Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead or Alive 4
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Aramis
Flik- Hitomi walczy stylem Eina, bo ten był chyba jej naucvzycielem.
Morikage
Hitomi walczy stylem Eina, bo ten był chyba jej naucvzycielem.

Nauczycielem Eina był ojciec Hitomi(ten siwy na końcowym filmiku w DOA3). Eina pewnie już w kolejnej części nie będzie sad.gif Może Hitomi dostanie resztę jego ciosów.
Flik
thx. posiedzialem dzis troche i poogladalem demka walk, ktore pojawiaja sie gdy zostawimy gre na kilka min na ekranie tytulowym. widzialem tez hitomi, ktora wykonywala dwa komba eina wiec wydaje mi sie w duzym stopniu bedzie to, to samo. jedyna roznica to pewnie stosunek szybkosci do sily. jak tylko dorwe doa3 przesiade sie na hitomi. btw nie wiecie co dokladnie musi byc odryte aby ja odblokwac?
Infinite
Musisz miec sejwa z DOA3. I Hitomi to napewno nie Ein - zagrasz - zobaczysz.
A co do Ein'a w DOA4 - sznase sa, ale nikle. W DOA3 sie pojawil, ale zupelnie nie zminiony. Jesli beda mieli zamiar ciagnac to w 4, to nie wiem jaki w tym sens.
Wolny
http://www.gameonly.pl/?dzial=komentarze&A...=newsy&Aid=6498

Dwa nowe scany ,myśałem ,że przez ten czas od E3 poprawią choć trochę grafike.
wodny1988
No nie gadaj że jest zła. Ta arena na ostatnim scanie kopie tyłek smile.gif Grafa jest bardzo ładna a postacie są plastikowe bo seria DoA jest taka i nic tego nie zmieni happy.gif
Wolny
Ty każda bijatyke zachwalasz ,po za tym była mowa o polepszeniu oprawy ,więc mam nadzieje ,że to nie będą puste słowa tylko gra zmasakruje mnie oświetleniem czy czymś takim ,bo jpoza lepszymi teksturami gra wyglada podobnie do DOAU ,niewiem czy to przez plastikowość postaci.Mam nadzieje ,że podciągną jeszcze grafike .Wkońcu X360 to potężna konsola co nie? Moze ja narzekam?Patrzeć na gre wszystko jest wporządku ładne modele postaci ,super areny ,ale brakuje mi tej next genowej mocy ,co mam nadziej ,wraz z premiera gry to się zmieni .Tyle

PS.Jak sie przyjrzałem ,na jednej stronie scanów dojrzałem blur gdy Christie zadawałą cios ,jakiś krok naprzód hehe
wodny1988
Jedyne co mnie razi to postacie. Są ładne, bez kantów i mają superteksturki. Ale powinny być bardziej szczegółowe. Mogliby dać jakieś zmarszczki, pot, otarcia i bardziej realistyczne teksturki skóry cool.gif
Wolny
Nowe screny ,tak jak mówiłem widoczny blur przy ruchach postaci,a na jednej arenie widoczna jest mgła.
http://ruliweb.dreamwiz.com/data/rulinews/read.htm?num=13699
Infinite
Mam nadzieje, ze ten blur bedzie tylko przy niektorych ciosach, bo inaczej to sie niezla sraka na ekranie moze zrobic...
=PiT=
http://ruliweb.dreamwiz.com/data/news6/07m...360/doa4_04.jpg

yeee Brad Wong cool.gif wybitne wdziano
Aramis
LOL no co wy ludzie z jakimś blurem. To rozmycie to efekt występujący tylko na zdjęciu i jest spowodowany tym, ze dana częśc ciała postaci jest akurat w ruchu. Weźcie machajacie szybko ręką w górę i w dół i niech ktoś wam zrobi zdjęcie. albo zróbcie w statycznym obiektywie zdjęcie pedzącego samochodu.

To jest nowa generacja i może zastosowano jakiś nowy rodzaj wyświetlania grafiki czy cuś, aby ruchy itd były bardziej realistyczne. Bluru w grze nie będzie.
Infinite
Pfff... To moze wytlumacz mi czemu na screenach z takiego DOAU (czy innej bijatyki), czegos takiego nie ma? Przeciez postaci tez sa w ruchu -__- Argument, ze to nowa generacja, i teraz tak screeny wygladaja jakos srednio do mnie trafia :/ (tym bardziej ze wiedziec tego nie mozesz) A na wczesniejszych tego nie bylo...
Aramis
No dobra - wyjaśnieło sie z tym blurem:

