Aborcjusz
2 01 2006, 21:11
cyk cyk pomozcie czlowiekowi bo kur'wicy dostaje a szlugi staram sie rzucic : \ jestem u draculi wsio jest fajnie mam dwa kluczyki i nie mam tego duzego : / przeszukalem caly zamek probowalem nawet zaciagac gdzies zombich, ta smieszna beczka tez nic nie haszczy a ja nie moge zostawic tak Conkera : | gdzie jest ten kluczyk? : |
ps. jak okaze sie ze jest w jakim smiesznie widocznym miejscu to sie zaj'ebie z liscia w pysk : /
No to ja pomogę. Nie pamiętam tylko który to był ten duży więc opiszę wszystkie (tak mniej więcej

)
1. Na samym dole trzeba iść do ogródka i tam wśród zieleni poszukać (to chyba było coś w rodzaju labiryntu, ale głowy nie dam, bo trzeźwy nie grałem)
2. W miejscu nad maszynką do mielenia trzeba po tych wąskich deseczkach na górze gdzie są nietoperze przejść - widać kolejny kluczyk
3. Jeszcze raz w tym pomieszczeniu trzeba wejść z tych deseczek wąskich po drabinie, pooglądać się do okoła i znaleźć dźwigienkę - jak ją pociągniesz to się przejście otworzy. Teraz z powrotem na deseczki i do przejśćia.
Powinno pomóc, ale przyda się trochę własnej inwencji jeszcze
Swoją drogą to zajefajny level jest. Jak zobaczyłem Batulę to się ze śmiechu posmarałem.
To pewnie kolesiowi chodzi o kluczyk opisany w punkcie 3.Też się swego czasu na tym zaciąłem,myślałem,ze szlag mnie trafi.Na szczęście nie trafił.Na pewno nie jest to "śmiesznie widoczne miejsce".
Aborcjusz
3 01 2006, 16:02
heh dostalem muke od mojego tv bo musze grac na jasniejszych kolorach by obraz nie skakal (tranzystor sie zje'bal stabilizator czy cos: \ ) nie moglem zobaczyc drabiny
Co do gry to jest po prostu GE NI JA LNA! zamordowala Sonica bez mlasniecia motywy porodiujace filmy mnie pozabijaly a scenka z Great Mighte Poo mnie zgwalcil po mozgu : ) troche moze zdenerwowac ze niektore motywy sa bez sensu (potrojne zabicie krowy jak caly czas sra? ke pasa?) ale i tak jest to najlepsza platformowkaw jaka gralem raymany marie sonici czy inne kangurki kao moga isc do domu obierac cebule! Conker kopie (pipi) : )
ps.
http://www.boostmy.com/raremusic/ConkersBa...y/RockSolid.mp3 mhmmm : )))
2razyjot
4 01 2006, 09:01
QUOTE(Aborcjusz @ 3 01 2006, 16:02)

Co do gry to jest po prostu GE NI JA LNA! zamordowala Sonica bez mlasniecia motywy porodiujace filmy mnie pozabijaly a scenka z Great Mighte Poo mnie zgwalcil po mozgu : ) troche moze zdenerwowac ze niektore motywy sa bez sensu (potrojne zabicie krowy jak caly czas sra? ke pasa?) ale i tak jest to najlepsza platformowkaw jaka gralem raymany marie sonici czy inne kangurki kao moga isc do domu obierac cebule! Conker kopie (pipi) : )
Zgadzam sie - zadna platformowka nie ma TAKIEGO klimatu, no i design wiewiora! Ta kita mozna by kurz spomiedzy zaluzji sciagac, hyhyhy!
Mogliby zrobic w koncu MOCNEGO i kopiacego po jajach Crasha ...
ta gra jest wykopana w kosmos,własnie ukończyłem (przydał sie opis w poradniku extreme) polecam tym którzy jeszcze nie grali
kiciulka23
21 05 2006, 12:01
QUOTE(Ceglash @ 3 05 2005, 01:18)

Ta gra ma szansę naprawdę zarządzic. Przeszedlem pierwszą czesc z N64 i wiem co mówię -_- Ta gra zabije Nas smiechem, juz sie nie mogę doczekać

Ona jest świetna!!!Śliczna,momentami tródna i te fajne teksty wiewióra!!!

