Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
adi
Ech mógłbym nieco popolemizować na temat rozległości terenu i jego drobiazgowości(na podstawie filmiku z gameplayu-misja polegajaca na zniszczeniu dział),porównania wykonania przeciwników do choćby Gears of War,czy tez tekstur-a niby dlaczego mamy o nich nie mówić,przecież sa składową grafiki,to tak jak mielibyśmy nie mówić również o efektach czy animacjii tongue.gif no i interakcji (jak na razie biednej wg mnie-hmmmm,że tynk sie sypie?
ale.....

.....ale boję się że zostanę oskarzony o :
-fanbojstwo,mimo że posiadam jedynie PS3 laugh.gif
-kłopoty ze wzrokiem
-ocenianie gry na podstawie filmików-ale przecież wszyscy to robimy wink.gif
-nagonkę na KZ2 mimo że z chęcią zagram jakie by te tekstury nie były smile.gif

Taka dziwna sytuacja się zrobiła że jesli ktoś piszę że Kilzone 2 nie wygląda "naj",lub jakas gra z 360 lub Crysis ma podobny,lub lepszy poziom grafiki to od razu jest to odbierane jako atak na PS3 dry.gif
FLooK
Developerzy tlumaczyli jakosc textur jakims bugiem. Mialo to dzialac na zasadzie: im blizej obserwowanego obiektu tym lepszej jakosci textury sa wczytywane. Czesciowo technologia ta jest stosowana jedynce, np. jak podbiegniemy szybko do czegos to textura nie nadazala sie wczytywac. Mam nadzieje ze w KZ2 wszstko zagra.
Ficuś
Oby wszystko zagrało i nie było jak z Uncharted gdzie tekstury doczytują sie na poczatkach leveli(choc to do przyjęcia bo trwa chwilkę i nie za każdym razem) albo co gorsza jak w Mass Effect na x360.Choć wyeliminować na moje oko to idzie prosto-instalacją części gry na dysku i pewnikiem będzie taka opcja
Jacobss
Skoro niektórzy z was tak dobrze znają się na KZ 2, dlaczego nie wspominacie co mówił gość z Guerilla na GC? Przecież to jest w tych filmikach. W każdym razie oświecę nieświadomych. KZ 2 będzie wykorzystywać zaawansowany system fizyki od GG, a interakcja będzie polegać na tym, że większość przedmiotów będzie zniszczalna. Ponadto będzie można było niszczyć ściany. Tyle na temat interakcji. Jeżeli chodzi o tekstury, to te mają słabe momenty, ponieważ w wersji pre-alpha (która była na E3 2007 i GC) nie wykorzystywała jeszcze streamingu tekstur, które są praktycznie w każdej grze. To znaczy, że tekstury w tamtych wersjach były momentami słabe, ponieważ były ładowane tylko raz, przy pierwszym loadingu. Nie w czasie gry. KZ 2 wyjdzie w Listopadzie, więc jeszcze mnóstwo od strony technicznej się zmieni smile.gif. Poza tym, od września nie było żadnego nowego gameplayu, więc nie wiemy ile już poprawiono. A jak doda się do tego jeszcze 8-9 miesięcy happy.gif będzie się działo. KZ 2 ma ogromny potencjał i to co nam zaprezentowano przypomina mi nieoszlifowany diament. Także, strona graficzna będzie jedną z najlepszych (o ile nie najlepszych) w 2008 roku. Już oświetlenie wygląda wspaniale. KZ 2 musi mieć dla ogólnej społeczności graczy dwie rzeczy: Wspaniałą grafikę oraz przyjemny gameplay. To wystarczy. Na resztę tylko my fani będziemy narzekać. Ludziom to ogólnie wystarczy.

CYTAT
no i interakcji (jak na razie biednej wg mnie-hmmmm,że tynk sie sypie?
ale.....

