heyhe... czemu tak niezrobia z tekkenem i niewypuszcza go na ds'a? przeciez najlepiej sprzedajaca sie konsola...

pomysl zanim cos powiesz:/
QUOTE(Dabman @ 13 01 2006, 15:24)

heyhe... czemu tak niezrobia z tekkenem i niewypuszcza go na ds'a? przeciez najlepiej sprzedajaca sie konsola...

Sam pomyśl, dziecko... Sensowne bijatyki wychodzą najpierw na automaty - myślisz, że ktoś kupi konwersję na handhelda? Po co ja się w ogóle męczę. Sorry, ale jak ktoś ma 17 lat, to i tak (pipi) wie - możesz sobie pisać co tam chcesz, małe szanse na to, że będziesz mieć rację.
QUOTE(GLC @ 13 01 2006, 17:33)

QUOTE(Dabman @ 13 01 2006, 15:24)

Sam pomyśl, dziecko... Sensowne bijatyki wychodzą najpierw na automaty - myślisz, że ktoś kupi konwersję na handhelda? Po co ja się w ogóle męczę. Sorry, ale jak ktoś ma 17 lat, to i tak (pipi) wie - możesz sobie pisać co tam chcesz, małe szanse na to, że będziesz mieć rację.

niewiem, jakos niewidzialem zadnej czesci doa na automaty poza 1 i 2... wiec niewiem jak to sie ma do tego co napisales... moze myslisz ze kazdy ma w domu automat?
nie versal
13 01 2006, 15:40
Mnie drażni fakt że Doa może wyjść na Ps3 , fani sony będą mieć Tekkena i Doa tak nie może być !!! A założe sie że Tekken będzie exlusive na Ps3 żeby było sprawieldiwie powinien tekken tez wyjść na X360 ale założe sie że tak nie będzie
Po pierwsze, zwróć uwagę na frazę "sensowne bijatyki".
Po drugie, wzmianka o automatach - jeśli masz super grafikę, animację i dźwięk w arcade, to kupisz jakąś brzęczącą biedę na mały ekranik DS?
Nie no fakt zapomnialem... watek o DoA... a 1 sensowna bijatyka to Tekken sory GLC ale widze ze zabardzo niewiesz co naprawde mowisz... SENSOWNE !! fakt doa niejest sensowna bo niejest od namco... ehh szkoda slow:/
"Sensowne bijatyki" to nie jest liczba pojedyncza, a Tekkena sam dałeś jako przykład...
Z sensownych bijatyk na automaty to juz niedlugo tylko VF bedzie wychodzic. Bezsensowne bijatyki zaczynaja coraz czesciej miec start na domowych platformach. Ot, znak czasow.
QUOTE(Dabman @ 13 01 2006, 15:59)

zdaje mi sie ze to cios po nizej pasa dla posiadaczy xow;/
Jaki "cios poniżej pasa"? Niby dlaczego? Jaką różnicę Ci to robi czy gra jest na jednej czy na kilku konsolach? Trzeba mieć siano we łbie żeby dochodzić do takcih wniosków...
QUOTE(Infinite @ 13 01 2006, 16:43)

A gadki Itagakiego kiedy zostal zapytany, czy nowe DOA wyjdzie na PS3, a on odpowiedzial - ze konsola M$ jest najlepsha, a pozatym nie zawiodlby swoich fanow, mozemy wcisnac miedzy bajki.
Itagaki nigdy nie twierdził, że konsola Microsoftu jest lepsza od konsoli Sony (jeśli już to jedynie w kwestii łatwości "programowania"), co więcej od początku narzekał na małą ilość miejsca na DVD. Poza tym, nawet jeśliby rzeczywiście stwierdził że XO jest lepszy od PS3 - co to ma wspólnego z wydaniem DOA na tą konsolę?
Co do Twojego stwierdzenia, że gdyby nie gry Tecmo to w strone Xboxa nawet byś nie spojrzał. W sumie powinieneś się cieszyć, nie? Będziesz miał swoją ulubioną serię na swojej ulubionej konsoli a nowego Xboxa możesz kompletnie olać... Jak kupiłeś - sprzedaj, jak nie kupiłeś poczekaj troche, kup PS3 i masz problem z głowy.
QUOTE(Ozi @ 13 01 2006, 18:47)

