Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Indigo Prophecy (aka Fahrenheit)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3
TomisH
Świetna giera (kurde, zaraz wrzucę mój nowy avek happy.gif)

[S P O I L E R]
Też mi nie pasuje to, że nagla Carla zakochuje się w Kainie, potem bara z nieumarłym i na koniec dziecko (kontynuacja jak nic). Dodatkowo fakt, że w zakończeniu wiosennym oboje noszą te same ciuchy co w zimie. Generalnie od wkurzającego momentu łażenia po belce fabuła trochę leci na łeb. Co częściowo wynagradza horyzontalny bieg po ścianie budynku o_O.
[/ S P O I L E R]

Generalnie gra świetna, dawno nie było czegoś takiego (od czasów... Shenmue? wink.gif) a i bonusy są ciekawe happy.gif
Ölschmitz
wczoraj w nocy skonczylem, naprawde fajna gra, ze srednim w sumie zakonczeniem (bedzie sequel pewnie ;p) swietny scenariusz, wciagajaca, klimatyczna - super, dobrze, ze w dobie efektownych wyscigow i platformowek wychodza takie pozycje.
tk
Jak narazie z mojego kombinowania z chapterami wyszły 3 zakończenia:

Spojler

-Lucas ratuje świat
-Orange Clan zdobywa dziecko
-Purple Clan zdobywa dziecko

Nie różnią się one od siebie zbytnio ale najlepsze perspektywy dla sequel'a daje to ostatnie (partzyzantka, dziecko Lucas'a i Carli nowym "Indigo Child'em").

Spojler

Intryguje mnie tylko to, że cały czas mam pokazane 82% odkrytych bonusów skoro wszystko pokupowałem.

Nie zważajac jednak na zakończenie jest to bezdyskusyjnie jeden z ciekawszych tytułów ever, z niecierpliwością czekam na info o sequelu (jeżeli powstanie, co może się nie wydarzyć, ze względu na to, że takie gry nie sprzedają się zbyt dobrze) a także inne produkcje sygnowane nazwiskiem David Cage (o tym gościu może być jeszcze głośno). Żadko zdarzają się takie gry więc grzechem jest w to nie zagrać.
mario87
ehh, skończyłem właśnie, końcówka rzeczywiście słaba i przekombinowane(Neo z matrixa wysiada ;p )

SPOILER
heh twórcy totalnie zawalili sprawe na samym końcu w epilogu, mineły 3 miesiące a Lucas i Carla cały czas chodzą w tych samych ubraniach ;p Lucas nawet bandaży nie zdją laugh.gif aha, wychodzi na to że Carla jest nekrofilką ohmy.gif
Hela
Potrzebuje pomocy, bo sie zacialem.
jestem w momencie jak do Carli przychodzi ten jej znajomy i stawia jej tarota. To zrobilem, przelaczylem sie na Tyler`a, przefaksowalem kawalek kartki, wszedlem do internetu i nasz czarny czlowiek polapal sie skad ta kartka. Zadzwonil do Carli, ona powiedziala, ze cos jej sie tam kojarzy i ze oddzwoni. No i teraz nie wiem co zrobic. Raczej wszystki obklikalem i nic. Pomozcie jak najszybciej tongue.gif
mario87
SPOILER
idz do tego sąsiada, mieszka na przeciwko nas
Hela
Luz, tylko jest taki problem, ze nie moge wyjsc z pokoju.
mario87
z pokoju? czy z mieszkania? jak z pokoju to może włącz i wyłącz konsole....
a sprawdziłeś to co przyszło w faxie?
Hela
Z pokoju w sensie mieszkania tongue.gif Czy sprawdzilem? Wzialem to i nic nie moglem z tym zrobic...
Ölschmitz
wydaje mi sie, ze musisz miec ten przefaksowany papier w rece, jesli to nie dziala, to musisz se pogrzebac ;p
Hela
Potrzebna mi konkretna podpowiedz, bo grzebalem ladnych 20min...
Ölschmitz
ja to zrobilem tak. kiedy murzynem przefaksowalem papier to go wzialem do reki (bylo to juz po tym jak przylazl gej) i wyszedlem z mieszkania i polazlem do sasiada i tyle.
Aras
Ja mam problem troszke dalej:
Jestem w jakimś więzieniu i jest ciemno a chodzą te pomarańczowe patafiany i co rusz to na któregos wpadam. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak najłatwiej stamtąd wyjść?
Hela
Dobra poradzilem sobie z tamtym momentem.
» Kliknij by pokazac spoiler, kliknij znowu by go schowac... «
tk
Hela, zdeka nie działa ten bajerek wink.gif
Hela
QUOTE(tekA @ 25 09 2005, 09:25)
Hela, zdeka nie działa ten bajerek wink.gif
*

