MaciejPŃ
16 11 2005, 10:25
Ja mam pytanie...Czy musze zakupić do gry w sieci na DS'ie Nintendo Wi-Fi Connection, czy jako zamiennik wystarczy karta sieciowa z Wi-Fi?? bo z tego co wiem jesli tak to tansza jest karta??
Wystarczy cokolwiek co umozliw polaczenie sie DS'a z netem. Moze byc usb wifi adaptor albo zwykla sieciowka.
A jak w okolicy sa hot-spoty to sie tam po prostu idzie i sie laczy z netem i nie trzeba nic ustawiac i wybierac.
MaciejPŃ
24 11 2005, 10:43
okolica jak okolica...a czy przez karte WI_FI mozna tez bedzie sciagać dema? czy tylko grać, no i czy potrzebne jest zewnętrzne IP czy moze wyć wewnetrzne??
Dzisiaj sie pojawil w jednym sklepe wifi adaptor, oryginalny Nintendo (mial byc 5 grudnia). Mozna zamawiac i grac
FlyJ4ck
29 11 2005, 23:34
ale w jakim sklepie?!
Z tego co wiem, online na DS'ie jest już funkcjonalne. Grał już ktoś, działa wszystko bez problemu? Wyczytałem na stronie Ery, że u mnie w Płocku hot-spoty są w McDonaldzie - czyli co, idę tam sobie i bez problemu mógłbym grać online? Jako że teraz nie mam gry obsługującej online, mam takie proste pytanie - można używać Pictochata z ludźmi z całego świata

?
MichAelis
2 12 2005, 23:25
nie mozna uzywac pictochata, musi byc jakas gra
ja juz se gram online w mariokarta

GG: 1065910
MichAelis
7 12 2005, 16:42
a ja na dniach bede mial
powiedz mi na jakiej wersji grasz? nie ma znaczenia wersja MK? czy USA moze grac przciwko EU?
EDIT
wlasnie dostalem wifi adaptor, ale nie moge go przetestowac bo nie doszlo jeszcze MK
piotrekkaz
7 12 2005, 19:52
zamierzam kupic sobie nds
mam lacze radiowe, czyli nie potrzebuje juz nic do grania online na ds-ie?
na czym zapisywane sa dema sciagane z internetu do konsoli?, czy trzeba dokupic jakis memory stick?
czy nintedogs obsluguje tryb online?
ja mam wersje europejska

z ultimy.pl
kurde kiepskie mam staty a nie da sie ich resetowac

gram dwa dni juz. i narazie odkrylem 4 postacie a jest ich wiecej !
odkrylem tez po 3 karty do kazdej postaci, a kazda postac ma az 7 !!!
i namalowalem moje logo

arcydzielo

rysikiem nie maluje sie tak latwo

QUOTE(piotrekkaz @ 7 12 2005, 19:52)

mam lacze radiowe, czyli nie potrzebuje juz nic do grania online na ds-ie?
Potrzebujesz karte sieciowa WiFi.

na czym zapisywane sa dema sciagane z internetu do konsoli?, czy trzeba dokupic jakis memory stick?
Demka nie sa sciagane z internetu, mozna je wyslac do konsoli z PC ale jest z tym troche zabawy (i sa one zapisywane w pamieci tymczasowej czyli po wylaczeniu konsoli sie kasuja)

