canabis
23 01 2006, 17:08
Mam do kupienia 2 góra 3 gry i mam dylemat które wybrać. W gre wchodzą:
PoP:TTT
MotoGP:URT
The Suffering
Hitman Contracts
Jak myślicie z których będe najbardziej zadowolony, szczególnie mnie interesuje opinia o hitmanie i suffering bo dwie pierwsze to raczej będe na stówe brał
Hubi...Masz dylemat miedzy Total Overdorse i Gun.Powiem Ci tak mam Total overdorse i jestem raczej srednio zadowolony.W grze panuje troche chaos...ciezko sie polapac...przemieszczanie sie miedzy dzielncami jest malo intuicyjne,ze tak powiem...uciazliwe,szczegolnie na poczatku.jedziesz, jedziesz wedlug mapki i nigdy nie wiesz dokad

A styl gry jest taki sielankowy.Fakt ma swoj klimat,ale nie porywa(akcje typu zatrzymanie auta w miejscu z predkosci 100km/h(przy wysiadaniu) included) jak np. GTA.Wiesz...wszytko zalezy od gustu...ja gram..ale jakos mnie nie porywa.A w guna nie gralem,ale recki dobre..klimat ma napewno..mocne akcje... i tez gra akcji...Osobiscie polecalbym sprobowac guna...
Pozatym...Hubi..taka laseczka jak ty(avatar) w takie krwawe gry gra??
K0ntra z tego co wiemto zalezy czy wolisz bardziej realistic - Brothers in Arms czy troche mniej - CoD

Chyba ,ze sie myle ...

Canabis PoP: TtT to jest pewne i ja bym bral Moto GP3 ,bo sa motorki

A co do Hitmana to chyba kazdy zna opinie ,a jak nie to zagraj na kompie ,bo kazdy to chyba ma

A suffering jak lubisz wiecej krwi i strzelania na chama niz w Hitmanie.
Hubi Total jest fajny co do tych sfilmowanych akcji i bullet time ,ale zwalono sporo - model jazdy, kamera sie czasem zagubi, ale ogolnie gites. A GUN no to GTA na koniu ,tylko troche uproszczone
MajinBroda
6 02 2006, 20:09
Bezwzględnie bym stawiał na meksykańców znaszych czasów (Total Overdose)
O niebo dłuższa rozgrywka w porównaniu do GUNa, więcej bonusów +lepszy klimat i muzyka...
ranaghar
23 03 2006, 20:37
Co lepsze MoH: European Assault czy CoD: Big Red One?
I dlaczego?
il capitano
29 03 2006, 19:18
Ciężko powiedzieć, która - jak dla mnie to obie są skandalicznie krótkie. Moh w trakcie gry ma więcej zadań pobocznych do wykonania których nie musisz robić ale możesz przy następnym podejściu, stąd stawiam na Medala, większy współczynnik replaybility. CoD 2 zawodzi.
Ostatni Medal of Honor jest swietny,ale ma cholernie ciezkie zakonczenie,maxymalne przegiecie.Polecam Call of Duty 2 Big Red One ,number one jesli chodzi o wojenne strzelaniny ,gra jest tak urozmaicona i sliczna graficznie.Grac nie umierac !
No i jeszcze Brothers in Arms 1 i 2 czesc apogeum realizmu i miodu.Dla ludzi ceniacych wojenny trud.
ranaghar
18 04 2006, 21:27
Nigdy nie grałem w żadną z gier z serii Guilty Gear. Zastanawia mnie, która część jest lepsza dla takiego newbie jak ja: XX Reloaded czy Isuka (bo o tej drugiej słyszałem różne opinie, ale jeśli Isuka to takie ulepszone XX Rel. to wtedy chyba lepiej wziąść właśnie ją?).
Kup Guilty Gear XX Reloaded ,Isuka to kapa party game anie porzadna bijatyka.....
Steel Batalion czy Conker HELP
zdecydowanie Riddick, jest ciekawszy. W Doom'ie wszystko na jedną modłe. Co do RPG'ów się nie wypowiadam bo nie gram
Olafelum delfin Um
21 05 2006, 17:36
Polecam Doom I,Doom II oraz Ultimate Doom,wszystkie swietne
Obydwa Far Cry'e są niezłe ale może ja nie będę się na ten temat wypowiadał już więcej ponieważ ja gram tylko w strzelanki jak coś to na gg (hheeheh) mała reklama.
grabczas
1 08 2006, 20:04
zamierzam kupić niedługo Xboxa i mam dylemat bo na konsoli to chcę móc przedewszystkim móc pograć z kolegami oraz samodzielnie móc podzierrzyć więc pytanie czy lepiej zakupić Forzę czy Porject Gotham Racing na pierwszą grę z konsolą bo pada odrazu dokupuję tego jestem pewien
Z dwóch wymienionych ja bym wybrał Forzę - jakoś gierka mi bardziej podeszła. O powody nie pytaj bo nieznam, po prostu w to bardziej chciało mi się grać.

