Flik- Hitomi walczy stylem Eina, bo ten był chyba jej naucvzycielem.
Morikage
3 07 2005, 09:42
Hitomi walczy stylem Eina, bo ten był chyba jej naucvzycielem.
Nauczycielem Eina był ojciec Hitomi(ten siwy na końcowym filmiku w DOA3). Eina pewnie już w kolejnej części nie będzie

Może Hitomi dostanie resztę jego ciosów.
thx. posiedzialem dzis troche i poogladalem demka walk, ktore pojawiaja sie gdy zostawimy gre na kilka min na ekranie tytulowym. widzialem tez hitomi, ktora wykonywala dwa komba eina wiec wydaje mi sie w duzym stopniu bedzie to, to samo. jedyna roznica to pewnie stosunek szybkosci do sily. jak tylko dorwe doa3 przesiade sie na hitomi. btw nie wiecie co dokladnie musi byc odryte aby ja odblokwac?
Infinite
3 07 2005, 10:56
Musisz miec sejwa z DOA3. I Hitomi to napewno nie Ein - zagrasz - zobaczysz.
A co do Ein'a w DOA4 - sznase sa, ale nikle. W DOA3 sie pojawil, ale zupelnie nie zminiony. Jesli beda mieli zamiar ciagnac to w 4, to nie wiem jaki w tym sens.
http://www.gameonly.pl/?dzial=komentarze&A...=newsy&Aid=6498 Dwa nowe scany ,myśałem ,że przez ten czas od E3 poprawią choć trochę grafike.
wodny1988
24 07 2005, 00:00
No nie gadaj że jest zła. Ta arena na ostatnim scanie kopie tyłek

Grafa jest bardzo ładna a postacie są plastikowe bo seria DoA jest taka i nic tego nie zmieni
Ty każda bijatyke zachwalasz ,po za tym była mowa o polepszeniu oprawy ,więc mam nadzieje ,że to nie będą puste słowa tylko gra zmasakruje mnie oświetleniem czy czymś takim ,bo jpoza lepszymi teksturami gra wyglada podobnie do DOAU ,niewiem czy to przez plastikowość postaci.Mam nadzieje ,że podciągną jeszcze grafike .Wkońcu X360 to potężna konsola co nie? Moze ja narzekam?Patrzeć na gre wszystko jest wporządku ładne modele postaci ,super areny ,ale brakuje mi tej next genowej mocy ,co mam nadziej ,wraz z premiera gry to się zmieni .Tyle
PS.Jak sie przyjrzałem ,na jednej stronie scanów dojrzałem blur gdy Christie zadawałą cios ,jakiś krok naprzód hehe
wodny1988
25 07 2005, 18:33
Jedyne co mnie razi to postacie. Są ładne, bez kantów i mają superteksturki. Ale powinny być bardziej szczegółowe. Mogliby dać jakieś zmarszczki, pot, otarcia i bardziej realistyczne teksturki skóry
Nowe screny ,tak jak mówiłem widoczny blur przy ruchach postaci,a na jednej arenie widoczna jest mgła.
http://ruliweb.dreamwiz.com/data/rulinews/read.htm?num=13699
Infinite
26 07 2005, 08:12
Mam nadzieje, ze ten blur bedzie tylko przy niektorych ciosach, bo inaczej to sie niezla sraka na ekranie moze zrobic...
LOL no co wy ludzie z jakimś blurem. To rozmycie to efekt występujący tylko na zdjęciu i jest spowodowany tym, ze dana częśc ciała postaci jest akurat w ruchu. Weźcie machajacie szybko ręką w górę i w dół i niech ktoś wam zrobi zdjęcie. albo zróbcie w statycznym obiektywie zdjęcie pedzącego samochodu.
To jest nowa generacja i może zastosowano jakiś nowy rodzaj wyświetlania grafiki czy cuś, aby ruchy itd były bardziej realistyczne. Bluru w grze nie będzie.
Infinite
26 07 2005, 12:19
Pfff... To moze wytlumacz mi czemu na screenach z takiego DOAU (czy innej bijatyki), czegos takiego nie ma? Przeciez postaci tez sa w ruchu -__- Argument, ze to nowa generacja, i teraz tak screeny wygladaja jakos srednio do mnie trafia :/ (tym bardziej ze wiedziec tego nie mozesz) A na wczesniejszych tego nie bylo...
No dobra - wyjaśnieło sie z tym blurem:
Slow Shutter Effect. Itagaki explains that the characters in Dead or Alive 4 move too fast to be properly captured at sixty frames per second. Current generation titles, Itagaki reveals, have attempted to paint an ideal world, capturing perfect, blurless frames. Dead or Alive recreates the world as your eyes would see it, which is with fast objects blurred. (IGN
Credits goez to Trem
Pewnie kazdy juz przeczytal info na temat doa4 w doacentral ale nic.
Fakt ze bedzie ok 10 ciuszqw dla kazdego jest troche dziwny no ale ich wytumaczenie jest hmm w jakis sposob racjonalne, tzn. stwierdzili iz teraz tworzenie szmat dla postaci bedzie duuuzo trudniejsze poniewaz tworza je z wiekszym i mozliwym [dzieki NG] realizmem.
Druga sprawa jest ze blur nie bedzie w "normalnym" watq gry a jedynie w opcji jak w DOA2 czy U2 tzn w nagrywanych walkach.
Hmm chyba nic nie pokopalem w przekazaniu tego info ale jak juz cos to przeczytajcie wiecej na doacentral.

