Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead or Alive 4
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
C1REX
QUOTE(Beregond @ 16 12 2006, 09:57) *

Aha, te gajdy na gamefaqs są w jakiś sposób użyteczne czy to tylko brednie niedzielnych graczy?

Początkowo tak sądziłem. Jednak są one napisane przez kumatych graczy, którzy udzielają się na DOA central i bzdur raczej nie piszą. Kwestia tego, jak te poradniki się wykorzysta.
Beregond
Cóż, wydrukowałem sobie jeden z nich i myślę że koleś wie o czym mówi. Przy okazji przypomniałem sobie dzięki niemu wszystkie skróty, z tym że on kierunki jakoś dziwnie oznacza...

Coś tak dochodzę do wniosku że Ayane to nie będzie najlepsza postać. No nic, zobaczę jak się będzie grało w poniedziałek, o ile dorwę tę grę.
Smerec
Jak dla mnie wybierz postać którą najbardziej lubisz:)(to ma ci sprawiać przyjemność)
Beregond
Oczywiście tak zrobię. Nie przeszkadza mi regularnie zbieranie wpier***, byle grało się przyjemnie. A jestem niezdecydowany dlatego że grałem tylko w demo i ciężko mi powiedzieć czym będzie się najlepiej grało. Gdyby chodziło o skuteczność wziąłbym sobie jakiegoś Ryja czy inną Kasumi i cześć.
Smerec
EE jak dlamnie Ayane jest praiw na równi z Kasumi. Dlatego jak gram tag to Ayane+Kasumi Ayane piersza bo na samym początku juz ma zgadywanke:)
delware
moze ktos mi powie czemu w DOA4 Online mam kłodki na Zack Shop i reszcie opcji ? Update mi sie wgrał i dalej nic, a bardzo chcialbym zagrac.
C1REX
Grałem dziś z Dabmanem. Koleś ma tragiczne łącze i lagi takie, że nie da się grać. Tzn. ma te lagi ze wszystkimi, poza mną : ) W 95% przypadków gra chodzi u mnie bardzo szybko online.

Co prawda nie siedzę dużo nad DOA, ale jak ktoś chce pograć, a boi się, że ma za słabe łacze, to może do mnie zagadać. Jest duża szansa, że będzie szybko działać.
GT: C1REX

BTW: Powoli sprawiam kłopoty ludziom z S : ) I to grając postacią z bottom tier.
Hamtaro
Zachęcam do obejżenia i komentowania wink.gif

http://www.aerial-garden.yoyo.pl/viewtopic.php?t=127

Pozdrawiam smile.gif
C1REX
QUOTE(Hamtaro @ 2 01 2007, 00:50) *

Zachęcam do obejżenia i komentowania wink.gif

http://www.aerial-garden.yoyo.pl/viewtopic.php?t=127

Pozdrawiam smile.gif

Zj.eb.a.na muza. Tzn. ja wolę co innego...

Same akcje są przeważnie dość łatwe, ale mocne. Można więc sobie podpatrzeć ciekawe basici. Kilka ciekawych rzeczy do Kryśki i Eina zobaczyłem. Innych postaci kompletnie nie znam jeszcze, więc się nie wypowiadam.

Fajny był też motyw ze stunem i małym SS na bok. Potem każdy cios zaliczało jak od tyłu.

Można obejrzeć.
Amer
Ooo, vid do czwartego Dead'a - miło.

duża ilośc bardzo fajnych 'opcji specjalnych' (wymagających najczęściej nierówności terenu, ściany itp) i 2-gie tyle tzw standardów, które spokojnie można było sobie darować.

Ogólnie bardzo OK. Fajnie że komuś chciało się to wszystko pozbierać, nagrać i poskładać w jedną całość.
Velius
Super film,dzieki za umieszczenie go tu,zobaczylem kilka ruchow Ein'em na ktore bym pewnie sam nie wpadl...a jak zobaczylem jak sobie radzi z hayabusa pod koniec to zachcialo mi sie znowu grac w DOA4:>