QUOTE(Dabman @ 13 01 2006, 15:59)

zdaje mi sie ze to cios po nizej pasa dla posiadaczy xow;/
Jaki "cios poniżej pasa"? Niby dlaczego? Jaką różnicę Ci to robi czy gra jest na jednej czy na kilku konsolach? Trzeba mieć siano we łbie żeby dochodzić do takcih wniosków...
QUOTE(Infinite @ 13 01 2006, 16:43)

A gadki Itagakiego kiedy zostal zapytany, czy nowe DOA wyjdzie na PS3, a on odpowiedzial - ze konsola M$ jest najlepsha, a pozatym nie zawiodlby swoich fanow, mozemy wcisnac miedzy bajki.
Itagaki nigdy nie twierdził, że konsola Microsoftu jest lepsza od konsoli Sony (jeśli już to jedynie w kwestii łatwości "programowania"), co więcej od początku narzekał na małą ilość miejsca na DVD. Poza tym, nawet jeśliby rzeczywiście stwierdził że XO jest lepszy od PS3 - co to ma wspólnego z wydaniem DOA na tą konsolę?
Co do Twojego stwierdzenia, że gdyby nie gry Tecmo to w strone Xboxa nawet byś nie spojrzał. W sumie powinieneś się cieszyć, nie? Będziesz miał swoją ulubioną serię na swojej ulubionej konsoli a nowego Xboxa możesz kompletnie olać... Jak kupiłeś - sprzedaj, jak nie kupiłeś poczekaj troche, kup PS3 i masz problem z głowy.
'...itz beter system or plejstejszyn tu' - napisane z mega pasja i akcentem !!
to sluchac mniedzy innymi jak skonczysz doa2u i tam jest filmik w booster menu !! better - leprzy !! hmm? cos wiecej?
a co do ciasno we lbie hmm... to masz sony? to sie ciesz... bo jestem ciekaw jakbys sie czul gdyby nagle wyszedl tekken5;dr na x'a a na ps2 nie... 'bo to tylko kilka postaci etc...' - moze teraz zrozumiesz oco biega...
Brawo!!! DOA zaatakuje na PS3. Xbox360 do kosza.
P.S. Tekken, Soul Calibur, Virtua Fighter i DOA for PS3!
QUOTE(Memory @ 13 01 2006, 20:59)

Brawo!!! DOA zaatakuje na PS3. Xbox360 do kosza.
nieciesz sie !! mam nadzieje ze to tylko dowcip na 13 piatek...

ale bardo hu

owy
bo jakos watpie ze Bill pozwolil by sobie na cos takiego...

mam taka nadzieje !!
http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3147036 - uff
Infinite
13 01 2006, 19:49
QUOTE(Ozi @ 13 01 2006, 18:47)

Wyprzedzasz Stary fakty i chyba uznales moja wypowiedz, za jakas prowokacje w strone X'a a nie slusznie. To ze PS3 bedzie jest moja ulubiona konsola, tez troche przeciagnales, bo ja owej (ulubionej konsoli) nie mam. A stwierdzenie odnosnie mojego zaintersowania X'em bylo prawdziwe, bo porpostu na dluzsza mete nie ma gry (procz gier, ze stajni TN) ktora by mnie na ta konsole interesowala.
Odnosnie tego co powiedzial Itagaki - to bylo troche wyolbrzymione z mojej perspektywy. Uzylem slowa najlepsha, zeby uogolnic swoja mysl (nie chcialo mi sie pisac ;p) Zreszta wazna, byla druga czesc tego zdania...
[EDIT]
Jeszcze odnosnie "frazy sensowne bijatyki" - pffffffff... that's all ;p
Może wyjsć na PS3 - nie obrażę się

.
QUOTE(Aramis @ 13 01 2006, 21:50)

Może wyjsć na PS3 - nie obrażę się

.
Ale nie wyjdzie:
http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3147036
niechcialo mi sie samemu meczyc i przepisywac tlumaczenia tego tekstu, lecz ktos to zrobil z xboxonline ( koment ) i postanowilem go wkleic.
"22:23:45 - 13 Stycznia 2006 (xelloss)
Przepraszam, że jestem taki okrutny i wklejam po angielsku.

