Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead or Alive 4
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Vince
Gdyby liczba stron przeznaczonych na recke zalezala od jej autora to bysmy kurde zyli w raju tongue.gif
nie versal
Siema wszystkim!!
MUTTI mam pytanko czy będzie w PSX EXTREME w kąciku bijatyk Doa4 z opisem juggli zagrań itd ?
icon_wink.gif
Shinji-kun
bylo do DoA3 wiec bedzie i chyba do DoA4 ..... chyba ze Senior Sciera nie przeznaczy na to stron tongue.gif
MUTTI
ma 99% NIE BĘDZIE w PE opisu do DoA4. Powód? Ściera powie, że za mało osób w polsce gra w tą grę (i tu akurat chyba będzie miał rację). No i trudno, takie życie. Mnie tam się nie pali do kolejnego opisu biggrin.gif

BTW, live mam już podłączony biggrin.gif Także gdyby ktoś był chętny, to jestem zwarty i gotowy wink.gif

Gamertag: Muttoza
Meanthord
QUOTE(MUTTI @ 1 03 2006, 02:07) *

ma 99% NIE BĘDZIE w PE opisu do DoA4. Powód? Ściera powie, że za mało osób w polsce gra w tą gre

Bzdura - ile osob w Polsce mialo PS2, gdy ruszyl opis TTT?
MUTTI
hehe, to nie jest moja opinia, podkreślam smile.gif Także jeśli chcecie opisu, to walcie masową petycję do Ściery, może coś z tego wyjdzie.

Jak ktoś gra, to niech poda gamertaga, albo mniej-więcej powie kiedy będzie. Choć jak na razie spotkałem już kilku konkretnych wymiataczy, z którymi było ciężko. No i ile się można nauczyć ciekawych rzeczy tongue.gif
Shinji-kun
MUTTI jak cos to wal do mnie biggrin.gif

GT: Shinji PL

Wymiataczem nie jestem, ale "czaje" gre i chetnie zagram smile.gif
Ins
Witam
Czy ktos powie mi jak sie wykonuje to piep.rzone Raijin Throw combo Hayate (glownie chodzi mi o wykrecenie tego pierwszego "kolka") oraz Oboro Kasumi (during Hoshinpo) ??
CheeseOfTheDay
Eee, do Hayate, to kręcisz kółeczko (a niektórym lepiej wychodzi robiąc dwa szybkie) , z blokiem, podczas recowery, lub skoku. Nic prostszego.
Ins
Rzeczywiscie banalne, thx smile.gif n00b jestem no co tongue.gif
Teraz tylko to Oboro i bedzie cacy smile.gif

Edit:
Jako calosc jest to ponad moje sily =P
360°,F+P,b,f,u,d,F+P,u/f,d/b,u/b,d/f,F+P
Genra
QUOTE(Ins @ 1 03 2006, 19:57) *

Witam
Czy ktos powie mi jak sie wykonuje to piep.rzone Raijin Throw combo Hayate (glownie chodzi mi o wykrecenie tego pierwszego "kolka") oraz Oboro Kasumi (during Hoshinpo) ??

Hoshinpo to postawa Kasumi robisz ją wciskajac przód po kilku ciosach np P+K,p i wtedy jestes w Hoshinpo. Z całej postawy masz całe 3 akcje P, K i Throw. Cały problem ze wszystkie ciosy dające postawe dają też CR więc zrób tak cios zeby nim nie trafić.

raijin throw, pierwszy segment najlepiej buforować, wkręcenie tego z miejsca niema szans jak dlamnie (nie na padzie) rób sobie np po K.
Shinji-kun
Robisz P,P buforujesz 360 na krzyzaku badz galce, natychmiastowo za nim Hayate zlapie robisz b,f,u,d,F+P i za nim Ninja kopnie w powietrzu robisz u/f,d/b,u/b,d/f,F+P
CheeseOfTheDay
I ucz się tego po stopniowo, najpierw załap pierwsze, później pierwsze z drugim, tak by robić to prawie za każdym razem, na koniec dodaj trzecią część. W moim przypadku, robiąc tym sposobem, rzut „pękł” w 5 minut:P.
Shinji-kun
i prawde mowiac czesciej on siedzi w walce niz na practi smile.gif
chodzi mi o VS, jak online jest chocby mini lag to za chiny nie moge go zapodac confused.gif nawet nie probuje tongue.gif
Ins
Genra dzieki za wytlumaczenie o co chodzilo w Oboro =]