Smerec
Film ogółem nic nowego nie pokazuje, niewiem po co pokazywać jugle wyjęte z comand lista a pozatym 50% filmu to combo na ziemi, to jak już je robił to mógł pokazać 30hit combo na tagu przydatną do survival która daje 1.8mln na double reach:) albo combo które zabiera ponad 300 punktów życia(pierdoła nie przydatna w prawdziwej grze), niektóre jugle z małą poprawką zabrały by troszke więcej. A szczytem wszystkiego jest to że osoba która robił ten film nie chciał się przemęczać i prawie wszystko wykonuje na postaciach kategori wagowej 1 i 2 dla nie wiedzących o co chodzi małe sprostowanie:
Osoby z pierszego miejsca latają najwyrzej:P
1. Eliot, Kokoro, Hitomi
2. Ayane, Kasumi, Lei Fang
3. Jan Lee, Lisa, Zack
4. Ein, Hayate, Brad Wong, Tina
5. Christie, Helena, Hayabusa
6. Gen Fu
7. Bass, Leon, Bayman
8. Spartan, Ten Gu
do dzis nie znalazłem jugla zaprzeczającego takiemu rozkładowi osób, jeśli ktoś jest ciekawy jak to zostało opracowane to powieccie a opisze wszystko wraz z juglami(jesli znajde magiczną kartke)tongue.gif
raVen20
Combo throw Hayate jak jest najlatwiej zrobic? Chyba sie rajin nazywa.. wacko.gif
CheeseOfTheDay
Robisz wszystko jakby to była jedna kombinacja. Nie śpiesz się bo masz sporo czasu. Raczej ciężko jest za tym nie nadążyć, dużo łatwiej jest się pomylić.
A uczysz się stopniowo, nie wszystkiego naraz. Sam potem zobaczysz że to nie jest trudne.
raVen20
tylko w którym momencie nacisnąć góra,dół, lewo prawo..
Reset
Hmm na practice w momentach kiedy powinieneś bufforować dany segment multisa wyskakuje napis throw unsure.gif , ale nie jestem pewnien blush.gif
CheeseOfTheDay
Po prostu skończ to wciskać zanim Hayate uderzy poprzednio zrobionym ciosem, i tak ze wszystkimi segmentami.
Dabman
hehe jak zrobie okrag w pierwszej z trzech czesci to podskakuje i lipa, na trzymajac F i naciskajac P+F w pednym momecie bardzo zadko wchodzi:/, na stickach to kombinujecie? bo na analogu x'owum jest ciezko, na cyfrowym to juz w ogole:( w takich momentach chcialbym cyfrowy z dualshocka:(
CheeseOfTheDay
Ja jeszcze nie miałem przyjemności z gałką do X'a. Możesz to bufforować podczas recovery gdy masz przewagę i już ci nie podskakuje.
C1REX
Ja ten rzut bufforuje po rączkąch. Raz, że bufforowanie jest łatwiejsze od zakręcenia okręgu bez skoku, a dwa, że łatwiej przeciwnika złapać na rzut.

Generalnie granie techniką kilku opóźnianych rączek mieszanych z rzutem w róźnych momentach jest jedną z prostrzych, ale bardzo skutecznych mind-game-ów.

BTW: Trochę to chore, że ninje, jedne z najszybszych postaci w grze, mają też najsilniejsze rzuty.
Dabman
mozesz napisac na polski jak to wykonac? gram w doa fest dlogo, ale okreslen nie znam:/
CheeseOfTheDay
Najprostszy przykład. Masz zwykłego puncha i nim trafiasz. Zanim będziesz mógł wykonać następny cios masz tzw recovery time, czyli czas w którym postać powraca do pozycji neutralnej (w tym przykładzie po trafionym ciosie). Podczas tego czasu możesz już wykręcać kierunki i postać na nie zareaguje ale system zapamięta to co wykręcasz. Gdy skończy się recovery time klikasz tylko przycisk rzutu i tyle, bez żadnego skakania.
Wszystko to zrobić wystarczająco szybko i płynnie.

Nie jestem pewien czy czasami w DOA nie można bufferować całych kombinacji, czyli w tym wypadku całego 360f+p podczas recovery time.
Dabman
w doau szlo takie zabawki wklepa c tak jak mowisz hayabusa, lecz tutaj jest to troche trudniejsze, w zasadzie gram ryu i ayane i nie bardzo hayabusa mozna wklepac cala kombinacje, trzeba w odpowienim momecie ( nawet jest napis w treningu kiedy mamy druga kombinacje klepac ) ale dzieki za objasnienie
CheeseOfTheDay
Pisząc całą kombinację miałem na myśli całą kombinację pierwszego rzutu a nie całego multisa.
Aramis
Na moim You Tubie jak chcecie mozecie obejżeć chyba najlepsze combo mowie jakie powstało ad DoA3 (moim zdaniem).

Starusie jest ale nadal daje rady aż miło;].
C1REX
Niedawno doszedł mi stick do xa. Zamawałem w listopadzie : )
Ważne jednak jest to, że znowu grywam w DOA4. Jak ktoś chętny na partyjkę, to niech wali do mnie na priv (pm lub skype)
Lucek
jak zrobic achievementy za podnoszenie rangi. podczas jednego meczu udalo sie tylko dostac punkty, pozniej wychodzi ze 'unofficial match'. co robie zle?
C1REX
CYTAT(Lucek @ 24 07 2007, 22:53) *
jak zrobic achievementy za podnoszenie rangi. podczas jednego meczu udalo sie tylko dostac punkty, pozniej wychodzi ze 'unofficial match'. co robie zle?

