Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
GMB
CYTAT(Xymek @ 12 07 2007, 21:09) *
CYTAT(Soul @ 12 07 2007, 20:45) *
Zgadza się ,brzydsze na pewno nie będzie jeszcze dużo czasu mają.

Czy lepiej wygląda od GoW no nie wiem.Kwestia gustu . wink.gif

ja tez uwazam ze wyglada gorzej od GoW i od COD4 i od UT3 i od Uncharted i od HS...i wiele wiele innych osob tez tak uwaza...

no ale kazdy moze miec swoje zdanie wink.gif

Może i jest to kwestią gustu ale że Killzone jest ładniejszy uważa znaczna większość ludzi na forach. Tyle że troche nijak mozna porównywać alphe z produktem ukończonym. Natomiast co do tego że Uncharted jest obecnie najladniejszą grą chyba nikt nie ma watpliwości. Oglądam trailer już po raz n'ty i nie moge uwierzyć w to co widze.
koso
Proponuję chłopaki poczekać do premiery, bo debatowanie już teraz, co jest ładniejsze, nie ma najmniejszego sensu. GoW to najładniejsza gra w historii konsol i przynajmniej do premiery Killzone nie ma dyskusji, że jest inaczej. 2 lata temu też debatowaliśmy, a co było potem, doskonale pamiętamy.
KRATOS_PL
CYTAT(koso @ 12 07 2007, 21:43) *
Proponuję chłopaki poczekać do premiery, bo debatowanie już teraz, co jest ładniejsze, nie ma najmniejszego sensu. GoW to najładniejsza gra w historii konsol i przynajmniej do premiery Killzone nie ma dyskusji, że jest inaczej. 2 lata temu też debatowaliśmy, a co było potem, doskonale pamiętamy.

KILLZONE juz teraz jest ladniejsze niz Gearsy, nawet nowy Ratchet lepiej od nich wyglada.
Memory
Cliffy B: "Killzone 2 looks hot!!"

http://arstechnica.com/journals/thumbs.ars...o-our-interview
YETI
CYTAT(KRATOS_PL @ 12 07 2007, 22:13) *

KILLZONE juz teraz jest ladniejsze niz Gearsy, nawet nowy Ratchet lepiej od nich wyglada.

Ja bymjeszcze dodał Uncharteda i Heavenly Sword wink.gif

A tak na serrio...dajcie sobie na wstrzyamnie. To jest jakas beta, wyjdzie pełna wersja KZ2 to bedzie mozna porównac do Gearsow. Moze nawet wczesniej wyjdzie ładniejsza gra (HS, Uncharted?)

Jedno jest pewne, juz teraz KZ2 urywa jajca (jak to sie wyraził walek ;P hehe)

CYTAT(Memory @ 12 07 2007, 22:18) *

Ben: Did you?

Cliffy-B: Yeah, the funny thing about that game is that the lead programmer (Arjan Brussee, from Guerilla Games) and I, actually, that was the programmer I did Jazz JackRabbit with back in the day.

Ben: Really?

Cliffy-B: Yeah, and that’s always like, you know at E3 a couple years ago that was being compared to Gears and everything, so everything is kind of full circle. It’s like, I’m fucking Professor X, and he’s Magneto.

laugh.gif
KRATOS_PL
CYTAT(Memory @ 12 07 2007, 21:18) *

Moze ktos to przetlumaczyc?
Dochodiaga
Ben: Ostatnie pytanie i dam ci już spokój. Co sądzisz po pokazanych fragmentach KillZone2 ?

Cliffy-B: Myśle, że wygląda ostro!

Ben: Serio?

Cliffy-B: Ta, śmieszna sprawa z tą grą jest taka, że główny programista (Arjan Brussee, z Guerilla Games) i ja, właściwie to właśnie z nim zrobiłem Jazz JackRabbita swego czasu.

Ben: Naprawde?

Cliffy-B: Tia, wiesz na E3 kilka lat temu to [Killzone jak mniemam] było porównywane do Gearsów i wogóle, a więc wszystko zatacza kóło. To tak jak ja bym był (pipi)ym Profesorem X a on Magnetem.

