Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Conker: Live & Reloaded
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
dragu
Odzyskiwania tematów ciąg dalszy. smile.gif

Planowana data premiery to 21 czerwca 2005.

Gra ma ogromne szanse zarządzić na Live`ie, aczkolwiek tryb single również może dać radę.
Jeśli chodzi o tryb single, demo, które można było obadać jakiś czas temu, cechowała świetna grafika oraz humor. Szwankowała kamera. Chwilami nawet bardzo.
Na Live! gracze będą mogli stanąć po stronie wiewiór, lub złych i okrutnych Tediz. Do 16 leszczy na jednej planszy. Postacie będą podzielone na klasy; Skyjockey, Long Ranger, Grunt, Demolisher, Thermophile, Sneaker. Akcje drużynowe i zdobywanie medali included.
Do tego dochodzi masa sprzętu z którego będzie można eksterminować Tediz tudzież wiewióry. Info pod TYM linkiem.

A od siebie dodam, że czekam na ten tytuł pomimo, że nie mam Live! (W końcu da się w niego ciorać przez XBC, lub Xlink`a). Przede wszystkim czekam na humor i parodiujące motywy trybu dla jednego gracza.
Ceglash
Ta gra ma szansę naprawdę zarządzic. Przeszedlem pierwszą czesc z N64 i wiem co mówię -_- Ta gra zabije Nas smiechem, juz sie nie mogę doczekać cool.gif
..::XMANiAK::..
humor i parodia,krew imulti to haslo nowego Conkera tongue.gif
KoBik
Gra zarządzi. Nie ma innej opcji. Ja już chce skakać Conkerem jak Neo rolleyes.gif

Świetny humor, śliczna graficzka, muzyczka normalnie pięknie aż mięknie wink.gif
Sarge
No jak Conker nie zarządzi, to już chyba nie ma szans na naprawdę porządną platformówkę na Xboxa :| ... Oby Rare nie zawiodło...
tk
Ta gra ma szansę naprawdę zarządzic. Przeszedlem pierwszą czesc z N64 i wiem co mówię

Jeżeli pierwsza rządziła ( nie wiem, nie grałem ) to z tą będzie ponownie gdyż to remake wink.gif Halo 2 strzeż się, nowy król on-line nadchodzi biggrin.gif
Sarge
QUOTE(tekA @ 5 05 2005, 07:24)
Ta gra ma szansę naprawdę zarządzic. Przeszedlem pierwszą czesc z N64 i wiem co mówię

Jeżeli pierwsza rządziła ( nie wiem, nie grałem ) to z tą będzie ponownie gdyż to remake wink.gif Halo 2 strzeż się, nowy król on-line nadchodzi biggrin.gif
*

Czy remake? Hmm... nie wydaje mi się, słyszałem raczej że Conker: Live & Reloaded to stworzona od podstaw nowa gra z serii.
Diabeu
huh
ja za to "słyszałem" że single to remake tego co było na N64
a multi to nowość tworzona od podstaw
sildar
Oby Rare pokazalo klase i naprawde zrobilo z Conkera sieciowego killera. Ja wierze w ten tytul, i mysle ze nie tylko ja biggrin.gif
Halcos
Kampania reklamowa zaczyna się. Jak dla mnie bomba. Rare potrafi biggrin.gif

Zimol
Jedna z ostatnich WIELKICH gier na pudło z zielonym okiem smile.gif .
Gra w singlu to remake, a multi to coś zupełnie nowego i miejmy nadzieję że wyjątkowego smile.gif . Czekam i sie doczekać sie nie mogę wink.gif . Ach 21 czerwca, jak dobrze ze sie szkoła kończy biggrin.gif .
Ike87
Live'a ani Xlinka nie mam, więc czekam tylko na singla. Na szczęście w pierwowzór z N64 nie grałem i teraz sobie odbije. Będzie się działo, będzie! W końcu to Rare...
Ryo-San
Conker juz w złocie biggrin.gif
ruszyla tez oficjalna strona wiewiora
http://conker.xbox.com/

btw masowa stronka, mozna na niej zobaczyc mase rzeczy: mapy, bronie, trailery, kampanie, jak bedzie wygladal multi no doslownie wszystko!...a animacja Conkera jest poprostu obłędna..no i jego teksty, ktore rzuca..przegladac stronke z wlaczonym dzwiekiem hehe
sentinel
nie widzę nigdzie, by był podawany link do najnowszego filmu przentującego gameplay - nieco ponad trzysta mega, świetna jakość, konkretna akcja. nie muszę dodawać, że sam czekam na wiórka z wywieszonym jęzorem. :-)

