Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead or Alive 4
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
-GLD-Uzny
Dopieszczaja chlopaki nowe DOA niesamowicie biggrin.gif

http://media.teamxbox.com/games/ss/1175/1134763279.jpg

Nowa arena z Halo tez przeszla metamorfoze, tak samo jak i Spartanka

http://media.teamxbox.com/games/ss/1175/1132349246.jpg

Jest lepiej jak dobrze!
raVen20
Nowy Doa wygląda znakomicie.Jednak mam wielka nadzieję że plotki się nie potwierdza i Nie Doświadczymy TENGU w grze!! icon_evil.gif
Infinite
http://www.doatec.com/misc/Xbox360ism_01.jpg

pelny character select...

Tengu jest.... Alpha 152 niegrywalna...
raVen20
Po co dali Tengu, przecież ta postać jest do (pipi)!! icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif
Infinite
Jesli juz mialbym sie upierac przy jakies zbednej, postaci to zastanawialbym sie na Einem :| Po co oni jeszcze go trzymaja?

Zreszta whatevah... Gra jest ukonczona, za niewiele ponad tydzien (28'go) premiera w Japonii... Dzien pozniej USA. Teraz sie zastanawiam ile przyjdzie czekac Europie ( mam nadzieje, ze nie bedzie jak w przypadku DOAU, gdzie Europa zostala lekko obsrana i przyszlo czekac 5 miechow :\)
raVen20
No nie strasz, ale to jest raczej niemożliwe Bill na to niepozwoli:)
Ps powinni pozbyć się Leona,Gen Fu i Eina Masz racje:)
Aramis
QUOTE(raVen20 @ 20 12 2005, 15:31) *

No nie strasz, ale to jest raczej niemożliwe Bill na to niepozwoli:)
Ps powinni pozbyć się Leona,Gen Fu i Eina Masz racje:)

A niby czemu Gen fu he? To jest akurat zajefajna postać.
raVen20
No ale teraz masz Eliota tongue.gif
raVen20
YAY! Those scans are legit...
I'll admit the icons are screwed up, but I found the mag they come from, so they were published in a real magazine...
The only way my beloved tengu ISN'T in the game now is if the mag made that up, which I somehow doubt as that'd kill their reputation, which mags don't want. (Also, the magazine is from DoriMaga, which is a reputable JPN gaming magazine, so, that also increases my trust) =p

I'll put a 5min quick TL up of the text, just so you know... (Don't expect flowered TL, as I don't have much time...)

The biggest scale series yet!
22 people challange and fight while aiming to become the strongest!
A select screen of the appearing characters is at last available to the public. Having these 22 gathered up together is quite a sight. While this is the most characters ever in the series, all their techniques and motions have changed a ton. Of those listed, the ones you can use at the start are the 16 characters in the top 2 rows. DOA4's protaginist, helena is the first on the 3rd row of 6 characters, and in order to use her, you have to meet some special conditions. On the bottom right, we can see images of dices that are imagined to be used for random selection, but the fact that there's two of them piques our interest. Also, we can see that Christy has at least four available costumes.
Aramis
Eliot to pedał.
Vince
No jezeli chodzi o inwencje w kwestii postaci to mnie Tecmo nie powalilo.

Its only Ayane that counts anyways.
Reset
Zobaczymy co pani K... bedzie oferowała cool.gif
Czemu ta ofiara molestowań jest w teame z Bradem icon_evil.gif zawsze musi jakiś powaleńców mieć do taga?
I lol Kryśka z Baymanem blink.gif hehe ciekawe jakie rzuty tagowe im dadzą ninja.gif
Aramis
Kokoro jest z Hitomi, a Ayane po staremu z Hayate - wsio gra 4 me cool.gif .
raVen20
Nie moge sie już doczekać tej gry.
Mam taką cichą nadzieję że nie będzie Tengu icon_evil.gif i wsadzą w grę Rachel wub.gif
Genra
http://xboxyde.com/leech_2121_en.html

link do intra DoA4 - 130 mega wersja WMV

EDIT:ups Sry to jednak nie intro tylko baaardzo efektowna prezentacja gry, chyba nie powstanie żadna bardziej efektowna gra.

