Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
komar737
Tez mnie ten fakt w(pipi)ia, ze dzisiaj jedynym punktem odniesienia w kwestii grafiki jest GoW, ktory (IMO) nie byl az tak super duper.
KZ2 ma napewno dokladniejsze modele (oj tak entuzjasci, ma i to kilkakrotnie), a jesli chodzi o "styl graficzny" tzn kolorystyke, cienie, tekstury - jest poprostu inny.
GoW to diamentowe sciany, swiecacy jak mokre szklo gruz i sliskie jak kal weza tekstury. KZ2 to przescieradlo i podarty sweter (jak ja kocham epitety w stylu Clarksona biggrin.gif).

Some say, ze "syndrom swiecenia" to poprostu przypadlosc UE3. Spojzmy na Vegas, tam malo co sie swieci.
GMB
To jest właśnie przezabawne że dla wielu graczy piękna graficznie gra to taka w której tekstury świecą się jak psu jajka na jesieni. WTF? Dla mnie to jest prześmieszne.
walek
CYTAT(GMB @ 30 08 2007, 20:46) *
To jest właśnie przezabawne że dla wielu graczy piękna graficznie gra to taka w której tekstury świecą się jak psu jajka na jesieni. WTF? Dla mnie to jest prześmieszne.

Mój kolega-sąsiad, posiadacz PC o wartości 4xPS3, własnie w ten sposób ocenia grafe. Ostatnio był w pewnym sklepie eletronicznym, i widział na Bravi trailer GT4. Chłopak nie mógł sie pozbierać przez pare godz. smile.gif

"Still alot of features planned
-Ambient Occlusion/Contact
-Shadows on transparent geometry
-More efficient anti-aliasing
-Dynamic Radiosity"

http://www.develop-conference.com/de...20Killzone.pdf

Niesamowite, jak Radiosity zmienia wirtualną "rzeczywistość". Mam nadzieje, ze w KZ2 zobaczymy coś podobnego:

PS. Link nie działa, ale plik mozna ścignąc z megaupload-adres znajduje się gdzieś w temacie, nie chce mi się teraz szukać. smile.gif
Emet
Nie wnikam ile w tym prady (ale sądząc po choćby KZ na PSP i ogólnym rozwojem tego typu spraw w Polsce można się spodziewać, że to prawda), ale KZ2 będzie też w polskiej wersji językowej.

http://polygamia.pl/gc-zaslyszane-na-targach
Jacobss
CYTAT(Emet @ 1 09 2007, 12:59) *
Nie wnikam ile w tym prady (ale sądząc po choćby KZ na PSP i ogólnym rozwojem tego typu spraw w Polsce można się spodziewać, że to prawda), ale KZ2 będzie też w polskiej wersji językowej.

http://polygamia.pl/gc-zaslyszane-na-targach

Lol. Już około 10 miesięcy temu była informacja, że Killzone 2 będzie na pewno w PL. rolleyes.gif
Emet
Heh, no były takie informacje, ale dopiero teraz jest to chyba oficjalnie potwierdzone (oczywiście mogę sie mylić wink.gif)
walek
http://www.gamereactor.dk/grtv/player/popu...007&id=1224

Na stronie znajduje się wywiad (połączony z "walkthrough") z producentami KZ2, którzy pokazuje w Leipzig demo gry. Więkoszść materiału jest bardzo dobrze znana, ale są momenty warte obejrzenia, jak np. zaimplementowany "jump" (bardzo naturalnie to wygląda- pod koniec Part 2) oraz fakt, ze Mathijas pokazywał demo jakieś 500 razy. smile.gif
Jacobss
CYTAT(walek @ 2 09 2007, 01:52) *
http://www.gamereactor.dk/grtv/player/popu...007&id=1224

Na stronie znajduje się wywiad (połączony z "walkthrough") z producentami KZ2, którzy pokazuje w Leipzig demo gry. Więkoszść materiału jest bardzo dobrze znana, ale są momenty warte obejrzenia, jak np. zaimplementowany "jump" (bardzo naturalnie to wygląda- pod koniec Part 2) oraz fakt, ze Mathijas pokazywał demo jakieś 500 razy. smile.gif

