Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead or Alive 4
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Shinji-kun
No to wspolnymi silami doszlismy do wniosku, ze bardziej zaawansowany gracz bedzie mial wieksze problemy grajac online ... ja wylapuje tylko rzeczy typu strata na bloku itp. i to wszystko tez "na oko" ... Mowie otwarcie wielki znawca tej gry nie jestem ... Poznaliscie za to opinie sredniaka, a raczej wrazenia z gry online ... Cameel nikogo nie uraziles smile.gif
Aramis
To "combo" movie to śmiech na sali bo wieększosć akcji tam pokazanych to nawet nie są combosy.
Shinji-kun
No dobra to pokazcie mi akcje "wyczesane" Waszym zdaniem ......
Genra
QUOTE(Aramis @ 16 03 2006, 22:26) *

To "combo" movie to śmiech na sali bo wieększosć akcji tam pokazanych to nawet nie są combosy.

moje acc *t remik spacja sie dodala przypadkiem przy rejestracji:/ grałem z Muttim i było gorzej niz jak gram np z szwedami. Miałem non stop stop klatki:/

Widzisz tam masz pokazany juggiel do Kokoro koleś robi po g/t+K, <BT> t+P, P,P,d+K,P i ok ten juggiel jest w miare uzyteczny, jednak robi go nawet konsola, jaki sens pokazywac coś co robi konsola?? Gdyby troche posiedział to zrobił by <BT> P,p+P, P,P,d+K,P lub nawet <BT) P,p+P, g/p+P,P,d+K,P wszystko kroi wiekszy damage. Same juggle Janna Lee były ok o ile pamiętam, ale te customy:/:/:/ Cięzko customowac w DoA gdy nawet nie próubujesz opózniać ciosów czy mixować comb.
Shinji-kun
Jestem malo doswiadczony w kwesti DoA, takie akcje za pol/cala kreske robia na mnie wrazenie smile.gif Ale skoro mowicie inaczej to znaczy, ze malo jeszcze widzialem smile.gif
Reset
Problem z panami od filmików jest taki iz nie odróżniają customu od comba.Najpierw stunują postać później nabijają ten pasek stuna robią wybitkę i dopiero idzie właściwe combo, dla nich całoś liczy się jako gwarant a miejsc do ucieczki rewersu jest bez liku.
cameel
QUOTE(Reset @ 17 03 2006, 00:09) *

Problem z panami od filmików jest taki iz nie odróżniają customu od comba.Najpierw stunują postać później nabijają ten pasek stuna robią wybitkę i dopiero idzie właściwe combo, dla nich całoś liczy się jako gwarant a miejsc do ucieczki rewersu jest bez liku.

No tak jak w Caliburze, wszystko mozesz zbić, dlatego customy tez mozna przerwać, róznica polega na tym ze po zbiciu w SC mozesz dalej zbijać (caly system rozsypuje się przy VC). A w DOA są niewyrywalne przechwyty i to jest troche ból, ale to tylko taka moja dygresja. smile.gif
Genra
QUOTE(cameel @ 16 03 2006, 23:22) *

No tak jak w Caliburze, wszystko mozesz zbić, dlatego customy tez mozna przerwać, róznica polega na tym ze po zbiciu w SC mozesz dalej zbijać (caly system rozsypuje się przy VC). A w DOA są niewyrywalne przechwyty i to jest troche ból, ale to tylko taka moja dygresja. smile.gif

Nie do końca zbicia z SC3 to odpowieniki parry z DoA (parry nie dają nic poza przewagą), a rewersy z DoA to bardziej odpowiednik Cerwantesowych reversów.
cameel
QUOTE(Genra @ 17 03 2006, 01:15) *

QUOTE(cameel @ 16 03 2006, 23:22) *

Nie do końca zbicia z SC3 to odpowieniki parry z DoA (parry nie dają nic poza przewagą), a rewersy z DoA to bardziej odpowiednik Cerwantesowych reversów.