Reset nie płacz Christie ma swój specjalny SS
Morikage
My GOD!!! Co się dzieje na tych arenach! Pojedynki wyglądają świetnie, jeszcze bardziej podkręcona interakcja z otoczeniem, nowe zagrania....Team Ninja po raz kolejny pokazał klasę - ale to juz u nich najwyraźniej standard icon_twisted.gif Wywaliłbym tylko te rozbłyski przy uderzeniach(chyba tych co wchodzą na counter), oby można je było wyłączyć jak w VF4. Zayebiste jest nowe zagranie Hayabusy które kończy Izuna Drop, nice!!! Plansza z przejżdząjącymi samochodami powala, ale obawiam się że na dłuższą metę to obijanie się między furami będzie bardziej męczące niż zabawne. W każdym razie dobrze że panowie z TN kombinują i starają się za każdym razem wnieśc cos nowego do swojej serii - oby tym razem większe grono graczy doceniło DOA.
MaxVarEmreis
Ocena na IGN 9/10. Klik
Infinite
Zczaicie wode podczas walki Kas z Ayane... ugh... Dajcie mi ta gre...
CheeseOfTheDay
"Ej, ale przecież to stary X by pociągnął". ROTFL :'D.
DOA
Nie no ja jestem pewny ze PSX by to pociagnal tongue.gif:P Hehe ciekawe co teraz powiedza osoby, ktore wlasnie twierdzily ze to tylko lekko podrasowana DOA3 confused.gif Ogladalem to intro i filmik z Kasumi (rozpoczecie nia w Story Mode- cos swietnego:P) tyle razy ze nie zlicze i coraz bardziej nie moge sie doczekac tej gry. Naprawde widac ze TN bral nacisk przy tworzeniu tej gry na bardziej hardcorowy gameplay hyh.gif Poprostu najpiekniejsza na ten czas Bijatyka (dla mnie i pewnie nie tylko tongue.gif) Sija
Infinite
QUOTE(DOA @ 29 12 2005, 16:47) *
filmik z Kasumi (rozpoczecie nia w Story Mode- cos swietnego:P)
dzie? gdzie? Do me a favour i zapodaj link ;p
DOA
Filmik Kasumi

Nie jeste to moze dłuuuugie ale naprawde jest swietne tongue.gif:P
CheeseOfTheDay
Świeeetne, zakochałem się w muzie z levela na dachach blush.gif.
Infinite
Oh shit... Zalookalem filmik (jakies 6 razy pod rzad?) i juz wiem, co bedzie mi sie snilo do momentu, kiedy osobiscie w to zagram.

Music daje rade, nowe zagrania Kas tez (ma lokiec - buahahahahaha ;D I jakby reversala Hayabusy, przerobionego na zwykly cios oO). Nie podoba mi sie tylko to, ze zaczela syfic na ekranie platkami sakury bardziej niz przedtem ;\ (ciekawe skad jej wylatuja)

Premiera EU prawie za miesiac (jak dobrze pojdzie ;\)
genjuro
....Cholera, niezłe te walki na filmiku ( dynamika i wogóle...), natomiast grafa jest TYLKO bardzo dobra, a powinna zniszczyć gałki oczne i powodować opad szczeny, ale to chyba normalne przy tytule, który wychodzi na starcie konsoli. Tak samo pewnie będzie z tytułami na PS3.
Morikage
Grafika rzeczywiście jest po prostu bardzo dobra, ale teraz już napewno nie powiem że stary X by to pociągnął - no f...... chance biggrin.gif Zresztą nie wydaje mi sie żeby skok w jakości grafy między DOA4 a DOA3/DOAU był mniejszy niż kiedyś między DOA3 i DOA2(na Dream'a).
Dabman
QUOTE(genjuro @ 30 12 2005, 10:37) *

....Cholera, niezłe te walki na filmiku ( dynamika i wogóle...), natomiast grafa jest TYLKO bardzo dobra, a powinna zniszczyć gałki oczne i powodować opad szczeny, ale to chyba normalne przy tytule, który wychodzi na starcie konsoli. Tak samo pewnie będzie z tytułami na PS3.