Slow Shutter Effect. Itagaki explains that the characters in Dead or Alive 4 move too fast to be properly captured at sixty frames per second. Current generation titles, Itagaki reveals, have attempted to paint an ideal world, capturing perfect, blurless frames. Dead or Alive recreates the world as your eyes would see it, which is with fast objects blurred. (IGN

Credits goez to Trem
DOA
Pewnie kazdy juz przeczytal info na temat doa4 w doacentral ale nic. wink.gif
Fakt ze bedzie ok 10 ciuszqw dla kazdego jest troche dziwny no ale ich wytumaczenie jest hmm w jakis sposob racjonalne, tzn. stwierdzili iz teraz tworzenie szmat dla postaci bedzie duuuzo trudniejsze poniewaz tworza je z wiekszym i mozliwym [dzieki NG] realizmem.
Druga sprawa jest ze blur nie bedzie w "normalnym" watq gry a jedynie w opcji jak w DOA2 czy U2 tzn w nagrywanych walkach.
Hmm chyba nic nie pokopalem w przekazaniu tego info ale jak juz cos to przeczytajcie wiecej na doacentral. happy.gif Chyba The End closedeyes.gif
wodny1988
W kwestii grafy DoA4 ma dla mnie jeden tylko minus a mianowicie - postacie.
Są one zbyt biedne w stosunku do tych odpicowanych na maxa aren.
No i czemu Christie ma nadal ten głupi kostium rockmanki ze spalonej sceny ninja.gif
Wolny
Dziwny jakiś jesteś.Mówisz rzeczy oczywiste,ale z tymi arenami to się nie zgadzam ,moim zdaniem brakuje porządnych efektów.
DOA
No narazie nie mozemy do konca stwierdzic ze areny nie maja porzadnych efetkow bo pokazali nam tylko pare aren i one roznily sie motywami od reszty pozycji DOA. Fakt ze postacie sa rzecziwiscie hmm nie duzo zmienione Itagaki okreslil ze nie ma sesu aby postacie w dalszych czesciach serii zmienialy sie zbytnio poniewaz to nie ma sesu ( ciekawe w jakim sesie mellow.gif ) A w DOA4 chodzilo im bardziej o dynamike, bardziej zlozony gameplay i o nowe motywy zawarte w grze min. z arenami (samochody, malpy hmm i cos tam jeszcze). Dobra ale to mnie nie przekonalo do tego zeby hmm "pogodzic" sie ze grafa i szczegolowosc postaci, nie jest zmieniona na tyle (przynajmniej moim zdaniem unsure.gif ) tak jak sie moglem spodziewac. Pomijajac moje gledzenie, musze powiedziec ze DOA jest dla mnie genialna gra i to co zobaczylem na filmiq bardzo mi sie spodobalo happy.gif Poczekamy, zobaczymy na efekty koncowe i jak gra bedzie wygladala w ruchu, a mam wrazenie ze naprawde super ninja.gif
Genra
Troche nie bardzo rozumiem o co wam chodzi z ta mala iloscia detali. Jezeli na ubraniach postaci widac faldy, cale ubranie porusza sie i faluje to chyba niejest tak zle. Postacie w DoA od zawsze trzymaja styl anime i raczej to sie nie zmieni.
DOA
Genra wiadomo ze sa to postacie w stylu anime i mi sie to podoba wink.gif Jedynie chodzi mi o to ze postacie mogly by sie zmienic troche jak by z czasem tzn lekko widoczna zmiana czasu unsure.gif Dobra moze to nie pasuje troche dla anime ale jakies zmiany mogly by byc. Bo jezeli chodzi o detale to sa w duzej mierze wiec jesk oki happy.gif
Morikage
postacie w stylu anime pasuja idealnie do tej serii, a w kwestii zmian sądzę że możnaby jeszcze podciągnąć trochę animację twarzy, dodać jakieś kropelki potu na ciele. A co do grafy w ujęciu bardziej ogólnym(postacie+areny)to DOA4 powinno być według mnie przede wszystkim mniej kolorowe....FFVII:Advent Children też jest zrobiony w stylu anime a jednak wygląda bardzo realistycznie, dlatego uważam że przydałaby się w DOA nieco mroczniejsza kolorystyka.
Ryo-San
wywiad z Itagakim - na drugiej i trzeciej stronie sporo o DOA

http://games.kikizo.com/features/itagaki_i...ew_aug05_p1.asp
Wolny
Może mi ktoś w skrócie opowieidzieć o czym jest mowa w tym wywiadzie?Najbardziej interesują mnie aspekty zwiażane z oprawą .
wodny1988
QUOTE(Wolny @ 9 08 2005, 19:16)
Może mi ktoś w skrócie opowieidzieć o czym jest mowa w tym wywiadzie?Najbardziej interesują mnie aspekty zwiażane z oprawą .
*

