Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Conker: Live & Reloaded
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Jędrek
QUOTE(sentinel @ 17 06 2005, 15:21)
QUOTE(Jędrek @ 17 06 2005, 14:31)
Sentinel - (pipi)ista historyja wink.gif Szkoda, ze wiem co sie stanie. Na N64 nie gralem w Conkera wink.gif

cóż - twój problem. na przyszłość polecam użyć szarych komórek i nie powiększać miniaturek, które chronią przed spoilerami, a z których wyczytać można coś dopiero po kliknięciu. ;-)
*

To nastepnym razem zaznacz, ze spoilujesz. To nie takie trudne i nawet popularne na forach twisted.gif
sentinel
widzę, że masz problem ze zrozumieniem, iż sam fakt podlinkowania miniaturek zamiast pełnowymiarowych screenshotów był ostrzeżeniem i chronił przed spoilerami czy przypadkowym zapoznaniem się z widniejącymi na screenach dialogami. o tym, że już pierwsze zdania ostrzegały o dalszej treści postu nie wspominam, więc po raz wtóry - na przyszłość pomyśl zanim klikniesz - to nie takie trudne i nawet popularne na forach. idź pozatruwać tematy w sekcji halo - tam jesteś prawdziwy mastah, spoilerami się nie musisz przejmować... ;-)

ps:
ciekawa strona domowa widnieje w twoim profilu? Oo
Raptor
QUOTE(TomisH @ 17 06 2005, 12:55)
Walić piractwo (akurat o tym nie pomyślałem) - co z LAN Parties?
Wydzierać się na całego "HENIEK! OD TYŁU GO ZACHODZĘ!"? Bez sensu. Szczególnie jak ludzie porozstawiani są po pokojach.

Jedyne co się cieszyć, że w ogóle jest system link. dry.gif
*

W tej grze nie da rady tak smile.gif Powaznie. Jest ostra rzeznia i kazdego widac na radarze na stale (czesto nawet nicki jak sie patrzysz gdzies). Zadnego zakradania sie (chyba, ze sneekerem by szybko kogos przekosic czy flage podprowadzic). Zobaczysz jak pograsz. Owszem przydaloby sie do jakiegos trash talkingu czy komentowania (zawsze weselej wink.gif) czy, ktoredy i jak atakujemy, ale ujdzie grac i bez tego.
QUOTE(SIKI @ 17 06 2005, 13:08)
Raptor: Trudniej sie strzela ze snajpy niż w halo2 ?  cool.gif
*

Trudniej niz w Halo1 tongue.gif

Jedrek: Zalosc do kwadratu. Juz postanowiles sie czepiac na sile, a ze nie zauwazyles (ta, BULLSHIT!) z kolejnosci miniaturek o co biega i same informacje (wyrazne) podane w poscie sentinela... to swiadczy to tylko o twoim poziomie IQ. Odpusc sobie ci dobrze radze.
Zimol
Gra rządzi cool.gif !!! Wczoraj przssałem się do TV o 23ciej i skończyłem dopiero o 6tej!!!
Poza lanami w Halo i Half-Lifem żadna gra nie odebrała mi ochoty na sen tongue.gif !!!
Spróbowałem też multi z botami i gra jest jeszcze ciekawsza niz w singlu rolleyes.gif !!!
Może jednak warto w końcu na tego live'a się zdecydować??? laugh.gif
Swoją drogą jak ktoś nie ma dobrze opanowanego angielskiego to traci 50% radochy bo niektore teksty po prostu zabijają biggrin.gif .
Aha, lepiej zeby gra dostała conajmniej 9+, bo jak nie to ... twisted.gif ninja.gif mad.gif
Ryo-San
IGN wystawil 8.1..grze oberwalo sie glownie za multi, ktory jak widze totalnie recenzentowi nie poszedl..pisze ze single jest "brillant" i wogole cuda wianki..grafika 10 piszą ze to najladniejsza gra na Xboxa..no ale jak juz napisalem glownie za multi odjeto grze od oceny koncowej sporo oczek.
sentinel
QUOTE(Ryo-San @ 18 06 2005, 16:10)
IGN wystawil 8.1..grze oberwalo sie glownie za multi

buahaha... co za żenada. przepraszam, ale po zaznajomieniu się z recenzją na ign tak właśnie zareagowałem. wychodzi na to, że lepszy, ładniejszy, ciekawszy i bardziej rozbudowany conker otrzymuje o prawie dwa punkty niższą ocenę niż pierwszy, oryginalny conker... za multi. rewelacja. :-)

