Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
_Blaze_
Widzialem ostatnio na necie RE 2 na Gamecube, wie ktos czy jest tak samo odpicowana jak 'jedynka' residenta czy to po prostu biedny konwert z Playstation?
mj
QUOTE(Blaze19 @ 6 05 2005, 20:40)
Widzialem ostatnio na necie RE 2 na Gamecube, wie ktos czy jest tak samo odpicowana jak 'jedynka' residenta czy to po prostu biedny konwert z Playstation?
*

Niestety to wlasnie konwersja z psx'a bez zmienionej grafiki.
Sprawa ma sie tak samo jak z re:nemesis.
A szkoda icon_evil.gif
szczurek
odpowiedź B, nędzna konwercha z PSXa
nWo
Na dodatek bez zadnych bonosów nic zero null nada wagon szkła a szkoda, to co widac w RE:0 mogli by przeniesc i dalej odswiezyc calą serie ale co tam RE:4 miazdzy wszystkie poprzedniczki
Kid
To jest ten sam RE 2 tylko na innej mniejszej plycie icon_twisted.gif
_RikkimarU_
gra wygląda oczywiście lepiej niz na PSX (wyższa rozdzielczość), wiadomo że o wiele lepiej bybłoby zagrać w RE2 remake, ale tak można zagrać we wszystkie części tej serii odrazu, pozatym pewnie byli zajęci robieniem 4. Ja sie zastanawiam na jaką konsole kupić re2, czy na GC sterowanie nie bedzie jakies dziwne tongue.gif neko.gif
Capcom
QUOTE(_RikkimarU_ @ 10 05 2005, 19:22)
gra wygląda oczywiście lepiej niz na PSX (wyższa rozdzielczość), wiadomo że o wiele lepiej bybłoby zagrać w RE2 remake, ale tak można zagrać we wszystkie części tej serii odrazu, pozatym pewnie byli zajęci robieniem 4. Ja sie zastanawiam na jaką konsole kupić re2, czy na GC sterowanie nie bedzie jakies dziwne tongue.gif neko.gif
*

Pad GCN to po prostu cudo.Nie ma wygodniejszego pada,ułozenie przycisków i mały krzyżyk to coś niesamowitego.Pomysł krzyżyka mieszczącego się pod kciukiem to doskonałe rozwiązanie,pozwala na maksymalna kontrolę nad atakiem/unikaniem/bieganiem bez setnych sekundy strat.Coś pięknego,nic nie dostarczy takich wrażeń jak seria RE i GCN biggrin.gif .
nWo
QUOTE(Capcom @ 10 05 2005, 22:29)
Pad GCN to po prostu cudo.Nie ma wygodniejszego pada,ułozenie przycisków i mały krzyżyk to coś niesamowitego.Pomysł krzyżyka mieszczącego się pod kciukiem to doskonałe rozwiązanie,pozwala na maksymalna kontrolę nad atakiem/unikaniem/bieganiem bez setnych sekundy strat.Coś pięknego,nic nie dostarczy takich wrażeń jak seria RE i GCN  biggrin.gif .
*

A gdy gralem w RE:Remake to chaczylem wszystkie ściany i narozniki, jakbym gral po pijaku, szkoda wspominać. Ale sie przyzwyczaiłem teraz faktycznie ten padzik wymiata.
Capcom
No pamiętam te czasy.REMAKE postawił klasę.Grając za pierwszym razem miałem wrażenie że gram w najtrudniejszego RE serii.Dziś spokojnie przechdzi się z czasem poniżej dwóch godzin na hardzie.Wszystko już takie realne,bieg,wolniejszy niż w pozostałych częściach,realny,strzelani również wolnijesze,duźo bardziej realistyczne,itd.Ale wystarczyło pograć z godzinę czasu,żeby się przyzwyczaić tongue.gif .
_RikkimarU_
O ile w RE4 na padzie od GCN gra sie doskonale (świetnie leży w dłoniach, idealne rozstwawienie funkcji na padzie, aż później trudno sie gra na innych padach) to w RE1 sterowanie było już troche irytujace, poza tym że samo w sobie takie jest (na każdej konsoli) to na PSX jakoś szybciej dało sie do tego przywyknąć niż na GCN smile.gif
Siara_iwj
...dla mnie ten pad to nieporozumienie i jakis żłosny żart...mam za duże łapy na tą pierdółkę..."Z" wogóle nie moge znaleźć i chodzi jak popsuty, krzyżak jest maleńki i w dupnym miejscu, triggery maja za duży skok i słychac z nich jakieś sprężyny, jak w ruskiej zabawce...porażka.
Czappi
huh, pobiłem rekord z Speed Demos!

http://img54.imageshack.us/img54/2158/00002ju8.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/801/00003am8.jpg

Codzienny trening czyni mistrza.
Wersja na Dreamcast'a.
Super Big Boss
CYTAT(Czappi @ 25 07 2007, 14:33) *
huh, pobiłem rekord z Speed Demos!

http://img54.imageshack.us/img54/2158/00002ju8.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/801/00003am8.jpg

Codzienny trening czyni mistrza.
Wersja na Dreamcast'a.