Świetna!!!!!!
jeste w etapie w ktorym goni mnie byk, co tam trzeba zrobić ?
Gierka kapitalna tak pod względem wykonania technicznego jak i merytorycznego.
Tylko czasem potrafi nieźle wpienić (vide. moment z surfowaniem na lawie...), no a czasem gracz może zawiesić się w jednym momencie na kawałek czasu. No ale cóż trzeba trochę pokombinować.
abrakadabra
9 06 2006, 12:16
Bialko pewnie juz po ptakach ale jakby co , w lokacji z bykiem trzeba odkręcić kran, reszty domyśl się sam.....
Level z dicho daje czadu, przyjemna nuta leci no i nawalony wiewiór...słodkie

edit: cienki bolek ze mnie , jak rozwalić bossa jaskiniowca ?
Mastah27
11 06 2006, 09:51
Zdzicho ma 2 rodzaje ataku - z naskoku i walnięcie z "grzechotki". Kiedy będzie chciał wykonać ten drugi, rozpędasz się dinusiem i wciskasz B, żeby zdjąć mu gacie. Kiedy tak sobie stoi okrążasz go i gryziesz Zdzicha w tyłek (ponownie używając B). Czynność powtarzasz trzy razy.
taa jazda na desce po lawie jest chyba najgorszym utrapieniem w tej grze , trzeba dokladnie zapamietac kazdy szczegol zeby sie nie rozje...najbardziej tylko irytuje dinozaur wpadalem co chwila na niego ,po jakis 20-30 probach udalo mi sie wkoncu to przejsc ,obecnie jestem w dracula mansion i musze zebrac 3 klucze....btw wsciskaliscie prawego trigera < wchodzenie w tryb 1 osoby> zamiast patrzec oczami patrzy sie...tylnia czescia ciala gross
Tyle, że IMO, od epizodu z Drakulą gra zaczyna tracić swój fajny , leciutki , bajkowo-szambiany klimat. I już zero prawie w niej plaformera. Choć oczywiście zabawa dalej jest swietna.
Heh moim zdaniem ta zmienność stylu gry jest plusem. Conkera zaliczyłem całego i ni razu się nie nudziłem.

A etap z surfowaniem po lawie... z 40prób zaliczyłem nim się udało ukończyć.

mogli go usunąć...
ale przynajmniej jak sie przejdzie daje on satysfakcje ,teraz jestem na wojnie i powiem ze ladnie trzeba sie nastrafeowac ,prawie jak w cs'ie czy bf'ie
Ja już ją kończe poraz trzeci. Świetna gra, moja ulubiona na Xbox'a
Omaha lepsza niż w Mohaa
wlasnie skonczylem....nie takiego zakonczenia sie spodziewalem...

wolalbym happy end
Ja byłem pod wrażeniem, niby nieziemskie brechty odchodzą przez cały czas ale na końcu przemycono pewien morał - zakończenie jak na platformera świetne.
taaa ,dopiero za drugim razem po obejzeniu outra zajazylem kwintesencje zawarta w tym filmiku...
arkossss
9 11 2006, 07:17
witam wszystkich.mam problem w conkerze

a mianowicie zacialem sie w etapie dracukla mansion(tak to sie chyba nazywa) jestem w momencie gdzie do takich duzych drzwi trzeba wsadzic 3 klucze.no i wlasnie moj problem to ze wsadzilem dwa z nich a 3 za cholere znalezsc nie moge

ma ktos jakis pomysl gdzie on moze byc?
QUOTE(arkossss @ 9 11 2006, 07:17)

witam wszystkich.mam problem w conkerze

a mianowicie zacialem sie w etapie dracukla mansion(tak to sie chyba nazywa) jestem w momencie gdzie do takich duzych drzwi trzeba wsadzic 3 klucze.no i wlasnie moj problem to ze wsadzilem dwa z nich a 3 za cholere znalezsc nie moge

ma ktos jakis pomysl gdzie on moze byc?
Z tego co pamietam to on byl chyba na zewnatrz na srodku ogrodu ale nie jestem pewien..
arkossss
10 11 2006, 07:21
na zewnatrz na placu byl klucz ale juz go wzialem...za cholere nie wiem gdzie on moze byc
A ja wiem

