Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Jacobss
AAA orgazm! happy.gif Jezu, jak to pieknie wyglada. Niech mi ktos jeszcze powie, ze Killzone 2 ma slabe tekstury to go zabije smiechem. cool.gif Patrzcie na screen nr. 5. Co za detale happy.gif
walek
CYTAT(Jacobss @ 22 08 2007, 23:03) *
AAA orgazm! happy.gif Jezu, jak to pieknie wyglada. Niech mi ktos jeszcze powie, ze Killzone 2 ma slabe tekstury to go zabije smiechem. cool.gif Patrzcie na screen nr. 5. Co za detale happy.gif

Detalizacja otoczenia i Helghastów maskakrują gałki oczne. Jak widać diabeł tkwi szczegółach. Jednak sprawa tekstur wciąż jest otwarta. smile.gif
YETI
screeny znakomite, modele postaci - duze i z massssssą szczegółów! Jak dla mnie najładniejsza zapowiedziana gra.

piękne hyh.gif
Prime Hunter
CYTAT(GMB @ 19 08 2007, 17:53) *
Killzone 2 będzie napewno posiadał genialny tryb dla jednego gracza, baaa przypuszczam że w tym trybie to będzie najlepszy FPS od dawien dawna.

Nie przesadzasz trochę? mellow.gif Grafika jest świetna to fakt, wystarczy spojrzeć na filmiki. Ale by miał to być najlepszy "FPS od dawien dawna"? Czy jest jakikolwiek powód, by tak mówić? Jedynka była niezła, ale tylko niezła. IMO oraz według zdecydowanej większości recenzji, nie było to nic specjalnego. Średnia na Gamerankings mówi wszystko.

http://gamerankings.com/htmlpages2/918762.asp?q=killzone

Nie mówię, że gra będzie słaba. Ale nie rozumiem tego niesamowitego entuzjazmu. huh.gif
walek
Wywiad z lead designer'em GG Part 1: http://www.gametap.com/home/read/article/8...1148f0ac0d50ca4

A to cytat dla tych, którzy martwią sie niską rozdziałką niektórych tekstur. smile.gif

In the High Definition era, there’s no hiding behind low resolutions or simplified 3D models. Not only do we have to create the best-looking designs we can, we have to make sure they work realistically as well.

Drugi dzien targów GC, i tylko ten wywiad. Dawać mi nowy gameplay!! smile.gif
Dr.Czekolada
CYTAT
Ja tez nie rozumiem tej podniety na widok halo 3.

A ja tam nie rozumiem podniety na widok KZ2 tongue.gif, a szczerze ja ogólnie nie rozumiem sensu wydawania Halo na PC, i w ogule co to za porównania do H3/UT 2007 ? - każdy ten shooter prezentuje diametralnie inny i indywidualny styl gry.

CYTAT
Dr. Czekolado: Jaki teaser? Lol, gdzie tu byl jakis teaser prezentowany? Najlepiej pisac o czyms, o czym sie nie wie

Eee. nie zrozumiałeś mnie - dałem link teaser do Wikipedii właśnie po to by pokazać wam co myślę - no wybacz ale mnie nikt nie powie że to co do tej pory pokazano to gra (i tu nie chodzi ogólnie o to że grafika cudna, tylko cholerne rozmazania i sterowanie które jest NIENATURALNE - czyt takie jakie jest na ,,małketingowych" trailerach pokroju GRAW/ czy Call Of Duty 2 (jego 1 trailer był ewidentnym przykładem).
qazar
za duzo skryptow to fakt, ale ja polecam zaczekajmy do 4-5 miesiecy po premieze z kazdego tytulu i zobaczymy jak w mulit i jak w singlu sie sprawuja wink.gif
walek
IGn grało w Killzone 2. Nowy "hands-on", z dwoma wypasnymi screen'ami: http://uk.ps3.ign.com/articles/815/815430p1.html

Ps. Bedzie medyk w multi
Ps2. Killzone 2 will run at a steady 30 fps in 720p... Jak 720p, to przynajmniej 60 FPS. A jak 30FPS, to przynajmniej 1080p. smile.gif

Soul
U widzę że ,szoku niema 720p i 30 fpsów .
Jacobss
CYTAT(Soul @ 24 08 2007, 16:57) *

