Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Jacobss
CYTAT(Ficuś @ 1 02 2008, 15:35) *
Ciekawe czy to będzie rasa ludziopodobna w stylu Helgastów czy coś na wzór potworów/stworów .
Ja bym zdecydowanie wolał ludziopodobnych,a jak już potwory to jakieś s tylu aliensów

No cóż, raczej zanosi się na stwory innego rodzaju, bo jak wiemy Helganie to lud wygnany, więc logiczne, że wyglądają jak ludzie. Dziwi mnie w ogóle, że Visari się jakoś nie przerobił na coś Helghasto-podobnego smile.gif. Może coś w dwójce się w tej sprawie zmieni. Być może Mathijis to będzie coś, co będzie się różnić znacznie od ludzi i typowych obcych? Ja w każdym razie liczę na oryginalność. Ogólnie to mnie ciekawi, czy pozostaną neutralni, czy się przyłączą. Moje zdanie jest takie: Na początku ataku ISA na Helghan, Mathijis będą w ukryciu. Później przyłączą się do ISA, bo ISA będzie zdobywać przewagę na Helghastami, a że Visari im zajął planetę, będą sami chcieli go ukatrupić. W każdym razie będzie ciekawie. Nie wierzę, żeby atakowali sami, bo nie wygrają walcząc z dwoma armiami, chyba, że są tak potężni, iż nie potrzebują wsparcia. Nie wierzę, że opowiedzą się po stronie Visariego, bo w końcu to on będzie głównym celem ISA.
adi
Ciężkie zadanie....wprowadzenie potworów mogłoby zburzyć klimat realnego konfliktu i pola walki-po prostu w tej serii jakoś by mi nie pasowali przeciwnicy typu Alieny,Floody czy Covenanci,natomiast wprowadzenie trzeciej "zwykłej"rasy "ludzkiej" nie byłoby znów bardzo oryginalne.
hmmmm.....koloniści szukający nowych planet do zamieszkania,wyposazeni w zaawansowana technikę z jakimiś wszczepami biotycznymi?
Cywile tworzący ruch oporu,majacy dość obydwu stron ,chcący po prostu pozbyć sie intruzów i żyć w spokoju,walczący partyzanckimi metodami i zmutowani w wyniku promieniowania?
Więżniowie z jakiejś koloni karnej????
K.....ciekawe czy dowiemy sie przed premiera? wink.gif
Adi_TEAM LBN
Nie wiem dlaczego ale prawdopodobne zdaja mi sie maszyny/cyborgi czego bardzo bym nie chcial. Cos alienopodobnego bylo by spoko, albo cos na wzor predatora smile.gif Zeby zostalo ich niewielu ale jeden taki stwor mogl rozwalic w drobny mak caly oddzial ISA/Helghastow wink.gif
FLooK
CYTAT(adi @ 1 02 2008, 18:20) *
K.....ciekawe czy dowiemy sie przed premiera? wink.gif

Oby nie...

Ciekawe czy Mathijis będą odgrywali ważną rolę w fabule. Dobry by był patent z "tamtymi" na zasadzie LOST. z

Zastanawia mnie jeszcze czy będą takie akcje z nożem aka Luger. Tylko, że trochę krwawiej.
the_m
Killzone Artist Quits Sony
After his work on the first three Killzone games, Xavier Marquis has quit Guerrilla Games and to join the team at Ubisoft.
http://www.n4g.com/ps3/News-107642.aspx
(Zly)Seba
aha czyli odszedl ktos kto robil killzona i poszedl sobie do ubisoftu tak ?
LiSoQuan
Ktoś Kto tworzył desing, postacie czy levele a nie cała gre... mała strata.. może
XM16E1
Wiadomo coś o beta-testach multi?
Jacobss
CYTAT(XM16E1 @ 21 02 2008, 19:16) *
Wiadomo coś o beta-testach multi?