Ale jeżeli masz zamiar grać często po multi lepszy jest Burnout Revenge, tam dopiero akcje odchodzą.
grabczas
2 08 2006, 01:32
czyli forza bo burnout to nie w moim stylu i teraz pytanie czy warto kupować Unreal Championship 2 bo strasznie mnie podjarał fakt że można sobie w zwarciu pozaganiać więc czy nie lepiej inną grę kupić (halo i tak kupię więc o to głowy nie suszyć

) i czy ewntualnie możecie podać jakiś sklep w necie bo nie wiem gdzie u mnie są (Białystok)
ranaghar
6 08 2006, 11:29
QUOTE(grabczas @ 2 08 2006, 02:32)

teraz pytanie czy warto kupować Unreal Championship 2 bo strasznie mnie podjarał fakt że można sobie w zwarciu pozaganiać więc czy nie lepiej inną grę kupić
Ta gierka jest fajna tylko na trailerach. Wg mnie nie warto jej kupować, chyba, że za małe pieniądze. Walka w zwarciu bywa zazwyczaj chaotyczna, no i przedewszystkim ta gra jest skierowana głównie na multi. Ze strzelanek na multi to polecam Halo 2

i na drugim miejscu FarCry.
MasterShake
19 08 2006, 09:48
shenmue 2 czy fable?sh jest piękne ale nie wiem jak wypadł port na x, a że x jutro albo na dniach kupuję to bym w coś dłuższego pociął
W shenmue 2 niestety nie miałem przyjemności pograc więc sie nie wypowiadam. Natomiast w Fable miałem i musze przyznac iż gierka jest kapitalna. Mimo że wiele zarzutów w stronę tej gry sie wymierza miód z niej płynie normalnie galonami. Ale skoro chcesz pograć w "coś dłuższego" to jednak Fable nie przejdzie - Fable: Lost Chapters to 13-15 h gry max. Tutaj lepiej zainwestować w któregoś KotOR`a - lepsze i znacznie dłuższe.
spn_sosnowiec
26 08 2006, 23:05
Shenmue 2 na Xbox'a nawet , nawet : ]
ale nie ma to jak na DC ze mozna zaimportowac rzeczy z 1 czesci : d
grabczas
27 08 2006, 19:23
czy warto kupić tenchu??
chyba że znacie inne gry tego typu (klimat i rodzaj)
i proszę mi nie wymieniać ninja gaiden bo to jest totalna wyżynka przez duże T (ogólnie zawiodłem się skoro w tytule ninja oczekiwałem czegoś innego)
seria splinter cell mi jakoś nie pasi
no chyba że lepiej kasę za tenchu przeznaczyć na MGS2:subsistence co prawda kolega ma sons of liberty ale jeśli ktoś ma (albo dobrze zna) obie wersje niech się wypowie
Tenchu mi się kompletnie nie spodobał, ale to samo tyczy się każdej części tej serii na każdą konsolę.
Substance wypada całkiem przyzwoicie, nie oczekuj przeskoku graficznego jak w Splinter Cell, ale scenariusz jest wspaniały. Naprawdę nie znać MGSa to obciach w dzisiejszym świecie. No ale skoro Splinter Cell ci się nie spodobał, to nie wiem, może już żadna skradanka ci nie podpasi.
Czy Substance na Xa jest lepszy od Sons of Liberty na PS2? No raczej tak, ale różnice są niewielkie - gra się bardzo podobnie. Słyszałem, że wersja na Xa ma ucięte jakieś bonusy, których w wersji PS2 była masa (kupa misji dodatkowych, nieraz naprawdę świetnych) - nie wiem, bo Xową widziałem tylko przelotnie. Ale nawet bez tych bonusów gra zjadałaby Tenchu na śniadanie.
grabczas
28 08 2006, 09:43
QUOTE(ogqozo @ 27 08 2006, 20:44)

