Patrzac na premiery tytulow i wiadomosc o nadchodzacym firmware do DSa, ktory wzbogaci konsolke o opcje Online etc. Wywnioskowac mozna, ze w te wakacje zagramy sobie przez neta!
Jedna z pierwszych gier zaopatrzonych w nowy firmware do DSa bedzie Mario Kart, a jak czytamy w najnowszym PE gra ma ukazac sie w czerwcu w Europie.
Podlaczenie konsolki do neta bedzie banalne, a jego koszt nie bedzie przekraczal 100 zl.
Wystarczy, ze kupimy bezprzewodoba karte sieciowa do kompa i zrobimy HotSpota, albo wybierzemy sie do jednego z HotSpotow w naszym miescie.
Lista HotSpot'ow w PolsceJakie sa wasze opinie/wrazenia?
Jakie gry chcielibyscie ujrzec z opcja online?
Imo Advance Wars i wszelkiego typu scigalki (Mario Kart DS, ...) i FPSy.
Powinny byc uzbrojone w opcje gry przez neta. Ehh zapowiada sie super cioranie.
Ta lista hotspotów jest niekompletna (to tylko punkty Ery) - jest ich znacznie więcej.
Osobiście uważam, że taki Metroid Prime: Hunters w trybie online to jest to co tygryski lubią najbardziej (kto grał na multi w MPH:FH ten wie o czym mówię

). Poza tym Ninty zrobiłoby niezłą niespodziankę graczom gdyby dodało tryb online do np. Pokemonów
Pokemony - pewnie bylaby to spora niespodzianka dla fanow, ale wydaje mi sie, ze tylko w Japonii. Tam ludzie lubia takie rzeczy - pojedynki przez neta, wymiana Pokemonow na okreslony czas. Fajne, ale nie dla europejczykow
Fajne, ale nie dla europejczykow
Zdziwiłbyś się ile ludzi w Polsce by w to grało
dante2003
3 05 2005, 16:59
Online będzie w Animal Crossing. Ta gra wydaje sie być stworzona do grania po sieci (nie grałem, wnioskuję to z recenzji i opinii graczy).
szczurek
4 05 2005, 07:23
Hmm przytocze newsa z serwisu ŚN
QUOTE(Świat Nintendo)
Pokemon Online?
Na to wygląda. Eurogamer donosi, że dwie kolejne odsłony słodkich potworków które ukażą się już na Dual Screena czyli Pokemon Diamond i Pokemon Pearl będą posiadały funkcję ONLINE. Co jak gdzie i kiedy jeszcze nie wiadomo, ale prawdopodobnie dowiemy się na E3....
A wszystkich hot spotów w Polsce jest około 111, z czego żadnego na Podlasiu
..::XMANiAK::..
4 05 2005, 08:56
wiadomo ze nowe Pokemony musialy by miec online bo nie ma kabli laczacych DSa jak GBA i GBC

, pozatym wiecej zarobia [i beda musieli zrobic takie cos jak w Forza, inne pokemony w Europie niz w Jap czy USA

co by umozliwialo wymanie i sadze ze tak bedze...]
ja tam chce multi w ADV Wars [jesli bedzie na 100% ten tryb Combat] AoE czy C&C
wiadomo ze nowe Pokemony musialy by miec online bo nie ma kabli laczacych DSa jak GBA i GBC
Zamiast tego jest lokalna sieć bezprzewodowa NiFi. Tryb on-line to zupełnie co innego - nie myl pojęć.
MichAelis
4 05 2005, 15:19
we wrocku jest pare hotspotow, co mnie cieszy

Jedrek kiedy ustawiamy sie na minionline?
We Wroclawiu jest 7 HotSpotów. Najblizej mam na lotnisku

MichAelis - piatek ?
CassSept
4 05 2005, 18:10
Pokemony musza mieć online, dotychczas jedna gra miała online`a (Crystal w Japonii, dlatego tam był przerobiony Center w Goldenrod), ale nie wydali tego w USA i Europie bo by się nie sprzedało, nie pamiętam jak to dokładnie działało, ale wiem że poza Japonią byłoby cholernie drogie

