QUOTE(Ozi @ 17 03 2006, 03:40)

QUOTE(cameel @ 16 03 2006, 22:40)

Ja niechce Cie tu urazić czy cos w tym stylu, tylko moze ty lagów kilku-klatkowych nie zauważasz, ale przy graniu ze znajomością klatek to jest widoczne, bo do przewagi(czy kary) musisz dodać lag na łączu. A nie ma łączy, które non-stop walą stały transfer na poziomie 60klatek na sekunde, zawsze jakies lagi wystąpią.
Bredzisz człowieku... to, że większość Polaków nie może grać miedzy sobą nie oznacza bynajmniej, że nie ma gier całkowicie pozbawionych lagów. Jak już kiedyś pisałem - jeśli zdarzy mi się gra bez lagów (w moim przypadku na daną chwilę jest to jakieś 80% gier) to nie zdarzyło mi się, żeby jakiś juggle, rzut, kara po ciosie nie weszła - wszystko wchodzi bez problemu. Warunek jest jeden - nie ma lagów. I tak, są łącza które walą stały transfer na poziomie 60 klatek na sec (co to w ogóle jest za jednostka?

), ja na ten przykład dysponuję takim łączem. Ofkoz wiele zależy od tego ile jest osób w pokoju i kto daną grę hostuje, bo w online w DOA4 bardzo istotny jest upload. W każdym razie - da się pograć.
QUOTE(shinji16 @ 16 03 2006, 22:27)

Grajac z polakami, ktorzy dysponuja podobnymi laczami predkosc gry oscyluje w granicach 90% MUTTI, Ozi poprawcie mnie jak sie myle

Zdazaja sie czasem zwolnienia, ze nie idzie wmontowac pozadanej kombinacji, ale to sporadycznie .... zreszta gdyby tak bylo to Eliot Muttiego nic by nie zdzialal, a tak "idzie i bije" ...
pozdro !!
Cholera wie jak to jest dokładnie, nie potrafie tego rozgryźć... wiem tylko jedno, grając z Bartizem (Neo, 2 mb; ja sam mam kabłowe łącze, też 2 mb) czy kimkolwiek innym o takim właśnie łączu (np. z kumplami z mojej friend listy mieszkającymi w Niemczech) gram bez lagów. Żadnych. Momentami coś przytnie ale są to jedna czy dwie sekundy na 20 walk. Do tego dochodzą jeszcze tak podstawowe sprawy jak dobrze skonfigurowana sieć i brak syfu na kompie (w przypadku kiedy to komp udostępnia x-owi połączenie).
Prawda jest taka, że da się pograć online, tyle tylko, że trzeba mieć dobre łącze - generalnie poniżej 2 mb downloadu / 512 uploadu nie polecam.
Ozi przeczytaj dokładnie ten mój post, poczułes sie urażony, a ja niechciałem Cie urazić.
Tak sobie mysle ze mamy rózne pojecie lagów.
Tobie chodzi o przycięcia, co jakis czas, widoczne przerwy, a mi chodzi tez o opoznieina wzgledem wstukania klawiszy u Ciebie na padzie, a efektem w grze, wystarczy kilkuklatkowe opózinenie, którego nie widzisz nawet, ale kara juz nie wchodzi.
Ale mówie jeszcze raz ja nie jestem strona w tej sprawie, chciałem tylko wyrazic swoją opinię, ze gdy nie znasz klatek to mozesz nawet tych "niewidocznych" lagów nie zobaczyc. Ja nawet nie grałem w nowego DOA. Ale moze jest tak jak mówisz, ze przy łaczu 2mb nie ma nawet kilkuklatkowych lagów (bardzo w to watpię). A jednostka 60 klatek na sekunde to od 60 Hz.
Pozdro i nie denerwuj sie