Trzeba przyznać, że oświetlenie i skok naprawdę robią wrażenie. smile.gif. Ogólnie wszystko jest cacy, a oni mówią, że to jeszcze poprawią mniam happy.gif Szkoda, że nikt nadal nie zapytał się czy ujrzymy level znany z rendera. To byłoby coś cool.gif W ogóle ta gra ma klimat. Strasznie mi się podoba. Każdy filmik z gry naprawdę nakręca, że się w to chce zagrać smile.gif.
YETI
Demo w tym roku
http://www.ps3site.pl/plota-killzone-2-demo-jeszcze-w-2007
Lukas_AT
Widać, że nowy Killzone nie powala tylko graficznie ale i także klimatem. Zauważyłem to szczególnie po obejrzeniu gameplay'a nagranego na tegorocznych targach w Lipsku - chodzi o walke z bossem - dużym helghastem.
boski_karol
Pewnie plotka, ale było by miło gdyby tak sie stało naprawdę cool.gif

http://giery.eu/Xbox360/Newsy/Demo-Killzon...ery-Halo-3.html
Memory
+NEW+ Steam Machine
Trailer - http://www.youtube.com/watch?v=-wFd9gTpyt0
OlooS
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=36320 ahh ten kochany blu-ray smile.gif)
walek
CYTAT(OlooS @ 4 09 2007, 15:36) *

Marketingowy bełkot, i nic poza tym. Gdybym był szefej tej produkcji, prawdopodobniem gadałbym tak samo. smile.gif

gry-online napisał:
Killzone 2 ma ukazać się pod koniec tego roku wyłącznie na PlayStation 3. Dokładna data premiery nie została jeszcze ustalona.

Ja jestem cholernie ciekaw skąd oni biorą te informacje. Przeciez to bzdura, ze premera KZ2 odbedzie sie w ty roku.
Zeratul
dla was dzieci...

-SPARTAN-
Dzieci to graja w kolorowe Halo, no ale dziekujemy mamusiu :*

PS. nic z tej zapowiedzi nie rozumiem, no tylko ze autor bardzo sie zachwyca tym megakillerem biggrin.gif
walek
Czy są jakies programy do obróbki zdjęć? Przy trzecim skanie od góry przydało by się zwiększyć ostrość- zamazane to jest i nie da sie tego odczytać (nawet zoom nie pomaga).

PS. Dzieki za skany Zaretul. KZ2 sprawi, ze kiedys wyrzucisz tego swojego X'a przez okno. smile.gif

Ze zdaniem, ze pierwszy Killzone ustawił bardzo wysoko poprzeczke, się nie zgodze. Owszem było pare innowacyjncych elmentów, ale zeby twierdzić, ze popchneli technologie do przodu, to lekka przesada. Wydaje mi się, ze ktos wypił o jednego drinka za dużo. smile.gif KZ2 mimo wszystko będzie rewolucją, przynajniej jesli chodzi o oprawe AV.
Zeratul
pewnie dlatego, ze jest po angielsku... _-_

- Killzone 2 jest kontynuacja 1, ale z nowymi miejscowkami i zupelnie nowym bohaterami
- bohater jest czlonkiem oddzialu specjalnego Legion
- w demie grali na SMG, wyrzutnia rakiet, assault rifle
- kazda bron sie rozni od siebie (tez mi kurna nowosc )
- swiat jest bardzo obity w detale i wszystko smiga w 30fps
- sterowanie wypada swietnie, w przeciwienstwie do innych fps na konsoli PS
- Ai przeciwnikow jest bardzo agresywne
- gdy spytani zostali o co-opa odpowiedzialo im milczenie, ale usmieszek zdradzal, ze pewnie bedzie

znajdz mi fragment, gdzie koles sie niby zachwyca... bo caly artykul, to tylko jego nadzieje... widocznie juz sie przejechal na Sony i woli nie wyglaszac durnych sadow jak fanboje...

KZ ustawil wysoko poprzeczke, ale jesli chodzi o fps na konsoli sony, bo ogole to byl sredniakiem.

Polecam artykul o H3 jezeli chcesz przeczytac jak ktos sie czyms zachwyca...

" The suprise with this game isn't going to be if it does well - it's going to be how many sales records it manages to shatter".
walek
CYTAT(Zeratul @ 5 09 2007, 03:09) *
znajdz mi fragment, gdzie koles sie niby zachwyca... bo caly artykul, to tylko jego nadzieje... widocznie juz sie przejechal na Sony i woli nie wyglaszac durnych sadow jak fanboje...

Tutaj sie niby zachwyca. Moze to nie są ahy i ohy, ale na pewno takie fragmenty mozna zaliczyć w poczet "zachwytów", czyż nie mój drogi Zaretulku. Głupio cie teraz?:

"Strong tech built over the course of more than two years enables the world that is amazingly detailed and smoothly animated at 30 frames per second. As the team tells us, one character in Killzone has as may polygons as an entire level of the fisrt killzone."
KZ ustawil wysoko poprzeczke, ale jesli chodzi o fps na konsoli sony, bo ogole to byl sredniakiem.