Chciałbym, aby chociaż w GOW tynk się sypał. tongue.gif
Emet
Co do tekstur.. było mówione także, że wina leżała dodatkowo po stronie błędnie działajacego bluru (motion-blur) który rozmazywał tekstury nawet kiedy stało się w miejscu. Sam zauważyłem to też w kilku momentach jak koleś stał nieruchomo a tekstura sama się wyostrzała i blurowała na zmianę ciągle. Widać to na którymś z filmów w dobrej jakosci.
Soniak
Sorry bo ja tak trochę nie w temacie. Kiedy ma być premiera Światowa?
FLooK
3Q
Soniak
CYTAT(FLooK @ 15 01 2008, 23:56) *
3Q

eee bo tak późno jest... można jaśniej? powaga
Gawlick
3 kwartał 2008 jak mniemam wink.gif
FLooK
CYTAT(Gawlick @ 16 01 2008, 00:00) *
3 kwartał 2008 jak mniemam wink.gif

No tak. A co Soniak miał na myśli?
2razyjot
CYTAT(Jacobss @ 15 01 2008, 18:43) *
KZ 2 wyjdzie w Listopadzie, więc jeszcze mnóstwo od strony technicznej się zmieni smile.gif. Poza tym, od września nie było żadnego nowego gameplayu, więc nie wiemy ile już poprawiono. A jak doda się do tego jeszcze 8-9 miesięcy happy.gif będzie się działo. KZ 2 ma ogromny potencjał i to co nam zaprezentowano przypomina mi nieoszlifowany diament.

KZ 2 bedzie jedna z kart przetargowych dla ktorych mocno sie zastanawiam nad zakupem PS3. Czytam zapowiedzi, obserwuje kolejne filmy, czytam wypowiedzi toczacych piane ludkow takich jak ty (chociaz zaden z was jeszcze nawet nie widzial gameplayu) i coz moge rzec... Czekam wlasnie na wrazenia ludzi, ktorzy zagraja w jakies demo bo w screeny itp. to ja nie bardzo wierze a w zapowiedzi tworcow, ktorzy zawsze wymyslaja cuda na patyku zeby krecic machine marketingowa juz calkiem.

KZ byl dla mnie cienkim shooterkiem na PS2, nie mial wiele do zaoferowania. Mam nadzieje, ze KZ2 zmiazdzy przede wszystkim gameplayem, grafika rowniez wazna ale w strzelankach jednak klimacik byc musi.
Tiglatpilesar
Może się nie znam, ale gameplay już był (i to dość dawno).
Litwin25
Może się nie znam,ale K1 klimacik miał potężny
Afroman
Tak gameplay juz pokazywali, nie chce mi sie szukac ale tu powinieneś cuś znaleść - google.com smile.gif.

Edit, o naprzykład tu: http://www.youtube.com/watch?v=-wFd9gTpyt0
2razyjot
Sr/a/m na taki gameplay, serio. Jakby mi takie cos pokazali np. tez w grze na boxie (zeby nie bylo ze fanboy, ja cenie gry a nie platforme) tez bym nie uwierzyl. Ma byc licznik amunicji, masa gapiow gdzies na targach i gra a nie cos co mozna wyrezyserowac i pokazac jak jakis koles trzyma pada. ;]

Jesli zas tak wyglada KZ2 to widze klimacik, industrialny design, bardzo ladna grafike (czekam jednak na szczekopad - jestem userem boxa w fullhd i po GoW nie powoduje to co widzialem szczekopadu a PS3 to potezna machina, rozwalajaca 360-tke moca i musi ja pokazac!) ale nic na miare parametrow konsoli Sony! Chce potwora, demona i killera graficznego ze nie wspomne o gameplayu i funie z zabawy - tego oczekuje po zapowiedziach i hypu w okol tej gry! Czekam na system sellera tej konsoli, ktory trafi we mnie i sprawi ze tak ja zapragne miec ze wezme kolejny kredyt na konsole, hehe!

