dante2003
11 05 2005, 10:04
Shiny Ent. pokazuje pierwsze screeny z długo oczekiwanej gry w świecie Matrix, w której wcielimy się w Neo. Poprowadzimy bohatera granego przez Keanu Reeves przez wszystkie wydarzenia z filmu oraz poznamy nowe, wyjaśniająde wszystko zakończenie. Nad scenariuszem pracują bracia Wachowscy, a aktorzy znani z filmów udzielą swoich facjat.
http://www.gamespot.com/ps2/action/thematr...ew_6124072.html
fajnie wyglada mam nadzieje ze nie bedzie taka kicha jak poprzedni matrix
..::XMANiAK::..
11 05 2005, 12:03
znowu ta firma co robila ETM, oby teraz wzieli sie do roboty i stworzyli grywalna gre jak np. zrobili MDK czy Messiaha.
hmmmm , nawet to ciekawe ... Oby tego nie spaprali
No jesli to bedzie tak wygladalo jak na tych screenach + umiejetnosci Neona to ja to biore
Nieżle wyglada oby gra była lepsza od poprzedniego Matrixa
co wy chcecie od enter the matrix? mi się tam podobało... może nie był to hit, ale dość grywalna pozycja i było dużo ruchów, wyrywanie broni, biegi po ścianach, muzyka niezła i ogólnie to dośc dobrze ;)
A co do The Matrix: Path of Neo to może być ciekawie. Chłopaki mają już małe doświadczenie, więc pewnie wyciągnęli wnioski, poprawią błędy, coś dodadzą i bedzie spoko. Co tam, że nie oglądałem trzeciej części filmu, wole gre, hehe.
Dla mnie Enter the Matrix był takim "przyzwoitym średniakiem", ot gra maksymalnie na 6/10 i mam nadzieję, że Matrix: PoN będzie czymś DUŻO lepszym. Oczekuję przede wszystkim jakiegoś bardziej wykręconego systemu walki (żadne tam nawalanie w jeden przycisk). Choć osobiście podchodzę do tej gry dość sceptycznie nastawiony... Trzeba jednak przyznać, że screeny i modele postaci prezentują się całkiem nieźle.
Ja czuję coś na kształt własnie Entera.. no bo niby co można stworzyć za gre, której fabułę znaja już wszyscy, film jest filmem akcji a główny bohater umi latać?? Nic innego jak włąsnie chodzona przygodówko- nawalanka ze slow motionem.
11 05 2005, 17:30
dante2003
11 05 2005, 18:03
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 11 05 2005, 17:30)
Dziwne, ja szukałem i nie znalazło..
Forebode
16 05 2005, 09:22
Po screenach sie nie zachwycilem, jakies to dla mnie malo naturalne sie wydalo (ten cios z wyskoku to przgiecie lekkie... sie przyjrzyjcie...). Po trailerze nadal jestem nastawiony z dystansem. Co mnie momentalnie uderzylo po galkach ocznych to sztywna i beznadziejna animacja ciosow. Neo rusza sie jakby mial kolek w (pipi)e. Ale pewnie bedzie gralo sie zayebiscie, w koncu te wszystkie 'momenty' z filmu - bedzie rzadzic ten motyw jak agenci naskakuja na neo a pozniej ostra jazda ;]
Poczekamy do finalnego produktu, ale cos mi sie zdaje ze w oceniaczce w PE bedzie stalo cos w granicach 7 ;-p
dante2003
16 05 2005, 09:30
Trailer jest "fpytę"

Mam nadzieję że tym razem Shiny się lepiej postara i otrzymamy grę godną filmu.
16 05 2005, 09:44
trailer super
duzo motywow z filmu [uczstniczymy w nich <jupi>], ciosy tez daja rade, nie pasi mi ta katana...
sadze ze to bedzie pierwsza gra z prawdziwego zdarzenia w swiecie Matrix [ciekawe czy tez bedzie poscig na autostradzie ale nie taki jak w EtM- byl Ghost i Niobe teraz kolej na Trinity i jej motor oraz lot Neo:)
strach pomyslec jaka byla by gra w swiecie Matrix na nowej generacji

to chyba byl by film juz a nie gra
Solidny (pan)
16 05 2005, 13:29
QUOTE(Forebode @ 16 05 2005, 09:22)
Po screenach sie nie zachwycilem, jakies to dla mnie malo naturalne sie wydalo (ten cios z wyskoku to przgiecie lekkie... sie przyjrzyjcie...). Po trailerze nadal jestem nastawiony z dystansem. Co mnie momentalnie uderzylo po galkach ocznych to sztywna i beznadziejna animacja ciosow. Neo rusza sie jakby mial kolek w (pipi)e. Ale pewnie bedzie gralo sie zayebiscie, w koncu te wszystkie 'momenty' z filmu - bedzie rzadzic ten motyw jak agenci naskakuja na neo a pozniej ostra jazda ;]
Poczekamy do finalnego produktu, ale cos mi sie zdaje ze w oceniaczce w PE bedzie stalo cos w granicach 7 ;-p
A u mnie wprost odwrotnie