Ciężko oszukiwać w DOA w achievmentach.

Po chyba 30 walkach wygranych z jednym przeciwnikiem przestajemy dostawać punkty za walkę z tym konkretnym kolesiem.. Jednak tracimy w razie przegranej.

Najłatwiej jest nauczyć się w miarę dobrze grać (realnie na poziomie A, A+) i grać tylko z kolesiami do B+.
Za wygraną z kimś niższym rangą dostajemy zaledwie 150 punktów (jeśli mecz jest na 3 rundy), ale dodatkowo dostajemy + 200, jeśli jest to ponad 20 walka z rzędu wygrana.

I jeśli mamy A+, to przegrana z A, czy F- zabiera nam 150+1000.
Nawet jak ktoś również ma A+, ale sporo mniej punktów, to również możemy stracić 1000 punktów.

Na A- starczy mieć tylko ok 24 000. A+ jest od ok 50 000. Jednak S, to już 100 000 bodajże.
Lucek
CYTAT(C1REX @ 25 07 2007, 01:32) *
CYTAT(Lucek @ 24 07 2007, 22:53) *

Ciężko oszukiwać w DOA w achievmentach.

Po chyba 30 walkach wygranych z jednym przeciwnikiem przestajemy dostawać punkty za walkę z tym konkretnym kolesiem.. Jednak tracimy w razie przegranej.

Najłatwiej jest nauczyć się w miarę dobrze grać (realnie na poziomie A, A+) i grać tylko z kolesiami do B+.
Za wygraną z kimś niższym rangą dostajemy zaledwie 150 punktów (jeśli mecz jest na 3 rundy), ale dodatkowo dostajemy + 200, jeśli jest to ponad 20 walka z rzędu wygrana.

I jeśli mamy A+, to przegrana z A, czy F- zabiera nam 150+1000.
Nawet jak ktoś również ma A+, ale sporo mniej punktów, to również możemy stracić 1000 punktów.

Na A- starczy mieć tylko ok 24 000. A+ jest od ok 50 000. Jednak S, to już 100 000 bodajże.

wielkie dzieki za wytlumaczenie, teraz juz wiem co i jak
Vince
Generalnie nie ogladam tv, ale na urlopie zdarzylo mi sie vive obaczyc i natknalem sie na ten teledysk.

Fioletowe wlosy i mundurek szkolny blink.gif Co te skrzywienia robia z ludzi.
Mani
Widocznie Shakira dużo gra w DOA wink.gif
Zumner
więc tak... jestem początkujący gram 20 minut... no ale, zaseavovalem moment w grze kiedy jestem naprzeciwko drzwi prowadzących przed mały tunelik do pierwszego bossa... no i właśnie, biorę load a tu mi od początku całą misję daje (2) no i co teraz robić?

EDIT by Di: To nie jest topic o DMC4, tak jak napisał Aramis. Ode mnie prezent (+20%).
Aramis
hint:
1. Naucz się czytać
2. Jak już się nauczysz to przeczytaj nazwę tematu
Mani
Ktoś jeszcze gra w DOA4 online ? Bo po 17 czerwca (koniec egzaminów na uczelni) kupuje GOLD i zabieram sie za robienie 2óch ostatnich brakujących mi achievów "S" i "SS" ... można sie nawet ustawić. Z jedną osobą można stoczyć ok 20 walk. Obliczylem ze tym sposobem dziennie przez miesiąc tocząc walki powinniśmy dojść do "SS". Oczywiście później osoba która juz ma "SS" oddaje swoje pkt innej osobie. mój gt Malttikettu.
Mani
sorry za post pod postem ale to important ->
Ktoś się orientuje czy glitch na "SS" jeszcze działa ? I czy ktoś chciałby przyboostować ?
szymen
Mam pytanie. Od dłuższego czasu męczy mnie co oznacza "system voice unlocked"(czy jakoś tak, z pamięci pisze) po ukończeniu treningu daną postacią??
Nevan
CYTAT(szymen @ 22 07 2008, 18:40) *
Mam pytanie. Od dłuższego czasu męczy mnie co oznacza "system voice unlocked"(czy jakoś tak, z pamięci pisze) po ukończeniu treningu daną postacią??

Jeśli jest tak jak w poprzednich DoA to znaczy że odblokowałeś nowy głos speakera (babka co zapowiada runndy, ogłasza nokauty itd).
Flik
Jakby ktos chcial pograc to msg na XBL.
Postacie: Ein / Kokoro.
Mani: moge dac sie potluc. Ustawimy na jedna runde, 40sec, w 20min/dzien bedziesz mial zalatwione.
Mani
Juz mam calaka wink.gif GT : Malttikettu
Flik twój sposób to z miesiąc by sie robiło jak nie dłużej wink.gif po 17 walkach włącza sie unofficial match, który trwa przez 72 godziny i nici z boosta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.