czy nintedogs obsluguje tryb online?
Nie
piotrekkaz
8 12 2005, 13:23
ok ale jak to się ma do sciagania demek w hotspotach? chyba na tym forum przeczytalem o tym ze znajdujac sie w takim miejscu mozna spokojnie sciagnac sobie jakies demo, czy majac dostep do online w ds moge sobie rozmawiac z innymi uzytkownikami przez pickto chata?
Przez hotspota nie jest to mozliwe. Pictochat dziala tylko lokalnie, nie ma obslugi online (poki co, byc moze sie to zmieni)
Aby sciagac demka na DSa musisz byc w zasiegu Download Service/Center a tego w Polsce (ani chyba w Europie) nie ma (only Japan no i na targach bywaja)
Link-in
29 12 2005, 01:22
Hmmm... nurtuje mnie jedna kwestia. Jak szybki trzeba mieć internet, żeby grać przez Wi-Fi w dajmy na to Mario Karta, w swoim domku, bez żadnych niedogodości? Ja mam jakieś radiowe (pipi) i spodziewam się, żę nie pogram, ale dobrze byłoby wiedzieć...
MichAelis
29 12 2005, 12:55
w instrukcji napisane jest "any brodband", wiec pewnie nieistotne, no ale mysle ze 128 to min.
piotrekkaz
30 12 2005, 18:22
kupiłem własnie ds wraz z mario cart ds
niestety instrukcje mam angielska
mam tez karte sieciową motorola IEEE 802. 11b wireless adapter
próbuje wiec połaczyc sie
na ekranie tytulowym klikam nintendo wfc, pozniej na nintendo wfc match, dalej next, nastepnie yes
i niby sie laczy ,al wyskakuje: unable to find acces point
error code 50099
wchodze w nintendo wfc settings, connection1, search for an acces point
i wyskakuje no acces point in range. Move within range.
co robić?
Przepraszam ze zmieniam temat i przeszkadzam ale mam pytanko gdzie najlepiej i najtaniej kupic NDS'a .... Nie chce na Allegro, ani Ebay.pl (zadne aukcje). Chce kupic nowego z boxem do 500zł . Ale nie znam zandego sklepu. Dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam Adrian
do 500 chyba nie kupisz, zobacz w ultimie
QUOTE(Adrian @ 27 01 2006, 11:17)

Przepraszam ze zmieniam temat i przeszkadzam ale mam pytanko gdzie najlepiej i najtaniej kupic NDS'a .... Nie chce na Allegro, ani Ebay.pl (zadne aukcje). Chce kupic nowego z boxem do 500zł . Ale nie znam zandego sklepu. Dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam Adrian
Tutaj masz nowe DS'y poniżej 500zł:
http://www.menago.com.pl/product_info.php/products_id/591http://www.swiat-gier.com/?n=77111
Mam Mario Karta i chcialem pograc troche z ludziskami na Wi-Fi ale probowalem sie polaczyc przez kilka Hot-Spotow i nici z grania!Za kazdym razem wykrywa mi dany hot-spot, zapisuje ustawienia ale nie moze sie polaczyc z serverem nitendo!Nie wiem czy to ja cos zle robie czyto te hot-spoty nie zawsze dzialaja!Pomozcie!!!!!!!!!!
szczurek
11 04 2006, 22:29
zalezy jeszcze od admina hot-spota. Jezeli potrzebujesz jego zgody na podpiecie sie pod cos to raczej z grania nici....
Czy routerek Linksys WRT54G działałby z NDSem? Może ktoś miał i już wypróbował? Bo, że PSP obsłuzy to wiem ale słyszalem, że DSik bardziej wybredny jest...?
ssendas
11 07 2006, 08:24
jestem swiezutki posiadaczem nds lite black i mam amrio kart.. patrze na hotspoty w chorzowie.. oba płatne, wiec nie dam rady sie podpiąc?
szczurek
11 07 2006, 09:39
blaha: teoretycznie to wszystko powinno pojsc. Wszystko zalezy od tego ile chcesz sie bawic w konfiguracje
ssendas: podlaczysz sie jak zaplacisz :>
ssendas
12 07 2006, 09:14
QUOTE(szczurek @ 11 07 2006, 08:39)

blaha: teoretycznie to wszystko powinno pojsc. Wszystko zalezy od tego ile chcesz sie bawic w konfiguracje
ssendas: podlaczysz sie jak zaplacisz :>
to juz wole wybulic 150zl na usb wifi connector od nintendo.
ssendas
14 07 2006, 15:03
nocoz, problemik , usiluje sie polaczyc przez mario kart , wszystko cacy, daje permission , wszystko oka, ale.. potemtylko jest 'connected to access point unable to connect to server' albo 'cant get ip adress' czy to ze mam kompa podlaczonego do sieci lokalnej znaczy ze kupilem sobie usb wifi po nic ?

czy ktos z was uzywal tego bajerka? ja chciałem ale na sieci lokalnej chyba sie nie pobawie. :-/
szczurek
15 07 2006, 11:10
czyli co? kupiles WiFi adapter i nie łączy?
ssendas
15 07 2006, 12:46
QUOTE(szczurek @ 15 07 2006, 10:10)

czyli co? kupiles WiFi adapter i nie łączy?
niet.
ten bład mi wyskakuje,
error code 52103: unable to connect to server.
na zagranicznych forach sprawdzilem , i to wina tego ze mam siec lokalną

