Kroolik
10 09 2007, 09:13
Gadki szmatki, a Metroid 3 wygląda nieziemsko (widziałem "na żywo"

c'nie Jiloo? )
Niesamowite dźwięki podczas gry są, budzą niepokój i podkreślają "powagę" sytuacji, do tego znakomita grafika i jak powiedział Jiloo "grywalność".
Przy dobrym ustawieniu planet będę miał grę za jakieś... kilka tygodni
CYTAT(_Kroolik_ @ 10 09 2007, 10:13)

Gadki szmatki, a Metroid 3 wygląda nieziemsko (widziałem "na żywo"

c'nie Jiloo? )
Niesamowite dźwięki podczas gry są, budzą niepokój i podkreślają "powagę" sytuacji, do tego znakomita grafika i jak powiedział Jiloo "grywalność".
Przy dobrym ustawieniu planet będę miał grę za jakieś... kilka tygodni

w ten weekend pewnie bede nagrywac recenzje. jak sie zmontuje dam linka.
@kroolik
ps. przywioze konsole i gre
Recenzja:CYTAT
Każdy kto chociaż przez chwilę interesował się dziejami Nintendo, na pewno wie, czym jest Metroid Prime. Dla osób którym gdzieś umknęło ostatnich kilka lat tłumaczę, iż Metroid Prime to futurystyczny shooter, który już od wielu lat skupia graczy wokół konsol Nintendo. Pierwsza (w 3D) część serii wydana została kilka lat temu na Game Cube’a, na którym to osiągnęła ogromny sukces przez co do dzisiaj przez wielu uważana jest za najlepszego shootera na tę konsolę. Dwójka także wylądowała na Gacku, niestety z nieco mniejszym impetem. Była odrobinę gorsza od pierwowzoru głównie ze względu na to, że nie wnosiła ona nic nowego do rozgrywki. Kilkanaście dni temu na rynku europejskim ukazał się tym razem na Wii Metroid Prime 3 Corruption a razem z nim pojawiło się pytanie. Czy MP3, tak jak dwójka, jest gorszy od swojego poprzednika? Tego i wielu innych rzeczy dowiecie się czytając kolejne akapity.
Czytaj dalej na www.giery.eu
Fragment
CYTAT
Czy MP3, tak jak dwójka, jest gorszy od swojego poprzednika? Tego i wielu innych rzeczy dowiecie się czytając kolejne akapity.
przekonał mnie do tego, że nie warto wchodzić dalej.
basbot11
18 11 2007, 22:55
tu masz wideo recke
http://www.gametrailers.com/player/24117.html , napewno jest lepsza niz ta z giery.
bart-blank
19 11 2007, 20:46
Chyba najlepsza gra w jaką w tym roku grałem !!! Nawet girsy poszły w odstawkę ; ] 3 część metroida to majstersztyk i basta.
Kroolik
20 11 2007, 07:38
Przyznaję się bez bicia. Mam możliwość skatać MP3, ale... jako, że jest to moja pierwsza styczność z serią postanowiłem wpierw zobaczyć/przejść pierwsze części. Dzięki Jiloo i jego magicznemu GameCube'owi właśnie katuję MP, a w kolejce czeka MP 2 Echoes. I jedyne co mogę napisać po godzinie grania to: masakra, wciąga lepiej niż odkurzacz (lub blondyna jak kto woli)
Giera jest niesamowita. Wkurza mnie jedynie mapka - czasami ciężko się zorientować jak dojść do miejsca w którym się było wcześniej. Czasami trzeba też troche pobłądzić. Ogólnie gra jest niesamowita i sterowanie faktycznie ultra-precyzyjne!
HunterX
31 12 2007, 11:22
Zamówiłem! Na Allegro można wyrwać nówkę z okładką np. włoską czy francuską już za 120-130 zł, ale ja zamówiłem 3xA za 179 zł... Ku,rwa, pozamiatane być obłąkanym kolekcjonerem i fanem Metroida. xD
wlasnie skonczylem metroida.. ostra giera, podczac gry mialem podobne wrazenie ze przechodze halo 3 na xO

polecam
HunterX
26 01 2008, 11:17
No udało mi się wreszcie zdobyć Corruption. W ogóle to jakiś obłęd jest, bo w żadnym PL sklepie nie można dostać tej gry. I za granicą też się zdarzają problemy. No i
odradzam Świat Gier, bo po 3 tyg. walenia w ch... nie można mieć o nich pozytywnej opinii.
Na liczniku mam zaledwie 3 h, no ale już conieco pograłem. Do jedynki narazie nie ma polotu, ale pierwszej części MP to już chyba nic nie pobije.