//edit:
conker's bad fur day (n64) - ign score: 9.9
http://ign64.ign.com/objects/013/013960.ht..._review#reviews
conker: live & reloaded (xbox) - ign score: 8.1
http://xbox.ign.com/objects/490/490304.htm..._review#reviews
KoBik
A mnie sie juz naprawde nic nie marzy jak tylko zagrać w Conkera. Eh.. DAJCIE MI TĄ GRĘ!!! sad.gif rolleyes.gif unsure.gif sory za offa ale ja już nie mam pojęcia co moge od siebie dodać. Ta gra zawładnęła moim umysłem. wacko.gif
SnakeMayCry
QUOTE(Ryo-San @ 18 06 2005, 15:10)
IGN wystawil 8.1..grze oberwalo sie glownie za multi, ktory jak widze totalnie recenzentowi nie poszedl..pisze ze single jest "brillant" i wogole cuda wianki..grafika 10 piszą ze to najladniejsza gra na Xboxa..no ale jak juz napisalem glownie za multi odjeto grze od oceny koncowej sporo oczek.
*

Mógłbyś napisać, albo chociaż na PM w czym to multi takie kichowe według IGN jest ? Mam dylemacik: Conker : Forza. Pewnie kupie obydwie, ale może nie w tej kolejności w jakiej zakładałem smile.gif
Jędrek
Snake - nie podejmuj decyzji z powodu slabej oceny gry na jedym servisie. Poczekaj az Polacy zagraja badz zobacz jakie oceny wystawiaja inne powazne serwisy.
Tak jak napisal Ryo - Multi nie podszedl recenzentowi i on ma prawo do wystawienia takiej oceny, oczywiscie, ze 90% graczy powie, ze Multi jest wyrabany w kosmos, ale kazdy ma prawo do wlasnej opinii/oceny. huh.gif
SnakeMayCry
No pewnie poczekam, przynajmniej na GameSpot bo w większości ocen są bardziej dla mnie wiarygodni. Oglądałem ostatnio rte filmik z Gameplayu i jest super, szczegolnie że z wersją na N64 nie miałem do czynienia. Do tego Multi wyglądało na nieżłe. Poza tym tak jak mówią, raczej chodzi o kolejność kupna smile.gif Zastanawia mnie po prostu tak niska ocena jak na ten tytuł. Może recenzent dopatrzył się faktycznie rzeczy które ciągną mocno w dół multi ?
Ryo-San
QUOTE(SnakeMayCry @ 18 06 2005, 20:59)
QUOTE(Ryo-San @ 18 06 2005, 15:10)
*

Mógłbyś napisać, albo chociaż na PM w czym to multi takie kichowe według IGN jest ? Mam dylemacik: Conker : Forza. Pewnie kupie obydwie, ale może nie w tej kolejności w jakiej zakładałem smile.gif
*