A co do Raijin to wczoraj wychodzily mi pierwsze dwie sekwencje ale trzecia to juz kosmos na tym krzyzaku =P Dzisiaj poprobuje znowu ;]

Edit: Nie moge wyczuc timingu tej drugiej sekwencji i raz wychodzi raz nie (czesciej nie tongue.gif) ...
Soul
Dobra widzialem dzish DOA 4 w pelnym HD o ja pier.......biggrin.gif:D:D:D:D:D:D:D:D:O:O:O:O icon_twisted.gif ryje beret !!
PePeP
Zassał już ktos update do DOA4 ?? Bo ponoć jest już dostępny ... Czy naprawia bug z kasowaniem save'a ?? Czy są mniejsze lagi ??
Shinji-kun
Naprawia bugi z saveowaniem i rangami (SS i F-).... wprowadza kosmetyczne zmiany w online (ranga obok Gt podczas walki, suby przed i po walce) NIE NAPRAWIA problemu z lagami. Dzisiaj troche pogralismy z Ozim i Muttim i lag byl odczuwalny, raz mniejszy raz gorszy, ale byl niestety. Na DoA central cos przebakiwali o stonoaniu postaci .... ja nic nie zauwazylem.

Aha, zapomnialbym ... najwieksza zmiana w tym updatecie byla mozliwosc zresetowania rangi, walk i GP w online (zaczynasz wsio od zera).
Infinite
Gdzie jest dostepny ten patch? Nie moge teraz sprawdzic, bo nie mam pada ale jutro obadam. Jest do zassania z Marketplace, czy bezposrednio w menu online gry?
el ZAX
QUOTE(Infinite @ 4 03 2006, 23:45) *

Gdzie jest dostepny ten patch? Nie moge teraz sprawdzic, bo nie mam pada ale jutro obadam. Jest do zassania z Marketplace, czy bezposrednio w menu online gry?

Zaraz po załączeniu gry pojawia sie opcja update'u (w czasie pojawiania się logosa Team Ninja)
Shinji-kun
Mozesz go zainstalowac lub odlozyc na pozniej.
nie versal
Siema nie wiem czy widzieliscie już ten filmik ale warto go obejrzeć przedstawia bradzo ładne juggle
http://xbox360.gamedaily.com/game/videos/?gameid=2646 Doa4 combo/ Just Frame Video Jann Lee wymiata !!
Genra
Ups. Niechce być brutalny ale to combo movie jest słabiutkie. Juggle pokazane do Helenk robi konsola w dowolnym trybie. Do Kokoro fajnie ze pokazano JF ale juz reszta jest ponizej przeietnego poziomu. Akcji Janna Lee mogło by wogóle niebyć, bo te pseudo customy robi konsola na normie. No chyba ze chodziło własnie oto. jedynie akcje do Hayate zasługują na uznanie, niktóre ciekawe i skuteczne.
ememiks
Ok jutro po jutrze bede mial DOA4 wiec sprawdze co pamietam jeszcze ze starej szkoly smile.gif Ale widze ze lagi sa!
Kuzwa maja wogule oni z tym czyms zrobic cos? Jak jest z tymi lagami? bo ja nie wyobrazam sobie laga w tej kategori gry? Lag w bijatyce gdzie liczy sie kazda sekunda.
MUTTI
no niestety, patch naprawia lagi marginalnie, albo wcale (autosugestia wink.gif ). No w każdym razie przeważnie wystarczy zrobić room 2-osobowy i gra się bez problemów. Nie przyłożyli się dziady do optymalizacji tej gry, z takim PGR3 to nie ma co porównywać sad.gif
Shinji-kun
http://www.gamedaily.com/download/info/?packageid=0079300710 oblukajcie ten !! Jak dla mnie niektore akcje ryja beret O_O
Genra
Jest nowy pacz. Updejtuje mi się już od 15 minut.
Ozi
Genra, u mnie to trwało może z minute...

