Wszystko o tej grze....
Po obejrzeniu trailera jestm pozytywnie nastawiony, ale poczekam na wiecej.
killzone na 90% jest prawdziwe.......bo
1-przy przemierze killzone na ps2 wszystkie z zamieszczonych screnow okazały się prawdziwe
2-nie można posądzić sony że po pokazaniu xbox360 nagle chcieli dobić konsole Gates'a i w dwa dni na szybko nakręcili tą animacje......to jest długo robiony przed e3 filmik
3-bo tak powinna wyglądać tak naprawdę gra na nową generacje konsol
4-zobaczcie najładniejsze tytuły na ps2 i xbox.....juz teraz zastanawiamy sie czasem czy to render czy real time........pomnożcie to przez kilkanaście razy mocniejsze specyfikacje nowych konsol.......taka grafika jest realna
5-w Neo Plus przy okazji wizyty w holandii u wydawców killzona napisali że w ich komputerach jest duzo projektów i gotowych części do następnej gry......mieli ponad pół roku na to by stworzyć na ps3 ten 2 minutowy fragment gry
TGS 2005-tam pewnie będzie można zagrać w te cuda
Obsolete
17 05 2005, 09:25
jesli to wszystko co pokazali jest prawda i nie bedzie tu zadnych niemilych haczykow (wszystko poskryptowane, niewidzialne sciany...no nie wiem..cokolwiek co troche zepsuje wrazenie) i Sony nie zmieni bebechow konsoli na gorsze (a moga one jeszcze ulec zmianie) to ja jestem duzo wiecej niz pozytywnie nastawiony;]]] zabil mnie ten trailer...
4-zobaczcie najładniejsze tytuły na ps2 i xbox.....juz teraz zastanawiamy sie czasem czy to render czy real time........pomnożcie to przez kilkanaście razy mocniejsze specyfikacje nowych konsol.......taka grafika jest realna
render, ja chcę gameplay zobaczyć
modele postaci wyglądały zawodowo już przy pierwszym KZ, teraz ino dynamika niech zostanie dopasiona, i wywalić skrypty
własnie filmik obejrzałem szczena opada
mnie ciekawi moment kidy główny bohater strzela z bazooki w latajacy pojazd.. to też jest skrypt? Powiedzmy że to gameplay .. co by było gdyby strzelił odrobine póxniej lub wcześniej.. ciekawi mnie to czy np. statek spadłby na ziemię a nie na most?? Oczywiście robiąc tak spektakularny roz(pipi)!
Panie oby to było real time a nie skrypt!!
Trailer, pomimo, że to render, robi pooootężne wrażenie. Ale czekam na gameplay... wtedy się okaże co i jak. Potencjał jednak gra ma spooory...
Ciekawe jak wypadnie AI przeciwnikow. Bo co z tego ze grafka bedzie dobra skoro akcje przeciwnikow beda skryptowane. Ciekawi mnie rownierz na jakim poziomie bedzie online
Ma ktoś linka do trailera ??
Goldi69-PL-
17 05 2005, 13:52
taka grafa to moze i bedzie liczona ale na PS4, to zwykly render wiec nie ma sie czym podniecac.
O_o
Co do grafiki to opadła mi szczena , jeśli coś takiego będziemy mogli ujrzeć to...
...brakuje słów żeby to opisać
CheeseOfTheDay
17 05 2005, 14:11
QUOTE(Goldi69-PL- @ 17 05 2005, 13:52)
taka grafa to moze i bedzie liczona ale na PS4, to zwykly render wiec nie ma sie czym podniecac.
Nie no nie rozbrajaj. Czego ty oczekiwałeś po sprzęcie który wyjdzie za ponad rok? grafiki jak w killzone + podbita rozdziałka? Bo ja się spodziewam po nowych grach bardziej szczegółowych modelów, by każda a przynajmniej większość gier wykorzystywała High Dynamic Range Lighting, Real-Time Soft Shadows, by każda tekstura była w zadowalającej rozdzielczości i oprócz tego jeszcze kilka efektów które nie są niczym rewolucyjnym bo od sporego czasu dostępne są w grach on PC. Spodziewam się Tego wszystkiego w większej ilości i w demie KillZona to widzę.
Podszedłem dośc sceptycznie, ale czszena opadła, a klawiatura jest zaśliniona O_O.
Nieno, niemoge uwierzyć O_O
FILMIK FILMIKIEM ALE TO DOPIERO POCZĄTKI!!! PS3 DOPIERO NA JESIEŃ PRZYSZŁEGO ROKU, A TO WSZYSTKO JEDYNIE MA POKAZAĆ CO BĘDZIE MOGŁA TA MASZYNKA. MOIM ZDANIEM GRAFIKA W TEJ GENERACJI POWINNA MIEĆ MNIEJSZE ZNACZENIE SONY POWINNO POSTAWIC NA MOZLIWOSCI ROZBUDOWY AI PRZECIWNIKÓW I MOŻLIWOŚĆ WYBIERANIA W PRZYSZŁYCH GRACH WŁASNEJ ŚCIEŻKI:)) ALE JAK KILLZONE2 BĘDZIE TAK WYGLĄDAĆ TY NORMALNIE I RESZTA GIER TEŻ TO MASAKRA.