Jaki bajerek? Jak chodzi o spoiler taga, to u mnie dziala doskonale.
Ölschmitz
aras - kieruj sie w lewa strone, a potem prosto o ile sie nie myle.
tk
Nie chodzi mu chyba o trasę ale o sposób: Idziesz i oddychasz tak jak w archiwum policyjnym używając L i R, jeżeli zobaczysz jakiegoś zwyrola zatrzymujesz się i nie oddychasz, spacerek kontynuować możesz dopiero jak spobie pójdzie (Carla o tym zresztą mówi).
Mazzi
Można to rozwiązać jeszcze na inny sposób

tk
lol, wie ktoś może dlaczego mi to nie działa?
sentinel
brak obsługi/niepoprawna obsługa javascript. niektóre systemy/przeglądarki miewają z tym problemy, dlatego proponowałem wyżej *zawsze działajace* rozwiązanie.
SIKI
QUOTE(tekA @ 25 09 2005, 16:44)
lol, wie ktoś może dlaczego mi to nie działa?
*

masz chu.jową przeglądarkę
TaiCat
Uh uh co by tu powiedzieć o tym filmogrze?JEPSUS MARIAN to jest schiz!Kiedy pierwszy raz zobaczyłam ta filmogrę w akcji pomyślałam-E tam nijakaś PCtowa konwersja na Klocka(wczoraj u kumpla).Ale gdy tylko zauważyłam...możliwości wyboru...ten klimat napięcia...zarwałam nockę(ziew...)
Ta gra jest tylko na 1 raz!i dla maruderów co nie lubią matrixowych efektów polecam obczaić pierwsze 50 % fabuły...później klima się troche gubi.
Mam strasznie mieszane uczucia co do tej gry!Kiedy grałam...eee...popychałam fabułę dalej-byłam zachwycona.Teraz siedze tu i się wkur*iam że zmarnowano taki potencjał fabularny(bo naprawde zostało jeszcze wiele do wykorzystania) i że zostało umieszczony wybór rozdziałów!!!AGH GRRR!!!
(chyba zainteresuje się bardziej Nietsche)
Hela
Skonczylem dzisiaj gre i powiem tak:
Najgenialniejsza gra ostatnich miesiecy...do momentu walki na dachu...pozniej zalatuje matrixem i kiczekem. To zakonczenie, ktore ja mialem
strasznie mnie rozczarowalo. Myslalem, ze zakonczenie bedzie jakies mocarne np. ze cala gra to wiza, ktora mial przed morderstwem na poczatku gry, albo ze cala gra to byl jego sen, czy cos innego w tym stylu, a dostalem masakrycznie zje*ane zakonczenie. Moze inne zakonczenia sa lepsze. Ale mimo wszystko ten interaktywny film dlugo pozostanie w mojej glowie i co jakis czas bede do tej gry wracal.
Aras
Olszesky i tekA - dzięki za pomoc bo jakoś nie wiem czemu nie pomyslałem o tym oddychaniu a poza tym caly czas probowałem isc najpierw prosto więc obie rady były trafne biggrin.gif
styxq
cała gra jest strasznie dziwna. Z jednej strony mamy super przygodówke gdzie każde nasze działanie jest potem odzwierciedlne podczas dochodzenia które również prowadzimy my jako inna postac. Mocarny pomysł tak samo fabuła ale im dłużej grałem tym bardziej się gubiłem. I te walki dry.gif po co to komu nie mogli zostawic gry w klimatach podobnych do tych na początku. I to zakończenie mad.gif
TaiCat
QUOTE(styxq @ 26 09 2005, 16:56)
cała gra jest strasznie dziwna. Z jednej strony mamy super przygodówke gdzie każde nasze działanie jest potem odzwierciedlne podczas dochodzenia które również prowadzimy my jako inna postac. Mocarny pomysł tak samo fabuła ale im dłużej grałem tym bardziej się gubiłem. I te walki dry.gif po co to komu nie mogli zostawic gry w klimatach podobnych do tych na początku. I to zakończenie  mad.gif
*

Podpisuje się >:[
tk
No nie wiem dla mnie walka na dachu to mały majstersztyk, od początku zresztą było wiadomo, że w grze znajdą się takie patenty. Hela: zakończenia w stylu to był tylko sen to chyba najbanalniejsza rzecz jaką można wymyślić.
Guts
No i zaj.ebiscie kuva z(pipi).aliscie mi zabawe icon_evil.gif NA LITOSC BOSKA ZAZNACZAJCIE TE PIER... SPOILERY !!!!!!! Nawet slepy by je zobaczyl icon_evil.gif
tk
heh, nie wiem masz jakis spóźniony refleks i piszesz o tym co sie działo jakis czas temu? Przecież nie ma teraz spojlerów "na widoku"...
Guts
QUOTE(tekA @ 27 09 2005, 17:02)
heh, nie wiem masz jakis spóźniony refleks i piszesz o tym co sie działo jakis czas temu? Przecież nie ma teraz spojlerów "na widoku"...
*

Ciekawe i dlatego wszystko widac jak na dloni ? confused.gif
Hela
Bo pewnie nie korzystasz z Firefoxa i nie dzialaja Ci spoiler tagi, bo u mnie wszystko jest poukrywane.

