QUOTE(erix @ 27 05 2005, 12:54)
PS . Czy ty chcesz z tego żyć

LOL
Co Ty, traktuję to bardziej jako spełnienie się na tym rynku. Z góry jednak zaznaczam, że jesli mi nie przypasują te rzeczy, jakie mi oferuja firmy, to zrezygnuję. Nie chcę ładować do odbiorców jakieś średniej jakości produkty- choć muszę powiedziec, że mam dobrej jakości materiał do dotykowych ekranów, przezroczysty i wytrzymały, choć jest na klej, to jednak nie pozostawia krzty śladu na ekranie. Cóż, zobaczymy co jeszcze mi panowie zaoferują, pobawię się z załatwianiem tych rzeczy do wakacji, jak nic nie znajdę ciekawego to lipa, rezygnuję
Wujek ma pytanie. Jak skutecznie wyczyścić ekran, by nakleić folię? na razie nie sprawuje się dobrze, gdyż co wyczyszczę ekran, to co rusz zostanie on pokryy drobnymi wartwami kurzu, które tworzą pęcherzyki, które psuję mi wynik w Metroidzie!
mam pytania do ..::XMANiAK::.. 'a o torbe (

)
1) czy ta co ty ją pokazywałeś na zdjęciach to ma " rączke"
2) czy to się nadaje do innego przenoszenia niż za rączke , czyt. czy jest poręczna

3) powiedz ogólnie czy się sprawdza.
z góry thx za odpoweidź , kupuje pokrowiec i myśle jaki , twoje info mi pomoże
MichAelis
4 06 2005, 09:24
w MM sa juz tez duze torby, mialem kupic ale chyba jednak zdecyduje sie na ta mala.
MichAelis
4 06 2005, 12:13
nie pamietam dokladnie

cos ponad 50 zł
Ostatnio na Allegro pojwaiło się całkiem sporo akcersori do Ds'a , w tym sporo pokrowów .
allegro sprzęt dspokrowiec 1pokrowiec 2pokrowiec 3pokrowiec 4ładowarka samochodowa DSfolie na ekranyetuisą jeszcze słuchawki , rysiki i inne duperele
Można coś dla siebie znaleźć
Jakie folie polecacie na chwilę obecną do DS'a? Słyszałem że najlepsze są te Hori, ale nigdzie ich nie mogę znaleźć, nie ma ktoś jakichś namiarów??
Na tych najtańszych za 2.50zł nie chcę oszczędzać, jeśli potem ma mi się źle grać...
A coś z polskich sklepów? Nie uśmiecha mi się importować folii za kilkanaście złotych, żeby prawie dwa razy tyle zapłacić za koszty wysyłki o_O
ja sobie ostatnio zapodałem za 25 zeta (allegro) fajny pokrowiec z firmy DRAGON (taki ciemnoniebieski, gładki, w kształcie jaja- stylowy). Polecam go wszystkim, zawiera kieszonkę na DSa, dwie gry na GBA, 3 na DSa oraz zapasową kieszeń, gdzie można śmiao wcisnąć ściereczkę, jeszcze kilka gier i np ze 3 prezerwatywy

Dodatkowo sprzęt fajnie trzyma się paska od spodni, zatem na wypad na zlot konsolowy w sam raz.
farmfrit
4 08 2006, 17:53
A jak sie przedstawia sprawa pokrowców do DS Lite?
kumpel ostatnio kupil super carta SD z jakas nagrywareczka - jeszcze dokladnie nie wiem co to bo nie mialem okazji testowac - ogolnie wynioslo go za wszystko 400 zika - i wszystkie gry dzialaja idealnie..ot zgrywamy z netu gre, wrzucamy na carta i wszystko hula jak nalezy...jak widze bardzo ladnie sie piraci tą konsolke;]
Miał ktoś może do czynienia z silikonem do nds lite ? Obiło mi się o uczy że może rysować obudowę z zewnątrz, no nie wiem może to plota, możecie coś polecić do Lite'a ?
TAKA sskarpetka jest fajna ale trochę droga
Mr.Ziolo
28 02 2007, 07:34
QUOTE(Pchela @ 8 01 2007, 19:37)