))))
Forebode
17 05 2005, 15:07
trailera ogladalem juz w dziesiatkach razy, to naprawde wyglada jakby mialo byc chociaz czesciowo z gameplayu... naprawde, brak slow, jesli ktos nie widzial jeszcze tej zajawki to koniecznie niech sobie sciagnie i zobaczy na co stac wspolczesna technologie O_o
o KU.RW.A ludzie jak to wygląda, brak mi słów na opisanie tego co widziałem.
Właśnie tego spodziewam sie po grach na PS3, X360 i Revolution.
Zaraz zassysam trailer z FFVII (jeeeeee

) DMC4 i Tekkena6.
Jestem (pipi) ciekawy jak to bedzie wygladało.
A teraz wyobraźdzcie sobie nowego MGS, PES czy Silent Hill....hehe
to jest fragment gry ale specjalnie wg mnie scryptowany przez sony by w tych 2 minutach jego trwania pokazac jak najwiecej mocy ps3.holendrzy mieli pół roku by przygotowac ten fragment i zawarli w nim wszystko-fizyke,grafike,ekspozje,wypadki,epickosc nowego killzone.
Czy tego ps3 nie pociągnie???
Co wy gadacie??
zobaczcie specyfikacje i przejrzyjcie parametry tej konsoli,na papierze jest ona 2 razy mocniejsza od xbox360,a same szefostwo sony twierdzi ze jest ona 35 razy mocniejsza od ps2......
Filmik scryptowany na 100% ale tez na 100% nie jest to render tylko grafa prosto z ps3
MichAelis
17 05 2005, 16:02
YETI
W Silent Hill to jak wczesniej strach bylo grac to teraz pewnie bedzie mialo podtytul sumulator niwelowania zatwardzenia.
wracajac do Killzone, to jestem w szoku. Grafika swietna to malo powiedziane, ale jesli to jest gameplay a jest pewnie to strasznie smierdzi mi to skryptami, a tego nie zniose.
nightmare212
17 05 2005, 16:06
łoł jeżeli tak am wyglądać grafika na konsolach next-gen to bujcie się boga przecież to jest coś pieknego,po obejżeniu trailera niemogłem wyjść z podziwu
SONY dziekuje
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
(chociaż jeszcze w sumie konsola niewyszła,ale mam nadzieje że sony nas w h**a nierobi)
Gdy wlaczylem filmik z gry, to myslalem, ze to idzie zwykly render - ale jak tak maja wygladac nowe gry, to ja po prostu nie mam pytan... Toz to bedzie cudo !!!!!!!!!
To co zobaczylem przeszlo moje najsmielsze oczekiwania o_O, juz nawet nie chodzi o grafike ale o to co sie tam dzieje na ekranie... masakra...malo szczeki nie zgubilem! Jak narazie PS3 pokazalo sie z najlepszej strony jezeli chodzi o wszystkie 3 konsole NG.
Wydaje mi sie, ze akcja z filmiku to poskryptowany show, oczywiscie poskryptowany na potrzeby promocyjne. Mozna to odczytac ze zbyt precyzyjnych dzialan naszego podpulkownika :> Grafika zarzadzila
QUOTE(amaru @ 17 05 2005, 16:33)
Wydaje mi sie, ze akcja z filmiku to poskryptowany show
Mozliwe, ale jezeli to nie sa skrypty to mi juz nastepnych generacji konsol nie trzeba
kraczek
17 05 2005, 16:37
Ogien z (pipi), miazga