Pozdrawiam userow ps3 i oby KZ2 zamordowalo na miejscu! smile.gif

CYTAT(Litwin25 @ 17 01 2008, 12:14) *

Kwestia gustu - mnie nie porwalo, sztywno, sterylnie i niestety malo grywalne jak dla mnie! BLACK zmiazdzyl ten tytul i pokazal ze da sie zrobic pieknego i grywalnego fpsa na ps2-ojeczke!
Ficuś
CYTAT(2razyjot @ 17 01 2008, 15:39) *
Sr/a/m na taki gameplay, serio. Jakby mi takie cos pokazali np. tez w grze na boxie (zeby nie bylo ze fanboy, ja cenie gry a nie platforme) tez bym nie uwierzyl. Ma byc licznik amunicji, masa gapiow gdzies na targach i gra a nie cos co mozna wyrezyserowac i pokazac jak jakis koles trzyma pada. ;]

Jesli zas tak wyglada KZ2 to widze klimacik, industrialny design, bardzo ladna grafike (czekam jednak na szczekopad - jestem userem boxa w fullhd i po GoW nie powoduje to co widzialem szczekopadu a PS3 to potezna machina, rozwalajaca 360-tke moca i musi ja pokazac!) ale nic na miare parametrow konsoli Sony! Chce potwora, demona i killera graficznego ze nie wspomne o gameplayu i funie z zabawy - tego oczekuje po zapowiedziach i hypu w okol tej gry! Czekam na system sellera tej konsoli, ktory trafi we mnie i sprawi ze tak ja zapragne miec ze wezme kolejny kredyt na konsole, hehe!

Pozdrawiam userow ps3 i oby KZ2 zamordowalo na miejscu! smile.gif

CYTAT(Litwin25 @ 17 01 2008, 12:14) *

Kwestia gustu - mnie nie porwalo, sztywno, sterylnie i niestety malo grywalne jak dla mnie! BLACK zmiazdzyl ten tytul i pokazal ze da sie zrobic pieknego i grywalnego fpsa na ps2-ojeczke!

Mam podobne zdanie do Twojego choć uważam ,że kilka gier już pokazało na co stać ps3(z Uncharted na czele) a 2008 zapowiada się pod tym względem wspaniale.Jednak nie rozumiem czemu piszesz ,że w taki gameplay nie uwierzysz,przecież tam jest licznik amunicji (przypatrz się temu filikowi z youtube w dolny prawy róg ekranu) i to faktycznie jest 100% gameplay.Co innego powód dlaczego nie ma go na PSstore albo czemu nie był w formie grywalnej dla wszystkich-raz,że to wersja pre alpha dwa,że pewnie zawierała masę bugów(przenikajace tesktury,błędy itp) na które zwykły gracz natrafiłby od razu ,a podstawiony przez Sony grał tak by je omijać.I to był zabieg logiczny i jedyny słuszny na ten stan prac nad grą.
2razyjot
CYTAT(Ficuś @ 17 01 2008, 15:44) *
Mam podobne zdanie do Twojego choć uważam ,że kilka gier już pokazało na co stać ps3(z Uncharted na czele)

Widzisz, dla mnie nie platforma i jej moc sprzedaje konsole a gry dostepne na nia. Box na chwile obecna przemawia do mnie bardziej, bezdyskusyjnie i nie ma tu o czym dywagowac wiec EOT! Zaznaczam ze nie jestem zadnym fanboyem - mialem w domu i ps2 i xboxa za czasow poprzedniej generacji!

przecież tam jest licznik amunicji (przypatrz się temu filikowi z youtube w dolny prawy róg ekranu) i to faktycznie jest 100% gameplay.

No przykro mi ale niestety nikt nie jest tego pewien. Jak zobacze filmik z targow, jak ktos z publiki podchodzi i szarpie i strzela "achami" i "ochami" a nie jakies niewiadomo co to ocenie. A juz najepewniej pozbede sie reakcji sceptyka gdy zagram w demo!

Co innego powód dlaczego nie ma go na PSstore albo czemu nie był w formie grywalnej dla wszystkich-raz,że to wersja pre alpha dwa,że pewnie zawierała masę bugów(przenikajace tesktury,błędy itp) na które zwykły gracz natrafiłby od razu ,a podstawiony przez Sony grał tak by je omijać.I to był zabieg logiczny i jedyny słuszny na ten stan prac nad grą.

Moj drogi - naprawde mnie nie przekonasz bo za stary jestem na bajki i obserwowanie owocow pracy specow od marketingu zeby nakrecic chec posiadania danego produktu! Zobacze, dotkne czegos "fizycznego" - wtedy sie wypowiem i uwierze!