Chyba The End
wodny1988
5 08 2005, 14:50
W kwestii grafy DoA4 ma dla mnie jeden tylko minus a mianowicie - postacie.
Są one zbyt biedne w stosunku do tych odpicowanych na maxa aren.
No i czemu Christie ma nadal ten głupi kostium rockmanki ze spalonej sceny
Dziwny jakiś jesteś.Mówisz rzeczy oczywiste,ale z tymi arenami to się nie zgadzam ,moim zdaniem brakuje porządnych efektów.
No narazie nie mozemy do konca stwierdzic ze areny nie maja porzadnych efetkow bo pokazali nam tylko pare aren i one roznily sie motywami od reszty pozycji DOA. Fakt ze postacie sa rzecziwiscie hmm nie duzo zmienione Itagaki okreslil ze nie ma sesu aby postacie w dalszych czesciach serii zmienialy sie zbytnio poniewaz to nie ma sesu ( ciekawe w jakim sesie

) A w DOA4 chodzilo im bardziej o dynamike, bardziej zlozony gameplay i o nowe motywy zawarte w grze min. z arenami (samochody, malpy hmm i cos tam jeszcze). Dobra ale to mnie nie przekonalo do tego zeby hmm "pogodzic" sie ze grafa i szczegolowosc postaci, nie jest zmieniona na tyle (przynajmniej moim zdaniem

) tak jak sie moglem spodziewac. Pomijajac moje gledzenie, musze powiedziec ze DOA jest dla mnie genialna gra i to co zobaczylem na filmiq bardzo mi sie spodobalo

Poczekamy, zobaczymy na efekty koncowe i jak gra bedzie wygladala w ruchu, a mam wrazenie ze naprawde super
Troche nie bardzo rozumiem o co wam chodzi z ta mala iloscia detali. Jezeli na ubraniach postaci widac faldy, cale ubranie porusza sie i faluje to chyba niejest tak zle. Postacie w DoA od zawsze trzymaja styl anime i raczej to sie nie zmieni.
Genra wiadomo ze sa to postacie w stylu anime i mi sie to podoba

Jedynie chodzi mi o to ze postacie mogly by sie zmienic troche jak by z czasem tzn lekko widoczna zmiana czasu

Dobra moze to nie pasuje troche dla anime ale jakies zmiany mogly by byc. Bo jezeli chodzi o detale to sa w duzej mierze wiec jesk oki
Morikage
7 08 2005, 10:56
postacie w stylu anime pasuja idealnie do tej serii, a w kwestii zmian sądzę że możnaby jeszcze podciągnąć trochę animację twarzy, dodać jakieś kropelki potu na ciele. A co do grafy w ujęciu bardziej ogólnym(postacie+areny)to DOA4 powinno być według mnie przede wszystkim mniej kolorowe....FFVII:Advent Children też jest zrobiony w stylu anime a jednak wygląda bardzo realistycznie, dlatego uważam że przydałaby się w DOA nieco mroczniejsza kolorystyka.
wywiad z Itagakim - na drugiej i trzeciej stronie sporo o DOA
http://games.kikizo.com/features/itagaki_i...ew_aug05_p1.asp
Może mi ktoś w skrócie opowieidzieć o czym jest mowa w tym wywiadzie?Najbardziej interesują mnie aspekty zwiażane z oprawą .
wodny1988
9 08 2005, 22:36
QUOTE(Wolny @ 9 08 2005, 19:16)
Może mi ktoś w skrócie opowieidzieć o czym jest mowa w tym wywiadzie?Najbardziej interesują mnie aspekty zwiażane z oprawą .
No więc Itakagi mówi że postacie się nie zmieną ponieważ według niego są one dobre i świetnie pasują do serii DoA. Itakagi nie ma zamiaru dodawać piegów lub zmarszczek tylko po to żeby pokazać moc nowego sprzętu. W grze zostały użyte tekstury wysokiej rozdzielczości a elementy będące na dalszym planie będą rozmazane tak jak to widać na obrazkach. Ogólnie gra pokaże efekty które jest w stanie wygenerować tylko X360.
Nieznacie sie ku.r.wa wszyscy, i po uja prowadzicie te zmierzłe dyskusje jak ta gra i tak zarzadzi po całośći.
To ze gra zarzadzi to chyba nikt nie ma watpliwosci

