Infinite
28 01 2006, 19:34
Pytanie do ludzi ktorzy maja juz gre - moze jakis Lajfik dzisiaj?
Probowalem cos pograc, z amerykancami, ale lagi mialem nie do zdzierzenia.
NemoKOF
28 01 2006, 20:37
Czy nie ma 2 wlascicieli Xboxa 360 w Wawie? No przydalby sie jeszcze jakis padzik zeby pograc.
Mozna zagrac, ale ostrzegam że cienki jestem

Grałem kiedyś troche T5 i SC2 natomiast w DOA cieński jestem, dopiero się ucze. Jestem ciekaw czy jak się utworzy gre i kogoś zaprosi czy będą mniejsze lagi. No i czy wogóle tak się tak zrobić bo się na tym nie znam. Ponoć spectators strasznie lagują a chyba nie ma możliwości ich zbanowania.
QUOTE(NemoKOF @ 28 01 2006, 20:37)

Czy nie ma 2 wlascicieli Xboxa 360 w Wawie? No przydalby sie jeszcze jakis padzik zeby pograc.
Zapytam znajomego, bo zdaje się, że ma
Infinite
28 01 2006, 21:42
Trem kupuj ta konsole i jedziemy ;>
- EDIT - PePeP - jak cos to zagadaj, na gg czy cos to sie ustawimy. Musze sprawdzic jak mi Lajfik chodzi z polakami, bo narazie to kara ;/
NemoKOF
28 01 2006, 21:48
Jak jeszcze jakas fajna bitka wyjdzie to sam sie zastanowie

Bede musial tylko sprawic zeby moj stick z nia dzialal a to nie bedzie ani latwe ani tanie
EDIT - PePeP - jak cos to zagadaj, na gg czy cos to sie ustawimy. Musze sprawdzic jak mi Lajfik chodzi z polakami, bo narazie to kara ;/
Niebawem kupie DOA także bedzie okazja.
Poki co DOA ma TOREAD PL
QUOTE(Infinite @ 28 01 2006, 22:42)

Trem kupuj ta konsole i jedziemy ;>
Ejjj staram się, po dziesiejszym graniu jestem ciągle w szoku:]
Ja jestem w podwójnym szoku.
Raz, że zaszokowała mnie ta gra. Dwa, że SC3 jeszcze bardziej mnie zaszokował.
Szkoda tylko, że mieszkam w takiej norze, gdzie nawet przez Live cięzko pograć.
No i pad - mimo, ze genialny, to nie do bijatyk. Czekam na przejściówki lub dobre Sticki.
Ten Hori do DOA to na częściach sanwy oparty?
Infinite
29 01 2006, 00:01
No pad to w tym wypadku duzy problem, ale mam cicha nadzieje ze sprytni ludzie juz kombinuja, jak podlaczyc dualshocka do XO.
Co do sticka, zawsze mozna kupic tego X'owego i go odpowiedznio przerobic. Dla mnie jednak to zadna opcja, bo nigdy na galce nie gralem.
Swoja droga Nemo - jakbym Ci podrzucil pada (przewodowego afkors ;p) od 360 i duala, pobawilbys sie? ;)
QUOTE(Infinite @ 29 01 2006, 02:01)

No pad to w tym wypadku duzy problem, ale mam cicha nadzieje ze sprytni ludzie juz kombinuja, jak podlaczyc dualshocka do XO.
Co do sticka, zawsze mozna kupic tego X'owego i go odpowiedznio przerobic. Dla mnie jednak to zadna opcja, bo nigdy na galce nie gralem.
Swoja droga Nemo - jakbym Ci podrzucil pada (przewodowego afkors ;p) od 360 i duala, pobawilbys sie?

