wodny1988
13 05 2005, 12:37
Hmm w zasadzie to ja jestem bardzooooooo ciekawyyyy jak bedzie wygladac DOA4 juz po skonczeniu bo prawda jest taka ze niestety grafika w wielu momentach jest bardzo podobna do Ultimate'a, a cos czytalem w wywiadzie Itagakiego ze to ma byc tak wielka rewolucja jak z psx na ps2 (DOA1 w DOA2) ale jakos tej rewolucji tu nie widze

fakt faktem ze ladne

aleeee nie zaskakujace
wodny1988
14 05 2005, 10:38
Te screeny są nieoficjalne i nieprawdziwe przynajmniej tak mówią ludzie z Team Ninja.
Krążą plotki że to stara wersja gry. Trzeba poczekać do przezntacji DoA 4 na E3 i wtedy wszystko się wyjaśni.
A tak wogóle to nowa Lei-Fang jest boooooooooooooska
Meanthord
14 05 2005, 10:52
QUOTE(DOA @ 14 05 2005, 11:21)
cos czytalem w wywiadzie Itagakiego ze to ma byc tak wielka rewolucja jak z psx na ps2 (DOA1 w DOA2) ale jakos tej rewolucji tu nie widze

fakt faktem ze ladne

aleeee nie zaskakujace

A kto powiedzial, ze grafika w next-genach bedzie przelomowa? Po "wpadce" z PS2 (filmy z FF8 w czasie rzeczywistym i tym podobne bzdurki) producenci trzymaja buzie na klodke raczac nas tylko specyfikacjami nowych sprzetow. Notabene parametry Xb360 robia wrazenie. Oby przelozylo sie to na faktyczna jakosc gier.
QUOTE(wodny1988 @ 14 05 2005, 10:38)
Te screeny są nieoficjalne i nieprawdziwe przynajmniej tak mówią ludzie z Team Ninja.
Krążą plotki że to stara wersja gry. Trzeba poczekać do przezntacji DoA 4 na E3 i wtedy wszystko się wyjaśni.
A tak wogóle to nowa Lei-Fang jest boooooooooooooska

Sorki ale to nie Lei-Fang tylko nowa postac

normalnie jak by mlodsza siorka Lei-Fang

No mam nadzieje ze te screeny sa stare i gra sie duuuuzo zmienila
A jezeli chodzi o przelomowosc to ja tylko powtarzam slowa Itagakiego, ktory stwierdzil ze grafa bedzie tak przelomowa jak z psx na ps2 wiec zobaczymy
wodny1988
14 05 2005, 11:50
To jest Lei-Fang. Na jednym ze screenów ma taki sam rzut a na innym wykonuje ruchy podobne do Lei-Fang. To ona tylko troszkę się zmieniła. Na lepsze oczywiście
Na razie spokojnie panowie, polowa z tych screenow to screeny z NG albo DOAU. Z reszta, Team Ninja sa bardzo niezadowoleni, ze cokolwiek wycieklo na temat tej gry. Ja mam nadzieje, ze jeszcze duzo sie zmieni, rowniez w kwestii designu. Bo, ze grafike znowu bedzie miala ta gra najlepsza to sprawa oczywista.
Kwestii systemu na razie nie ma co poruszac.
Hmm sory ale co ona wyprawiala za ruchy to bedziesz mogl powiedziec jak zobaczysz filmik bo zdiecie nic nie mowi, a poza tym ona wyglada duuuuuuzo mlodziej a wiem napewno ze bedzie 4 nowych zawodnikow (2 zawodniczki i 2 zawodnikow) i oni sa pokazani na screenach a to Lei napewno nie jest bo twarz jej nie przypomina Lei-Fang
Eee.. no z twarzy to one wszystkie są do siebie podobne. Jedynie włosy o kolor oczu je różni.
Dlaczego tak mało osób gra w tą serię na poważnie? Niby dopracowana, z sensem, a tak mało popularna gra.
Mutti i kilku bardziej znanych graczy z Warszawy mi przychodzi do głowy. Dlaczego tak mało?
Bo tylko niewielu jest "oświeconych"