Jako całokształ, jesli chodzi o grafe, to gra przypominała sinusojde, po które raz wspinała sie na wyżyny, a raz zaliczała depresje. BLACK wysoko ustawiło poprzeczke, Killzone jest o jeden szebelek niżej.

Polecam artykul o H3 jezeli chcesz przeczytac jak ktos sie czyms zachwyca...

O multi piszą same poematy, lecz kwestie wizualne nie przekraczają więce niż jeden akapit. <<< ironia smile.gif

http://www.gameinformer.com/News/Media/Med...A-61F209064198}

Na stronie znajduje się ponad 20 mintowy "walkthrough", składajacy sie z trzech plików. Trochę sie rózni od tego co juz widzieliśmy w tym "25 minutowym"- inaczej ustawieni żołnierze, inaczej atakujący SEV etc... wiadomo kazdy gracz przechodzi gre zupelnie innymi "ścieżkami". Sciagnąc pliki nalezy GetRight'em, w tradycjny sposób ciężko (strona sie dławi).

Ps. Plik nr. 2- zwrócie uwage na 5:05 min. Sev wyleczył Ricco z cięzkiej agoni. Czy ja tego nie widziałem przypadkiem w Gears of War w multi? smile.gif

Memory
Info i screen - http://games.kikizo.com/features/killzone2_iv_sep07_p1.asp
walek
This isn't hyperbole - we didn't expect all that much based on the screenshots or, let's face it, the achievements of the original. But in motion, first-hand, this is a visual DEMON of graphical prowess. Somehow even the trailer shown at E3 doesn't do justice to the experience of really sitting down in front of it and taking time to become immersed. The only real-time thing we've seen with our own eyes that comes close graphically is Rage, (and yes, we've seen everything from Fallout 3 to Halo 3), but we're talking about the PC version of Rage, and you can bet it wasn't running on a crusty Pentium 3 box when id's boss showed it to us, that's for sure.

hyh.gif
killdante
CYTAT(walek @ 7 09 2007, 20:36) *
This isn't hyperbole - we didn't expect all that much based on the screenshots or, let's face it, the achievements of the original. But in motion, first-hand, this is a visual DEMON of graphical prowess. Somehow even the trailer shown at E3 doesn't do justice to the experience of really sitting down in front of it and taking time to become immersed. The only real-time thing we've seen with our own eyes that comes close graphically is Rage, (and yes, we've seen everything from Fallout 3 to Halo 3), but we're talking about the PC version of Rage, and you can bet it wasn't running on a crusty Pentium 3 box when id's boss showed it to us, that's for sure.

hyh.gif

a po polsku jak to idzie smile.gif
komar737
Nie znac brytolskiego na poziomie potrzebnym do czesciowego zrozumienia powyzszego tekstu to zwyczajny wstyd.
Maximmus
Taaak? A jeśli zna świetnie "esperanto" ? Ty znasz - nie... wstydz się... hahahaha,
brak posiadania wyobrażni znacznie bardziej boli niż nie znajomość angielskiego.
Jak ci jeszcze mało to pojedż do Francji, Włoch, Hiszpanik itd. i spytaj czy znają "brytolski"(kiewrowcy wycieczek i obsługa turystów się nieliczy).
A najlepiej spytaj jakie języki obce zna przecietny, rodowity Anglik.
killdante
CYTAT(komar737 @ 8 09 2007, 17:26) *
Nie znac brytolskiego na poziomie potrzebnym do czesciowego zrozumienia powyzszego tekstu to zwyczajny wstyd.

Czy ja powiedziałem ze nie znam ? chodzi o to ze to polskie forum i powinno sie tu pisać po Polsku tak zeby wszyscy wiedzieli o co chodzi to wszystko.
komar737
A gdzie ja napisalem, ze TY nie znasz? Rownie dobrze tak to tez mozna obrocic.
Maximumus - Wyobrażni o tym, ze on zna Hiszpanik, nie posiadam, a do Francji sam se pojedż.

Zeby nie bylo offtopa, na GameVideos pojawily sie nowe filmiki z prezentacji w direct-feed.
walek
CYTAT(komar737 @ 9 09 2007, 13:55) *
Zeby nie bylo offtopa, na GameVideos pojawily sie nowe filmiki z prezentacji w direct-feed.