sory ja niedawno kupilem ps2... i gra w doa na dualu to porazka... na dreamcascie i x'ie swietnie... nawet na saturnie niezle sie gralo... ale na psx'ie w 1 i ps2 w 2 i hc to niejest to... jeszcze nawet niewidze jak manualnych klawiszy w menu wylaczyc...
swoja droga spodziewalem sie czegos wiecej... zeby gra byla na maxa rozbudowana/przebudowana, kazdy klawisz odpowiadajacy za kazda noge, reke ( cos ala tekken chociaz moglo byc tak jak jest... ) ale zeby dalo sie wyrwac z kazdego countera...
bo to co widzialem ciosy niczym z NG hayabusy i inne takie to jest masakra mega w py(pipi)e ale jednak to chyba zamalo aby kazdy fanboj tekkena i inne takie stwozenia sie przemogly do tej gry... ;]
sory ja niedawno kupilem ps2... i gra w doa na dualu to porazka... na dreamcascie i x'ie swietnie... nawet na saturnie niezle sie gralo... ale na psx'ie w 1 i ps2 w 2 i hc to niejest to
Chyba Cię bóg opuścił

. DS to najlepsze pady do bijatyk - w DoA3 grałem na "S"ce i jak przyjechałem do Wawy to pograłem kilkadziesiąt walk na dualu i naprawdę dual jest najlepszy.
No to może być jeszcze sprawa gustu, ale za to nie rozumiem jak można pisać że "fajnie się grało w bijatyki na padzie od Dreamcasta":).
Ja mam problem z tym padem od xbox360 - trudno mi precyzyjnie wybrać jeden kierunek, szczeglnie lewo/prawo tak żeby żaden "skos" się po drodze gdzieś nie w.p.i.e.p.r.z.y.ł. Może jestem za mało "zdolny manualnie" ale jakoś na dualu w T5 nie miałem takiego problemu. No i te spusty analogowe mają troche za mały opór, ale to już raczej do innego tematu jak PGR3 zagadnienie.
Grizzly
29 01 2006, 11:03
LOL W ogole stwierdzenie "fajnie sie gralo na padzie od Dreamcasta" jest przekomiczne

A DS jest zdecydowanie najwygodniejszym padem jesli chodzi o bitki, przynajmniej mi sie na nim najwygodniej/z najwieksza precyzja gra. Tak czytam co tu piszecie odnosnie tej gry i sam mam chrapke pograc kilka partyjek

Szkoda, ze to pewnie nigdy nie bedzie mialo miejsca
PS : Jak mowimy o DOA to na mysl mi przychodzi pewne pytanie ktorego jeszcze nikt tutaj nie zadal i nie napisal nic o zagadnieniu do ktorego sie odnosi (chyba). A wiec... faluja?

A jak tak to jak bardzo i czy naturalnie?
Infinite
29 01 2006, 11:09
Faluja, a jak bardzo, zalezy od tego jaki wiek sobie wpiszesz ;)
DS chujowy, a S'ka zayebista.. No ROTFL...
Jeszcze odnosnie rozbudowania Dabman - to to , ze w DOA masz punche pod jednym klawiszem i kicki pod drugi, nie czyni jej mniej rozbudowana. Kazda biajatyka, rzadzi sie wlasnymi prawami i szczerze mowiac, ja sie ciesze, ze nie przypomina tekkena (bo po co mi drugi?). A jesli sadzisz, ze rozbudowanie (skomplikowanie) gry, zalezy od klawiszologi (czyt. ilosc przyciskow ktorych uzywasz), to yyyy...
DOA4 jest najbardziej rozbudowana czescia i widac ze poszla w troche innym kierunku. Kazda postac ma w ch mozliwosci mieszania (vide Zack), co sprawia, ze zeby ogranac jedna postac naprawde na dluzej trzeba do niej przysiasc.
BTW
Badajcie to ;D Screeny co prawda, z DOAU, ale daja rade ;>
"X-BASS and friends"
http://i1.tinypic.com/mrptll.jpghttp://i1.tinypic.com/mrptsy.jpghttp://i1.tinypic.com/mrptza.jpghttp://i1.tinypic.com/mrpu3d.jpghttp://i1.tinypic.com/mrpu9i.jpghttp://i1.tinypic.com/mrpuer.jpghttp://i1.tinypic.com/mrpvte.jpghttp://i1.tinypic.com/mrpw5h.jpg
Co do klawiszologi to masz racje...tak sie skłąda że najbardziej złożona i "profesjonalna" bitka jaką jest VF4 ma tylko 3 klawisze - P, K, G. Ilość klawiszy w DOA jest OK choć mi się czasami jeszcze myli i robie rzut (którego w VF4, SC2 i T5 był na "sztabie") zamiast puncha albo coś w tym stylu.
Grizzly
29 01 2006, 17:18
A jaka jest w DOA klawiszologia? P, K, G, Revers?
Infinite
29 01 2006, 18:04
P, K, G... revers sie robi G + kierunek.
Zdarzył wam się juz ten słynny bug z nadpisaniem save'a ?? Ja bardzo uważałem ale chyba właśnie to zrobiłem ... jak uruchamiałem VS to konsola się mnie zapytała gdzie nagrać profil ... a przecież mój profil już tam powinien być ;/ no i odruchowo potwierdziłem i się nadpisał. Dziwne ponieważ to nie było świeżo po restarcie konsoli, tylko właśnie umyślnie się juz coś tam pobawiłem, stworzyłem profil dla kumpla itp. Ehhh mam nadzieje że szybko wypuszczą jakiegoś PATCHA bo ocipieć można.
NemoKOF
30 01 2006, 01:44
Odpowiadam na posta ifinita - wiesz, mozna sie pobawil, ale to bedzie to bardzo trudne

