Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Burnout REVENGE
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3, 4
Diabeu
z Ozim to w sumie co dzień wieczorem katamy przez net, no chyba że chłop akurat na nocki to wcześniej
Artix
Stało się tak jak się spodziewałem - gierka jest po prostu REWELACYJNA smile.gif! Jak już pisałem, jest to mój pierwszy Burnout, więc wrażenia są tym bardziej spotęgowane. Dalej nie przepadam za wyścigami, ale Revenge to coś zupełnie innego, to po prostu czysta masakra i akcja w formie wyścigów wink.gif. Grafika jest prześliczna, to chyba niemalże maksimum PS2. Oprawa muzyczna jest trochę... nijaka (przydałoby się więcej dynamicznej elektroniki). Trochę szkoda, że jakość grafiki na splicie ostro spada, a i muzyki brak, chociaż to akurat normalne. Z rzeczy, które mnie irytują, to ta długo cofająca się kamera w Crashu, czasem spore loadingi (dziwne, że menu ładuje się tak samo długo jak trasa). Mimo wszystko są to pierdołki, które nie mają większego znaczenia dla zabawy płynącej z gry. Mówiąc krótko: Full wypas!
kubson
pogralem troche i powiem jedno ta gra dla mnie jest nr jeden ze wszystkich burnoutow smile.gif 3 byla bardzo okej ale jakos meczyly mnie wyscigi smile.gif a tutaj sama przyjemnosc caly czas walka przeciwnicy spychaja cie no trzeba walczyc poprostu biggrin.gif hehehe jedyhny minsu jak dla mnie to muzyka choc myslalem ze bedzie jeszcze gorsza smile.gif no i czasem wkurza powoli cofajaca sie kamera w crashu smile.gif
tk
czasem wkurza powoli cofajaca sie kamera w crashu

A co wolałbyć wielbiony przez wszystkich graczy "Loading"?
Diabeu
ja to bym wolał Replay'e
kubson
QUOTE(tekA @ 15 10 2005, 09:47)
czasem wkurza powoli cofajaca sie kamera w crashu

A co wolałbyć wielbiony przez wszystkich graczy "Loading"?
*

wolalbym zeby dalo sie ot przyspieszyc tongue.gif
im dluzej gram tym bardziej gra mi sie podoba jak dla mnie najlepsza czesc serii smile.gif
Kroolik
Powiem tyle: 2 dni temu kupiłem xkloca od Ryo-sana z Panzer Dragon Orta, od bezika (Diabeu) dostałem Crimson Skies w sumie pograłem parę godzin.

Wczoraj kupiłem Burnouta... Grałem od 11.30 do 1.30... zawaliłem spanie (sypiam w dzień bo pracuję w nocy), nieposzedłem do pracy (chory hehe) ,60% gry zrobione i jedna myśl... "BURNOUCIK jest ZA.JE.BI.STY ale dlaczego taki ŁATWY?". Większość zadań za pierwszym podejściem... no za drugim... ja rozumiem że ciorałem jak szaleniec w B2 i B3 ale aż tak prosto? Mam nadzije że będzi trudniej.

Mimo wszystko uważam że jest to jak dla mnie gra na 10/10. Dopieścili na maxa, ale patenty w stylu używania traffic'u jako kul do kręgli jest nieziemskie twisted.gif boing, boingboing...

Już na początku listopada neostrada 512, Live i jazda...

Ciekawe jak na PS2 wygląda. B2 i B3 były boskie.
Arek_
QUOTE(kroolik_78 @ 21 10 2005, 12:10) *

i jedna myśl... "BURNOUCIK jest ZA.JE.BI.STY ale dlaczego taki ŁATWY?". Większość zadań za pierwszym podejściem... no za drugim... ja rozumiem że ciorałem jak szaleniec w B2 i B3 ale aż tak prosto?

B4 jest jak np.Crash Bandicoot 2: łatwy jak komuś brak ambicji, ale jak chcesz mieć 100% to się robi trudno, bo już nie wystarczy czysto, trzeba szaleć, a w znienawidzonym Crashu liczyć na fart no i taktykę perfekt.
dee
QUOTE(Arek_ @ 22 10 2005, 14:20) *

B4 jest jak np.Crash Bandicoot 2: łatwy jak komuś brak ambicji, ale jak chcesz mieć 100% to się robi trudno, bo już nie wystarczy czysto, trzeba szaleć, a w znienawidzonym Crashu liczyć na fart no i taktykę perfekt.