http://xboxyde.com/leech_1452_en.html
Raptor
GTA SA juz jest... teraz jeszcze tylko Conker i... czemu ja do pracy ide confused.gif tongue.gif wink.gif
tenchi2
nie widzę nigdzie, by był podawany link do najnowszego filmu przentującego gameplay - nieco ponad trzysta mega, świetna jakość, konkretna akcja. nie muszę dodawać, że sam czekam na wiórka z wywieszonym jęzorem. :-)

filmik widziałem, bardzo fajnie prezentuje się Conker na xboxie... szoda, że pokazują tylko gameplay w singlu... A tu nagle się okaże, że Mr C. w multi będzie.... Halo:CE killer!! blink.gif ... [yeah, right wink.gif]
KoBik
Na Conkera czekam z wywieszonym jęzorem. Choć boję się o to żeby nie był za krótki. Mam nadzieję, że Rare sobie da rade. Premiera już niedługo excl.gif biggrin.gif
Boniek
Demo gry: grafika jest po prostu masakryczna, blink.gif to trzeba zobaczyc!
dragu
To mamy już ...macie to co najwyżej szczęście, że mam dziś dobry humor i zamiast rozdawać ostrzeżenia (które zostawiam dla kolejnych chętnych), przypomnę tylko, iż tematyka pirackich releasów nie jest na tym forum tematyką pożądaną. :-) [sentinel]

Czekam na pierwsze relacje z gameplayu w single. Piękny okres - San Andreas, Conker. Żyć nie umierać.

@dragu - z uwagami moderatora się nie polemizuje, mają charakter czysto informacyjny. :-) [sentinel]
Kriseh
Taaa bardzo piekny okres, gdyby tylko nie ta (pipi)ona sesja na studiach sad.gif Ten filmik od Sentinela mi tylko smaka narobil...
styxq
grałem już w demo, jedno jest pewne ,oste jaja będą laugh.gif
sentinel
to co dzieje się w demie - a co się dzieje wiem doskonale, bo je kilkadziesiąt razy w tę i nazad przelazłem - to naprawdę malutka namiastka tego, co wiewór wyczynia w ukończonej wersji. ja póki co wysiadłem (cała noc Oo`) i muszę wziąć głębszy oddech - tą produkcją naprawdę można się zachłysnąć, szczególnie jeśli ktoś nie przewidywał, iż będzie tak rozbudowana...

tediz - i hate these guys...
\"\"
KoBik
No Senti, kurde Ty tak nie rób bo jak Ty cos zapowiadasz to mi sie ryło cieszy. Już tak raz sie napaliłem po przeczytaniu Twojej recki a mianowicie Ghost Recon 3 i nie żałuje wydanej kasy na to cacko happy.gif Oj jasny gwint. CONKER zarządzi excl.gif
Diabeu
kobik, gr3? wtf?
preorder na Conkera zlożony, ostatnia wielka gra jaką kupuję na obecną generację konsol (chyba)
sentinel
z cyklu "senti, a dlaczego...?", czyli ilustrowana odpowiedź na zadawane w dziesiątkach maili i pm'ek pytanie: czy warto było zapoznać się swego czasu z wydaną na n64 wersją i dlaczego szczęśliwcy, którzy to uczynili zaliczą kilka rotfl'i więcej (a nieszczęśnicy, którzy tego nie uczynili niejednokrotnie zaliczą tzw. "głupi wyraz twarzy" a.k.a. "o co chodzi jakby?").

podobnie jak w oryginalnej części przygód conkera, w pierwszym rozdziale lądujemy skacowani przy wodospadzie i wspinając się po skalnych półkach spotykamy nikogo innego jak... bestię
\"\"

bestia - z nie budzącym wątpliwości wyrazem twarzy - blokuje nam dalszą drogę
\"\"

a na wszelki wypadek - gdyby sam wyraz twarzy miał nie wystarczyć - postanawia postawić sprawę jasno:
\"\"

jako, iż wiewiór nie w ciemię bity, udaje się na poszukiwania "argumentów" mogących nakłonić bestię do zmiany zdania. na właściwy trafia tam, gdzie trafiał w oryginalnej wersji gry, lecz po chwili dzieje się rzecz zaskakująca (czyt. nie mająca w oryg. miejsca) - spod ziemi wyskakują agresywne... te, no... eee... stworzenia. zaskoczony zaistnieniem zaskakującej sytuacji conker:
\"\"
sentinel
po wydostaniu się z przygotowanej przez złych dizajnerów zasadzkopułapki, conker odnajduje bestię i w ramach zasadnej argumentacji przy...grzmaca bestii zdobytą uprzednio bronią (czyli patelnią). bestia krótko kwituje zaistniałą sytuację:
\"\"

co daje z kolei wiewiórowi do myślenia:
\"\"

a że wiewiór jak myśli, tak robi - postanowił zapytać wprost:
\"\"

na tak postawione pytanie, bestia odpowiada nad wyraz wylewnie...
\"\"
sentinel
...za przyczynę takiego stanu rzeczy wskazując zwodnicze plany dizajnerów...
\"\"