D/P po prostu musi mieć online albo jad.ę do siedziby NOJ/NOA/NOE
MichAelis
4 05 2005, 21:18
QUOTE(Jędrek @ 4 05 2005, 18:42)
luz zgadamy sie na gg
Kurna mam liste 70 hot spotow w Wawie
Szykuje sie wycieczka po miescie
Ja tam pewnie zrobie sobie w domu takiego HotSpota i bede cioral z luzka
dante2003
9 05 2005, 18:11
ehh i tak musimy czekac na E3 żeby coś się dowiedzieć
dante2003
10 05 2005, 14:09
Wszystko ok, ale kiedy to wreszcie ruszy.
Jak myslicie jakie tytuly beda mialy jeszcze Online?
Mam nadzieje, ze Nintendo nie zawidzie i na E3 zapowie ich sporo.
Ehh wszystko jak zwylke okarze sie na E3.
mario87
10 05 2005, 18:58
czym się będzie różnił multiplayer dostępny w Mario Kart od tego np. w Mario 64 DS? czy może jak będzie już dostępna opcja online to będzie można grać w Mario ?
Admin SN
10 05 2005, 19:01
A
TUTAJ pełne informacje na temat oficjalnej umowy z IGN! Ninetndo sie umacnia!
..::XMANiAK::..
10 05 2005, 19:04
cos link niedziala
mario87
10 05 2005, 19:05
szczurek
18 05 2005, 07:02
Oto wstepna lista gier ktore maja obslugiwac online:
Activision, Inc. - Tony Hawk
BANDAI CO., LTD. - Mobile Suit Gundam, Digimon World
FromSoftware, Inc. - Tenchu DS
KOEI Co., Ltd. - Dynasty Warriors DS
KONAMI CORPORATION - KOJIMA Productions Products, WORLD SOCCER Winning Eleven Series, JIKKYO POWERFUL PROYAKYU Series, Castlevania Series
Marvelous Interactive Inc. - Bokujou-Monogatari series, Rune Factory, Contact, Real-Time-Strategy
Nintendo - Animal Crossing DS, Mario Kart DS, Many more titles in development
Spike CO., LTD. - Professional Wrestling
SQUARE ENIX CO., LTD - Final Fantasy: Crystal Chronicles
Czemu nie ma Metroida ?

Dobrze, ze jest Winning Eleven
Sądze, że jeśli zrobią dobrego THPS Underground, to zabawa mogłaby być przednia. Wizyty różnych deskarzy na poszczególnych spotach wydaje mi się miodną zabawą, która w porównaniu ze zwykłą grą w STORY może dać porównianie NIEBA a Ziemi.
Szczurek nie jesteś sam, o mojej miejscówie też zapomnieli

Sami se zrobimy
SnakeMayCry
22 05 2005, 13:32
QUOTE(Jędrek @ 18 05 2005, 17:35)
Czemu nie ma Metroida ?

Bo Metroid nie będzie miał online, tylko multi na 4 graczy.
szczurek
22 05 2005, 13:37
gdzie u licha ty to wyczytałeś?.....
A metroida nie ma bo.....to jest wstępna lista that's all. Przyuważ, że znacznej większości tytułów nie ma np. Splinter Cella
SnakeMayCry
22 05 2005, 13:41
Oto link do całego wywiadu:
http://ds.ign.com/articles/616/616902p1.htmlA tutaj dokładny cytat:
IGN: With multiplayer being Metroid Prime Hunter's focus, and Nintendo's stance on going online with its Nintendo DS software, what can you tell us about the possibility of this game going online?
Kensuke Tanabe: Unfortunately, the game won't support the multiplayer internet function of the Nintendo DS. To do it, it's not that easy and we'd have to build the infrastructure for it to work properly. The timing of the game release and the building of the infrastructure just didn't match. So while it won't be online, multiplayer will still be very very fun.
mario87
22 05 2005, 13:45
no to ujowo, trzeba liczyć na xlink kai...
SnakeMayCry
22 05 2005, 15:47
No tylko, że Xlink wycofał się z supportowania Dual Screena.
szczurek
22 05 2005, 21:24
rzeczywiście, zwracam honor w takim razie.
"Lekka" lipa, mam nadzieje, że jednak to się zmieni bo Metroid byłby idealnym pokazem mozliwości sieciowych DSa...
NO ONLINE w Metroidzie
Fajnie ze Final Fantasy bedzie mialo online:) Ciekawe jak to bedzie wygladało :?
Eh, ja nadal mam nadzieje, ze Metroid bedzie mial online, moze jeszcze zmienia zdanie