No więc Itakagi mówi że postacie się nie zmieną ponieważ według niego są one dobre i świetnie pasują do serii DoA. Itakagi nie ma zamiaru dodawać piegów lub zmarszczek tylko po to żeby pokazać moc nowego sprzętu. W grze zostały użyte tekstury wysokiej rozdzielczości a elementy będące na dalszym planie będą rozmazane tak jak to widać na obrazkach. Ogólnie gra pokaże efekty które jest w stanie wygenerować tylko X360.
grosik
Nieznacie sie ku.r.wa wszyscy, i po uja prowadzicie te zmierzłe dyskusje jak ta gra i tak zarzadzi po całośći. blow.gif
DOA
To ze gra zarzadzi to chyba nikt nie ma watpliwosci ninja.gif Jezeli tylko uda mi sie kase wystukac na X360 to to bedzie moja pierwsza gierka, a pozniej PGR3 happy.gif
el ZAX
QUOTE(DOA @ 13 08 2005, 11:38)
To ze gra zarzadzi to chyba nikt nie ma watpliwosci  ninja.gif  Jezeli tylko uda mi sie kase wystukac na X360 to to bedzie moja pierwsza gierka, a pozniej PGR3  happy.gif
*

Dokladnie, na starcie kupuje wlasnie DOA4, dokladnie tak jak na pierwszym Xie cool.gif
Mam nadzieje ze Tecmo na którejs z najblizszych okazji (GC, TGS, X05...) udostępni jakies grywalne demo, coby można bylo samemu giere potestowac smile.gif
SUMO
QUOTE(grosik @ 13 08 2005, 01:48)
Nieznacie sie ku.r.wa wszyscy, i po uja prowadzicie te zmierzłe dyskusje jak ta gra i tak zarzadzi po całośći. blow.gif
*
Grosik jak zwykle dobrze mówi closedeyes.gif hahaha.gif
polejcie mu piwo.gif
MUTTI
nie pozostaje nic innego, jak się pod tym podpisać biggrin.gif Ja dla tej gry kupuję X360, tak jak dla DoA3 kupiłem pierwszego X'a. A co do grafiki, to równie dobrze może to być dokładnie to samo, co w trójce. Ja czekam na ten nowy gameplay, ale jeszcze bardziej na nowe zagrania dla postaci. Niech no ja się dorwę do pratice w tej części, to się baterie w padzie skończą tongue.gif
Wolny
http://www.xboxonline.pl/news_screen.php?id_n=2800 przestaje zle myslec o grafice.
DOA
Na gamespot jest dlugi text o DOA4 i nowy filmik ninja.gif
Dobra ogladalem ten filmik i niestety nic specjalnego... Poprostu pokaz plansz i to wszystko. Fakt faktem plansze wygladaja fenomenalnie blink.gif
genjuro
Ciekawe czy ta nowa panienka od Baji Quan potrafi zrobić SPoD ? happy.gif
Wolny
Obejrzałem filmik... areny wypasione ale ogólnie jak na 2.5 min filmik nieciekawy.Mam nadzieje ,ze na TGS pokaża duzo więcej.
Aramis
QUOTE(genjuro @ 10 09 2005, 11:40)
Ciekawe czy ta nowa panienka od Baji Quan potrafi zrobić SPoD ? happy.gif
*

Ha na trailerze widziałem 3 ciosową kombinację przypominającą SPoDa. Na bank ma Akirowego ST i DE.
DOA
Pewnie juz wiekszosc ludzi lubiacych DOA ogladalo filmiki z gamepleya na IGN i Gamespot happy.gif Co myslicie o walkach tam pokazanych? (nie mowie oczywiscie o jakosci bo grajacy tam ludzie poprostu byli beznadziejni:/) Jak wam sie podobala fizyka? Pokazani zostali Eliot i Lisa (szkoda ze Kokoro niestety nie byla grywalna confused.gif) co o nich sadzicie? Jak wam sie podoba ich sposob walki i ogolnie sama postac? Mnie poprostu rozwalil system walki, ktory zostal naprawde zmieniony, bardziej dopracowany do gry hardcorowej niz starsze czesci DOA. Grafika naprawde mnie mile zaskoczyla, tymbardziej ze czlowiek ktory byl na targach TGS powiedzial ze gra w ruchu wyglada poprostu fenomenalnie blink.gif Poprostu nie moge sie doczekac ninja.gif
Infinite
Ta... Systemik faktycznie "poglebiony" zostal ladnie. Okizeme, ma byc teraz rozbudowane (kazdy cios na low w koncu dobija, czego mi strasznie brakowalo w poprzednich czesciach), do tego techroll trapy etc. Czekam na premiere z zacisnietymi zwieraczami. A tak wogole zapraszam do dyskusji (link w moim podpisie), na nowo powstalym forum poswieconym DOA ;} To byla puenta tego posta ;p
=PiT=
Nowe rewelacyjne info na temat debesciaka wsrod postaci w DOA4, Brada Wonga:
http://www.the-river.org/about_river/profiles/brad.htm
Morikage
Nowe rewelacyjne info na temat debesciaka wsrod postaci w DOA4, Brada Wonga:
http://www.the-river.org/about_river/profiles/brad.htm