...którzy to postanowili zrobić conkera w przysłowiowe jajo, zmuszając go tym samym do zmiany taktyki
\"\"

a że wiewiór nie w ciemię bity, wyjął tzw. asa z rękawa...
\"\"

i przy...grzmocił bestii, tym razem prosto w łeb - co z resztą bestia skwitowała krótko, acz wymownie:
\"\"
sentinel
dalej poszło już jak z płatka, czyli tak jak za starych dobrych czasów - bestii zwaliły się na głowę liczne problemy...
\"\"

na koniec wiewiór postanowił zwrócić się z apelem do do pana dizajnera:
\"\"

niestety zły pan dizajner nie posłuchał i nie sprezentował nam czystego portu starej gry z n64 - jeśli więc należysz do nieszczęśników, którzy z ową oryginalną wersją do tej pory się nie zaznajomili, wiedz iż sporo na tym tracisz...
xelloss
Pliz, nie spojluj - niektórzy czekają do premiery w PAL (bo taką gre trzeba mieć oryginalną). Powiedz Sentinel lepiej, czy AI botów w trybach innych niż "kampania" (jakiś deathmatch, ctf itp.) daje radę, bo niestety nie mam Live i zależy mi na tym.
sentinel
jakie tam spoilowanie - toć to znany z n64 level tutorialowy.

a boty? hmm... powiem tylko, iż sama ich nazwa mówi o nich - no, może nie wszystko, ale zapewne wiele. a sami autorzy nazwali je dumbot-ami, ale jeśli masz zamiar grać via live, to w niczym to przeszkadzać nie powinno. :-)
TomisH
Czytałem, że są problemy z przesyłaniem głosu za pośrednictwem System Linka (xLink Kai, XBC) - prawda to? Headset działa?
sentinel
nie wiem, headset podepnę dopiero jutro, dziś mi się już nie chce. :-)
Raptor
Headset nie jest supportowany dla system linka - only xbox live.
Co do samego Multi... Nie ma czegos takiego jak Deathmatch i team deathmatch - przynajmniej ja nie znalazlem. Sa tryby obcjective only (CTF, territories takie i assault (bez bomby - po prostu trzeba podbic baze przeciwnika niszczac ich ostatni punkt dowodzenia)).
Z gory powiem, ze gra do najprostrzych nie nalezy. Strzelanie ze snajperki wymaga juz sporych umiejetnosci - nie ma auto aim w tej grze i celownik sniperki caly czas delikatnie sie kolysze.
Mamy pare klas postaci - sniper, grunt, sneeker (z mieczem) itp. Kazda postac porusza sie wolniej/szybciej (niektore nie moga skakac z bronia w lapie). Wszystko wyglada przepieknie smile.gif jakich kolwiek zwolnien nie uswiadczylem podczas rozgrywki po sieci. Zapowiada sie bardzo ciekawy i przynoszacy mase frajdy tytul. Jednak mysle, ze za duzo ludzi w niego nie bedzie gralo bo nie wyrobia z umiejetnosciami po prostu.
sa boty?? bo skoro nie da sie grac we 2playerow w DM,a sa tylko tryby OBJ ta 1vs1 jest bezsensu
Diabeu
QUOTE(Raptor @ 17 06 2005, 02:45)
Co do samego Multi... Nie ma czegos takiego jak Deathmatch i team deathmatch - przynajmniej ja nie znalazlem. Sa tryby obcjective only (CTF, territories takie i assault (bez bomby - po prostu trzeba podbic baze przeciwnika niszczac ich ostatni punkt dowodzenia)).
Z gory powiem, ze gra do najprostrzych nie nalezy. Strzelanie ze snajperki wymaga juz sporych umiejetnosci - nie ma auto aim w tej grze i celownik sniperki caly czas delikatnie sie kolysze.
Mamy pare klas postaci - sniper, grunt, sneeker (z mieczem) itp. Kazda postac porusza sie wolniej/szybciej (niektore nie moga skakac z bronia w lapie). Wszystko wyglada przepieknie smile.gif jakich kolwiek zwolnien nie uswiadczylem podczas rozgrywki po sieci. Zapowiada sie bardzo ciekawy i przynoszacy mase frajdy tytul. Jednak mysle, ze za duzo ludzi w niego nie bedzie gralo bo nie wyrobia z umiejetnosciami po prostu.
*

szkoda team dm zdeka, lubię ten tryb radosnej rozwałki
postacie mają też jakieś skills'y, możesz coś szerzej o tym skrobnąć?
np. widzialem jak sneeker stawał się niewidzialny i pomykał z majchrem tnąc radośnie
TomisH
QUOTE(Raptor @ 17 06 2005, 02:45)

To niech się pocałują w... mad.gif
Raptor
TomisH: Swietnie wiesz czemu nie ma supportu headseta dla system link.

