Infinite
5 01 2006, 17:51
Coz... Zaryzykowalbym, i sprwadzil gre ze stanow, ale ogolnie cos mi tu brzydko pachnie (skoro DOA4 moze byc region free, to czemu inne gry nie moga? Po cholere wogole regiony w takim razie?) i chyba jednak poczekam na tego pala (kiedy wkoncu? 13.01 czy 27.01? :\)
A tak by the way -
shocik z photomode'a... Xbox by to pociagnal nie?
CheeseOfTheDay
5 01 2006, 18:31
Chyba Chayabusie by pociągnął ;D.
MaxVarEmreis
5 01 2006, 22:18
Famitsu oceniło gre na 39/40.
hmm szkoda ze ign i gamespot niesa tak bezstronni... tylko jakos wiekrzosc doa to sreniaki lub tylko dobre gry... a tekken powyzej 9:/
olac IGN i gamespot skoro famitus dalo 39/40 to ta gra musi byc naprawde dobra
Tylko a co kogo obchodzi ocena serwisu. Przeciez jak była możliwość obejrzenia walk testerów z Ign czy 1 up to smiech na sali. Jak gre moze recenzowac koles który niema pojęcia o jej systemie. To dotyczy zarówno wysokich jak i niskich ocen wystawianych przez serwisy.
Jezeli chodzi o grafike to DOA4 przy FNR3 wyglada strasznie biednie.
Prosze bardzo, wideo z FNR3
http://www.xboxyde.com/news_2457_en.html^^
LOL pieprzyć boks. DoA4 zjada to głębią na śniadanie.
QUOTE(Aramis @ 6 01 2006, 01:31)

LOL pieprzyć boks. DoA4 zjada to głębią na śniadanie.
Moze i zjada, ale pod wzgledem graficznym to FNR3
połyka DOA4
Chłopie gdybym się patrzył tylko na grafę to bym nie grał w dzisiejszych czasach w Final Fantasy 4

.
A tak "na on topic" - DoA4 jest spoko:) .
QUOTE(YETI @ 6 01 2006, 00:28)

Jezeli chodzi o grafike to DOA4 przy FNR3 wyglada strasznie biednie.
Prosze bardzo, wideo z FNR3
http://www.xboxyde.com/news_2457_en.html^^
Dzięki że się z nami podzieliłeś tym niesamowitym infem właśnie w tym temacie
nie no wiecie ocene mogla by miec nawet 20/40 itak bym to predzej czy puzniej sumulowal i zagrywal na amen. jako iz doa to wg. mnie najleprza bijatyka i 1 z 2 tytulow w ktore ostro cioram

1 z tych tytulow to Crazy Taxi wiec... takie male zboczenia ktore zostaly z Dreamcasta:D
Infinite
6 01 2006, 08:25
Wyglada na to, ze wersja US DOA4 faktycznie jest region free. W dodatku nie jest jedyna taka gra na 360
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Regio..._Xbox_360_GamesNo i teraz mam dylemat ;\
z tego co wiem NTSC = szybsza gra

ale z tego co tez wiem NTSC = szybsza gra na konsoli przestawionej w NTSC ( bynajmniej tak bylo w starym x'ie ) chyba ze da sie wybrac 50/60hz:D
Infinite
6 01 2006, 08:58
NTSC ma 60 MHz. Ale w europejskich wesjach DOA zastosowano takie dobrodziejstwo jak PAL 60, dzieki czemu gry sie szybkoscia nie roznia (to nie tak jak kiedys ze PAL to 50, a NTSC 60, co powodowalo ze ta druga wersja szybsza byla) Przelacznik istnieje, ale w konsoli (dla tych ktorzy maja telewizory ktore nie obsluguja 60 klatek).
Zastanawiam sie tylko, czy zajda jakies zmiany miedzy wesja NTSC, a PAL jak w przypadku DOA3 (jak narazie nic nie wiadomo, o bugach w gameplayu?) Z drugiej strony DOAU NTSC i DOAU PAL sie niczym nie roznilo... Wiec nie wiem co o tym myslec... A chce juz grac.
CheeseOfTheDay
6 01 2006, 10:06
Poczekaj ;}. Cierpliwość jest cnotą ;}.
QUOTE(Infinite @ 6 01 2006, 10:58)