Mi nie chodzi o to ze sa takie same, tylko ze przerywają customy tak samo.
A reversale mają w SC3 nie wszyscy, a w DOA mają wszyscy takie same chodzi mi o input.
Reset
Gdyby w Doa reversy były wyrywalne nikt by ich nie używał bo po co ryzykować że złapiemy rzut za około 140% swojego demagu i to teraz kiedy rozdzielono mid kick i mid punch no i teraz kiedy reversujemy będąc w stunie to jak nie trafimy wciąż jesteśmy w tym cholernym stunie.Revers=tym razem trochę za dużo ryzyka smile.gif
Ozi
QUOTE(cameel @ 16 03 2006, 22:40) *
Ja niechce Cie tu urazić czy cos w tym stylu, tylko moze ty lagów kilku-klatkowych nie zauważasz, ale przy graniu ze znajomością klatek to jest widoczne, bo do przewagi(czy kary) musisz dodać lag na łączu. A nie ma łączy, które non-stop walą stały transfer na poziomie 60klatek na sekunde, zawsze jakies lagi wystąpią.

Bredzisz człowieku... to, że większość Polaków nie może grać miedzy sobą nie oznacza bynajmniej, że nie ma gier całkowicie pozbawionych lagów. Jak już kiedyś pisałem - jeśli zdarzy mi się gra bez lagów (w moim przypadku na daną chwilę jest to jakieś 80% gier) to nie zdarzyło mi się, żeby jakiś juggle, rzut, kara po ciosie nie weszła - wszystko wchodzi bez problemu. Warunek jest jeden - nie ma lagów. I tak, są łącza które walą stały transfer na poziomie 60 klatek na sec (co to w ogóle jest za jednostka? ohmy.gif ), ja na ten przykład dysponuję takim łączem. Ofkoz wiele zależy od tego ile jest osób w pokoju i kto daną grę hostuje, bo w online w DOA4 bardzo istotny jest upload. W każdym razie - da się pograć.

QUOTE(shinji16 @ 16 03 2006, 22:27) *

Grajac z polakami, ktorzy dysponuja podobnymi laczami predkosc gry oscyluje w granicach 90% MUTTI, Ozi poprawcie mnie jak sie myle tongue.gif Zdazaja sie czasem zwolnienia, ze nie idzie wmontowac pozadanej kombinacji, ale to sporadycznie .... zreszta gdyby tak bylo to Eliot Muttiego nic by nie zdzialal, a tak "idzie i bije" ...

pozdro !!

Cholera wie jak to jest dokładnie, nie potrafie tego rozgryźć... wiem tylko jedno, grając z Bartizem (Neo, 2 mb; ja sam mam kabłowe łącze, też 2 mb) czy kimkolwiek innym o takim właśnie łączu (np. z kumplami z mojej friend listy mieszkającymi w Niemczech) gram bez lagów. Żadnych. Momentami coś przytnie ale są to jedna czy dwie sekundy na 20 walk. Do tego dochodzą jeszcze tak podstawowe sprawy jak dobrze skonfigurowana sieć i brak syfu na kompie (w przypadku kiedy to komp udostępnia x-owi połączenie).

Prawda jest taka, że da się pograć online, tyle tylko, że trzeba mieć dobre łącze - generalnie poniżej 2 mb downloadu / 512 uploadu nie polecam.
Genra
Chym. Ja czaesm mam gry bez lagów, ok 30%. Jak sam załoze gre to tez jest jeszcze w miare ok. i
cameel
QUOTE(Ozi @ 17 03 2006, 03:40) *

QUOTE(cameel @ 16 03 2006, 22:40) *
Ja niechce Cie tu urazić czy cos w tym stylu, tylko moze ty lagów kilku-klatkowych nie zauważasz, ale przy graniu ze znajomością klatek to jest widoczne, bo do przewagi(czy kary) musisz dodać lag na łączu. A nie ma łączy, które non-stop walą stały transfer na poziomie 60klatek na sekunde, zawsze jakies lagi wystąpią.