. Animacja jest według mnie lepsza niż w Enter the Matrix, który notabene podobał mi się. Walka była efektowna, a przy tym efektywna. Chociaż grafika w EtM nie jest najwyższych lotów, zachowuje klimat. Muzyka z filmu tez była superowa. Jak dla mnie 8-, ale subiektywne, bom jest fan Matrixa. Poza tym liczy się grywalnośc, nie grafika i według mnie tak jest z EtM. Forebode przypominam, że EtM dostał 8 w PE, a więc jeśli wydaje Ci się, że Path of Neo będzie lepsze, to na Twoim miejscu spodziwałbym się przynajmniej 7+.
Oby fakt wrzucenia fabuły całej trylogii przedłużył grę konkretni i będzie więcej patentów, tak jak to działko. Walka ze agentem\ami Smith(ami) mogłaby być zręcznościowym klikaniem, a nie typową walką. No coś na krztałt gier tanecznych. Taki interaktywny filmik.
Oby nie skaszanili, bo to domena Atari. Ale jestem dobrej myśli (choć trochę z dystansem), bo jeśli będzie lepiej od EtM, to jak dla mnie już dobrze. Niestety EtM to gra na raz. Później grywalnośc tak jakby drastycznie spada. Szkoda.
Forebode
16 05 2005, 15:18
Gra z trailera mi sie podoba, tylko ze jak napisalem na dzien dzisiejszy to dziwi mnie troche animacja ciosow, a przede wszystkim tych z wyskokiem. Przyjrzyjcie sie dobrze, albo to ja za duzo wymagam (nie wydaje mi sie). Nie przecze ze bedzie zayebsicie grywalnie, w koncu beda sceny znane z filmu, facjaty i glosi postaci takze. Dla mnie grafika sie nie liczy w takim stopniu, wole zeby system walki byl dopracowany i zeby jakos te ciosy wygladaly. Bo na tym cala zabawa bedzie sie opierala. Przeciez nie bedziemy tu podziwiac lokacji (kto pobije god of war?...mmmm....) tylko napi.eprzac sie z agentami ;]
Jeśli mamy możliwość gry tylko jedną postacią, to mogliby dodać jakieś bonusy motywujące do parokrotnego przejścia gry. W końcu jeśli już wszystkie części trylogii się ukazały to możnaby dodać wiele scenek bezpośrednio z filmu, tak jak w LotR. Podwyższenie poziomu trudności też by się przydało, ale z względów komercyjnych pewnie tego nie zrobią. Tak czy inaczej zapowiada się smakowity kąsek, który mam nadzieję będzie co najmniej tak samo dobry jak poprzednik.
18 05 2005, 19:10
Forebode
18 05 2005, 20:42
Na gametrailers zawsze maja filmiki o lepszej jakosci, temu wiecej zajmuja niz na gamespot/ign
19 05 2005, 04:56
jakosc byla taka sama
Mastah27
16 06 2005, 16:02
Można już składać pre-ordera na tą grę w Ultimie, kosztuje ona JEDYNE
179 zeta, ja jednak mając w uwadze jakość gry Enter the Matrix tego bym nie robił, chociaż z drugiej strony teraz developerzy nie muszą się martwić o zdążenie z pracą na wyznaczony termin, więc pożyjemy, zobaczymy

.
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2944
Ja osobiscie przy Enter the Matrix bawiłem sie bardzo dobrze, moim zdaniem gra na 8-.
dante2003
16 06 2005, 18:35
Wiecie że Path of Neo to pierwsza gra na PS2 z normal mappingiem?
Solidny (pan)
16 06 2005, 19:20
QUOTE(dante2003 @ 16 06 2005, 18:35)
A co to jest?
A właściwie jaki rodzaj mappingu?
dante2003
16 06 2005, 20:32
QUOTE(Solidny (pan) @ 16 06 2005, 19:20)
QUOTE(dante2003 @ 16 06 2005, 18:35)
A co to jest?
A właściwie jaki rodzaj mappingu?
Normal mapping masz w Doom 3, Riddick, SC:Chaos Theory, Far Cry (PC), Half Life 2 itp.
Jestem ciekaw czy ten mapping to bedzie prawdziwy czy jaks sztuczka z której PS2 jest nam wszyskim znana.........