, nie mogłem wyjsc z podziwu, wybuchy, zadyma.
Trailer mnie rozwalił na łopatki, jezeli gra tak wyglądaja to nie mma pytan.
Diskape
17 05 2005, 16:41
1) to nie jest render - to jest filmik prosto z gry
2) skrypty owszem - sa.. ale skrypty mamy rowniez w doom3, half life 2 i paru innych "wielkich fpp" (btw zauwazylem, ze pare osob na forum nie wie co to sa skrypty.. w tym przypadku jest to odgorne - liniowe - zachowanie sie swiata gry / postaci w grze) uwazacie, ze to cos zlego? no ok.. niech wam bedzie (hint: mgs1/2/3 to prawie w calosci skrypt

)
3) render i skrypt to dwie rozne rzeczy (nie wskaze palcem kto uwaza inaczej ;P )
myslicie, ze grafika jest za dobra jak na real time?? nie, no sorki.. ale ta grafika mimo iz (pipi)ista - nie jest najlepsza

polecam oblookanie unreal tournament 2007 / gears of war / elder scrolls iv - oblivion.. grafika w tych grach jest ciut lepsza niz w killzone 2.. i z pewnoscia nie jest renderowana
btw ten fragment przypomina mi troszke medal of honor pacific assault (i mowie tu o porownaniu skryptow.. kto gral ten wie o co chodzi

)
z niecierpliwoscia czekam na ps3.. xbox360 odchodzi w zapomnienie
Wybacz, że czegoś nie rozumiem, ale skoro ""unreal tournament 2007 / gears of war / elder scrolls iv - oblivion.. grafika w tych grach jest ciut lepsza niz w killzone 2.."", a wszystkie one wyjdą na xbox360, to o co chodzi z tym:
Nie no nie moge zupełnie sie takiego czegos nie spodziewałem, dajcie abybto tylko prawda była!!!!!!!!!!!!!
Ekansik
17 05 2005, 16:51
QUOTE(TomisH @ 17 05 2005, 16:45)
Wybacz, że czegoś nie rozumiem, ale skoro ""unreal tournament 2007 / gears of war / elder scrolls iv - oblivion.. grafika w tych grach jest ciut lepsza niz w killzone 2.."", a wszystkie one wyjdą na xbox360, to o co chodzi z tym:

Chyba o to, ze wiekszość (UT2007, ESiV itp) wyjdą też na PS3, a lepiej mieć to samo, w mocniejszym pudle, ktore starczy na dłużej dodatkowo z KillZonem
Zaraz, zaraz - na razie UT2007 jest zapowiedziany jedynie na xbox360. Co do Obliviona to także nie wiem, czy ma być multiplatformowy.
Ale wiesz - lepiej mieć to samo, dodatkowo z Halo 3
napisze stosowny komentarz jak szczęke znajde...
kick-ass... ! Ja chce PS3!!!!
T_4_killer
17 05 2005, 18:41
Teraz SONY zrobila kazdemu graczowi ogromna chrapke na ich sprzecior:D Mogli pokazac to wszystko przed premiera PS3:P
A KILLZONE WYMIATA!!!!
Jak bedzie mial taka grafe i poprawione wszystkie bledy gameplayu jedynki to bedzie hicior.
Patrze sobie : brat ogląda jakiś trailer-filmik z jakiejś gry. Dochodze do wniosku że to Killzone i pewnie filmik przed misją czy cuś - jakież wielkie było moje zdziwienie gdy dowiedziałem sie że to cudo wychodzi na PS3, a jeszcze większy gdy oblukałem że to z gameplay'u
Dup - a ja jeszcze spłacam raty z PS2
Trzeba przyznac, ze KillZone konkretnie zamiata. Mam nadzieje, ze do czasu wydania gry dadadza krew wyplywajaca z ran, oraz slady kul przeszywajacych ubrania
Jesli to jest filmik z gry(co jest bardzo malo prawdopodobne) to ja nie mam pytań O_o. Toz to jeszce jedna generacja do przodu w porownianiu z takim GR3 na X360:|
Solidny (pan)
17 05 2005, 19:23
Nadal zbieram szczękę bo daleko po upadku się jeszcze poturlała. Tu po prostu śmierdzi nową generacją. A skrypt nikomu nie zaszkodzi. Jedna taka filmowa akcja (uproszczona w gameplay zwykle) jest naprawdę zdrowa