Bredzisz człowieku... to, że większość Polaków nie może grać miedzy sobą nie oznacza bynajmniej, że nie ma gier całkowicie pozbawionych lagów. Jak już kiedyś pisałem - jeśli zdarzy mi się gra bez lagów (w moim przypadku na daną chwilę jest to jakieś 80% gier) to nie zdarzyło mi się, żeby jakiś juggle, rzut, kara po ciosie nie weszła - wszystko wchodzi bez problemu. Warunek jest jeden - nie ma lagów. I tak, są łącza które walą stały transfer na poziomie 60 klatek na sec (co to w ogóle jest za jednostka? ohmy.gif ), ja na ten przykład dysponuję takim łączem. Ofkoz wiele zależy od tego ile jest osób w pokoju i kto daną grę hostuje, bo w online w DOA4 bardzo istotny jest upload. W każdym razie - da się pograć.

QUOTE(shinji16 @ 16 03 2006, 22:27) *

Grajac z polakami, ktorzy dysponuja podobnymi laczami predkosc gry oscyluje w granicach 90% MUTTI, Ozi poprawcie mnie jak sie myle tongue.gif Zdazaja sie czasem zwolnienia, ze nie idzie wmontowac pozadanej kombinacji, ale to sporadycznie .... zreszta gdyby tak bylo to Eliot Muttiego nic by nie zdzialal, a tak "idzie i bije" ...

pozdro !!

Cholera wie jak to jest dokładnie, nie potrafie tego rozgryźć... wiem tylko jedno, grając z Bartizem (Neo, 2 mb; ja sam mam kabłowe łącze, też 2 mb) czy kimkolwiek innym o takim właśnie łączu (np. z kumplami z mojej friend listy mieszkającymi w Niemczech) gram bez lagów. Żadnych. Momentami coś przytnie ale są to jedna czy dwie sekundy na 20 walk. Do tego dochodzą jeszcze tak podstawowe sprawy jak dobrze skonfigurowana sieć i brak syfu na kompie (w przypadku kiedy to komp udostępnia x-owi połączenie).

Prawda jest taka, że da się pograć online, tyle tylko, że trzeba mieć dobre łącze - generalnie poniżej 2 mb downloadu / 512 uploadu nie polecam.

Ozi przeczytaj dokładnie ten mój post, poczułes sie urażony, a ja niechciałem Cie urazić.
Tak sobie mysle ze mamy rózne pojecie lagów.
Tobie chodzi o przycięcia, co jakis czas, widoczne przerwy, a mi chodzi tez o opoznieina wzgledem wstukania klawiszy u Ciebie na padzie, a efektem w grze, wystarczy kilkuklatkowe opózinenie, którego nie widzisz nawet, ale kara juz nie wchodzi.

Ale mówie jeszcze raz ja nie jestem strona w tej sprawie, chciałem tylko wyrazic swoją opinię, ze gdy nie znasz klatek to mozesz nawet tych "niewidocznych" lagów nie zobaczyc. Ja nawet nie grałem w nowego DOA. Ale moze jest tak jak mówisz, ze przy łaczu 2mb nie ma nawet kilkuklatkowych lagów (bardzo w to watpię). A jednostka 60 klatek na sekunde to od 60 Hz.
Pozdro i nie denerwuj sie happy.gif
Ozi
Ja się nie denerwuję, a Ty przeczytaj uważnie mój post. hyh.gif

Lagi to lagi, definicja jest jedna. Gre znam na tyle dobrze, żeby wiedzieć co i jak można ukarać i jak pisałem jak nie ma lagów wchodzi Ci wszystko to co ma wejść i nieważne czy to jest juggle, cios, kara po zablokowanym ciosie... Powtórze to jeszcze raz - jak widzisz, że gra chodzi płynnie i nic nie przycina to wtedy nie ma żadnych "niewidocznych lagów", gra się tak jak w dwóch przy jednej konsoli.