Jakbyś przestał już Trolować i zaczął czytać co Seb Downie pisał, to może byś zmienił zdanie. No ale, dla ciebie najważniejsze jest Halo 3, a te gdyby latało w 30 FPSach to byś tego po prostu nie napisał. A weź już Soul to się robi nudne. Pogadajmy o czymś innym, np. o Tym tekście. Ale bez fanboyowskich rozmów, albo toczymy wreszcie rozmowę na poziomie, albo cóż, poniesiemy tego konsekwencje. W każdym razie, na filmiku zaprezentowanym przez IGN widzimy bardzo ładne upadanie ciał. Ponadto, bardzo spodobał mi się wybuch tej wierzy. Ten "rozpierdziel" jest wspaniały happy.gif Martwi mnie tylko to, iż prawdopodobnie wszystko co widzimy jest liniowe, żadnych innych tras pewnie nie ma. dry.gif
komar737
Jakbys przestal lapac za slowka wszystkich wyrazajacych sie nie w superlatywach o tej grze i w ogole sie czepiac, to by nie bylo nudne. Bo w ogole by nie bylo. A jak do tej pory, ty byles "katalizatorem" tych wszystkich nieporozumien i sprzeczek. Gosc napisal, ze spodziewal sie wyzszego frejmrejtu, a guardian KZ juz wieszaczek na kliencie i wywod-riposta.

Co do samej gierki, zwrocilem uwage na swietna animacje naszej postaci. Jeszcze w FPSach czegos takiego nie bylo, gosc dynamicznie przeladowywuje bron, wykonuje realistyczne akcje rekami (np nacisniecie jakiegos przycisku uruchamiajacego dzialo) i ogolem zacnie balansuje bronia poruszajac sie.
Na dzien dzisiejszy, przesadzaja z montion-blurem.
Soul
CYTAT(Jacobss @ 24 08 2007, 15:19) *
CYTAT(Soul @ 24 08 2007, 16:57) *

Jakbyś przestał już Trolować i zaczął czytać co Seb Downie pisał, to może byś zmienił zdanie. No ale, dla ciebie najważniejsze jest Halo 3, a te gdyby latało w 30 FPSach to byś tego po prostu nie napisał. A weź już Soul to się robi nudne. Pogadajmy o czymś innym, np. o Tym tekście. Ale bez fanboyowskich rozmów, albo toczymy wreszcie rozmowę na poziomie, albo cóż, poniesiemy tego konsekwencje. W każdym razie, na filmiku zaprezentowanym przez IGN widzimy bardzo ładne upadanie ciał. Ponadto, bardzo spodobał mi się wybuch tej wierzy. Ten "rozpierdziel" jest wspaniały ^_^ Martwi mnie tylko to, iż prawdopodobnie wszystko co widzimy jest liniowe, żadnych innych tras pewnie nie ma. <_<

Dobrze Ci napisał w rzuć na luz biggrin.gif Napisałem po prostu ,że szoku nie ma 30fpsów i 720p to żadne osiągnięcie . I tak jest moje zdanie z którym widzę ciężko Ci jest pogodzić się , i zaraz wyjeżdżasz mi z Halo 3 które nie wiadomo w ile fpsacha lata , najprawdopodobniej też 30 .
walek
Kolejny wywiad: http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3162296

Czy jacyś polacy w to grali. Kurcze, chce wiedziec jak to naprawdę wygląda!?

Pure GAMEPLAY (ponad 2 minuty)! twisted.gif
http://www.gamevideos.com/video/id/14227
Gdy korzystamy z 'blind fire', widzimy gdzie strzelamy, jednoczesnie jestesmy cali osłonięci. Brzmi dziwnie?
Amer
wygląda świetnie! czyli bez zaskoczenia raczej smile.gif
Soul
Zgadza się , prócz ognia :P
walek
CYTAT(Soul @ 24 08 2007, 23:42) *
Zgadza się , prócz ognia tongue.gif

Ogień to pryszcz, to z pewnością bedzie poprawione. Ja przeczytałem mnóstwo artykułów na temat tego co widzieli naoczno świadkowie, i jak na razie nie otrzymałem odpowiedzi na zasadnicze pytania. Czy ta gra, to mała rewolucja w generowaniu grafiki. Czy realizm oprawy daje nam nowej jakości odczucia, i w jakim stopniu zbliża się do rendera z 2005. I jak wypdada ta gra na tle, podobno, megawypaśnego CoD4.