NTSC ma 60 MHz. Ale w europejskich wesjach DOA zastosowano takie dobrodziejstwo jak PAL 60, dzieki czemu gry sie szybkoscia nie roznia (to nie tak jak kiedys ze PAL to 50, a NTSC 60, co powodowalo ze ta druga wersja szybsza byla) Przelacznik istnieje, ale w konsoli (dla tych ktorzy maja telewizory ktore nie obsluguja 60 klatek).
Zastanawiam sie tylko, czy zajda jakies zmiany miedzy wesja NTSC, a PAL jak w przypadku DOA3 (jak narazie nic nie wiadomo, o bugach w gameplayu?) Z drugiej strony DOAU NTSC i DOAU PAL sie niczym nie roznilo... Wiec nie wiem co o tym myslec... A chce juz grac.
Niedokonca

np DoAU w PAL60 niechodzi tak jak przelaczona konsola na NTSC...

te sekundy niebiegaja 1-1 tylko 1 = ok 1.2 :| wiec... co do tego bym niebral raczej wersji NTSC !! jakis czas temu zachodnie servisy podwalay cos ze tecmo dziwi sie czy cos w tym stylu ze nikt nienazeka na gre... co moglo by sugerowac ze patch jest juz stwozony bo gra zostala wypuszczana bardzo szybko... tylko czekaja na odkjrycie bledu
nie versal
6 01 2006, 15:59
Siema znalazłem w necie jakieś filmiki z walk online
http://xbox360.gamedaily.com/game/videos/?gameid=2646 Na dugim filmiku :Helena vs Hayate -23mb jest dziwna arena na której walczą , strasznie biedne wygląda , powiedzcie mi co to za arena bo dziwi mnie że taka arena może być w Doa4
Pozdro
To jest arena w podobie do tej w DOA1 treningowa. Ale tutaj bedzie do wygrania, chodz nie zabardzo kogokolwiek zainteresuje
QUOTE(DOA @ 6 01 2006, 17:40)

To jest arena w podobie do tej w DOA1 treningowa. Ale tutaj bedzie do wygrania, chodz nie zabardzo kogokolwiek zainteresuje

A właśnie nie zgodzę się

.
To jest IDEALNA arena do testowania juggli (brak nierówności podłoża i ścian (nie będzie w kółko "reset position" po każdym juggle'u)).
Fajny ukłon w stronę DoA1

.
BTW: Czy jest na tym forum jakiś grający w DoA, który przypadkiem mieszka we Wrocławiu? Sorry za oftop:).
nie versal
6 01 2006, 19:49
QUOTE(Aramis @ 6 01 2006, 18:26)

QUOTE(DOA @ 6 01 2006, 17:40)

A właśnie nie zgodzę się

.
To jest IDEALNA arena do testowania juggli (brak nierówności podłoża i ścian (nie będzie w kółko "reset position" po każdym juggle'u)).
Fajny ukłon w stronę DoA1

.
BTW: Czy jest na tym forum jakiś grający w DoA, który przypadkiem mieszka we Wrocławiu? Sorry za oftop:).
Siema też nie mam z kim pograć w Doa

jestem z Bydgoszczy zapraszam do siebie
jakby ktoś chętny chciał pograć w Doa 3 , Doa U - pisać na GG
Widziałem review na Gt, dostał 9.2. Swietnie wygląda!!! Te areny, efekt wody kiedy podnosi sie nogę żeby za chwilę wyladowała na ryju przeciwnika.... No cód , miód

Jedynie co troche razi (mnie) w oczy to włosy postaci, które zachowują się jak węże... Wkońcu porządna gra na 360!
Hehe.Ending daje radę.
Z tymi włosami to chyba przesadzasz

Zresztą mi to nie przeszkadza bo nie można mieć wszystkiego. Ale jak są jakieś skargi to trzeba napisać do Itagakiego. On lubi dostawac listy od fanów z uwagami odnośnie jego gier