NIe no dud... jak chcesz zobaczyc kazdy wlos pjedynczy to nie ta generacja konsol... sory ale mysle ze juznic wiecej nieda sie wyciagnac !! moze tylko leprza kolorystyke skory etc ( ale doa to nie tekken !! ) a jezeli myslisz ( tak zrozumialem z Twojego posta ) ze na ps3 bedzie leprza grafa w bijatykach to sie bardzo mylisz !! bo jaknarazie zowoj szedl za tecmo:P bo dla Nich Dead or Alive znaczylo 'Dead' or 'Alive' zreszta teraz wyznacznikami dynamiki i grafiki w bijatykach bedzie seria DoA i VF !! jestem ciekaw czy FV5 wyjdzie na konsole !! bo zapowiada sie swietny tytul !! anyway: wg. mnie xbox by pociagnol DoA !! fakt ze wersdja palowa ( wolniejsza !! ) ale by byla uciagnieta przez konsole;) nom arena na dachu robi wrazenia ale reszta aren to poleprzony standart do ktorego nas tecmo przyzwyczailo !! btw: most na 1 z filmikow to wlasnieprzerobiona arena z DoA2U z tym ze niebylo tam wody !! a co do tej 1 areny to graficznie niezaowazylem roznicy miedzy wersja DoA4 a DoA2U !! 1 zecz jaka jest bardzoej dopracowana to kolorystyka i odzwierciedlenie desek namoscie biggrin.gif co do postaci to fakt od kostiumu Lei Fang sie odbija troche tego oswietlenia !!
Wracajac do areny na dachu !! graficznie mozaporownac ja do Danger Zone z DoA3 gdzie kostium jest podnoszony przez wiew z dolu a wszystkie wentulatory pod nami maja mega oswietlenie !!
Ja czekam na Dead or Alive: Code Cronus !! moze to nas graficznie zadowoli !! niewiem czy zaowazyliscie ale w DoA3 chyba niema Danger Zone !! albo ta plansza jest ta za klutka sad.gif
prosze kogos jak bedzie mial spis i zdjecia aren zeby zapodal linka na forum:P
Genra
http://bbs.veryol.com/ShowPost.asp?id=34936

Endinigi większosci postaci, jedne lepsze inne gorsze. Dość słaby transfer, przy pomocy flashgate można uzyskać ok 20-30 Kb

Endingi Hayate, Hayabusy, Ayane, Baymana i Heleny dobrz jest obejrzec w takiej kolejnosci jak napisałem. W endingu Heleny trzeba zboaczyc co jest po napsiach końcowych.

tutaj natomiast kilka walk, dość średnich ale zawsze.
http://features.teamxbox.com/xbox/1422/Dea...vie-Gallery/p1/ t
Soul
No no niezle niezle !!!! cool.gif
Dabman
hmm serio gra wyglada moze niewiele lepiej niz stare doa na x'a !! ale w HD jak widzialem to szok !! bo na tv 0 roznicy moze wiecej detali ale niewidze roznicy dopiero w HD szok !!
Infinite
I to jest wlasnie bol nowego X'a. "Chcesz miec ladna grafe? Kup HDTV". Zobaczycie, niedlugo Microsoft wejdzie na rynek RTV, z telewizorami specjalnie pod nowego X'a, hyh...