Nowy hands-on: http://uk.gamespot.com/ps3/action/killzone...tml?sid=6177525

A gdzie "polskie" hands-on?...

update:
http://www.gametrailers.com/player/24038.html

Podoba mi się ten gameplay. Idziesz, a tu twój oddział (4-5 zołonierzy) toczy regularną bitwe z nieprzyjacielskim oddzialem stawiajacym zaciekły opór. Czy KZ2 sprawi, ze nie bedziemy sie czuli samotni na polu walki, tak jak w więkoszści grach.
Awsome!

Spójrzcie na 1:40 min. Czy to bug, czy po prostu ISA mają jakąs potęzną broń! smile.gif
1:18- Helgast podskoczył? Kolejny bug?
1:44- kolejnu bug. Po serii z karabinu, martwy Helgast podskoczył, jakby dostał "podbródkowy"
Blim
Wychwycileś masę bugow, a nie wspomniales o kiepskim AI przeciwnikow - jeden z nich stoi tuz przed Toba i nie proboje nawet oddac strzalu czy sie schowac. A jezeli chodzi o żołnierzy prowadzacych ogien - zapewne sa skryptowani tak jak i to bylo do tej pory w tego typu grach, czyli strzelaja, ale nikogo nie zabija i nie posuna sie dalej dopoki sam wszystkich nie wybijesz....
YETI
Szkoda ze tylko dwie minuty confused.gif Ale gierka wyglada slicznie, jedynie ogien kuje w oczy.
Blim
Mi się podoba brudny klimat i styl wykonania tego świata. Zupełnie inne podejście niż w Halo, bardziej przypominający Gears of War. Zagram w to albo zaraz po premierze, albo u schyłku tej generacji, w zależności od tego jak szybko Sony mnie przekona do swojej konsoli. wink.gif
walek
CYTAT(Blim @ 25 08 2007, 02:56) *
Wychwycileś masę bugow, a nie wspomniales o kiepskim AI przeciwnikow - jeden z nich stoi tuz przed Toba i nie proboje nawet oddac strzalu czy sie schowac. A jezeli chodzi o żołnierzy prowadzacych ogien - zapewne sa skryptowani tak jak i to bylo do tej pory w tego typu grach, czyli strzelaja, ale nikogo nie zabija i nie posuna sie dalej dopoki sam wszystkich nie wybijesz....

Wiesz, to jest gra. Gdyby kazdy sie zachowywał jak na prawdziwej wojnie, to mielibyśmu nudną wymianę ognia- wszysycy by sie chowali, i korzystali z "blind fire". Powiem ci szczerze, ze jeszcze w zadnej grze nie widziałem racjonalnego zachowania na polu bitwy. Zaprogramować AI na konsoli ( jak i na kompie), to cieżki kawałek chleba. Mozliwe, ze to co widzielsmy na gametrailers, to było "easy mode". Mnie jednka najbardziej boli animacja zołonierzy, no i te dziwne ich zachowanie, jakby nie wiedzieli co ze sobą zrobic, przy tych filarach (kręcą się, obracają etc). A poza tym chłopcy z "the Legion" (ta skie nazywają ISA zołnierze), potrafią zabić przeciwnika-przejrzyj jeszcze raz fimiki.

Nowy gameplay: http://www.gametrailers.com/player/24059.html
Dlaczego rakietą wciąz nie mozna rozwalić ściany???
YETI
CYTAT(walek @ 25 08 2007, 03:12) *
Nowy gameplay: http://www.gametrailers.com/player/24059.html
Dlaczego rakietą wciąz nie mozna rozwalić ściany???

bo to pre pre alpha wink.gif
sa jeszcze dwa filmiki na GT
walek
Nie sądze, aby w finalnej wersji mozna było rozwalić rakietą wszystko, tak jak w CRYSIS.

New hands-on: http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=170864
twarze wyknane jak w HALf-LIfe2???

Co do fimików, to ten co wczesnie podawałem jest w wersji normalnej i HD. Mamy jeszcze krótki "trailer", z komentarzem developera oraz ten z rakietą. W sumie 4 z Game Convetion. Wszystko widziałem. smile.gif

Czy Psx Extreme było na tych zamknietych pokazach KZ2?

update:

Na Tokyo Game Show, prawdopodobnie, dowiemy sie wielu rzeczy na temat mult w KZ. Ponizej wklejam posty z forum gametrailers:

Quote:
Originally Posted by kabotyn:
Look at this gameplay and listen to very carefully: http://www.gametrailers.com/player/24059.html

Can you tell me what Guerrila is going to show at Tokyo Game Show? Beetwen 1:16-1:19 min (BTW:english is not my first language)
Sounds like he said "we're going to be showing everything new at tokyo game show" I'm not sure though.