Amen! Tytulowi zycze jak najlepiej ale nie bede sie zachwycal shotami czy takimi pseudo filmami z gameplayu... Sry no bonus!
Maximmus
Ale koles... czlowiek wejdz na gametrailers i obejrzyj filmiki z GAMEPLAYu, jest tego masa... i w HD... minelo ponad pol roku i nagle wyskakuje z "rewelacjami".. gdzie ty byles przez te kilka miesiecy?

http://www.gametrailers.com/game/1668.html

grali tez dziennikarze... jak ci malo uzyj ... google

jaki typ... jak z choinki hehehe
Jacobss
CYTAT
Tytulowi zycze jak najlepiej ale nie bede sie zachwycal shotami czy takimi pseudo filmami z gameplayu... Sry no bonus!

icon_t_lol.gif hahaha.gif

I to jest właśnie to o czym mówię od miesięcy. Ludzie tak gadają a nie znają faktów. Otóż, jak mi wytłumaczysz pseudo gameplay skoro na targach w Lipsku, w małym pokoju, każdy dziennikarz mógł przyjść i popatrzeć a nawet pograć. Między innymi z tego jest ten filmik. Już nie wspomnę o masie dziennikarzy, którzy to widzieli i grali. Nie zależne gazety i ludzie wszyscy kłamią tak? To równie dobrze, ty dla mnie nie masz Xboxa bo go nie widziałem. Ja dotknę "fizycznie" to wtedy ci uwierzę. A tak na serio, to nie ośmieszaj się. Do tego dodam, że BBC też miała ten level u siebie i go pokazywali. Wszyscy kłamią, a ty dopiero uwierzysz, jak zassasz demo z PSStore? Jeżeli tak to współczuję takiego nastawienia. Ja ogólnie nie wierzę w co pokazują twórcy. Ale jeżeli dziennikarze na targach mogą w to zagrać i cała inna masa ludzi, to nie ma jak kogoś okłamać. Dlatego radzę wszystkim, którzy twierdzą, że tak KZ2 nie wygląda, wylać kubeł zimnej na głowę i się zastanowić. Dlaczego nie było demka grywalnego na PSStore? A widział ktoś 1,5 roku przed premiera kiedykolwiek jakiś grywalny level? Ja nie. Po co wstawiać zabugowany i nie zooptymalizowany level dla ludzi? Lepiej grę dopracować i wtedy pokazać. Zresztą Seb Downie zapowiedział Beta-testy dla nas przed premierą. Wtedy może panie pierwszy piracie, uwierzysz w KZ2 i dotkniesz go "fizycznie".

Edit:

CYTAT
Ale koles... czlowiek wejdz na gametrailers i obejrzyj filmiki z GAMEPLAYu, jest tego masa... i w HD... minelo ponad pol roku i nagle wyskakuje z "rewelacjami".. gdzie ty byles przez te kilka miesiecy?

http://www.gametrailers.com/game/1668.html

grali tez dziennikarze... jak ci malo uzyj ... google

jaki typ... jak z choinki hehehe

Dokładnie. Niektórzy to serio chyba wczoraj o Killzone 2 usłyszeli. Dlaczego to forum czasem ma momenty, że czuję się jak na Onecie?
Litwin25
Grafa była średnia K1,to fakt(ale nie słaba),natomiast klimat Hllgastów,wielkich s(pipi)i...,ni ebojących się nikogo i nieczego do mnie przemawia.Zobaczcie,że w większości gier na plakatach jako bohaterów daje się tych którymi gramy,a tutaj pokazuje się głównie podrzednych wojaków,własnie ten klimat(i okrzyki podczas gry)uwielbiam
Jakim
Proponuje (jak ktos tego jeszcze nie widział) przejrzec ten filmik. I to szczególnie w HDhttp://www.gametrailers.com/player/21637.html
mobie
CYTAT(Jakim @ 17 01 2008, 18:01) *
Proponuje (jak ktos tego jeszcze nie widział) przejrzec ten filmik. I to szczególnie w HDhttp://www.gametrailers.com/player/21637.html

Grafika to nie wszystko, na pewno jeszcze ulegnie poprawie. Oby Gameplay dawał rade.
2razyjot
CYTAT(mobie @ 17 01 2008, 19:43) *

Grafika to nie wszystko, na pewno jeszcze ulegnie poprawie. Oby Gameplay dawał rade.