Niedobry ja.;[ a tak na poważnie to tak czy siak to przetłumaczyłem, więc wklejam tutaj moje tłumaczenie: "Ostatnio oświadczenie PR firmy Tecmo of Japan oznajmujące, że dwie gry Dead or Alive idą na PS3 spowodowało wielkie dyskusje na forach internetowych. W niedawnym oświadczniu PR pochodzącym z ostatniego Famitsu pojawia się sformułowanie "...dwa następne tytuły DoA na PS3". Czytając to, fani byli wszędzie zszokowani. Jak seria tak długo przywiązana do Microsoftu mogła nagle przeskoczyć na platformę Sony nie z jedną, ale dwoma grami DoA? Cóż, odpowiedź na to jest w tym samym cytacie.Oświadczenie PR brzmi jak następuje "Odnosnie naszych spostrzeżeń co do następnej generacji konsol, nie mamy naprawdę wystarczająco wiele informacji o PS3 czy Revolution w tej chwili. Z drugiej strony, myślimy że system online Xboksa 360 naprawdę podgrzeje mecze więc zaplanowaliśmy dwie gry na PS3". Jak każdy może wyczytać z powyższego cytatu, prawda jest łatwa do znalezienia. Ktoś musiał zrobić błąd i przez przypadek wpisać PS3 gdzie miał wpisać Xbox 360. Chyba że na PS3 działa w jakiś sposób Xbox Live... ale nie bardzo widzimy, aby tak się miało stać." Lepiej, Seb?

"
Uff jakie to szczescie:P
Hamtaro
19 01 2006, 00:54
Witam.
Pierwszy oficjalny (chciałoby się powiedzieć historyczny) turniej online w Dead or Alive 4 już za nami. Więc zapraszam do obejrzenia pojedynków z tej batalii.
http://xbox360.gamedaily.com/game/videos/?gameid=2646Na czołowych miejscach uplasowali sie:
1. JustOwnin (Hitomi)
2. Black Mamba (Lei Fang)
3. Shin RyuJin (Jann Lee)
Walk nigdy za wiele więć tym bardziej zachęcam do oglądania
Pozdro.
Widzisz Trem, twoja lala dalej "daje radę";].
Hitomi pierwsza...albo ta gra jest tak (pipi)i$%e zbalansowana, albo Hitomi to teraz top:P. No nic zasysamy walki:).
QUOTE(Dabman @ 14 01 2006, 01:22)

myślimy że system online Xboksa 360 naprawdę podgrzeje mecze
Fajnie ten koleś tłumaczy
QUOTE(Hamtaro @ 19 01 2006, 00:54)

2. Black Mamba (Lei Fang)
To Miłoń gra już w DoA4?
QUOTE(Aramis @ 19 01 2006, 01:47)

Hitomi pierwsza...albo ta gra jest tak (pipi)i$%e zbalansowana, albo Hitomi to teraz top:P. No nic zasysamy walki:).
A Hitomi kiedykolwiek byla slaba?

Ech, dawno nie gralem.
Za podkradanie avatarow, sigow i podpisow to ja ci pozwe gdzies Aramis, tylko wymysle gdzie
Czy jestes zadowolny, ze DOA nie wyjdzie na PS3?
Tecmo jest obecnie w fazie developingu, oczywiście z myślą o produkcje Sony zostanie ujawniony już niebawem.
Chym dziwne te walk iz tego turnieju. Black Mamba nie wykorzystuje w swojej grze nic z tego co napisał na forum. Zapomina nawet czasem o jugglach.
Aramis: Hitmoi zawsze była dobrą postacią, niestety była też sprwiedliwa, a niestety postacie sprawiedliwe najlepsze niesą;
Czy jestes zadowolny, ze DOA nie wyjdzie na PS3?
Nie bo przeszedl bym gre na ixie po czym sprzedał i kupił lepiej ( zapewne ) nafaszerowaną bonusami wersje na PS3
Infinite
19 01 2006, 20:40
QUOTE(Memory @ 19 01 2006, 19:15)