Miał ktoś może do czynienia z silikonem do nds lite ? Obiło mi się o uczy że może rysować obudowę z zewnątrz, no nie wiem może to plota, możecie coś polecić do Lite'a ?
TAKA sskarpetka jest fajna ale trochę droga

Jeśli to skarpetka to nie lepiej zdjac jedna z twojej nogi

?? ALe na serio mój qumpel ma silikon i mu sie nie rysuje ... A jak chcesz super look to zbieraj na skarpetke młodziecze
Mialem sylikon przez jakis czas. Nie porysowal mi DS, lecz musze przyznac ze DS w sylikonie nie wyglada fajnie.
Polecam cos takiego:
http://www.hmv.co.uk/hmvweb/displayProduct...&sku=527769Albo to:
http://www.hmv.co.uk/hmvweb/displayProduct...&sku=577245Ja dla siebie kupilem to:
http://www.amazon.co.uk/Officially-License...mp;s=videogames Polecam.
Jakie słuchawki do DSa możecie polecić? Po prostu które są najlepsze?
Na allegro sprzedają je w zestawach i osobno. poszukaj sluchawek pchełek z mikrofonem na Allegro.
http://www.hmv.co.uk/hmvweb/displayProduct...&sku=527769mam i bardzo mi odpowiada:)
miesci ds'a i 3 pudeleczka na gry(czyli 6 gier)
dodatkowo mam wpiete rozszezenie od opery ktore troche wystaje za obudowe ds'a lite'a i tez razem z nim sie elegancko miesci. polecam
A wiec tak, mam folie ochronna na DS lite. Problem polega na tym, ze boje sie stosowac metode pstryknij plynem na folie, naklej, wycisnij babelki (boje sie, ze cos sie zwali

). Ekran dotykowy oczywiscie wycieram ze wszelkiego kurzu, ale po naklejeniu zawsze pojawiaja sie babelki z powietrzem. Jakie mozecie polecic metody na przyklejenie (bez babli), albo jak "na sucho" sie ich pozbyc.
polecam wziąść plastikowy dowód osobisty i jechać po ekranie wypychając ąbelki. "Moja tożsamość" bardzo mi pomogła

Albo zmocz folię MAŁĄ!!! ilością wody. wodę łatwiej wypchnąć. jak dasz mało to nie zmoczysz układów

Edit: najlepiej jak zrobisz to w łazience gdy ktoś przed chwilą brał gorący prysznic. I jeszcze ostatnia metoda mojego brata. przykłądasz początek foli, bierzesz szpatułkę higieniczną do uszu i jeżdzisz od lewej do prawej przyklejając folie na biezaco.
Dzieki za pomoc. Po wielu probach udalo mi sie zamontowac folie i jest git

Moge sobie jezdzic sylusikiem, nie martwiac sie o porysowanie ekraniku dotykowego :=]
ambasadororientu
10 09 2007, 20:56
Ma ktoś z was taki pancerzyk przezroczysty? poliwęglanowy chyba. Widziałem taki ostatnio i jestem ciekawe czy jest równie dobry jak się prezentuje

Ciekawe czy to jest dobrze dopasowane i np nie zbiera się kurz pod tym..albo czy nie rysuje jakoś obudowy.
Anyone?
Sialala
11 09 2007, 14:30
widzialem w HMV bodajze - na czarnym DSL wyglada to oblesnie, na bialym slicznie.
caly problem w tym, ze to jest przezroczyste i zbieraja sie pod tym babelki (bo przylega do obudowy) jak pod foliami ochronnymi. moze jakies inne pancerze beda lepiej wygladac, ale do swojego czarnucha nie wzialem tego czegos.
ambasadororientu
11 09 2007, 15:02
CYTAT(Sialala @ 11 09 2007, 15:30)

widzialem w HMV bodajze - na czarnym DSL wyglada to oblesnie, na bialym slicznie.
caly problem w tym, ze to jest przezroczyste i zbieraja sie pod tym babelki (bo przylega do obudowy) jak pod foliami ochronnymi. moze jakies inne pancerze beda lepiej wygladac, ale do swojego czarnucha nie wzialem tego czegos.
chyba mówisz o takim z wkładką silikonową..bo ten który ja widziałem jest sztywny taki..więc nie wiem jak miałyby się pod nim zbierać bąbelki

po prostu taka przezroczysta zbroja...widziałem ją właśnie na czarnym DSie i mi się to strasznie spodobało:P
gdyby mógł to bym wkleił linka