Before that though you can hear the audience asking about a multiplayer campaign, so I'm going to assume they're talking about showing the multiplayer aspect of KZ2 at TGS.

7 minutowy gameplay. Słaba jakość, ale jest tego sporo:
http://uk.gamespot.com/video/928377/617759...video-feature-1

25 minut WALKTHROUGH song.gif :
http://uk.gamespot.com/video/928377/617759...video-feature-1

Blim
walek zgadzam się z Toba co do wymiany ognia/ AI przeciwników, jednak w tej kwestii gry stoją w miejscu od czasów, no nie wiem, pierwszej części Call of Duty? Grałem ostatnio w CoD3 i nic się nie zmieniło, nadal tocząca się dookoła wojna to złudzenie, alianci to bezmózgie mięso armatnie, poskryptowane do bólu (z góry narzucone kto ma zginąć, a kto jest nieśmiertelny). Fajniejszym rozwiązaniem (choć i tak niezbyt dopracowanym) było to z Gears of War, gdzie Twoi kompanii byli śmiertelni i trzeba było rozwalać Locustów bo inaczej zaraz padali na glebę. Z tym że tam mieliśmy co najwyżej 4 osobowy oddział a tu jest mini armia na ekranie...
Jacobss
Filmiki mną pozamiatały happy.gif Ogladam jeszcze dwa ostatnie. Pomiot. Bardzo fajny motyw z tym wychylaniem. Trzeba to teraz jakoś wszystko ogarnąć, tyle tych filmików.

Edit: Obejrzałem wszystkie filmiki, podsumowanie:

Plusy: happy.gif

- Niezła destrukcja otoczenia, rozlatujące się skrzynki niczym kanapy z Gears of War, te kawałki ścian, cud i miód
- Akcja dzieje się cały czas, nie prawda, że trzeba samemu wszystkich zabić. Nasi kompani zabijają wzystko i wszystkich, choć wymaga to jeszcze ciągłego dopracowania
- Fajny motyw z wychylaniem, bohater wychyla się o wiele lepiej i realistyczniej niż Marcus Fenix
- Bardzo ładnie i szczegółowo wykonane podłoże, świetnie wykonanie ścian.
- Ściany stanowią wreszcie ściany. Tzn, w Gears of War, jak wyrzuciliśmy broń obok ściany, potrafiła się w niej "zatopić". Tutaj broń się otarła o ścianę i po prostu spadła na ziemię

To tyle zapamiętałem

Minusy: dry.gif

- Wybuchy. Średni poziom. Liczę, że w pełnej wersji zobaczymy piękne wybuchy i ogień niczym z rendera. Większą głębie ich po prostu.
- AI wroga czasem szwankuje. Bohater przebiega obok niego, a ten dopiero po sekundzie się kapnął o co biega. Guerilla, w pełnej AI ma być lepsze tongue.gif.
- Może troszkę za małe przestrzenie, ale to może być wina, że ten level akurat taki jest. Zobaczymy.

A i moment jak wkroczył ten "napakowany" Helgast, wyglądał tak jak "bumerzy" z GoW. Czyli piękny moment jak wkracza. Dreszcze na całym ciele.
FaRgAtE
CYTAT
AI wroga czasem szwankuje. Bohater przebiega obok niego, a ten dopiero po sekundzie się kapnął o co biega.

Ja przypominam że każdy dev (team) pracujący nad AI był by w stanie napisać je w taki sposób że przeciwnicy nie dali by graczom absolutnie żadnej szansy na wygraną smile.gif
Oczywiście nie znaczy to że AI w KZ2 jest dopracowane...
YETI
CYTAT(walek @ 25 08 2007, 03:32) *

o w morde ohmy.gif najlepiej jak gosc "włączył swiatło" na całej planszy, zupełnie inaczej sie prezentowała

Kolejna dwa filmiki
http://www.ps3site.pl/osiem-intesywnych-minut-z-killzone-2

Jeszcze troche pracy przed GG, ale juz teraz gra prezentuje sie fenomenalnie (miejscami słabe tekstury), bardzo dobra fizyka no i to oświetlenie ohmy.gif