Z takich najważniejszych zmian:

Hayate:
dół/przód + F+K nie daje stuna i zadaje mniejszy damage
dół/przód + F+K, K nie wybija, daje tylko stuna
przód, przód + P, K nie wybija
P, P, P nie stunuje

Hayabusa - nowe ciosy:
przód + K, P
przód + K, tył
P, P przód + K, K
P, P przód + K, P
P, P przód + K, tył

Eliot:
dół + F+K odsuwa przeciwnika

Osłabiono też dół + F+K, K Kokoro.

Więcej szczegółów dotyczącuch samego patcha - http://www.doacentral.com/forum/viewtopic.php?t=7468
Reset
LOL pojechali mi Kryskę sad.gif a tak się cieszyłem na 2 segmentowe dżagle sad.gif teraz może być z tym problem a to ze p+P,P nie stunuje to bzdura dry.gif Hitomi wyszła prawie bez szwanku dobrze cool.gif
HAHAHAHAHAHAAHAHA
Pojechali g/t+P,P Hayabusie oj jak mi przygro dolny rzucik zawsze ukarze biggrin.gif
Infinite
Eee... Mial ktos problemy z tym update'm? Znaczy sie - chybna juz 5 raz probuje, sciagnac tego patcha i mnie odlacza od Live'a, wraca do dasha. Kiedy odpalam gre znowu, wyskakuje ten update, zatrzymuje sie tym samym miejscu poczym znowu rozlacza. Nie wiem, moze to wina tego ze mam wersje US, a zarejestowany jestem na UK ;\ Mial ktos podobne problemy?
Reset
Uważaj z tym patchem jakiś Meksykaniec wypisywał że też miał region free smile.gif a po załadowaniu patcha gierka mu się wiesza, może wchodzić blokada lepiej się trochę wstrzymaj.
Genra
OZI: Mi to zajęło z 15 minut.

d/p+F+K Hayate daje stuna , ale nie sadza przeciwnika na tyłku, dopiero K sadza, a kiedys dawało flipa.
Infinite
No mi sie po okolo 10 probach udalo go sciagnac do konca (za kazdym razem dochodzila gdzies 1/10 paska download, po czym mnie disconnectowalo) - i kur%^$ cos mi sie tu nie podba :/ Nic z tego co pisaliscie nie dziala (wsyztsko po staremu) - wyglada na to ze zassal mi sie ten pierwszy patch, ktory nie robil praktycznie nic (dlatego wczesniej darowalem sobie sciaganie go), tylko teraz pytanie co z tym obecnym? Drugi update mi juz nie wyskakuje...
Ozi
Wejdz do DOA Online...
Infinite
Yyyy... no tez fakt :D
Genra
Uch wsumie to cały pacz skupił sie na pojechaniu Hayate:/ Hayabusa pomimo minimalnych osłabień dalej jest wielką kupąconfused.gif. Geez z nerfowali Hayte g+P a,le już qcf+P Hayabusy zostało nie zmienione:[
Infinite
Bo jest movement trudniejszy biggrin.gif
ememiks
Jak u was z lagami w necie? Noo ja normalnie nie moge pograc wybieram jakas gre i jak ogladam walke jest extra fajnie ale jak ja juz mam sie bic to kuzwa laguje ze szkoda gadac! Dziwne bo monitoruje siec i w Outfit mam upload 25kb/s a w doa to sie normalnie sraaa 5/9 kb/s? co jest? No nie idzie walki zagrac!! Tez tak macie?
Shinji-kun
Ja ostatnio lagow nie miewam wclale ...
Genra
QUOTE(ememiks @ 13 03 2006, 21:04) *

Jak u was z lagami w necie? Noo ja normalnie nie moge pograc wybieram jakas gre i jak ogladam walke jest extra fajnie ale jak ja juz mam sie bic to kuzwa laguje ze szkoda gadac! Dziwne bo monitoruje siec i w Outfit mam upload 25kb/s a w doa to sie normalnie sraaa 5/9 kb/s? co jest? No nie idzie walki zagrac!! Tez tak macie?

Zazwyczaj tak, granie online w DoA4 mija sie z celem:/
bartiz
QUOTE(shinji16 @ 13 03 2006, 20:38) *

Ja ostatnio lagow nie miewam wclale ...

jw. hyh.gif
ememiks
Dziwne od czego to jest ze niektorzy maja a inni nie miewaja? shinji16 ,
bartiz a jakie macie lacza?
bartiz
Ja mam Neostrade 2MB i naprawde rzadko kiedy miewam lagi.
Shinji-kun
A ja mam neo 512kb/s i po ostatnim patchu naprawde ciezku u mnie o lagi ...
Genra
QUOTE(shinji16 @ 14 03 2006, 10:58) *

A ja mam neo 512kb/s i po ostatnim patchu naprawde ciezku u mnie o lagi ...