Tecmo jest obecnie w fazie developingu, oczywiście z myślą o produkcje Sony zostanie ujawniony już niebawem. ;)
Tecmo - nie Team Ninja... Zasadnicza roznica tu jest...
QUOTE(Genra @ 19 01 2006, 20:25)

Aramis: Hitmoi zawsze była dobrą postacią, niestety była też sprwiedliwa, a niestety postacie sprawiedliwe najlepsze niesą;
Nom ale ważne ze wygrała;].
Z drugiej strony Ayane nic ciekawego nie pokazała. Lei fang w okularach wyglada spoko:D, a Janek to kozak totalny - nowe seryjki i rzut wyglądają conajmniej genialnie.
Vince: nic nie ukradłem tylko..pożyczyłem na potrzeby swojego zdjęcia:P.
Jeżeli jego właściciel się upomni wtedy no problemo - zmienię

.
Hmm możęcie mi polecić jakiś sklep wysyłkowy np z USA, gdzie można ta gre w miare tanio kupic ?? Bo u nas na allegro chcą za nią od 259 do 299zł (sic!). Wersja PAL i tak wymaga PAL60 (można o tym przeczytać na stronce www.xbox.com ; czyli ta gra nie ma WOGÓLE obsługi 50Hz) wiec różnic pomiędzy PALem a NTSC nie ma żadnych, a gra nie ma blokady regionalnej wiec najrozsądniej byłoby ja sporwadzić z USA (wysyłka pewnie ok 16 zł, gra 184 zł = 200zł .
Widziałem kilka walk i sama gra zrobiłą na mnie ogromne wrażenie.
Może być swietną turniejówką.
Oby tylko w Polsce jej popularność pozwalała na organizację takich imprez.
Jak odkryję jeszcze kilka smierdzących błedów w SC3, to może i zmienię na DOA4. No filmiki dosłownie poezja.
BTW: Ta muza to z samej gry?
Infinite
26 01 2006, 07:46
QUOTE(PePeP @ 25 01 2006, 21:41)

Hmm możęcie mi polecić jakiś sklep wysyłkowy np z USA, gdzie można ta gre w miare tanio kupic ?? Bo u nas na allegro chcą za nią od 259 do 299zł (sic!). Wersja PAL i tak wymaga PAL60 (można o tym przeczytać na stronce www.xbox.com ; czyli ta gra nie ma WOGÓLE obsługi 50Hz) wiec różnic pomiędzy PALem a NTSC nie ma żadnych, a gra nie ma blokady regionalnej wiec najrozsądniej byłoby ja sporwadzić z USA (wysyłka pewnie ok 16 zł, gra 184 zł = 200zł .
Radze Ci kupic na alllegro, bo wysylka z USA kosztuje "troche" wiecej niz 16 zl.
to doa4 miala juz premiere pal? bo widze od kolesia na allegro PAL !!
QUOTE(Dabman @ 26 01 2006, 09:07)

Nie miało, ale gra jest region free.
tylko ze ten koles jeszcze tej gry nie ma

Jestem jednym ktory zamowil ta gre i pozniej (po fakcie) byl laskaw mi powiedziec ze dopiero ja zamowil i jeszcze jej nie mial. Tak wlasnie czekam sobie juz ok 1,5 tygodnia O_o ehh szkoda gadac... Ale gra jest w 100% region free, a PALowa wersja ma premiere jutro
QUOTE(DOA @ 26 01 2006, 11:33)

tylko ze ten koles jeszcze tej gry nie ma

Jestem jednym ktory zamowil ta gre i pozniej (po fakcie) byl laskaw mi powiedziec ze dopiero ja zamowil i jeszcze jej nie mial. Tak wlasnie czekam sobie juz ok 1,5 tygodnia O_o ehh szkoda gadac... Ale gra jest w 100% region free, a PALowa wersja ma premiere jutro

chym interesujace, sprawdzałęm na kilku stronach, ale żadna nic niewie o jutrzejszej premierze.
QUOTE(Genra @ 26 01 2006, 11:25)

QUOTE(Dabman @ 26 01 2006, 09:07)