z tego co mozna wyczytac w recce odnosnie multi to koles pisze mniej wiecej tak:
troszke za malo opcji online, troche lipa z klasami postaci(Sneeker, Demolisher itp) bo obojetnie jaką strone wybierzesz(Tediz, Furry Animals itp) klasy w kazdej sa takie same, jednak recenzent napisal ze caly ten system klasowy jest bardziej zlozony niz w Return to Castle Wolfenstein(nie wiem o co biega bo nie gralem w ta gre), ale tez pozwala na niezla roznorodnosc..co jeszcze pisze nasz kochany recenzent..otoz set-up tych calych klas jest..cudowny i wspanialy, bo kazda z klas ma swoje wlasne techniki, bronie i blabla
dowiadujemy sie jeszcze ze deatchmatch jest bardzo standardowy i cholernie szalenczy(czyt. chaotyczny)..czyli wchodzisz w jakas gre na Lajwie i dookola Ciebie wszystko wybucha na prawo i lewo, kule naginają zewsząd idt itp
ogolnie z tego co mozna przeczytac w podsumowaniu to single dla recenzenta jest na 9+ a multi na 7..i jakos tej siodemki po tym co napisal za cholere nie moge zrozumiec.
Boniek
Giera jest po prostu niesamowita. GRAFA - cud miód i orzeszki, po prostu majstersztyk. biggrin.gif Grywalność bombowa, gagi potrafią rozłożyć na łopatki.
BTW. kiedy patrze na takie gry jak SC: Chaos Theory czy Conker to zastanawiem po jaką cholerę wypuszczają juz kolejne next-geny skoro grafa na bieżacym sprzecie co rusz powoduje opad szczęki. blink.gif
Pewnie chodzi o kase...ja bynajmniej sie nie dam i zamierzam najpierw 'przezyc' wiekszosc najlepszych gier tej generacji, przede wszystkim MGS 3 biggrin.gif

Wracając do tematu: chwytajcie za Conkera!!! To jest gra pokroju hitów takich jak Ninja Gaiden czy GTA:SA!!!

CZAD!!! tongue.gif
YETI
A moze wystawił taka a nie inna ocene poniewaz to jest ta sama (i podobno toche pocieta!!!) gra co na N64, tylko w nowej oprawie i z trybem online.
Chyba nie spodziewaliscie sie ocen pokroju 9.5
To tak jak by MGS: TTS dostał takie same oceny jak MGS.
W koncu to tylko "odgrzewany kotlet".
Jędrek
QUOTE(YETI @ 19 06 2005, 09:53)

*

Ja sie spodziewalem wyzszej.
Ocena gry na innych serwisach bedzie bardzo wysoka.
Za duzo razy przekladali premiere zeby teraz wyszedl sredniak.
Ryo-San
A moze wystawił taka a nie inna ocene poniewaz to jest ta sama (i podobno toche pocieta!!!) gra co na N64, tylko w nowej oprawie i z trybem online.
*

no jak widzisz ocena poszla w dol przez multi:
QUOTE(IGN")
The single-player is a 9+ experience and the multiplayer is more like a 7. So, Conker: Live & Reloaded falls somewhere in the middle overall.

ogolnie to grze oberwalo sie nie tyle przez cale multi to przez chaotycznosc multi..ale ja tego nie bardo rozumiem..bo chaotycznosc to mozna powiedziec pojecie wzgledne i kazdy moze odbierac je na swoj sposob..dla wielu ludzi Halo 2 jest chaotyczne..co przeciez nie jest prawdą..
no nic czekam na inne recki..jezeli tam zarzut chaotoycznosci DM sie potwierdzi to wtedy faktycznie cos bedzie nie tak z tym multi..
xelloss
troszke za malo opcji online, troche lipa z klasami postaci(Sneeker, Demolisher itp) bo obojetnie jaką strone wybierzesz(Tediz, Furry Animals itp) klasy w kazdej sa takie same, jednak recenzent napisal ze caly ten system klasowy jest bardziej zlozony niz w Return to Castle Wolfenstein(nie wiem o co biega bo nie gralem w ta gre), ale tez pozwala na niezla roznorodnosc..co jeszcze pisze nasz kochany recenzent..otoz set-up tych calych klas jest..cudowny i wspanialy, bo kazda z klas ma swoje wlasne techniki, bronie i blabla
dowiadujemy sie jeszcze ze deatchmatch jest bardzo standardowy i cholernie szalenczy(czyt. chaotyczny)..czyli wchodzisz w jakas gre na Lajwie i dookola Ciebie wszystko wybucha na prawo i lewo, kule naginają zewsząd idt itp

