Wedlug Ciebie KILLZONE 2 to byle co? Smieszny jestes, a jesli chodzi o grafe to pewnie pod tym wzgledem zmiazdzy wszystkie gry na trzystaszesciesiatke... uff.
Po czym w nosisz ,po tym byle jakim screenie?! Ja czekam na jakiś konkretnie duży ,wyraźny screen a nie na takie rozmazane , byle co. I gdzie ja napisałem że KZ2 to byle co oświeć mnie o_O
I znowu te tekstury!

Pytanie brzmi, w jakim stopniu, motion blur oraz szaro-bura kolorystyka, pogarsza jakość tekstur w demie KZ2?... Patrząc na wczesne buildy Call of Duty 4, halo3 czy bournout, bedące pre-alphą, mozna było zauwazyć na teksturach efekt bum-mapping'u, co rzecz jasna, naprawdę, podbija wrażenia wiuzualne. Tego, ja przynajmniej, nie zauwazyłem w KZ2. Podejrzewam, ze gdyby pocignąc niektóre tesktury w/w efektem, to mielbysmy OMFG. I tu nasuwa sie kolejne pytanie: na jakim etapie developingu jest KZ2? Z tego co wiem prace nad projektem zaczęly się po ukonczeniu
Killzone: Liberation(kiedy ukonczono Liberation?). Wracając to grafy, to jestem zdania, ze jest ona tak specyficzna, i tak niekonwencjonalna, ze zaden fimik nie jest w stanie oddać w 100% rzeczywistych wrażen. Podejrzewam nawet, ze gdyby tworcy zaimplementowali słynne gears'owe "shiny textures", to zburzyłoby to asrtystyczną konwencją miasta "surowego", obskurnego, niegościnnego itd. Takie jest moje zdanie.
Jacobss
17 08 2007, 17:17
Taa jasne Soul, ty za to zachwycasz sie strasznie slaba grafika Halo 3. A kazdy w temacie o Halo 3 jak napisze cos zlego o grafice, to bronisz tej gry jak nie wiem czego. Wiec, nie wyjezdzaj do innych, ze sie podniecaja Killzone 2 bo sam bronisz swojego Halo.

Co do innych to nie rozumiem waszego zdziwienia? Przeciez te screeny pochodza z gameplayu, ktory widzielismy na E3, a ten jest piekny. Nie mowiac o tym, ze te screeny sa skompresowane i slabej jakosci. Dziwne, ze jak patrze na skompresowane screeny z Crysisa to wygladaja rownie slabo. I oczywiscie nikt tutaj nie wspomina jak Guerilla miala malo czasu na okielzanie PS3 jak i na developing gry. A patrzac co juz osiagneli, to za rok bedzie po prostu pomiot. No ale, jak niektorych podnieca grafika w Halo 3 to coz, nie pozostaje mi nic innego jak zasmiac sie i wiedziec swoje. Tak samo sukces Halo 3 zawdziecza tylko Hypeowi. Ale, i tak kocham serie Halo i kupie raczej dla niej znowu Xboxa 360

I tak juz naprawde na koniec, to Killzone 2 jest w wersji Pre-alpha.
consoleboy
17 08 2007, 18:04
"Tak samo sukces Halo 3 zawdziecza tylko Hypeowi" hm...... patrząc na ostatnie dokonania Bungie, można na 90% przypuszczać ,iż dostaniemy godnego następcę świetnego Halo 2. Co do dokonań Guerrilla Games już tacy pewni być nie możemy. ShellShock: Nam '67, Killzone, Killzone: Liberation. Co te gry łączy?? Wszystkie są równie klimatyczne co równo przereklamowane. Guerrilla zawsze obiecuje gruszki na więźbie a co później z tego wychodzi....no właśnie. Wiec Jacobss'ie drogi... Przestań pier***ic ,iż Halo 3 jest przehypowany tylko zdejmij klapki "killzone fanboy" i się opanuj. Grę ocenimy jak wyjdzie, a nie na podstawie screenów, gameplay"ów.... ile wy macie lat?? Przeszłość nie nauczyła was żądnej pokory?? Pierwszy killzone może i był piękny ale co mi z tego, skoro wyszedł z tego zbugowany pseudo hit z średnackim gameplay'em ?? co jak co ale marka halo zasługuje na to aby być wychwalana po niebiosa a Killzone?? Phi.... Do tej pory to co pokazali panowie z Guerrilla's to absolutnie nic co by ci skopało zadek, wiec moje nastawienie do Killzone 2 jest bardzo pesymistyczne ,jednak nie twierdzę ,iż killzone 2 spisuje teraz na straty. Patrzę na cała sprawę z dystansem bo można się spodziewać wszystkiego. Wiec panowie.... Do premiery everybody be patient !!!
Nie podniecam się ;> , piszę że grafa jest solidnie wykonana , żadnego uch i ach jedyne czym się podniecam , to tym że tekstury i gra świateł + wykonanie roślinek robi na mnie ogromne wrażenie , shooty są max wyraźne nie to co KZ2 , no ale wszystkie shooty póki co są z gameplayu, więc nie dziwota .Co do Halo 3, grafa w multi jest nieco gorsza niż w SP i o shootach z MP nic nie piszę ;> A tym bardziej nie podniecam się

Po za tym Halo 3 nie ma strasznie słabej grafiki

Dobrze napisane consoleboy , pewno grę się ocenia jak wyjdzie , teraz jedyne co można oceniać to screeny jakimi nas karmią developerzy.
Jacobss
17 08 2007, 18:35
CYTAT(consoleboy @ 17 08 2007, 18:04)

