Mario Kart DS - premiera planowana na listopad. Ja to na pewno łykam - o ile nie spieprzą sterowania ...
Fotki :
----------
----------
filmik :
http://dsmovies.ign.com/ds/video/article/5...05_01_qtlow.mov
..::XMANiAK::..
16 05 2005, 19:03
sterowanie bedzie pewnie A + krzyzak

i zapewnie jakies mini gierki kazdego zawodnika jak w Mario
gra raczej ONLY MP
ciekawe jak to wypdanie ... ????
Juz w lipcu? Na lik-sangu jest pre-order i premiera na Listopad ;/
o faktycznie , mój błąd --- edit !
Miejmy nadzieje, ze cos sie zmieni. Nie chce mi sie az tyle czekac na ta gre.
Zapowiada się raczej więcej tego samego co Mario Kart 64 z N64. Nie żeby było to źle, ale trochę mnie denerwuje fakt, że developer nie znalazł żadnego kreatywnego rozwiązania dla dotykowego ekranika (mapka to za mało)...
2 06 2005, 11:56
zapewnie jakieg minigry beda [jak w Mario DS] ktore odblokowuje sie przechodziac "single"
Sarge, a do czego mozna wykorzystac ekran dotykowy w wyscigach??
Dobra. Postanowilem wcisnac F5 ;]
Pisalem o tym juz w topicu o graniu Online. Ale teraz pisze to w tym temacie jeszcze.
Mario Kart DS uderzy w Listopadzie na DSa. Wiadomo, ze bedzie to pierwsza gra na DSa, ktora doda opcje grania OnLine. Super. Co trzeba kupic - karte bezprzewodowa, aby grac z domu albo (tanszy sposob) znalesc takiego smiesznego HoTSpota w miescie (pelna lista w topicu o graniu przez siec). Dodatkowo trzeba kupic gre (gra + karta nie powinny przekroczyc kwoty 250 zl). Pre-Ordery na Lik-Sangu i innych, ale rzecza oczywista jest, ze czekamy na mozliwosc kupna na DvdCrave (podejrzewam, ze do pazdziernika powinni juz miec Pre-Order na swojej stronie). Data Premiery gry bedzie bardzo waznym momentem dla DSa.
To jak ? Poscigamy sie cos w zimie ? :>
zdobyłem już Nintendogsy, tera czekam na Mario Kart, jest to drugi must have, po wymienionym już przeze mnie tytule, dla którego warto dalej żyć na tym padole. Miejmy nadzieję, że wszystko ruszy bez zgrzytów (zjazd z daty premiery, żeby o dziwo Nintendo nie pokusiło się na wypuszczenie gry przed samymi świętami. Kasy byłoby więcej, ale ja byłbym zrozpaczony ;()
http://n-next.com/mkdsnew.wmv po ultrapłynnym filmiku możemy spodziewać się mega szpili, która nas rozniesie. Polecam zaopatrzyś się ówcześnie w chusteczki, mi piana na widok trailera ciekła obficie.
ALLELUJA !
Trailer rozwala! Gameplay wymiata , nie spodziewałem się że bedzie aż tak dobrze . Podczas oglądania przypomniało mi się Lego Racer (klasyk) z PC.
Tylko tor mi sie jakoś nie podobał , za ponury troche (ale na pewno bedzie ich mnostwo) . A do tego jeszcze domowe nadajniki WIFI nintendo i online w MarioKart DS = gorąca zima ( pogromy se razem nie

)
QUOTE(erix @ 11 10 2005, 20:49)
( pogromy se razem nie

)
no
12 10 2005, 19:48
martwi mnie jedynie informacja ze gra sie nadaje tylko do gry ONLINE [jak Q3,UT] bo z botami to mzna pograc sobie troche lub przejsc gre i odstawic ja

bo ja nie gram online a gierka mi sie podoba
Ale w przypadku tego typu tytułów tak było zawsze, po prostu jeśli nie zamierzasz korzystać z udogodnień online na DS'ie, raczej inwestowanie w Mario Kart DS będzie chybionym pomysłem...
12 10 2005, 20:26
a wiadomo czy na 1 karcie bedzie mzona grac 2-4 osoby??
Lego Racer (klasyk) z PC.
z PSX'a z PSX'a , nie bluznij

( wiem wyszedł także na PC ale pierw na Szarackza;))
Wiem że było na PSX'a , ale ja ciorałem na PC