Nie miało, ale gra jest region free.
to otym ze niema zabezpieczen regionalnych to wiem... ale na allegro ktos wystawil 'PAL!!' wiec juz mnie to zmylilo...
Dziś jest premiera 27.01. Pisalo o tym w kilku serwisach. Co ciekawe ponoć PAL działa tylko w PAL 60 - gra wogóle nie obsługuje 50 Hz. Już zamówilem. Może jutro będe miał. Co do wysyłki to z Australii kosztuje poniżej 20 zł wiec jeśli z USA jest drożej to nie mam pojęcia dlaczego bo to dużo bliżej jest.
Infinite
27 01 2006, 14:41
No ja wlasnie troche pogralem w ta gierke i powiem tak - zostalem zownowany, przezuty, wypluty i od tej chwili nic napewno nie bedzie takie samo. Ale moze po kolei:
Po pierwsze - prosba do tych, ktorzy twierdza ze nowy Dead graficznie niczym sie nie wybija - zagrajcie, bo DOA4 zjada DOAU na sniadanie. Ultimate, przy czworce wyglada jak DOA2 przy DOA3 (sorry, moze troche przesadzam, ale zostalem kompletnie zryty) To zupelnie nowa jakosc (a dodam, ze gram na zwyklym ruskim TV firmy krzak, ktory prawdopodobnie niema nawet 100 MHz). Gra wyglada oblednie IMO, animacja ciosow jest prze(k.u.r.e.w.s.k.o)piekna i zaden filmik na niecie nie oddaje chociaz w 50 % tego, co sie dzieje na ekranie. Tyle odnosnie grafy.
Jesli chodzi o gameplay - Ci ktorzy dotad grali w DOA, beda musieli sie na nowo ogarnac, bo te zmiany w systemie troche ja skomplikowaly. Zapomnijcie tez o jakimkolwiek reversowaniu na pale. Przyznam, ze mialem spore problemy z przejscie strory mode'a, Kasumi (a poziom trudnosci defaultowo chyba na normalu jest). Tak pozatym Alpha-152 to przegieta suka i nie malo kurew polecialo, kiedy do niej pierwszy raz dotarlem ;)
Co do nowych postaci - od Gejczyka (a.k.a Eliota) czuc power i jest raczej n00b friendly (czy n00b killer to sie okaze ;), Kokoro napewno nie jest postacia dla poczatkujacych, a Lisy nawet nie sprawdzilem.
Jesli chodzi o stare, to niktore zostaly gruntownie pozminiane, w miejsce starych ciosow poszly nowe, a starych zagran niema wogole. Taki Hayabusa, stal sie bardziej.... elastyczny (kiedy pierwszy raz zagralem na kompa prowadzacego go, nie ogarnialem co sie dzieje - znika, lata i robi inna brzydkie rzeczy).
Ogolnie trzeba cos wiecej pograc, zeby mozna bylo sie wypowiedziec o pozostalych.
No i jedno jest pewne - nie ma w tej chwili na rynku, bardziej efektownej bijatyki niz DOA4.
Aha - Lajfik na PALowskiej konsoli z gra w NTSC (bo taka mam) smiga spokojnie.
Hamtaro
27 01 2006, 22:24
No ja wlasnie troche pogralem w ta gierke i powiem tak - zostalem zownowany, przezuty, wypluty i od tej chwili nic napewno nie bedzie takie samo. Ale moze po kolei:
Po pierwsze - prosba do tych, ktorzy twierdza ze nowy Dead graficznie niczym sie nie wybija - zagrajcie, bo DOA4 zjada DOAU na sniadanie. Ultimate, przy czworce wyglada jak DOA2 przy DOA3 (sorry, moze troche przesadzam, ale zostalem kompletnie zryty) To zupelnie nowa jakosc (a dodam, ze gram na zwyklym ruskim TV firmy krzak, ktory prawdopodobnie niema nawet 100 MHz). Gra wyglada oblednie IMO, animacja ciosow jest prze(k.u.r.e.w.s.k.o)piekna i zaden filmik na niecie nie oddaje chociaz w 50 % tego, co sie dzieje na ekranie. Tyle odnosnie grafy.
Jesli chodzi o gameplay - Ci ktorzy dotad grali w DOA, beda musieli sie na nowo ogarnac, bo te zmiany w systemie troche ja skomplikowaly. Zapomnijcie tez o jakimkolwiek reversowaniu na pale. Przyznam, ze mialem spore problemy z przejscie strory mode'a, Kasumi (a poziom trudnosci defaultowo chyba na normalu jest). Tak pozatym Alpha-152 to przegieta suka i nie malo kurew polecialo, kiedy do niej pierwszy raz dotarlem