PS. Fajna jucha pozostaje po wrogach czy naszych kompanach smile.gif
walek
CYTAT(YETI @ 25 08 2007, 22:56) *
CYTAT(walek @ 25 08 2007, 03:32) *

o w morde ohmy.gif najlepiej jak gosc "włączył swiatło" na całej planszy, zupełnie inaczej sie prezentowała

Gamespot umieścił ten 25 min walkthrough w jakości HD. Plik wazy grubo ponad 300MB. Jeszcze 8 godzin, i będe miał całoś (transfer 10 kbp). smile.gif

Po tych wszytskich fimikach zauwazyłem, ze są problemy z "hit response". Niekóre pociski mają siłe razenia tych artyleryjskich. smile.gif Śmiesznie to wygląda: strzelasz prosto w Helgasta, ten elegancko przyjmuje "ołów" na klate, a potem jakby uderzony z boku przez Tira, ląduje gwałtownie na glebie. rolleyes.gif ... Do poprawki! Zauwazyliście, ze gra sie znacznie szybciej, niz na E3 2007. In Plus, jak dla mnie!... Jest jump!

Jutro postaram się umieścić posta, z wszystkimi dostępnymi materiałami Killzone2. Narty!

Ps. Kiedy mi 'zejdzie' te ostrzeżenie 40%. Co ja takiego zrobiłem? Powołam komisje śledczą, nie puszcze tego płazem, amm nagrania! smile.gif
komar737
A ja wam powiem, ze trupy "upadaja" cholernie realistycznie, nawet lepiej niz w Vegas. Cialo czlowieka po przyjetej serii powinno runac na ziemie, wlasnie tak, jakby spadlo na niego kowadlo, bo tak jest w realu. Jesli myslicie, ze to wyglada tak, ze klient dostanie w klate i odlatuje do tylu lub, co gorsze, trzyma sie za rane i sie gapi (dopiero po paru sekundach padajac) to jestescie w cholernym bledzie. Czlowiek dostajac kulke w bardziej krytyczne miejsce, pada jak przyciagniety do ziemi (paraliz i takie tam (pipi)y). Fajnie jest to zrobione w Double Agent no i w Vegas.
Ural
O ten plik raczej chodzi smile.gif:

http://uk.gamespot.com/dl_movie/169_killzo...1_082407_hr.mp4

Ja ściągam getrightem - idzie szybciej tj. ~50kb/s.
walek
Ściągnąłem i obejrzałem. Cóz moge powiedzieć/napisać?... Jakość jest praktycznie taka sama, jak fragmenty gameplay'u HD dostępne na gametrailers. Chciałem, głównie, w dobrej jakości zobaczyć ten post-processing, i jakoś nie zrobił on na mnie wrażenia. Oczekiwałem, ze to narzędzie zmienia pory dnia, a na załączonym obrazku, po włączeniu tej opcji, jedynie co zauwazyłem to rozjaśnione tło, jakby ktoś wykonał zdjęcie z flash'em. Nie chce w jakiś sposób podwazać programistycznych umiejętności GG, ale do umysła wdziera się intensywnie myśl, ze szaro-bura kolorystyka tuszuje graficzne niedociągnięcia, jak np. jakość tekstur. No bo czym mozna wytłumaczyć te paskudne tekstury, w momencie gdy Sev korzysta z "cover system". Wiem, wiem to pre-alpha... ale zobaczcie w przyblizeniu tekstury CRYSIS (ostatni trailer). WOW! Renesans PeCetów? smile.gif

kenedi
te tekstury to musza poprawic! bo rzeczywiscie marnie wygladaja w porownaniu do innych gier... powinni sie nawet juz za nie wziasc zeby nie bylo za puzno. Gra miala wymiatac graficznie pod kazdym wzgledem i tego sie od niej spodziewalem, ale troche sie zawiodlem na tej grze, chociaz mam nadzieje ze to poprawia bo jak nie to ta moc PS3 chyba rzeczywiscie jest gorsza od X360 bo chyba ma tylko lepszy naped i procek, ktory i tak chyba nigdy nie zostanie w pelni wykorzystany albo jego moc to brednie. Mam nadzieje ze sie myle smile.gif
Jacobss
CYTAT(kenedi @ 26 08 2007, 03:10) *
te tekstury to musza poprawic! bo rzeczywiscie marnie wygladaja w porownaniu do innych gier... powinni sie nawet juz za nie wziasc zeby nie bylo za puzno. Gra miala wymiatac graficznie pod kazdym wzgledem i tego sie od niej spodziewalem, ale troche sie zawiodlem na tej grze, chociaz mam nadzieje ze to poprawia bo jak nie to ta moc PS3 chyba rzeczywiscie jest gorsza od X360 bo chyba ma tylko lepszy naped i procek, ktory i tak chyba nigdy nie zostanie w pelni wykorzystany albo jego moc to brednie. Mam nadzieje ze sie myle smile.gif