Generalnie podobają mi się wykorzystania czujników ruchu i celowanie. Jestem ciekaw jak się będzie wybierać inne bronie, bo ja pomysłu nie mam. Się przekona potem. A teraz ogólnie zdrowo błądzę, w chwili obecnej wydaje mi się, że wszystkie drogi mam poblokowane. xD Cóż, posprzątam w pokoju i się załączy grę, może wpadnę na jakiś genialny pomysł.
Co trzeba zrobic w pierwszej misji (Activate the Satellite Uplink)na planecie Bryyo. Nie wiem jak przeskoczyć na statek. Bardzo proszę o odpowiedź.
HunterX
17 04 2008, 06:26
CYTAT(rygar @ 16 04 2008, 18:54)

Co trzeba zrobic w pierwszej misji (Activate the Satellite Uplink)na planecie Bryyo. Nie wiem jak przeskoczyć na statek. Bardzo proszę o odpowiedź.
Nie powiem Ci teraz dokładnych nazw pomieszczeń, w każdym bądź razie musisz zdobyć Grapple Swinga. Jak masz ten statek to wróć spowrotem przez dzwi przez które przyszedłeś i tu szukaj innej drogi. Jest jedna lokacja w której pozornie nie da się przejść (bo jest duża dziura, której się nie da przeskoczyć), ale wystarczy poszukać kawałka skały, który da się rozwalić bombą i tam masz tunel dla Morph Balla.
Dobrze, dziękuję ale mi chodziło o lokację "Crash Site"

. Tam trzeba przeskoczyć przez dużą przepaść ale ja jej nie mogę przeskoczyć. Jak to zrobić? Widzę tam jakiś cypelek i nie wiem co z nim zrobić. Chyba trzeba mieć jakieś uleprzenie stroju ale ja nie wiem jak go zdobyć. Bardzo proszę o dopowiedź.
ta gra to jest slaba jak moc obliczeniowa konsoli,a tak na serio to nic pozytywnego o niej napisac nie moge,nie przepadam za fpp,ale bioshock mi sie podobal.odnosze wrazenie,iz gry na wii dostaja zawyzone oceny.ktos napisal o braku porownania do czesci pierwszej,ktora dostawala oceny oscylujace w okolicach 9+/-10,a inni pisza,ze sa zszokowani slabiutka ocena na gamespot,mysle,ze wlasnie strony jak gamespot maja juz dosyc dawania slabym gra wysokich ocen tylko za marke i logo
Przesadzasz. Wiadomo - MP1 nie przebijają kontynuacje, ale nie można napisać nic pozytywnego? Eee... no jak już tak nic się nie podoba, to chociaż samo sterowanie należy pochwalić.

Czegoś takiego na innych konsolach się nie zobaczy.
marcin0903
7 05 2008, 20:34
Czy w tej grze są nawiązania do poprzednich części albo jakieś rzeczy z fabułą związane których nie będzie rozumieć osoba nie grająca w poprzednie części?
E, o takie rzeczy to nie ma się co martwić. Każdy MP jest ze sobą powiązany, ale to naprawdę szczególiki. Na pewno nie będzie żadnych problemów, niejasności.
marcin0903
17 05 2008, 16:58
Mam kilka godzin na liczniku i muszę przyznać, że gra jest świetna