Wszystko zależy od łącza, ot co.
el ZAX
Lagi? Malem okazje przetestowac gre na łączu ok. 2/2Mb, i bez wzgledu czy hostowałem czy się dołączałem lagi BYLY i to duze:( W dodatku często gralismy sami 1 vs 1, czasem była jedna osoba w lobby. Co prawda kiedy wbijałem do czyjegos hosta, łącze bylo oznaczone jedną kreską, ale TN z trybem online pod względem technicznym dalo ciała i tyle confused.gif
MUTTI
Po dłuższym czasie pogrywania w necie okazuje się, że neostrada 512 + DoA4 to jednak nie jest idealna kombinacja wink.gif Co nie zmienia faktu, że z wieloma ludźmi (szczególnie zza granicy) gra śmiga bez choćby jednego zająknięcia. Szkoda że w polsce to tak nie działa, zastanawiam się ile jest w tym winy "braku oficjalnego supportu XL", a ile po prostu cienizny, jaką reprezentują nasze rodzime łącza. Ale wracając do prędkości itd., to np. z Ozim jeszcze jakiś czas temu mieliśmy ostrą "czkawkę", natomiast ostatnim razem grało się całkiem konkretnie. Pomijając już kosmos, że pewnego razu w 3-kę z Bartizem mieliśmy założony pokój i też obywało się bez jakiś strasznych dropów.

Tak czy inaczej, dla mnie DoA online to jedyny sposób na regularne versusy i pomimo wszelkich problemów technicznych jest to IMHO mega pozytywna opcja. Bez tego grałbym może raz na miesiąc...

Może trzeba przemyśleć upgrade neostrady tongue.gif
sentinel
nie wiem czy upgrade w czymś pomoże - sam siedzię na 6-megabitowej neostradzie i częściej mam czkawkę (niezależnie z kim gram, czy hostuję) niż jej nie mam...
Hamtaro
Przedstawiam listę tierów według amerykanów po kilku turniejach które miały miejsce w różnych regionach USA z czołówką najlepszych graczy:

Top Tier:
Hayate
Gen Fu
Kasumi
Hayabusa

Upper Tier:
Kokoro
Jann Lee
Hitomi

High Tier:
Helena
Zack
Ayane
Tina

Middle Tier:
Leon
Ein
Lei Fang
Spartan
Christie

Lower Tier:
Bayman
Bass
Tengu
La Mariposa

Bottom Tier:
Brad Wong
Eliot

Zapraszam do komentarzy icon_wink.gif
Aramis
Hayate top...a słyszałem, że go osłabili.

Zresztą ja bym tego rankingu na serio nie brał, bo amerykance juz raz "zabłysneli" rankingiem w DoA3 który był troche janowaty.

Lubią sie bawic w takie rzeczy, z tym że ich wiedza nt gry jest dosyc ograniczona.
Genra
Ciekawe, jakos nie kojaże tych zwycięstw turniejowych Hayate dry.gif Sam fakt umieszczenia Elliota w bottom tierach nasuwa pytanie czy Ci kolesie wiedza co piszą.
Vince
Ayane znowu nie da sie grac sad.gif sad.gif

Hamerykanske buce tongue.gif
kulakila
arrow.gif Heja - jak by co? - jestem zwarty i gotowy ... by was skrócic o głowy !!! biggrin.gif

cool.gif Zack i Jann Lee rula cool.gif

Dabman
ma ktos jakies filmiki lub stronke z ciekawymi jugglami i combosami? najbardziej mnie interesuje
Hayabusa/Kasumi/Ayane/Hitomi
Genra
QUOTE(Dabman @ 30 03 2006, 20:43) *

ma ktos jakies filmiki lub stronke z ciekawymi jugglami i combosami? najbardziej mnie interesuje
Hayabusa/Kasumi/Ayane/Hitomi

Kasumi:
- p+P,K,K
- P,P,p+P,K,d+K
- P,p+P,p, K,K

To siedzi standardowo po kazdej wybitce, najmocniejszy jest zazwyczaj ostatni przyklad.
Czasem jak dostatecznie mocno nabijesz stuna to siedzi na niektóre postacie P,P,P, p+P,K,K

p+F+P
- P,P,P, P,p+P,p, K,K
- F+K,p, K,K
pierwszy przykład zdecydowanie najlepszy, ale drógi jest banalny i łatwo go posadzic nawet w online z lagami

po rewersie na low kick siedzi P,P,P, p+P,K,K
Dabman
moze ktos zapoda jakimis filmikami dobrymi?
Genra
QUOTE(Dabman @ 2 04 2006, 13:10) *

moze ktos zapoda jakimis filmikami dobrymi?

