Activision has taken the wraps off of the latest game in the Tony Hawk universe, Tony Hawk's American Wasteland. The game, presumably being developed by series creator Neversoft, is planned to hit all three current generation consoles, but an Xbox 360 version of the game is also in the works. This version was briefly shown on Microsoft's MTV special, along with some very brief words from Tony Hawk himself.
The big twist for American Wasteland is that the game will take place in one large, seamless world. The world, said to be a version of Los Angeles, won't stop for loading time. The physical gameplay looks largely the same, with plenty of grinding, kick and grab tricks, the ever-popular natas spin that was introduced in THUG2, and manuals. However, the game will also allow players to ride BMX bikes. No word on if this means that the Tony Hawk and Mat Hoffman series of games are finally merging, or if this means that professional BMX riders will be in the game. Additionally, this will mark the first time that the series has had online support on a home console outside of the PS2, as the game will have Xbox Live support. No clarification was given on whether this means that just the Xbox 360 version will be online, or if the Xbox version will also contain online support.
Tony Hawk's American Wasteland is scheduled for release on multiple current-generation game consoles during the fourth quarter of this year, though it's currently unknown if, specifically, the Xbox 360 will also be released this year.
I co Wy na to? Ja zawsze bardzo lubiłem serię, ale po THUG2 jakoś podchodze sceptycznie... dwójka mnie nie wciągnęła, zabrakło pomysłów... Tutaj ma być jedno duże miasto, bez loadingów. Czy jest to wystarczający powiew świeżości?
Tony wyjdzie na na trzy current-geny i ma pojawić się też wersja na xbox'a360.
P.S. Info pochodzi z gamespot.com.
..::XMANiAK::..
13 05 2005, 13:33
poziom grafy ktory byl pokazany w filmiku to ulepszony THUG2, sadze ze to moge byc Tony Hawk Undergroud 3: American Wasteland
HunterX
13 05 2005, 13:38
Jedno wielkie miasto... Activision planowało zrobić coś takiego już w THUGu ale jakoś im to nie wyszło. Zrobią to teraz i chwała im za to. Ja tam zdecydowanie wolę takie rozwiązanie - GTA na desce i... BMXie. Bo z tym BMXem też fajna sprawa

. W THUGu 2 były różne dziwne pojazdy ale nie były tak rozbudowane jak decha przez co po chwili grania jakoś przechodziła mi na nie ochota. No a teraz...

Goście mają same dobre pomysły, co mnie niezmiernie cieszy. Ja chcę znowu kozacką grę z Tony'm a nie jakieś odgrzewane g... ;p - takie moje pobożne życzenie. ;]
No jedno miasto może być fajne. Pewnie i tak będziemy stopniowo odblokowywac poszczególne rewiry, ale jak juz przejdziemy gre, to będzie można nieźle śmigać. Ciekawe co z samochodami, wątpie, żeby je wprowadzili. w THUGu się nie sprawdziło, tutaj niby miało by sens, bo ma yc większy obszar, ale jakoś czarno to widze.
Są jakieś screeny? Bo na ga,espocie nie było.
Nowy TH.....pewnie przelomu w serii nie będzie ale licze na dobrą gre.Co to BMX to barzdzo fajnie tylko żeby nie wprowadzali żadnych innych srodków lokomocji bo modele jazdy autami były bardzo kiepskie.
13 05 2005, 14:43
niech znowu dadza CLASICC MODE bo to przedluzalo THUGa2 bo "kariera" bylna nudna...
THUG + Matt Hoffman + Śmiganie na desce (rowerze) po jednym ogromnym mieście? czekam!
Jak dla mnie THUG2 byl porazka, to juz nie mialo nic wspolnego z jazda na desce... przydaloby sie zaimpletowanie jakiegos realizmu...
2razyjot
15 05 2005, 11:54
Znowu Tonny Hawk? Znowu zero nowinek tylko podniesienie oprawy graficznej i zlikwidowanie loadingow? Nie wchodze w to, kolejny nabijacz ka$$$y ... x/
15 05 2005, 12:03
sadze dobrym rozwiazaniem bylo by danie pasku energi jak w BMXXX
No cóż... Po THUGu 2 troszkę nrałem dystansu do tej serii. Po znakomitej części pierwszej która wiele wniosła do serii THUG2 odepchnął mnie jak żadna inna część. mam nadzieję że nowa część to zmienie... a wiele zapowiada że ta będzie
Trzcina
16 05 2005, 09:41
O lol... tego jest juz chyba wiecej niz FIFY, na plasterki z tym...
18 05 2005, 19:10
ten filmik nic nowego nieprezetnuej

