Zasady znacie. Jak ktos mam problem z wyborem gry to od tego jest ten temat.
Mam dylematy:KOTOR czy Fable? i Chronicles of Riddick czy Doom3?
KOTOR i teraz to zależy - powiem, że Riddick. Chyba, że cię kręci coop po sieci, to wtedy doom.
QUOTE(Sparda @ 3 05 2005, 15:03)
"KotOR czy Fable?"
Zależy co wolisz. Fable jest bardziej bezstresową przygodowka niż RPG. W dodatku skończysz ją w 2 dni.
KotOR to jeden z najlepszych RPG na Xbox'a. Świat gry jest duży, cieszą rozbudowane opcje dialogowe, nieliniowość fabuły i system. Ma też zadowalający czas gry i większe replayability. Ma tylko jeden (dla niektórych) minus- jest grą osadzoną w realich SW, czyli science-fiction. Dla niektórych ten (IMOmały) minus skreśla całą grę.
IMO KotOR jest lepszy od Fable.
"Chronicles of Roddick czy Doom3?"
Nie wypowiadam się, bo grałem tylko w Riddicka (mi jakoś nie przypadł do gustu. Dziwny jestem

)
Dzęki jeden problem z glowy bo lubie Gwiezdne Wojny
Riddick, masa wrażeń i rządzenie w ciemności
..::XMANiAK::..
3 05 2005, 14:38
-Doom3-jesli nie grales na PC, ciekawi cie COOP [+2 starocie D1 i 2 z mozliwoscia na 4 graczy [chyba tylko DM ale moze jest COOP,niesprawdzalem]
-Riddick-nowe spojerzenie na gre, skradankowa FPP z domieszka bijatyki z widoku FPP [np. lewy spost to lewa reka, prawy..., mozliwosc uppercuta,itp] poraz mala licza broni palnej a duzo bialej [jak masz film dvd Kroniki Riddika to tam jest demko

-mozesz pograc na X]
-Kotora oraz Fable niegralem bo nie lubie RPG [duzo gadania, malo robienia]
Zdecydowanie Riddick, masakryczna grafa, fabuła, postać (!!!)
FPP z domieszką bijatyki i skradanki
A.Z.BEST
3 05 2005, 15:11
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 3 05 2005, 15:38)
Bajka to przygodówka z elementami RPG, a nie czysty RPG. Urzekający hack & slash w cudownym, choć zamkniętym świecie... Ja po cichu liczę na Fable 2 o_O. Niech Piecia zrobi jak miało być w jedynce i (pipi)nę z radości.
Ölschmitz
3 05 2005, 15:46
Stary jesli nie odstraszaja Cie gwiezdne wojny, to utoniesz w Kotorze (choc morrowind jest lepszy;)
Riddick jest fajniejszy, gralem w obie gry, ale to przygody vina diesela wciagnely mnie bardziej. no i jest bardziej oryginalny.
Kotor i riddick są jak dla mnie znacznie lepsze od swych konkurentów polecam zwłaszcze riddicka szczególnie jak ogladałeś 2 filmy z nim związany i podobały ci się one
QUOTE(A.Z.BEST @ 3 05 2005, 17:11)
Bajka to przygodówka z elementami RPG, a nie czysty RPG. Urzekający hack & slash w cudownym, choć zamkniętym świecie... Ja po cichu liczę na Fable 2 o_O. Niech Piecia zrobi jak miało być w jedynce i (pipi)nę z radości.
na pieca wychodzi wersja można rzec deluxe, fryta piter wie co zrypał, poprawia co może, zwiększa o 1/3 i masz niby nową grę, lol
i pewno to coś zobaczymy na nowego Kloca
QUOTE(Dante @ 3 05 2005, 15:53)
Kotor i riddick są jak dla mnie znacznie lepsze od swych konkurentów polecam zwłaszcze riddicka szczególnie jak ogladałeś 2 filmy z nim związany i podobały ci się one
Filmy widzialem i mi sie spodobaly.No to juz wiem co wybrać.
4 05 2005, 08:44
QUOTE(A.Z.BEST @ 3 05 2005, 16:11)
mimo tego ze to H&S to tez mnie nie przyciagnelo, pogralem z 15 min i wykasowalem
wole dam D&D niz Fable
QUOTE(Sparda @ 3 05 2005, 16:03)
ja bym wybrał fable i doom3
zależy czy wolisz normalne strzelanki czy takie bardziej surv.-horror
gdzie ty widzisz survival horror? D3? imo za mocno naciągane
jaszczoor
5 05 2005, 17:44
Ja na twoim miejscu bym kupił riddicka. Fajny klimat futurystycznego więzienia, super grafa, bohater i nie jest tak schematyczna jak doom3. W fable nie grałem ale KOTOR2 to jedyny RPG który mnie wciągnął kiedykolwiek. Przy ffx ziewałem a przy KOTORze bawie sie świetnie. Jeszcze jak lubisz star wars to innej opcji nie ma ;]
Ölschmitz
6 05 2005, 16:58
mam pytanie, a nie chce zakladac nowego tematu.
gral ktos w Syberie? warte to zagrania, czy wyszlo dodupnie?
znajomek był zachwycony , ale to alkoholik w sumie więc miałbym lekki dystans:f
http://www.gamespot.com/xbox/adventure/syb....html?q=syberia
Ölschmitz
6 05 2005, 19:27
cos sie ostatnio nakrecilem na przygodowki, moze lykne. zreszta wyszyly dwie czesci, wiec jak mi podejdzie to zaliczenie obu moze mi troche zajac. na screenach wyglada fajnie, chyba sie skusze.
Ja Fable przeszedlem juz 2 razy. W KOTOR'a 1 nie gralem, 2 przeszedlem raz (ciemna strona mocy ;] ). Osobiscie mi sie bardziej spodobalo Fable. Bardziej bajkowe, fajny klimacik itd. Z kolei KOTOR2 niby bardziej rozbudowany, ale IMO powiela schematy. Taki sam jak wiekszosc RPG wychodzacych na PC/konsole.
Riddick czy Doom3? Odpowiedz moze byc tylko jedna. Doom3 to po prostu FPP z fajna grafa, Riddick to (pipi) FPP z (pipi)ista grafa, z (pipi)mi motywami stealth i bijatyki. Ofkoz, ze Riddick. Ta gra jest wspaniala

