Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: scena psp
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3
Diskape
ja wysiadam, heh.. seryjnie - ludzie, ja nie nadazam za tym co sie dzieje na scenie psp confused.gif w ciagu 3 dni swiatlo dzienne ujrzal emu gb/gbc (a juz wyszly ze 3 wersje, najnowsza chodzi miodzio i odpala sie na full screenie), emulator snesa jest na ukonczeniu (w ciagu paru dni wyjdzie w pelni dzialajaca wersja), software jako taki tez zaczal sie pojawiac.. tylko dzisiaj wyszedl kalkulator i nowa wersja text viewer (tak.. nowa ;P ta stara ma 2 dni ^^'' ) gdzies widzialem tez tetris homebrew confused.gif czasu mi nie starcza na wyszukanie tego wszystkiego.. (przyklad: ledwo co dowiedzialem sie o text viewer a kolejna wersja juz krazyla po sieci confused.gif )

nie widzialem podobnego topicu na forum.. zatem - jesli znajdziecie info o jakims nowym sofcie to wpisujcie sie tutaj
shady
Pewni ludzi zrobili już włąsne gry O_O. Jest to tertris i gry w tym stylu smile.gif
yaro6666666
QUOTE(shady @ 12 05 2005, 21:28)
Pewni ludzi zrobili już włąsne gry O_O. Jest to tertris i gry w tym stylu smile.gif
*

Takie gry zrzuca się z kompa przez kabel?? czy jakoś na płytkach? Slyszalem, ze sony jakies update wprowadzilo w 1 dzien po tym, jak UMD skopiowano na PC.
shady
przez kartyt ;p
..::XMANiAK::..
przez kabel

ciekawe kto bedzie robil update [tzw latka bezpieczenstwa ale sony niepodalo co poprawia hyh.gif] skoro w starym sofcie mozna uruchamiac homebrew cool.gif
szeni
Panowie, bardzo dobrze ze scena PSP tak szybko sie rozwija. Wrecz swietnie! Moze doczekamy sie obslugi np internetu, czy nawet emulatora PSXa?
Diskape
QUOTE(SzERzI @ 14 05 2005, 17:04)
Panowie, bardzo dobrze ze scena PSP tak szybko sie rozwija. Wrecz swietnie! Moze doczekamy sie obslugi np internetu, czy nawet emulatora PSXa?
*

obslugi internetu? nie wiem co masz dokladnie na mysli (psp przeciez ma wbudowane wi-fi co jest rownoznaczne z internetem jako takim..) ales jesli mowisz o np. przegladaniu www to polecam m.in. maly tutorial tutaj - http://www.pspcrazy.com/pspwipeoutbrowsertutorial.htm
a moze mowisz o irc?? zaden problem - http://www.pspcrazy.com/irconpsp.htm

a to dopiero poczatek biggrin.gif
shady
Dokładnie, to dopiero początek, są już emu gb, snesa, czyli możliwe że zaniedługo PSX, N64 (?)
yaro6666666
QUOTE(shady @ 15 05 2005, 10:47)
Dokładnie, to dopiero początek, są już emu gb, snesa, czyli możliwe że zaniedługo PSX, N64 (?)
*

Tylko teraz nasuwa mi się pytanie:
czy czekać na europejską wersję, czy kupić import? (w europejskiej mogą wprowadzić jakieś dziwne rzeczy w nowszych softach i co wtedy?) sad.gif
Ja chciałbym w pełni korzystać z dobrodziejstw psp (gba, snes, itp.)
shady
Sprowadzaj, a niepożałujesz, w Eu wersji napewno wprowadza jakies nowe upgrady, możłiwe że będzie już wgrane 1.51, a możliwe ze będzie już up 2.0, i będziesz miał go wgranego, więc importuj smile.gif .
skizo
QUOTE(yaro6666666 @ 15 05 2005, 13:22)
QUOTE(shady @ 15 05 2005, 10:47)
*

Tylko teraz nasuwa mi się pytanie:
czy czekać na europejską wersję, czy kupić import? (w europejskiej mogą wprowadzić jakieś dziwne rzeczy w nowszych softach i co wtedy?) sad.gif
Ja chciałbym w pełni korzystać z dobrodziejstw psp (gba, snes, itp.)
*

Na razie ratuje cię wyłącznie import japońskiej wersji z firmware 1.0 bo tylko na takim sprzęcie można odpalać homebrew... są już falshe do dumpu biosu ale na razie nie ryzykowałbym podmianki,
shady
sa już emu : gb, gbc, nes , snes, neo geo pocket, i jeszcze czegoś chyba, zapomniałem ;p .
yaro6666666
QUOTE(shady @ 21 05 2005, 00:09)
sa już emu : gb, gbc, nes , snes, neo geo pocket, i jeszcze czegoś chyba, zapomniałem ;p .
*

Wiesz czy dzialaja dobrze te "downgrade'y" softu? Ciagle boje sie o dead pixels i chyba kupie w europie.
shady
yaro - niewiem czy dobrze, bo mam ciągle 1.0 ;p.
Wiesz czy dzialaja dobrze te "downgrade'y" softu?. Ciagle boje sie o dead pixels i chyba kupie w europie.