dobre laugh.gif
MUTTI
zna ktoś linki do jakiś KONKRETNYCH filmów? bo to na IGN to bieda, goście chyba sprawdzają klawiszologię, bo graniem to bym tego nie nazwał... Chyba że na innych filmach coś się dzieje, bo ja oglądnąłem jeden i już reszte olałem. Any help? Chyba że nie ma żadnych normalnych fightów confused.gif
DOA
MUTTI niestety ale nie spodziewaj sie lepszej jakosci grania przez tych yy ludzi :| Na Gamespot tez sa filmiki, ale tez nie zwalaja z nog jezeli chodzi o poziom grania przez nich confused.gif Na gamedaily sa dwa filmiki, niestety jakosc nie jest najlepsza ale zato grajacy ludzie troche inaczej podchodza do testowania gry :> Jak dobrze pamietam nic wiecej nie ma confused.gif Mam nadzieje ze to ci troche pomoze confused.gif
Morikage
filmy na poziomie pojawią sie pewnie dopiero wtedy gdy jakiś DoaMaster i spółka będa w posiadaniu własnej kopii DOA4. Ja już odstawiłem DOAU i w oczekiwaniu na "czwórkę" katuję znowu DOA3 smile.gif
Mutti, mam nadzieję że kiedy wyjdzie DOA4 możemy liczyć na jakiś konkretny survival? twisted.gif
DOA
Na Gametrailers jest filmik z wywiadem z Itagakim plus kawalki z samej gry, ktorych nie bylo wczesniej (nawet niezla jakosc).
Morikage
ściągnałęm ten filmik(131MB) i robi wrażenie....chociaż, jednak liczyłem na jeszcze lepszą grafikę - co nie zmienia faktu że to co zaprezentowano na TGS i tak daje po oczach. Świetnie prezentuje się Lisa, czy raczej jak ją nazywają La Mariposa - niezłe połączenie meksykańskiego wrestlingu(rewelacyjne rzuty!!!) i trochę elementów capo(robi au-batido i armada duplę hehe, nice!)....czuję że Tina pójdzie w odstawkę.
Alamar
Ciekawe, na tym filmiku Leifang w swoim podstawowym stroju ma okulary, podczas gdy na wczesniejszych screenach tych okularów nie widać. Z wiekszych bugów to fakt ze Hitomi będąc w powietrzu została podcieta przez Ayane:/
Vince
Ayane ma jasniejsze wlosy..........
Soul
off top w NinjaGaiden Black znajduje sie Demko DOA4 (filmik) pod HDD jakosc rozpie..... O_0
DOA
Na 1up znajduje sie dosc dlugi wywiad z TN na temat DOA4 i pare sowych screenow happy.gif
Soul a gdzie jest to podane z tym demkiem? Pewnie to to samo co z E3 bylo nie? Chyba ze nic wiecej nie wiadomo confused.gif
DOA
Na 1up od dzisiaj jest aktywny nowy filmik z gameplayea w wrysokiej rozdzialce i naprawde swietnie ukazuje moc tej gierki. Wreszcie pokazana zostala grywalnie Kokoro i z tych starych, nie pokazywanych Zack i Brad. Jedynie co to trzeba miec niezlego komba zeby plynnie chodzil ten trailer. Ale gra prezentuje sie zaje@#@cie, tymbardziej ze wreszcie grajacy "potrafia grac" na dobrym poziomie... Poprostu miodzio LoL
Morikage
kuźwa, a u mnie ten filmik jest w postaci "slajd show" skacze strasznie sad.gif może pojawi sie niebawem trochę skompresowana wersja. Rozbawiła mnie za to dzisiejsza część wywiadu z Itagakim, chodzi o tą część "5 most hated games": TK1, TK2, TK3, TK4, TK5..... laugh.gif
Vince
Ta, koles ma gadane i to niewasko. Spoko jest biggrin.gif

Filmik mi cial na moim standardowym sprzecie, ale puscilem go na innym kompie (2Ghz, 1GB RAM, Radeon 9800 Pro) i juz nie cial. Wyglada oblednie, masa ciekawych rozwiazan sie zapowiada. No i znow najlepsza grafa laugh.gif

Ayane................................. blush.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.