, fabuła ekstra no i sterowanie całkiem, całkiem. Gra potrafi przykuć na dłuższy czas do TV, jak dla mnie najlepsza gra na Wii w jaką grałem, ale raczej tym się nie sugerować bo grałem tylko w WiiSports, RE4, SMG i MP3:Corruption, z tym, że świetne SMG nie potrafiło mnie przykuć do grania na więcej niż godzinkę bez przerwy.
krilluch
17 05 2008, 17:46
Jeszcze sie chyba tutaj nie wypowiadalem, wiec wlasnie to robie. Przeszedlem MP3 juz jakis czas temu, w marcu dokladniej. Gra na poczatku bardzo mi sie podobala, jednak pozniej troszke mnie zawiodla. Przede wszystkim jezeli chodzi o muzyke. Yamamoto zmienil nieco styl i niestety tracki nie wpadaja juz tak w ucho jak chocby w poprzednich Prime'ach. Graficznie bylo za to bardzo dobrze. Sterowanie rowniez swietnie sie sprawdzalo. Bossowie nieco byli za latwi i nie zrobili na mnie takiego wrazenia, jak w jedynce badz w dwojce. Galeria mnie nieco wkurzyla, bo trzeba miec podlaczonego Prime 3 do netu i miec kumpla, ktory tez ma ukonczona gre, by odkryc najlepsze rzeczy. Ogolnie podobala mi sie ta czesc, jednak wydaje mi sie, ze seria Prime osiagnela swoj szczyt i Nintendo mogloby zrobic jakiegos porzadnego Metroida na DSa koniecznie w 2D (nie zdziwilbym sie, gdyby pracowali aktualnie nad remake'iem GameBoy'owej dwojki).
HunterX
17 05 2008, 22:51
MP3 jest na pewno bardziej komercyjną i generalnie bardziej newbie friendly grą niż poprzedniczki. W sumie to zrozumiałe, biorąc pod uwagę aktualną politykę Nintendo. No ale w wielu aspektach gra zawodzi. Mmo wszystko, MP3 jest lepszy od poprzedniczki. I choć do MP1 i tak się nie umywa, to i tak darzę ją wielkim szacunkiem. No bo oprócz fantastycznej grywalności, to gdzie indziej można bym odtworzyć tak genialne sterowanie? ;D
HunterX
12 06 2008, 10:40
Dwa dni temu skończyłem po raz drugi Corruption, zbierając wszystkie możliwe creditsy i friend vouchers (jedyne czego zapomniałem to jeden research scan, ale one do niczego nie są potrzebne a poza tym teraz już będe miał go na uwadze;). Pozostały mi już tylko dwie rzeczy: podłączyć jakoś Wii do netu żeby wymienić z kimś friend vouchers na friends credits (przy okazji: może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie jak
najtaniej podłączyć Wii do sieci?) zaś druga to przejście gry na hypermode i zdobycie boss creditsów. Zacząłem trochę już grać na najwyższym poziomie, ale przejście całej gry (a w szczególności pokonanie niektórych bossów) to nie będzie spacerek po parku, oj nie!

A już masakryczna będzie sama końcówka, bo dzieje sie tam duuużo i będzie potrzeba wielu powtórzeń żeby rozwalić ostatniego bossa. Nawet nie wiem czy będę miał tyle cierpliwości, hehe. ;> Może ktoś z Was się pochwalić zaliczeniem MP3 na hypermodzie? Jestem ciekaw czy jest ktoś taki na forum i kogo bym mógł ewentualnie spytać o porady. A może chociaż ktoś aktualnie gra na tym poziomie?
Albert Wesker
12 06 2008, 19:33
gra jest po prostu boska, gram pierwszy raz, jeszcze nie przeszedlem ale wiem, ze to jedna z "gier zycia"

grywalnosc jest po prostu fantastyczna (lepsza niz MP1/2), design genialny (na rowni z MP1, lepiej niz w MP2), grafika cudowna, muzyka swietna - no gra nie ma slabych punktow i jest warta kazdej zlotowki wydanej na wii i na nia
to gra, ktora wymienia sie jednym tchem obok najlepszych gier tej generacji (i nie tylko)
ironspider
14 06 2008, 23:17
ja to sie wstrzymuje, wole wpierw przejsc MP1 i 2, chce znac kazdy drobny szczegolik
CYTAT(ironspider @ 15 06 2008, 00:17)

ja to sie wstrzymuje, wole wpierw przejsc MP1 i 2, chce znac kazdy drobny szczegolik

To może najpierw metroidy w 2d ?
Albert Wesker
23 06 2008, 16:02
YES! skonczylem Metroid Prime 3 poraz pierwszy

G E N I A L N A gra! wszyscy powinni uczyc sie od Nintendo i Retro
HunterX
25 06 2008, 18:56
Mogenar na hypermode pokonany!!! Przyznam się szczerze, że grając po raz pierwszy (na normalu), to był jedyny moment kiedy zaliczyłem game over w Corruption. Moim zdaniem najtrudniejszy boss w całej grze. Miałem ogromne obawy przed walką z tym bossem na najwyższym poziomie, ale odrobina samozaparcia i poległ za trzecim podejściem!

Walka trwała ze 20 min.
A mogę już iść dalej i kontynuować dzieło zniszczenia!
ironspider
25 06 2008, 21:48
CYTAT
To może najpierw metroidy w 2d ?
juz przeszedlem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.