lub są na takim poziomie "wtajemniczenia" iż są w stanie zrozumieć tą gre.No i nie wszystkim może się podobać balans postaci
Morikage
15 05 2005, 13:13
Jestem ciekaw jakim stylem będzie walczyć Lisa. Mam nadzieję że będzie to capoeira - myślę że z animacją i dynamiką pojedynków do jakich przyzwyczaiły nas wczesniejsze części DOA, ten styl byłby idealny. Niepokoi mnie tylko ten dzieciak z mieczem - liczę że to tylko jakiś "bug" w grze którego Team Ninja się jak najszybciej pozbędzie

Areny wygladają świetnie, postacie też delikatnie podrasowane jednak to nie jest skok na miarę nowej konsoli ani na miarę możliwości TN. Co do nowej panienki to na bank nie jest Lei Fang - ona ma japońskie kimono przecież!!! Początkowo wydawało mi sie ze to Ayame(matka Kasumi, Ayane, Hayate) ale ta postać wygląda zbyt młodo.
Prawde mowiac po stroju Lisy mozna niby pomysles ze to bardziej styl wrestlingu

ehh niby ma tam jakies kontakty z Tina ale zeby odrazu jej styl

hmm moze i sie myle (mam nadzieje). Ten kolo blond z wykalaczka to mi wyglada na jakiegos synka Heleny

ale lipa na potegeee!!! A laska w kimonie to jakas mala "dziewicza" nieznajoma, ktora jakos mnie nie zacheca narazie ale zobaczymy ja w akcji