Tenchu mi się kompletnie nie spodobał, ale to samo tyczy się każdej części tej serii na każdą konsolę.
możesz sprecyzowac czemu??
mi się np ninja gaiden specjalnie nie podoba czemu napisałem w poprzednim poście jak dla mnie to po trochu hipokryzja i od takich rzeczy rączki raczje umywam
a co do splinter cella całkowite 3d odstrasza mnie ze zwględu na to że w miare dobrym graczem nie jestem(mgs 1 przy 2 pojedynku ze sniper wolf nie wytrzymałem i skończyłem grę na kodach[grałem na VERY EASY i fakt faktem jak około 2 3 w nocy się przysiadłem do pieca grę skończyłem o 1 po południu {tak jest grałem bez przerwy

}]) i jak coś stanie mi aprzeszkodzie że się zatnę co zaowocuje albo rzoceniem gry w kąt(tak było) albo będę próbował bez przerwy gdzie poziom w(pipi)ienia będzie rósł co próbę bardzo szybciutko i wyosko(tak jest) więc podstawową sprawą w splinterze jest dla mnie poziom trudności czy jest rzeczywiście taki wysoki jak mi się zdaje czy to złudzenie
No wiesz, na Very Easy? Niee no, MGS2 również potrafi sfrustrować. Czy są do niego kody - nie wiem. Splinter Cell nie jest specjalnie łatwy, ale nie ma w nim walk z bossami ani niczego takiego, po prostu wymaga pewnej precyzji, dość szybkiego podejmowania decyzji i czasem cierpliwości. W ostatniej części trudniej jest zakończyć misję, w pierwszym Splinterze może do tego doprowadzić nawet mały błąd, ale to właśnie jest mocne w tej grze, bo nie ma to jak powoli z chirurgiczną precyzją wykańczać kolejne przeszkody na drodze albo przechodzić im za plecami. Nie pamiętam, żeby był tam jakiś jeden, szczególnie trudny moment. Widziałem ostatnio pierwszego SC za 40zł - nie wiem po ile są na Allegro - za taką kasę powinieneś sprawdzić, mało kto się zawodzi na tej grze. Zresztą Substance też można dostać taniutko.
Tenchu - nie podoba mi się grafika, sterowanie, cała otoczka scenariuszowo-scenograficzna, sposób rozgrywki - po prostu wszystko. Tenchu na Xa tylko spojrzałem, nie chciałem marnować czasu na przechodzenie misji do końca.
Grał ktoś w Dino Crisis 3? Mam plana zakupić tę gierkę, ale słyszałem niezbyt pochlebne opinie. Zapodajcie jakimiś argumentami.
@grabczas - poziom trudności we wszystkich grach jest względny. Osobiście uważam NGB za strasznie frustrującą grę...ale tylko przy Karma Run. Splinter jest kwintesencją skradania się. W Chaos Theory zapodaję najwyższy poziom trudności i wtedy można się bawić z żołdakami w chowanego. Splintery, NGB czy Halo są pozycjami, które włączam w ciemno zawsze kiedy nie mam w co grać.
Splintery polecam...jak zresztą każdy

.
grabczas
12 09 2006, 15:41
NGB teraz nie ruszam bo od paru godzin tkwię w tym samym miejscu
i szlag mnie trafia
a teraz byłem w sklepie gdzie w gry się zaopatruję i zapytałem się o conkera sprzedawca stwierdził że gra jest świetna mimo iż nie zna angielskiego
myślałem jeszcze na GTA:SA
ale ciekawi mnie jedno czy humor w conkerze jest bardziej masakryczny (chodzi mi o zabijanię i krew) niż w SOUTH PARKU?? i czy 100zł to dużo za tą grę (na miejscu)
QUOTE(grabczas @ 12 09 2006, 16:41)

NGB teraz nie ruszam bo od paru godzin tkwię w tym samym miejscu
i szlag mnie trafia
Ja stoję na pierwszym Fiend Ryu...ale nie dlatego, że nie daję sobie z nim rady, tylko chcę mu zadać z 5-6 UT. Na Very Hard'zie jest za mało czasu na wszystko. Porażka

.
QUOTE(grabczas @ 12 09 2006, 16:41)

a teraz byłem w sklepie gdzie w gry się zaopatruję i zapytałem się o conkera sprzedawca stwierdził że gra jest świetna mimo iż nie zna angielskiego
Bież w ciemno - gierka wymiata, choć ta cena...poszperaj na aukcjach internetowych.
QUOTE(lupi @ 11 01 2006, 12:46)

