Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Akcesoria do DS'a
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2
erix
Poszukuję foli ochronnej na ekran DS'a . Macie może jakięs psrawdzone sklepy ? Bo na allegro tylko jakieś sylikony ...

Ps.Co myślicie o tym , czy o tym ???
Matrox
QUOTE(erix @ 10 05 2005, 19:17)
Poszukuję foli ochronnej na ekran DS'a . Macie może jakięs psrawdzone sklepy ? Bo na allegro tylko jakieś sylikony ...

Ps.Co myślicie o tym , czy o tym ???
*

Nie rozumiem, pytasz sie o folie, mowisz o sylikonie, a pokazujesz pokrowiec (zdecyduj sie) biggrin.gif

Ps.Lepiej bylo sie zapytac o to w temacie ogolnym, albo zrobic z tego tematu topic ogolny o akcesoriach do DSa bo jak kazdy bedzie wyskakiwal z takimi pytaniami w osobnym topicu to sie burdel zrobi.
szczurek
QUOTE(Matrox @ 10 05 2005, 20:54)
zrobic z tego tematu topic ogolny o akcesoriach do DSa bo jak kazdy bedzie wyskakiwal z takimi pytaniami w osobnym topicu to sie burdel zrobi.
*

done, ogólny temat o akcesoriach właśnie wylądował
MichAelis
No i git, ze taki temat jest. Kupilbym sobie jakiegos fajnego pokrowca ale nic nie ma ciekawego na allegro... wiecie cos?
Matrox
QUOTE(MichAelis @ 10 05 2005, 20:34)
No i git, ze taki temat jest. Kupilbym sobie jakiegos fajnego pokrowca ale nic nie ma ciekawego na allegro... wiecie cos?
*

Ten mi wyglada na dosc ciekawy: http://ultima.pl/itemnfo.php?id=2777 ale jest dosyc drogi. Ja tez chce kupic jakis pokrowiec ale jeszcze troche poczekam az bedzie wiekszy wybor, nawet w DVDCrave i Videogamesplus narazie jest nedznie z pokrowcami. Moze jak bede kupowal jakas gre w DVDCrave to do koszyka odrazu dorzuce ten pokrowiec: http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=18528, mysle, ze 8$ AUS to niewiele jak za ten pokrowiec.
emik
Ja kupilem na ALLEGRO pokrowiec, ktory jest malo fachowy confused.gif Na zdjeciu wygladal zupelnie inaczej... Otwierany jak DS, opasa konsolke a NDS siedzi w przezroczystym silikonie na jednym skrzydelku pokrowca + jedna kieszonka na gry.

Pisze, bo ogolnie nie polecam tego typu gadzetu. Chociaz zabezpieczenie jest i to mi wystarczy - bylo tanie.

Mam tez folie ochronne (bez kleju) na LCD od NDSa, kupilem od kolesia na ALLEGRO. Folie sa spoko, tylko trzeba byc masterem zeby je dobrze zalozyc confused.gif Dobrze, ze kupilem 6 na raz smile.gif
Koles przycina te folie jak chcesz, ale jeden profil ma na konsole - na GBA SP i tu pisze o tym, bo ekran dotykowy nie jest wielkosci takiej jak on przycina (folia jest wieksza) i przyciac trzeba samemu, co jest nieco problematyczne (jednak nie rowna sie z samym zalozeniem icon_twisted.gif )
Pecherzyki powietrza beda zawsze, ale z czasem w graniu zanikaja, bo sie je wypycha stylusem!
Uff, to sie napisalem...
Pozdro!
..::XMANiAK::..
ja mam czerwono-czarny pokrowiec [jutro dam obrazek]

w srodku:
-miejce na ladowarke [zmiescilem tam bez zadnych problemow Ngeja Classic smile.gif oraz karty z GBA smile.gif]
-8 gier [same karty]
-miejsce na DSa ktorego bedzie trzymac gumka

oraz uchwyt do noszenia tongue.gif

jestem zadowolny z zakupu
erix
dajcie namiary na gości co przycinają folię na ds'y
mario87
hmm a jaka jest różnica wielkości ekraników DS a GBA? albo jakiej wielkości jest ekranik w gba?
erix
Chyba jednak wymiary są inne ... sad.gif

EDIT:

Mam zamiar kupić taką "twardą" folie na górny ekran , i cienką na touch'a . Co o tym myślcie ?
I pytanko do tardej : czy będzie się ds normalnie zamykał . Bo ona jest "dość gruba" ?

