcie z "grzechotki". Kiedy będzie chciał wykonać ten drugi, rozpędasz się dinusiem i wciskasz B, żeby zdjąć mu gacie. Kiedy tak sobie stoi okrążasz go i gryziesz Zdzicha w tyłek (ponownie używając B). Czynność powtarzasz trzy razy.
JJJ
taa jazda na desce po lawie jest chyba najgorszym utrapieniem w tej grze , trzeba dokladnie zapamietac kazdy szczegol zeby sie nie rozje...najbardziej tylko irytuje dinozaur wpadalem co chwila na niego ,po jakis 20-30 probach udalo mi sie wkoncu to przejsc ,obecnie jestem w dracula mansion i musze zebrac 3 klucze....btw wsciskaliscie prawego trigera < wchodzenie w tryb 1 osoby> zamiast patrzec oczami patrzy sie...tylnia czescia ciala gross biggrin.gif
dee
Tyle, że IMO, od epizodu z Drakulą gra zaczyna tracić swój fajny , leciutki , bajkowo-szambiany klimat. I już zero prawie w niej plaformera. Choć oczywiście zabawa dalej jest swietna.
Krasus
Heh moim zdaniem ta zmienność stylu gry jest plusem. Conkera zaliczyłem całego i ni razu się nie nudziłem. biggrin.gif A etap z surfowaniem po lawie... z 40prób zaliczyłem nim się udało ukończyć. dry.gif mogli go usunąć...
JJJ
ale przynajmniej jak sie przejdzie daje on satysfakcje ,teraz jestem na wojnie i powiem ze ladnie trzeba sie nastrafeowac ,prawie jak w cs'ie czy bf'ie biggrin.gif
Czappi
Ja już ją kończe poraz trzeci. Świetna gra, moja ulubiona na Xbox'a biggrin.gif
Omaha lepsza niż w Mohaa tongue.gif
JJJ
wlasnie skonczylem....nie takiego zakonczenia sie spodziewalem... confused.gif
wolalbym happy end
tk
Ja byłem pod wrażeniem, niby nieziemskie brechty odchodzą przez cały czas ale na końcu przemycono pewien morał - zakończenie jak na platformera świetne.
JJJ
taaa ,dopiero za drugim razem po obejzeniu outra zajazylem kwintesencje zawarta w tym filmiku...
arkossss
witam wszystkich.mam problem w conkerze confused.gif a mianowicie zacialem sie w etapie dracukla mansion(tak to sie chyba nazywa) jestem w momencie gdzie do takich duzych drzwi trzeba wsadzic 3 klucze.no i wlasnie moj problem to ze wsadzilem dwa z nich a 3 za cholere znalezsc nie moge confused.gif ma ktos jakis pomysl gdzie on moze byc?
izon
QUOTE(arkossss @ 9 11 2006, 07:17) *

witam wszystkich.mam problem w conkerze confused.gif a mianowicie zacialem sie w etapie dracukla mansion(tak to sie chyba nazywa) jestem w momencie gdzie do takich duzych drzwi trzeba wsadzic 3 klucze.no i wlasnie moj problem to ze wsadzilem dwa z nich a 3 za cholere znalezsc nie moge confused.gif ma ktos jakis pomysl gdzie on moze byc?