BTW Niech ktoś zapoda opening z DOA4. Może Saunter
nie versal
9 01 2006, 15:15
Siema mam pytanko , chce sprawić sobie x360 z Doa4 i grać po live , i jakie musze mieć łącze żeby nie mieć lagów tak myślałem żeby założyć chello 1mb ale nie wiem czy sie nadaje do grania po sieci to łącze ? był bym wdzięczyny pomocy narazie
Na 512 mozna grac spokojnie bez jakiech kolwiek lagow....tylko niewiem jak z Chello czy nie ma znimi jakis problemow przepustowy .......
QUOTE(Hamtaro @ 9 01 2006, 15:07)

BTW Niech ktoś zapoda opening z DOA4. Może Saunter

Do usług
http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1161
Infinite
9 01 2006, 20:24
QUOTE(Saunter @ 9 01 2006, 13:26)

Ci ktorzy widzieli ending Heleny, moga sobie darowac sciaganie tego...
QUOTE(Soul @ 9 01 2006, 17:30)

Na 512 mozna grac spokojnie bez jakiech kolwiek lagow....tylko niewiem jak z Chello czy nie ma znimi jakis problemow przepustowy .......
Zależy z kim. W przypadku pierwszego x-a na 20 gier na Live średnio w 2, 3 miało się zielony ping, ale generalnie z europejczykami na takim łączu da się spokojnie pograć. Podobno na trzystasześćdziesiątce jest lepiej ale nie wiem, nie wiedzialem...
Morikage
11 01 2006, 14:52
komentarz zbędny...enjoy the music
DOA4 OST
hmm ktos ma jakies linki do endingow bo brakuje mi z 4:/
Infinite
11 01 2006, 17:00
Link gdzies juz w tym temacie byl podawany, ale niech Ci bedzie -
http://www.remixunlimited.com/ - wchodzisz w spotlight i tam masz zarowno walki jak i FMV z DOA4.
Morikage - konkret link. Chociaz nie wydaje mi sie zeby to byl kompletny OST...
Ciekawe co z ta jutrzejsza premiera.
CheeseOfTheDay
11 01 2006, 19:44
komentarz zbędny...enjoy the music DOA4 OST
Morikage, zbawco

.
Morikage
11 01 2006, 22:47
Fakt, to raczej nie jest kompletny OST. Podobno brakuje kawałka Heleny(i pewnie jeszcze kilku innych), nie ma kawałków Aerosmith: "Eat The Rich" i "Amazing" ale co tam....najwyżej ściagnie się pełnego OST'a jeszcze raz. Zauważyliście że "Evolution" to zremiksowana wersja kawałka z treningowej planszy DOA na PSX'a? Tak zacząłem go słuchać..."skąd ja to znam???" i po chwili banan na twarzy
QUOTE(Morikage @ 12 01 2006, 00:47)

Fakt, to raczej nie jest kompletny OST. Podobno brakuje kawałka Heleny(i pewnie jeszcze kilku innych), nie ma kawałków Aerosmith: "Eat The Rich" i "Amazing" ale co tam....najwyżej ściagnie się pełnego OST'a jeszcze raz. Zauważyliście że "Evolution" to zremiksowana wersja kawałka z treningowej planszy DOA na PSX'a? Tak zacząłem go słuchać..."skąd ja to znam???" i po chwili banan na twarzy

Wlasnie tak sie sklada ze jestem na czasie z ost do doa... i zaowazylem 1 zecz !! ze nawet oficjalne ost ( np. doau ) na 3 plytach niema komercyjnych kawalko!! np Dream On... z intra

wiec to mzoe byc full ost!!
Infinite
11 01 2006, 23:20
Widac srednio jestes na tym czasie, bo ten .rar nie zwaiera (miedzy innymi) kawalkow z endingow postaci (a w full OSTcie sa). To zwykly rip z gry...
nom pewno masz racje ale chodzilo mi oto ze enging heleny to jest komercyjna muza Aerosmith wiec ma prawa niemiec:P
anyway: wyszedl juz ost oficjalny w jp z DoA4 chociaz?
Infinite
12 01 2006, 01:43
QUOTE(Dabman @ 11 01 2006, 23:24)

anyway: wyszedl juz ost oficjalny w jp z DoA4 chociaz?
Wyjdzie w Japonii 31 stycznia, i bedzie kosztowal 5040 Yen ( jesli komus to pomoze ;p). Zostanie wydany na 2 CD, zawierajacych 69 utworow.
Infinite
13 01 2006, 13:29
DOA 4 wyjdzie na PS3