Co do nowych postaci - od Gejczyka (a.k.a Eliota) czuc power i jest raczej n00b friendly (czy n00b killer to sie okaze

, Kokoro napewno nie jest postacia dla poczatkujacych, a Lisy nawet nie sprawdzilem.
Jesli chodzi o stare, to niktore zostaly gruntownie pozminiane, w miejsce starych ciosow poszly nowe, a starych zagran niema wogole. Taki Hayabusa, stal sie bardziej.... elastyczny (kiedy pierwszy raz zagralem na kompa prowadzacego go, nie ogarnialem co sie dzieje - znika, lata i robi inna brzydkie rzeczy).
Ogolnie trzeba cos wiecej pograc, zeby mozna bylo sie wypowiedziec o pozostalych.
No i jedno jest pewne - nie ma w tej chwili na rynku, bardziej efektownej bijatyki niz DOA4.
Brawo Infinite widze że dziobałeś co nie co przy DOA4 i dobrze. Uświadomiłeś nam że ta gra ma wielką siłę przebicia i słowa zachwytu nad nia wcale nie są rzucone na wiatr. Ehhh troche Tobie zazdroszczę że możesz zacząć pogrywać i trenmować bo naprawdę ta gra jest tego napewno warta.
Pozdro.
Hehe byłem widziałem grałem

Co prawda mimo iz pad jest 3 razy lepszy niż stary to i tak się w bitki nie da grać

Gra jest szybsza rzuty przebijają ciosy

jakieś sabaki okizame, stare dzagle nie siedzą np, t+P,P, P+K i dalej już nic nie siedzi u Brada, g/t+K Kryśki nie dzagluje już chyba w ogóle

jej postawa jest uber cool, Zak się prezentuje bardzo ok jak na razie.Co prawda Bass już nie ma dzagla ale pasek spada jakoś szybko

Dużo zmian

A że niestety nie moge się zabukować u Infinite'a na dłużej

to no cóż życie

Kokoro daje rade Lisa też.
NemoKOF
28 01 2006, 02:51
Infinite, moze jakies party u mnie jak bedzie chwilka czasu?? Chetnie bym obejrzal ta gre jak sie tak rozplywacie
No fajniutka jest. System wygląda na bardzo dopracowany. Grafa też niczego sobie, a to przecież na malutkim starym TV.
Z Party to chyba Wam nie wyjdzie, chyba że dokupicie pada; albo i 3 do gry w Taga.
Tylko, że pad do bijatyk niewiele lepiej od starej Eski się sprawdzą. Albo pozostaje kupić Stick(i) Hori, albo czekać na przejściówki.
No ja wlasnie wczoraj dostalem swojego Dead'a 4

I powiem tak, Jezeli chodzi o grafe to nie bede robil reaplayow (Bo to co powiedzial Infinite jest w 100% prawda). Natomiast co do gameplayu to hmm troche mnie zrazil fakt ze kiedy chcemy zrobic jakis combo throw.... to mozemy o tym zapomniec

Po zaczeciu przeciwnik sie wyrywa, i nie ma (na wyzszym levelu) mozliwosci zrobic cobma

Ale za to kompowi wychodzi to az za dobrze :[ baardzo moim zdaniem jest trudno uciec z combo throwa

Druga sprawa to ALPA.... TO JEST CHORE

Ok rozumiem, niech se bedzie w story, ale whay w Time'e??!! To pieprzy wszystko! Cala przyjemnosc z grania

Ehh (tak jak u Infinite) TO POPROSTU WREDNA SU.A :[ Inna sprawa jest combo throw Hayate, ktory moim zdaniem nie jest wykonalne LoL A jezeli chodzi o nowe postacie to musze powiedziec ze rozczarowalem sie na + jezeli chodzi o Eliota, jest naprawde dobry. Kokoro jest swietna, ale rzeczywiscie, trzeba posiedziec nad nia dlugo