Tak, na forum Killzone od dawna developer na te pytanie odpowiedział. Odbędą się w tym roku, wszystkie szczegóły będą podane wkrótce. Prawdopodobnie jak ruszy nowa strona KZ2.
alien666
Mam nadzieję że to będą otwarte testy a'la Halo 3
Jacobss
CYTAT(alien666 @ 22 02 2008, 23:11) *
Mam nadzieję że to będą otwarte testy a'la Halo 3

Tak, to będą otwarte testy, jak Halo 3.
Maximmus
Podobno na serfergirl pojawiła sie plotka o przedłużającym się developingu gry. Budżet juz wynosi dwukrotność zakładanego a końca prac nie widać.

Wiec planowa premiera ma być przesunieta na 2009r.

FATALNA widaomść którą uwiarygadnia wywyiad z panem z INSOMANIC z GAMETRAILERS (GDC)
padło pytanie o konkurencje miedzy RESISTANSE 2 a KILLZONE 2... nie było widać jakiegoś zaniepokojenia.
Albo wypowiedz panów z Sony że LBPlanet bedzie najwieksza premiera na Ps3 w 2008r.

Co ważne to ja jako posiadacz PS3 nie czuje się zdziwony premierami FFXIII lub GT5 w przyszłym roku... jednak z racji tego że KILLZONE 2 to kolejna gra z obsuwą.. powstaje pytanie czy posiadzacze PS3 nie powinni się czuj oszukanie.
JA JESTEM!
Baaaaarzdo słaby rok 2007 z troszeczke lepszą końcówką... i teraz zapowiada się IDENTYCZNA SYTUACJA w roku 2008... kolejne premiery poprzekładane... można spodziwać się dalszych obsów(czemu nie np. MOTORSTORM 2 w końcu premiera na gwiazdke)

Jeślie ten scenariusz się sprawdzi następnym razem nie kupie konsoli SONY. WALCIE SIE NA RYJ.

ps. to jest moja opinia, użytkownika jedynie konsoli ps3... zwiazan bezpośrednio z informacja o killzone i dla tego TUTAJ wyrażam swoja opinie i chciałbym aby tu pozostała...

Zeratul
IMO wydawanie gry z takim budzetem w czasie innym niz holiday season to strzelanie sobie samoboja.
FLooK
Na gwiazdkę też by mogli wypuścić -.-
Maximmus
Poprawcie mnie jesli sie myle ale czy my nie mamy powtorki z rozrywki...
Pierwszy Killzone tez przekroczył znacząco budżet i terminy a w chwili wydania nie prezentował nic nadzwyczajnego...

Informacja o JUŻ dwukrotnym przekroczniu budżetu i do tego przesunieciu premiery oznacza DLA MNIE...
drastyczne zmniejszenie wydatków... na jak się zapowiada nie ukonczony projekt...
a to za sobą pociągnie zmiejszenie liczby leveli(dodatkowe levele pewnie dokupimy), krótszy czas gry, ubytek fabularny... jednym słowem porażka... dostarczą nam takie drugie HALO 3, z grafą która już na nikim nie zrobi wrażenia...
(Zly)Seba
to co z tym killzonem ? ma obsuw ?? na kiedy mniej wiecej?
Jacobss
CYTAT(Flamingo @ 29 02 2008, 06:43) *
to co z tym killzonem ? ma obsuw ?? na kiedy mniej wiecej?