"Tak samo sukces Halo 3 zawdziecza tylko Hypeowi" hm...... patrząc na ostatnie dokonania Bungie, można na 90% przypuszczać ,iż dostaniemy godnego następcę świetnego Halo 2. Co do dokonań Guerrilla Games już tacy pewni być nie możemy. ShellShock: Nam '67, Killzone, Killzone: Liberation. Co te gry łączy?? Wszystkie są równie klimatyczne co równo przereklamowane. Guerrilla zawsze obiecuje gruszki na więźbie a co później z tego wychodzi....no właśnie. Wiec Jacobss'ie drogi... Przestań pier***ic ,iż Halo 3 jest przehypowany tylko zdejmij klapki "killzone fanboy" i się opanuj. Grę ocenimy jak wyjdzie, a nie na podstawie screenów, gameplay"ów.... ile wy macie lat?? Przeszłość nie nauczyła was żądnej pokory?? Pierwszy killzone może i był piękny ale co mi z tego, skoro wyszedł z tego zbugowany pseudo hit z średnackim gameplay'em ?? co jak co ale marka halo zasługuje na to aby być wychwalana po niebiosa a Killzone?? Phi.... Do tej pory to co pokazali panowie z Guerrilla's to absolutnie nic co by ci skopało zadek, wiec moje nastawienie do Killzone 2 jest bardzo pesymistyczne ,jednak nie twierdzę ,iż killzone 2 spisuje teraz na straty. Patrzę na cała sprawę z dystansem bo można się spodziewać wszystkiego. Wiec panowie.... Do premiery everybody be patient !!!
Spoko, tylko ty teraz zdejmij klapki i zauwaz kilka innych rzeczy: Po 1. Ani ShellSchock nie zostal stworzony z ogromnym budzetem i duzym wsparciem Sony, ani Killzone i Killzone Liberation. Mowic chyba nie musze ile rzeczy sie zmienilo przy Killzone 2. I moim zdaniem, zadna z gier Killzone nie jest przereklamowana. To tylko twoje zdanie. Obie mi sie podobaly. Poza tym, czy zapanowala jakas idiotyczna moda, ze jak jakas gra mi sie podoba (w tym przypadku Killzone 2) to musze byc wyzwany od razu od Fanboya? Pisalem kilkakrotnie, ze uwielbiam serie Halo i kupie Halo 3, ale twierdze po prostu, iz Killzone 2 ma lepszy potencjal niz Halo 3 . Skoro mamy oceniac gre nie po Trailerach (z czym sie oczywiscie zgadzam) to dlaczego tylu ludzi pisze jak to Halo 3 bedzie super i w ogole? A co do marki to uwazam, ze zadna gra nie powinna byc oceniana po marce. Bylo wiele gier, ktore tylko dzieki marce byly dobre. Same gry byly kaszaniaste. Kto by kiedzys twierdzil, ze to co sie stalo z marki Quake, nastapi? W czasach Quake III nikt by nie pomyslal, ze ta seria dotknie dna. Oczywiscie po zagraniu w Bete Halo 3, smiem twierdzic, ze gra bedzie godna marki Halo, to jednak nie popadajmy w zbytnie przekonanie, ze marka zalatwi wszystko. Coz, to co pokazala Guerilla raczej wiekszosci branzy growej skopalo tylek, tak wiec sukces Killzone 2 jak i Halo 3 jest oczywisty. Obojetnie czy te gry beda slabe czy dobre, juz wiadomo, ze beda hitami. Teraz pozostaje mi czekac na Killzone 2 i 26 wrzesnia kupic ponowanie X360 na Halo 3.
Ale Halo 3 nie żyje samą marką( o czym dobrze wiesz) , ta gra jest genialna ,z części na część udowadnia to, i żaden killzone jej nie przegoni , panowie za mało w tej tematyce siedzą . KZ2 może być bardzo dobrą grę ale do przebicia Halo musi jeszcze długo poczekać.Beta jedyne co miała złe to max średnia grafę , dużo lepszą od Halo 2 ale bez uch i ach ,sam gameplay miażdży , a to się liczy w takich grach. Killzone w multi było max średnie , i sądzę że KZ2 nadal w tym kierunku nie da rady halo . Ciekawie też że na podstawie grafiki wnioskujesz że KZ2 ma lepszy potencjał
".....Obojetnie czy te gry beda slabe czy dobre, juz wiadomo, ze beda hitami.."
LOL
CYTAT(Soul @ 17 08 2007, 20:45)

Ale Halo 3 nie żyje samą marką( o czym dobrze wiesz) , ta gra jest genialna ,z części na część udowadnia to, i żaden killzone jej nie przegoni , panowie za mało w tej tematyce siedzą .
Widać, ze jesteś ewidentnie nastawiony na granie online, i ze przez ten pryzmat oceniasz większość FPP na konsole. Mi zwisa multi, olewam go ciepłym moczem, dlatego uwlebiam grać na konsoli jako "samotnt gracz".Dla mnie królem jesli chodzi o rozgrywke online jest CS i Medal of Honor: Allied Assault. Koniec offtopa!
CYTAT(Soul @ 17 08 2007, 20:45)

KZ2 może być bardzo dobrą grę ale do przebicia Halo musi jeszcze długo poczekać.
HALO3 online zdepcze Killzone2 online. Natomiast singiel zdepcze HALO3... pod kątem graficznym tez zresztą zdepcze.

Koniec offtopa
PS Wie ktos moze którego dnia na GC bedzie pokaz Killzone 2, i w jakiej formie?
ahh...KILLZONE2, ta gra ma przebicie, jeden screen i juz rozpętała sie mała wojenka.
consoleboy
17 08 2007, 19:07
A) Killzone początkowo miał być wydany na xkloca, GC i PS2 tylko Sony wykupiło grę na własność a gra byłą robiona za niezłą kasę co widać już na pierwszy rzut oka i wątpię aby guerrilas było stać na wybulenie sporej kasy z swojej kieszeni. Może to głupie ale wystarczy posłuchać voice actorów w których znajduje się miedzy innymi człowiek odpowiedzialny za głos Cortez w Timesplitters 3 czy Castor z Spartan total Warrior... a to jest naprawdę coś. No i wątpię również aoby Eidos poskąpiło kasy przy tworzeniu ShellSchock.
B) Popatrz na oceny wszystkich gier Guerrilla na gamerankingu to się przekonasz kto tu ma rację.( tylko Fanboje nie chcą tego widzieć )
C) Sam się przyznawałeś na forum ,że jesteś fanboj'em Killzona ,wiec... teraz się tego wypierasz??
D) dajcie mi władze, sprzęt.... a nakręcę dla wszystkich fanboj'ów Killzona tak powiedzmy 30minutowy, słodziutki filmik z bugami których jest wysyp.... Będzie ubaw po pachy
Jacobss
17 08 2007, 19:10
CYTAT
Ale Halo 3 nie żyje samą marką( o czym dobrze wiesz) , ta gra jest genialna ,z części na część udowadnia to, i żaden killzone jej nie przegoni
Nie przegoni bo? Bo poprzednia czesc Killzone byla dla wielu gorsza od Halo 1 i 2? Sam gadasz, zeby nie przepowiadac czy gry beda dobre czy nie, a jednak w przypadku Halo tak robisz. Czegos tu nie rozumiem.
CYTAT
panowie za mało w tej tematyce siedzą . KZ2 może być bardzo dobrą grę ale do przebicia Halo musi jeszcze długo poczekać.
Kolejne wrozenie z fusow.
CYTAT
Beta jedyne co miała złe to max średnia grafę , dużo lepszą od Halo 2 ale bez uch i ach ,sam gameplay miażdży , a to się liczy w takich grach. Killzone w multi było max średnie , i sądzę że KZ2 nadal w tym kierunku nie da rady halo . Ciekawie też że na podstawie grafiki wnioskujesz że KZ2 ma lepszy potencjał :biggrin:
Co do bety sie zgodze. Nawet na pewnym serwisie piszac recenje o Becie, zaznaczylem te dwa punkty. Dla mnie multi w Killzone nie bylo srednie i nie jest. I tum, piszac w twoim stylu, napisze, ze Ciekawe tez, ze na podstawie trailerow wnioskujesz, ze Killzone 2 nie przebije Halo 3. Jeszcze jedna rzecz apropo Halo 3. Zastanowilem sie i stwierdzam, ze nawet Beta Halo 3 miala dla mnie momenty, ze grafika mi sie podobala. Np. woda czy tez trawka

.
CYTAT
".....Obojetnie czy te gry beda slabe czy dobre, juz wiadomo, ze beda hitami.."
CYTAT
LOL :biggrin:
A co, moze nie? Hype wokol tych dwoch gier jest tak wielki, ze trzeba byc ignorantem, aby nie wiedziec, ze beda hitami. Nie mowiac, ze stoja za nimi tak wielkie firmy jak Microsoft i Sony.