Pozdrawiam wink.gif
Xymek

to pojechales z fanboystwem stary confused.gif as swiszczy...wnioskujac z twoich sygnaturek i avatara widze ze jestes fanatykiem sony...grales wogole w Gears Of War, przeszedles ta gre? Widziales ja w calej okazalosci i miales czas sie nia nacieszyc? Od razu widac ze nie....ja mam w domu obie konsole...i X360 i PS3 i nie gadam takich farmazonow...
goggy
no Killzone 2 wygląda naprawdę porządnie
i tutaj nie będę porównywał do konsolowych GOW, HALO3 bo po co.
Animacja, akcja zabija. czy macie tyle postaci na arenie w GOW czy w Halo3, rozwalacie tynk?
Tekstury są ok ale co? Gra ma jeszcze pół roku do premiery, może jeszcze coś podciągną Ale i te są naprawdę porządne.
Co chcielibyście pustkę oglądać w grze wojennej. Grać tak jak w GOW i zabijać 2 czy 3 stworki maks na arenie i chować się za ściana. LOL
To co się podobało na tym filmiku to ten wojenny burd.. wink.gif

Co do COD4, to z was niektórych pogięło. Killzone 2 ma znacznie lepsza animacje.
COD4 co oni zaprezentowali, ładnie o teksturowany filmik zapewne z PC bo ta gra wychodzi PC,PS3, XBOX360
A myślicie że dadzą na targi filmik z x360 czy PS3 jak mają mocniejsze bebechy w PC icon_t_lol.gif 360 i PS3 pod względem karty graficznej i ramu ustępuje PC.

Crysis zachwyca, tyle że nie porównuje się Mercedesa klasy S do najlepszego Volkswagena.
Bo w PC tak jak w Mercedesie klasy S wsadza się nowinki, które później będą standardem i nie liczy się z kosztem. Bo to kupią, ale nieliczni z dużym portfelem.
Co innego z Volkswagen- (PS3) jak sama nazwa wskakuje jest dla ludzi i ma sie sprzedać.
PS3 w tej chwili może konkurować z PC tylko CELLem,
A jak by tak do PS3 włożyć tyle ramu co w PC +nowe dziecko Nvidi to kosztowała by z 5kafli
A KZ2 by miażdżył teksturami tak jak filmik z E3 2005, jak nie lepiej.
KRATOS_PL
CYTAT(Xymek @ 12 07 2007, 23:17) *

to pojechales z fanboystwem stary confused.gif as swiszczy...wnioskujac z twoich sygnaturek i avatara widze ze jestes fanatykiem sony...grales wogole w Gears Of War, przeszedles ta gre? Widziales ja w calej okazalosci i miales czas sie nia nacieszyc? Od razu widac ze nie....ja mam w domu obie konsole...i X360 i PS3 i nie gadam takich farmazonow...

Koles tez mam X360 (moj GT to RATCHET_PL) i jesli chodzi o gearsy to przeszedlem cale, mozesz sobie sprawdzic jak nie wierzysz. I nie tylko ja twierdze ze KILLZONE wyglada najlepiej.
Maciomaniak
O tak, ja też sie przyłącze i przyznam, że Killzone 2 jest najcudowniejszym FPS'em jakiego widziałem. Ogólnie wszystkie produkcje na PS3 zaprezentowane na targach mnie zmiażdzyły... Macie, fanboye X360... chcecie taką grafe?! To kupujcie sprzęcior Sony i cieszcie sie życiem i tymi wspaniałymi produkcjami. Killzone 2 jest fantastyczny, już sie nie moge doczekać tej gry, wspaniała! Oglądałem trailer już kilka razy i ciągle chce... CUDO!!
Musiolik
Ja dodam od siebie, że animacje jak na ten etap prac jest pierwszej klasy, tak samo jak cienie, tylko ogień jest słaby, ale przed Guerilla Games dużo pracy i dużo czasu na nią. Pozwolę się odnieść jeszcze to porównywania grafiki ... odpuśćcie sobie, to jest pre-alpha, poczekajcie chociażby pół roku na nowe materiały.
A i jeszcze jedno, KRATOS_PL, wybacz stary ale Xymek ma rację, z każdej Twojej wypowiedzi zionie przesadnym fanbojostwem (żeby nie było też jestem fanem Sony, ale bez przesadyzmu -_-)
KRATOS_PL
CYTAT(Musiolik @ 12 07 2007, 22:46) *
Ja dodam od siebie, że animacje jak na ten etap prac jest pierwszej klasy, tak samo jak cienie, tylko ogień jest słaby, ale przed Guerilla Games dużo pracy i dużo czasu na nią. Pozwolę się odnieść jeszcze to porównywania grafiki ... odpuśćcie sobie, to jest pre-alpha, poczekajcie chociażby pół roku na nowe materiały.
A i jeszcze jedno, KRATOS_PL, wybacz stary ale Xymek ma rację, z każdej Twojej wypowiedzi zionie przesadnym fanbojostwem (żeby nie było też jestem fanem Sony, ale bez przesadyzmu -_-)

Moze i czasami przesadzam, sam to przyznam ale xymek co do tego ze Gearsy wygladaj lepiej niz KILLZONE to troche przegiol, moze i GOW ma z bliska ladne tekstury ale ta gra nie moze sie niczym wiecej pochwalic moze tylko tym ze ma gameplay nawet dobry ale co z tego jak w singlu, jest na jeden dzien (DVD sie klania;).
vadzior1
CYTAT(Xymek @ 12 07 2007, 21:09) *
CYTAT(Soul @ 12 07 2007, 20:45) *
Zgadza się ,brzydsze na pewno nie będzie jeszcze dużo czasu mają.