Jakby nie bylo, mnie juz ostro gniecie na ta gre i odliczam minuty do momentu kiedy sam poloze na niej lapki.
Jedyne z czy wg. mnie TN pojechalo to liczba bonusow (strojow) w grze. W DOAU mielismy tego multum, a tytaj? Srednio 5 strojow na postac (Brad ma trzy... WTF? oO). Wiem, ze maja byc do zassania z Live'a, ale co z tymi ktorzy go nie maja? (czyzby nastepny biznes?)
I dlaczego Kasumi ma taki syfny ending, a Krystynka taki fajny? :(

ps. http://doaboard.glt.pl ;p
Reset
Bo Kryśką gram ja tongue.gif i ten ending został zrobiony na "zamówienie" tongue.gif
CheeseOfTheDay
Hehe no w poprzednich częściach było milion strojów. Ale mnie i tak to nie bawiło i zawsze brałem pierwszy lub drugi tongue.gif. Więc mnie to nie boli.
Co do zakończeń to jedne są fajne, inne jakby fajne mniej.
Dabman
hmm niewiem, niewidzialem endingow... ale co do doa4 to niema sie co dziwic !! 1 dvd !! wiec niemogli sie popisac zabardzo strojami, setkami aren czy itemami do zbierania i rozbudowa gry !! wiec niema sie co dziwic !! a xlive to w 360tce uwazam za podstawe bo 250pln na rok to niejest wiele !! znaczy wsumie to niejest tez malo ale za 250pln mozna grac w rpg/bijatyki/wyscigi i co dusza zapragnie !! sciagac dodatki, mapy i inne takie !! mimo iz moze to kosztowac to i tak niesa doze pieniazdze 3dolce to naprawde chyba niewiele?

anyway: jestem niezadowolony z potraktowania przez ms graczy !! mogli nowego doa wypuscuc na x'a w zwyklej rozdzialce !! teraz to mysle ze ms postepuje powoli z graczami jak sony !! nowa platforma i juz koniec z exclusivami na stara !! tylko fify, pes i inne takie co co roku ich coraz wiecej... sad.gif zawsze pozostaje wyczekiwac takich buleczek jak hl2...
CheeseOfTheDay
Chyba nie myślisz że X po obniżeniu rozdziałki łyknął by to w 60klatkach z trybem Tag na dodatek. :}
Ke?
Reset
Przecież w DOA3 też był tag ale teraz można nawalać 2/2 po sieci.Niestety DOA4 też będzie exlusive sad.gif a szkoda.
DOA4 w życiu nie poszedł by na X nawet jakby go podłączyć jeszze do ps2 biggrin.gif i nie idzie tu o rozdziałke.
Dabman
wlasnie ze mysle ze w 640x480 by poszedl !! powod? 1 filmiki z doau ( ten most biggrin.gif ) wygladaly wlasnie tak samo w 1 chwili myslalem ze to stary filmik !! tez byla woda identyczna arena !! wiec mysle ze poszedl by !! u postaci wiecej detali w zwyklej rozdzialce niezaowazylem !! dopiero w hdtv tak
CheeseOfTheDay
Reset, wiem że był tag, ale o co innego mi chodziło:P.
Co do prawdopodobnej wyłączności dla 360 to faktycznie szkoda. Ale jak ktoś już powiedział, może pod innym tytułem.
Hamtaro
Witam.
Heh no coraz więcej filmików można już zobaczyć w DOA4 a endingi są tego najlepszym przykładem. No co do końcowej sceny u "wężycy" to niezły zamysł. Po obejżeniu zaraz przypomniał mi sie motyw z filmu "Kiss of the Dragon" z Jetem Li w którym po wprowadzeniu igły w rdzeń kręgowy gość też zastygł w miejscu blink.gif Hmm a tak przy okazji Reset to ja tez ją bardzo lubię wkońcu może nie tak jak ty ale mam też słabość do siwej. Ciekawe czy polepszyli jej ścianę. Było by miło no i motyw z Baymanem to jak dla mnie pomyłka mad.gif Szkoda że nie bardzo można tu kogoś do niej przypasować w trybie tagowym.
Reset
Nie chodzi o postacie a właśnie o areny, są dużo większe.Fizyka jest dużo lepsza (postać wpada na skrzynkę z pomidorkami to się pomidorki turlają a nie znikają).
Co do Kryśki ona na ścianie się nie opierała ale tutaj widziałem już nowe kombo i ostatni hit powinien dawać dobrego wall hita będzie czym zastąpić durne P,P,P,P,P biggrin.gif
Ona będzie miała taga z Baymanem właśnie i nie powiem bardzo ciekawie będa sie prezentować szczególnie że jej dżagielki polepszyli.W DOA3 własnie jej słabą stroną w tagu jest słabe podbijanie i dlatego jakbym miał już szarpać ostro w taga to do niej brałbym Hayabusę albo Ayane (Bassa nie wymieniam bo to oczywiste cool.gif ).
Teraz side step specjalny jest tylko z postawy (wywalona w kosmos ninja.gif ohmy.gif ta postawa) parę ciosów jej tam dali turlanie do przodu zostało jakieś zmiany zaszły w d/t+P,K ale wiadomo za dobre to było.Polepszono podobno jej p,p+F+P po cichu marzę o jakiś gwarancikach coś ala t+F+P Ayane ale na doacentral na razie piszą ludziska co dobrze nawet systemu tej gry nie znają sad.gif
Ja się nie moge doczekać tej gierki cool.gif
Genra
Akurat Christie plus Bayman to moze byc dobra para tagowa, nie wiem jak bedą wyglądałały ich akcje tagowe, ale sam dobór postaci czyni tą pare bardzo kompletną. Obie postacie znacznie się różnią i pozwalaja na całkowicie inny styl gry.
Reset
Wygląda na to że DOA4 is regin free i spokojne da się odpalić na palowskiej konsoli...
Vince
Na razie oceny bardzo pozytywne, wszystkie w okolicach i ponad 90%. Gamespot jak zwykle dal nizej (tak juz maja z grami Team Ninja), ale jak na nich i tak duzo. Z reszta mozna przytoczyc: "Tecmo's long-running fighting game series hits the Xbox 360 with its best installment to date, complete with plenty of complex and interesting characters, outstandingly good visuals, and great online play." Get owned.