Metroid z online moglby zostac tym dla DSa co HALO dla X'a ;]
Bede chodził na giełde papierów wartosciowych grac na DS

ROtflik ( mam najblizej )
Maiden: Nie wygodniej sobie jakiegos wirelessa czy acces pointa postawic i w domciu grac?
MichAelis
24 06 2005, 15:36
wogole kiedy bedzie mozna grac online na DSie?
Jak pojawi sie Mario Kart, ktory ma miec apdejt 'oprogramowania' do DSa.
szczurek
24 06 2005, 16:35
czyli prawdopodobnie po wakacjach
A w miedzy czasie mozecie sobie zrobic własny DS Download Service, trzeba kupic tylko karte z serii g i uzyc paru programikow. W koncu sciaganie dem to juz cos....
QUOTE(Raptor @ 24 06 2005, 15:23)
Maiden: Nie wygodniej sobie jakiegos wirelessa czy acces pointa postawic i w domciu grac?

Wiesz Raptor nadchodzi era Xboxa 360 ( trzeba zaciskac pasa ) a na giede ma 6 min piechotą

A traktuje to bardziej jako ciekawostke / dodatek

Może mnie nie wyproszą
szczurek
28 06 2005, 10:24
Panowie, pełna lista gier które będą supportowały wifi online
http://www.swiatnintendo.pl/index.php?p=newsy&id=1539ISS!!!!!!!11
http://skizo.org/njus_detal.php3?id=542&sys=NDSOł je , świetny news

Oby to tylko nie było za drogie ...
Przynajmniej nie trzeba bedzie się w hot spotach upychać
QUOTE(erix @ 14 07 2005, 10:24)
http://skizo.org/njus_detal.php3?id=542&sys=NDSOł je , świetny news

Oby to tylko nie było za drogie ...
Przynajmniej nie trzeba bedzie się w hot spotach upychać

Oby to nie było za drogie rzeczywiście, ja wiążę duże nadzieje z graniem online na najnowszych handheldach, mam nadzieję, że wszystko będzie pięknie profesjonalnie opracowane
Da sie jakos wrzucic demko przez WLANik?
Z tego co wiem, nie ma takiej możliwości. Chyba jedynie na targach GC można było zgrać sobie jakieś demko, ale to też tylko do czasu wyłączenia konsolki.
P.S.: Możliwe, że pomyliło mi się z PSP
Mam na mysli wlasnie stworzenie takiego hot spota ktory by wrzucal demko do wyl konsoli. Polarium tez robilo cos takiego.
a ja mam pytanie noobka
ide do takiego punktu hot-spotowego i co ja tam moge zrobic? jak np. mam gre, obsugujaca on-line - moge pograc z ludzmi z calego swiata, cos posciagac cus, czy co???
sterna: Da sie cos takiego zrobic, chyba na skizo.org gdzies byla instrukcja jak to zrobic. Dziala to na takiej samej zasadzie jak serwer do sciagania demek nintendo - czyli wchodzisz w glownym menu w ds download play i tam pokazuja ci sie demka do sciagniecia.
Kurde znalesc nie moge:(Ma ktos jakies info?
Mam:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.