procz glosy Tonego z impery z MTV
19 05 2005, 05:10
W sumie to lepszy pomysł z jedym ale WIELKIM miastem. LA bedzie pewnie podzielone na dzielnice Holywood i inne... Dobry pomysł ! Czekamy
blancio
23 05 2005, 15:04
Kurde, kombinują... moim zdaniem powinni się zdecydować na coś. Niech nie wpieprzają wszystkiego do jednej gry. Teraz powinni zrobić porządny, realistyczny symulator dechy, a nie wpieprzać jackasów itp.
PaciorCKY
25 05 2005, 19:12
QUOTE(blancio @ 23 05 2005, 15:04)
Kurde, kombinują... moim zdaniem powinni się zdecydować na coś. Niech nie wpieprzają wszystkiego do jednej gry. Teraz powinni zrobić porządny, realistyczny symulator dechy, a nie wpieprzać jackasów itp.
Heee gra to gra... chcesz prawdziwej dechy to idz na deske na dwor

ja tak robie.... a THAW mysle ze jakis tam bedzie zobaczymy tylko jak ogladalem trailer z E3 to na koncu jak sa pokazani skaterzy - nie ma bama.... Wiecie cos moze czy bedzie czy nie bedzie? Peace.
thug 2 to był lekki kicz... na jakiego ..... mi jackassy? ja chce poprzadną decha thps 3 i undergrand 1 wymiatają dwójka do pieca, a american mozy byc spoko
Ja grałem we wszystkie Hawki od 3 części,ale w 2 undergranda juz niegrałem.Nie przeszedlem jej bo to juz był bardzo odgrzewany kotle

wogule mi sie we to grac noe chciało mam nadzieje że nowy Tony wniesie jakieś nowe pomysły bo inaczej znowu nie zagram
PaciorCKY
30 05 2005, 19:10
Ja gralem we wszystkie Tony Hawki i jakos mi sie nie nudzily

a ktos tam mowil ze thps3 wymiata? Kurde tam mi sie chyba tylko 1 level podobal... (LA) a tak wogole to seria jest na wypasie i jaki by nie byl THAW to ja juz go przygarniam

czekam na newsy hehe
Ja chcę połączenie THUGa 1 i THPS2 .Fajnie byłoby zobaczyć jakiś DODATKOWY tryb symulacji

a po za tym przede wszystkim cały_wszystkie levele muszą być słoneczne i mieć jakiś taki klimat ala GTA:SA .

Nie chcę jeździć na kosairce !!
dirtymike
3 06 2005, 20:34
no tak THUG 2 bylo troche przesadzone, a jazda na kosiarce to po prostu masakra

ja bym chcial ujrzec cos jak thps 3 i 4 (tylko w te gralem nie liczas thug 2) i wedlug mnie byloby fajnie..no zaobaczymy co sie ukarze
PaciorCKY
11 06 2005, 14:56
Jak by kogos interere albo jakby ktos jeszcze nie widzal hhee to info o THAW z Activision znajdziecie
TUTAJ Peace.
Chciałbym, żeby gra była podobna do THPS2, która dlamnie zawsze pozostanie najlepszą częścią serii..
Poco do Tonego wciskać BMX'y? Troche ten pomysł mi się nie podoba. Już wolałbym pojezdzić sobie na łyżworolkach.
blancio
12 06 2005, 23:27
go-wno