PM
Sialala
11 09 2007, 15:17
dostalem PMa i wyglada to bardzo podobnie - to, co ja ogladalem (kosztowalo 29.99€) bylo z takiego silikonopodobnego materialu - z tym, ze byl bardzo sztywny (jakby jakies szklo prawie), przez co wlasnie nie mozna bylo sie tych "babelkow" (tez chyba nie do konca adekwatne okreslenie) pozbyc.
to wygladalo tak, jakby w niektorych miejscach nie do konca przylegalo scisle do DSa - i tam, gdzie przylegalo idealnie, to czern byla taka jak byc powinna, a tam, gdzie nie, to taka jakby mgla cos w ten desen. nie zakladalem tego na swojego DSa, wiec moze to kwestia tego jak sie to to zakladalo.
w kazdym nie wygladalo to tak ladnie jak na tym filmiku.
ambasadororientu
11 09 2007, 15:28
dziś zamówiłem na naszym rodzimym serwisie aukcyjnym to..więc się przekonam i napisze jak sprawa wygląda
przegraj_kowal
28 02 2008, 22:07
kupilem folie Hori na ekrany do DS Lite,zalozylem jakis tydzien temu i folia na touchu wyglada juz nieciekawie:/ czy to normalne,ze tak szybko sie te folie zużywają?
A gdzie kupiłeś te folie? Allegro? Jakiś polski sklep netowy? Zdecydowana większość folii "Hori" dostępnych w Polsce, to niestety podróbki (właściwie, ja nigdzie oryginalnych nie spotkałam u nas

), więc mogą się zużyć bardzo szybko. Oryginał powinien spokojnie wytrzymać ponad pół roku albo i dłużej solidnego użytkowania.
KAZIORRR
2 03 2008, 11:18
MERLIN panowie Merlin www.merlin.pl wpisujemy Nintendo DS i mamy full wypas różnych sprzętów i gierek ja zamuwilem to:
http://merlin.pl/frontend/browse/product/208,541482.html .
jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. PoZDR
przegraj_kowal
4 03 2008, 02:02
CYTAT(Gosiek @ 1 03 2008, 00:50)

A gdzie kupiłeś te folie? Allegro? Jakiś polski sklep netowy? Zdecydowana większość folii "Hori" dostępnych w Polsce, to niestety podróbki (właściwie, ja nigdzie oryginalnych nie spotkałam u nas

), więc mogą się zużyć bardzo szybko. Oryginał powinien spokojnie wytrzymać ponad pół roku albo i dłużej solidnego użytkowania.
folie sa oryginalne,kupione na brytyjskim ebayu od goscia z Hong Kongu,poprostu odwalilem numer,bo przykleilem ja odwrotna strona

mozecie mi dac tytul debila miesiaca,nie obraze sie
Kiedyś widziałem (nie pamiętam co prawda dokładnie czy to było do DSa czy do jakiegoś GB, raczej GBA SP) taką "przystawkę", na którą stawiało się konsolkę i można było w niej grać, dzięki czemu konsolkę wygodniej się trzymało. Nie wiecie czy jest coś takiego dla DS Lite? Chodzi mi szczególnie o coś na krzyżak, bo w Lajcie jest beznadziejny - spróbujcie zagrać w Tony'ego czy Super Mario 64... nie ma porównania do rewelacyjnego krzyżaka w Classicu. Z drugiej strony w "zwykłym" DSie kolory są nieporównywalnie gorsze, więc jakaś nakładko czy coś na krzyżak to by był taki złoty środek.
przegraj_kowal
13 03 2008, 18:25
kupilem takie cos do mojego DSLite:

