Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubione seriale TV
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ozzy
no ja mam nadzieje ze na 6 sezonie the sopranos sie nie skonczy, ten serial ma ogromny potencjal, jakies dodtakowe epizody bylyby mile widzine cool.gif
BTW w usa leci od 12 marca, w niedziele (u nich) bedzie 6 odc/10
lukasz
wiesz dla mnie sopranos to najlepszy serial ever.taki rozmach,gościnnie dobrzy aktorzy,świetny gandolfini plus sama idea serialu o gangsterach czyli codzienność z chłopców z ferainy plus problemy typu gdzie dzieciaka posłać do szkoły biggrin.gif no majstersztyk telewizyjny.
Guts
Z tego co wiem to serial ma sie skonczyc na filmie kinowym (Jakis czas temu byla o tym mowa).
Ozzy
QUOTE(lukasz @ 14 04 2006, 11:34) *

wiesz dla mnie sopranos to najlepszy serial ever. no majstersztyk telewizyjny.

juz ci lubie, widze ze siedziwmy w tych samych klimatach, no mam nadzije ze nie skoncza na 6 sezonie bo to bylby grzech, chyba ze w ost odc Tonego wje bia do pudla i dostanie dozywocie jak pewnie johny sack
lukasz
ja własnie podejrzewam ,że serial skończy sie albo kulką dla tonego albo dożywociem.co do kary dla sacka nie byłbym pewny-może już w 6 sezonie go zobaczymy.ciekawe czy jacyś nowi bohaterowie sie w 6stce pojawia.a na film kinowy czekam jak najbardziej chociaż mam nadzieje ,nie będą na siłe chcieli zrobić 6 sezonów w pigułce tylko jakiś nowy scenar.
Re
Cobra 11 ( czyli niemieccy policjanci na autostradach), za świetne pościgy, humor i muze. Drew Carey Show - wielki <lol> najlepszy amerykański komediowy biggrin.gif oraz Fastline czyli gliniarze bez odznak <- pokład geniuszu i rozrywki zarazem. Mnie powalił w tym filmie przedewszystkim montaż oraz relacje miedzy bohaterami.
Ozzy
Wielebny, ja 6 zassysam ma obejzane 5 odc(tyle ile bylo na hbo) sack caly czas czeka na proces w pudle, a co do tonego to watpie aby dostal kulka(niema od kogo) bardziej prawdopodobne sa dozywocie, chyba ze zrobia mi niespodzineke i go nie zlapia i serial sie dobrze skonczy, w glebi duszy licze ze jakas kontynuacja bedzie, gdzies tam przeczytalem ze kulka na bnka dostanie Phil Leotardo ale nie jestem pewien
BTW jak chcesz ze mna podyskutowac to wal na gg 7953754
Dante
Ja ostatno dalsze odcinki My name is Earl troche everybody hates chris no i zachwycam się Cigarette Burns z serii Masters of Horror.

Re skąd masz Fastline bo szukam dosc długo i nic.
tk
nie ogladalem za duzo tych gliniarzy bez odznak ale jakies takie plastikowe mi sie wydawalo...

mi jakos wolno idzie ogladanie i jestem dopiero na "jenifer" wink.gif swoja droga ja jestem jakis przewrazliwiony ze mnie to zniesmaczylo? (nie chodzi mi tu bynajmniej o flaki).
Kriseh
Fastlane jest serialem jak dla mnie boskim. Akcja, akcja i jeszcze raz akcja w najlepszym wydaniu - mnostwo poscigow, strzelania i goracych lasek smile.gif Mi sie to bardzo podoba, zaluje, ze jest tego tylko 1 sezon (ponoc produkcja jednego odcinka pochlaniala ok 2 mln dolcow). Problem jest z napisami, nigdzie nie mozna dostac, choc dla mnie to maly problem.
Ktos wspominal o Supernatural. Serial jest w porzadku, pomimo slabego srodka obecnego sezonu (obecnie jest fajnie), teksty Deana potrafia rozwalic smile.gif Odcinek nr 10 (Asylum) zdecydowanie jak do tej pory najlepszy, ostry schiz.
Stachu
Na Wspolnej laugh.gif

a tak bardziej powaznie to LOST, Soprnanos i 24...no i Monthy Python
tk
Fastlane jest serialem jak dla mnie boskim. Akcja, akcja i jeszcze raz akcja w najlepszym wydaniu - mnostwo poscigow, strzelania i goracych lasek Mi sie to bardzo podoba, zaluje, ze jest tego tylko 1 sezon (ponoc produkcja jednego odcinka pochlaniala ok 2 mln dolcow).