skoki przez pol planszy ? dzieki, wole THPS2.
BTW - czy w THUG duzo bylo rzeczy "poza-deskowych" jak jazda na wozku, samochodem itp ? czy moze jesli chce zwykla deche to brac THPS4 ?
QUOTE(blancio @ 12 06 2005, 23:27)
go-wno

skoki przez pol planszy ? dzieki, wole THPS2.
BTW - czy w THUG duzo bylo rzeczy "poza-deskowych" jak jazda na wozku, samochodem itp ? czy moze jesli chce zwykla deche to brac THPS4 ?
THUG jest spoko, lepszy od THPS4, no i nie uswiadczysz w niej takiej jackassowej wiochy jak w przypadku THUG 2, jesli o to Ci chodzi. Ja nadal oddaje glos na THPS3 i uwazam ta odslone serii za najlepsza. Oby kolejny TH wrocil do korzeni, w przeciwnym razie wypne tylek w strone autorów.
majkelek
13 06 2005, 19:15
Grałęm we wszystkie części oprócz 1 tzn. grałem troche, ale za mało żeby oceniać i od THUG tak gra mnie coraz bardziej nudzi, pamiętam w 4 te wielkie mapki kozackie zadania, a w THUG pffff za proste to było aż, a THUG 2 oprócz patentów z jazdą na byleczym i niektórymi wieśniackimi zadaniami co nei wiadomo co trzeba było zrobic całkiem fajny klimacik i to graffitti w Berlinie yeah toooo lubie.
Z THUGiem 2 miałem tak, że kilka godzin mnie przyciągnęło, ale ostatecznie to nie to samo co jedynka... I dlatego też chciałbym, żeby American WasteLand poszedł bardziej w stronę klimatów z THUG1... Miło, że będzie jedno wielkie miasto i tak dalej, ale na razie znowu wszystko jest jakieś takie kolorowe... Nie wiem, ale w THUGu te odcienie szarości jakoś mnie bardziej ciągnęły do siebie

.
kuba1000
22 06 2005, 12:17
Ja o tej grze nic nie moge powiedzieć bo w nią grałem kilka minut tylko ale przez te kilka minut była fajna.
szczurek53
23 10 2005, 21:28
gralem we wszystkie i najlepszy wg. mnie jest american wasteland. bmx-y dają rade są nowe triki (nie tylko na desce;)
QUOTE(szczurek53 @ 23 10 2005, 20:28)