Nie ma nic. Nigdy nie było podanej daty premiery, więc nie ma też obsuw. Developerzy Killzone 2 na ich forum, piszą, że data będzie ustalona, jak będzie ustalona. I tyle. Powyższych bzdur Maximmusa nawet komentować nie będę, bo jemu się wydaje, że aby stworzyć grę perfekcyjną pod każdym względem, wystarczy pewnie rok developingu. COD 4 był tworzony 2 lata. A Singel dostaliśmy krótki na 5 godzin. To śmiech na sali. Patrzcie ile już klepią GTA IV, albo Resident Evil 5. Obie gry są tworzone od 2004 roku. Nie mówiąc o tym, że Insomniac, Guerilla i Naught Dog ściśle ze sobą współpracują, więc to jeden z powodów, dlaczego nie ma obaw o konkurencję. Zresztą, co się będę produkował. Guzik mnie obchodzi czy ktoś jest zawiedzony, czy nie. W tym roku będę mieć dość tytułów do pogrania. A Killzone , będzie kiedy będzie. Zresztą mając 3 konsole i pieca, mam i tak za mało czasu, aby wszystkie tytuły ogarnąć. I tak na koniec - Jeżeli Killzone 2 ma sprzedać kopa, to niestety nie może wyjść tak wcześnie.
Zeratul
A KZ2 to niby rok temu zaczeli robic?
Styku
hahaha tylko tego goscia mi jeszcze brakowalo.. piewszego obronce xboxa na forum ps3 hehe... co do kz2 to dali ciala juz na samym wejsciu.. z tym intrem niby z gameplaya...ogladajac ostatnie filmiki z gry mozna poweidziec ze jak na sam filmik wyglada calkiem niezle.. ale to sie okaze... przeciez assasin creed mialbyc hitem ponadczasowym... a okazal sie - jak dla mnie - tylko grafika dorobiona do dosc nuzacej gry... ale to jest moje zdanie..
Zawsze mozna miec nadzieje, o ile juz dadza ciala z singlem ze bedzie podobnie jak z cod4 w ktorym multiplayer jest tak jak z warhawkiem... singiel nie jest potrzebny calkowicie zeby spedzic przy gierce pare godzin dziennie... no nic , pozostaje nam tylko poczekac a osoba ktorych denerwuje ps3 i podejscie sony ( ktore czasami jest dziwne i niezrozumieale)proponuje zmiane konsoli... a wogole gral ktos moze w kz1 na ps2 ...?? bo zastanawiam sie czy by sobei nei kupic i jej sobei nie przejsc dla wstepu smile.gif
Litwin25
Teraz to już bluźnisz pisząc że COD4 mógłby sie obejść bez singla,nie wiem albo jesteście spece albo gracie na easy,bo mi gra stykneła na ponad 12 godzin.Tak w ogóle to nei piszcie tutaj bzdur,bo za każdym razem sie napalam że dają jakieś nowe info a tutaj taka jałowa gadka tongue.gif
Jacobss
CYTAT(Litwin25 @ 29 02 2008, 17:30) *
Teraz to już bluźnisz pisząc że COD4 mógłby sie obejść bez singla,nie wiem albo jesteście spece albo gracie na easy,bo mi gra stykneła na ponad 12 godzin.Tak w ogóle to nei piszcie tutaj bzdur,bo za każdym razem sie napalam że dają jakieś nowe info a tutaj taka jałowa gadka tongue.gif

Jak chcesz nowego infa, to polecam wchodzić codziennie tutaj. Developer z Killzone 2, odpowiadania na kilka pytań związanych z gra. Temat z pytaniami ma tylko 180 stron laugh.gif
(Zly)Seba
to jedna z dwoch gier dla ktorych che kupic ps3, jak to ma wyjsc w 2009 lub 2010 to poczekam do tego terminu ;] najlepszy byl render z gameplayu w 2005 smile.gif ta gra juz nawet nie skopie zadow ;)szczerze w to watpie,bedzie powtorka z killzona 1 duzo szumu itp, konkurencja dla halo i tak dalej ... a wyjdzie ? wyjdzie gra dobra, nawet bardzo dobra ale bez rewolucji.oni tak z tym maca ,ze nawet terminu premiery nie moga ustalic. jak dla mnie to nie zrozumiale ... pozdrawiam z tego miejsca fanbojow sony,ktorzy kupili swoje cacka za 2 kafle lub wiecej z nadzieja,ze w przeciagu niespelna roku pograja w mgs4 lub kz2 bo i tacy byli smile.gif
YETI
Killzone 2 - nowy trailer niebawem?
http://www.ps3site.pl/killzone-2-nowy-trai...ebawem#comments
2razyjot
Za miesiac w PSX-E ma byc playtest grywalnej wersji, nie moge sie doczekac! icon_twisted.gif
YETI
CYTAT(YETI @ 9 03 2008, 15:21) *