Jeszcze Edit, bo nie bylo tamtego posta:
CYTAT
B) Popatrz na oceny wszystkich gier Guerrilla na gamerankingu to się przekonasz kto tu ma rację.( tylko Fanboje nie chcą tego widzieć )
Fanboye tak? A pan Jegomosc 'obiektywny we wszystkim' zauwazyl, ze sytuacja wyglada zupelnie inaczej niz w przypadku starych gier Guerilla games? Killzone 2 zapewne nie mialo byc super gra, ale wszystko sie zmienilo przez ten render. Mow co chcesz, ale i tak malo kto kupujac Killzone 2 bedzie patrzyl na jakies stare ocenki tej firmy.
CYTAT
C) Sam się przyznawałeś na forum ,że jesteś fanboj'em Killzona ,wiec... teraz się tego wypierasz
Prawda, mowilem tak. Nie wypieram sie niczego. Tylko dzisiaj zrozumialem, ze gry to po prostu gry. Nie ma sensu niczego fanboyowac, bo to przeciez jest tylko rozrywka. Na serie Killzone patrze jak na kawalek dobrego softu, za ktory mozna chwalic jego developera. Amen.
CYTAT
D) dajcie mi władze, sprzęt.... a nakręcę dla wszystkich fanboj'ów Killzona tak powiedzmy 30minutowy, słodziutki filmik z bugami których jest wysyp.... Będzie ubaw po pachy tongue.gif tongue.gif
Chciales sie tym zdaniem dowartosciowac czy jak? No ja wiem, ty zapewne lubisz tylko takie gry, ktore sa wspaniale zdaniem wielu ludzi i dajesz do zrozumienia, ze fani Killzone to naiwniacy.

A moze nakrecimy filmik z toba w roli glownej, jako pajaca? Jak to powiedziales bedzie ubaw po pachy.
CYTAT(consoleboy @ 17 08 2007, 20:07)

Najlepszy przykładem jest ich ostatnia gra. Prawda?

Poza tym, chyba o czymś nie wiesz, Guerilla Games obecnie to zupełnie inna firma niz 2 czy 4 lata temu. Juz nie mówie to o budżecie przeznaczonym na grę, ale o ludziach którzy pracują przy tym tytule. Sony naściągało pełno osób (min. ekipa od Primala)
Wiec tego typu gadanie, pozbawione jest jakiegokolwiek sensu.
@walek
Ano jestem, co nie oznacza że SP mi zwisa , bo tak nie jest .Przeszedł H1 i H2 w sp , i uważam że H1 było super , natomiast H2 już nieco gorzej .Czytając to co się będzie działo w H3 w sp naprawdę cieszy mi się japa , i to może być naprawdę coś pięknego + lepsza grafa niż w MP . Po za tym jak bym się tylko mp kierował , nie zagrał bym w genialnego Bioshocka itp gry.
Ad 1 true , Ad 2 po żyjemy zobaczymy .
@Jacobss
Bo Halo , bardzo długo pracowało na to czym teraz jest , i to co ma , a ma ogromną scenę , i dużo fanów + MLG z którego można żyć grając tylko w tą jedną grę .
Tego KZ2 jeszcze niema, może z wyjściem KZ2 to się zmieni ,mowa o multi ,co do SP to nie mam pojęcia jak to się prezentuje zarówno w Halo i jak i w KZ.
Bo Halo 3 to pewniak,żadnej gry nie jestem tak pewny , dlatego moja reakcja jest taka a nie inna.
Nie wróżenie z fusów , tylko fakt nie okłamujmy się ,ale w MP Halo 3 jest nie do zaj**** , COD4 może powalczyć choć i tak nie da rady , Halo ma przeogromną scenę i tysiące fanów na całym świecie ,długo sobie na to pracowali.
Tyle że Halo nigdy nie było słabe , zawsze zasługiwało na to żeby nazwać je HITEM.
Wiedzialem, ze soulek zaraz zacznie brobic te swoje najlepsze na swiecie HALO 3... najarales sie ta gra ze nie wiem, ale przestan juz w tak w nia wierzyc. A jak wyjdzie zniej kaszana? Wiem napewno bedzie dobra ale zebys sie nia tylko nie rozczarowal! Pewnie zara napiszesz jakie to HALO 3 jest super i czemu bedzie lepsze niz KILLZONE2 w ktorego nawet nikt nie gral oprocz panow z GG. A wiecie ze moi koledzy jak do mnie przychodza grac to wola grac w multi killzone z PS2 niz przez neta w COD3 na X360? Moze i sa dziwni ale nie gadajcie ze multi w KILLZONE 1, jest taki kiepski, bo nawet mi bardzo sie spodobal, po wielogodzinnych sesjach w COD3 i Gears of War.
consoleboy
17 08 2007, 20:02
Tak Yeti tylko te roszady w składzie jakoś narzazie specjalnie nie zaprocentowały wiec dlatego do wszystkiego podchodzę z dystansem jak widzisz, wiec.. co do Jacobss'a. Grasz w FPP od dawna, grałem( ba!! nawet przechodziłem) takie gry ,które każdy normalny człowiek by olał.Stwierdzam niniejszy ,iż killzone to gra na max 8-/10 co tak jest zawyżona oceną. w porównaniu do ciebie ja stwierdzam i zajmuje się czystymi faktami, nie wróżeniem z fusów , wiec nie muszę ( w przeciwieństwie do ciebie) się dowartościowywać bo normalnie w świecie wiem co mówię. I mam nadzieje ,że przemyślisz swoje szczeniackie zachowanie.
PS: Z innej beczki. Czy 6 stron recenzji HS w przyszłym PE to nie za dużo jak na jedną grę

PS2: No Killzone w multi był niezły ,jednak.... Koledzy zawsze woleli zagrać sobie w stare Perfect Dark na N64 a niżeli w Killzona na ps2.... a o czymś to świadczy
Jacobss
17 08 2007, 20:16
CYTAT(consoleboy @ 17 08 2007, 21:02)

Tak Yeti tylko te roszady w składzie jakoś narzazie specjalnie nie zaprocentowały wiec dlatego do wszystkiego podchodzę z dystansem jak widzisz, wiec.. co do Jacobss'a. Grasz w FPP od dawna, grałem( ba!! nawet przechodziłem) takie gry na które każdy normalny człowiek by olał.Stwierdzam niniejszy ,iż killzone to gra na max 8-/10 co tak jest zawyżona oceną. w porównaniu do ciebie ja stwierdzam i zajmuje się czystymi faktami, nie wróżeniem z fusów , wiec nie muszę ( w przeciwieństwie do ciebie) się dowartościowywać bo normalnie w świecie wiem co mówię. I mam nadzieje ,że przemyślisz swoje szczeniackie zachowanie.
PS: Z innej beczki. Czy 6 stron recenzji HS w przyszłym PE to nie za dużo jak na jedną grę

Szczeniackie zachowanie lol

Ciekawe kto gadal o kreceniu filmiku o Killzone i ubawie po pachy. Pewnie ja to bylem

Ten post, ktory wlasnie napisales po raz kolejny nic nie wnosi, a po prostu zwykle trolujesz. Jeszcze raz zapytam, co ma Killzone wspolnego z Killzone 2 (wiadomo chodzi mi teraz o ocene, ktora wystawiles) czy 'sredniawa' twoim zdaniem, czesc 1, ma jakiekolwiek znaczenie przy dwojce? Moim zdaniem nie ma znaczenia najmniejszego, patrzac na to, co ile sie zmienilo w tym czasie. Niby jakim prawem stwierdzasz, jednoczesnie wystawiajac TYLKO twoja ocene, ze ja wroze z fusow? A ty moze tego nie robisz? Szczeniackim zachowaniem dla mnie jest to co prezentujesz czyli: Sa ludzie, ktorym sie Killzone podoba, ty oczywiscie ich nie akceptujesz po czym za nic nie dasz sobie niczego innego powiedziec.