Czy wy naprawde macie tutaj kolko przewidywania przyszlosci i klapki na oczach zeby lykac wszystko co rzucaja wam producenci? Troche dystansu, geeeez.
YETI
CYTAT(mobie @ 17 01 2008, 21:43) *

Ten trailer odpalony poprzez PS3 na jakimś sporym LCD, dopiero robi wrażenie hyh.gif
mobie
CYTAT(YETI @ 19 01 2008, 16:04) *
CYTAT(mobie @ 17 01 2008, 21:43) *

Ten trailer odpalony poprzez PS3 na jakimś sporym LCD, dopiero robi wrażenie hyh.gif

Aktualnie nie mam LCD, ale 42PV700 podłączony do kompa- Trailer w wersji HD, grafika średnia ale to nie jest najważniejsze i na pewno doszlifują ją troszke.
Jacobss
CYTAT
Czy wy naprawde macie tutaj kolko przewidywania przyszlosci i klapki na oczach zeby lykac wszystko co rzucaja wam producenci? Troche dystansu, geeeez.

No cóż, ty na pewno nie masz powodu aby łykać, bo w najlepszym wypadku po prostu sobie tą grę ściągniesz za darmo z neta. Więc, sam zacznij mieć trochę dystansu chłopie.

CYTAT(mobie @ 19 01 2008, 17:26) *
Aktualnie nie mam LCD, ale 42PV700 podłączony do kompa- Trailer w wersji HD, grafika średnia ale to nie jest najważniejsze i na pewno doszlifują ją troszke.

Tak, fajnie oglądać stary trailer z E3 nie ma co. Większość rzeczy od dawna jest poprawiona, ale jeszcze chyba przez rok ludzie będą oceniać stare filmiki sprzed pół roku. Widziałeś Gameplay z GC w HD? Ten 20 minutowy?
2razyjot
CYTAT(Jacobss @ 19 01 2008, 17:51) *
CYTAT

No cóż, ty na pewno nie masz powodu aby łykać, bo w najlepszym wypadku po prostu sobie tą grę ściągniesz za darmo z neta. Więc, sam zacznij mieć trochę dystansu chłopie.

O czym ty pi/e/p/rz/y/sz? Co ma sciaganie gier z netu do wyczekiwania na gre i sceptyzmu co do szumnych zapowiedzi i hype-u w okol gry?

Juz raz ekipa odpowiedzialna za KZ2 puscila "gameplay", ktory okazal sie sciema a wy dalej lykacie wszystko, zero nauki na bledach. Poza tym naprawde zalosne jest twoje szczekanie - ktos napisze, ze ma zdrowe podejscie i obawy co do odzwierciedlenia przechwalek co do jakosci gry a ty juz ujadasz bo ktos gra na backupach?

Ogladam trailery, filmy z gameplayu ale nie podniecam sie jak rolnik na mysl o 1 orce - mam dystans. Jak wyjdzie super gra to wtedy bede sie cieszyl, puki co po prostu chlodnym okiem sledze zapowiedzi.
Jacobss
Twoje argumenty są tak słabe, że aż żałosne. No to jedziemy:

CYTAT
O czym ty pi/e/p/rz/y/sz? Co ma sciaganie gier z netu do wyczekiwania na gre i sceptyzmu co do szumnych zapowiedzi i hype-u w okol gry?

W moim mniemaniu, jeżeli kupię tą grę mam prawo jeździć po niejoraz wychwalać ją ile mi się podoba. Ty natomiast i tak jej nie kupisz, co najwyżej ściągniesz (wtedy już pewnie PS3 będzie złamane), więc moim zdaniem nie ma masz prawa mówić innymi, że mają klapki na oczach. Może to ty masz klapki na oczach, bo urwałeś się kilka dni temu z choinki? Przypomnij sobie swoje ostatnie posty w tym temacie. Żenada i tyle.

CYTAT
Juz raz ekipa odpowiedzialna za KZ2 puscila "gameplay", ktory okazal sie sciema a wy dalej lykacie wszystko, zero nauki na bledach. Poza tym naprawde zalosne jest twoje szczekanie - ktos napisze, ze ma zdrowe podejscie i obawy co do odzwierciedlenia przechwalek co do jakosci gry a ty juz ujadasz bo ktos gra na backupach?