Tak czy inaczej wspaniała to była gra , ile ja dni zarwałem z nią
Saunter
14 10 2005, 16:22
Mario Kart DS - nowe screenyKart+NDS w czerwonym kolorze = 150 $, zlukaj.
Gry KaKa - co ile aktualizujecie newsy na temat DS'a ? Bo nie wiem czy was dodać do swojaków
jeszcze jakiś tydzień i gra będzie w moim domu? to, że się cieszę, to chyba mało powiedziane
Mario zarzadzi.
Pre-Order'a juz zlozylem na dvdcrave i czekam...
Axonn opowiadał mi, że w recenzji z miejsca by dał 10/10. Mój egzeplarz dziś przywozi z USA, moczę się na samą myśl. Gra jest podobno ultra piękna, ultra płynna i w ogóle rządzi
trzeba bedzie skołować skąść te gre
Tori - i jak ? Ja caly czas czekam na paczke z Australii... Pewnie jutro, najdalej w czwartek powinienem miec.
MaciejPŃ
22 11 2005, 19:58
Jędrek napisz jak będziesz miał jakie wrazenia...
No mam. Na jednego gracza tak jak na N64. Wiec to samo. Single Player tak na 7. Musze jakos obczaic Wi-Fi bo wcale nie gram. Na jednego gracza jest slabo. Grafa dobra, kilka nowych rzeczy. Na najlatwiejszym poziomie nie trzeba patrzec na DSa zeby wygrac. Nie oplaca sie kupowac zeby grac w Single'a. Imo.
MichAelis
23 11 2005, 17:24
w grudniu kupie MK, wiec moze wreszcie sie ustawimy
Wypadaloby...
Kupujcie wifi adaptory i gramy multi, bo ja tez niebawem powiniem miec gre
Znudzą mi się Nintendogsy , to odrazu kupie kombo MK+N.wifi Adaptor i wtedy się zacznie akcja
FlyJ4ck
24 11 2005, 19:20
ja narazie se kupiłem animal crossing na game cuba'a

, co tam u ciebie tori (to ja flyjack tamten z przed miechow tylko hasla zapomnialem xD).
Moze se kupie mario karta... ale nie wiem

sadze ze to gorsza wersja nintendo 64, a multiplayer to jedyne co dobre i doskonale w tej KOLEJNEJ odslonie TEGO SAMEGO. ale kto wie pewnie i tak kupie
QUOTE(erix @ 24 11 2005, 16:34)

Znudzą mi się Nintendogsy , to odrazu kupie kombo MK+N.wifi Adaptor i wtedy się zacznie akcja

Ja mam w Nintendogsach ze 25h na liczniku. Gram po 30 minut dziennie i nie widze szansy zeby mi sie znudzilo

Niedawno kupilem drugiego psa i jest od razu duzo ciekawej.
jędrek dopiero wczoraj dostałem wypłatę, a gra do mnie pędzi z Krakowa priorytetem i będzie jutro. Zaszaleję na zlocie handheld 2005 na multi, dzięki temu będę w stanie napisać wyczerpującą reckę, poruszającą temat multi.
BTW. mithos i flyjack Wasze posty nic nie wnoszą do tematu, darujcie sobie offtop.
FlyJ4ck
25 11 2005, 15:17
w takim razie twoj tez nic nie wnosi , co kogo obchodzi ze se kupiles MK
QUOTE(Tori @ 24 11 2005, 23:29)

BTW. mithos i flyjack Wasze posty nic nie wnoszą do tematu, darujcie sobie offtop.
Sam tez nic nie wniosles. Co nas obchodzi Twoja wyplata i Twoje priorytety, ktore do Ciebie pedza ?
FlyJ4ck
25 11 2005, 17:57
mithos spoko ziom

mam do ciebie pytanie mithos , masz animal crossinga na gacka?
MichAelis
25 11 2005, 18:01
:|
to chyba nie jest miejsce na takie pytania, wiesz czym sie rozni chat od forum?
spokoj
flyjack nie martw się, nie zniżam się do twojego poziomu, żeby w ogóle o czymś rozmawiać. Dobrze wiesz, jakie mam do Ciebie podejście.
Co do mario karta. Gra naprawdę wymiata. Jest dużo nowych torów, które zostały zaczerpnięte np. z Luigis mansion. Jest rodzaj tras- retro- wybrane najlepsze trasy ze SNESA, GBA i Gacka. Gra ma śliczną grafikę, jest ultrapłynna i bardzo grywalna. Po uruchomieniu konsoli po prostu człowiek zostaje wciągnięty, niczym ręka w kibel. Ledwo się oglądasz, a minęły 2 godziny. Fajnym smaczkiem jest początkowy edytor avatara, który oferuje programik graficzny (identyczny, jak PAINT z pod Windowsa), rysujemy pikselową mordkę, nastepnie jednym guziczkiem wszystko zostaje zamienione już na konkretny wygląd- miły dodatek, tym bardziej, że ja lubię rysować