Linki
twarda
miękka

I czy z tymi bąbelkami na touchu to jest naprawde tak przesrane , i czy taka folia zmniejsza "wrażliwość" touch'a ? Czy bez różnicy ?
mario87
ok wymiary gba: 2'9" 240x160
ds: 3'0" 256x192
erix
Bedę musiał przyciąć na wymiary ... sad.gif
O i czy obydwa ekrany DS'a maja takie same wymiary ??
dante2003
Ekrany DSa mają różne wymiary. Jak zamawiałem folię na Allegro to powiedziałem że chcę na DS i przysłał mi idealnie dopadowane.
dante2003
Ekrany DSa mają różne wymiary. Jak zamawiałem folię na Allegro to powiedziałem że chcę na DS i przysłał mi idealnie dopadowane.
erix
Możesz podać nick albo email gościa od którego kupiłeś ?? PLEASE smile.gif
dante2003
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=62235
emik
erix:

Cienka folia na touch screen'ie nie wplywa na jego czulosc..

Jak zalozysz GRUBA folie na gorny ekran to klapka nie bedzie juz miala tych zabezpieczen przed uderzeniem i jak bedziesz go zamykal, to cala sila bedzie szla na ekran, ktory chcesz ochronic-bez sensu tongue.gif
Jak juz to cienka folie, ale ogolnie to zadna folia tam byc nie musi (tym ekranem "sie nic nie robi") Przy zalozeniu nie obedziesz sie bez pecherzykow, kurzu lub wloskow - gwarantuje, a to wbrew pozorom przeszkadza (sam mialem folie na obu, ale z gornego zdjalem). Poza tym folia bedzie zalamywac swiatlo przechodzace przez nia i to tez naprawde przeszkadza - na gorny ekran nie polecam (zreszta bezcelowe moim zdaniem).
a jak mamy folie na dotykowym ekranie to stylus slizga sie troche??
dante2003
Nie

Edit:
Jest sposób na nalepienie folii bez bąbelków. Trzeba oczyścić ekran z wszelkich paprochów i pomoczyć folię. Wtedy bedzie idealnie przylegać, a wodę znacznie łatwiej wycisnąć niż powietrze.
erix
I wtedy już się bąbelski nie robią ?

I macie racje , zrezygnowałem z grubej foli , kupiłem cienka (thx dante) .
O i czy wiecie czy Nintendo wydało licencjonowane pokrowce do DS'a ?
(albo czy wiecie czy można dostać coś takiego jak :

to jest na stronce lukas-toys . )

Ps. Dla zainteresowanych : gadał z gościem w ultimie , powiedział że pokrowce powinny byc w przyszlym tygosniu smile.gif

ja mam takie cos [tylko ze dolna polowa od napisu N DS jest czerwona]

mi sie podoba [wczesniej pisalo co w mniej mozna zmiescic cool.gif]
erix
i tam sie wszystko mieści i wogóle jest z dobrych materiałow ?
ja tam zmiescilem Ngeja Classic i DSa [gba+ds kart] + 1 gra w "schowku"

zrobiona jest z dobrych materialow, guma [taka jak w majtkach hyh.gif trzyma DS

miesci sie:
-ladowarka [lub Ngej]
-8 kartow
- i DS
erix
spoko , daj namiary gdzie kupiłeś smile.gif
chyba z allegro niepamietam dokladnie
MichAelis
to sobie przypomnij dokladny link jak mozesz hyh.gif
zrobie pozniej zdjecia i podam smile.gif bo pewnie na allegro pewnie bedzie pisalo ze aukcji nieznaleziono
MichAelis
confused.gif
podaj nick sprzedajacego. Aukcja jeszcze bedzie, bo te z poczatku roku sa jeszcze.
a to bylo w tamtym roku smile.gif

robie zdj smile.gif

erix
jak polecacie umyć ekran dotykowy ( przed założeniem folii) ??
Jędrek
Ja mam taka buteleczke z jakims plynem do CDkow, monitorow, etc. I tym myje ekranik wink.gif
SnakeMayCry
U mnie w MM leży taki pokrowiec za 5 dych.
erix
W sklepie CzasNaZakupy pojwaiły się pokorowce o które pytałem powyżej !!! smile.gifsmile.gifsmile.gif .
Ceny są dość wygurowane , ale cóż . Trza płacić za jakość ( producent nintendo - yeah!)...
Ps. Ja chyba kupie ta torba co ma Xmaniak . smile.gif

C L I C K !