gralem we wszystkie i najlepszy wg. mnie jest american wasteland. bmx-y dają rade są nowe triki (nie tylko na desce;)
Nie żeby jakoś specjalnie chciało mi się z tobą kłucić(wkońcu każdy ma prawo do własnego zdania) ale American Wasteland to zdecydowanie NAJGORSZA częśc serii która jak dla mnie i tak skończyła sie na części czwartej. no dobra może troche przesadzam ale własnie sie dowiedziałem że "duck tales" zakończyły się zwycięstwem kaczyńskiego i jestem conajmniej wk@#wiony...(sooory że offtopa:)
ja jestem nieco innego zdania
mi się NAJMNIEJ podobała 4 część, jakieś takie dziwne postacie, poryte tricki i zadania, THUG to moja ulubiona część U2 był taki, ale levele miał (pipi), THAW po trailerach mi się podoba, fajne tricki no i otwarte miasto, BMX'y też wyglądają fajnie, tyle że mam nadzieję że będą rozbudowane a nie tak jak np, samochody w THUG..
Patrycjusz
25 10 2005, 18:55
GT4 OK, SSX on Tour ok, Splinter Cell ok, ale ten kotlecik mi sie juz znudził.
Mógłby ktoś mi pomóc?
Zaciąłem się w jednej misji.
W swoim skate parku ta laska daje mi misje, abym zrobił combo na takiej belce u góry z takim domkiem, a później żebym zgrindował jakieś rurki i zdobył 31500 punktów, grinduje wszystko co popadnie i nie mogę przejść, mógłby ktoś mi pomóc?
hmm.. czemu nie można dać preorderu na ultimie?
LegionPolski
2 11 2005, 10:38
IMO 4 czesc sucks, za 'niezdecydowanie' pomiędzy realizmem a tym (pipi)m arcadem który przeważył juz w next częściach. najbardziej podobał mi sie THPS2 i THPS1 - za to że tam jeszcze nie ma przediętych trików itp. no po prostu nie podchodzi mi gośc skaczący na desce na 100 m robiący w tym czasie 10 grabów, 3 speciale i 2048 spin... to śmieszne.
ok teraz do THAW - czy ktoś może mi powiedziec jak wygląda jazda na rowerku?
wiem ze steruje sie inaczej
lewa gałka to prowadzenie a prawa to triki
LegionPolski
16 11 2005, 09:51
hmmm, mam ją od przedwczoraj... pierwsze 4 godziny - ale (pipi). dalsze godziny - odgrzewanka, ale wiele nowych pomysłow... hmmm, kupic to bym jej nie kupil, ale daje rade.
jestem w east LA i jest coraz lepiej. jak ktos chce cos wiedziec o grze to pytajcie tu na forum
Bartezoo
16 11 2005, 14:17
Wczoraj skończyłem grę.Niezła ale ten kto oczekuje powrotu do korzeni ten sie rozczaruje.Na BMX jeżdzi sie tak sobie (mało trików)Ale gra ogólnie jest niezła.Troche animacja sie tnie.I krótka jest w 10 godz. na normalu.
Widze ze nie bardzo wam sie podoba ta czesc. Ale jaka jest muzyka, dalej to samo co w poprzedniczkach czy moze juz w koncu zeszla na bardziej czarne klimaty? Jakbyscie mogli to rzeccie linkiem do listy wykonawcow.
Dla mnie nowy tONY hAWK to crap i nie mam nawet zamiaru go przechodzic;/
QUOTE(LegionPolski @ 16 11 2005, 09:51)

hmmm, mam ją od przedwczoraj... pierwsze 4 godziny - ale (pipi). dalsze godziny - odgrzewanka, ale wiele nowych pomysłow... hmmm, kupic to bym jej nie kupil, ale daje rade.
Dzięki cenzurze nie wiadomo, czy gra z poczatku jest super czy wręcz przeciwnie.
QUOTE(lolo99 @ 16 11 2005, 14:56)

Widze ze nie bardzo wam sie podoba ta czesc. Ale jaka jest muzyka, dalej to samo co w poprzedniczkach czy moze juz w koncu zeszla na bardziej czarne klimaty? Jakbyscie mogli to rzeccie linkiem do listy wykonawcow.
http://www.psxextreme.info/index.php?s=&sh...ndpost&p=743244Muzyka jest lepsza niz w poprzedniej części... jest chyba z 6 kawałków, ktore bardzo mi się podobały.
'Bardzej czarne klimaty'? To jest gra deskorolkowa? Odpowiedź jest jasna.
skrabik
16 11 2005, 18:34
Ja se kupiłem oryginała i powiem szczerze - nie żałuję. Przeszedłem Classic Mode na Normal i Sick (wszystkie zadania) i jeszcze Story Mode na Normalu. Dla mnie giera zajefajna ! MNie tylko wkurzało to stopniowe odblokowywanie trików. No i mówili że są rozbudowane Natas Spiny, a dali tylko 3 nowe. Dobry pomysł z "ONE FOOTED" trickami. Gra stawia na freestyle ! I to mi się podoba ! Najbardziej z Hawków podobały mi się THPS2, THUG i właśnie THAW. Troche parkour'u i gitara !
QUOTE(Minio @ 16 11 2005, 18:00)