.
CheeseOfTheDay
17 05 2005, 19:25
Szkoda że nie pięć generacji do przodu

.
Po prostu opadła mi szczena. Jak to będzie TAK wyglądać to ło jezuu.
Ja na PS3 już zbieram hajs
Jednym slowem: jesli bill nie zmieni diametralnie srodka swego x360 (vide np brak obslugi hd-dvd), to moze byc roznie - nowy xbox moze podzielic los dreamcasta. Znowu monopol? Monopol, ale jakże przyjemny.
Oczywiscie nic co na PS, nie moze byc ladniejsze niz na XBX - przyzwyczajenie z currentgenow? :> Olac to.
Filmik zownowal mnie i kumpla do tego stopnia, ze bralismy za kazdym razem pada do dlonii i udawalismy, ze gramy w ta scenke

Wyobrazcie sobie, ze gierka serwuje Wam na poczatek takie 2 minuty sieki, nie ma czasu pierdnac, bo kumpel obok sie pali, jakies mosty sie wala, ZWISAJACY SOBIE HELGHAST (piekny esesmanski stroj) i ogolna rozpierducha. WTF, gierka conajwyzej na 2-, grafika 1
Mermind
17 05 2005, 21:04
QUOTE(SzERzI @ 17 05 2005, 21:00)
Jednym slowem: jesli bill nie zmieni diametralnie srodka swego x360 (vide np brak obslugi hd-dvd), to moze byc roznie - nowy xbox moze podzielic los dreamcasta. Znowu monopol? Monopol, ale jakże przyjemny.
ja pie#%# kolejne bzdury przy ktrorych opadaja rece...
wiesz po pierwsze czym by sie skonczyl monopol na tym rynku..prawdopodobnie do dzisiaj za ps2 placil by ze 2 kola..o online moglbys sobie pomarzyc ba o wczorajszym pokazie PS3 tez moglbys pomarzyc...
po co Bill ma zmieniac srodek???..po to zeby kolejny tlum "znawcow" zacza podniecac sie zwyklymi cyferkami? o ktrorych nie ma pojecia..
Poczytaj troche o polityce MS w stosunku do X360...zobacz ze stawiaja na software, online, XNA, i wiele innych...zobacz ze maja w garsci najepszych developerow 1st party pod sloncem...zobacz co mowia prognozy ekonomistow o podzielae rynku miedzy Sony a MS fifty fifty..
PS2 tez bylo slabsze i co? xbox zmonopolizowal rynek? chociaz byl 5 krotnie potezniejszy na papierze od PS2...5 KROTNIE!!!
co do filmiku wygląda obłędenie..ale to przeciez render...Sony dalo nam kolejnego dziadka ze zmarszkami
Czemu nie bylo widac jak ktos gra..czemu nie bylo postawionej konsoli obok..tylko filmik zostal puszczony..prawdopodobnie z mocnej stacji graficznej...po to zeby odwrocic uwage graczy od Microsoftu..Sony to mistrzowie kłamstw i sciemniania i w takie cuda wianki ja juz nie wierze..niech do cholery pokazą gameplay..pokazą konsole a nie zapychają nas zdjeciami i renderami..
o ile wiem konsola zostala pokazana tylko na zdjeciach LOOOOOOOOOOL
forza Sony hahahaha
a ich kaczuszki i plateczki to ROTFL maksymalny..to juz ten dziadek byl lepszy..zamiast mamic ludzi takimi (pipi)ami to rzucili by konkretami..pokazali konsole itp a tu cisza..Sony jak zwykle takie samo..