Moze byc cokolwiek- liczy sie efekt koncowy
Forebode
20 06 2005, 10:20
Jak dla mnie to te graficzne bajery mniej sie licza, ja chce sie poczuc jak w filmie

Poszalec jak Keanu Reeves tylko ze na padzie, nie na jakichs zmyslonych lokacjach, tylko tych autentycznych z filmu ;] Ale wiecie co? Obawiam sie, ze ta gra bedzie diablo krotka... Przesycona miodnymi momentami, ale jednak szybko sie ja skonczy... Zobaczymy czy dobry ze mnie prorok
Sinister
20 06 2005, 21:56
No nareszcie szykuje się jakaś konkretny tytuł wprost z uniwersum Matrixa... pozostaje mieć nadzieję, że lepszy niż ten kiepawy Enter The Matrix;).
nigdy nie lubiłem Szmatrixa

ale ta ggra zapowiada się dosyć ciekawie. Oby tylko nie ograniczono się tylko do 4 ciosów na krzyż
kuba1000
21 06 2005, 22:00
Zapowiada się ciekawie ta gierka ale to się jeszcze wszystko moze zmienić jak się zmieni to będzie wielka szkoda.
2razyjot
22 06 2005, 08:06
QUOTE(kuba1000 @ 21 06 2005, 22:00)
Zapowiada się ciekawie ta gierka ale to się jeszcze wszystko moze zmienić jak się zmieni to będzie wielka szkoda.
Ot i rozbudowana wypowiedz.
"Path Of Neo"? Chce przede wszystkim akcji z 'Matrixa' w ktorych moge wziac udzial i zacieszac ile wlezie! Akcja w lobby (chociazby) daje tutaj taka mozliwosc - odpadajace kawaly muru, sypiace sie w pyl kawalku marmuru, opponenci padajacy na sterty gruzu i wzbijajacy tumany kurzu a posrod swistajacych kul balet odstawia nasza postac ... Bullet time, dobrze oddane odglosy strzalow, luska od shotguna odbijajaca sie powoli od posadzki i zastygajaca w bezruchu lekko sie dymiac ... Walka z tabunem agentow, wyprowadzanie ciosow na wszystkie strony ...
Niech tego nie zeszmaca bo tym razem nie wybacze!
http://games.tiscali.cz/clanek/dl.asp?id=9212Na tej stronie znajdziecie video z gameplay'u. Moja opinia: OMG jak to wyglada w ruchu!! CUDO! Enjoy!
Forebode
22 06 2005, 22:16
QUOTE(DJ. @ 22 06 2005, 20:09)
http://games.tiscali.cz/clanek/dl.asp?id=9212Na tej stronie znajdziecie video z gameplay'u. Moja opinia: OMG jak to wyglada w ruchu!! CUDO! Enjoy!

holy shit, zapowiada sie sowicie ;] mam nadzieje ze bedzie duuuzo wiecej lokacji z filmu, bo ta pokazana w gameplayu wyglada zaje....fajnie ;]
btw: kiedy ta premiera??
2razyjot
23 06 2005, 07:47
Powiem krotko i na temat - jesli to bedzie tak wygladalo i jesli bede mogl czesac TAKIE akcje to w zaprezentowanym levelu spedze jakies 3 dni masterujac na maxa i czesajac jak najlepsze akcje. Pozniej po opanowaniu na perfekta znowu ponagrywam przez karte tv i poleci w net. Swojego czasu moj filmik z 'Maxa Paynea 1' sprawial opad szczek w 'Nowo Jorskiej Minucie', kekekeke.
Neo - przybywaj, tego nie da sie zepsuc!!
23 06 2005, 08:42
ciekawe jakie bedzie zakonczenie, bo Bracia W [nie Wario

] przyszykowali alternatywne zakoncznie i wg. lepsze
ciekawi mnie czy bedzie ponownie AUTOSTRADA [z M2], bedziemy leciec NEO i omijac pojazdy