To masz fart ja mam neo 1024 i praktycznie grac sie nieda. Lagi na inpucie i jakies 15 klatek standardowo. Czasem, bardzo żadko trafia sie gra z śednimi lagami. Pomijam fakt że ześto obraz dostaje chyba z opóźnieniem. Koles robi Christie d/t+P,K cios który w offline 100/100 ukarze rzutem, ale przy tych lagach to nawet zdarza mie sie złapać jakies super wolne wybice na HC przy próbie karania:/:/ To samo dotyczy holdów, wchodzi 1/5 chociaz koles w kółko robi jedną akcje P,P,P. Do (pipi) z takim DoA Online, równie dobrze moze go niebyć, tyle samo pozytku z niego będzie.
cameel
Moze te lagi są zauważalne dla czających klatki graczy, nie wszyscy tak grają.
Ale ja sie tam nie znam smile.gif
Shinji-kun
Grajac z polakami, ktorzy dysponuja podobnymi laczami predkosc gry oscyluje w granicach 90% MUTTI, Ozi poprawcie mnie jak sie myle tongue.gif Zdazaja sie czasem zwolnienia, ze nie idzie wmontowac pozadanej kombinacji, ale to sporadycznie .... zreszta gdyby tak bylo to Eliot Muttiego nic by nie zdzialal, a tak "idzie i bije" ...

pozdro !!
Genra
QUOTE(cameel @ 16 03 2006, 21:22) *

Moze te lagi są zauważalne dla czających klatki graczy, nie wszyscy tak grają.
Ale ja sie tam nie znam smile.gif

Jasne moge sobie grac na Jana, ale co za sens tak graćconfused.gif Moje granie online ogrnicza sie do mixupu łokiec rzut a jugle do P,P,d+K,P i jeszcze czasem potrafi nie złapaćconfused.gif:/
Shinji-kun
Jak co to zapodaj swoj GT ... moze uda sie pograc normalnie tongue.gif

A gralas juz wogole z polakami ... retoryka wiem tongue.gif ale i tak sie pytam .... smile.gif
cameel
QUOTE(shinji16 @ 16 03 2006, 22:27) *

Grajac z polakami, ktorzy dysponuja podobnymi laczami predkosc gry oscyluje w granicach 90% MUTTI, Ozi poprawcie mnie jak sie myle tongue.gif Zdazaja sie czasem zwolnienia, ze nie idzie wmontowac pozadanej kombinacji, ale to sporadycznie .... zreszta gdyby tak bylo to Eliot Muttiego nic by nie zdzialal, a tak "idzie i bije" ...

pozdro !!

Ja niechce Cie tu urazić czy cos w tym stylu, tylko moze ty lagów kilku-klatkowych nie zauważasz, ale przy graniu ze znajomością klatek to jest widoczne, bo do przewagi(czy kary) musisz dodać lag na łączu. A nie ma łączy, które non-stop walą stały transfer na poziomie 60klatek na sekunde, zawsze jakies lagi wystąpią.

Zresztą niedawno był tu taki filmik z combosami ( http://www.gamedaily.com/download/info/?packageid=0079300710 ) i Ty i Genra mieliscie zupełnie odmienne opinie o nim.

Ups. Niechce być brutalny ale to combo movie jest słabiutkie. Juggle pokazane do Helenk robi konsola w dowolnym trybie. Do Kokoro fajnie ze pokazano JF ale juz reszta jest ponizej przeietnego poziomu. Akcji Janna Lee mogło by wogóle niebyć, bo te pseudo customy robi konsola na normie. No chyba ze chodziło własnie oto. jedynie akcje do Hayate zasługują na uznanie, niktóre ciekawe i skuteczne.

"oblukajcie ten !! Jak dla mnie niektore akcje ryja beret O_O"

Ale jak mówie niechce Cie tu obrażac, tylko na pewnym poziomie zaawansowania dostrzega sie pewne rzeczy inaczej.
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.