CYTAT(Ficuś @ 1 02 2008, 15:35)

Ciekawe czy to będzie rasa ludziopodobna w stylu Helgastów czy coś na wzór potworów/stworów .
Ja bym zdecydowanie wolał ludziopodobnych,a jak już potwory to jakieś s tylu aliensów
No cóż, raczej zanosi się na stwory innego rodzaju, bo jak wiemy Helganie to lud wygnany, więc logiczne, że wyglądają jak ludzie. Dziwi mnie w ogóle, że Visari się jakoś nie przerobił na coś Helghasto-podobnego

. Może coś w dwójce się w tej sprawie zmieni. Być może Mathijis to będzie coś, co będzie się różnić znacznie od ludzi i typowych obcych? Ja w każdym razie liczę na oryginalność. Ogólnie to mnie ciekawi, czy pozostaną neutralni, czy się przyłączą. Moje zdanie jest takie: Na początku ataku ISA na Helghan, Mathijis będą w ukryciu. Później przyłączą się do ISA, bo ISA będzie zdobywać przewagę na Helghastami, a że Visari im zajął planetę, będą sami chcieli go ukatrupić. W każdym razie będzie ciekawie. Nie wierzę, żeby atakowali sami, bo nie wygrają walcząc z dwoma armiami, chyba, że są tak potężni, iż nie potrzebują wsparcia. Nie wierzę, że opowiedzą się po stronie Visariego, bo w końcu to on będzie głównym celem ISA.