Lol. A wpadł ktoś wreszcie na to jak krótko Guerilla Games ma devkity PS3? Myślicie, że takiego Crysisa tworzą od 1 roku? Jeszcze raz lol. Guerilla prawdopodobnie w ogóle zaczęła prace na Killzone 2 na początku 2005 roku. Nie mówiąc, że pierwsze Dev Kity były w maju 2006. Apropo tekstur, myślicie, że to co widzicie to wszystko co Guerilla stworzyła? W studiu mają wiele różnych wersji tekstur, gry itp. Po prostu nie pokazuje się ich na razie, bo np. są mało stabilne. Developer ma zawsze tyle różnego staffu o jakim się nikomu prawie nie śniło. rolleyes.gif Myślisz Kenedi, że żeby okiełznać moc PS3 to jest tak hop i siup? Ludzie, Killzone 2 i tak najprawdopodobniej wyjdzie w listopadzie 2008. Tak więc, zaiste, mylisz się i to grubo. I i zacznijcie wreszcie rozróżniać terminy gra w wersji Pre-Alpha, Delta, Beta itp.
GMB
Troche dziwna sprawa z tymi teksturami. Tak duży zespół programistów nad tym pracuje a gra nie wygląda tak jak miała wyglądać. Żeby nie było to od razu napisze że w kwesti rozwałki, animacji i interakcji jest bardzo dobrze ale...no właśnie, ale. Spójrzmy na Uncharted:DF gdzie tekstury są najwyższej jakości. Może Naughty Dog jest zdolniejsze od GG. To jest cholernie dobry zespół developerski. Na każdą konsle (PSX-Cash Bandicoot, PS2 J&D teraz Uncharted) wydają najpiękniej wyglądające gry, nawet w pierwszych miesiącach żywota sprzętu. IMO Naughty Dog to najlepsze studio Sony.
.::LSD::.
a nie było w którymś z ostatnich filmików, że nie mają JESZCZE streamingu danych? nie chciałbym wzbudzać nadzieji i dawać kolejnych powodów do kłótni no.gif ale tak mi się coś o uszy obiło oglądając wczoraj któryś z nowych materiałów. potwierdzi ktoś?

e:
w dzisiaj obejrzanym filmiku powiedzieli o streamingu w finalnej wersji, chodziło o ładowanie danych lewelu, będzie też ładowanie teksur w locie? nie wiem dokładnie gdzie to wczoraj widziałem(słyszałem) ale było właśnie że JESZCZE nie mają tej technologii zaimplementowanej, stąd te tekstury pewnie.
Ural
Tak był o tym tekst, podobnie jak o tym, że będą jeszcze poprawiać ten level, który wszyscy widzieliśmy.
atom3k
może dziwny jestem
ale mi się podoba już w takiej postaci, jak na filmiku widzę

i już chętnie w taką wersję bym pograł sobie :]

a po sieci to już w ogóle mrrrr
walek
CYTAT(Ural @ 26 08 2007, 12:50) *
Tak był o tym tekst, podobnie jak o tym, że będą jeszcze poprawiać ten level, który wszyscy widzieliśmy.

20 min 45 sekunda: "the streaming system has not yet been implemented, which is why we're having these small loading times, these [loading times] will obviously not be present in the final game."

Nie za bardzo się znam na terminach, ale czy tu nie chodzo o "streaming" w sensie płynnego ładowania danych, bez tych wdiocznych w demie loadingów. Czy ten "streaming" odnosi sie również do streaming'owania tekstur, czyli podbijania ich jakości?
Emet
Ogólny straming danych tongue.gif Zapewne jeśli pop jego implementacji, jeśli okaże się, że wydajność stramingu będzie wystarczająco duża wykorzystają go także do ładowania bardziej szczegółowych tekstur. Poza tym tekstur nie są w ogóle złe... nie wiem czego się czepiacie. W takim Gears of War nie są lepsze (ba są wyraźnie gorsze co było widać na kilku screenach, gdzie było widać je z bliska), w trybie TPP poprostu trudniej je dostrzec. Poza tym widać w KZ też dziwiną rzecz z blurem (jak kiedyś już było wspominane). W kilku momentach (na tym filmie ponad 300MB) widać jak tekstura się rozmywa i robi ostra cały czas na zmianę, mimo że koleś stał praktycznie w miejscu.
the_m
Niecale 4 minuty loadingu przed kazdym levelem? chytry_.gif LINeK
Emet
CYTAT(the_m @ 27 08 2007, 19:42) *