. Pamiętasz lokację gdzie jest dziura w ścianie, a na przeciwko jest lokacja z belkami, po których musisz się dostać po pierwszy zdaje się klucz? Po prawej stronie tej dziury poinna była zjechać drabina. Looknij tam

...
arkossss
15 11 2006, 07:07
miales racje Yap byla tam drabina i klucz znalazlem

.....ale teraz znowu mam zagwozdke

bo otworzylem drzwi i nie wiem gdzie isc <co?> moge wrocic do samego pocztku epizodu dragula mansion tam gdzie plywaja bloodycats (gdzie tez stal kostek grimm) i za cholere nie wim kaj isc.a myslalem ze se z ta gra poradze sam
Zaraz zaraz zaraz...otworzyłeś drzwi więc powinna pojawić się animacja i...no musisz dostać się jakoś na dół. O ile pamiętam napierniczasz w dół na beczce. Zrobiłeś to?
Dokladnie!Dodymiasz na doł na beczce a potem ciśniesz do "punktu wyjścia"Nastepnie jak już jestes w miejscu niedaleko latającej pszczoly idziesz w lewo do góry.Masz tam taki budynek gdzie była kolczatka wbijasz sie przez te drzwi i ciorasz dalej;]
arkossss
16 11 2006, 10:12
aaaa taaaaaaaakie buty

.....no widzialem ta beczke ale nie "bawilem" sie nia za dlugo i nie zkumalem ze trza na niej zjechac heh.....narazie i tak conker musi poczekac bo swiat albionu mnie pochlonol bez reszty
Conker to dla mnie najlepsza gra na X-boxa. Bawiłem się wyśmienicie, smarkając ze śmiechu

. Świetne pomysły i diaboliczny humor to największe atuty tej gry. Najlepsze etapy to zdecydowanie akcje u Jaskiniowców oraz Dracula Mansion. Można też fajnie bawić się samemu bez opcji online grając z botami, fajny tryb który wydłóżył mi czas spędzony z Concerem. D-day na trudności Einstein rządzi!
Zrobiłem kilka spolszczeń gierek na xboxa.
Conkera też próbowałem, ale to mozolna robota - na razie jest pierwszy etap i nie wiem, czy kiedyś zrobię więcej. Możecie to ściągnąć z mojej stronki:
Moja stronaSpolszczenie działa tylko z dysku. Pliki trzeba przegrać doo odpowiednich katalogów w grze.
Pierwsze co mnie scieło w remaku concera to Oczywiscie GRAFA!!! Ludzie gdybym zobaczył taką w jakiejs platformówce na next gen to bym sie nieobraził.!! Najsliczniejsza platformówka na Świecie bez kitu
!!! No i oczywiscie jak dla mnie najmjodniejsza

Witam,
Panowie, mam do Was pytanie:
- w jaki sposób można odblokować dział "Chapters" w menu głównym gry?
Przeszedłem całą grę, a tu w trybie "Chapters" mam dostępne jedynie trzy pierwsze, początkowe etapy. Reszta jest niedostępna... Liczyłem, że po przejściu gry będę mógł wrócić w każdej chwili do dowolnego etapu (korzystając właśnie z "Chapters"), a tu nic z tego...
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
P.S. Dodam jeszcze, że gram na grze oryginalnej i na konsoli XBOX360.
kurcze niestey zaciołem się

Po raz drugi pomogłem pszczole spowrotem oddać od bandziorów ul

wchodzę na jakąś górę gdzie jest duży wiatrak i gościu który siedzi w beczce twierdzi że mam za mało kasy. mam 2010 dolców i otóż wiem gdzie jest jeszcze 1 setka tylko niewiem jak sie tam dostać. To miejsce znajduje się obok ulu a przy nim linka połączona z konarem drzewa. ktoś kojarzy ?? (na górze znajduje się setka a tam nie da się doskoczyć)
QUOTE(grzybu @ 18 02 2007, 23:46)