Czy lepiej wygląda od GoW no nie wiem.Kwestia gustu . wink.gif

ja tez uwazam ze wyglada gorzej od GoW i od COD4 i od UT3 i od Uncharted i od HS...i wiele wiele innych osob tez tak uwaza...

no ale kazdy moze miec swoje zdanie wink.gif

http://img.photobucket.com/albums/v111/Dah.../2uprcawzd5.gif

whoahha no z tym uncharted ala farcry mod pieknymi ostrymi kolorami. Takie pedalskie klimaty mozna powiedziec.

Killzone2 to szare brudne ciemnozielonoszare kolory mrok. Grafa tak naprawde jest na poziomie ue3.0 moze ciut lepiej ale ten klimat te bryzgi krwi splywajace po podlodze ehh poezja. Na pieca to by dobilo nawet quada intel 3ghz tu widac jakim bykiem jest ten cell
Chocby nawet na tym 4 min trailerku czuje sie zagrozenie smierc.
Soul
CYTAT(goggy @ 12 07 2007, 21:22) *
Co do COD4, to z was niektórych pogięło. Killzone 2 ma znacznie lepsza animacje.
COD4 co oni zaprezentowali, ładnie o teksturowany filmik zapewne z PC bo ta gra wychodzi PC,PS3, XBOX360
A myślicie że dadzą na targi filmik z x360 czy PS3 jak mają mocniejsze bebechy w PC :lol3: 360 i PS3 pod względem karty graficznej i ramu ustępuje PC.

To pewno tego pada od X360 trzymali dla śmiechu kiss.gif biggrin.gif laugh.gif
Ta pierwszy X miał słaby procesor słabą kartę , mało ramu ,ogólnie przy piecu wypadał słabo mimo tego , mógł po zazdrościć Xsowi nie których gier ,które jak na tamte czasy wyglądały genialnie. Wiesz jaki musi być piec żeby pociągną na max głupie Halo ? już nie wspominając Halo 2 biggrin.gif
Więc....bredzisz.

Polecam zobaczyć ten Gameplay z Cod4 Chętnie ,przeczytam wasze wypowiedzi na jego temat , tylko nie w tym temacie zapraszam do tematu o COD 4 .

Killzone ,wygląda na prawdę bardzo dobrze ale IMO za bardzo się grzejecie huh.gif Grafa taka jak w UE3 może ciut lepiej skąd wy się bierzecie O_o O wszem animacja naprawdę daje rade ,sama krew też , ale imo pod tym względem COD 4 dużo gorzej nie wypada ,wręcz odwrotnie idzie łep w łep z killzone.

Kratos no i co z tego że masz iXa , jak jesteś fanboyem sony X_x.
Heviro (Fanboy BDG)
Spokojnie , ludzie bez wojen , jaqk znajdę filmik z pre alphy gearsów to dopiero możemy porównywać z pre-alphą killzona 2 hehe.
Gra wygląda bardzo dobrze. i czy lepiej od gearsów czy gorzej mnie to nie interesi gearsy na pożyczonym sprzęcie grałem i przeszedłem i powiem że koparę zbierałem. Killzone ma świetną animacje tak jak CoD 4 . A co do Coda gęsty klimat ja chce w to zagrać!
Wracając do Kz2 ciekawi mnie jakie będzie Ai przeciwników bo widzimy na filmiku hellgusta strzelającego na oślep co napawa mnie nadzieją na wysokie AI przeciwników co wy o tym myślicie ?
walek
http://gametrailers.com/player/usermovies/...aylist=featured

Fanowski filmik prezentujący od 4 min. gameplay. Spojrzcie na pierwszego zabitego Helgasta, i wypadającą z jego rąk broń-na sekunde się zawiesiła. rolleyes.gif ... cos czuje, ze ten materiał zaprezentowany na E3, jest w bardzo wczesnej fazie produkcji. Poza tym zauwazyłem dwa fragmenty gameplay'u, który nie był pokazywany na konferencji Sony. Czyzby gamespot ukrywał przed nami 15 minutowy pokaz. smile.gif

CYTAT(Heviro (Fanboy BDG) @ 13 07 2007, 02:28) *
Killzone ma świetną animacje tak jak CoD 4

W pewnych momentach, niestety, jest drewno. I nie mam tutaj na mysli CoD4 smile.gif

CYTAT
Wracając do Kz2 ciekawi mnie jakie będzie Ai przeciwników bo widzimy na filmiku hellgusta strzelającego na oślep co napawa mnie nadzieją na wysokie AI przeciwników co wy o tym myślicie ?