Przepraszam bardzo, ale co to ma do rzeczy? Po 1. Nie Guerilla, a Sony. Po 2. Znamy powody dlaczego to zrobili. Po 3. My niczego nie łykamy. My mamy oczy i widzimy. A widzimy gameplay. Jeżeli to co ci napisałem wcześniej jest nie wystarczającym dowodem, to przykro mi, ale guzik mnie już obchodzi czy wierzysz. Ujadam, bo ktoś kto gra na piratach, (tak piratach, kopie bezpieczeństwa to sobie możesz wsadzić, wstydzimy się po prostu napisać na piratach, albo nie legalnych kopiach?) nie ma prawa moim zdaniem krytykować twórców za grę, za którą w ogóle nie zapłaci, bądź zapłacił. Jeszcze szczególnie ty, pierwszy pirat laugh.gif Ja nie widzę, aby w żadnym momencie Sony ani Guerilla przechwalali się grą od czasu pokazania pierwszego gameplayu. Pokazali co mieli i tyle. To my gracze sprawiliśmy, że gra stoi bardzo wysoko w oczekiwaniu. Bo na to zasługuje. Gra się sama obroniła, twórcy niczego nie musieli robić. Ja już nie wspomnę co będzie jak osiągną 100% poziom renderu. Wtedy pewnie powiesz, że kciuk bohatera ma troszkę gorszą teksturkę i przez to gra jest słaba. Sorry, ale takie mam wrażenie czytając twoje wypociny. Ciekawe czy ty nie wyczekujesz (wyczekiwałeś) jakiejś gry z zapartym tchem. Soul gadał tak samo jak ty. Gadał "czym się tu podniecać" a sam lał w gacie w temacie o Halo na Halo 3. Niech zgadnę, z tobą byłoby podobnie.

CYTAT
Ogladam trailery, filmy z gameplayu ale nie podniecam sie jak rolnik na mysl o 1 orce - mam dystans. Jak wyjdzie super gra to wtedy bede sie cieszyl, puki co po prostu chlodnym okiem sledze zapowiedzi.

I dobrze. Gra cię nie grzeje w porządku. Tylko, nie wmawiaj mi, że mam klapki na oczach, albo łykam wszystko, tylko dlatego, że jestem tą pozycją bardzo zainteresowany. To mnie właśnie bulwersuje. Nie to, że masz inne zdanie (broń Boże) tylko to, iż zarzucisz mi (nam) klapki na oczach i podniecenie. A jest się czym podniecać. Nie wiem po co ja to piszę, bo raczej nie warto z tobą gadać.

FLooK
Nie przezywajcie sie sad.gif
BTW Seb odpowiada na tym swoim blogu na pytania?
Jacobss
CYTAT(FLooK @ 19 01 2008, 23:13) *
Nie przezywajcie sie sad.gif
BTW Seb odpowiada na tym swoim blogu na pytania?

Na razie przestał. Powiedział, że zacznie znowu jak będzie nowe info smile.gif. W każdym razie poprzednich od powiedzianych pytań jest dużo, bo temat ma ponad 100 stron, więc jest co czytać.
adi
CYTAT(Jacobss @ 19 01 2008, 22:58) *
Twoje argumenty są tak słabe, że aż żałosne. No to jedziemy:

CYTAT

W moim mniemaniu, jeżeli kupię tą grę mam prawo jeździć po niejoraz wychwalać ją ile mi się podoba. Ty natomiast i tak jej nie kupisz, co najwyżej ściągniesz (wtedy już pewnie PS3 będzie złamane), więc moim zdaniem nie ma masz prawa mówić innymi, że mają klapki na oczach. Może to ty masz klapki na oczach, bo urwałeś się kilka dni temu z choinki? Przypomnij sobie swoje ostatnie posty w tym temacie. Żenada i tyle.