Za tydzień zlot handheld 2005 zatem przetestuję multiplayer i dam dokładne info.
FlyJ4ck
30 11 2005, 15:21
ludzie ludzie juz jest w polsce MK!!!
w sklepie : ultima.pl
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3454GOGOGO ! jedziem !
Troche pogralem juz w MK, wiec pare uwag.
W singlu gra jest fajna, jezdzi sie bardzo przyjemnie (co tu mozna wiecej pisac?). Na uwage zasluguje tryb missions, w ktorym musimy wykonywac rozne zadania (rozwalic klocki, przejechac przez bramki, zrobic odpowiednia liczbe poslizgow itp) i w zaleznoci od tego jak szybko to zrobimy tym lepsza dostaniemy ocene. Po przejechaniu 8 misji, mamy do pokonania boss'a. Gra jest bardzo grywalna, az sie nie chce od niej odejsc.
W multi.. REWELACJA. Po prostu czlowiek nie zauwaza jak szybko leci czas. Wyscigi jeden za drugim dostarczaja ogromnych emocji. Czesto sytuacja zmienia sie tuz przed sama meta i z pierwszego miejsca jestesmy na ostatnim i odwrotnie. Wszystkie techu i pulapki da sie idealnie wykorzystac do dowalanie przeciwnikom. W tym trybie gra jest genialna. Przestalismy grac tylko dlatego, ze nam sie konsole rozladowaly

Reasumujac : polecam gre kazdemu, bo po prostu zasluguje na oceny jakie dostaje wszedzie (powyzej 90%). Nic tylko kupowac i grac. Jeden z lepszych tytulow na DS'a.
Greahtor
17 12 2005, 01:32
zrobic odpowiednia liczbe poslizgow
które chyba mają służyć rozwaleniu krzyżaka, bo nie wiem jak trzymając konsole w rękach naciskać na przemian lewy prawy (wszystkie slide'y przechodziłem kładąc konsolę na biurku

)
Ja nie mialem z tym problemow

Konsola caly czas w rekach. A slidy sie fajnie sprawdzaja w normalnych wyscigach jak sie je dobrze opanuje.
Link-in
17 12 2005, 21:27
Już zamówiłem tego rarytasa. We w torek powinno ddojsć. Szkoda tylko, żę jak retrotrasy z Double Dasha wpakowali najgorsze rundy. Mam na myśli rundę Luigiego, Yoshiego i Baby park...ehh.
WESKER-DL
2 12 2006, 12:11
Hehe czas na moją Reckę, gra jak dla mnie już dość Stara kupiłem ją jakiś czas temu no ale...
Wypasiona mega miodna giera na DS'a chyba najlepsza jaka na tą konsole powstała wspaniały Multi przez Wi-Fi (warpipe rządzi

) Masa bonusów, nowych kartów, postaci a trasy wyglądają poprostu cudnie

Jest dość podobna i czerpie z Double Dash'a ale mi to akurat nie przeszkadzało
Grania przez dobre 3 miechy
FeelTheGame
4 12 2006, 16:10
QUOTE(WESKER-DARK LIFE @ 2 12 2006, 12:11)

Hehe czas na moją Reckę, gra jak dla mnie już dość Stara kupiłem ją jakiś czas temu no ale...
Wypasiona mega miodna giera na DS'a chyba najlepsza jaka na tą konsole powstała wspaniały Multi przez Wi-Fi (warpipe rządzi

) Masa bonusów, nowych kartów, postaci a trasy wyglądają poprostu cudnie

Jest dość podobna i czerpie z Double Dash'a ale mi to akurat nie przeszkadzało
Grania przez dobre 3 miechy
Niezła recka tylko trochę krótka

Mario Kart to jeden z nielicznych (według mnie) dobrych tytułów na NDS'a.
Er_WolvEr
6 12 2006, 13:09
Gra jest fajna, momentamk się robi trudna, o całości za dużo nei powiem. Nie jestem fanem wyścigów, ale ta gierka była w miare-miare. Ładnie się prezentuje, fajne dodatkowa opcje. Ratuje ją najbardziej tryb Multi.
Seraphin
6 12 2006, 13:14
Wg mnie - nic specjalnego, Crash Team Racing z PSXa bije tą grę na głowę. Wszysko jest fajnie zrobione- ładna grafika, muzyka do przełknięcia, gameplay może być. Tryb single jest taki sobie, czego się tu spodziewać po wyścigówce z Mario & spółką. Multi - nie mam pojęcia, ale możliwe że jest to jedyny i największy plus tej gry, ale w wyścigach to zawsze był duzy plus.
Grafika 7/10
Muzyka 6/10
Gameplay - 7/10. Dobrze że jest tryb missions, jakoś to ubarwia rogrywkę.
Moja ocena oczywista. Powyżej przeciętnej, ale nie będe przez tą grę "ściagać majtek przez głowę". Rzecz gustu.
Dark koki
13 01 2007, 23:26
Niby gra dla dzieci (Mario i ten jego klimat), ale do dziś nie mogę przejść wszystkich Grand Prix na 3 stars'y

Gra jest super, a tryb multi RZĄDZI!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.