Lepiej zrobic sticka na bazie pada - duzo latwiej.
DO Cirexa - nie, stick od DOA4 nie jest na czesciach sanwy

Mozna go za to takimi zmodowac (jak dla mnie i tak lipa - sanwa ssie pale

)
Tu jest to
'cudo'. Proponuje obejzec dokładnie gałke zwłaszcza niektorym fanom hori sie to przyda choc watpie abym im to cos powiedziało ale mi mowi wszystko zwłaszcza druga fotka;P
Ja mam male pytanie do osob ktore maja DOA4. Chodzi mi konkretnie o to w jakich trybach mozna zapisywac Replay'e? Bo z siora staramy sie dojsc do tego ale niestety nie mozemy narazie grac Online wiec sam juz nie wiem w jakich trybach

Plis o pomoc
Infinite
30 01 2006, 13:48
W trybach online napewno. Nie wiem jak w versusie, bo jeszcze w niego nie gralem...
Infinite czy to prawda ze DOA laguje 0_0 ?
Imo mozesz zapraszac "kumpli" do gry ?
Infinite
30 01 2006, 14:07
U mnie lagi sa straszne. Byc moze to wina mojego lacza, ale nie da sie grac ;\
Czy mozna zapraszac graczy to nie wiem, bo nie tworzylem sesji... Jedynie podlaczalem sie do innych.
Czekam, na odzew kogos, kto ma ta gre, bo chce sprawdzic jak sie gra online z polakamii... Jak bedzie lagowac to wale XBL ;/
mam pytanie jak sie ustrzec skasowania save'a w doa4 bo własnie przymierzam sie do tej gry i czy oprócz tego buga sa jeszcze jakies problemy z gra?
Czy mozna zapraszac graczy to nie wiem, bo nie tworzylem sesji... Jedynie podlaczalem sie do innych.
Czekam, na odzew kogos, kto ma ta gre, bo chce sprawdzic jak sie gra online z polakamii... Jak bedzie lagowac to wale XBL ;/
Toread PL.
BTW: DOA podobno laguje w TAG'u...
Mysle ze to wina twojego lacza ; /
Jesli to wina gry to na 100% zrobia update.
a ja zadam inne pytanie
czy oplaca sie inwestowac w ta gre czas chodzi mi o to czy to jest bijatycka ktora mozna masterowac i korzystac z tego jakies profity vide tekken i kiedy sc2 czyli chodzi mi o to czy gra wystarczajaco zrownowazona
wiem ze wszytko jeszcze zalezy od popularnosci al enie chce grac w gre gdzie niegdy w zyciu nie bede na zadnym turnieju
Moim zdaniem tak, jest mocno zrównoważona, choć w stylu gry bardziej przypomina SC2 czy super przyśpieszonego i uproszczonego VF4 niz Tekkena 5, ale jak najbardziej jest tutaj sens masterowania, jakimś przypadkowym mashowaniem nie ma szans osiągnać dobrych rezultatów. Ja mam za to inne pytanie - Czy można odblokować to "wymyślne" kimono gejszy dla Kokoro ?? Ponieważ na necie czytałem że ma 7 kostiumów, odblowałem już je i wśród nich nie ma tego kimona. Pojawia się natomiast w scence jak przez dłuższy czas nie naciśniemy Start na ekranie tytułowym.
QUOTE(ion @ 31 01 2006, 09:54)