(ale krotka, lykniesz w 1, gora poltora dnia).
QUOTE(_Diabeu_ @ 5 05 2005, 09:37)
gdzie ty widzisz survival horror? D3? imo za mocno naciągane
nie gadaj że riddick jest straszniejszy od d3?
d3 na dłużej starczy.
a tak wogle to riddick nie jest pełnoprawnym fps
ta Riddick to nie jest pełnoprawny fps, puknij się w czoło, taboretem
A.Z.BEST
9 05 2005, 11:55
Czytaj między wierszami Diabeu.
Riddick nie jest schematycznym efpeesem - chciał powiedzieć canabis.
Tylko, że źle to ujął, ehehehe.
MEGASUCHY
10 05 2005, 13:34

Poleca MERCENARIES wy(pipi)ana gra, doszczetnie mnie rozwalila, klimaty wojny czuje sie przez caly czas.Otoczenie zyje wlasnym zyciem;tocza sie walki,patrole przemiezaja przez swoje rewiry i nie tylko.Graficznie na wysokim poziomie.Duzo pojazdow nie tylko militarnych,broni i sekretow ,lecz ciagle nie moge zniesc faktu kto mogl wymyslic tak wygorowany poziom trudnosci na ostatnim zadaniu, szlak mnie trafia.OVER
canabis
13 05 2005, 12:17
QUOTE(A.Z.BEST @ 9 05 2005, 13:55)
Czytaj między wierszami Diabeu.
Riddick nie jest schematycznym efpeesem - chciał powiedzieć canabis.
Tylko, że źle to ujął, ehehehe.
więc wytłumacz mistrzu czemu riddick w poradniku extreme jest jako przygodówka a nie strzelanina? Ja do riddicka nic nie mam , spoko gierka, lepsza od d3 ale stanowczo krótsza
CheeseOfTheDay
15 05 2005, 09:47
Bierit Buma 3, jest lepszy IMO i dłuższy (już nie IMO). Ale jak jesteś fanem Vina, nie lubisz czysto gatunkowych FPS-ów tylko zchimeryzowane gatunkowo FPP, masz klaustrofobie lub Arachnofobię, boisz się ciemności. To łyknij Riddicka.
Chociaż prawdopodobnie już zakupu dokonałeś
Brothers In Aarms
Doom 3
Forza Motorsport
Midnight Club 3
Splinter Cell 3: Chaos Theory
Star Wars Republic Commando
TIME SPLITTERS 3
Które trzy gry wybrać z tych siedmiu ?
canabis
15 05 2005, 13:36
QUOTE(bgfdry @ 15 05 2005, 15:02)
Brothers In Aarms
Doom 3
Forza Motorsport
Midnight Club 3
TIME SPLITTERS 3
ja radze :
doom3
forza
splinter cell
napewno sie nie zawiedziesz, i nie znudzą ci się za prędko
pewnie wyjdzie tak ze większośc będzie za forza i splinterem a trzeci tytuł oj...
Więc doracie mi jeszcze jeden tytuł czyli łącznie cztery
Forza nie pozwoli ci grac w inna scigalke wiec MC3 odpada