i wlasnie ten przepych mnie strasznie draznil, dialogi tez jakies takie dretwe sie wydawaly. musialbym zobaczyc wiecej epow.

sopranos swietny jest a gandolfiniego uwielbiam, ale od srodka to nie ogladanie. kiedys i na sciaganie tego nadejdzie czas wink.gif
Re
GŁOWA RODZINY <- Absolutne mistrzostwo. Nabyłem 4 Sezony i się nimi delektuje. Toż to geniusz absurdu w czystej postaci. Mistrzowskie nawiązania do znanych postaci i filmów. Opcja z Narnią rozwala hyh.gif
Flik
Ja wczoraj też "nabyłem" (no co ;p) pierwszy sezon Family Guy'a. Kiedys nawet leciało to na tv4. Re mi się bardziej "Mak Gajwer" podobał biggrin.gif
tk
widzieliscie pelnometrazowy? ale w sumie to chyba zlepek 3 epow po prostu - co nie zmienia faktu ze nawet daje rade (szczegolnie poczatek ze scena z premiery).
Re
Mam pelnometrażowy też, ale to była oddzielna opowieść. Trzyma poziom. Makgajwer też wyrąbany. Kałamarnica ruleez. - zapomnimy o tym tak jak to zrobiliśmy z kałamarnicą <lol>
nWo

Kurde sopranos mi sie spodobal bo obejrzalem 3 odcinki 6 sezonu ale nie chce brnąc dalej bo wczesniejszych nie oglądałem sad.gif i teraz prosba, moze kto ma wszystkie 5 sezonów sopranos nagrane gdzies na dvd, chetnie bym sie na cos wymienił, moje
gg: 4005500 piszcie kto ma bo nie chce mi sie rzucac na torrenty, pomimo ze mam dosc szybkie łącze to i tak szybicje bedzie sie z kims porpstu wymienic. No chyba ze nikt nie ma to juz trudno i zaczne ssac.

btw Flik sory ze nie odpisalem na prv ale nie wiem czemu nie moge odpisywac ani nic napisac do kogos.
alienator
kiedyś ALf ;P teraz south park i fala zbrodni ;P
tk
fala zbrodni dobra byla na poczatku... pamieta ktos poczatkowa scene pierwszego odcinka? wtedy ten serial byl niegrzeczny, potem chyba zmienili rezysera i kupa... ja skonczylem ogladac po 2 sezonie.
Re
Ja przestalem oglądać jak odszedł z reżyserii Khamidov. Czyli chyba 2 sezony. Z polskich seriali Glina i Oficer są zarąbistymi produkcjami. I ta muzyka Lorenca biggrin.gif Do dziś pamiętam jak się ścigali w Glinie po pradze północ. Na początku nie wiedziałem, że to Polski film, potem zobaaczyłem Sztura, a potem poznałem znajomą okolicę w której mieszkałem <Lol>
tk
ma byc nowa seria pitbulla a chyba w pazdzierniku "oficerowie" tyle ze z mniejszym udzialem szyca (malaszynski ma sie nawet pojawic) - do tego do obsady dolaczyl pazura - ciekawe jak wypadnie.
SIKI
bez 1-o planowej roli kruchego imo będzie krucho... icon_twisted.gif
MasterShake
csi:ny

aa,a oprócz:
Lost, FAmily Guy, Aqua Teen Hunger Force
Re
Nie wiem czy było, ale wyrąbany jest Great Teacher Onizuka anime/serial 40 odcinkowy. Wielki <lol>
Markus
QUOTE(Re @ 18 05 2006, 09:12) *

Nie wiem czy było, ale wyrąbany jest Great Teacher Onizuka anime/serial 40 odcinkowy. Wielki <lol>