a ja zadam inne pytanie
czy oplaca sie inwestowac w ta gre czas chodzi mi o to czy to jest bijatycka ktora mozna masterowac i korzystac z tego jakies profity vide tekken i kiedy sc2 czyli chodzi mi o to czy gra wystarczajaco zrownowazona
wiem ze wszytko jeszcze zalezy od popularnosci al enie chce grac w gre gdzie niegdy w zyciu nie bede na zadnym turnieju
Majac dobre łącze na turnieje DoA4 nawet nie bedziesz musiał wychodzić z domu

.
QUOTE(ion @ 31 01 2006, 09:54)

vide tekken i kiedy sc2 czyli chodzi mi o to czy gra wystarczajaco zrownowazona
Bardziej niezrownowaznoych bijatyk niz Tekken i SC nie ma na rynku wiec mozesz byc spokojny.
Co do turniejow to juz zupelnie inna sprawa, kwetsia platformy i popularnosci. Ale wygrac mozna co nieco, zaswiadczam.
Infinite
31 01 2006, 13:43
QUOTE(MaidenPL @ 31 01 2006, 08:35)

Toread PL.
BTW: DOA podobno laguje w TAG'u...
Mysle ze to wina twojego lacza ; /
Jesli to wina gry to na 100% zrobia update.
Mi laguje nawet w singlu ;/
Ze wina mojego lacza to wiem, bo wczoraj gralem z Toreadem i co prawdfa byly momenty, ze gra chodzila plynnie, ale byly krotkie i nieliczne. Eh... Juz wiem, ze na Live sobie nie poszaleje.
Co do pytania ion'a - gra jest bradzo z zrownowazona, i napewno oplaca sie ja "masterowac", ale jesli myslisz o turniejch/nagrodach to lepiej bierz tekkena, bo jak narazie zadnej polskiej sceny w DOA nie uswiadczysz.
PePeP - w tym kimonie niestety nie mozna grac.
Hamtaro
31 01 2006, 14:03
bo jak narazie zadnej polskiej sceny w DOA nie uswiadczysz.
Niestety smutne to lecz prawdziwe. Można policzyć jakieś tam turnieje symboliczne w DOA na palcach jednej ręki. Na przykład WGD i Teleport. Tam to był poziom w DOA i to naprawdę solidny. (Zresztą wtedy to jeszcze były batalie w DOA3). Ale wszystko przed nami i mam nadzieje że za sprawą DOA4 bedzie ich coraz więcej tak online jak i offline
Pozdro.
@Infinite: Chyba ze wymienisz lacze...A warto...
Infinite - daj invite jak mnie zobaczysz na Live, sam jestem ciekaw co i jak z tymi lagami.
Infinite
31 01 2006, 21:00
Maiden - zeby to bylo takie proste...
Ozi - tyle, ze ze mna sobie nie pograsz bez lagow. Nawet Toread mowil, ze z Niemcami lagow nie mial, a ze mna nie dalo sie grac.
to co Ty mash za lacze???
Infinite
1 02 2006, 16:55
Jakas sciec osiedlowa. Nie wiem, nawet jaka ma przepustowosc, bo netu nie zkladalem ja tylko moj ojciec i wlasciwie mnie to nie interesowalo. W kazdym razie, dzisiaj troche pogralismy z Ozim i lagi wprawdzie byly, ale w sumie dalo sie grac, wiec nie jest tak zle...
Dzis probowalem grac online min z Ozim i mialem straszne lagi na laczu 2MB

. Na innych grach na LIVE mi sie to nie zdarza, oprocz COD2 jeszcze ale tylko czasami