Tak... gdyby PS3 było wypodażone w 2GB ramu tongue.gif Przecież do tych 480MB nie załadują 2GB danych. Do tego będzie służył streaming danych. Główny szkielet level'u i postacie będą załadowane odrazu, a resza szczegółów (tych potrzebnych w danym momencie) będzie się dogrywała w czasie gry.
.::LSD::.
CYTAT(Emet @ 27 08 2007, 20:22) *
Niecale 4 minuty loadingu przed kazdym levelem? :> LINeK

Tak... gdyby PS3 było wypodażone w 2GB ramu :P Przecież do tych 480MB nie załadują 2GB danych. Do tego będzie służył streaming danych. Główny szkielet level'u i postacie będą załadowane odrazu, a resza szczegółów (tych potrzebnych w danym momencie) będzie się dogrywała w czasie gry.

...więc pewnie będzie jeszcze poprawa rozdzielczości tekstur, z resztą przy takim budżecie, ilości ludzi w teamie, wagi tego projektu dla SONY, a przede wszystkim odległej dacie premiery, zostaną zaiplemenowane wszystkie najnowsze (możliwe do uzyskania na PS3) technologie, w tym i streaming tekstur. Już na obecnym etapie teksturki są całkiem niezłe, tak jak i rag doll, który to mają jeszcze poprawiać. Będzie bardzo dobrze.
Soul
4 minuty loadingu xD LOL biggrin.gif

Choć w sumie Emet dobrze napisał , giera pewno będzie sią lądowała w locie...
Deadeye

haha biggrin.gif ten koles z komentarzy zapomnial jeszcze dodac ze do ps3 trzeba bedzie dokupic 2 gb ramu, zeby te odczytane dane sie zmiescily smile.gif a tak na powaznie, to streaming sprawia ze przy ladowaniu bedzie odczytywana tylko niewielka czesc danych, a reszta doczyta sie podczas gry.
// troche mi zeszlo pisanie tego newsa, gdy mialem otwarta strone w tym watkiem to nie bylo jeszcze zadnych odpowiedzi na ten post smile.gif
walek
Deadeye- zerknij w dół w "komentarzach", chłopaczyna doskonale wiedział, ze Ps3 musiałoby mieć 2 giga ramu, aby to załadować w 4min. wink.gif

Nie wiem jak to zrobiłem (nawet nie jestem zalogowany na IGN), ale własnie sciągam z IGN (prawdopodobnie) ten 25 min. walkthrough, w jeszcze lepszej jakości.

Part 1 http://streamingmovies.ign.com/ps3/article...demo1_wmvhd.wmv 164Mb
Part 2 http://streamingmovies.ign.com/ps3/article...demo2_wmvhd.wmv 375 Mb
Part 3 http://streamingmovies.ign.com/ps3/article...demo3_wmvhd.wmv 88 Mb

I jak byk napisane jest IGN INSIDERS ONLY. biggrin.gif

Ps. Z Part 2 jest coś nie tak, kończy sie na 1:37 (całoś liczy 7min). Ściągnąłem to drugo raz, ale wciąz jest ten sam błąd.
BTW: Jakość fimików jest zaje*ista. smile.gif

PS2. Poziom ładuje się w 15 sekund (patrz początek part1)... a wy piszecie 4 minutach! wink.gif
Ural
CYTAT(walek @ 27 08 2007, 01:17) *
CYTAT(Ural @ 26 08 2007, 12:50) *

20 min 45 sekunda: "the streaming system has not yet been implemented, which is why we're having these small loading times, these [loading times] will obviously not be present in the final game."

Nie za bardzo się znam na terminach, ale czy tu nie chodzo o "streaming" w sensie płynnego ładowania danych, bez tych wdiocznych w demie loadingów. Czy ten "streaming" odnosi sie również do streaming'owania tekstur, czyli podbijania ich jakości?