A jak komuś nie pasi anime, to jest też wersja live Great Teacher Onizuka biggrin.gif
Moje ulubione seriale, jak na razie: StargateSG1, Mukodono! i Stand_Up!!
Tytek
family guy,pzyjaciele,swiat wg bundych
2razyjot
South Park, Przyjaciele, Happy Tree Friends. ;p
_Milan_
Duckman -animowany( bije na lopatki South park i family guy),po prostu rewelacja,sciagalem wszystkie sezony przez 3 miechy,teraz sie rozkoszuje
Swiat wg bundych- sa odcinki przy ktorych mozna peknac,a al bundy(rola) to mistrzostwo swiata
Neon genesis Evangelion-wiadomo
Pit Bull-najciekawszy wg mnie ze wszystkich polksich seriali o policjantach
Gits:Stand alone complex- obie serie sie lyka jak buleczki,wspaniale intrygi i klimat
Monthy Python

Kiedys byly na starych kanalach takie 2 seriale,(z 13 lat temu) "detektywi" i"niech krew sie leje",pewnie nie ma szans ze kiedykolwiek je jeszcze raz zobacze.
ogicool
tu mi najlepszy serial - staroć to: Total recall, kiedyś nagrywałam odcinki na kaseciaku i nie było siły, żeby ktoś mnie zagadał podczas lukania - max, zasysam teraz complete
a inne to: kompania braci
monthy pytony
tłin pix:)
musze przyznać, że nie oglądam ,,lost" regular, ale ten serial jest naprawdę goood - rozwaliła mnie ostatnio akcja w lesie ze ,,znikającym" ojcem głównego bohatera - jak wogóle można go tak nazwać - toć to thiller

<już robie miejsce na twardzielu dla preason break>
ogqozo
"Band of Brothers" rządzi, tyle że to serial już retro, bo liczył sobie jeno jedną serię. Z takich już zakończonych seriali to lubię też "Twin Peaks" (hm... oryginalnie) i "Ja, Klaudiusz". Historią jest też w sumie "Sześć stóp pod ziemią" - to, co zrobił w ostatnim odcinku Alan Ball położyło mnie na łopatki, myślałem że się rozpłaczę. Przednia jest też druga seria "Chirurgów" ("Grey's Anatomy").
Ostatnio miał miejsce mały skandal, mianowicie ogłoszono nominacje do Emmy i... LOST dostali zaledwie 7 nominacji, w dodatku w mniej ważnych kategoriach. Nie otrzymali ani jednej nominacji aktorskiej (poza występem gościnnym - Desmond) i przede wszystkim - nie znaleźli się w szóstce nominowanych do najlepszego serialu. Wyprzedzili ich choćby "Chirurdzy", "24", "Rodzina Soprano" czy "Prezydencki poker". Najbardziej wyróżnionym odcinkiem był naturalnie "Live Together, Die Alone".
Dante
Ostatnio przypominam sobie
Two and Half Men (było kiedyś na tvp kilka odcinków) i jak dla mnie to jest to genialny sitcom w którym Chrlie Sheen idealnie pasuje do swojej roli.

Oglądam też How I met your mother i jest całkiem zabawne
_One_
Ranczo i Świat według Kiepskich biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bo za dużo seriali nie oglądam nonie.gif
MasterShake
żar tropików tongue.gif Ma ktoś to wogóle?
Ölschmitz
czasami na pulsie albo czyms podobnym leci (tele 5 moze)

ostra sprawa ;p
MasterShake
a musze looknąć w program cyfry tongue.gif bo serial był świetny :hyh.gif
ogqozo
Fajny jest "cowboy bepop" - leci we wtorki na TVP Kultura.
--wojtas--
oggozo
Fajny jest "cowboy bepop" - leci we wtorki na TVP Kultura.

Tak gwoli ścisłości:

http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=14602&st=700#

A co do Żaru tropików to pamiętam, że zarówno 2 lata temu jak i rok temu był emitowany na TVN7 w okresie wakacyjnym, a na Tele 5 to puszczali ŻT w ciągu tego "roku szkolnego".
Czappi
Gotowe na wszystko. Dobrze, że mundial sie już kończy i znowu lecą dwa odcinki biggrin.gif
Boorak
Gotowe tez juz sie skonczyly
Samuel666
* Swiat WG Bundych