, niestety nic na to nie mozna poradzic 'kup sobie router" czuje sie troche oszukany >> ane nie przez goscia co mi ta wtyczke sprzedał ale nintendo ,gdyż nigdzie nie pisało o tym

doh.
[ps. a moze chce ktos to odkupic ode mnie?

ew. wymienic]
ps2.
sa tu moze jacys chorzowianie,bytomianie, katowiczanie? jak nie moge globalnie to moze bym z kims partyjke zrobil lokalnie
czy ktos mi moze napisac albo wyslac linka do jakiegos toturiala ktory opisje krok po kroku jak grac w giery kiedy mam: laptopa z podlaczeniem do neta z karta sieciowa wifi. bylbym wdzieczny.
Spiderman
10 09 2006, 23:47
Gdy gram w Metroida przez neta i jakiegoś przeciwnika ustawie w Rivals to czym to się różni od ustawienia go w firends?
sorry za głupie pytanie

z góry wielkie dzięki za odpowiedź!
tak samo jak harson2 bym chciaĹ siÄ doĹÄ
czyÄ o proĹbe o jakiĹ tutorial krok po kroku
ssendas
23 09 2006, 13:49
nareszcie:
katowice -> silesia city center -> taras -> bar bierhann czy jak mu tam . siadamy nakrzeselku , wlaczamy nintendo wifi w naszej gierce , bierzemy polaczenie o nazwie glimp czy cos podobnego, reszte olewamy i sie laczymy, zadnych lagów

mozna by tam nawet mini-zloty robic

moze sie kiedy umowimy.
ma moze ktos spis obecnych gier oblusugujacych WIFI oraz przyszlych??
ssendas
27 09 2006, 09:39
QUOTE(signap @ 26 09 2006, 09:32)

ma moze ktos spis obecnych gier oblusugujacych WIFI oraz przyszlych??
po co? wystarczy na pudelko spojrzec , ma niebieskie kolko - ma multi wifi
lol, przyczaj mojego posta jeszcze raz
Bojan_Zaw
7 10 2006, 13:27
Liquid Snake
1 12 2006, 18:49
Jest gdzieś w necie jakieś wielkie konkretne FAQ do onlajnu dla DSa ? szukam, szukam i nie znalazłem.
jestem troche zielony w temacie DS online
rozumiem ze aby laczyc sie przez pc potrzebna jest albo radiowa karta sieciowe albo wifi connector
ale czy konieczne jest posiadanie zewnętrzenego IP?
szczurek
2 01 2007, 19:13
taa, sieci osiedlowe odpadaja z tego co czytalem. Chyba, ze mozesz miec wlasne IP [np. przez doplate do abonamentu jak u mnie].
http://hot.spots.pl <--- Spoty w całej polsce

Wspaniałe...
marcin_N
23 01 2007, 11:48
W mojej miejscowości mimo, że to nie jest wiocha zabita deskami nie ma niestety hotspota

IMO są one źle rozmieszczone po całym kraju...
NO ladnie u mnie sa hot spoty i do tego nawet na mojej uczelni

Zobaczymy co i jak to dziala.
A tak propo wie ktos jaka karte potrzebna jest zeby mozna laczyc sie z netem przez psp i ds? Zeby nie kupowac 2 tylko kupic jedna i obie konsolki smigaja
nic nie musisz kupoic. berzesz gre na multi i laczysz sie z hotspotem. tylko moze byc pewien problem. bo hotspoty kompatybilner z ds i psp mozna policzyc na palcach jednej reki.... jak na twojej uczelni hotspot wymaga podania operatorowi MAC konsloki to masz male szanse na polanczenie...
co do karty polecam Nintendo Wi-Fi Connector.
Moj DS dziala za NATem w domu na neostradzie Linksys wrt g624 i ma IP 192.168.1.3 wiec prywatne IP nie jest przeszkoda.
O ile wiem jedyny problem to nie obsluguje WPA tylko WEP. Dziala az milo. Przy okazji moze podolaczajmy do nickow literki PL na koncu.
Dobry pomysł. Ja mam | PL | lalQr <---niestety narazie tlko na pictochacie
Może ma ktoś Animal Crossinga przez neta, to proszę o wysłanie mi friend coda, to bysmy pograli
wejdź na ndstuff.pl i na forum tam masz kolesi co grają po wfc w ac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.