Hela: zakończenia w stylu to był tylko sen to chyba najbanalniejsza rzecz jaką można wymyślić.

Ale i tak byloby lepsze niz to co ja uswiadczylem na koncu gry icon_twisted.gif
Guts
Przed chwila przeszedlem calego FAhrenheita , poczatek gry jest wrecz genialny;mroczny zakrecony i niezwykle klimatyczny , pozniej jest coraz lepiej az do momentu pojawienia sie ''tych'' zlych , w tym momencie widac , ze zmieniono scenarzyste i wyszedl groch z kapusta: walki na zywca zerzniete z Matrixa + Star Wars (powinni jeszcze Jode wrzucic), do tego koncowe rozdzialy nijak sie maja do reszty, zero krwi, przerazenia ot z GENIALNEGO thrillera zrobiono bajke( Przez caly czas czulem jak bym gral w II gry a nie jedna). Wpomniany motyw z pania porucznik to przegiecie na maksa ,lledwo co Lukas traci dziewczyne a ona juz mu reke w gacie wsadza O.O Widac , ze bylo to robione na szybkiego. Co do muzyki to jest ona genialna ,cacuszko , jak tylko pojawi się OST zamawiam.
Mazzi
Musze kiedys temu felieton poswiecic. To nie do pomyslenia, ze ktos pisze swietny scenariusz i nagle jakis kretyn zmienia zakonczenie, psujac przez pare minut wielomiesieczny trud grupy osob. Co do tego, ze cale zakonczenie gry zostalo na sile zmienione przez osobe trzecia nie mam zadnych watpliwosci. Za bardzo kole w oczy i zbyt sie rozni.
Saunter
Fahrenheit podbija listy rankingowe

Klik!
Diabeu
ktoś znalazł drugie zakończenie? czy jak na razie zajęci jesteście marudzeniem na temat jednego? z ciekawości pytam

bo (pipi) jego w dupę (pipi)ana mac wciąż czekam na swój egz (Grrr mode ON)

radzę dobrze spoile chować bo jak coś jeszcze przeczytam z fabuły to nie ręczę za siebie

większość z was to ukradła i ma to w zadzie, ja mam zamiar za te 150pln się pobawić zdeka
MichAelis
banuj ich co sie bedziesz szczypał xD
Diabeu
mają szczęście, dostałem sms że przesyłka + demo FC:I są już przy konsoli i czekają na mnie icon_twisted.gif
tk
ktoś znalazł drugie zakończenie? czy jak na razie zajęci jesteście marudzeniem na temat jednego? z ciekawości pytam

Jasne, jak pisałem w jednym ze spojlerów są trzy ale nie różnią się zbytnio między soba.
Diabeu
no widzisz, ja dopiero po tygodniu pierwszy raz tu wlazłem bo jedyne co chciałem to was podusić za spoile

kumpel wyliczył 9 ścieżek do 3 zakończeń - friki huh.gif
tk
Jasne o ścieżkach już nie mówie sama końcówke można rozegrać na kilka sposobów a nie mówie o decyzjach podejmowanych wczesiej wpływających na jej kształt.
Diabeu
akcja w firmie Lukasa jak na razie zarządziła
giera w klimacie Kultu zdeka

zacne jest wprowadzenie David'a Cage'a zawarte w manualu

to nie gra, to film w którym musimy być każdym z głównych bohaterów, idzie się wkrecić hehehehe
TaiCat
QUOTE(Mazzi @ 28 09 2005, 09:04)
Musze kiedys temu felieton poswiecic. To nie do pomyslenia, ze ktos pisze swietny scenariusz i nagle jakis kretyn zmienia zakonczenie, psujac przez pare minut wielomiesieczny trud grupy osob. Co do tego, ze cale zakonczenie gry zostalo na sile zmienione przez osobe trzecia nie mam zadnych watpliwosci. Za bardzo kole w oczy i zbyt sie rozni.
*