Byłem przekonany, że nowa generacja mnie niczym nie zaskoczy... pomyliłem się... matko, co to będzie za gra! Aż strach się bać!
mermind do puszczenia filmikanie trzeba stacji graficznej
@Mirmind: To juz zaczyna smierdziec fanboystwem. Ze niby bill XLive, XNA, dobrych (ze najlepszych to bym sie klocil) developerów? To swiadczy tylko o tym, ze ma duuzo kasy i leb na karku. Tylko co ci developerzy zrobią z 4 gb na zwyklym DVD?! 512 ramu Xa jest m.in. po to, by przyjmowac wysokiej jakosci tekstury. Gdzie sie pomieszczą? Moze bedziemy musieli instalowac gry na HDD?! Tego juz nie zdzierżę. 'Prognozy ekonomistów' powstały pewnie z małą pomocą finansową Gatesa. Kurde, nie napisze wiecej, bo to brzmi jak dyskusja "A Dragon Ball jest lepszy od Pokemona!".
EDIT: Konsole 'przy ludziach' masz
TU.
QUOTE(SzERzI @ 17 05 2005, 23:18)
Tylko co ci developerzy zrobią z 4 gb na zwyklym DVD?!
Tak gwoli ścisłości - na "zwykłym" DVD wchodzi 4,7 giga (mniej, w zależności czy liczymy 1000 czy 1024, ale mniejsza) a w ixiku większość gier będzie na Dual Layerach.
Co do Blu ray'ów Sony - kto zapełni tyle miejsca? To jest już ponad kilkadziesiąt gigabajtów danych! A jeszcze to teraz przetworzyć, odczytać i przetworzyć. O napisaniu i wyprodukowaniu gier, które wykorzystają chociaż 1/3 pojemności Blu i samych kosztach produkcji takich gier nie wspominając...
QUOTE(TomisH @ 18 05 2005, 00:00)
QUOTE(SzERzI @ 17 05 2005, 23:18)
Tylko co ci developerzy zrobią z 4 gb na zwyklym DVD?!
Co do Blu ray'ów Sony - kto zapełni tyle miejsca?
Wiesz.. Magarace na CD wychodzil w czasach, gdy wszyscy wydwali gierki na dyskietkach - wtedy mowilo sie to samo, a dzis sam zobacz - kto wydaje nowe gry na CD?

Mysle ze X'owi powinno starczyc zwykle DVD, ale skoro PS3 ma POJEMNIEJSZY naped, to chyba LEPIEJ, nie?
TomisH
Blu ray nie jest tylko po to aby była tak duża pojemność, ale i bardzo szybki przesyl danych wiec dane bedą przesyłane na bierząco niesamowicie szybko.
Co do czytnikow (niezly offtop sie robi

) to na tych 8-9GB mysle, ze sie pomieszcza chlopaki.
Co sadze o KillZone2? Filmik byl po prostu (pipi) i mam nadzieje, ze sterowanie (i ta cala ociezalosc) z jedynki pojdzie w niepamiec, a gra stanie sie bardziej dynamiczna - inaczej nie dokoncze tego tytulu (nawet na pozyczonym PS3 - czy swoim) a Multi oleje cieplym sikim (

). Zreszta Nintendo swego czasu (N64) potrafilo na malych cartach upchnac calkiem ladne rzeczy, a i tak dzisiejsze gry nie waza tak strasznie duzo. Ja licze, ze dzieki dodatkowemu miejscu na nosniku bedzie masa bonus features (filmiki jak robili, trailery, demka innych gier itp.).
Ogolnie jak na razie jestem nastawiony pozytywnie, ale z drugiej strony Sony zawsze duzo obiecuje, wide pierwsza czesc gry...
.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.