. PGR3 Q3, RR6 smigaja super.
pozdrawiam
QUOTE(hacik @ 1 02 2006, 20:03)

. Na innych grach na LIVE mi sie to nie zdarza, oprocz COD2 jeszcze ale tylko czasami

. PGR3 Q3, RR6 smigaja super.
pozdrawiam
Hacik, grać to grałeś tylko z Infinite. Ze mną nie grałeś bo zniknąłeś z lobby.
Taka mała dygresja - Tecmo to już całkiem pogięło. Ja rozumiem, że mottem Itagakiego jest "Nie narzekajcie, że gry są trudne, nie interesuje mnie robienie prostych gier" ale nie spodziewałem się, że po przejściu NGB na poziomie Master Ninja jeszcze jakaś gra wywoła u mnie taką chęć mordu... Krótko mówiac - napisać, że to co wyprawia Alpha to przegięcie pały to tak jakby nazwać "Siedem" dobranocką dla trzylatków. Przechwyty, comba, rzuty za pół paska energii na normalu to jest właśnie to czego oczekuję od końcowego bossa. Do tego wybuchająca ściana i podłoga, teleporty i animacje rzutów czy przechwytów trwające po 5 sekund... Jak tak dalej pójdzie to ukończenie Ninja Gaiden 2 na najniższym poziomie będzie dostępne dla setki mutantów mieszkających w Korei. Paranoja.
QUOTE(Ozi @ 1 02 2006, 20:09)

Hacik, grać to grałeś tylko z Infinite. Ze mną nie grałeś bo zniknąłeś z lobby.
Wybacz moja pomylke, wszystko przez te lagi, ktore wystepowaly nawet gdy przygladalem sie waszemu starciu.
LOL
Jak to możliwe?
Dzielisz to łącze z kimś?
Kurczę czyli jakie łącze jest wymagane aby pograć sobie na spoko bez lagów w nowego Deada?
Shinji-kun
1 02 2006, 22:29
Ozi sorki ze dzisiaj nie moglem z toba zagrac, ale zaprosiles mnie po 15min. jak dostalem DoA

A wracajac do tematu, ze Alpha przegieta kazdy wie :| Natomiast jezeli chodzi o online, to odpalilem sobie jeden meczyk z jakims holendrem. Laga mialem ino w momencie oczekiwania na walke (ogladanie aktualnie przebiegajacej potyczki), natomiast podczas mojej walki wsio smigalo jak nalezy

aha i moje lacze to neo 512kb/s

jutro jak znajde czas i sie troche podszkole zagram z rodakiem

wiecie nie chce sobie lipy narobic
spox to ja dziś spróbuje zawalczyć z ozim, mam bardzo szybkie łącze z polibudy, wiec powinno zadziałać.
CheeseOfTheDay
2 02 2006, 14:44
Neo?
dziz, doczytajcie, nie grał z Ozim a z Infinite, a typ ma sieć osiedlową - nic dziwnego że mu muli
Tiaaa jeden ziomek odpala eMula i po łączu ;p
Czesc i czolem !!!
Na dzisiaj szykuje sie konkretna konkretna nocka na chacie z nowym DEDEM.
Aktualny sklad - czyli czolowka polskich madafakow w deda : Mutti, grosik, Mario, Bubu, Oko
Jutro zdamy relacje.
O!
Swoją drogą Alpha 152 jak się ma odpowiednią taktyke na nią jest średnio trudna. Wiec smucenie jakie czytałem bodajrze na Eurogamerze że w NG było fajnie bo było ciężko ale można było znaleźć sposób i miało się satysfakcje a tutaj jest po prostu ciężko i da się z tym nic zrobić jest głupie. NA ALPHE JEST SPOSÓB, można ją pokonać praktycznie używając tylko jednego czy 2 kombosów. Nic więcej nie potrzeba. Tylko troszke taktyki
Infinite
3 02 2006, 21:53
To DOA ma juz nawet swoja polska czolowke (madafakow)... WOW (chociaz chyba "L" zamiast "W" w tym ostatnim wyrazie by bardziej pasowalo ;)
Co do Pani Zelki to sposob w jaki wku/rwia ludzi, jest calkiem zabawny ;>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.