wszystko fajnie-pieknie,ale oslonka zupelnie nie trzyma sie wierzchniej czesci DS-a,tzn.gdy konsola jest zamknieta,to wyglada dobrze i spelnia swoja funkcje,ale gdy chce ja otworzyc,to najpierw musze otworzyc oslonke,a pozniej dopiero kalpke konsolki

nie wiem czy to tak ma byc,czy moze wierzch obudowy jest niewystarczajaco przylegajacy do konsoli,ale ogolnie niespecjalnie zadowolony jestem z takiego rozwiazania....
Ma ktoś jeszcze zwykłego DS'a? Wszystko na allegro jest do lite, a ja chce znaleźć jakiś pokrowiec do mojego DS'a... Jak ktoś zna jakiś sklep to prosze o zarzucenie linkiem

z góry thx
Znany wszystkim
ROBSON ma całkiem fajny wybór
Devilek linki poszly na GG
CYTAT
Ma ktoś jeszcze zwykłego DS'a?
Ja JESZCZE mam classica. Jednak coś mi sie zdaje, że długo już nie pociągnie i trzeba pójść z duchem czasu, kupując Lite...
CYTAT(Devil @ 5 04 2008, 12:09)

Ma ktoś jeszcze zwykłego DS'a? Wszystko na allegro jest do lite, a ja chce znaleźć jakiś pokrowiec do mojego DS'a... Jak ktoś zna jakiś sklep to prosze o zarzucenie linkiem
z góry thx
Ja mam Classica, pokrowce można dostać w Świat-Gier jeszcze. Ja z tamtąd mam.
CYTAT(jakbu @ 7 04 2008, 17:21)

CYTAT(Devil @ 5 04 2008, 12:09)

z góry thx
Ja mam Classica, pokrowce można dostać w Świat-Gier jeszcze. Ja z tamtąd mam.
możesz zarzucić linkiem? Bo nawet ciocia googole nic nie wie o takim sklepie

sry, już mam. Wystarczyło dopisać jeszcze kilka hasełek.
Jak mieszkasz w Warszawie, to na giełdzie komputerowej tanio można dostać.
ja posiadam niebieskiego classica i jest cacy, brakuje jednak akcesorii
Doszły dziś folie ochronne Hori. Nakleiłam chciałam pograć i... ekranik w ogóle nie reagował. Odkleiłam, przetarłam, znowu nakleiłam i dalej nic. Po paru próbach folie wylądowały w koszu na śmieci. Ekranik w sumie mam w bardzo dobrym stanie. Miał ktoś kiedyś taki problem?
Edit: Folie zamawiałam w sklepie Robson
Rekalibrowałaś ekran po nałożeniu folii?
Przez długi czas moja konsola żyła z tymi foliami z Robsona i ekran działał normalnie.
Folii trza było nie wywalać, może by się jeszcze przydały....
Mam problem z wybraniem odpowiedniego etui dla mojego classica, który z tych polecalibyście mi najbardziej ?
Oto one:
etui 1etui 2etui 3etui 4Dodam, że od jedynki w górę idą również ceny.
svonston
18 08 2008, 07:09
Wszystkie wyglądają czerstwo, a za cenę ~22 zł polecić mogę jedynie to:
http://allegro.pl/item413756988_czarny_pok...y_na_suwak.htmlJeżeli masz kasę i możliwość sprowadzenia, to bierz to:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-b6-77-...2b5n-43-8s.htmlSam korzystałem z tego pokrowca, w prawdzie jest dedykowany do Lajta, aczkolwiek Classic powinien się tam zamieścić. Pamiętam, że było wystarczająco dużo miejsca w środku. Świetnie chronił, wyglądał super, było miejsce na gry.
Poszukaj jakiś recenzji w necie tego pokrowca, powinny być zdjęcia, to zobaczysz, czy wystarczy miejsca.
Znalazłem preview:
http://www.cheapassgamer.com/forums/showthread.php?t=97295. Pamiętam, że był w miarę miękki i rozciągliwy, także Classic powinien dać się tam upchnąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.