Diabeu: Jest dokladnie tak jak mowisz. Kazda postac startuje ze swoja glowna bronia (plus granaty - zmienia sie to jak zwykla bron - nie ma tak jak w halo ze rzucisz przy okazji granat), ktora po zebraniu upgrade'u ma dwa rodzaje strzalu (np. single, badz burst fire) oraz dochodzi druga bron. Ogolnie w teamie powinien byc zawsze jeden gracz z klasa postaci thermophile poniewaz po zgarnieciu upgrade'a tylko on moze otwierac bramy/drzwi (dostaje 2ga - taka specialna pukawke do tego). Sneekersi minimalnie szybciej biegaja maja opcje cammo (kazda opcja ma taki special move... - idnywidualny dla kazdej z klas) i posiadaja tylko miecz (z opcjami jakiegos super ciecia - rozpierdzieli kazdego obok, ale musi sie nagrzac i wiewiorce/miskowi zakreci sie w glowie). Sniper jest bardzo wymagajaca klasa i trudna do opanowania, jako druga bron (po zgarnieciu up'a) posiada pistolet/dwa. Ogolnie kazda klasa sie od siebie znaczaco rozni. No oczywiscie jest tez grunt (zwykly karabin etc. - raz tylko ta klasa gralem), ktory wydaje sie byc najbardziej uniwersalna postacia. Ofcorz stroje postaci to odpowiednio dla wiewiorow Alianci/Future Marines a Teddiz Nazisci/terminatory.

Xmaniak: Czytalbys do k....y nedzy laskawie wczesniejsze wypowiedzi (cale 4 posty nad twoim!) - tak, sa.
TomisH
Ale to chyba pierwsza gra, w której olano używajacych system linka. Wyszli z założenia, że skoro ktoś gra w jednym pokoju na jednym TV to i bez headseta się usłyszy z kumplami siedzącymi obok? Wątpię. Poszło o kasę jak nic.
Raptor
Poszlo o kase i o piractwo miedzy innymi, ale nie walkujmy tu tego tematu.
Ryo-San
TomisH ale po co firma ma supportowac program ktory umozliwia gre na kopiach zapasowych? przeciez to podcinanie swojej galezi..i dlaczego mialo pójsc o kase? kto komu mial zaplacic? poszlo o pirackie kopie pewnie i tyle..
a do gry po Lanie czy na jednej konsli HS jest przeciez zbędny..
trza zakupic krotkofalowki czy cos w tym rodzaju hyh.gif lub uzyc SKYPA smile.gif
xelloss
A czytać umiesz?
Diabeu
on nie umie, jak z angola coś wkleja to nawet nie wie co bo nie rozumie co tam jest napisane
TomisH
Walić piractwo (akurat o tym nie pomyślałem) - co z LAN Parties?
Wydzierać się na całego "HENIEK! OD TYŁU GO ZACHODZĘ!"? Bez sensu. Szczególnie jak ludzie porozstawiani są po pokojach.

Jedyne co się cieszyć, że w ogóle jest system link. dry.gif
SIKI
braku obsługi hs na XBC nie będe komentował closedeyes.gif
Raptor: Trudniej sie strzela ze snajpy niż w halo2 ? cool.gif
bartiz
Na DVDCRAVE pisze, że premiera 7 Lipca WTF?
Jędrek
Sentinel - (pipi)ista historyja wink.gif Szkoda, ze wiem co sie stanie. Na N64 nie gralem w Conkera wink.gif

_Diabeu_ - gdzie zlozyles Pre-Order'a ?

No wlasnie, kiedy wreszcie ta premiera ?
Ryo-San
premiery:
USA: 21 czerwiec
U.K: 24 czerwiec
reszta Europy: 30 czerwiec
Australia: 30 czerwiec
Japonia: 30 czerwiec
sentinel
QUOTE(Jędrek @ 17 06 2005, 14:31)
Sentinel - (pipi)ista historyja ;) Szkoda, ze wiem co sie stanie. Na N64 nie gralem w Conkera ;)

cóż - twój problem. na przyszłość polecam użyć szarych komórek i nie powiększać miniaturek, które chronią przed spoilerami, a z których wyczytać można coś dopiero po kliknięciu. ;-)
Diabeu
Jędrek, u kangurów zamówiłem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.