Jezeli tylko uda mi sie kase wystukac na X360 to to bedzie moja pierwsza gierka, a pozniej PGR3
QUOTE(DOA @ 13 08 2005, 11:38)
To ze gra zarzadzi to chyba nikt nie ma watpliwosci

Jezeli tylko uda mi sie kase wystukac na X360 to to bedzie moja pierwsza gierka, a pozniej PGR3

Dokladnie, na starcie kupuje wlasnie DOA4, dokladnie tak jak na pierwszym Xie
Mam nadzieje ze Tecmo na którejs z najblizszych okazji (GC, TGS, X05...) udostępni jakies grywalne demo, coby można bylo samemu giere potestowac
QUOTE(grosik @ 13 08 2005, 01:48)
Nieznacie sie ku.r.wa wszyscy, i po uja prowadzicie te zmierzłe dyskusje jak ta gra i tak zarzadzi po całośći.

Grosik jak zwykle dobrze mówi

polejcie mu
nie pozostaje nic innego, jak się pod tym podpisać

Ja dla tej gry kupuję X360, tak jak dla DoA3 kupiłem pierwszego X'a. A co do grafiki, to równie dobrze może to być dokładnie to samo, co w trójce. Ja czekam na ten nowy gameplay, ale jeszcze bardziej na nowe zagrania dla postaci. Niech no ja się dorwę do pratice w tej części, to się baterie w padzie skończą
Na gamespot jest dlugi text o DOA4 i nowy filmik

Dobra ogladalem ten filmik i niestety nic specjalnego... Poprostu pokaz plansz i to wszystko. Fakt faktem plansze wygladaja fenomenalnie
genjuro
10 09 2005, 11:40
Ciekawe czy ta nowa panienka od Baji Quan potrafi zrobić SPoD ?
Obejrzałem filmik... areny wypasione ale ogólnie jak na 2.5 min filmik nieciekawy.Mam nadzieje ,ze na TGS pokaża duzo więcej.
QUOTE(genjuro @ 10 09 2005, 11:40)
Ciekawe czy ta nowa panienka od Baji Quan potrafi zrobić SPoD ?

Ha na trailerze widziałem 3 ciosową kombinację przypominającą SPoDa. Na bank ma Akirowego ST i DE.
Pewnie juz wiekszosc ludzi lubiacych DOA ogladalo filmiki z gamepleya na IGN i Gamespot

Co myslicie o walkach tam pokazanych? (nie mowie oczywiscie o jakosci bo grajacy tam ludzie poprostu byli beznadziejni:/) Jak wam sie podobala fizyka? Pokazani zostali Eliot i Lisa (szkoda ze Kokoro niestety nie byla grywalna

) co o nich sadzicie? Jak wam sie podoba ich sposob walki i ogolnie sama postac? Mnie poprostu rozwalil system walki, ktory zostal naprawde zmieniony, bardziej dopracowany do gry hardcorowej niz starsze czesci DOA. Grafika naprawde mnie mile zaskoczyla, tymbardziej ze czlowiek ktory byl na targach TGS powiedzial ze gra w ruchu wyglada poprostu fenomenalnie