Na tej stronie: http://www.gamevideos.com/, w direct-feed? Nie moge znaleźć.
CELL7777
killzone2
...Availability: This item will be released on February 23, 2008. Pre-order now! Dispatched from and sold by Amazon.co.uk....
http://www.amazon.co.uk/dp/B000E69YHK/ref=...;pf_rd_i=468294
YETI
Tapety
http://www.ps3site.pl/tapetki-killzone2
Jacobss
Wspaniałe tapetki wink.gif. Juz jedna z nich postawilem jako tapetke dla dasha cool.gif Piekne. Przydaloby sie oczywiscie wiecej.
YETI
http://www.n4g.com/ps3/News-68176.aspx
smacznego hyh.gif
Jacobss
Dawno już nie było nic o Killzone 2, więc może troszkę pospekulujmy na temat gry. Jak widzicie wykorzystanie Sixaxisa w grze? Mi się marzy podczas cut-scenek na silniku gry, jak np. lecimy, rozglądanie się na prawo i lewo za pomocą Sixaxisa. Do tego jeszcze możliwość strzelania, tak jak było na filmiku z E3 2005. happy.gif Byłoby nieźle, do tego pewnie jeszcze dojdą wibracje, w końcu Killzone 2 wyjdzie dopiero w przyszłym roku. Jak widzicie w ogóle design gry? Chodzi mi czy przez cały czas będziemy mieć do czynienia z levelami, podobnymi schematem do poziomu pokazywanego w tym roku na E3 i GC czy też będą otwarte przestrzenie, i jakaś zieleń cool.gif? Nie wiem czy na Helghanie są jakieś dżungle, więc zobaczymy. A i jeszcze śnieg by się przydał. Oczywiście, moja wizja nie jest taka, aby Killzone 2 było kolorowe jak Halo, tylko żeby nie było cały czas takie "ciemne". No przynajmniej jeden poziom z dżunglą i śniegiem by się przydał. A i prośba do jakiegoś moda, mógłby mod zmienić podtytuł z "wypas czt porazka" na "wypas czy porażka"? Byłoby estetyczniej. wink.gif
FLooK
Mi by wystarczyło takie zróżnicowanie jak Killzone na PS2.
Mi sie marzy ,żeby za pomocą tilta kolbą naparzać diablo.gif
Memory
Materiał z Killzone 2 w informacji o HALO3
http://www.ps3site.pl/material-z-killzone-...ormacji-o-halo3
w00t
Wie ktoś może coś na temat obsługi myszki i klawiatury?
Deadeye
CYTAT(w00t @ 27 09 2007, 14:54) *

prawdopodobnie nie bedzie (oprocz oczywiscie menu i chatow w multi). i dobrze.
Pablo el
CYTAT(Deadeye @ 27 09 2007, 10:20) *

wlasnie nie dobrze. Komfort grania na Sixaxis w FPS znacznie odstaje od x360, nie wspomnijajac o myszce i klawiaturze.
izon
Dokladnie sam gram na tym padzie w resistance i porazka.Jeżeli nie poprawia tego w nowej wersji pada to czas sie przezucic na klawiature i myszke..
FLooK
CYTAT(Pablo el @ 27 09 2007, 16:32) *
CYTAT(Deadeye @ 27 09 2007, 10:20) *

wlasnie nie dobrze. Komfort grania na Sixaxis w FPS znacznie odstaje od x360, nie wspomnijajac o myszce i klawiaturze.

Pod warunkiem, że będą oddzielne servery dla klawiaturowco-myszkowców.
Jacobss
Pytanie o obsługę myszy i klawiatury zostało już zadane przez kogoś na forum Killzone. Seb Downie powiedział, że jest to mało prawdopodobne, aby zaimplementować taką obsługę. Nie mogę teraz tego znaleźć, tamten temat ma mnóstwo postów, ale pamiętam, że takie pytanie padło. Jeżeli komuś się chce szukać to proszę, oto link Sam jestem przeciwny, aby było to zaimplementowane, ponieważ moim zdaniem Sixaxis (vide Dual Shock 3) doskonale się nadaje do strzelanek. Resistance'a przechodziłem z uśmiechem na twarzy. Tak, miałem do czynienia z padem od Xboxa 360. To moje zdanie. Poza tym, Killzone 2 jest cały czas projektowany z myślą o padzie. Do tego dobra opcja wychylania pada i wibracje. happy.gif Nie wiem izon jak ty sobie wyobrażasz "poprawianie" pada. Co, że gałki w innym miejscu laugh.gif ? Przerzucaj się, w takim razie będziesz grał tylko w UT III. tongue.gif
Pablo el
CYTAT(FLooK @ 27 09 2007, 11:03) *
Pod warunkiem, że będą oddzielne servery dla klawiaturowco-myszkowców.

Jestem za tym zeby byly serwery z zakazem uzywania myszki i klawy oraz ogolnodostepne. Odzielne serwery to raczej kiepski pomysl.