Niema. Narazie sa chyba cale 2 filmiki i oba baaardzo srednie. Jeden pokazuje np juggle któe robi konsola i troche przecietnych customów. Drógi jest w calosci poswiecony Ayane i tez jest sredni.
MUTTI
Moja postać zawsze jest ostatnia w Tierach biggrin.gif Boże jaki ja super jestem, skoro w ogóle potrafię coś ugrać najsłabszą postacią wink.gif

tak btw to po czym oni to oceniają? Po statystykach "używalności" postaci? Bo Elliotem nikt chyba oprócz mnie nie gra, to by się pokrywało...

Zresztą kogo obchodzą tiery...
sentinel
ludziska, pomóżcie bijatykowemu lamerowi - zostało mi siedem achievementsów do zdobycia i coś nie mogę tego ugryźć. właściwie to mam dwa problemy - pierwszy to zaliczenie 80 i 100 walk w survivalach (single/tag); za cholerę nie mogę dobić do 70-tej walki (zwykle kończę na magicznej 69 pozycji ;-)).

druga kwestia to zdobycie rankingów a-ss w trybie online: jak tylko zacznę z kimś o stopień czy dwa wyższym wygrywać, gość ucieka z lobby (żeby nie spaść w rankingu) - czy osiągnięcie ss jest w ogóle jeszcze w trybie online możliwe, czy ludzie już się wycwanili na maksa?
Shinji-kun
Kiedys sposobem na zdobycie rangi byl bug, ale co to za frajda :| Teraz to pozostaje graz z SS'em albo A+'em, ktory nie bedzie uciekal ... smile.gif MUTTI jaka juz range masz smile.gif

Co do survivala .... jedyny sposob to multihitowe comba, takie z ktorych cpu nie umie sie wyrywac ...
bartiz
A znasz takie comba ?
Shinji-kun
Smerec zna smile.gif
sentinel
dobra, teraz nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia i ciekaw jestem waszego zdania - opłaca się spaść z rankingu ss do najniższego, tylko po to, by odblokować dwa ostatnie achievementy? niby głupie, ale to jedyny sposób, by zdobyć wszystkie 45... z drugiej strony jakoś specjalnie mi na nich nie zależy, ale i ranga ss do niczego mi nie potrzebna.
MUTTI
No ja mam rangę S, ale póki co DoA4 nieco odłożyłem na rzecz battlefielda (wciąga to dziadostwo, oj wciąga). Troszkę mnie w Dead'zie denerwuje konieczność czekania, aż ktoś chętny wskoczy do pokoju. Niby są też invite'y, ale jak ktoś jest w środku rozgrywek to żadko się odrywa żeby przeskoczyć zupełnie gdzie indziej (znam z autopsji). Także battlefield ma poważną przewagę pod tytułem "włączasz i zaraz grasz", a nie "czekasz 10 minut i pojawia się ktoś ze słabym łączem tongue.gif". Oczywiście wyolbrzymiam, ale jako że mam mało czasu na granie, to DoA chwilowo poszedł w odstawkę...
Ozi
Ehhh, niech ta konsola wreszcie do mnie wróci to pogramy Mutti. hyh.gif

Co do Survivala i achievmentów - generalnie w moim przypadku najlepiej sprawdza się Hayate i jego w miarę prosty do wykonania setupik (piszę z pamięci bo od kilku tygodni nie mam konsoli w chacie więc jakiś błąd może się w to kombinacje wkraść). Zaczyna się jak mamy przeciwnika blisko sciany, znaczy się lin na ringu hyh.gif

dół/przód F+K,K,P (po punchu przeciwnik powinien zaliczyć ściane) przód+P, P,P,P góra+P, P,P,P przód+P,K

Odpalane raz na jakiś czas wchodzi z reguły całe - w Tagu mozna jeszcze więcej pokombinować dobierając do pary Christie i po wybitce wsadzać jej P,P,tył+P,P,P,P. Prosty i skuteczny setup za bodajże 21 hitów pięknie nabijający liczbę punktów.
sentinel
mutti - wcale nie przesadzasz, mnie to właśn ie doprowadza ostatnio do szału; graćonline da sięrpaktycznie już tylko z umówioną ekipą. z kolei grając tylko z umówioną ekipą niczego się na dłuższą nie osiągnie.