Mam tylko wielka nadzieje ze w DOA4 pozostawia koncowe filmiki CG w story jak w DOA3, a miedzy walkami scenki jak w DOA2
Ta "nowa panienka" to chyba jednak Leifang. Twarz, postawa kolor włsów i budowa fizyczna są identyczne. Rodzaj kimona to drobiazg, to tylko jeden z strojów, a stroje z DoAU/DoA3 w wielu wypadkach też nie mają wiele wspólnego z chinami (np.Skórzana suknia), to dotyczy wszystkich postaci. Pozatym obecność Leifang jest potwierdzona przez Itagakiego, w jednym z wywiadów powiedzał o rozpoczęciu prac nad endingiem Leifang, a raczej nie robiliby dwóch identycznych postaci Mały chłopaczek podobny do Heleny może być co najwyżej jej bratem, bo na bycie matkią tego osobnika Helena jest ciut zbyt młoda. Zresztą równie dobrze może być jakąś wersje klona (ponoć postać w tubie na jednym z screenów to własnie Helena). Jeżeli to coś w tym stroju to Lisa to wyglada narazie tragicznie. Inna sprawa ze zrobienie trzeciej postaci z wrestlingiem to mocne przegięcie.
Natomaist same screeny są średnie i w porównaniu do innych screenów z gier na nową konsole microsoftu wygladają raczej biednie.
CheeseOfTheDay
16 05 2005, 18:32
Po prostu nie ma tak dużego skoku graficznego patrząc na postacie. Ot dodany bumpmapping na niektórych strojach. Ale areny zapowiadają się smakowicie. Chyba będą ogromniaste. Na screenie w metropolii nie widać żadnych barier w głębi
Chym , cofam to co napisałem wcześniej to jednak raczej nie jest Leifang, nowa zawodniczka podobno prezentuje Aikido. Lisa rzeczywiscie to capoeira. Ostatnie oficjalne info mówi ze DoA4 będzie exclusivem dla Xbox360. Zresztą wiecej jest na www.doacentral.com
Im więcej jest screenów i trailerów z innych gier, tym DOA4 wygląda coraz słabiej. Rozdziałka i ilość detali może i jest wysoka, ale to wygląda jak zwykła gra : |
Zbyt plastikowo i sztucznie. Gdzie ta rewolucja? 1024i ?
Oby gra gra była przynajmneij tak dobra jak poprzednie. No i bardziej popularna.
Na ign jet trailer w podobno bardzo wysokiej rozdzielczości. Tylko że nadal nie potrafię go zassać.. jakiś błąd wyskakuje. Jak ktoś sprawdzi niech opowie co tam WIDAĆ;]
Ja widziałem trailer z oficjalnej prezentacij, ale niestety w słabej rozdziałce, widać niewiele, pokazane jest kilka urywków walk. Nowa laska wykonuje akcje bardzo podobną do SPoDa Akiry. Krótki urywek walki Chrisrtie z Hitomi i walka Tiny z Bassem do której włącza sie Lisa prezentując rzut zbliżony do hcf+1+2 Chrstie z T5. Nowy chłopaczek wlaczy bardzo podobnie do Heleny. Pokazano też nowego Bossa (chyba) który wyglada jak klasyczny kosciotrup. Całość kończy Hayate masakkrujacy mieczem kilku przeciwników. I oczywiscie pokazano też Leifang(niema mowy o pomyłce)
wodny1988
17 05 2005, 12:32
Niestety aby obejrzeć ten trailer z IGN trzeba mieć wykupioną subskrypcję.
Mi się nowe DoA bardzo podoba.
Areny są przeogromne i bardzooooooo interaktywne.
Postacie są również przepiękne.
DoA już ma taki styl grafy i nic tego nie zmieni. DoA zawsze będzie mangowy i za to tę grę lubię.
QUOTE(wodny1988 @ 17 05 2005, 12:32)
Mi się nowe DoA bardzo podoba.
Areny są przeogromne i bardzooooooo interaktywne.
Postacie są również przepiękne.
DoA już ma taki styl grafy i nic tego nie zmieni. DoA zawsze będzie mangowy i za to tę grę lubię.
No i co podnieciłeś się?jak patrze na forum to każdą bijatyke zachwalasz.Ty mi lepiej wykombinuj link do trailera.
PS.A zkąd wiesz ,że areny są ogromne i interaktywne?Ze screnów?
Trailer do zassania na Gametrailers
Jako calosc nie zapiera dechu w piersiach, jak kiedys DOA2. Nie zmienia to faktu, ze niektore stage'e i akcje to woh.. robia wrazenie
No i mamy 3 postac walczaca wrestlingiem, szkoda myslalem ze Lisa dostanie fajniejszy styl
Obejzalem ten filmik z 3 razy i mam mieszane uczucia...

Jedno jest pewne-DOA4 bedzie sie duuuzo roznilo od swoich poprzednikow pod wieloma katami np bardziej ostry scenariusz, a nawet filmik poczatkowy. Sprawa jest taka ze jest to cos niesamowitego, pieknego i w ogole fajoskie to co tam pokazali, ale z drugiej strony hmm no mialem wieksze nadzieje ze zmiana bedzie naprawde duuuzaa i znaczna tymbardziej ze Itagaki twierdzil ze nawet grafa bedzie jak DOA na DOA2, no nic zobaczymy na zywo bo tak to moga byc mylne wrazenia. A sprawa nowych postaci to jestem mile zaskoczony bo ta laska ma ciekawie wykonany styl, kolo rzeczywiscie ma bardzo podobny styl do Heleny ale ciekawie zmieniony na jakiegos mlodego i delikatnego kotlesia, a Lisa nie bedzie jednak wrestlerka jak wczesniej pisalem bo filmik naprade pokazuje jak by miala cos ala Ediego z Tekkena