Fuck, myślałem, że taki czas jest niemożliwy. Jak ci się to udało?
Czappi
Pewien koleś ukończył japońską wersje w 1:12, to dopiero jest hardcore
Super Big Boss
Dawno nie grałem w stare residenty ale w RE3 kiedyś miałem czas poniżej 2h. RE2 jest trudniejszy i dłuższy więc ciężko zmieścić się poniżej 2h.
Popi
CYTAT
Dawno nie grałem w stare residenty ale w RE3 kiedyś miałem czas poniżej 2h. RE2 jest trudniejszy i dłuższy więc ciężko zmieścić się poniżej 2h.

A tam, RE3 jest dłuższy imo rolleyes.gif

CYTAT
Fuck, myślałem, że taki czas jest niemożliwy. Jak ci się to udało?

Akurat byłem świadkiem bicia rekordu hyh.gif Grunt to przejść RPD jak najszybciej, dalej już jest pikuś.

CYTAT

Nawet oglądałem to video. Ten gość to czysty popapraniec, wymijał wszystko co się da, a na całą grę dał się złapać z 3 razy (z czego raz pająkowi). Trenuj dalej, musisz go pobić wink.gif
Super Big Boss
CYTAT(Czappi @ 26 07 2007, 16:10) *

Faktycznie niewiarygodne ohmy.gif . Właśnie ściągam sobie ten filmik.
Shadow of Nobody
CYTAT
Re2 jest trudniejszy i dłuższy

Chyba żartujesz dry.gif , Re2 jest znacznie łatwiejszy niż cz.3 (tam wystarczy jeden szlag Huntera i po tobie, poza tym w Re2 jest multum medykamentów i amunicji) a dłuższy wydaje się tylko dlatego że nie można wyłączać filmików (przynajmniej w wersji na psx'a, nie wiem jak z gcn). Heh, dawno nie grałem w tą zaj.ebistą gierkę ale w wieku 12 lat odwaliłem czas 1:31, ciekaw jestem jak teraz by mi poszło...
Super Big Boss
CYTAT(Shadow of Nobody @ 31 07 2007, 13:07) *
CYTAT
Re2 jest trudniejszy i dłuższy

Chyba żartujesz dry.gif , Re2 jest znacznie łatwiejszy niż cz.3 (tam wystarczy jeden szlag Huntera i po tobie, poza tym w Re2 jest multum medykamentów i amunicji) a dłuższy wydaje się tylko dlatego że nie można wyłączać filmików (przynajmniej w wersji na psx'a, nie wiem jak z gcn). Heh, dawno nie grałem w tą zaj.ebistą gierkę ale w wieku 12 lat odwaliłem czas 1:31, ciekaw jestem jak teraz by mi poszło...

Możliwe, że mi się tylko tak wydaje. Może to dlatego, że RE2 przeszłem tylko z 8 razy a RE3 około 30 (na PSX'a bo na gacku jeszcze w to nie grałem).
sokol
Jak uzyskać Rank S w Residencie 2. Wiem że można bo jest napisane w instrukcji do gry.
Shadow of Nobody
Ostatnio przeczytałem o tym w necie, ale osobiście wydaje mi się BARDZO mało prawdopodobne żeby w tej grze istniała taka ranga.
Aby ją uzyskać trzeba spełnić kilka warunków:
-przez całą grę użyć max jedną leczącą roślinkę (oczywiście spray'ów w ogóle nie można używać)
-ukończyć cały scenariusz bez save'owania
-nie korzystać z bonusowych broni
-czas poniżej 1,5h
-można mieć w ekwipunku tylko jedną broń na raz

Uwaga - powyższe warunki odnoszą się do wersji z psx'a, możliwe że w Re2 na gcn jest inaczej.
Danilo1972
CYTAT(sokol @ 15 08 2007, 16:18) *
Jak uzyskać Rank S w Residencie 2. Wiem że można bo jest napisane w instrukcji do gry.

Na pewno jak najrzadziej sejwować (chyba z pięć razy na całą grę, ale mogę się mylić) i nie używać sprayów.
Super Big Boss
CYTAT(Danilo1972 @ 15 08 2007, 19:37) *
CYTAT(sokol @ 15 08 2007, 16:18) *

Na pewno jak najrzadziej sejwować (chyba z pięć razy na całą grę, ale mogę się mylić) i nie używać sprayów.

Najlepiej ściągnąć sobie filmik ze Speed Demos Archive i zobaczyć jak kolo przechodzi gre na ocene S w 1h 13min. A co do sejwowania to chyba można zrobić jedynie 3 zapisy.
Popi
Rank S jest chyba tylko na japonskiej wersji, ale moge sie mylic.
sokol
Ja mam PALowska wersję gry. W książeczce są pokazane poszczególne rangi które można zdobyć i jest tam S. Więc jak jest to można. Czytałem że wogóle nie można savować. Ale tego że można mieć tylko jedną pukawkę w inventory nie wyczytałem. Znalazłem natomias na gamefaqs podpowiedź, że można tylko raz podnieść jeden rodzaj broni (kuszę w scenariuszu Clair, albo shotguna w scenariuszu Leona można znaleźć dwa razy). Czy ktoś z was przeszedł na S??? Pytam bo mam zamiar się zabrać, na A juz mi sie udało.
Czappi
O ile mnie pamięć nie myli, to w RE2 na PSX ocena S była odpowiednikiem oceny A w Japonii.
sokol
Kurde próbowałem ale ciężko jest jak cholera. W scenariuszu A dla Claire zabił mnie ostatni boss dry.gif Super co? A byłem już tak blisko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.