Tak najpewniej właśnie o to chodzi, choć może za tym pójdzie także streaming tekstur - co by się nawet przydało, bo jak czasem się przyklejał koleś do ścian, to widać było, że ich tekstura była taka sobie (choć mnie to aż tak nie przeszkadzało). No ale ogólnie pewnie znikną te loadingi, które było widać co pare minut, jak obraz freezował. Natomiast koleś jeszcze mówił, że ten level będzie dopracowywany, więc zobaczymy - choć tak jak już ktoś pisał - ja tam za bardzo nie wiem co poprawiać smile.gif. No, może ciut fizykę po strzałach faktycznie, bo czasem jak ktoś dostał kulkę, to leciał z 20m... ale to nie na tym filmiku chyba...
walek
CYTAT(Ural @ 28 08 2007, 22:24) *
Tak najpewniej właśnie o to chodzi, choć może za tym pójdzie także streaming tekstur - co by się nawet przydało, bo jak czasem się przyklejał koleś do ścian, to widać było, że ich tekstura była taka sobie (choć mnie to aż tak nie przeszkadzało)... choć tak jak już ktoś pisał - ja tam za bardzo nie wiem co poprawiać

Kto tak pisał, pokaż mu to rolleyes.gif . Nie sądze, aby motion blur tak drastycznie zmieniał postać rzeczy. Pracy GG ma mnóstwo, szczególni jeśli chodzi o niektóre tekstury, które wołają o pomste do nieba... wiem, wiem to pre-alpha smile.gif
McDrive
CYTAT(walek @ 28 08 2007, 18:52) *
Ps. Z Part 2 jest coś nie tak, kończy sie na 1:37 (całoś liczy 7min). Ściągnąłem to drugo raz, ale wciąz jest ten sam błąd.
BTW: Jakość fimików jest zaje*ista. smile.gif

A nie z part 3 czasem. Dwójki jeszcze nie ściągałem(ale 3 już tak, bo mnie waży) i wiem, że z Pt.3 jest taki problem.
walek
McDrive- racja, chodzi o part3. Sorry za pomyłke.

Oficjalny magazyn Playstation PSM opisał własne wrażenia z grywalnej wersji Killzone 2. Tekst niczym się szczególnym nie wyróżnia, poza tym, ze autor artykułu stanowczo stwierdza, ze niedopracowany kod KZ2 wygląda lepiej niz Gears of War. Nie ma to jak obiektywne podejście do tematu... Chociaz kto wie jak to naprawde wygląda na LCD. rolleyes.gif

PS. I co Koso! Pisałeś, ze to nie wygląda lepiej niz GoW. tongue.gif
Ps2 Jak nie dacie rady przeczytać, to sciągnijcie skany, i dajcie zblizenie.
Jacobss
CYTAT(walek @ 30 08 2007, 04:08) *
McDrive- racja, chodzi o part3. Sorry za pomyłke.

Oficjalny magazyn Playstation PSM opisał własne wrażenia z grywalnej wersji Killzone 2. Tekst niczym się szczególnym nie wyróżnia, poza tym, ze autor artykułu stanowczo stwierdza, ze niedopracowany kod KZ2 wygląda lepiej niz Gears of War. Nie ma to jak obiektywne podejście do tematu... Chociaz kto wie jak to naprawde wygląda na LCD. rolleyes.gif

PS. I co Koso! Pisałeś, ze to nie wygląda lepiej niz GoW. tongue.gif
Ps2 Jak nie dacie rady przeczytać, to sciągnijcie skany, i dajcie zblizenie.

A ja zadaję sobie tylko jedno pytanie: Co to znaczy wygląda lepiej czy gorzej? Konkretnie co? Całość? Jednemu się to podoba, drugiemu to. A może tekstury są wyznacznikiem ładnie wyglądającej gry? A może świecące ściany? A może rozległość terenu? Ostatnio się przekonałem, że takie gadanie jest bez sensu "Wygląda lepiej niż GoW, Crysis lub wygląda gorzej niż GoW, tetris tongue.gif, Crysis) rolleyes.gif Dla mnie Killzone 2 prezentuje się wyśmienicie, klimat mi się podoba oraz fizyka. No i grafika jest bardzo ładna. happy.gif W gears of War mi brakowało właśnie takiego rozwalania różnych elementów i większej zadymy. Na szczęście na filmikach i wypowiedziach wychodzi na to, że Killzone 2 będzie naprawdę dobre w tych kategoriach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.