Podejrzewam, ze Helgaści nie będą mieli wszczepionych do mozgownicy procesorów (cell smile.gif), analizujących aktualny przebieg wydarzeń (to co się po prostu dzieje w danej chwili). Typowy Helgast nie dojdzie do logicznych wniosków, ze skoro słyszy moje kroki w wąskim przejściu, to musi zawrócić i schować się np. za skrzynią. Nie bedzie kooperacji miedzy grupką 4 żołdaków. Np, jeden idzie na wabik, zoldak ISA to zauwaza, wabik ucieka, tamten podąza za nim, po czym dochodząc do ciemnego pomieszczenie, dostaje smiertelne serie z trzech karabinków szturmowych etc. Helgast jest mięsem armatnim, które bedzie obdarzony szerokimw wachlarzem zachowan, nie wykraczającym poza abstrakcyjne myślenie. Jak wróg naciera, to ma stac przy tym słupie, i robic wszystko by nie zginąć. smile.gif
vadzior1
CYTAT(Heviro (Fanboy BDG) @ 13 07 2007, 01:28) *
Spokojnie , ludzie bez wojen , jaqk znajdę filmik z pre alphy gearsów to dopiero możemy porównywać z pre-alphą killzona 2 hehe.
Gra wygląda bardzo dobrze. i czy lepiej od gearsów czy gorzej mnie to nie interesi gearsy na pożyczonym sprzęcie grałem i przeszedłem i powiem że koparę zbierałem. Killzone ma świetną animacje tak jak CoD 4 . A co do Coda gęsty klimat ja chce w to zagrać!

laugh.gif ehh ocenianie ai przeciwnikow po trailerku to trzeba miec leb

cell ma tyle rdzeni ze jakis tam chyba posluzy cela AI

gearsow juz nawet na trailerskow przerasta i chyba slepcy tego nie widza

lepsze modele postaci i srodowisko
gow badz co badz jest stara gierka ponad roczna w listopadzie wiec k2 wyjdzie ponad rok po z tej racji musi byc lepszy. I bedzie. Doszly mnie informacje ze po tym pokazie Bill ma problemy z niestrawnoscia i pol dnia spedzil na kibelku
Ryo-San
chlopcy wezcie dajcie sobie na wstrzymanie i skonczcie te jalowe dyskusje na gimnazjalnym poziomie, bo tego po prostu nie da sie czytac...nie wiem czy wiecie ale dzieki takim dziecinnym klotniom wartosc merytoryczna tego tematu powoli siega dna.

wczesniej przez ponad polowe tematu bylo pieprzenie - render, nie render - teraz dzieci kloca sie o to co ma lepsza grafike - KZ czy GoW - nie wiem czy tego nie widzicie, ale to jest zenujace.

dlatego od teraz warny za kazdy post w tym stylu...
Othis
ja zwroce uwage na troche inny aspekt killzone 2 chodzi o wielkosc postaci podczas samej gry tzn jak podejdziesz do niej blisko widac wreszcie wlasciwa perspektywe jestes blisko kolesia widzisz glowe cialo na pol ekranu zblizenia glowy na pol ekranu( w postaciach w grze jest masa polygonow) jest moment jak koles przebiega kolo celownika widac go od pasa do glowy i zaslania caly ekran!!!! MOC

w zadnej innej grze tego nie ma dobrze rozwiazanego nawet w crisis w cod3 podejdziesz do kolesia na metr a widzisz ludzika (wielkosciowo)w 4 troche to poprawili jednak jeszcze nie jest super jedyna gra z dobra perspektywa byl jeszcze int. marines ktorego cos nie pkazali na e3 a szkoda..to stawia killzone level wyzej niz konkurencja..pozdro
Heviro (Fanboy BDG)
walek , ja nie mówię aż o takiej inteligencji (ale jednostki specjalne ) mi wystarczyłaby taka jaka jest np w Far cry na PC (trochę jeszcze podciągnięta ) , wtedy z wojennej zawieruchy byłaby jeszcze większa radocha (przebijanie się przez kolejne barykady Helgustów dla mnie miodzio tak jak ktoś już tutaj powiedział "wole gorszą grafikę ale nie wyskakujących pod lufę przeciwników" zgadzam się się w 100%

Vadzior1 napisałem napawa mnie nadzieją , a nie na trailerze możemy podziwiać świetne AI hehe

Sialala
CYTAT(KRATOS_PL @ 12 07 2007, 14:29) *
a skąd o tym wiesz? z fusów wyczytałeś?? A pamiętasz jakie gry były na starcie PS2, to teraz se porównaj jakie gry wychodzą teraz, a z PS3 różnica będzie jeszcze większa. Czemu? bo cell jest trudniejszy w oprogramowaniu niż cała PS2-dwójka.