A to jest trafione w 100!!! No nic zobaczymy na pozniejsze filmiki i zdiecia...
Jesli glowna roznica wobec poprzednikow ma polegac na ostrzejszym scenariuszu i intrze, to sory ale dla mnie to zadna roznica
i jakos nie widze podobienstwa miedzy Lisa i Eddy'm, lol
Cóz na filmiku ma podobny rzut do Christie HCF+1+2, jak równierz wykonuje serie kopnięć zakończonych podcięciem, saem kopnięcia są bardzo podobne do d/t+4 równierz od Christie, zresztą sam sposób poruszania jest niezbyt wrestlingowy:]
QUOTE(Mike @ 17 05 2005, 16:04)
Jesli glowna roznica wobec poprzednikow ma polegac na ostrzejszym scenariuszu i intrze, to sory ale dla mnie to zadna roznica
i jakos nie widze podobienstwa miedzy Lisa i Eddy'm, lol
Stary przeciez narazie tylko to mozna powiedziec z tego filmiku bo nie mamy wiecej info na temat tej gry wiec wiecej nie bede spekulowac nie

a podobienstwo do Eddyego to jest tylko jedno-styl walki, wiec nie wiem o co ci kaman

ale nic :

czekam na wiecej info
QUOTE(Genra)
zresztą sam sposób poruszania jest niezbyt wrestlingowy:]
Styl Lisy to faktycznie nie wyglada na typowy wrestling - moze to jakas mieszanka..
QUOTE(DOA @ 17 05 2005, 15:56)
Jedno jest pewne-DOA4 bedzie sie duuuzo roznilo od swoich poprzednikow pod wieloma katami
QUOTE(DOA @ 17 05 2005, 17:24)
Stary przeciez narazie tylko to mozna powiedziec z tego filmiku bo nie mamy wiecej info na temat tej gry wiec wiecej nie bede spekulowac nie
O to mi kaman, ze sam sobie przeczysz, bo najpierw piszesz ze bedzie sie
duuuzo roznilo, a pozniej ze
nie bedziesz spekulowac - ja tam nie widze znaczacych roznic.
Napisalem to bo mam nadzieje ze sie bedzie duzo roznilo i poza tym z opini ludzi za to odpowiedzialnych i samego Itagakiego. A spekulowac sam nie bede bo po co poprostu mam nadzieje i tyle. Teraz to nikt nie zauwazy zbytnich roznic w systemie po jakims filmiku wiec tak czy tak trzeba czekac na bardziej konkretne info i tyle. Chyba bede musial poprostu pisac bardzo dokladnie o co mi chodzi
QUOTE(DOA @ 17 05 2005, 17:40)
Chyba bede musial poprostu pisac bardzo dokladnie o co mi chodzi

Chyba tak, bo miedzy "jedno jest pewne..." a "mam nadzieje..." jest spora roznica
A to co widac po pierwszych screenach i filmiku - no coz, grafa nie jest jakos szczegolnie podciagnieta; modele, kolorystyka i motion capture to niemal to samo co w poprzednikach. Ale tak jak juz pisalem - czesc aren daje rade ;]
Przed chwila przeczytalem na ign ze DOA4 wyciaga cala moc z iXa 360

chyba jaja sobie robia !! Pierwsza sprawa ze pewnie jak zwykle sciemniaja, ale jezeli cos w tym jest to ja wymiekam, przeciez grafa jest hmm w zasadzie tylko oki i nic wiecej (moim zdaniem) przynajmniej nie ma takiego skoku!! Ludzieee...
A i na ign napisali tez ze DOA4 bedzie sie roznila od reszty serii i to sporo ale oczywiscie nie napisali hmm np. czym??!! A to ze napisalem ze bedzie sie duzo roznic a pozniej ze mam nadzieje to jest po przeczytaniu paru info bo juz zaczynam sie gubic i zastanawiac nad hmm ta nowa gierka i jej specyfika
Zauważcie też że filmik jest dość stary, w jednym miejscu widnieje duży napis "Xenon" a jak wiemy nowa konsola nie nazywa się tak już od pewnego czasu.
QUOTE(DOA @ 17 05 2005, 18:13)
Przed chwila przeczytalem na ign ze DOA4 wyciaga cala moc z iXa 360