Nie wiem co tam dokladnie pisze (;p), ale jakis japoniec mowi, ze Tecmo tam potwierdzilo 2 tytuly DOA na next-gena Sony.
Z jednej strony cool... Z drugiej nie cool ;\
wiem, ze post pod postem, ale inaczej nikt by tego nie zauwazyl ;>
CheeseOfTheDay
13 01 2006, 13:33
No, fajnie. Niech jeszcze wydadzą SC4 na PS3 i nie będę miał potrzeby kupowania 360'ki

.
Infinite
13 01 2006, 13:38
Ta... I to troche boli. (akurat dzisiaj ten news - kiedy mialem isc po nowego x'a ;\) SC4 jesli wyjdzie (co sie raczej predko nie stanie) napewno uderzy na PS3, wiec o to nie ma sie co martwic...
nie no az mnie h.... szczela!! czy nigdy zadna konsola niemoze miec na stale jakiejs bijatyki w exclusivie? poza sony... dresiarnia i tyle... zdaje mi sie ze to cios po nizej pasa dla posiadaczy xow;/ bo pierw dlatej gry kupilem saturna ktory padl zbyt szybko ale za rok jakos wyszla na psx tak samo mialem z dc to wyszla na ps2 teraz mam x'a i sie ciesze ze niewyszla ta bijatyka tez na ps2 !! ale doa4... pewno kupie 360tke a zaraz po kupnie 360tki zobacze doa4 + nowe jakies postacie/wiecej map etc... dodatki, szmery bajery i co bede lecial po sony? bezsens...
CheeseOfTheDay
13 01 2006, 14:17
Czy Ciebie to tak boli że posiadacze innej konsoli będą mogli sobie pograć w grę która w pierwotnych zamieżeniach miała wyjść wyłącznie na konsolę którą ty masz/będziesz miał?

.
Infinite, zawsze możesz kupiś 360'kę, po czym ją sprzedać gdy na PS3 wyjdzie, zapewne, odświerzona DoA4

. Może wilk nie syty i owca nie całkiem cała, ale coś przybliżone do tego ;}.
Oj ludziki

sluchajcie pomijajac fakt, ze czytajac ten artykul (troche japanis znam:P) to nic tam o DOA "4" nie jest napisane ze ma wyjsc na PS3, a jedynie koment "czyjs" ze tecmo moze wywalic jakies 2 gierki z serii DOA na PS3 "moze"! A po drugie na forach (np. doacentral i doatec) sa wieksi znawcy Japonskiego i oni mowili cos o jakies "odswiezonej" DOA "3" a nie "4"

a o drugiej nic nie mowia. Wiec nie ma co sie zastanawiac bo nic jeszcze nie jest oficjalnie powiedziane, a nie wiem czy pamietacie wypowiedz Itagakiego na temat dev-kita PS3 tzn. ze jest ciezki w opanowaniu co mu sie nie podobalo

Ze na X360 lepiej mu sie pisze gry i w lzejszy sposob moze sqpic sie na tworzeniu swietnej gry, wiec ja narazie sie nad tym wole nie zastanawiac. DOA4 jest na X360 i to jak dla mnie jest narazie najwazniejsze

PS: oby premiera w Europie byla nie przekladana (ja oni to maja w zwyczaju) i obdyla sie gora w przyszlym tygodniu