doskonale pamietam jakie byly gry na starcie PS2. podalem najznamienitszy moim zdaniem przyklad - TimeSplitters. widziales pierwsza czesc tej gry? wygladala jak port z PSXa. czesc trzecia w porownaniu z pierwsza to skok dwoch generacji. przyklady mozna mnozyc (chocby Silent Hill 2 i The Room - roznica wprost gigantyczna w jakosci grafiki) i nie bede sie o to klocil.
ale jest jedno ale:
jak sadzisz, ile czasu zajelo zaprojektowanie modeli postaci do God of War 2? do tego pomieszczenia, otoczenie. wszystko jest sliczne, szczegolowe, nie zamierzam sie klocic. jednak jesli wierzyc developerom - to postac w Killzone 2 sklada sie z wiekszej ilosci polygonow niz cala scena w pierwszym Killzone. co to oznacza? oznacza to znacznie dluzszy czas potrzebny na zaprojektowanie modeli, oblozenie ich teksturami, zanimowanie. do tego dochodzi duzo bardziej zlozona fizyka, ktora tez ktos musi napisac. do tego dochodzi zlozone AI przeciwnikow (i sojusznikow). do tego dochodzi optymalizacja tego wszystkiego. kazdy taki element zajmuje czas i ludzi. juz w tym momencie gry maja budzety przekraczajace cale naklady na polska kinematografie. ale pewnych rzeczy nie mozna przeskoczyc. owszem, mozna dopracowywac kolejne elementy w nieskonczonosc i odkladac wydanie gry, tylko to sie nikomu nie bedzie oplacac. do tego dochodza trudnosci w programowaniu Cella. to sie przeskoczy, ale pewnych innych ograniczen sprzetowych juz przeskoczyc sie nie da. moze wymysla jakies sztuczki z dynamicznym kompresowaniem tekstur przez jeden z rdzeni Cella, dzieki czemu teksturki w przyszlych grach beda 2 razy lepszej jakosci. moze opracuja jakies sztuczki, zeby zlikwidowac aliasing bez drastycznego spadku wydajnosci GPU, moze opracuja metody, dzieki ktorym interakcja bedzie na zadowalajacym poziomie, moze uda im sie nawet przeskoczyc rendera z E3 pod kazdym wzgledem - ale czy ta pre-alpha Killzone2 jest az tak daleko od tego rendera, zebysmy nie mogli sobie tego wyobrazic? ale nie wierze, zebysmy w tej generacji przeszli do grafiki fotorealistycznej. do grafiki poziomem dorownujacej chocby renderowanym wstawkom z FFX. do przeskoku o kilka generacji, gdzie GTA wygladac bedzie jak film. na to nie ma szans. beda szlify, bedzie coraz lepiej, ale nie bedzie az tak gigantycznej roznicy jak w przypadku poczatkow i konca PS2 - bo tam porownanie pierwszego Burnouta z takim Gran Turismo 4 czy B:R rodzi pytanie czy to ta sama konsola.
ziemia1
http://www.globalstudio.com/cody/killzonegun.gif
jak ta przystawka wyglada w realu

nie wiem czy był przestałem czytać wątek od kiedy się zaczęło ... GoW K2 GOW K2 K@@@ GOW nie K@@@ K2

no i na dokładkę

kawałek gameplaya http://streamingmovies.ign.com/ps3/article..._wmvlowwide.wmv

jeszcze skrzynka
http://i14.tinypic.com/4mm9sgn.gif

dla wojujących - pis
nightrunner
Łał, czy mi się wydaje, czy wreszcie jak sie schodzi po schodkach to buja karabinem? biggrin.gif Ogólnie jest chyba takie lekkie opóźnienie - przy rozgladaniu najpierw idzie wzrok dopiero później karabin. Czyżby kolejny krok do realizmu? smile.gif
XM16E1
Pewnie to było mówione ale się jeszcze zapytam:Kiedy mają się odbyć te beta-testy killzone 2?

PS.tak mi odwaliło że ustawiłem sobie nawet tapete Killzone 2 wacko.gif
Jacobss
CYTAT(XM16E1 @ 13 07 2007, 15:09) *
Pewnie to było mówione ale się jeszcze zapytam:Kiedy mają się odbyć te beta-testy killzone 2?

PS.tak mi odwaliło że ustawiłem sobie nawet tapete Killzone 2 wacko.gif

Seb Downie powiedział, że w tym roku.
GMB
CYTAT(Othis @ 13 07 2007, 11:07) *
ja zwroce uwage na troche inny aspekt killzone 2 chodzi o wielkosc postaci podczas samej gry tzn jak podejdziesz do niej blisko widac wreszcie wlasciwa perspektywe jestes blisko kolesia widzisz glowe cialo na pol ekranu zblizenia glowy na pol ekranu( w postaciach w grze jest masa polygonow) jest moment jak koles przebiega kolo celownika widac go od pasa do glowy i zaslania caly ekran!!!! MOC

w zadnej innej grze tego nie ma dobrze rozwiazanego nawet w crisis w cod3 podejdziesz do kolesia na metr a widzisz ludzika (wielkosciowo)w 4 troche to poprawili jednak jeszcze nie jest super jedyna gra z dobra perspektywa byl jeszcze int. marines ktorego cos nie pkazali na e3 a szkoda..to stawia killzone level wyzej niz konkurencja..pozdro