, czy wykresla to z gry lub zaskocza nas czyms w tym widowiskowym momencie
zaraz ide ogladac Matrixy
Zapowiada się naprawdę świetnie, ale obawiam się o gameplay tej gry. Wiadomo, że czesanie takich akcji jakie były na filmiku będzie bawić przez pierwsze 5 godzin, ale w końcu może to się znudzić. Ważne jest by twórcy zadbali o dużą różnorodność. Jak narazie jestem dobrej myśli, bo EtM był IMO dobrą grą, to może w końcu zrobią grę godną tego kultowego filmu.
Forebode
23 06 2005, 15:39
QUOTE(Batman @ 23 06 2005, 14:31)
Zapowiada się naprawdę świetnie, ale obawiam się o gameplay tej gry. Wiadomo, że czesanie takich akcji jakie były na filmiku będzie bawić przez pierwsze 5 godzin, ale w końcu może to się znudzić. Ważne jest by twórcy zadbali o dużą różnorodność. Jak narazie jestem dobrej myśli, bo EtM był IMO dobrą grą, to może w końcu zrobią grę godną tego kultowego filmu.
Ja bym sie tak mocno nie obawial, bo w sumie polowa radochy z gameplayu to sam fakt pobiegania sobie Neo z Trinity u boku

Ale jakies niestandardowe akcje by sie przydaly ofkoz
Panowie, przeciez ta gra to zwyczajny skok na kasę, wycisniecie pienidzy z fanow trylogii (ponoc powstaje 'czworka') Matrixa. A Wy sie na to dajecie nabrać. "Enter The Matrix" wraz z filmami i Animatrixem tworzył spojną, wzajemnie uzupelniającą się calosc (byl nawet ciekawy o tym w PE artykuł). Pozwalał nam, podobnie jak drugi MGS, spojrzec na wydarzenia z innej perspektywy - ze sie tak wyrazę: obserwatora bohatera. I to byl, kurde, strzal w dziesiatke, nie jakas tam gra na podstawie filmu, ktorej niestety sie doczekalismy. Widac, ze ludzie nie dojrzali jeszcze do takich skomplikowanych praktyk, wiec szybko (relatywnie) wypuszczono nowiutką gierkę pozwalającą wcielic sie im w swego idola, wielkiego Neo. To sie fachowo zwie mainstream. Zawiodłem się, na prawdę...
Świetna gierka,będzie naprawde cos!
Ale i tak w nowego dragon balla wiecej osób pykalo na e3 niz w neo
Bartezoo
23 06 2005, 18:35
ja to sie kuna tak jaram zapowiedziami i czekam na tę grę z utensknnieniem wreszcie bedzie mozna sterować Neo
Forebode
23 06 2005, 18:44
QUOTE(SzERzI @ 23 06 2005, 17:11)
Panowie, przeciez ta gra to zwyczajny skok na kasę, wycisniecie pienidzy z fanow trylogii (ponoc powstaje 'czworka') Matrixa. A Wy sie na to dajecie nabrać. "Enter The Matrix" wraz z filmami i Animatrixem tworzył spojną, wzajemnie uzupelniającą się calosc (byl nawet ciekawy o tym w PE artykuł). Pozwalał nam, podobnie jak drugi MGS, spojrzec na wydarzenia z innej perspektywy - ze sie tak wyrazę: obserwatora bohatera. I to byl, kurde, strzal w dziesiatke, nie jakas tam gra na podstawie filmu, ktorej niestety sie doczekalismy. Widac, ze ludzie nie dojrzali jeszcze do takich skomplikowanych praktyk, wiec szybko (relatywnie) wypuszczono nowiutką gierkę pozwalającą wcielic sie im w swego idola, wielkiego Neo. To sie fachowo zwie mainstream. Zawiodłem się, na prawdę...
Nie czaje cie, serio... Czemu swietna trylogia mialalby wykluczac zrobienie gry na jej podstawie. Jak sie ludzie beda dobrze bawic, to czemu nie? Ja np. czekalem dlugo na jakas produkcje z Neo w roli glownej. I wreszcie sie doczekalem, a ogladajac trailery, watpie zebym mial sie zawiesc... Nie do wszystkiego trzeba doczepiac ideologie ;/ Gra bedzie sprawiala duzo frajdy, a sam tytul "Matrix" chcac nie chcac jest skokiem na kase, wiec nie ma co tu oskarzac developerow ;-p
BTW: Nie uwazasz, ze jesli mial byc to ewidentny skok na kase, to gra z Neo pojawilaby sie duuuuuuzo wczesniej ??
2razyjot
24 06 2005, 07:09
QUOTE(Batman @ 23 06 2005, 13:31)