A co ma jedno do drugiego ?? O_o
szczurek
dżizys koleś boi się o dead pixe i kupuje chyba w europie bo chce mieć gwarancje. Cała scena narazie działa tylko na Sofcie 1.0, a przy kupnie w Euro konsola bedzie miala juz pewnie 1.6. CZAISZ?
shady
A Dp to nic starsznego, temat był wiele razy poruszany, tego naprwde niewidac smile.gif
Raiden Fox
Cześć czyli jak rozumiem jak mam soft 1.5 to nie odpale Emu na moim PSP. Czy to chodzi tylko o programy jakiegos innego typu.
rysiu01
no niestety na sofcie 1.5 nie odpalisz ani programow ani emulatorow ani nic sad.gif przynajmniej narazie wink.gif
Raiden Fox
A takie szybkie pytanie czy wogóle cos (cokolwiek) wyszło na PSP chodzące na sofcie 1.5? Bądz, czy słyszy się coś ze wyjdzie?
Emiel
No narazie próbują przełamać 1.5 ze średnim skutkiem, niby jest grupa, która to uczyniła, ale narazie nie wiadomo czy to nei fake.
Tutaj filmik to pokazujący:
Filmik

Jest jescze drugi filmik:
Drugi

A grupa to Team Xecuter, a żeby ktoś mnie źle nei zrozumiał, grupa ta teoretycznie podobno odpaliła gry z Memeory Sticka(własnie na 1.5).
shady
" Nowi " posiadacze psp nieodpallą homebrewu, bo mają wgrany soft 1.5 , w jap. wersji też. Więc, tylko starsie posaidacze PSP będą mogli go odpalić. :?
Szkoda
quarantino
a ja mam takie małe pytanko czy do psp da się wgrac przez kabel powiedzmy "kopie bezpieczeństwa" by sobie pograć?? Pozdro
shady
Nierozumiem, o co ci chodzi, jaką kopie bezpieczeństwa o_O ??
Wytłuamcz dokładniej smile.gif
rysiu01
narazie nie da sie odpalic "kopii bezpieczenstwa" z karty sad.gif
team executer niby odpalil Wipeouta z memorki ale jak sie okazalo byl to fake tongue.gif
shady
No właśnie niestety to fake. No ale pewnie w końcu piractwo będzie, no i piszcie jasno " piraty ",a nie " kopie bezopieczenstwa ", bo dzisiaj niekumaty jestem ;d
kajtekwisz
Witam!
Mam pytanko czy na wersji 1.50 beda chodziły aplikację? Mam konsolke ver. 1000 i nie wiem czemu aktualnie nie działają mi żadne appsy!
A poza tym czy wersja 1.50 jest w czyms gorsza od 1.00?
Pozdro
shady
Na wersji 1.50 nie będą chodziły aplikacje, masz konsolke ver. 1000 ale możliwe że masz z " późniejszych wylotów z fabryk " które mają automatycznie 1.50, sprawdź jaką masz wersje softu.

Czy gorsza ? heh , no to zaleźy dla kogo, bo jezeli ktos nie będzie uzywał aplikacji, emu to mu 1.0 nie potrzebna, za to 1.50 ma pare zalet, o ile pamiętam to szybsze przechodzenie w tryb uśpienia, więcej języków, ale przecież z ruskiego korzystał nie będziesz ? wink.gif
kajtekwisz
QUOTE(shady @ 28 05 2005, 23:40)
Na wersji 1.50 nie będą chodziły aplikacje, masz konsolke ver. 1000 ale możliwe że masz z " późniejszych wylotów z fabryk " które mają automatycznie 1.50, sprawdź jaką masz wersje softu.

Czy gorsza ? heh , no to zaleźy dla kogo, bo jezeli ktos nie będzie uzywał aplikacji, emu to mu 1.0 nie potrzebna, za to 1.50 ma pare zalet, o ile pamiętam to szybsze przechodzenie w tryb uśpienia, więcej języków, ale przecież z ruskiego korzystał nie będziesz ? wink.gif
*

Racja!
Mimo to, chciałbym mieć na swoim PSP np. kalendarz!
Jak zdobyć ver 1.0 ?
Pozdro

A tak wogóle to jak sprawdzić wersje tongue.gif
shady
Kalendarz " niby " masz ;p

Nie da się zdobyc 1.0 ( ja mam ;] ), znaczy niby jest metoda przelutowywania biosu konsolki, ale jak dal mnie to zadrogi sprzęt na rozkręcanie, lutowanie i te rzeczy, a ja i tak z tego korzysta.c nie musze bo mam 1.0 ;p
kajtekwisz
A wogole sa jakies gierki lub appsy na wersje 1.50
Dzięki za INFO!
shady
Nie, niema bo to jest bardziej " zabzpieczona " wersja, i myśle ze nie wyjdzie, chcociaż pewnie i tak będzie ;p.
Dzięki za INFO!