Dokładnie! To samo rzuciło mi się w oczy. Dla porównania proponuje oblukać ten filmik z COD4 gdzie dwóch snajperów wędruje po pełnej krzaków polanie. W pewnym momencie dochodzą do domku i tak zwróćcie uwage jak kompan otwiera drzwi. Klamka znajduje się na wysokości jego głowy a same drzwi są nieproporcjonalnie duże do postaci.
YETI
CYTAT(nightrunner @ 13 07 2007, 13:14) *
Łał, czy mi się wydaje, czy wreszcie jak sie schodzi po schodkach to buja karabinem? biggrin.gif Ogólnie jest chyba takie lekkie opóźnienie - przy rozgladaniu najpierw idzie wzrok dopiero później karabin. Czyżby kolejny krok do realizmu? smile.gif

Dokladnie fajnie to widac na tym gifie. No ale animacja w tej grze jest swietna (Bieg i balansowanie bronia 0_o)
http://www.globalstudio.com/cody/killzonegun.gif

Jezeli ktos ma PS3 to niech odpali sobie ten trailer w zwonionym tempie. Dopiero wtedy mozemy spokojnie podziwiac animacje w KZ2 smile.gif
nightrunner
CYTAT(ziemia1 @ 13 07 2007, 13:00) *
no i na dokładkę

To lecące coś to tylko karabin a nie noga jak niektórzy sugerowali smile.gif - polecam dokładnie sie przyjrzeć filmikowi klatkę później wink.gif
YETI
Nowy filmik z gamepleyu!!!
http://streamingmovies.ign.com/ps3/article..._wmvlowwide.wmv
Amer
jw. + HD

http://www.gametrailers.com/player/22115.html
McDrive
CYTAT(Amer @ 14 07 2007, 11:00) *

Mam pytanko: czy będzie w nowym numerze ukaże się relacja z E3??
mord00k

Masa icon_twisted.gif wygląda to na serio niesamowicie. Myślę ,że KZ wpisze się nam wielkimi złotymi literami do pierwszej dziesiątki gier na PS3 wydanych w roku jej premiery. O ile nie w ogóle gier wybranych spośród wszystkich konsol wydanych w tym roku (roku premiery KZ2, wybaczcie ale nie pamiętam czy to 2007 czy 2008 , a większość stron mi mówi ,że '07 ale tam wierzyć można Interii). Uwielbiłem sobie klimat 1 ,a ten podchodzi mi jeszcze bardziej. Uwielbiam klimatach takich walk w miastach itp. będzie fpytkę.
Ural
CYTAT(McDrive @ 14 07 2007, 11:43) *

Mam pytanko: czy będzie w nowym numerze ukaże się relacja z E3??

Tak, w nowym numerze na 99% będzie przynajmniej pierwsza część relacji z E3, bo wiadomo, że takie targi to tyle informacji, że można tym spokojnie obłożyć więcej niż 1 numer.

Co do samego K2 - obejrzałem sobie całą konferencję i trailera K2 w HD i powiem tylko tyle - MOC! Takich gier oczekuję na next-genach i naprawdę wygląda to wypaśnie - te sypiące się kolumny w drugiej połowie trailera gdy kolesie się za nimi chowają - miodzio! I sama grafika pierwszej próby - wcale nie uważam, by tekstury były w kiepskiej jakości. Moim zdaniem wygląda to przynajmniej tak dobrze jak GoW, a ponoć to wersja pre-alpha...
YETI
CYTAT(ural @ 14 07 2007, 15:16) *
a ponoć to wersja pre-alpha...

pre-pre-alpha, cokolwiek to znaczy wink.gif
Xymek
nowy filmik z Killzone 2 pozwolil mi dojsc do pewnych podsumowan...

Gra ma:
- za(pipi)ista animacje
- fajne efekty
- fajne dobrze wygladajace modele postaci - porownywalne z tymi z GoW ale na tym etapie produkcji jeszcze troszke gorsze...
- koszmarna jakosc textur - przywodza one na mysl jak zywo PS2...i to jest najwiekszy az kujacy w oczy minus tej gry...

i to tyle...fajnie ze PS3 dostaje taka gre...ale zachwytu nie ma smile.gif ale jest Gut
walek
CYTAT(ural @ 14 07 2007, 16:16) *
! I sama grafika pierwszej próby - wcale nie uważam, by tekstury były w kiepskiej jakości. Moim zdaniem wygląda to przynajmniej tak dobrze jak GoW, a ponoć to wersja pre-alpha...