Enjoy
Tori
Ej, Ci, co kupili folie na dotykowy ekran (bo tylko na niego chcę ją kupić). Mam pytanko, jaką dokładnie mam wziąć folię- miękką bez kleju? Chcę sobie zakupić, ale każdy ma swoje zdanie tutaj i nie mogłem się doczytać żadnych konkretów.
BTW. Dobrze się na DSie sprawuje?
erix
Folia ma plsuy z zalety :

PLUSY
- Można spokojnie (nawet mocniej ) używać rysika ...
- ... a nawet palca . ( cąłiiem fajna sprawa )

MiNUSY

- Wygląda to minimalnie gorzej
- Mogą być problemy z założeniem folia aby było bez bąbli .

... ale w sumie to sie chtba opłaca . To nie niszczy ekranu - sciągnełem folię po tygodniu i ekranik był jak nowy smile.gif .
Cały czas piszę oczywiście o folii bezklejowej .

Gdzie kupić ? Obczaj link do allegro od Dante . Albo prościej wejdź na jego stronke www.folie.forsale.pl , i napisz meil'a że chcesz folię na DS. Gość przysyła odrazu dwa komplety . Kosztuje to 2,50 folia + 4,70 przesyłka. Mi nawet gość przysłał zanim wpłaciłem kase tongue.gif

Ogólnie warto bo nie masz nic do stracenia smile.gif
MichAelis
QUOTE(erix @ 20 05 2005, 15:04)
W sklepie CzasNaZakupy pojwaiły się pokorowce o które pytałem powyżej !!! smile.gifsmile.gifsmile.gif .
Ceny są dość wygurowane , ale cóż . Trza płacić za jakość ( producent nintendo - yeah!)...
Ps. Ja chyba kupie ta torba co ma Xmaniak . smile.gif

C  L  I  C  K !

Enjoy
*

thx za linka
zastanawiam sie ktory kupic, wydaje mi sie ze ten maly jest lepszy (dla mnie) i tak carty bede nosil w pudelkach...
no nie wiem, co myslicie ?? biggrin.gif
erix
no , ja teraz też mam dylemat smile.gif
w sumie to 10 pln różnicy , ale jeden dwa razy większy od drugiego .
torba więcej mieści , ale wygląda na dużą i nieporęczną ...
A ta mała jest ładna i zgrabna ...
Przynajmniej Nintendo , więc wiadomo ze sie ds zmieści smile.gif
shady
Ta duża torba, którą ma Xmaniak, to jest u mnie w MM za 55zł...
Jędrek
A ja nie biorze zadnego wink.gif
DS do kieszeni, gierka w DSie, a druga luzem i ide.
Kupilem raz pokrowiec do GBA, fakt wtedy mialem duzo gierek i lampke, ale lampka teraz nie potrzebna, a gierki sa male smile.gif
shady
Jędrek, to ale w GBA, ekran niebył " przykrywany ", a w DS'ie jest klapka smile.gif
Jędrek
No wlasnie, to tez jest powod, aby DSa nosic w kielni.
shady
Ta, to jest powód, ja niestety na moje PSP mam tylko pokrowiec, is zybka sie rysuje ;/, no msuze sobie kupic jakąś folie..
Jędrek
Trzeba bylo kupic DSa tongue.gif

(zart)
Tori
Możliwe, że na własną rękę zajmę się produkcją folii, ale tylko do kieszonsolek. Mam spore ukłądy z drukarniami i mógłbym najodpowiedniejszy materiał zamówić. Zobaczymy, ale mam poważne plany co do tego.
erix
Znaczy że robiłbyś z lepszych materiałów ? Grubej czy cienkej folii ?
Czy byłaby ona lepsza od tych z allegro ?
Jędrek
Tori - rozumiem, ze pierwsza partie kolegom z forum wyslesz za free ? smile.gif
Tori
Aktualnie rozmawiam z wieloma firmami i chciałbym oczywiście zdobyć materiał jak najlepszej jakości. Będę testował na swoich kieszokowych sprzętach te ochrony i jeśli stwierdzę, że któraś z nich nadaje się idealnie i jest lepsza od tych z allegro, to zajmę się sprzedażą.
Jędrek bardzo możliwe, jednak rozdałbym Wam je na jakimś zlocie, bo mimo wszystko poczta kosztuje confused.gif
Jędrek
No to musisz wyrobic sie przed EP5 wink.gif
erix
dalej Tori exclaim.gif
super sprawa . najlepsza byłaby folia ani na klej , ani na wode , tylko żeby się poprostu bez niczego trzymała.(Jeśli jest cos takiego - ale chyba jest , bo na psp są te folie co je robią specjalnie na psp). Było by lux.

PS . Czy ty chcesz z tego żyć smile.gif question.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.