wchodzę na jakąś górę gdzie jest duży wiatrak i gościu który siedzi w beczce twierdzi że mam za mało kasy. mam 2010 dolców i otóż wiem gdzie jest jeszcze 1 setka tylko niewiem jak sie tam dostać. To miejsce znajduje się obok ulu a przy nim linka połączona z konarem drzewa. ktoś kojarzy ?? (na górze znajduje się setka a tam nie da się doskoczyć)
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale tam przy wejściu do ulu (naprzeciw wiatraku) są 4 dziury, trzeba wskoczyc do jednej z nich (tej po lewej) za pomocą skoku prawy spust + A , włazimy do niej i pojawiamy sie w 2 dziurze z niej sakczemy do dziury na samej górze, włazimy i mamy kase, chyba tak to było ale nie jestem pewien
QUOTE(Dud.ek @ 19 02 2007, 22:02)

QUOTE(grzybu @ 18 02 2007, 23:46)

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale tam przy wejściu do ulu (naprzeciw wiatraku) są 4 dziury, trzeba wskoczyc do jednej z nich (tej po lewej) za pomocą skoku prawy spust + A , włazimy do niej i pojawiamy sie w 2 dziurze z niej sakczemy do dziury na samej górze, włazimy i mamy kase, chyba tak to było ale nie jestem pewien

Wielkie dzięki stary

Widać że pamięć masz niezawodną
Spox, w sumie nie dawno męczyłem tą gierke wiec nie miałem czasu by zapomniec
i znów ;/
Jestem w zamku tam gdzie był dracula. 2 klucze znalazłem ale z tym 3 mam problem. wchodze tam na górę po niego, biorę go i... jak mam zejść ?? jak próbuje zeskoczyć na niższe piętro to klucz znika i pojawia się tam gdzie był
Nie chciało mi sie odpalac tego levelu bo kurcze pamiętam ze troche zabawy było z tymi zombiakami

Wiec masz solucje:
Trzeci klucz
---------------
Skorzystajcie z wielkich schodów i z przejścia po lewej u góry. Kierujcie się drogą aż do
świeżo wysuniętej drabiny. Wejdźcie na nią a potem na prawo na deske i wskoczcie na półke z
wielkią kościstą wajchą. Wracajcie do drabiny i na lewo (jak dobrze widzieć czekolade) tam na
końcu stańcie na desce i dostańcie się na ten kran a potem po klucz. Wystarczy teraz dojść
swobodnie do ukrytego przejścia. Wyjdziemy pod wielkimi schodami troche uwagi na pobliskich
umarlaków i klucz w dziurze znaleźć się musi.
hmmm troszkę mam problemów z tą grą

przeszedłem misję z tymi misiami i dalej niewiem co zrobić

gdzie trzeba iść ? może mi kasy brakuje ?
EDIT: a możesz mi podać link do polskiej solucji ?
http://www.nintendo64zone.yoyo.pl/solucje.php - Masz tam wersje na nintendo chyba ale to to samo wiec miłej zabawy
Można wyłączyc jakoś cenzure, bo jeśli jest taka możliwość, to ja chcę bez cenzury

. Duzo psuje jak dla mnie ta cenzura.
Wyedytuj CAFFy. ;] Ja kiedyś z nudów przetłumaczyłem na Polski cały ostatni rozdział (bez pointerów bo mi się nie chciało).
Rare zostawiło ogromną furtkę dla scenowych tłumaczy. Pliki nie są popakowane, nie są hashowane, a każdy znak specjalny to ciąg około kilku znaków. Np. cenzurowane słowa wyglądają tak: {thunder|skull|} itd. itd. Kosmos.
Ken Marinaris
6 06 2008, 16:38
Kurcze! Sciagnalem spolczczenie do gry,ale niestety nie jest ono kompletne! Czy ma moze ktos z Was cala translacje? Berion -jak i czym "Wyedytowac CAFFy"?
Hex Edytor Waćpan.

Ja mam (chyba jeszcze mam) kawałek od sejfu do zabicia aliena. Niestety bez polskich znaków i poiterów bo robiłem to dla zabawy i z ciekawości. Jeszcze do tego wrócę któregoś dnia - na poważnie już.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.