CYTAT

Przepraszam bardzo, ale co to ma do rzeczy? Po 1. Nie Guerilla, a Sony. Po 2. Znamy powody dlaczego to zrobili. Po 3. My niczego nie łykamy. My mamy oczy i widzimy. A widzimy gameplay. Jeżeli to co ci napisałem wcześniej jest nie wystarczającym dowodem, to przykro mi, ale guzik mnie już obchodzi czy wierzysz. Ujadam, bo ktoś kto gra na piratach, (tak piratach, kopie bezpieczeństwa to sobie możesz wsadzić, wstydzimy się po prostu napisać na piratach, albo nie legalnych kopiach?) nie ma prawa moim zdaniem krytykować twórców za grę, za którą w ogóle nie zapłaci, bądź zapłacił. Jeszcze szczególnie ty, pierwszy pirat laugh.gif Ja nie widzę, aby w żadnym momencie Sony ani Guerilla przechwalali się grą od czasu pokazania pierwszego gameplayu. Pokazali co mieli i tyle. To my gracze sprawiliśmy, że gra stoi bardzo wysoko w oczekiwaniu. Bo na to zasługuje. Gra się sama obroniła, twórcy niczego nie musieli robić. Ja już nie wspomnę co będzie jak osiągną 100% poziom renderu. Wtedy pewnie powiesz, że kciuk bohatera ma troszkę gorszą teksturkę i przez to gra jest słaba. Sorry, ale takie mam wrażenie czytając twoje wypociny. Ciekawe czy ty nie wyczekujesz (wyczekiwałeś) jakiejś gry z zapartym tchem. Soul gadał tak samo jak ty. Gadał "czym się tu podniecać" a sam lał w gacie w temacie o Halo na Halo 3. Niech zgadnę, z tobą byłoby podobnie.

CYTAT

I dobrze. Gra cię nie grzeje w porządku. Tylko, nie wmawiaj mi, że mam klapki na oczach, albo łykam wszystko, tylko dlatego, że jestem tą pozycją bardzo zainteresowany. To mnie właśnie bulwersuje. Nie to, że masz inne zdanie (broń Boże) tylko to, iż zarzucisz mi (nam) klapki na oczach i podniecenie. A jest się czym podniecać. Nie wiem po co ja to piszę, bo raczej nie warto z tobą gadać.

K.....!!!! Jacobss,pierwszy raz zgadzam sie z Tobą w 100% wink.gif.Kazdy nieco zorientowany w temacie wie,że pomijając ten felerny render,dostajem od jakiegoś juz czasu "nieściemnone" materiały z gry.
I tak to prawda,na ta grę mozna się "grzać"-i ja tez będe sie grzał mimo że parę rzeczy mi sie nie podoba do końca o czym pisałem (świetnie wykonana i klimatyczna gra z niewatpliwie ciekawą fabułą i przedstawieniem pola walki-tak,graficzny killer podnoszący poprzeczkę??-nie do końca)tongue.gif
Musiolik
nowe screeny:
http://www.psu.com/Killzone-2-Screenshot-6...ne-project-.php
YETI
CYTAT(Musiolik @ 28 01 2008, 00:19) *

Ten pochodzi bezpośrednio z gry
http://www.psu.com/screenshot.php?id=18123

A tak poza tym, te screeny są stare smile.gif
Maximmus
niewierze...znowu ktoś wyskakuje z "nowymi" screnami hahaha... zawsze na czasie wink.gif
Musiolik
Yeti - zobacz na datę tych zdjęć
CYTAT
SCREENSHOTS ADDED ON : Sunday January 27th, 2008
smile.gif
YETI
CYTAT(Musiolik @ 28 01 2008, 11:15) *
Yeti - zobacz na datę tych zdjęć
CYTAT
SCREENSHOTS ADDED ON : Sunday January 27th, 2008
smile.gif

No i co z tego? smile.gif
To ze PSU ich wcześniej nie widział, nie znaczy ze screeny są nowe... bo są baaaardzo stare.
Jacobss
Brawo! Widzę, że od od listopada moda na pokazywanie nowych starych screenów trwa! laugh.gif Mam nadzieję, że Sony na GDC (18-22 Luty) coś z KZ2 pokaże. Może wreszcie skończy się ta moda, choć kto wie.
the_m
KZ2 to juz 42 mln Euro?
http://softrockhallelujah.blogspot.com/200...ve-created.html