Poprostu nie moge sie doczekac
Infinite
19 09 2005, 19:18
Ta... Systemik faktycznie "poglebiony" zostal ladnie. Okizeme, ma byc teraz rozbudowane (kazdy cios na low w koncu dobija, czego mi strasznie brakowalo w poprzednich czesciach), do tego techroll trapy etc. Czekam na premiere z zacisnietymi zwieraczami. A tak wogole zapraszam do dyskusji (link w moim podpisie), na nowo powstalym forum poswieconym DOA ;} To byla puenta tego posta ;p
Nowe rewelacyjne info na temat debesciaka wsrod postaci w DOA4, Brada Wonga:
http://www.the-river.org/about_river/profiles/brad.htm
Morikage
21 09 2005, 21:52
Nowe rewelacyjne info na temat debesciaka wsrod postaci w DOA4, Brada Wonga:
http://www.the-river.org/about_river/profiles/brad.htmdobre
zna ktoś linki do jakiś KONKRETNYCH filmów? bo to na IGN to bieda, goście chyba sprawdzają klawiszologię, bo graniem to bym tego nie nazwał... Chyba że na innych filmach coś się dzieje, bo ja oglądnąłem jeden i już reszte olałem. Any help? Chyba że nie ma żadnych normalnych fightów
MUTTI niestety ale nie spodziewaj sie lepszej jakosci grania przez tych yy ludzi :| Na Gamespot tez sa filmiki, ale tez nie zwalaja z nog jezeli chodzi o poziom grania przez nich

Na gamedaily sa dwa filmiki, niestety jakosc nie jest najlepsza ale zato grajacy ludzie troche inaczej podchodza do testowania gry :> Jak dobrze pamietam nic wiecej nie ma

Mam nadzieje ze to ci troche pomoze
Morikage
24 09 2005, 10:13
filmy na poziomie pojawią sie pewnie dopiero wtedy gdy jakiś DoaMaster i spółka będa w posiadaniu własnej kopii DOA4. Ja już odstawiłem DOAU i w oczekiwaniu na "czwórkę" katuję znowu DOA3
Mutti, mam nadzieję że kiedy wyjdzie DOA4 możemy liczyć na jakiś konkretny survival?
Na Gametrailers jest filmik z wywiadem z Itagakim plus kawalki z samej gry, ktorych nie bylo wczesniej (nawet niezla jakosc).
Morikage
24 09 2005, 12:03
ściągnałęm ten filmik(131MB) i robi wrażenie....chociaż, jednak liczyłem na jeszcze lepszą grafikę - co nie zmienia faktu że to co zaprezentowano na TGS i tak daje po oczach. Świetnie prezentuje się Lisa, czy raczej jak ją nazywają La Mariposa - niezłe połączenie meksykańskiego wrestlingu(rewelacyjne rzuty!!!) i trochę elementów capo(robi au-batido i armada duplę hehe, nice!)....czuję że Tina pójdzie w odstawkę.
Ciekawe, na tym filmiku Leifang w swoim podstawowym stroju ma okulary, podczas gdy na wczesniejszych screenach tych okularów nie widać. Z wiekszych bugów to fakt ze Hitomi będąc w powietrzu została podcieta przez Ayane:/
Ayane ma jasniejsze wlosy..........
off top w NinjaGaiden Black znajduje sie Demko DOA4 (filmik) pod HDD jakosc rozpie..... O_0
Na 1up znajduje sie dosc dlugi wywiad z TN na temat DOA4 i pare sowych screenow

Soul a gdzie jest to podane z tym demkiem? Pewnie to to samo co z E3 bylo nie? Chyba ze nic wiecej nie wiadomo
Na 1up od dzisiaj jest aktywny nowy filmik z gameplayea w wrysokiej rozdzialce i naprawde swietnie ukazuje moc tej gierki. Wreszcie pokazana zostala grywalnie Kokoro i z tych starych, nie pokazywanych Zack i Brad. Jedynie co to trzeba miec niezlego komba zeby plynnie chodzil ten trailer. Ale gra prezentuje sie zaje@#@cie, tymbardziej ze wreszcie grajacy "potrafia grac" na dobrym poziomie... Poprostu miodzio LoL
Morikage
29 09 2005, 20:10
kuźwa, a u mnie ten filmik jest w postaci "slajd show" skacze strasznie

może pojawi sie niebawem trochę skompresowana wersja. Rozbawiła mnie za to dzisiejsza część wywiadu z Itagakim, chodzi o tą część "5 most hated games": TK1, TK2, TK3, TK4, TK5.....
Ta, koles ma gadane i to niewasko. Spoko jest
Filmik mi cial na moim standardowym sprzecie, ale puscilem go na innym kompie (2Ghz, 1GB RAM, Radeon 9800 Pro) i juz nie cial. Wyglada oblednie, masa ciekawych rozwiazan sie zapowiada. No i znow najlepsza grafa
Ayane.................................
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.