* Dirty Sanchez

* Gotowe na Wszystko

Gotowe tez juz sie skonczyly
oO
Boorak
Samuel chodzilo mi o to, ze polsat wlasnie skonczyl emitowac 2 sezon (tzn. chyba, bo go nie ogladalem, ale w przyszly czwartek nie bedzie nic z gotowych lecialo), a o zadnych powtorkach mi nie wiadomo
tk
Ostatnio skończył się na TV4 całkiem ciekawy serial s-f "Threshold" - niestety zorientowałem się dopiero w połowie emisji i postanowiłem nadrobić sćiągając z internetu - skończyło się na tym, że łyknałem wszystkie 13 odcinków. Miało to niezły potencjał i porządna rzecz mogłaby wyjść gdyby nie bezczelne ucięcie akcji pod koniec sezonu pewnie spowodowane niską oglądalnością. Dobre do oglądniecia na wakcje.
nWo
Ja wieczorami połykam Sopranos, jestem juz przy koncówce 2 sezonu a jeszcze 3, 4, 5, 6 sezon po 12 odcinków wacko.gif

Z ciekawszych seriali polecam Surface - wznowienie akcji na poczatku 2007 gdy na antene serial powróci w 2 sezonie. Serial ma mały budżet ale za to zdolnego scenarzyste i reżysera, aktorzy są nieznani ale za to akcja w jaką sie pakują sprawia ze ma sie wrazenie jakbysmy oblądali kumpli w TV, Realizm poprostu realizm.

Greys Anatomy cenie za dowcipy i akcje. Czasami melodramat bierze góre nad resztą.

Dobiegł końca drugi i ostatni sezon serialu Joey sad.gif szkoda, ku***a szkoda bo mozna sie bylo posmiac czasami.

Ale My name is Earl też sie zakończył tyle ze w przeciwienstiwe do Joeygo Earl ma zamiar wrócić smile.gif wub.gif

Głowa rodziny tego nie trzeba rekomendować. Rewelacyjne gagi, tylko piosenki mnie męczą.
Dante
taka ciekawostka związana z My Name is Earl na IMDB jest temat o tym że serial i postacie zostały ukradzione od jakiegoś scenarzysty.
Podaje on linka do swojej 3 minutowej zajawki. Zapodam linka do tego i zobaczycie że ludzie są naprawde glupi.
Looper
Kompania Braci
Pitbull
24
Mq
QUOTE(nWo @ 10 07 2006, 21:35) *

Greys Anatomy cenie za dowcipy i akcje. Czasami melodramat bierze góre nad resztą.

Sproboj Scrubs , mysle ze by ci sie spodobalo.Dobry miks humoru i fajnych postaci z okazjonalnym dramatem w realiach szpitala.
Specu
zdecydowanie Kompania Braci i przegenialny Rzym
obydwa cudenka ze stajni HBO, JA CHCE WIECEJ biggrin.gif
a serial ktory bardzo mi sie podobal ale do czasu to Prison Break. mial niesamowity potencjal, ale zostal niesamowicie zbabrany, po 13 odcinku nie mialem najmiejszych checi odpalac nastepnych...
aux
Jako że mamy sezon ogórkowy i trzeba jeszcze poczekać na kolejne sezony 24, Losta i Prison Break'a, postanowiłem poszukać jakiegoś fajnego serialu do obejrzenia jako wypełniacz czasu. Przeglądając jakieś forum o serialach natrafiłem na tytuł

The Shield

Koleś pisał że serial jest super i że go poleca. Postanowiłem więc obejrzeć pilota żeby przekonać się co to za serial. Obejrzałem pilota i wgiotło mnie w fotel! Seriale policyjne to już, wydawało się, wyblakły gatunek, w którym wszystko zostało powiedziane. Tymczasem okazuje się że The Shield to totalnie nowa jakość w tym temacie i wypas totalny.

Główny bohater Vic Mackey mówi o sobie że jest innym rodzajem gliny, ani dobrym, ani złym. Vic jest szefem grupy uderzeniowej (Strike Team) która zasadniczo robi widowiskowe najazdy na podejrzane speluny i miejsca gdzie przebywają podejrzani. W każdym odcinku jesteśmy świadkami kilku takich mocnych wejść, widzimy też w jaki sposób grupa zdobywa informacje i nie są to sposoby zgodne z przepisami icon_twisted.gif Członkowie tej specjalej grupy (4 osoby) to przyjaciele na śmierć i życie. Panowie dorabiają też sobie na boku niezupełnie legalnie. Mając jednak doskonałe statystyki zatrzymanych przestępców - mają dużo swobody i nikt się ich nie czepia. Jest jednak ktoś kto chce ich ukarać i dowieść przed szefem że nie grają czysto. Tym kimś jest David Aceveda, naczelnik komedy w Farrington gdzie toczy się akcja. Farrington to najpodlejsza dzielnica Los Angeles. Czarni, meksy, arabowie, nielegalni imigranci z różnych stron świata, wreszcie gangi, dilerzy, ćpuny, dziwki i pedofile. To właśnie mieszkańcy tej piekielnej dzielnicy. Nasi bohaterowie mają więc co robić. Oprócz wyczynów grupy uderzeniowej, obserwujemy działania dwójki świetnych detektywów (najlepsza para w historii seriali kryminalnych) oraz podglądamy przy pracy zwykłych "krawężników" którzy jeżdzą samochodem i patrolują dzielnicę. Oni też mają pełne ręce roboty.