Lisa oki ale... nie tak sqteczna moim zdaniem jak reszta nowych. Co do STORY, to zeby nie robic spoylerow to powiem tylko jedno, jak przechodzilem bylem baaardzo zadowolony itp ahy ohy, ale dopiero jak przeszedlem STORY Helena.... Jezuuuu poprostu genialnie dla fanow tej gry

a jej filmik wymiata !!! No nic, jak by byly jakies pytania to nie ma problemu, walcie

A ja ide hmm troche strojow poodkrywac o ile siorka mi da pograc wreszcie dluzej

Sija
DOA jaka masz wersje ?
Jesli PAL to jaki jezyk jest w grze ?
idzie wkoncu w doa4 wyrwac sie z counterow?
Co do multisów to da się zrobić tak aby nikt sie nie wyrwał:]Po prostu zasada jest taka że jak się włącza okienko na kolejny segment to masz od razu możliwość ucieczki kto pierwszy ten lepszy.I jak ktoś sie nauczy robić kolejny segment w pierwszej możliwej klatce (taki mały jf

) to nie ma bata żeby ktoś się wyrwał nawet komp no chyba że oszukuje

Z reversów/counterów nie da się wyrywać.
Infinite
28 01 2006, 10:48
Nemo, co do Twojego pytania to chetnie, ale jakos srednio mi sie widzi granie w wiecej osob na jednym padzie...
Ja mam NTSC

Co do tego co mowisz Reset to moze i masz racje

musze sprawdzic, ale powiem szczerze ze widac duuza roznice jezeli chodzi o to z reszta czesci DOA... Niekoniecznie na + no ale nic... Trzeba cwiczyc LoL
Dziś mi doszła paczka. Gra wygląda bardzo dobrze, ale na monitorze widać czasami "ząbki" przy róznych obiektach jak trawa itp. Troche to psuje ogólne wrażenie, przydałby się filtr lekko zmiękczający obraz. Mimo wszystko gra wygląda super, choć chyba większe wrażenie zrobił na mnie PGR 3.
Grafa cieszy oko bardzo, naprawde nie myslalem, ze zauwaze roznice w stosunku do jakze wypasionych poprzednich czesci, ale mile sie rozczarowalem. Zmiana systemu juggli / stunow / scian / okizame / guard crushy / przewag i karalnosci, powrot reversow z DOA2U, przyspieszenie rozgrywki, poprawienie animacji oraz zmniejszenie dmg z pojedynczych ciosow - wszystko wydaje mi sie posunieciem przemyslanym. Trzeba sie na nowo przyzwyczajac, na nowo uczyc. To samo jezeli chodzi o nowa konstrukcje aren oraz ruchome obiekty na nich. Baaardzo pozytywne wrazenie jezeli chodzi o nowe postacie, ich animacje, wyglad ciosow, prezentowane style. O dziwo najlepsze wrazenie zrobil na mnie Eliot, chlopak, ktorego mialem nieznosic - tymczasem to jak sie rusza to poezja po prostu. Stara gwardia nie ma sie czego wstydzic. Bogini Ayane dostala maase nowych rzeczy - od nowych ciosow, poprzez rzuty do nowych przejsc. Z tego co widzialem Hayate, Hayabusa, Hitomi i Jann Lee beda ostro mieszac. Zack, Christie, podobno tez. W ogole wszyscy beda mieszac - kazdy praktycznie dostal postawy, przejscia po ciosach, uskoki na bok, ciosy z uskokow. Co jest wazne - gra jest dopracowana - gdy jest arena z niskim sufitem albo blisko jest krawedz, dany rzut / zagranie zmienia sie, czasem calkowicie, tak zeby wszystko wygladalo cacy, nie ma bezsensownego wylatywania z przeciwnikiem z areny. Cieszy dodanie "ruchomych" postaw czy nowych tauntow. Design niektorych postaci zostal zmieniony, o nowych strojach i arenach pisac nie trzeba. Dlugie wlosy niektorych postaci czasem nieszczesliwie przenikaja, ale nalezy wziac pod uwage, ze TM staraja isc do przodu i caly czas pracowac nad nowymi rozwiazaniami, na pewno wyglada to lepiej niz sztywne wlosy w innych grach. Tryby gry te same + masa internetowych badziewi, ktorych nijak bylo sprawdzic. Co tu duzo mowic. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony gra jako caloscia - szczerze mowiac obawialem sie o nia w niektorych aspektach, ale nie bylo trzeba. Nie widze absolutnie zadnych niedociagniec jak na razie. Malo gralem, zamierzam wiecej. Inni powinni sie uczyc od TM, juz od dawna.
No dzisiaj się zrobiło ćwiczonko paroma postaciami i niezły szok szczególnie jeśli chodzi o Zaka