Z tego co pamietam to on byl chyba na zewnatrz na srodku ogrodu ale nie jestem pewien..
arkossss
na zewnatrz na placu byl klucz ale juz go wzialem...za cholere nie wiem gdzie on moze byc confused.gif
Yap
A ja wiem biggrin.gif . Pamiętasz lokację gdzie jest dziura w ścianie, a na przeciwko jest lokacja z belkami, po których musisz się dostać po pierwszy zdaje się klucz? Po prawej stronie tej dziury poinna była zjechać drabina. Looknij tam wink.gif ...
arkossss
miales racje Yap byla tam drabina i klucz znalazlem biggrin.gif.....ale teraz znowu mam zagwozdke confused.gif bo otworzylem drzwi i nie wiem gdzie isc <co?> moge wrocic do samego pocztku epizodu dragula mansion tam gdzie plywaja bloodycats (gdzie tez stal kostek grimm) i za cholere nie wim kaj isc.a myslalem ze se z ta gra poradze sam laugh.gif
Yap
Zaraz zaraz zaraz...otworzyłeś drzwi więc powinna pojawić się animacja i...no musisz dostać się jakoś na dół. O ile pamiętam napierniczasz w dół na beczce. Zrobiłeś to?
izon
Dokladnie!Dodymiasz na doł na beczce a potem ciśniesz do "punktu wyjścia"Nastepnie jak już jestes w miejscu niedaleko latającej pszczoly idziesz w lewo do góry.Masz tam taki budynek gdzie była kolczatka wbijasz sie przez te drzwi i ciorasz dalej;]
arkossss
aaaa taaaaaaaakie buty hyh.gif.....no widzialem ta beczke ale nie "bawilem" sie nia za dlugo i nie zkumalem ze trza na niej zjechac heh.....narazie i tak conker musi poczekac bo swiat albionu mnie pochlonol bez reszty biggrin.gif
Sowaa
Conker to dla mnie najlepsza gra na X-boxa. Bawiłem się wyśmienicie, smarkając ze śmiechu smile.gif . Świetne pomysły i diaboliczny humor to największe atuty tej gry. Najlepsze etapy to zdecydowanie akcje u Jaskiniowców oraz Dracula Mansion. Można też fajnie bawić się samemu bez opcji online grając z botami, fajny tryb który wydłóżył mi czas spędzony z Concerem. D-day na trudności Einstein rządzi! laugh.gif
polx
Zrobiłem kilka spolszczeń gierek na xboxa.
Conkera też próbowałem, ale to mozolna robota - na razie jest pierwszy etap i nie wiem, czy kiedyś zrobię więcej. Możecie to ściągnąć z mojej stronki:
Moja strona

Spolszczenie działa tylko z dysku. Pliki trzeba przegrać doo odpowiednich katalogów w grze.
xdeadly
Pierwsze co mnie scieło w remaku concera to Oczywiscie GRAFA!!! Ludzie gdybym zobaczył taką w jakiejs platformówce na next gen to bym sie nieobraził.!! Najsliczniejsza platformówka na Świecie bez kitu
!!! No i oczywiscie jak dla mnie najmjodniejsza wink.gifwink.gif
gelo29
Witam,
Panowie, mam do Was pytanie:
- w jaki sposób można odblokować dział "Chapters" w menu głównym gry?
Przeszedłem całą grę, a tu w trybie "Chapters" mam dostępne jedynie trzy pierwsze, początkowe etapy. Reszta jest niedostępna... Liczyłem, że po przejściu gry będę mógł wrócić w każdej chwili do dowolnego etapu (korzystając właśnie z "Chapters"), a tu nic z tego...
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
P.S. Dodam jeszcze, że gram na grze oryginalnej i na konsoli XBOX360.
grzybu
kurcze niestey zaciołem się smile.gif Po raz drugi pomogłem pszczole spowrotem oddać od bandziorów ul smile.gif wchodzę na jakąś górę gdzie jest duży wiatrak i gościu który siedzi w beczce twierdzi że mam za mało kasy. mam 2010 dolców i otóż wiem gdzie jest jeszcze 1 setka tylko niewiem jak sie tam dostać. To miejsce znajduje się obok ulu a przy nim linka połączona z konarem drzewa. ktoś kojarzy ?? (na górze znajduje się setka a tam nie da się doskoczyć)
Dud.ek
QUOTE(grzybu @ 18 02 2007, 23:46) *

kurcze niestey zaciołem się smile.gif Po raz drugi pomogłem pszczole spowrotem oddać od bandziorów ul smile.gif wchodzę na jakąś górę gdzie jest duży wiatrak i gościu który siedzi w beczce twierdzi że mam za mało kasy. mam 2010 dolców i otóż wiem gdzie jest jeszcze 1 setka tylko niewiem jak sie tam dostać. To miejsce znajduje się obok ulu a przy nim linka połączona z konarem drzewa. ktoś kojarzy ?? (na górze znajduje się setka a tam nie da się doskoczyć)