chyba jaja sobie robia
Zle napisany wygaszacz ekranu na PC może wykorzystywać całą moc kompa. To wykorzystanie mocy to bzdura. Nikt specjalnie nie upraszcza grafiki, by wykorzystać 50% mocy.
Ważne jest, jak jest ta moc wykorzystana i jak zoptymalizują kod.
Dlaczego tak dobra bijatyka jest tak mało popularna? Ludzie!! Zacznijcie grać, bo pod nosem przejdzie Wam świetna seria.
Ja już trenuję w DOA3 bym mógł coś pokazać online jak zmienię łacze i sprawię DOA4 : )
-------------------------------------
Dwa duże trailery dobrej jakości (podobno). Niestety jest to bittorent i nie mogę już teraz opisać jakosci.
http://www.doacentral.com/forum/viewtopic....1894&highlight=
Infinite
18 05 2005, 06:14
Nie wiem czy zauwazyliscie pewna istotna rzecz... Na planszy gdzie Hitomi walczy z Christie (pierwsze ujecie - ulica) przewija sie "congratulations costam XENON LAUNCH", a o ile sie nie myle to byla kodowa nazwa Xboxa360. Tak wiec jestem sklonny twierdzic, ze ten trailer jak i screeny zarowno, pochodza z bardzo wczesnej wersji gry... Billu pokazal, bo myslal, ze zobi wrazenie, a ze nie zrobila takiego duzego to juz inna sprawa. Ale TN jeszcze moze nam skopac dupe...
Patrzac z drugiej strony - ja sie niczego specjalnego nie spodziewalem, po DOAU - porpostu nie wyobrazalem sobie tego, jak ta gra moglaby lepiej wygladac ;/
QUOTE(Infinite @ 18 05 2005, 06:14)
Patrzac z drugiej strony - ja sie niczego specjalnego nie spodziewalem, po DOAU - porpostu nie wyobrazalem sobie tego, jak ta gra moglaby lepiej wygladac ;/
Zmienić design. Dobrac zupełnie inne tekstury (foto?). Dodać pot zbierający się na ciele awodników i jego opdryski przy zadawaniu i otrzymywaniu ciosów. Nszczczące lub chociaż brudzące się ubranie.
Sporo jeszcze można.
Infinite
18 05 2005, 08:55
DOA ze zminienionym dizajnem? Hmmm... Jakos tego nie wiedze. I pewnie nie tylko ja...
Zassałem ten trailer z torrenta. Dla każdego fana tej gry polecam zrobić to samo.
Wysoka rozdziałka robi swoje. Wreście to wygląda jak render. Może nie jakiś mega wypas, ale jest naprawdę nieźle. Widać takie szczegóły, jak np. dziurku na pasku, ćwieki na kurtce, sznurki na skarpetkach, czy nawęt pojedyńcze rzęsy na powiekach kobiet. Teraz to wygląda jak ruszające się screeny, które były wcześniej podawane.
Zastanawia mnie tylko, dlaczego aż 5 postaci miało miecz? Z Kasumi to nawet 6.
Meanthord
19 05 2005, 06:42
QUOTE(C1REX @ 19 05 2005, 01:19)
Wysoka rozdziałka robi swoje. Wreście to wygląda jak render. Może nie jakiś mega wypas, ale jest naprawdę nieźle. Widać takie szczegóły, jak np. dziurku na pasku, ćwieki na kurtce, sznurki na skarpetkach, czy nawęt pojedyńcze rzęsy na powiekach kobiet.
To samo, oczywiscie bez tak wysokiej rozdzielczosci, jest w 3-letniej VF4.
Infinite
19 05 2005, 09:15
Gdzie dokładnie moge dorwać ten link do trailera?
Infinite
19 05 2005, 09:42
QUOTE(Ameras @ 19 05 2005, 09:25)
Gdzie dokładnie moge dorwać ten link do trailera?
Np. tu ;).
Thx! 480 to w sumie troszke dużo, ale dla nowego Dead'a (ponoć) warto
Infinite
19 05 2005, 09:48
QUOTE(Ameras @ 19 05 2005, 09:46)
Thx! 480 to w sumie troszke dużo, ale dla nowego Dead'a (ponoć) warto