Republic Commando jest bardzo dobre ale nie wysmienite, tak samo BiA, zostaje TS3 i Doom3 - dwa fppy o diametralnie roznym klimacie, zalezy czy wolisz klimat zaszczucia, strachu i ciemnosci (Doom3) czy raczej lightowy, kolorowy i pelen humoru klimacik (TS3), obie gry sa znakomite wiec musisz sam zdecydowac (ja wole Dooma)
15 05 2005, 17:19
kazda z tych gier otrzymala wysoka ocene wiec wybor jest trudny, ja bym wybral
BiA, TS3 i SCCT
dzięki za propozycje i jak piszałem wczesniej teraz w grę wchodzą cztery tytuły wiec prosze o wasze propozycję.
15 05 2005, 20:37
to dodaje MC3 jak sie NFSU2 znudzil
Frank Jaeger
16 05 2005, 14:13
QUOTE(bgfdry @ 15 05 2005, 13:02)
Brothers In Aarms
Doom 3
Forza Motorsport
Midnight Club 3
TIME SPLITTERS 3
Ja bym wziął na pewno D3 i Forze..
już podjołem decyzję wziolem Dooma 3, Forza Motorsport, Midnight Club 3, Splinter Cella 3
Jade Empire czy Fable
Riddick czy Doom 3
RaillySport Challange 2, FORZA Motorsport czy PGR2
Ryo-San
26 05 2005, 21:00
1. rzuc monetą
2. Riddick
3. Forza
Fable mimo wszystko...
Riddick zdecydowanie
Forza i RalliSport

obie gry sa WSPANIALE, poplakalbym sie gdybym mial wybierac... wygrzeb kase skadkolwiek i wez obie
1.Mimo wszystko-obydwie...
2.To zależy.Jak wolisz 100% akcji,czystą rozwałkę to jednak D3.Riddick jest świetny,ale tu jest trochę skradania się,troche przygodówki,trochę shootera.Nie każdemu to pasi...
1. Fable
2. w rydzyka nie grałem więc na dooma 3 obstawiam choć i on nie jest rewelacyjny
3. Forza
canabis
30 05 2005, 13:16
fable, riddick(genialna gra) i chyba forza bo pgr2 też jest wypas, ale nie ma tuningu itp
QUOTE(Hubi @ 26 05 2005, 21:55)
Jade Empire czy Fable
Riddick czy Doom 3
RaillySport Challange 2, FORZA Motorsport czy PGR2
Jade Empire
Riddick
Zalezy co lubisz - jezeli arcade to PGR2 (masz pare miesiecy z glowy przy tej grze) lub RSCH2 (grafa...) no a jesli symulacje to FORZA i ja bym bral bez wahania tą ostatnią.
PS: Wow, Hubi - wreszcie sie zdecydowales na Xa
Poszukuje jakiejś krótkiej, niezobowiązującej gry. Już tłumaczę.
Mamy takie GTA: SA (na dniach), Forza czy SW: KotOR. Te gry to molochy, których pojedyncze przejście może zająć wiele godzin lub/i można je przechodzić po kilka razy, za każdym razem bawiąc się wysmienicie. Ja natomiast potrzebuje czegoś zupełnie innego. Czegoś, co skończę w parenaście (dosłownie!) minut i odłoże na półkę. Następnego dnia znowu potem znowu i znowu. Czegoś szybkiego. Jedyna gra na Xa jaka mi przychodzi na myśl to Panzer Dragoon: ORTA (nie grałem), na emu mam "Striker 1944" czy coś takiego. Akurat obie te gry to strzelanki, ale ja nie szukam akurat strzelanki, może to być cokolwiek innego (choćby symulator zmywania naczyń czy wyrywania chwastow).
Podsumuwując: szybka partyjka, którą można się cieszyć wiele razy. Jest coś takiego? Oczywiście raczej z tych "dobrych" gier.
hmm nie wiem czy dokladnie ocos takiego ci chodzi ale ja czesto lubialem pograc w pure pinball tak sie odstresowac tylko chwilke pograc odlozyc potem znow zagrac itd
Time Splitters 3 grę szybko przejdziesz i się ubawisz przy niej
Kung-fu chaos , ubawisz sie a gra jest naprawde na zasadzie wlacze by wylaczyc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.