ozi - ja do tej pory męczyłem kasumi i eliotem (ma dzieciak potencjał), dziś przysiądę to sprawdzę hayate. btw: w tagu 80 i 100 walk zaliczone, został mi już tylko single... ^^ tak nawiasem mówiąc tag jest duuuużo łatwiejszy do zaliczenia, single to czysty hardcore, szczególnie gdy gra zaczyna na żywca cheatować powyżej 60. walki. cieawostką jest też fakt, że skończyłem już z 5 czy 6 razy na 79. walce... gdyby pad do 360 nie kosztował aż tyle, to nie wiem co by było... _-_
Reset
Ile trza mieć punktów na S?
sentinel
nie mam pojęcia, aktualnie mam coś powyżej 62 000 i wciąż a+, ale czuję, że jestem już blisko. gorzej będzie z ss...
bartiz
"S" podobno jest od 90 000 ;P jeżeli to prawda to od ilu jest "SS" ;O?
sentinel
jeśli tak, to stawiam na jakieś 120 000. shit... Oo`
Reset
Ja mam coś około 75 kafli i ciągle się męcze z A+ a bez S nie moge wyszukiwać pokoii z S biggrin.gif no chyba że da się jto jakoś zrobić bez tej durnej oceny.
sentinel
wczorajsza noc spędzona na xbl okazała się nad wyraz owocna - ranka s zdobyta, aktualnie ponad 107 000 punktów. s dostałem przy jakichś 97 000, więc z pewnością granice nie są stałe i zależą nie tylko od ilości gp (może jakaś wypadkowa gp i stosunku wygranych/przegranych walk?).

reset - oczywiście, że możesz wyszukiwać pokoje z s i ss, zakres wyszukiwania ustalasz przytrzymując x (lub y, nie pamiętam teraz dokładnie).
Dabman
moze ktos ma juz jakies filmiki badzi linki do nich z zawodow, badz jakies pokazy juggli co szczeka opada? biggrin.gif
moga byc ze starszych czesci DoA smile.gif
DOA
Hm mam male pytanko (podkreslam ze nie jestem hardcorowym graczem O_o). Chodzi o to, w jaki sposob comp stojac tylem do przeciwnika odwraca sie o wiele szybciej niz np. jak ja to robie (np. przytrzymujac blok i dwa razy wciskajac lewo/prawo), a w dodatku przy odwracaniu komp uchyla sie, tak ze trudno jest go trafic. Czy jest jakis sposob zeby to zrobic? Nie wiem, moze ja zle to robie O_o ehh.. Z gory dzieki za odp tongue.gif Sija
Shinji-kun
Ktos chetny na jakies spary ?
mefi100
http://www.smog.pl/wideo/3144/film_nie_dla_dzieci/
na to trafilem ostatnio w necie, czy ktos wie czy to juz wyszlo?? czy moze dopiero bedzie???
MeL
własnie chciałem o tym samym co mefi smile.gif

oglądałem ten filmik i z tego co widze to pojawia sie tam Holy Vallance, Devon Aoki, Jaime Pressley oraz Natassia Malthe smile.gif Fajna obsada jak narazie hehe biggrin.gif

http://www.filmweb.pl/DOA%3A,Dead,or,Alive...,Film,id=203488
SolNaciente
http://www.youtube.com./watch?v=FckcSIAYOo...related&search=

Tutaj macie filmik prezentujacy możliwosci każdej z postaci:)Ogląda mimo czasu sie naparwde z przyjemnościa:)Enjoy!!!
Vince
Rzeczywiscie milo bylo obejrzec cos o DOA od dluzszego czasu. Akcje w ogole nie gwarantowane ale na ta gre sie zawsze po prostu fajnie patrzy.
Genra
Chym, fajny był układ większości akcji, co prawda czasem liczba miejsc w którcy można to było przerwać byla olbrzymia, ale ogólnie ok.
SolNaciente
Prawda,comba owe można zatrzymać...ale chyba pieknie sie na nie patrzy,prawda?:)Szczegolnie na throw Hayabusy z mostku.....ach wub.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.