Co do klas i stron konfliktu - w RtCW są klasy - takie jak żołnierz (obsługa broni ciężkich), medyk, szpieg(możliwość zabrania ubrania wrogiemu trupowi), porucznik (dostarcza amunicji, wzywa wsparcei lotnicze i artylerysjkie) i inżynier(budowa urządzeń, naprawa pojazdów i inne takie) - wprowadzało to kapitalną różnorodność i koniecznośc współdziałania w zespole, czyli podbijało grywalność kilka razy - skoro w Conkerze ma być jeszcze bardziej złożony system, to tym lepiej. twisted.gif Szkoda że mało trybów, ale w sumie w RtCW też był jeden i grałem pół roku non-stop.

co do chaosu - pewnie jak grają sami recenzenci i betatesterzy, to może byc i chaos, ale jak później będą grały rzesze graczy złączone w klany, w których jest organizacja i taktyka, to gra będzie przypominac bardziej jedną wielką machinę wojenna niż królestwo chaosu twisted.gif
Flik
ilu graczy moze maksymalnie grac w multi?
tk
Oj Fliku, Fliku

Klik

Offline 1-2
System ink 2-16
Flik
wielkie dzieki... lany powroca przynajmniej na jakis czas ;]
Diabeu
*

pocięta? ja znowu czytałem że jest to więcej niż tylko port z n64 - i co teraz?

nie dajmy się zwariować - pierwsze recki i oceny a tu prawie panika - JAK TO? 7 dla MULTI? rotfl

kufa chaos względny jest, w SWRC to jest chyba uberchaos, zwłaszcza jak speed na maxa ustawiony i mi to nie przeszkadza
Ryo-San
z tego co wiem to wywalili tylko jakis tam moment pod wodą, ktory wg. graczy był najgorszym momentem Conkera na N64..czyli najbardziej nudnym, denerwujacym i flustrujacym..a zapewne zastapili go czyms innym..bardziej mlodziezowym ehehe

pozatym wracajac do recek to jest tak jak myslalem z kazda kolejna recką Conker pnie sie w gore hehe i zapewne skonczy z podobnym wynikiem jak swoj o kilka lat mlodszy brat ehehe
TomisH
Mieli też wyciąć moment ze ściganiem się na lawie (w becie podobno go nie było) ale w końcu zostawili.

btw - podobno da się wyłączyć cenzurę słów, tylko nikt jeszcze nie wie jak...
SnakeMayCry
GameSpot dał 8.3. Poza tym większość ocen bardziej pod 8 niż 9, ale pewnie dlatego ze to remake i dla graczy którzy już grali w Bad Fur Day, to prawie ten sam Conker z lepszą grafą i trybem multi do którego trzeba przywyknąć. Najlepiej oczywiście byłoby zagrać i już, każdy oceni według siebie.
Jędrek
Czyli gra zbiera raczej 8+ niz 9. Narazie nie wypowiadam sie na ten temat, wypowiem sie jak zagram.
SnakeMayCry
Ale w większości gracze oceniają grę w granicach 9-tki. No nic zobaczymy za 3 dni.
kubson
proste skreslmy gre bo ma 8+ a nie 9+ biggrin.gif hahaha nie ma co. tylko czekam na wyplate smile.gif
dragu
Oceny mi wiszą, jeśli porawili pracę kamery, to jest pięknie. Multi mnie jakoś mega nie interesuje, brak laiwa i dobrego łącza wyklucza zabawę. Ważne że single player wymiata.
..::XMANiAK::..
niezla gierka na MP, szkoda ze nie ma zwyklego DM sad.gif bo nie grajac online traci sie przyjemnosc gry druzynowej podobnie jak RTCW z botami smile.gif