[Muzyka jest lepsza niz w poprzedniej części... jest chyba z 6 kawałków, ktore bardzo mi się podobały.
'Bardzej czarne klimaty'? To jest gra deskorolkowa? Odpowiedź jest jasna.
Sorry ale nie rozumiem aluzji
I o czym to swiadczy ze to jest deskorolka? Ja wiem ze skate`ing jest jednym z elementow kultury hip-hopowej ale od kiedy pamietam w Tonym przewazaly punkowe utwory...
QUOTE(lolo99 @ 16 11 2005, 18:43)

Sorry ale nie rozumiem aluzji
I o czym to swiadczy ze to jest deskorolka? Ja wiem ze skate`ing jest jednym z elementow kultury hip-hopowej ale od kiedy pamietam w Tonym przewazaly punkowe utwory...
Skate'ing nie jest elementem kultury hip-hopowej. Predzej punk, choć to nie jest regułą.
Poprzez 'bardziej czarną muzykę' zrozumiałem klimaty hard-rockowe (bo death czy innego black metalu chyba nie miałeś na mysli). Co jak co, ale to totalnie nie pasuje do deskorolki. Powinien być punk-rock i tego dotyczyły moje słowa (sam nie wiem co mniej pasuje do gry deskorolkowej- uliczny hc hh czy metal).
LegionPolski
17 11 2005, 08:52
Minio... czarna muzyka to jest rap...
Tak BTW, to skate'ing zaczął się bardziej od punku - pierw jezdzili w skorzanych obcislych spodniach

A nie powiesz mi Minio ze HH nie ma nic wspolnego ze skate'ami - obejrzyj se pierwszy lepszy film o desce (polecam Element) - masz sam punk przeplatany z amerykanskim rapem.
OK, koniec offtopu.
W grze podobaja mi sie leciutkie elementy parkoura - fajnie sie smiga - przede wszystkim nie czuc takiej plastikowości jak w Thugach 1 i 2!
A jak ktos nie lubi chorych klimatów i robienia wastelandu z miasta - niech sie wezmie za Classic mode - ktore tez jest ok.
Bartezoo
17 11 2005, 12:02
Muza fajna zwłaszcza Scissors Sisters oraz Felix da house Cat ale gorsza od niż THUG 2.Dużo Punk Rocka(fajnie) i ten cholerny Green Day(mniej fajnie,piosenka fajna ale oni są wszędzie).Parkour rządzi fajnie się śmiga.Gra warta kupna jeśli komuś się nie podoba story to moze grać w classic. Moja lista gier z serii Tony Hawk
1:arrow:THPS3
2:arrow:THPS2
3:arrow:THAW
4:arrow:THUG
5:arrow:THUG2
[OFFTOP]
QUOTE(LegionPolski @ 17 11 2005, 08:52)

Minio... czarna muzyka to jest rap...
No tak... fakt... nie skojarzyłem prawidłowo... Sorka.
QUOTE(LegionPolski @ 17 11 2005, 08:52)

Tak BTW, to skate'ing zaczął się bardziej od punku - pierw jezdzili w skorzanych obcislych spodniach

A nie powiesz mi Minio ze HH nie ma nic wspolnego ze skate'ami - obejrzyj se pierwszy lepszy film o desce (polecam Element) - masz sam punk przeplatany z amerykanskim rapem.
Tak więc skate'ing ma też troche wspólnego z muzyką klasyczną- obejrzyj "Boston Massacre" (była chyba jeszcze w "Menikmati" ale nie jestem pewien). Muzyka w skate videos to jest inna sprawa. Sama deskorolka ma natomiast najwiecej wspolnego z punkiem (powstała nawet odmiana tej muzyki nazwana "ska-punk"), jednak stawia na INDYWIDUALNOŚĆ dzięki czemu każdy może jeździć, bez względu na ideologię.
[/OFFTOP]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.