Ja też jestem wielkim fanem KZ2, i wierze ze oprawa bedzie leszpsz niz Gearsy, ale spójrzmy jeszcze raz na podłoze statku desantowego, i na pare innych tekstur whistling.gif ... Zresztą nie samymi teksturam grafa stoi. Znalazalem interesujacy artykuł wyjasnaijacy techniczne zawiłości gry- http://www.eurogamer.net/article.php?artic...9403&page=1

Oto pare cytatów:

"All of this is superbly underpinned by subtle lighting and Killzone 2's most distinctive visual design decision: the sparing use of reflection. Put into the context of an Unreal Engine 3 game - inevitable, obviously, thanks to the marvellous Gears of War - Killzone 2's textures initially appear to be of a lower resolution. But in a sense it's deceptive; they are enormously varied, and are more textile than Teflon sheen, absorbing more light than they reject. With the lighting reduced and variety cut away, it might just have been a PS2 game with an epic draw distance, but instead it's a bravely conscious alternative to the wall-to-wall glare of an Unreal Engine. In the stormy world of the Helghast there are still nifty self-shadows, changing light sources and colours, but light is sucked away rather than paraded."

"And I'll tell you what - it looks a f*** of a lot better than that rubbish screenshot "

underpinned-wsparte
sparing- oszczędne
deceptive- złudne
teflon sheen- teflonowy połysk (chyba)
nifty- zmyslne, pomyslowe

PS. Jaka jest róznica miedzy pre-alphą, a betą?
raas2
Faza alfa to taka gdzie gra jest jeszcze nie dopracowana, dodawane sa poziomy nowe roziwazania itp. Faza beta ma juz na celu ostateczny szlif i wylapanie błedow.
Tak mi sie wydaje ale nie dam sobie odciac głowy ;P
Jinxters
Fajniutki ten gameplay..tylko wkurza mnie to,że przez prawie połowe filmiku gość męczy się z tym przyciskiem i "działem"(anteną?)...grafika cudna...wygląd broni !!! wub.gif
Trzcina
Nie wiem gdzie ten ziomek widzi 'fatalne tekstur z ps2' biggrin.gif Proponuje wizyte u okulisty, bo innej rady chyba nie ma O_o

Ten kawalek gameplay wyglada fenomenalnie tak jak cala reszta gry... Naprawde rewelacja.

I jeszcze jedno, ja bym w jakies tam 'pre pre alpha' nei wierzyl. Sadze ze jest to tylko mydlenie oczu, co nie zmienia faktu ze calosc i tak jest great wink.gif
WESKER-DL
CYTAT(YETI @ 13 07 2007, 17:59) *
Jezeli ktos ma PS3 to niech odpali sobie ten trailer w zwonionym tempie. Dopiero wtedy mozemy spokojnie podziwiac animacje w KZ2 smile.gif

Najlepiej jak dla mnie animka była pokazana kiedy jeden z Helghastów przeskakuje przez poręcz, zwróćie uwagę na cień i oświetlenie również poprostu w grach lepszego nie widziałem ruchu postaci
Jacobss
CYTAT(Trzcina @ 14 07 2007, 17:42) *
Nie wiem gdzie ten ziomek widzi 'fatalne tekstur z ps2' biggrin.gif Proponuje wizyte u okulisty, bo innej rady chyba nie ma O_o

Ten kawalek gameplay wyglada fenomenalnie tak jak cala reszta gry... Naprawde rewelacja.

I jeszcze jedno, ja bym w jakies tam 'pre pre alpha' nei wierzyl. Sadze ze jest to tylko mydlenie oczu, co nie zmienia faktu ze calosc i tak jest great wink.gif
Spoko Trzcina, tylko jak wytłumaczysz to, że jeszcze mnóstwo czasu do premiery? Przecież Killzone 2 wyjdzie dopiero w 2008. Pewnie jeszcze się przeciągnie na koniec roku to już w ogóle... Chodzi mi oczywiście o te wyrażenie Pre Alpha.
mord00k
CYTAT(KRATOS_PL @ 14 07 2007, 18:22) *
CYTAT(Trzcina @ 14 07 2007, 16:42) *

Trzcina masz racje co do tych tekstor, to pewnie jakies XBoye ktorych szlak trafia ze gry juz lepiej wygladaja na PS3 niz na xklocu.