Trolujesz i mozna juz praktycznie powiedziec, wysmiewasz ludzi ktorym sie Killzone podoba (gdyba ta gra przypadla ci do gustu to bys oczywiscie wychwalal) a tak troche bedziesz prowokowal i bedzie ci wszystko jedno, bo przeciez nie moglo mi sie Killzone podobac, skoro TY (oczywiscie twoja opinia jest obiektywna lol) stwierdzasz, ze to gra na 8- Nie chce mi sie po prostu wiecej gadac. A za chwile chyba trzeba byloby jakiegos moda wezwac, bo chyba trolowanie nie jest mile widziane na tym forum. A i jedna rzecz jeszcze, jezeli mi sie jakas gra po prostu nie podoba, to po prostu nie zasmiecam watkow o niej, piszac same wady o danej grze. Po prostu olewam gre i nie wyzywam go kogos od jakis fanboyow bo mu sie jakas gra podoba.
Racja jak dupa, kazdy ma swoja
CYTAT(kenedi @ 17 08 2007, 19:01)

Wiedzialem, ze soulek zaraz zacznie brobic te swoje najlepsze na swiecie HALO 3... najarales sie ta gra ze nie wiem, ale przestan juz w tak w nia wierzyc. A jak wyjdzie zniej kaszana? Wiem napewno bedzie dobra ale zebys sie nia tylko nie rozczarowal! Pewnie zara napiszesz jakie to HALO 3 jest super i czemu bedzie lepsze niz KILLZONE2 w ktorego nawet nikt nie gral oprocz panow z GG. A wiecie ze moi koledzy jak do mnie przychodza grac to wola grac w multi killzone z PS2 niz przez neta w COD3 na X360? Moze i sa dziwni ale nie gadajcie ze multi w KILLZONE 1, jest taki kiepski, bo nawet mi bardzo sie spodobal, po wielogodzinnych sesjach w COD3 i Gears of War.
Niby czemu miał bym przestać wierzyć to cudeńko?:) Nie ma co gdybać ,a przynajmniej nie jeżeli chodzi o Halo 3, ta gra nie będzie kiszką no Fu** way! I każdy kto grał w H i w H2 wie to nie do dziś .O sp się nie wypowiem , bo z tym może być różnie , ale co do MP Halo 3 rządzi . Ta gra właśnie w tym się specjalizuje , KZ ma jeszcze za małe doświadczenie , i za małą ilość fanów a co za tym idzie coś takiego jak scena, nie istnieje , może wyjście KZ2 coś w końcu zapoczątkuję . Ale na przegonienie Halo potrzeba dużo czasu , jak nie KZ 3
CYTAT(consoleboy @ 17 08 2007, 21:02)

Tak Yeti tylko te roszady w składzie jakoś narzazie specjalnie nie zaprocentowały wiec dlatego do wszystkiego podchodzę z dystansem jak widzisz
wtf?
po czym wnosisz, ze roszady w składzie nie zaprocentowały? po trailerze który ostro pozamiatał?
I po co te wojny?
Wszystko zależy czy będzie klimat, czy produkt jako całość będzie spójny i będzie przekonywał i czy naj normalniej na świedzie podejdzie, czy nie. I nie ma tu znaczenia rozdzielczość tekstur, ale "całokształt".
Powiem szczerze, H mnie kompletnie nie przekonało, H2 również, więc mnie szumne zapowiedzi H3 jakoś mało interesują, fakt, odnotowuję, iż H3 wyjdzie i będzie "szał" ja jego punkcie, ale wiem, że ten szał będzie bezemnie. Ale taki Gears of War mnie bardzo przekonał.
Natomiast Resistance: Fall of Man dostarczone z konsolą PS3 kompletnie do mnie nie przemawia, fakt grałem tylko chwilkę, i o ile otoczenie jeszcze jakośtam znośne jest, to potwory do mnie nie przemawiają i wyglądają, jak z innej gry. Makabra, a we wspomnianym Gears of War potwory, sceneria, muzyka, klimat, wszystko do siebie pasuje, tworzy spójną całość i gra się tak, jakby się oglądało fajny film. Przechodzenie gry nie stanowi męczarni "dla punktów" ale czystą przyjemność. I nie wkurza to, że jest mega liniowa mimo wyboru drogi czasem, i w sumie na za dużo graczowi gra nie pozwala, mało broni, mało rodzajów potworów, bossowie też jakoś nie za dużo, a gra syci i przykuwa do monitora. I o tym mówię, jeżeli w Killzone też będzie spójność, jeżeli klimat przemówi ( H ma spójność, ma klimat, ale do mnie nie przemówił ) to będę się dobrze przy tej grze bawił. Bioshock do mnie przemówił również, kolejny przykład spójności, tak samo Heavenly Sword.
Czas pokaże, prawda ? :]
Jacobss
17 08 2007, 21:02
Czy Seb Downie nadal odpowiada na pytania zwiazanie z Killzone 2? Slyszalem ostatnio, ze temat zostal zamkniety do czasu nowego info o Killzone 2? Czy to prawda? Wie ktos cos? Bo cos nie umialem znalezc tego tematu.
Ale macie problemy. Tyle jest gustów co ludzi na świecie. Jednemu się podoba Killzone drugiemu nie. Do mnie ta gra przemawia i wyczekuję jej bardzo. Halo nigdy mi się nie podobało bo nie trawie napakowanych ludków typu G.I. Joe nawalających do siebie laserkami. To są typowe amerykańskie klimaty za którymi ja osobiście nie przepadam. Killzone już teraz wygląda fenomenalnie (zanim coś napiszecie to pamiętajcie że na grafikę w grze nie składają się tylko tekstury) a w końcowej fazie produkcji nabierze uroku jeszcze bardziej.
Incognitos
18 08 2007, 09:56
CYTAT(Soul @ 17 08 2007, 21:18)

CYTAT(kenedi @ 17 08 2007, 19:01)

Niby czemu miał bym przestać wierzyć to cudeńko?

Nie ma co gdybać ,a przynajmniej nie jeżeli chodzi o Halo 3, ta gra nie będzie kiszką no Fu** way! I każdy kto grał w H i w H2 wie to nie do dziś .O sp się nie wypowiem , bo z tym może być różnie , ale co do MP Halo 3 rządzi . Ta gra właśnie w tym się specjalizuje , KZ ma jeszcze za małe doświadczenie , i za małą ilość fanów a co za tym idzie coś takiego jak scena, nie istnieje , może wyjście KZ2 coś w końcu zapoczątkuję . Ale na przegonienie Halo potrzeba dużo czasu , jak nie KZ 3 :happy:
Co ty żeś wymyslił... za małe doświadczenie za mała ilosc fanow - jakies glupie gadanie, ktorego napewno nie można uznac za argumenty świadczące o tym, że Halo bedzie lepsze. Scena powstanie jak powstała chociażby w Resistance o to się nie martw, a kto ma wiekszą ilość fanów?? - jestes pewien że HALO? bo ja smiem wątpić.
PS: Ten wątek odwiedziło 10 tysięcy więcej ludzi niż wątek o HALO 3 więc skoro z twojego punktu widzenia jakość gry zależy od ilości fanów to daruj sobie Halo bo pewnie będzie cienkie...
_Blaze_
18 08 2007, 10:16
Dobra panowie koniec wkrecania.... Halo (2 czesci) jest najlepszym FPP na konsole i po czym wrozycie ze K2 bedzie lepsze niz H3?