Mniejszy mozna sciagnac z IGN'u, ale praktycznie nic na nim nie widac... Pozatym ten jest uncut (ten z IGN'u ma pociete akcje).
Przeczytalem na ign wywiad z Itagakim i bardzoooooooo sie happy zrobilem ale oczywiscie kamien z serca ze ten filmik to tylko ok. 15 % pracy TN

hmm nawet nie wiem co mam myslec jak gra bedzie juz w 100%

hehe no nic licze na TN jeszcze mnie nigdy nie zawiodlo jezeli chodzi o np. grafe

a ten filmik co ma 470 Mb to jest na nim tylko DOA4? Bo jak tak to troche duzyyy ale nic i tak sciagam
wodny1988
19 05 2005, 12:02
Też miałem podać tę informację.
Pełna wersja poprostu zmiecie wszystko pod względem grafy
Już na trailerze grafa wymiata a ma być jesze lepiej
Czytałem gdzieś też, że ta wersja ma się różnić znacząco od poprzednich. Jakaś rewoucja się podobno szykuje.
Czy przypadkiem nie ma to czegoś wspólnego z tymi mieczami?
wodny1988
19 05 2005, 12:17
Ten jakiś Itakagi czy cuś

powiedział na IGN że gra ma bardziej opierać się na defensywie niż ofensywie. Czyli pewnie jakiś bardziej rozbudowany blok i reversale
W grze będzie można także wykorzystywać środowisko do walki co zaprezentowała Kasumi odbijając się od drzewa a następnie wykonując atak.
Infinite
19 05 2005, 12:24
QUOTE(DOA @ 19 05 2005, 11:41)
a ten filmik co ma 470 Mb to jest na nim tylko DOA4? Bo jak tak to troche duzyyy ale nic i tak sciagam

Bo jest w (pipi)j jakosci, i dopiro na nim widac grafe, ktora i tak do czasu wyjscia gry zostanie podrasowana.
C1REX > ninja to do siebie maja, ze uzywaja ostrzy... Ale w grze ich nie uzyjesz ;p
a ty wodny wogole grales w jakies DOA? Bo po tym co wypiszujesz mam wrazenie, ze chyba nie -_-
QUOTE(Infinite @ 19 05 2005, 12:24)
C1REX > ninja to do siebie maja, ze uzywaja ostrzy... Ale w grze ich nie uzyjesz ;p
Ale zack i ta nowa postać nie są ninja, a mają miecz. Boss też na ninję nie wygląda. Może to będzie coś jak Yoshi w Tekkenie lub będzie dodatkowy tryb? vs i tag na miecze? Online?
Nie wiem za bardzo, jak chcą dopasić defens, bo już teraz się o nią opiera.
Przywidywalny atak i sroga kara. Nie ma przewagi na bloku. Może 8WR stanie sie bardziej użyteczne i ciosy dodatkowe z tego będą możliwe do wykonania?
To sa najlepsze wiadomosci:
Itagaki assured us that the version we saw at the conference was only 15% complete and that the game has not yet tapped into the true power of Xbox 360.
the complexity many have asked for is finally being added, according to Itagaki.
ale czy to prawda to okaze sie dopiero po premierze.
Mam pytanko, mam juz ten filmik z 470 Mb ale ja go niemoge prawie w ogole zobaczyc bo sie strasznie tnie na wszystkich programach do odtwarzania

ma ktos jakas rade??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.