nie wiem co szlaki robią ale na pewno nie trafiają

A do tematu. Jest przepiękna animacja, to jest pewne. Jedna z najlepszych jakie dotąd widziałem. Także pięknie leje się jucha ;]. Tylko jak podszedł do płota to ten jakoś tak nie wyglądał...
orion50
Chłopaki weźcie dajcie na luz. Jedziecie sobie a tu chyba nie o to chodzi. Tekstury nie są rewelacyjne, ale to nie zmienia faktu, że gra wygląda bardzo dobrze i animacja jest kozacka. Poczekajmy do premiery i wtedy wszystko będzie jasne. Zaraz zostanę zjechany pewnie..
pozdro

może nakażecie kupno okularów, ale te tekstury naprawdę nie zachwycają
http://www.gameonly.pl/trailer.php?id=22112

poza tym nie od dziś wiadomo, że jeśli chodzi o tekstury PS3 jest w tym przypadku troszkę gorszę od Xboxa 360.
easye
No akurat ten trailer już nie robi takiego wrażenia, jak te wcześniejsze. Mam nadzieję, że cała gra nie będzie cały czas w tej samej tonacji kolorystycznej. Do premiery jeszcze sporo czasu, ale obserwując całą konkurencje na trailerach - nowego Turoka, Killzone, czy COD 4 - HALO 3 będzie musiało się bardzo napocić. Oceniam oczywiście jedynie grafikę po pary trailerach.
Xymek
CYTAT(Trzcina @ 14 07 2007, 17:42) *

no niestety ale to chyba ty potrzebujesz okulisty...
moge sie zgodzic ze ta gra ma super animacje, ze ma fajne b.dobre modele postaci...
ale za cholere nie przynam ze te koszmarnie rozmazane rozmydlone plamy to tekstyry chocby dobrej jakosci...

sory...

i nie mam problemow ze wzrokiem...
Tytek
dla mnie też tekstury są słabe i nie ma co udawać że są jakieś super,ale do premiery jeszcze sporo czasu.
FaRgAtE
W chwili obecnej teksturki nie których obiektów nie reprezentują poziomu jaki byśmy sobie wszyscy życzyli ale trzeba sobie zdać sprawę że tam jest tylko 512MB pamięci (i to łącznie) jeśli od tego odejmiemy to co zabierają takie rzeczy jak, modele różnej maści obiektów, dane enginu i fizyki, wzorce animacji. To może się okazać że do dyspozycji pozostaje nam jakieś 256MB na teksturki (może troszkę przesadzam tongue.gif). Poza tym np. jeden z mapowany obiekt posiada kilka rodzajów tekstur takich jak: diffuse, specular, shadow, blead, normals. Każda z nich swoje zajmuje w pamięci. Dlatego IMO wyszło im to już w naprawdę nieźle i niewątpliwie będzie jeszcze lepiej, może nie jakoś znacznie ale na pewno efekt racy grafików będzie widoczny.
walek
Kolejna porcja doniesien naocznego świadka ze strefy śmierci:

http://www.us.playstation.com/News/Editorials/65

Mozna strzelać przez ściany, no i chować sie za nimi, na takiej zasadzie jak w ostatnim Medalu na PS2 - zresztą widać ten motyw podczas walki z bossem, kiedy nasza postac wychal lekko za ściany, i oddaje serie.

CYTAT('FaRgAtE')
Poza tym np. jeden z mapowany obiekt posiada kilka rodzajów tekstur takich jak: diffuse, specular, shadow, blead, normals. Każda z nich swoje zajmuje w pamięci. Dlatego IMO wyszło im to już w naprawdę nieźle i niewątpliwie będzie jeszcze lepiej, może nie jakoś znacznie ale na pewno efekt racy grafików będzie widoczny.

Skoro chłopkam z Insomniac się udało zrobić genialne tekstury (korzystajac jedynie z 30% mocy Cella), to ekipie z guerrillas tez się uda. thumbsup.gif

update:

http://blog.newsweek.com/blogs/levelup/arc...2-hands-on.aspx
troche info o HUD i "cover system" (dziennikarze tez grali w Killzone)

http://blog.newsweek.com/blogs/levelup/arc...killzone-2.aspx
info o oprawie AV, i o tym ze guerrilla-team ma przed soba jeszcze sporo pracy w temacie Killzone

update nr.2
Sony zrobiło nas w konia (tz.tych którzy oglądali na gamespocie konferencje). Nie wiem jakim cudem to zrobili, ale to co my dostalismy to była skrócna wersja. Ponizej wklejam linki, gdzie dwó uczestników konferencji nagrało wszystko na tel. komórkowy. Słaba jakość, ale przynajmniej widzimy ten "cover system", i dłuzszy gameplay.

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/83283.html

http://www.youtube.com/watch?v=G3Z2_5rLYIw

Ps2. A to cos dla Zeratula i Soula... teksturowa wojna. tongue.gif
http://www.g1gahurtz.com/index.php?id=12

update nr3. (kurcze spac nie moge)

Na zarejestrowanym materiale (pierwszy link) widać, ze na dwoch srodkowych telebimach pokazywano gameplay dla publiczności (koles stal obok i grał), na dwóch bocznych, wersje dla internautów- czyli tą nagraną wczesniej. Obydwie trawył o pięć minut... Ja się pytam, po co ta konspira? angry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.