przedchwila gralem z brejem [VERSUS], na "OMAHA BEACH" smile.gif po 2 rundy z botami dla kazdej strony [w sumie 14]nikt nie wypelnil zadania [dochodzilismy do momentu gdzie trzeba zabic tego hitlerowca], czas sie skonczyl, z przez wiekszosc gry gralismy klasa goscia z BAZOOKA [Demoltion], czasami gosciem z "laserem" smile.gif [by wspomoc boty]
MASAKRA smile.gif to mi przypominalo ROCKET ARENA smile.gif niz gre druzonowa smile.gif
podsumujac punkty ja wygralem majac ok 2000, brej 1800 [CP]
ja-frag-84, CP-500cos
brej-[xywa RAPTOR smile.gif-niemylic z Raptorem z forum tongue.gif], tyle samo fragow ale juz rowno 700CP

zmienilem nazwy botow na ^, i pomoglo smile.gif, wiecej widac ale trudniej rozroznic wiewioy od miskow ["brak kolorow strony]ale cos za cos smile.gif

wcurwiajacym elementem jest pausowanie gry by zmienic klase [drugiemu graczowi tez sie wlancza pausa confused.gif]

MS ostro zwalcza piraty w necie, dla dobra sajtow kaze wykasowac torrenta

cofam to co powiedzialem tutaj smile.gif
TomisH
Fajnie, tylko po cholerę piszesz to samo w pięciu różnych tematach? dry.gif
luck1985
Conker dla mnie rzadzi, humor jest swietny , multi mi powiewa wiec nie gram .Graficznie gra niezle miesza , nie wiem w sumie po co komu nowe konsole tongue.gif Juz na samym poczatku widac swietna grafe na ekranie .
Humor i postacie zasluguje juz na 9 tongue.gif Dla mnie gra na 9.
YETI
Famitsu ocenia Conkera
Conker : Live and Reloaded (Xbox, Microsoft): 7 / 7 / 7 / 7 - (28/40)
oceniaja tak slabo bo MS im zabral hiciora z N64 smile.gif
sentinel
QUOTE(YETI @ 23 06 2005, 16:13)
Famitsu ocenia Conkera
Conker : Live and Reloaded (Xbox, Microsoft): 7 / 7 / 7 / 7 - (28/40)

ta, standardowo oceniają tak nisko prawie każdą grę na xboxa. zobaczcie o ile lepsze wg. "wielce obiektywnego" famitsu są "hiciory" z ps2:

Oz (PS2, Konami): 8 / 8 / 8 / 7 - (31/40)
Genji (PS2, Sony): 8 / 8 / 8 / 8 - (32/40)
Kagero 2 - Dark Illusion (PS2, Tecmo): 9 / 8 / 7 / 7 - (31/40)
Erementar Gerad (PS2, Taito): 6 / 7 / 7 / 8 - (28/40)
Conflict Delta II: Wangan Sensou 1991 (PS2, Capcom): 7 / 7 / 7 / 8 - (29/40)
Gundam True Odyssey: Shitsu Warate G no Densetsu (PS2, Bandai): 7 / 7 / 7 / 8 - (29/40)
Poncotsu Roman Daikatsugeki Bumpy Trot (PS2, Irem): 9 / 8 / 7 / 8 - (32/40)
Yawaraka Atama Juku (NDS, Nintendo): 7 / 8 / 7 / 9 - (31/40)

kto słyszał o tych pozycjach ręka w górę... ;-)
Ryo-San
Famitsu i ich oceny dla Xboxowych gier(Forza, Ninja Gaiden, Halo i wieeele wieele innych) są piekielnie smieszne..podobnie zreszta ostre pojechanie po Metroid Prime..
nie wiem o co tutaj chodzi..no ale jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o...
a jak sobie przypomne ze kiedys to pismo moglo byc moim "autorytetem" jesli chodzi o noty to niedobrze mi sie robi...w sumie bylem maly i glupi..
no ale po cichu licze na kolejne 40/40 dla Nintedogs 2 o_O
Greg
Nintedogs : PedigrePal Edition Silver Limited for Platinium NDS Limited Edition Special - Japonczycy sikaja z podniecenia, Famitsu brakuje skali a sklepy przezywaja szturm klientow ktorzy chca polechtac pieska pod ogonkiem icon_evil.gif
Diabeu
Ryo ja jeszcza pamiętam ten twój post gdzie wychwalałeś Famitsu, mehehehehe łyso ci?:f