Trem i ja byliśmy w niezłym szoku co robiono z ta postacią.Po krótce wygląda jak połączenie Bruce'a ze Setfanem

plus mase przejść do postaw we wszystkie strony po każdym prawie ciosie lol ma multisy Bruce'a jego taunt to mistrzostwo świata

Co do Brada to go nieźle dopasili tylko grawitacja jak na razie go troche karci.Jego zwykłe rzuty z postaw to holdy czyli przebijają ciosy dostał rzuty na kucnietego z postaw.Po t+P,P ma zejście do dołu jeszcze taki specjalny side step.Z t+K (chyba

) z postawy ma wślizg z catch throwem (miazga

) Pododawali mu kontynuacji trochę np po g/p+P,P ma jescze jednego puncha.Kryśka straciła swojego catch throwa na low
Ta gierka masakruje
Wow, grafa faktycznie daje radę, jednak to nie ona sprawiła opad szczeny do samej ziemie. Po krótkim graniu mozna stwierdzić że zmiany systemowe poszły w doskonałym kierunku. W każdej akcji czuć potencjał, wzasadzie każdą sytuacje można rozwiązac na kilka sposobów. Zmiany w postaciach w większosci wypadków sa bardzo dobre.
Zack: Reset napisał w zasadzie wszystko, niesamowite mozliwości mieszania postawami, perfekcyjny taunt na rewersujacych i chyba najlepsza animacja w całym DoA4.
Hayate: Ninjas jak zwykkle masakruje wybiciami, bardzo szybki i prioytetowy. Jego nowa postawa wystepujaca w dwóch wariacjach, jedna to dash do przodu i druga salto w tył i dopiero dash do przodu, całkowicie kompletna oferująca niezłe możliwosci mieszania. Multis jakby z kosmosu jeżeli chodzi o stopień tródności wykonania, występuje teraz w dwuch wersjach ( na planszy z sufitem i bez sufitu). Niestety na pierwszy rzut oka osłabiono mu same juggle, ale napewno coś da sie wymyślić

Leifang: Tu niestety minus, mało nowości, jedynie kilka serii dostało nowe kontynuacje, nowych ciosów jak na lekarstwo. Osłabione punche i mozliwosci parowania ciosów. Jedyna ciekawą nowością jest p+P+K będące teraz sabaki na ciosy na high.
Hitomi: Tu zdecydownie lepiej. Postać dysponująca chyba najwieksza ilosci chargy. Jej kombosy teraz są jeszcze cięższe do rewersowania dzięki nowym kontynuacjom, Sporo nowych stringów i ciekawie wygladajace pary na punche.
Jann Lee: Ten jak zawsze w formie. Postawa dosc biedna, ale wsumie szyki odskok do tyłu moze być uzyteczny. Nowy rewelacyjny rzut, spore mozliwosci jugglowania (g/p+K podbija zdecydowanie wyżej), po p+T prawdopodobnie brak gwarantów:(. Kilka nowych ciosów, jak u Hitomi sporo ataków chargowanych.
Kokoro i Elliot: Ciężko cos powiedzieć o postaciac po tak krótkim graniu. Elliot dysponuje niestety zaledwie sześćdziesięcio kilkoma ciosam. Ma fajne setupowe rewersy na mid i duzo seri. W wszystkich ciosach wyraźnie czuć power. Kokoro zdecydowanie bardziej rozbudowana, bardzo duże możliowści z BT, fajne rzuty wyprowadzane momentalnie po ciosach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.