Serial jest niezwykle "mocny" i dynamiczny, cały czas coś się dzieje i nie ma miejsca na nudę. Zdjęcia kręcone są jakby "z ręki", obraz lata, a do tego jest ziarnisty (chyba kręcą to na 16mm ale nie wiem na 100%). Kapitalna jest ścieżka dźwiękowa, dużo rocka, balladek i troszkę rapu. Fajny jest klimat w The Shield, jest ciężki, nieprzyjemny, widz tego serialu obejrzy dużo brzydkich akcji: gwałty homoseksualne, odcięte kończyny, przypalanie palnikiem, wymiotowanie, tortury itp. icon_twisted.gif Zasadniczo serial jest dramatem, ale humor też się tu znajdzie, czarny humor icon_twisted.gif

The Shield kręcony jest od 2002 roku. Powstało do tej pory 5 sezonów po około 12 odcinków każdy. W styczniu rusza 6 sezon. Przedwczoraj skończyłem oglądać piąty i jestem po prostu zachwycony! Piąty sezon jest jak na razie najlepszy, po prostu serialowe mistrzostwo świata! Było w nim wszystko co uwielbiam, dużo dramatyzmu, troszkę humoru, świetna muza (Smashing Pumpkins) i dołujący klimacik. Gwiazdą tego sezonu jest... Forest Whitaker, który zagrał detektywa z wydziału wewnętrznego (Jon Kavanaugh) który prowadzi dochodzenie w sprawie naszych bohaterów z grupy uderzeniowej. Jak nie trudno się domyślić, pomiedzy panami dochodzi do ostrych spięć, raz Kavanaugh jest górą, a raz Strike team. Ogląda się to w pozycji "wgniecionyw fotel". Whitaker zagrał rewelacyjnie, po prostu Oscarowo. Co ciekawe Whitaker nie był jednyną tego kalibru gwiazdą Shielda, w 4 sezonie zagrała Glenn Cloese (4 sezon też wymiatał, zresztą wszystkie są wypas).

The Shield nie jest w polsce popularny. Leciał kiedyś na Canale+, obecnie chyba 3 sezon puszczają na AXN Crime. Na szczęście jest sieć i można sobie obejrzeć wszystkie sezony na kompie. Polskie napisy są zrobione do połowy 4 sezonu. Mój angielski jest zbyt słaby na oglądanie bez napisów, ale serial tak mnie wessał że obejrzałem go do końca bez polskich napisów. O tak, Shield uzależnia i to mocno. Do tej pory jedynymi serialami które obejrzałem w trybie "non-stop" były 24, Lost i Prison Break. A właśnie, Shielda stawiam na równi z wymienionymi. Myślę też że 6 sezon będzie taką jazdą że szok. Polecam z czystym sumieniem, to najlepszy serial policyjny jaki kiedykolwiek powstał.

Zainteresowanych serialem i jego fanów którzy na pewno tu nie brakuje - zapraszam na forum (linka w sygnaturce). Dopiero co powstało i nie ma na nim zbyt wiele, ale liczę że się rozkręci.
tk
Oglądał ktoś może Deadwood albo The Unit (Patrick, Haysbert)? Przymierzam się do ściągania i nie wiem czy warto. Na tv4 od dobrych paru tygodniu leci Numb3rs a ja jakoś nie miałem do tej pory okazji sprawdzić wink.gif
Egr
1. Latający cyrk Monty Pythona
2. Miasteczko Twin Peaks
3. The Simpsons
4. Futurama
5. South Park
6. Family Guy
7. Świat wg Bundych
8. Alternatywy 4

Anime nie liczę bo byłoby tego za dużo...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.