Jak bedzie jakis gameplay to pogadamy, narazie to piep.rzone gadki fanboyow o tym kto kogo przebije.... Co do H3 nie jestem pewien bo nie gralem w bete i nie wiem co z niej do konca wyjdzie. Narazie pewne jest jedno, jezeli kolesie DOGONIA poziom trailera to moze byc cos NAPRAWDE dobrego. Narazie niestety dopiero gonia swoj ogon po tym trailerze i staraja sie dojsc do tego co sami wylansowali. 2 czesci Halo byly swietne, 2-ga czesc mimo wszystko minimalnie zawiodla z powodu oczekiwan, jak bedzie w K2 to pokaze tylko czas. Wykonanie techniczne to nie wszystko, wystarczy obczaic najnowsze trailery gier ktore wychodza na next-neg - czy naprawde grafa sie dla Was tak bardzo liczy? Dla mnie pierwsza czesc Halo zostaje epickim FPP ktory na zawsze zostanie w mojej pamieci jako numer 1 jak chodzi o feeling pochodzacy z gry FPP na konsole a w Killzone niestety nie gralem.... Jezeli ZAGRAMY w 2 gry ktore stawiamy kolo siebie wtedy mozna je porownywac, teraz to nie ma zadnego sensu - ktos sie ze mna nie zgodzi? Te 2 gry beda (prawdopodobnie) numerami 1 jak chodzi o gatunek na swoich konsolach wiec poczekajmy z tym do premier
Jacobss
18 08 2007, 11:37
CYTAT(_Blaze_ @ 18 08 2007, 11:16)

Dobra panowie koniec wkrecania.... Halo (2 czesci) jest najlepszym FPP na konsole i po czym wrozycie ze K2 bedzie lepsze niz H3?

Jak bedzie jakis gameplay to pogadamy, narazie to piep.rzone gadki fanboyow o tym kto kogo przebije.... Co do H3 nie jestem pewien bo nie gralem w bete i nie wiem co z niej do konca wyjdzie. Narazie pewne jest jedno, jezeli kolesie DOGONIA poziom trailera to moze byc cos NAPRAWDE dobrego. Narazie niestety dopiero gonia swoj ogon po tym trailerze i staraja sie dojsc do tego co sami wylansowali. 2 czesci Halo byly swietne, 2-ga czesc mimo wszystko minimalnie zawiodla z powodu oczekiwan, jak bedzie w K2 to pokaze tylko czas. Wykonanie techniczne to nie wszystko, wystarczy obczaic najnowsze trailery gier ktore wychodza na next-neg - czy naprawde grafa sie dla Was tak bardzo liczy? Dla mnie pierwsza czesc Halo zostaje epickim FPP ktory na zawsze zostanie w mojej pamieci jako numer 1 jak chodzi o feeling pochodzacy z gry FPP na konsole a w Killzone niestety nie gralem.... Jezeli ZAGRAMY w 2 gry ktore stawiamy kolo siebie wtedy mozna je porownywac, teraz to nie ma zadnego sensu - ktos sie ze mna nie zgodzi? Te 2 gry beda (prawdopodobnie) numerami 1 jak chodzi o gatunek na swoich konsolach wiec poczekajmy z tym do premier
Czlowieku co ty gadasz za bdzury. Kto goni jakis Trailer? Jaki gameplay?

Wydaje mi sie, ze cos przegapiles. Na E3 byl przeciez juz zaprezentowany Gameplay Killzone 2. I na dodatek nawet BBC juz dostalo Alphe Killzone 2 i pokazali conieco z tego. Radze sie troszke doinformowac. A niestety, dzisiaj kazda gra mocna od strony technicznej zostaje praktycznie hitem. Nie ma sie co uszukiwac, gdyby tak nie bylo, to Crysis nie cieszyl by sie taka popularnoscia. Co nie zmienia faktu, ze i tak Crysisa nie kupie, posiadajac sprzet zdolny go odpalic na wysokich detalach. Ta gra mi jest obojetna. Wracajac do Killzone 2. Gra mi sie tak podoba, wcale nie dlatego, ze jest dobrze wykonana technicznie. Klimat, o takiej wojne zawsze marzylem. Brudna, klimatyczna, bez zadnych stworkow i innych mutantow. I do tego Killzone 2 z tego co narazie widac, bedzie mialo wlasnie taki bardziej filmowy klimat jak Gears of War. Grajac w Gears of War widzialo sie swietne scenki i ogolnie gralo sie przez to swietnie. Mam tylko nadzieje, ze Guerilla nie bedzie za bardzo podchodzic do klimatu Rendera, poniewaz, tamten nie byl taki brudny, i po prostu nie pachnialo az tak wojna, tylko jakims ladnym shoterem.
Mośku mu chodziło o trailer Halo 3

(tak mi się przynajmniej wydaje

, jeśli nie to ja wyjdę na mośka xD)
Jacobss
18 08 2007, 14:33
CYTAT(Emet @ 18 08 2007, 15:23)

Mośku mu chodziło o trailer Halo 3

(tak mi się przynajmniej wydaje

, jeśli nie to ja wyjdę na mośka xD)
Heh,

ale ja glupi

. Dobra, skoro mu chodzilo o gonienie Trailera, to pytanie ktorego

Tego rendera ze sniegiem i dziecmi, czy tez z E3 2006. Hmm, w kazdym razie, sorki za niedokladne doczytanie. Nie wiemy takze, ilu Killzone 2 bedzie oferowal graczy w multi. To tez ma znaczenie. Ale wszystko sie juz w tym roku okaze, bo w koncu juz niedlugo Beta-testy Killzone 2
Właśnie, jeśli chodzi o beta-testy to jest już konkretna data?
Jacobss
18 08 2007, 16:01
CYTAT(FLooK @ 18 08 2007, 16:40)

Właśnie, jeśli chodzi o beta-testy to jest już konkretna data?
Nie ma . Seb Downie powiedzial jedynie, ze napewno w tym roku beda Beta-testy dla wszystkich.
Na pewno nie było "na pewno". Seb jedynie zasugerował, ze są plany publicznej bety online, i byc moze pod koniec roku. Jesli ową bete wyplują, to mam nadzieje, ze nie bedzie to takie rozczarowania jak w przypadku bety Halo3 (pod katem oprawy rzecz jasna, tylko i wyłącznie). Juz widze jak Soul i Zaretul pastwi się, nad słabym multi KZ2.
Jacobss
18 08 2007, 20:09
CYTAT(walek @ 18 08 2007, 20:04)

Na pewno nie było "na pewno". Seb jedynie zasugerował, ze są plany publicznej bety online, i byc moze pod koniec roku. Jesli ową bete wyplują, to mam nadzieje, ze nie bedzie to takie rozczarowania jak w przypadku bety Halo3 (pod katem oprawy rzecz jasna, tylko i wyłącznie). Juz widze jak Soul i Zaretul pastwi się, nad słabym multi KZ2.