Podobnie jest to rozwiazane w Crysis beta - sa serwery ktore pozwalaja uzywac Gamepad a na inne po prostu nie wejdziesz.
izon
CYTAT(Jacobss @ 27 09 2007, 17:58) *
Pytanie o obsługę myszy i klawiatury zostało już zadane przez kogoś na forum Killzone. Seb Downie powiedział, że jest to mało prawdopodobne, aby zaimplementować taką obsługę. Nie mogę teraz tego znaleźć, tamten temat ma mnóstwo postów, ale pamiętam, że takie pytanie padło. Jeżeli komuś się chce szukać to proszę, oto link Sam jestem przeciwny, aby było to zaimplementowane, ponieważ moim zdaniem Sixaxis (vide Dual Shock 3) doskonale się nadaje do strzelanek. Resistance'a przechodziłem z uśmiechem na twarzy. Tak, miałem do czynienia z padem od Xboxa 360. To moje zdanie. Poza tym, Killzone 2 jest cały czas projektowany z myślą o padzie. Do tego dobra opcja wychylania pada i wibracje. happy.gif Nie wiem izon jak ty sobie wyobrażasz "poprawianie" pada. Co, że gałki w innym miejscu laugh.gif ? Przerzucaj się, w takim razie będziesz grał tylko w UT III. tongue.gif

No sory do singla moze sie nadaje...Każdy kto gra serio w strzelanki online powie ze ten pad to syf...Jak poprawic??normalnie nie wiem jak sie to fachowo nazywa ale powiedzialbym zwiekszyc czulosc galek...bez kitu ostatnio gram snajperą w resistance(oczywiscie online) na padzie od 360 bez problemu sprzdalbym kolesiowy heda tu chcialem doslownie o milimetr przesunac celownik popchnolem leciusenko gazlke a celownik poszedl o jakies 3 cm PORAZKA!!Pozatym R2 i L2 są dramatycznie wykonane(chociaz to juz mowie dodatkowo bo to bardziej pod konteem np samochodówek).Jeżeli killzone 2 ma byc konkurencją dla Halo3 to wedlug mnie muszą coś z tym zrobic!
Incognitos
CYTAT(izon @ 27 09 2007, 18:27) *
CYTAT(Jacobss @ 27 09 2007, 17:58) *

No sory do singla moze sie nadaje...Każdy kto gra serio w strzelanki online powie ze ten pad to syf...Jak poprawic??normalnie nie wiem jak sie to fachowo nazywa ale powiedzialbym zwiekszyc czulosc galek...bez kitu ostatnio gram snajperą w resistance(oczywiscie online) na padzie od 360 bez problemu sprzdalbym kolesiowy heda tu chcialem doslownie o milimetr przesunac celownik popchnolem leciusenko gazlke a celownik poszedl o jakies 3 cm PORAZKA!!Pozatym R2 i L2 są dramatycznie wykonane(chociaz to juz mowie dodatkowo bo to bardziej pod konteem np samochodówek).Jeżeli Killzone 2 ma byc konkurencją dla Halo3 to wedlug mnie muszą coś z tym zrobic!

Przecież w opcjach jest możliwość ustawienia czułości gałek... ja tam ciosałem ze snajpery jak zły smile.gif

PS: Halo to kolorowa strzelanka na multi a Killzone to wojenny ciężki klimat na singla - nie ma co tych gier porównywać.
PS2: Ja się przez lata nauczyłem grać systemem X - gaz, Kwadrat - hamulec, Kółko - ręczny i nie ma bata żebym sie przestawił na R2 tym bardziej że zjeżdża z nich palec.
izon
No ale chyba multi tez mozna sie spodziwac w killzonie nie??
Incognitos
CYTAT(izon @ 27 09 2007, 18:51) *
No ale chyba multi tez mozna sie spodziwac w killzonie nie??

Tak ale na pewno w tej kwesti nie będzie rywalizować z Halo bo Halo to gra nastawiona głównie na multi a Killzone jest nastawiony głównie na singla... i powtarzam że skoro w R:FOM dało nastawić się czułóść gałki to i w Killzone będzie taka możliwość.

PS: Moim zdaniem to prędzej Warhawk może być konkurentem dla HALO.
izon
ok to pokombinuje z tą czulością bo może byłem nie do informowany:D
Memory
Skany - http://n4g.com/ps3/News-71485.aspx
FLooK
Z tym pieskiem trochę przesadzili confused.gif
YETI
KZ2 w tym roku?
http://www.ps3site.pl/killzone2-jeszcze-w-tym-roku
Jakim
e tam pewnie mają nieaktualne dane i od razu szum się zrobił.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.