Zapowiada się naprawdę świetnie, ale obawiam się o gameplay tej gry. Wiadomo, że czesanie takich akcji jakie były na filmiku będzie bawić przez pierwsze 5 godzin, ale w końcu może to się znudzić.
'Max Payne' nie znudzil mi sie do dzisiaj a skok w zwolnionym tempie i strzal z shotguna w ryj zakapiora bawi jak dawniej.
QUOTE(SzERzI)
Ty sie baw w teorie spisku i rozkminiaj inne forumingi szukajac sladow agentow a ja zostaje w Matrixie czekajac na nowa czesc tej gry.
Ja tam swoje wiem. Gra zostala wydana tak pozno, bo dopiero teraz mogla byc skonczona. Podobnie bylo z 'Wladcą Pierscieni: Trzecia Era'. Wycisniecie ostatnich soków z Bogu ducha winnych fanow. Wyobrazcie sobie, ze nagle zostaje zapowiedziania megagra MGS2: The Subexistance (ot, taki se tytul wymyslilem ;d) na GameCube'a, ktora w stosunku do swej wesji z PS2 posiadalaby mozliwosc grania Snake'iem przez caly okres gry. Kto by sie na to nie rzucił? No, moze kilku by sie opamietalo, ale pewnie sporo fanow mialoby na ten tytul chrapkę. Stajemy teraz przed pytaniem: czy w grze wazna jest fabuła, czy moze bohater? Ktos powiedzial kiedys, z pierwszy Tomb Raider sprzedalby sie dobrze nawet, gdyby Lara byla trollem. Teraz tak niestety nie jest i spotykamy sie z takimi jak ta akcjami.
QUOTE(SzERzI @ 23 06 2005, 17:11)
"Enter The Matrix" wraz z filmami i Animatrixem tworzył spojną, wzajemnie uzupelniającą się calosc (byl nawet ciekawy o tym w PE artykuł). Pozwalał nam, podobnie jak drugi MGS, spojrzec na wydarzenia z innej perspektywy - ze sie tak wyrazę: obserwatora bohatera. I to byl, kurde, strzal w dziesiatke, nie jakas tam gra na podstawie filmu, ktorej niestety sie doczekalismy.
Path of Neo nie będzie zywkłym przeniesieniem scen z filmu do gry. Będzie w nim wiele rzeczy których nie zobaczyliśmy w filmie np. co dla mnie jest dużym plusem, będzie alternatywne zakończenie. Jestem pewien, że rozwiązanych zostanie wiele niewyjaśnionych wątków z trylogii. A oczywistą sprawą jest, że pojawią się jedne z najbardziej kozackich scen walki w historii kina. Wyobrażasz sobie grę w której głównym bohaterem jest Neo, bez walki z setką Agentów lub sławną strzelaniną w holu? Bo ja napewno nie. Według mnie robienie tej gry ma naprawdę duży sens. A jak będzie z wykonaniem to już inna sprawa.
26 06 2005, 10:55
EtM tez mial poboczna "fabule" oraz 1h dodatkowych filmikow
ciekawi mnie jak bedzie wygldala walka z klonami , Cheateu [2] czy bedzie to naciskanie w odpowiednich momentach dany przycisk czy tez free 4 all
dodatkowo w PON bedzie nowe zakonczenie niz te w filmie
po trailerku jestem spokojny.. chociaz widac troszke małą ilośc ruchów Neo..
http://www.gamerankings.com/itemrankings/l...reviewid=588748 Dość ciekawy artykuł po angielsku o możliwościach silnika Matrix: Path of Neo.
Forebode
3 07 2005, 23:14
QUOTE(SzERzI @ 25 06 2005, 10:08)
Stajemy teraz przed pytaniem: czy w grze wazna jest fabuła, czy moze bohater? Ktos powiedzial kiedys, z pierwszy Tomb Raider sprzedalby sie dobrze nawet, gdyby Lara byla trollem. Teraz tak niestety nie jest i spotykamy sie z takimi jak ta akcjami.
hmm, coraz bardziej cie nie rozumiem. co w tym jest zlego ze bohater jest np. bardzo wyrazisty, ma wlasny charakterek? mozna dzieki temu sie z nim jakos utozsamic, czerpiac z tego radoche. jakie alter-ego czy cos w tym stylu... jak dla mnie bohater gry to bardzo wazny element gry, moze nawet bardziej niz fabula. nie chcialbym biegac jakims cepem z widlami bo takie obrazy to mnie nie bawia.
a wracajac do tego matrixa. moze to wydac sie drobnostka, ale wlasnie grono graczy rzuci sie na ten tytul, bo bedzie mozna pobiegac wreszcie TYM neo. ja w tym nie widze nic zlego...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.