Guerrilla Speaks: Killzone 2 Should Meet Target Movie
http://www.n4g.com/ps3/News-105326.aspx
Ficuś
CYTAT(the_m @ 29 01 2008, 20:34) *
KZ2 to juz 42 mln Euro?
http://softrockhallelujah.blogspot.com/200...ve-created.html

Guerrilla Speaks: Killzone 2 Should Meet Target Movie
http://www.n4g.com/ps3/News-105326.aspx

42 miliony euro??!!!ja pierdziele ile kasy,o grafikę się nie martwię,że rozłoży wszystko co wyszło byle gameplay był świetny
Maximmus
trzeba brać pod uwage że studio odrazu tworzy narzędzia udostepniane w DEVKITACH dla DEVELOPERow...
Jacobss
Wiecie co, mnie się już nie chce wierzyć, żeby Guerilla się tak po prostu przechwalała. Żadne studio nie byłoby takie pewne siebie, nie mając miażdżącej gry. Oj ten rok będzie gorący smile.gif.
Don_Pedro
CYTAT(Jacobss @ 30 01 2008, 00:25) *
Wiecie co, mnie się już nie chce wierzyć, żeby Guerilla się tak po prostu przechwalała. Żadne studio nie byłoby takie pewne siebie, nie mając miażdżącej gry. Oj ten rok będzie gorący smile.gif.

Samo SONY od dawna wie, ze na Killzone 2 czekaja miliony zapalencow! Japonski gigant nie szczedzi wiec kasy i z pewnoscia dopilnuje, aby KZ2 miazdzylo zarowno pod wzgledem oprawy, gameplay'u jak i trybu online!

Zreszta, juz pokazywany 7 miesiecy temu trailer na E3 zrobil kolosalne wrazenie, a w chwili obecnej z pewnoscia gra wyglada jeszcze okazalej!
Jacobss
No to byle do GDC. Już 18 lutego! happy.gif
Dworek
Kiedy będzie premiera tej gry ??
Jacobss
CYTAT(Dworek @ 29 01 2008, 22:52) *
Kiedy będzie premiera tej gry ??

Na razie to Wrzesień - Październik. Może się zmienić.
Styku
Oczywscie ze przesuna jak sami znacie z doswiadczenia a ze październik ma blisko do najlepszego okresu czyli grudnia premiera bedzie tak jak z uncharted ..smile.gif
Jacobss
CYTAT(Styku @ 29 01 2008, 23:12) *
Oczywscie ze przesuna jak sami znacie z doswiadczenia a ze październik ma blisko do najlepszego okresu czyli grudnia premiera bedzie tak jak z uncharted ..smile.gif

Ja bym bardziej obstawiał Listopad. Zresztą, Listopad obstawiam już od poprzedniego GDC. Pamiętacie w ogóle jak to było wtedy rok temu na GDC? KZ 2 było pokazane, ale nie publiczności. Wszyscy śniliśmy się na KZ 2, a wciąż nie wiedzieliśmy czy gra wygląda jak render. Hm, to były czasy smile.gif.
alexx-1
Kiepsko wyglada ten screen podczas dnia - strasznie wala po oczach te wszystkie kiepskie tekstury i slabej jakosci otoczenie. Do premiery jeszcze daleko, screen tez juz stary wiec duzo sie jeszcze zmieni i pewnie juz nie jedno zmienili smile.gif .

Ciekaw tez jestem w jaka gre na PS3 bedzie najwiecej gralo ludzi na PS3 2008-2009 roku, osobiscie stawiam na Resistance 2, ale KILLZONE na PS2 tez ma swietny multi, a dwojka nie moze miec gorszego, wiec ma jakies tam jeszcze szanse stania sie najpopularniejsza gra na PSN biggrin.gif

No i po premierze KILLZONE 2, moze juz multiplatformy beda sie prezentowac na PS3, a wszystko dzieki GG - Tworcom KILLZONE 2 laugh.gif
YETI
Znamy trzecią stronę konfliktu
http://www.ps3site.pl/znamy-trzecia-strone-konfliktu
Ficuś
Ciekawe czy to będzie rasa ludziopodobna w stylu Helgastów czy coś na wzór potworów/stworów .
Ja bym zdecydowanie wolał ludziopodobnych,a jak już potwory to jakieś s tylu aliensów
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.