Ayane roxxorz. Od zawsze z reszta.
MaxVarEmreis
QUOTE(Reset @ 3 01 2006, 13:00) *

Wygląda na to że DOA4 is regin free i spokojne da się odpalić na palowskiej konsoli...

Skad takie info??
Infinite
Tez pierwsze slysze... Ale jesli to info z jakiegos wiarygodnego zrodla, to (dla mnie przynajnniej) (pipi)ioza ;]

btw - http://tinypic.com/jkxgns.jpg kekekekeke ;D
Hamtaro
Hmm.Zobaczymy jak wszystko wyjdzie w praniu z tymi akcjami tagowymi u Christie i Baymana. Tylko naprawde wątpię aby były to akcje które powalają na kolana. Styl węża jest bardzo płynny a sztuką walki jaką posługuje sie nasz żołnierzyk to bardziej akcje w pełnym kontakcie (rzuty, łamania) a na średnim i dalekim są to potężne uderzenia odrzucające przeciwnika które są bardzo zamaszyste. Ja natomiast sądziłem że zabójczyni zostanie w teamie z Heleną. Bo Heleny Pi Qua Quan zawiera elementy stylu phoenixa więc ten styl bardziej pasuje do stylu węża. No ale nie twierdzę że będzie źle. Poprostu ja nigdy nie lubiłem Baymana więc stąd moje obawy. Zresztą fakt faktem że skoro twórcy umieścili ich razem to musi z tego wyjść cos dobrego icon_wink.gif

Ayane roxxorz. Od zawsze z reszta.

Hehe. No wiadomo, wszystko jasne smile.gif
Aramis
QUOTE(Infinite @ 3 01 2006, 15:49) *

Tez pierwsze slysze... Ale jesli to info z jakiegos wiarygodnego zrodla, to (dla mnie przynajnniej) (pipi)ioza ;]

btw - http://tinypic.com/jkxgns.jpg kekekekeke ;D

Pierwsze next genowe majteczki:).

PS: Kokoro ma fajniejsze:) .
Infinite
QUOTE(Aramis @ 3 01 2006, 18:19) *
PS: Kokoro ma fajniejsze:) .
Zamilcz! ;p
Reset
Jakiś niemiec na forum doacentral majty moczył że odpalił na swoim boxie DOA4 tyle że musiał ustawiać w opcjach defaultowo 60Hz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.