Witam.Pomóżcie-którą kupić:Jade Empire,Morrowind Goty czy Fable?.Z góry dzięki za pomoc.
Ja polecam Fable, bardzo ciekawa i wciagajaca.
Co wyrąbać na x360kloca

?
HITMANA

czy DEAD RISING
jAK zawsze HELP
nie ten dział, ale wybór jest chyba oczywisty. hitman na next-geny to tylko kosmetyczne zmiany graficzne.
mr pablo
24 11 2006, 22:17
tekA ma rację, w Hitmana możesz pograć na current-genie (różni się tylko wizualnie

), a w Dead Rising już nie.
Nie chce zakladac nowego topicu wiec zapytam tutaj - G.R.A.W czy Oblivion ?
Tomaszek88
4 12 2006, 21:07
A mnie interesuje najstraszniejsza gierka na xboxa, jakas strzelanka cos jak F.E.A.R albo cos innego
DOOM 3 powinien zdać egzamin
Tomaszek88
5 12 2006, 13:23
QUOTE(canabis @ 5 12 2006, 10:10)

DOOM 3 powinien zdać egzamin
Rozwalilem juz go na kazdym poziomie + nawet Co-opa na sieci

Cos innego?
To więcej "strasznych" strzelanek nie kojarze. Zagraj sobie w ProjectZeroII klimacior ma i w pewnym sensie też jest strzelanką
Maniaczek
20 03 2007, 17:54
CYTAT(Tomaszek88 @ 4 12 2006, 21:07)

A mnie interesuje najstraszniejsza gierka na xboxa, jakas strzelanka cos jak F.E.A.R albo cos innego

The Suffering - Ties That Bind
CYTAT(canabis @ 6 12 2006, 10:39)

To więcej "strasznych" strzelanek nie kojarze. Zagraj sobie w ProjectZeroII klimacior ma i w pewnym sensie też jest strzelanką

No w klockowej wersji jest dodany tryb FPP więc nawet i bardzo podobne do strzelanki to jest... Tyle że tutaj z aparatu napierniczasz po zjawach.
Mam 30 zł na grę. Co wybrać? Zastanawiam się nad Halo lub Project Gotham Racing 2.
Halo, Halo 2, PGR, PGR2, czy może Forza?
Sztajniec
10 07 2007, 12:24
Ja bym brał Halo 2, niekończący się fun (multi, multi, multi rox!). Halo było przełomową grą, ale część druga jest jeszcze lepsza (imho

)
matiz23
10 07 2007, 21:03
Więc kupię Halo 2
Nba Live 2007 czy NBA 2k7 ?
W jakis boks bym sobie porgrał, mysle o Fight Night 3, jest jakis lepszy boks na X'a ?
Gun (albo jakas inna gra w klimacie dzikiego zachodu) czy Driver: PL ?
Maniaczek
11 09 2007, 09:38
CYTAT(Pijany @ 5 09 2007, 11:39)

Nba Live 2007 czy NBA 2k7 ?
W jakis boks bym sobie porgrał, mysle o Fight Night 3, jest jakis lepszy boks na X'a ?
Gun (albo jakas inna gra w klimacie dzikiego zachodu) czy Driver: PL ?
1. NBA 2K7 jest lepsze.
2. FN3 jak dla mnie przez swój realizm stał się za wolny dlatego bardziej preferuję poprzednią część. Niestety poza serią Fight Night nie ma w tej dziedzinie nic innego.
3. Gun i Driver według mnie są na tym samym średniackim poziomie. Pytanie tylko czy wolisz dziki zachód czy bardziej współczesne czasy.
Jeśli chodzi o gry w scenerii Dzikiego Zachodu to wartym polecenia jest Red Dead Revolver. Natomiast Driver:PL to IMO najsłabsza z gier GTA-podobnych. O wiele lepsze są ostatnie części GTA oraz Scarface.
MasterShake
29 11 2007, 21:26
oprocz kotor, halo 1 i 2, gta i ng - poleccie jakies dobre tytuly bo niedlugo jak tylko kasa bedzie planuje sie w pierwszego x zaopatrzyc
matiz23
29 11 2007, 21:48
CYTAT(MasterShake @ 29 11 2007, 21:26)

oprocz kotor, halo 1 i 2, gta i ng - poleccie jakies dobre tytuly bo niedlugo jak tylko kasa bedzie planuje sie w pierwszego x zaopatrzyc
Jeśli lubisz symulacje kup forze motorsport i jesli lubisz arcade to burnout 3 lub 4. Riddicka też mógłbyś też przygarnąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.