Otóż to,jak to mówią "easy to pick,hard to handle".Wypełnianie tych wszystkich dodatkowych zadań jest dość irytujące i wymaga odrobiny samozaparcia.Jeżeli zaś chodzi o typy rozgrywki,najbardziej dobija mnie traffic attack i chyba tu mam najmniejszy procent złotek.No i kamera,wkurzała już w "3",tu się nic nie zmienia.Czy tak trudno dać kamerkę za auta zawieszoną na tyle wysoko by nie jechać na oślep.Bo ja np. w road rage nie potrafię grać w widoku "ze zderzaka" i jeżdżę z tą defaultową.
Flik
udalo mi sie dorwac tego sequela i musze (ba chce:) powiedziec ze zostalem bardzo mile zaskoczony przez EA. w stosunku do trojki bardzo mocno przemodelowano caly system zabawy. po pierwsze mozemy bez niczego taranowac mniejsze autka jadace w ta sama strone co my. po drugie po zapuszczeniu dopalacza juz nie slizgamy sie po przeciwnikach i po bokach trasy jakby nigdy nic, lecz o wiele czesciej zaliczmy glebe. po trzecie dodano wyskocznie i alternatywne drogi. po czwarte ulepszono crashe. wielopoziomowe skrzyzowania daja niezle pole do popisu :) i po piate podniosl sie poziom trudnosci [!] samo zaliczenie jest oczwiscie mozliwe nawet za pierwszym razem ale zdobycie zlotka i 4 gwiazdek za styl sprawia juz trudnosc.

ps. jak wlaczyc wolny wyscig, nie w karierze - nie moge sie doszukac czy w ogole tego nie ma? 0_o
Diabeu
kamera ze zderzaka jest dobra, nie wiem jak może jeździć z widokiem zza auta blink.gif
traffic attack są proste, z zadnym nie było kłopotów i chyba tylko jeden czy dwa musiałem powtarzać bo za pierwszym przejazdem łapałem srebro
crash nudny i nie chce mi się go robić (ja chcę te autka do wyścigów!!!! (pipi))
dee
Z kamerą zza auta jeżdżę tylko w Road Rage,a i to nie zawsze bo nic z przodu nie widać.Normalnie tylko ze zderzaka,ale to nie jest idealny widok do masowego trzaskania takedownów.Twórcy przez tak długi czas mogli tę tylną kamerę poprawić,starczyłoby podnieść i lekko oddalić.
Kroolik
Nadal twierdze z b4 jest łatwy. Do wczoraj zrobiłem wszystko perfect do 9go zastawu włącznie. Jest troche trudniej ale to nie to co w B2. Co do zrobinia wszystkiego na 100% to kwesta czasu, większość zadań dodatkowych (signature itd.) już mam zrobionych. I tak nastawiam się na zabawe po sieci. Co do kamerki to preferuję tę ze zderzaka (to jest moc) a ty bezik nipitol bo "kresze" ;D są proste. max 5 podejść i nieuważam że są nudne, esencja rozwałki ! KaBOOM a kamera ze zderzaka przeszkadza tylko w traffic (i tak zrobiłem). Peac, love & KaBOOM biggrin.gif
Ozi
Bredzicie wszyscy jak potłuczeni. tongue.gif

Tylko kamera zza auta, fakt jest trochę nisko ale przynajmniej widać kiedy skontrować na zakrętach. Zresztą w każdej ścigałce jeżdże tylko na tym widoku bo na innym nie potrafię.

Co kto lubi...
Diabeu
nie mówię Uszaty że są trudne, ino NUDNE
zresztą czy mnie kiedyś Crash bawił? chyba tylko przy b2, i to krótko
Ozi mutant jesteś, ja za cholerę nie mogę wyliczyć dystansu przy skręcie na tej kamerce zza auta

bumper!!!!
2razyjot
QUOTE(Ozi @ 24 10 2005, 12:37) *

Tylko kamera zza auta, fakt jest trochę nisko ale przynajmniej widać kiedy skontrować na zakrętach. Zresztą w każdej ścigałce jeżdże tylko na tym widoku bo na innym nie potrafię.

No ja tak samo, na widoku "z maski" za cholere nie kminie kiedy wejsc w zakret i w ogole jakos nie pasuje mi taka perspektywa. Widok zza fury jest spox, tylko w nast. czesci powinno byc wiecej wariantow i mozliwosc samodzielnego jej ustawienia ... smile.gif
Flik
marudy ;p imo kamerka zza auta jest dobra. z kolei na tej zderzakowej to mozna sobie rekreacyjnie pograc, uczucie pedu jest bardzo sugestywne ^^
Diabeu
rekreacyjnie, no nieeeeee, i co jeszcze?
Artix
Ja osobiście zdecydowanie preferuję kamerkę zza auta, więc jak widać są różne gusta.
golab
Co do kamery to gram tylko na tej zderzakowej, bo lepiej czuć speed.
Kroolik
I co? Niemając czasu już przlazłem gre. 10 eventów na prefect i 94% gry. Reszte olewam. Czekam na live! i będzie ciorańsko. Nadal twierdzę że jest łatwo. Jeśli B2 był trudnościowo na 10 to B4 tak 5-6. ave moja własna opinia więc wara. Aha gram na kamerce zderzakowej, to jest dopiero HC ;D
Diabeu
przy dwójce to to jest popierdółka
Flik
ke? dwojke wymeczylem w jakies wakacje. koncowka była jako tako trudna i chyba z 3 crashami sie meczylem. trojki nie przeszdlem bo mi sie nie chce bawic z tymi takedownami. z kolei w revenge nie gram bo konsola mi zdycha 0_o
Diabeu
w 2 miałem na singlu ponad 200h nabite, i mi się nie nudziło, masterowanie tras itp.