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale tam przy wejściu do ulu (naprzeciw wiatraku) są 4 dziury, trzeba wskoczyc do jednej z nich (tej po lewej) za pomocą skoku prawy spust + A , włazimy do niej i pojawiamy sie w 2 dziurze z niej sakczemy do dziury na samej górze, włazimy i mamy kase, chyba tak to było ale nie jestem pewien biggrin.gif
grzybu
QUOTE(Dud.ek @ 19 02 2007, 22:02) *

QUOTE(grzybu @ 18 02 2007, 23:46) *

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale tam przy wejściu do ulu (naprzeciw wiatraku) są 4 dziury, trzeba wskoczyc do jednej z nich (tej po lewej) za pomocą skoku prawy spust + A , włazimy do niej i pojawiamy sie w 2 dziurze z niej sakczemy do dziury na samej górze, włazimy i mamy kase, chyba tak to było ale nie jestem pewien biggrin.gif

Wielkie dzięki stary biggrin.gif Widać że pamięć masz niezawodną smile.gif
Dud.ek
Spox, w sumie nie dawno męczyłem tą gierke wiec nie miałem czasu by zapomniec biggrin.gif

grzybu
i znów ;/

Jestem w zamku tam gdzie był dracula. 2 klucze znalazłem ale z tym 3 mam problem. wchodze tam na górę po niego, biorę go i... jak mam zejść ?? jak próbuje zeskoczyć na niższe piętro to klucz znika i pojawia się tam gdzie był icon_evil.gif
Dud.ek
Nie chciało mi sie odpalac tego levelu bo kurcze pamiętam ze troche zabawy było z tymi zombiakami biggrin.gif
Wiec masz solucje:

Trzeci klucz
---------------
Skorzystajcie z wielkich schodów i z przejścia po lewej u góry. Kierujcie się drogą aż do
świeżo wysuniętej drabiny. Wejdźcie na nią a potem na prawo na deske i wskoczcie na półke z
wielkią kościstą wajchą. Wracajcie do drabiny i na lewo (jak dobrze widzieć czekolade) tam na
końcu stańcie na desce i dostańcie się na ten kran a potem po klucz. Wystarczy teraz dojść
swobodnie do ukrytego przejścia. Wyjdziemy pod wielkimi schodami troche uwagi na pobliskich
umarlaków i klucz w dziurze znaleźć się musi.
grzybu
hmmm troszkę mam problemów z tą grą smile.gif przeszedłem misję z tymi misiami i dalej niewiem co zrobić smile.gif gdzie trzeba iść ? może mi kasy brakuje ?

EDIT: a możesz mi podać link do polskiej solucji ?
Dud.ek
http://www.nintendo64zone.yoyo.pl/solucje.php - Masz tam wersje na nintendo chyba ale to to samo wiec miłej zabawy biggrin.gif
Metal
Można wyłączyc jakoś cenzure, bo jeśli jest taka możliwość, to ja chcę bez cenzury biggrin.gif. Duzo psuje jak dla mnie ta cenzura.
Berion
Wyedytuj CAFFy. ;] Ja kiedyś z nudów przetłumaczyłem na Polski cały ostatni rozdział (bez pointerów bo mi się nie chciało).

Rare zostawiło ogromną furtkę dla scenowych tłumaczy. Pliki nie są popakowane, nie są hashowane, a każdy znak specjalny to ciąg około kilku znaków. Np. cenzurowane słowa wyglądają tak: {thunder|skull|} itd. itd. Kosmos. smile.gif
Ken Marinaris
Kurcze! Sciagnalem spolczczenie do gry,ale niestety nie jest ono kompletne! Czy ma moze ktos z Was cala translacje? Berion -jak i czym "Wyedytowac CAFFy"?
Berion
Hex Edytor Waćpan. smile.gif Ja mam (chyba jeszcze mam) kawałek od sejfu do zabicia aliena. Niestety bez polskich znaków i poiterów bo robiłem to dla zabawy i z ciekawości. Jeszcze do tego wrócę któregoś dnia - na poważnie już.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.