Hehe, niema problemu, ale jezeli jesteś nie obeznany to przeczytaj cały ten temat bo tylko 2 strony, co innego w " temacie oggólnym " tam szukać jest już trudno ;p.
No a teraz lece grać po nocach, i moge powiedzieć tylko jedno PURE O_O
http://psp-dev.org/pukiwiki/index.php?NEOGEO%20CD

Emu NG CD na PSP

niech ktos sprawdzi czy Metal Slug dziala smile.gif
shady
Jak to sprawdzic ? czy na emu psp da sie używac klawiszy ? bo mi sie zdaje ze nie
Don
Nie wiem czy to odpowiedni temat na tego posta, ale co mi tam biggrin.gif Czy wie ktoś z was czy wyszla już jakaś kamerka albo aparat do PSP? Bo nie wiem czy inwestować w cyfrówke...
66sickfreak
chyba jest kamerka zdaje mi sie ze widzialem gdzies na zdjeciach z E3??....wygladala jak dlugopis ale moge sie mylic.
tygrysex
Cos kiedys bylo na temat kamerki do PSP, ale kupic jej narazie nigdzie niemozna... 3eba poczekac...
Diskape
No i stalo sie smile.gif http://www.sonypspworld.com/news/sony-psp-...sion-15-hacked/
shady
No wkońcu, bo jutro robie updata do 1.5 tongue.gif
bebbop
15 czerwca maja oficjalnie wyposcic program do odpalania homebrew`u na ver. 1.50 smile.gif
Wkoncu sie doczekalem tej chwili cool.gif (zarywanie nocki z Chrono Trigger murowane i na dodatek jest wersja PL!! Zyc nie umierac biggrin.gif )
Paczek
Mi tam szczerze wogole nie zalezy na homebrew !! Nawet jak beda piraty to nie bede kupowal, zrobilem to samo z PSP i kupowalem tony gier i tak na serio w zadna dlugo nie gralem nie docenilem ich !! Na PSP sie to zmienia ale i tak kocham swoje PS2 i PSP i bede kochal PS3 i Xbox 360
bebbop
Moze mi ktos powiedziec czemu moje posty w Pocket znikaja? Jakiemus modowi sie nudzi czy co tongue.gif

PS. shady uwazam, ze moja odpowiedz na wypowiedz poczka w sprawie doceciania gier badz nie byla dosyc sensowna, chodz ja sie tam moze nie znam wink.gif
shady
Możliwe ze nic sensowenego nie piszesz, nie wiem, zagadaj z tym do Toriego lub Szczurka
DoomPSP V0.01
http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=3859
shady
Działa to ? jak to wgrac, gdzie to wgrac ? bo spróbuje chyba hyh.gif
cook_pl
Próbował już ktoś zhackować ten firmware 1.5?
Podobno jest już hack od grupy PSP-Dev, ktoś coś wie co i jak?
bebbop
Dziala hack z ver.1.5 ale potrzeba 2 Memory stickow i nalezy nimi zonglowac. Jutro ma wyjsc ponoc soft, ktory umozliwi odpalanie homebrew z jednej karty MS. Czekamy niecierpliwie do jutra... wink.gif
Diskape
QUOTE(bebbop @ 21 06 2005, 21:55)
Dziala hack z ver.1.5 ale potrzeba 2 Memory stickow i nalezy nimi zonglowac. Jutro ma  wyjsc ponoc soft, ktory umozliwi odpalanie homebrew z jednej karty MS. Czekamy niecierpliwie do jutra... wink.gif
*

jak to ma wyjsc jutro? przeciez od dawna juz jest tongue.gif
http://www.psphacker.com/2005/06/single-me...method-for.html
bebbop
Chodzilo mi o to:
http://www.psp-hacks.com/2005/06/22/kxploi...-v150-released/

Nowy loader, ktory pozwala odpalac homebrew z jednej karty MS. Przegrywasz wszystko na karte jak zwykle filmy, czy mp3 i odtwarzasz bez zadnych komplikacji smile.gif
[Elektryczny]Murzyn
Zrobiłem upgrade ... ehh jestem baranem znajomi odpalają emulatory a ja moge popatrzec, lada chwila wyjdzie loader ....... POMOCY wacko.gif wacko.gif wacko.gif
tygrysex
Na chwile obecna nie ma takiej mozliwosci, wiec sie poprostu ugotowales - przykro mi
co do loaderow, to juz jest loader w wersji Alpha, ale ogolnie wiesza sie na samym poczatku, czyli pierwszy screen, rekord w jakiejs gierce to podobno kawalek obejzanego intro z gry (nie pamietam jakiej) - oczywiscie loader jest dostepny, a nie ktos powiedzial, ze ktos to widzial, ze ktos to zrobil wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.