Pozdro
Tak kochani ale o Xboxlivie na Sonce zapomnijcie

( chyba nie trzeba tego systemu nikomu przedstawiac ? )
Poza tym spokojnie

Poczekajmy na off zrodlo
co niezmienia faktu iz dla fana doa to cios w plecy !! odswiezone doa3 !! pewno zrobia taki szok jak z doa2u !! i co wtedy? 2 konsole trza bedzie miec? mam nadzieje ze niezobacze na ps3 ninja gaiden black w wersji z hurrican pack3 lub cos w tym rodzaju
Infinite
13 01 2006, 14:43
Sek w tym Liberty, ze jak kupujesz jakis sprzet, to stajesz prze "za i przeciw" - do tej pory za nowym X'em bylo DOA i ogolnie gry Team Ninja. Przeciw bylo to ze, zadne gry na konsole M$ mnie poza tymi nie intersowaly (bo wlasnie tak jest). Jesli kupuje kosole, to dla gry, ktorej na innych konsolach nie bedzie. Proste prawda? Nie ma to wpolnego nic z zawiscia, do tych ktorzy maja inny system a i tak beda grali w ta gre. Czlowiek czuje sie poprostu zrobiony w bambuko. Tylko tyle. Do tej pory gry TN byly exclusive'ami na X'a, i to sie zmieniac nie powinno. Bo gdyby nie one, w strone Xboxa bym pewnie nawet nie pierdnal. I nie zebym panikowal z tego powodu... Bo juz kiedy przeczytalem, ze seria zmienia tytul wiedzialem co sie swieci (Microsoft ma exclusive'a na Dead or Alive - nie ma Dead or Ailve nie ma exclusive'a, a Tecmo ma wiecej hajsu). A gadki Itagakiego kiedy zostal zapytany, czy nowe DOA wyjdzie na PS3, a on odpowiedzial - ze konsola M$ jest najlepsha, a pozatym nie zawiodlby swoich fanow, mozemy wcisnac miedzy bajki.
Oczywiscie, ze moge sie bawic tak jak mowisz (kupowanie/sprzedawanie/sranie/(pipi)anie), ale chyba nie o to chodzi nie?
Zreszta narazie nic poza tym scanem nie widzialem, nikt nie trabi o tym jakos strasznie, nawet nie wiem czy ten magazyn to Famitsu, wiec jeszcze nie wsyztsko stracone. Moze to tylko plotka, ot taka jak kiedys Vince, w Fight Clubie (dzial gazety konkurencyjnej ;p) napisal, ze T5 zmierza na Xboxa czy cos.
Grizzly
13 01 2006, 14:48
omg, nie spodziewalem sie ze taka zawisc moze siedziec w ludziach Oo Ja tam sie ciesze ze DOA wyjdzie na PS3 (mam nadzieje

), gdyz duzo wiecej osob bedzie moglo pograc w ta zapewne bardzo dobra gre.. Tak samo cieszyl bym sie gdyby tekken wyszedl na x'a - wiecej grajacych ludzi = wyzszy poziom.
PS: Ale masz DOA oczoje|bny napis w sygnaturce jak oglada sie ja przy wlaczonej skorce forum Black Night

Nie da sie na to patrzec dluzej niz 3 sekundy Oo

PS2: Jak zaczalem pisac tego posta to ostatnim byla wypowiedz DOA - moj post odnosi sie glownie do slow Dabmana...
niechodzi mi o zawisc tylko oto ze mam 17 lat i niemam 2500PLN zeby kupowac po kazdej konsoli... jak gram w crazy taxi/doa/jsr to sory ale niekupie dla kazdej z tych gry 1 konsole !! kiedys bylem mega fanem mk i co? i kupilem dreamcasta !! poczym okazalo sie ze konsolka siadla za jakis czas... bezsens maly:/ naszczeascie odnalazlem takie szpile jak doa i ct no i oczywiscie jsr... ale sorx !! jak ktos gra w doa i np. ma sobie te doa3 na x'a patrzy a na ps3 wychodzi remake doa3 to co robi? zbiera kase by pograc w tego remake... i czuje sie zawiedziony ze to bedzie exclusive na inna platforme:/ maly bezsens !! padkowac dozo kasy na 1 gre... a tylko dlatego ze ktos olewa swoich fanow i wypuszcza tytul na kilka platform mimo iz byl on zamierzony od poczatku do konca na 1 platforme !!
Godna podziwu naiwność.

Myślisz, że ktokolwiek robi coś "dla fanów"? Dla pieniędzy się to robi. Nawet jeżeli ludzie pracujący bezpośrednio nad grą ogłaszają, jak to kochają graczy, to firma wprowadzająca dany tytuł na rynek już się postara, żeby jak najwięcej kasy wyciągnąć... Charytatywnie mają pracować?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.