dla mnie te typy to japońskie oszołomy
mario87
QUOTE(sentinel @ 23 06 2005, 15:54)
kto słyszał o tych pozycjach ręka w górę... ;-)
*

ja ;p a dokładnie:
Gundam: True Odyssey, jakby kogoś to interesowało to jest to jRPG w świecie Gundamów, ale są tam chyba tylko mechy z prawie wszystkich serii(brak chyba mechów z Turn A - CC, CE i AW) wink.gif
TomisH
Gra jest prze-pię-kna i przypomniała mi czasy Banjo Kazooie smile.gif
Niestety całosć da się ukończyć w 12 godzin, ale naprawdę warto. Miejscami Conker bywa także niemiłosiernie frustrujący (nie ma to jak głupio sie zabić...), a nawet ma te same bugi (!!!) co wersja na N64 tongue.gif

Warto jednak, oj warto. Idę sprawdzić Multiplayer wink.gif
luck1985
Sprawdzilem multi z konsola i to jest dopiero frustracja tongue.gif Czasem chaotycznie i nie wiem co robie tongue.gif
nad menu OPCJE jest glowa [trofeum] bohatera Banjo Kazooie:)
sildar
Piszac ze MP jest chaotyczny co macie na mysli? Tzn. czy jest to cos w stylu chaosu panujacego w Halo2 czy Unreal Tournament ?
Raptor
Ty w ogole grales w te gry? huh.gif Bo z tego co piszesz to smiem grubo watpic. Nie wiem z kim ty musiales grac (i jak bardzo malo) by miec takie wrazenie laugh.gif.
Tutaj masz temat o grze w sieci
Chaos - nie wiadomo co sie dzieje i do kogo strzelac jest jak wszyscy sie zbiegna w jedno miejsce i zaslaniaja wszystko ich nicki, ale to na poczatku i po jakims czasie sie czlowiek przyzwyczaja i gra normalnie.
sildar
Wlasnie nie gralem. I dlatego sie pytam na czym ten chaos polega wink.gif
Diabeu
http://interviews.teamxbox.com/xbox/1188/C...d-Interview/p1/

wywiad z typami z Rare
luck1985
W singlu ta gra rzadzi biggrin.gif Jak narazie jedyna gra ktora mnie tak bawi biggrin.gif TxT sa rewelacyjne i postacie rzadza biggrin.gif
Pozdro dla widel tongue.gif Pszczolka napalajaca sie na cycki sloneczkia tez rzadzi cool.gif
TomisH
Kupa tam! ...rządzi wink.gif
Raptor
QUOTE(sildar @ 24 06 2005, 07:55)
Wlasnie nie gralem. I dlatego sie pytam na czym ten chaos polega wink.gif
*

To jak nie grales w te gry to co za przeproszeniem chrzanisz, ze czy tak jak w tych grach. Nie grales to nie mozesz miec zielonego pojecia co sie tam dzieje.

Co do SP... kurcze... ukonczylem wczoraj wieczorkiem... i powiem tyle: confused.gif
Diabeu
to w sumie nic nie powiedziałeś jak tylko confused.gif
luck1985
QUOTE(Raptor @ 24 06 2005, 13:48)
Co do SP... kurcze... ukonczylem wczoraj wieczorkiem... i powiem tyle: confused.gif
*

Powiem tyle " confused.gif " to nam duzo nie mowi . Jaki czas ukonczenia ? Spodziewales sie wiecej ? Zle zakonczenie ? Za malo grania? Chcialbys wiecej ?
Jakies wrazenia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.