Ech, Zeratul do tego czasu pewnie albo PS3 sprzeda, albo wyrzuci, albo nakreci filmik przecinajac pila ta konsole. A Soul bedzie zafascynowany swoim Halo 3, wiec ich wpisy mnie malo beda obchodzic. Co do bety, to sie mylisz. Otoz, Seb Downie w maju napisal to co ty napisales, ale kiedy niedawno temu mozna mu bylo zadawac pytania napisal, ze na pewno w drugiej czesci tego roku odbeda sie beta-testy. Wejdz sobie na forum Playstation i zobacz.

A rozczarowania raczej nie bedzie, skoro juz teraz Killzone 2 wyglada pieknie, to co dopiero bedzie pod roku
@Incognitos
A co może nie ?! jeżeli chodzi o MP to panowie od KZ są daleko,daleko za Halo

Co do fanów ,to uwierz mi na słowo ,że ich jest znacznie więcej niż fanów KZ , chyba wiesz jak się sprzedało Halo 1 i Halo 2 a jak się sprzedał Killzone

Wiesz ile dziennie osób gra Online w Halo 2 ? Dużo , bardzo dużo a drugie tyle gra offline , po Lanie . A w KZ kto gra ?! ktoś na pewno, tyle że ta liczba jest znikoma . Także w SP KZ2 ,może być prze świetny , MP również może dać radę , ale z Halo 3 nie wygra . Po czym w noszę a po tym że , MP w KZ 1 był po prostu taki sobie.
I dobrze najwyższa pora , na to aby powstała scena Halo Killer'a
PS I co z tego ?! wniosek taki z tego , że na tym forum jest więcej fanboyów Sony

to raz , a dwa Halo w Polsce nie jest jakoś mega popularne , mamy taka małą sceną . Jeżeli chodzi o inne kraje jest dużo , dużo lepiej

znacznie lepiej . I gdzie ja napisałem że jakość gry zależy , od ilości fanów?!
Napisałem że KZ nie ma swojej sceny , a nie że od tego zależy jakość gry ,czytaj uważnie.
@walek
Nie dla czego ? może MP w KZ2 mną zamiecie , i bardzo mi się spodoba?! Ja tam na nowe propozycje jestem otwarty.
Jacobss
18 08 2007, 22:53
Oj Soul, im wiecej piszesz tym bardziej sobie gmatwiasz.
CYTAT
A co może nie ?! jeżeli chodzi o MP to panowie od KZ są daleko,daleko za Halo :biggrin: Co do fanów ,to uwierz mi na słowo ,że ich jest znacznie więcej niż fanów KZ , chyba wiesz jak się sprzedało Halo 1 i Halo 2 a jak się sprzedał Killzone

Wiesz ile dziennie osób gra Online w Halo 2 ? Dużo , bardzo dużo a drugie tyle gra offline , po Lanie . A w KZ kto gra ?! ktoś na pewno, tyle że ta liczba jest znikoma . Także w SP KZ2 ,może być prze świetny , MP również może dać radę , ale z Halo 3 nie wygra . Po czym w noszę a po tym że , MP w KZ 1 był po prostu taki sobie.
Nikt nie zaprzecza, ze sie seria Halo lepiej sprzedala i wiecej osob w nia gra, to jest fakt ale: Tekst, ze wnosisz, iz multi w Killzone 2 bedzie gorszy od Halo 3, po tym, ze jedynka byla gorsza to kompromitacja. To moze oceniajmy wszystkie nowe gry po ich poprzednikach. Halo 3 musi byc dobre bo poprzednie czesci byly dobre lol

Osobiscie sadze, ze Halo 3 bedzie dobra gra, nie dlatego (jak ty piszesz, ze ma duzo fanow, albo ze sie dobrze sprzedalo) tylko dlatego, ze beta pod wzgledem gameplayu byla dobra. Ale, nie zapominaj, ze Singla zawsze mozna zmascic. Poza tym, nikt nie moze byc pewien, ze Bungie cos nie odwali (odwalilo) i pozmieniaja fajne elementy gameplayu, na ich zdaniem 'ulepszone' a okaza sie kicha. Oczywiscie mi racji nie przyznasz bo z niebios wiesz, ze Halo 3 bedzie super. Teraz taki maly pesemistyczny zarcik: Kilka dni przed premiera Halo 3 na IGN pojawia sie ocena. Wszyscy podnieceni czy bedzie 10, a tam jak na zwyklego sredniaka, zwykle 6,7. Jak bys to wtedy skomentowal Soul?
CYTAT
PS I co z tego ?! wniosek taki z tego , że na tym forum jest więcej fanboyów Sony

to raz , a dwa Halo w Polsce nie jest jakoś mega popularne , mamy taka małą sceną . Jeżeli chodzi o inne kraje jest dużo , dużo lepiej :biggrin: znacznie lepiej . I gdzie ja napisałem że jakość gry zależy , od ilości fanów?! :biggrin:
Napisales dokladnie, ze po ilosci fanow zalezy czy Halo 3 bedzie dobre. Doslownie, Halo 3 bedzie dobre poniewaz ma wielu fanow. Tak powiedziales. A tak BTW. nie wiedzialem, ze jestesmy w watku o Halo 3
He widzisz, bo jak dla mnie ,nie zanosi się na to że by KZ2 miało ,lepszego MP.Jak by coś miało by się dziać w tym kierunku to,KZ1 by pokazał pazury , tym czasem nic nie pokazał , wyszła z tego przeciętna gra która dostała 8 . Po za tym chyba trzeba się na czymś opierać, w tym przypadku moja teoria opiera się na pierwszej części ( na czymś musi , a że padło na KZ1 , to chyba oczywista sprawa) Nie twierdze że ,w KZ 2 będzie dalej kicha , wręcz przeciwnie , liczą na bardzo dobry MP

I widzisz Halo 3 będzie genialne , bo dwie poprzednie części takie właśnie były! A o Bungie Ty się nie bój , oni wiedzą co robią , wiedzą co zrobili źle i wszystko naprawili , grałem w betą zresztą nie tylko ja, i faktycznie wszystko zrobili,tak jak być powinno . I nie ma takiej opcji żeby coś zje**** ,dobrze wiedzą co fani oczekują od Halo 3 , i nie zawiodą nas