IMHO,od połowy gry można zauważyć zmiane scenariusza na siłęsad.gif po 50 % scenariusza gra traci klimat:/ ...marudzenie ale i tak jest dobra!(lecz zakończenie zirytowało mnie na resztę dnia(a skończyłam rano tongue.gif)
ako
Ja wlasnie dzis zakonczylem przygode z Fahrenheit. Co prawda na PC, ale moze mnie za to nie wyklniecie wink.gif

Co ja to mialem mowic? Aha, wg. mnie dano nie bylo takiej dobrej gry. Scenariusz jest niesamowity, ale faktycznie na koncu troche leci w banal. Niemniej dobre wrazenie jest.
Wstawki a'la matrix sa akurat wyjasnione conieco, i dodaja troche efektownosci. Dla mnie in plus.
Wlasciwie dalbym grze 10-/10. Ten minus za pare bledow z kamera, srednia grafe (nie sama grafa jednak sie zyje) no i oczywiscie za koncowke scenariusza. Gdyby do konca pociagnieto go jak nalezy, to teraz bym tego nie pisal, ale dopiero zbieral sie z gleby. A tak zakonczenie zostalo zrobione troche na 'odwal sie'. Wogole w pewnym momencie akcja poszla troche za szybko do przodu.
Anyway, gra jak film, cudowna, miodna, w miare dluga, must have.
Czekam na druga czesc, mam madzieje ze bedzie, i bedzie jeszcze lepsza. Oczywiscie inna, rownie ciekawa historia musiala by byc.

A moze by tak film na podstawie tej gry? Panowie filmowcy, co Wy na to? wink.gif (byle tylko duzy budzet i wielkie nazwiska, zeby crap nie wyszedl)
TaiCat
Ako-sama!!!wszystko byle nie film!!!zrobia z tego komerche i tyle!!rozumiem CG ale film-DEFINITYWNIE NIE!!!
Kriseh
A ja tam uwazam, ze film nie bylby glupi. Byleby scenariusz nie zostal zmieniony (ot mozna taki paragraf na umowie zapisac :> ) i nie powinno byc zle. Dobre rzeczy trzeba pokazywac swiatu.
Diabeu
a po co film? to jest film, nie chciał bym ekranizy bo by dali psią mordę Cage'a albo syna xiędza Reevesa na Lucasa a tego bym nie przeżył

sam chcę kierować ich losami, sam chcę kształtować fabułę (na tyle na ile pozwala mi elastycznośc gry) a nie oglądać jakich matołów
Milo
Gierke przeszedłem wczoraj,B.lubie przygodówki dlatego oceny nie będe wystawiał była by pewnie zawyżona ale ogólnie gra b.fajna poczatek swietny klimatyczny ale tak jak wszyscy pisali koncówka strasznie skiepszczona i ogólnie gra strasznie prosta troszku nuza również pozniej te schematy ala siadz,podnies itd.brakuje mi jakis wymyslniejszych zagadek ale sa to drobne błedy.Grało mi się swietnie dla mnie to taki Broken Sword dla dorosłych.Oby wiecej przygodówek takiego typu!!
sentinel
QUOTE(TaiCat @ 1 10 2005, 22:24)
Ako-sama!!!wszystko byle nie film!!!zrobia z tego komerche i tyle!!rozumiem CG ale film-DEFINITYWNIE NIE!!!

o, to to - świetny scenariusz na grę, lecz w morzu mniej lub bardziej efekciarskich, hollywodzkich produkcji przeszedłby niezauważony. poza tym naprawdę myślicie, że znalazłby się reżyser, który na hasło "film na podstawie gry" oparłby się pokusie nakręcenia głupio-śmiesznego filmidła dla dzieciaków (a'a tomb raider czy inny serial mk)?
Mq
Jestem mniej wiecej w polowie i gra mi sie podoba.Jest to po prostu dobra,acz niedoskonala produkcja i nie trzeba sie wiecej rozwodzic.

Urzekl mnie motion capture.W niektorych miejscach wyglada gorzej ale przez wiekszosc czasu w polaczeniu ze zgrabna rezyseria stwarza wrazenie ogladania filmu.W ktorym mozna namieszac!Nie wspominajac juz o sekwencjach na czas podczas ktorych niezle skacze adrenalina.Ta gra mnie stresuje.

Brak typowo przygodowkowych zagadek nie razi mnie i nie dziwi bo to nie jest przygodowka i gdybym musial polaczyc kotleta z malpa zeby otrzymac klej sugestywny,filmowy klimat bylby zatracony.

Generalnie cieszy mnie,ze jeszcze pojawiaja sie takie gry.Ze developerzy staraja sie ryzykowac i robic cos nowego.Oby tak dalej smile.gif

Edit:Przestancie mowic o filmie bo jeszcze Uwe Boll sie zainteresuje ;(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.