a tu? przecież tu nawet normalnego single nie ma, żart i tyle
Flik
no wlasnie sie pytalem jak w revenge wlaczyc single to juz wiem dlaczego mi nikt nie odpowiedzial ;p
w dwojeczce w masterowanie czasow sie nie bawilem, ogolnie nie lubie czasowek... wymeczylem zlotka wszedzie gdzie sie dalo i zdobylem wozy.pozniej na poleczce szpilka wyladowala, ale czasem odpalalem ja na multi. przynajmniej w 4 osoby mozna bylo przyciac. nie tak jak teraz sie (pipi) przy 2 graczach krztusi.
Arek_
QUOTE(kroolik_78 @ 27 10 2005, 18:26) *

I co? Niemając czasu już przlazłem gre. 10 eventów na prefect i 94% gry. Reszte olewam. Czekam na live! i będzie ciorańsko. Nadal twierdzę że jest łatwo. Jeśli B2 był trudnościowo na 10 to B4 tak 5-6. ave moja własna opinia więc wara. Aha gram na kamerce zderzakowej, to jest dopiero HC ;D

No to się zawiedziesz, bo online wszyscy najlepsi jeżdżą Revenge Racerami, a do tego trzeba 100%. RR to bryka, która przebija max speed, tzn.209mph. I nawet nie cheatując trikiem można dojść do 228mph, co daje ok.3sek na minutę.
Owiec
Ja mam pytanko ,bo przy recenzji ,w ktoryms tam miejscu bylo ,ze "Wlasciciele Xboxa beda zawiedzeni ..." i pytam sie do ch.ja czemu ?:|
Ozi
QUOTE(Arek_ @ 29 10 2005, 17:00) *

QUOTE(kroolik_78 @ 27 10 2005, 18:26) *

No to się zawiedziesz, bo online wszyscy najlepsi jeżdżą Revenge Racerami, a do tego trzeba 100%. RR to bryka, która przebija max speed, tzn.209mph. I nawet nie cheatując trikiem można dojść do 228mph, co daje ok.3sek na minutę.

Bredzisz jak potłuczony - po raz kolejny...

Najlepsi na Live nie jeżdżą Revenge Racerami bo do gier z nielimitowanym levelem fur mało kto dołącza - 10 lvl i jest git.

Zresztą co Cię obchodzi jak grają - cytuję - "śmierdzący xboxowi cheaterzy..."
Arek_
QUOTE(Ozi @ 29 10 2005, 23:32) *

Najlepsi na Live nie jeżdżą Revenge Racerami bo do gier z nielimitowanym levelem fur mało kto dołącza - 10 lvl i jest git.
Zresztą co Cię obchodzi jak grają - cytuję - "śmierdzący xboxowi cheaterzy..."

Na PS2 tylko RR rządzi.
A co mnie obchodzi? Bo będę miał X-a 360 i z chęcia sobie pogram, nawet z cheaterami, bo na PS2 już za ok 80% wygranych nie zdobywam punktów tylu jest cheaterów. Co z tego że ktoś pojedzie 380 jak się zaraz wywali?

Ponadto nie obrażaj się jeśli nie cheatujesz. Zmienię ten cytat, OK? "śmierdzący cheaterzy, którzy na X-ie robią 380mph", podczas gdy max jest ok.230. Teraz ok?
Mikes
jejuuu burnouta nie mozna cheatować nie ma na to kodów O_o
Owiec
No widzisz ,a jednak zawsze znajdzie sie jakis sposob confused.gif Mam pytanko co sie zalicza do 100% ?
wyscigi itd
sheety
takedowny i cos jeszcze ?
Marlon
Ktoś się może orientuje, czy można w wersji xboxowej jakoś underground'owo podmienić pliki odpowiedzialne za wersję językową? Tak żeby były angielskie napisy w wersji niemieckiej na ten przykład. Wdzięczny byłbym za info.
Sasori
QUOTE(_Diabeu_ @ 24 10 2005, 10:41) *

crash nudny i nie chce mi się go robić (ja chcę te autka do wyścigów!!!! (pipi))

Po co, skoro i tak ich nie widzisz hyh.gif

Ale fakt, fajnie byłoby się porozbijać tymi złomami.
Yap
Jestem po pierwszej godzinie z ostatnim Burnout'em. Wszystko niby łokej, ale detale typu brak konfiguracji kontrolera czy brak Single Event to porażka na całego. Przestawiać się teraz na nowy sposób prowadzenia fur to masakra. Kto za to odpowiada? Czy w wersji na PS2 jest podobnie?
kwiatekgracz
CYTAT(Marlon @ 11 11 2005, 14:14) *
Ktoś się może orientuje, czy można w wersji xboxowej jakoś underground'owo podmienić pliki odpowiedzialne za wersję językową? Tak żeby były angielskie napisy w wersji niemieckiej na ten przykład. Wdzięczny byłbym za info.

mam ten sam problem. Kurcze mógłby mi ktoś przesłać Pliki z folderu Languanges? Jeżeli ofkoz ma B:R na HDD X'a. Proszę piszcie na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.