I wiem to nie z niebios tylko z faktów, jakim są beta i co raz to nowe skany , z których można dowiedzieć się o masie nowych rzeczy,wpływających na tryb MP.
Odpowiedź na żarcik :
Nie jak , kupił bym i sam chciałbym się przekonać ,czy faktycznie gra , jest max przeciętna.
A teraz , schodzimy na ziemie i NIE MA TAKIEJ OPCJI ! Tak gra zamiecie , i wie o tym nawet IGN!
Pokaż mi gdzie ja tak napisałem?!
Ty to chłopie faktycznie żeś w gorącej wodzie kąpany - już wiesz jakie H3 będzie - gratuluję!
Powiem tak - jak czytam Twoje wypowiedzi, to nasuwa mi się myśl, że jesteś jakimś klonem Zeratula.
Mniejsza o opinie o grach, bo każdy ma prawo lubić, co mu się tylko podoba, ale Ty na razie prowadzisz jakąś swoją własną krucjatę. Pierwszy Killzone nigdy nie miał być Halo-killerem. W ogóle wyrażenie to mnie mocno śmieszy, bo Halo nie jest i nie było najlepszym FPS'em w historii - owszem, jeśli ktoś swoją przygodę z grami rozpoczynał 5 lat temu, to pierwsze Halo z pewnością było dla takiego kogoś niezłym wydarzeniem, zwłaszcza, że na konsolach gatunek ten wcześniej kulał. Ja niestety miałem za sobą setki godzin spędzone z innymi FPS'ami i Halo na mnie nie wywarło najmniejszego wrażenia i fenomenu tej gry nie rozumiem (wolę UT, czy Quake'i). No ale wracamy do punktu wyjścia - chacun a son gout, czyli po naszemu każdy ma swój gust. Niemniej nie róbmy z Halo jakiegoś wyznacznika FPS'ów, bo w gatunku tym ta gra nie pokazała zbyt wiele nowego (nawet nie było gry przez neta - a było to 3 lata po premierze Q3!) - i nie piszę tego dlatego, że nie jestem fanem Halo, tylko dlatego, że grałem we wszystkie wcześniejsze ważniejsze FPS'y począwszy od Wolfensteina 3D i osobiście dla mnie guru w tej dziedzinie będzie zawsze ID Software (mimo, że obniżyli ostatnio nieco loty - ot, sentyment). Dygresja ta była potrzebna, byś zrozumiał, że są różne punkty widzenia - i ja wolałem np. pierwszego Killzone od Halo, bo w Halo mi nie pasuje zupełnie klimat i tematyka.
Wracając natomiast do Killzone - że to ma być Halo-killer wymyśliła sobie prasa - bo to fajnie się czyta i lepiej pisma sprzedaje. Sony stwierdziło, że zrobi własnego FPS'a i zapewne chodziło o odpowiedzenie na 3rd Person Shootery, które zaczęły się pojawiać coraz śmielej na konsolach - ale nikt nie mówił wtedy, że ma to być gra, która zabije Halo. Halo stało się czymś takim, jak Quake, czy Doom na PC - innymi słowy nie dało się tej gry wtedy przebić. Ale czasy się zmieniają. Twój tok myślenia jest pozbawiony bowiem sensu - piszesz, że K1 był średni - średnia gra nie dostaje 8/10, ja bym raczej powiedział, że był "ledwie" dobry. I ok. Tylko wysnuwanie z tego wniosków, że skoro pierwsza część była ledwie niezła, to druga niekoniecznie będzie lepsza (czego tekstami pokroju "Nie twierdze że ,w KZ 2 będzie dalej kicha , wręcz przeciwnie " nie zatuszujesz), ma cokolwiek wątłe podstawy, bo już historia wielokrotnie takie podejście zweryfikowała. Po prostu żadna gra nie ma patentu na życie wieczne - nawet GTA pewnego dnia się znudzi i przeje (oby jak najpóźniej). Weźmy takiego Dooma - Doom 3 był niezły, ale zawiódł oczekiwania, bo był monotonny. Przebiła go konkurencja, choćby Crytek. Dlatego też ferowanie wyroków przed premierą jakiejś gry, nawet jeśli jest to świetne studio developerskie, nie ma sensu, bo różnie to bywa.
Nie wiem jakie będzie H3 - pewnie spełni oczekiwania fanów i prawdopodobne, ze będzie świetne. Ale wcale to nie znaczy, że K2 będzie gorsze. K1 był jedynie próbą - sprawdzenia się w tematyce FPS-ów, budowaniem teamu, nabieraniem doświadczenia, itp. - już np. Killzone na PSP był tytułem bardzo udanym, wręcz świetnym (mimo, że autorzy przeszli w TPP). Nie widzę powodu, dla którego K2 na PS3 nie miałoby również być krokiem naprzód. Poza tym na korzyść nowej odsłony przemawia cała masa rzeczy - nie tylko znacznie większy team developerski, więcej czasu na napisanie gry, ale przede wszystkim gameplay, który zapowiada się kozacko i różnego rodzaju teksty "hands-on", wedle których jest bardzo dobrze (a nawet świetnie). I dopiero na tym etapie i na tej generacji konsol można poważniej dyskutować o tym, która gra będzie lepsza, tj. H3, czy K2, choć jak dla mnie takie dyskusje są bez sensu - tak samo jak porównywanie Crysis do K2, o czym pisałem wcześniej - każda z tych gier jest zupełnie inna, porusza inną tematykę, stawia na inne rozwiązania i wygląda na to, że każda z nich będzie na swój sposób świetna. Imo dla fanów FPS-ów szykuje się kilkanaście naprawdę tłustych miesięcy, z takimi tytułami jak K2, Crysis, H3, czy UT3 - i osobiście nie martwię się która z tych gier będzie lepsza, tylko jak mi się uda obskoczyć te wszystkie tytuły, kiedy przy jednym FPS'ie (wliczając multi) potrafię spędzić kilka dobrych miesięcy. I Tobie sugeruję podobną postawę, a sam będziesz czerpał więcej frajdy z tych wszystkich tytułów - wojny platformowe ssą ;].
Jakie będzie w MP( bo tylko o tym mowa) kozackie , skąd wiem ? A no stąd , że grałem w betę , która była tylko nędzną namiastką ,tego co za oferuje nam pełna wersja. Skoro beta miała tak niesamowity gameplay , to aż boję się pomyśleć co będzie się działo w full'u .Czytając non stop o nowych smaczkach , jestem przekonany że gra nie będzie miała sobie równych

(btw jestem fanem Halo , a nie klonem Zeratula

)
Nigdy nie miał być ,ale prasa go tak ochrzciła , a jak wiadomo to z niej osoby pozbawione internetu , dowiaduję się co się dzieje w świecie gier.Halo jest najlepszy FPS'em na
KONSOLE i tym cały czas mowa ( jak wiesz PC mnie (pipi)ie , i to co na niego jest

jestem graczem konsolowym) A kto tu z Halo robi wyznacznika? hmmm na pewno nie ja

Po za tym, co nowego ma do zaoferowania ,kolejny nowy FPS?! ( po za lepsza grafika , animacją itp ) Coś tam może , na siłę by się znalazło , gry przez neta nie było , bo 5 lat temu online w konsoli dopiero stawiał pierwsze kroki , o czym powinieneś wiedzieć
Rok później XBL zaczął jakoś sprawie działać , ale dla Halo było już za późno .Choć nie do końca , bo MP nawet po LANIE miał taki potencjał , że Halo jest tym czym możemy teraz podziwiać , a jest grą wielką . Może dzięki KZ2 , seria KillZone wypracuje sobie takie miano , czego z całego serca życzę.Co do tematyki , to jak widać Halo , trawiło w gusta , i to w spora liczbę odbiorców.
Dla mnie KZ1 i ocena 8 = gra średnia-dobra , 9 gra bardzo dobra ,10 mistrzostwo świata ( mówię tu o swojej prywatnej skali , a nie o ocenach z netu czy prasy)
I nie wiem czy wiesz , ale ludzie dalej grają w Halo na lanie , i jeszcze długo będą grać .Nawet po wyjściu Halo 3

KZ2 będzie na pewno najlepszą z odsłon , ale nie na tyle dobrą że by przebić Halo , są jeszcze za chudzi w uszach , na sukces trzeba sobie zapracować i KZ 2 może wreszcie to zapoczątkować .Jak wiadomo Halo nie od razu wspięło się na ,szczyt góry lodowej
Halo na początku też było próbką , i chyba nie muszę mówić , co zapoczątkowało i co osiągnęło . KZ1 nic nie osiągnął

kolejny nawet dobry fps ,od co.
KZ2 na pewno będzie krokiem na przód , nareszcie , najwyższa pora na to! Widzisz panowie od KZ robią dopiero drugą część , w stylu FPS ,robią ją i jeszcze długo będą ją robić , przy czym Bungie kończy już Halo 3

Wiedzą dużo lepiej, jak powinien wyglądać dobry tryb MP , do pasowany do ich gry i w tym przypadku mowa o Halo
Super ,bardzo dobrze że dla Ciebie w KZ2 gameplay ,zapowiada się kozacko , tyle że Ty mówisz o SP , a mi chodzi o MP , no chyba że już coś wiadomo jak ten tryb będzie tam wyglądał

Jasne , jestem za , z przyjemnością zagram we wszystkie te FPS'y , otworze się na nie , i na to co mają do zaoferowania , i tu platforma nie ma nic do rzeczy ;) Ale tak czy siak Halo 3 online będzie nr 1 :)
jasiumaster
19 08 2007, 12:42
Nie wiem o co chodzi ze stwierdzeniem: ''KZ1 nic nie osiągnął ermm.gif kolejny nawet dobry fps ,od co.''
Trochę ta rozmowa nie ma sensu. Oba FPSy, zarówno Halo jak i Killzone są fajne i mają swoich fanów, póki co nie oceniajmy H3 i KZ2 bo te giery jak pamiętam jeszcze nie wyszły, a rozmowa które gra będzie lepsza i dlaczego może trwać w nieskończoność. Mnie osobiście KZ podobał sie - klimat i animacja były spoko,grafika i levele też choś niektóre kulały. Halo nie przemówiło do mnie w ogóle poprzez klimat, ale rozumiem że komuś sie to może podobać i spoko nic mi do tego(mówie o trybach singiel player, multi nie testowałem). Ale np prywatnie od KZ jak narazie bardziej cenie sobie serie Time Splitters, która rozwaliła mnie klimatem i ogólnie wciągnęła na wiele godzin. Nie wiem czy w tej ''wojnie'' pomiędzy Halo 3 a Killzone 2 nie będzie jak w przysłowiu gdzie dwóch sie bije tam trzeci korzysta a mianowicie - Bioshock. Nie umie uwierzyć że ta gra zbiera aż tak dobre recki! Ludzie docenili między innymi klimat i oryginalność. Jak na razie po trailerach i screenach wątpie żeby było coś oryginalnego w Halo 3, ot po prostu klimat i design taki jak w poprzednich częściach choć na pewno twórcy mają jakiegoś asa w rękawie, może będą jakieś zarąbiście wielkie batalie. Killzone 2 może zaskoczyć, bo na razie mało pokazano no i gra jeszcze ma trochę do wyjścia ale obie serie będą sie musiały porządnie napocić żeby uzyskać tak dobre noty jak Bioshock.
Dr.Czekolada
19 08 2007, 12:48
Mam jedno pytanie - czemu do kuźwy porównujecie H3 do Killzone 2 !?, to porównanie nie ma najmnejszego sensu !! , Halo to jakby flagowy tytuł Xboxa, a Killzone.......... hmm sam nie rozumiem sukcesu tej gry, fakt to był mój 1 shooter na PS2, ale poza faktem że był całkiem fajny - nic poza tym. Prawde powiedziawszy Plejak nie ma rzadnego takiego ,,flagowego wyznacznika" w szuterach jakiego ma Xbox, przynajmniej moim zdaniem.
Keymaker
19 08 2007, 14:42
O to się rozchodzi, że właśnie Killzone 2 ma być flagowym FPS'em PS3 i Halo-killerem...Wiadomo jak to się skończyło przy pierwszej części.
Halo nigdy nie zrobiła na mnie wiekszego wrażenia. Nie rozumiem fenomenu biegających kolrowoych laleczek z laserkami mimo iż wiele razy podchodziłem do multi. Dużo bardziej (dużo = 1000 razy

) podobał mi się multi w TimeSplitters, ktory IMO nawet teraz miażdży ten z Halo.
Co do nadchodzących FPS'ów to twierze że ani Halo ani KZ2 nie będą miały tak dobrego multi jak UT3. Coś czuje że ta gra wymiecie konkurencję w tej kwestii. Killzone 2 będzie napewno posiadał genialny tryb dla jednego gracza, baaa przypuszczam że w tym trybie to będzie najlepszy FPS od dawien dawna.
Gusta i guściki. Jednemu pasuje KillZone, drugiemu Resistance a trzeciemu Halo. Ja dla H3 kupiłem X360 i wiem ze gdy ta gra wyjdzie, to będę w nią cioł non stop przez minimum 2 lata - tak jak to było w przypadku H2 (jezeli wczesniej nie padnie mi drugi X360 ;P)
Jacobss
19 08 2007, 17:17
Ja to w ogole teraz sobie pluje w brode, ze sprzedalem 360. Szczerze mowiac, to niepotrzebnie sie tak pospieszylem. Przeciez Killzone 2 i tak wyjdzie dopiero w przyszlym roku, wiec...

też sie obudził
Dr.Czekolada
19 08 2007, 20:45
....Naprawde was nie rozumiem, Killzone imo nie ,,miał" co startować do Halo, ten drugi był bardziej rozbudowany (o grafice nie wspominając) zresztą kogo to obchodzi, dla każdego (posiadacza którejś z tych konsol) coś miłego

.
Ryo-San
19 08 2007, 20:57
te publiczne beta-testy w tym roku to cos pewnego czy plotka?
Posty z forum Playstation:
-Zaku- wrote:
* Will there be a demo released to the PSN before the game is released next year (or a beta even)? Sorry if this has already been answered. (Czy bedzie demo w tym roku na PSN, przed premierą KZ2)
We are looking at our options currently. What, when and how will be confimed in due course.Szukamy takie opcji, obecnie. Co, kiedy i jak, bedzie potwierdzone w odpowiednim momencie)
Seb Downie - QA Manager - Guerrilla Games
--------------------------------------------------------------------
Mastagamer wrote:
1)Will the Killzone beta be open or closed?? (Czy beta KZ2 bedzie "otwarta" (tak jak w HALO3), czy "zamknieta" (tak jak w MGS4))
SB: More on the Beta later in the year. (Wieciej o becie w tym roku)
--------------------------------------------------------------------
Playstation Expert wrote:
* Will there be an online beta for Killzone 2? (Bedzie beta-online?)
* Will Killzone 2 be online? (Czy KZ2 bedzie miało opcje online?)
1. Of course (tak)
2. Of course (naturliś

)
---------------------------------------------------------------------
1. Will Killzone 2 multiplayer have global servers? ( czy K2 bedzie miało "globalne" serwery?Chodzi o to czy polak bedzie mogł zagrac np. z Etiopczykiem tudziez amerykancem)
1. To be determinated (Wciąz to ustalamy)
Przeczesałem cały temat na forum, i nie znalazłem zadnego infa o tegorocznej becie online. Mozliwe jednka, ze cos przeoczyłem.
Czy moglby ktos przetlumaczyc to na polski? Nie wszyscy znaja angielski...
EDIT: Dzieki walek!
tomci23
21 08 2007, 11:56
Joocker
22 08 2007, 17:48
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.