Dziś startuje ta impreza.
Jacobss
CYTAT(2razyjot @ 15 03 2008, 15:08) *
Za miesiac w PSX-E ma byc playtest grywalnej wersji, nie moge sie doczekac! icon_twisted.gif

Skąd te info?
Master_Lukas
CYTAT(Jacobss @ 15 03 2008, 15:27) *

Skąd te info?

Czytaj nowego PSX-a biggrin.gif
Jacobss
CYTAT(Master_Lukas @ 15 03 2008, 15:28) *
CYTAT(Jacobss @ 15 03 2008, 15:27) *

Skąd te info?

Czytaj nowego PSX-a biggrin.gif

Jakbym mieszkał w Polsce... tongue.gif Szukam i nie umiem znaleźć, kiedy będzie trailer KZ2?
Soul
Super ,oby tylko znowu się nie podniecili jak przy play teście HS'a i tego crapa coś się smokiem lata (nie pamiętam tytułu xD )
Don_Pedro
CYTAT(YETI @ 15 03 2008, 17:19) *

To znaczy, ze juz za kilka godzin pojawi sie trailer Killzone 2??? huh.gif
Jacobss
CYTAT(Don_Pedro @ 15 03 2008, 17:24) *

Tak i Nie. Może być jutro, poza tym, nikt nie powiedział, że to będzie nowy trailer. Więc radzę się nie napalać.
YETI
CYTAT(Don_Pedro @ 15 03 2008, 19:24) *

Impreza trwa do jutra, ale jak napisał poprzednik, to może być ten stary trailer.
Jacobss
Panowie, już potwierdzone, że był stary Trailer. dry.gif
http://boardsus.playstation.com/playstatio...ing&page=11

Don_Pedro
CYTAT(Jacobss @ 15 03 2008, 23:18) *
Panowie, już potwierdzone, że był stary Trailer. dry.gif
http://boardsus.playstation.com/playstatio...ing&page=11

Niby Killzone 2 to jeden z najwiekszych killerow przygotowywanych na PS3, a od osmiu miesiecy nie pojawily sie zadne nowe trailery z gry! Trzeba czekac na PE 129 gdzie ma pojawic sie playtest KZ2...
FLooK
Ja (pipi)e. I po (pipi) tak ludzi w napięciu trzymać? Pozostaje ślinotok na następne PE...
Ficuś
Zawsze istnieje możliwość ,że redakcja zagra w demko prezentowane na E3 rok temu i dalej będzie niedosyt tongue.gif
Jacobss
Jedna rzecz mi się przypomniała, od kilku dni na gametrailers jest wywiad, w którym gościu z Sony mówi, że KZ2 będzie w tym roku. Hmm, wie ktoś może gdzie jest ten wywiad?
SM1
Na stronie killzone .com mogę połączyć Mission Control Center z moim PSNetwork ID…super! Tylko, czy ktoś wie, co dzięki temu zyskuję?
Vamp
Concept art’y http://www.ps3site.pl/killzone-2-cos-dla-oka
gdy patrze na ten dolny srodkowy art przypomina mi sie slawny render z 2005 happy.gif
alexx-1
Te arty sa stare jak swiat - ten serwis z chodzi na psy. Talktohand.gif
Litwin25
Wszędzie dają starocie,bo nie ma nic nowego,przynajmniej do następnego miesiąca
Incognitos
No dobra ale dawać arty z 2004r. to chyba lekka przesada smile.gif
Maximmus
pojawiła sie plotak jakoby KZ2 miało sie ukazać w tym roku na kilka miesięcy przed Resistance 2.

Brzmi to logicznie bo spodziewam się że Kz2 graficznie nie zaprezentuje tego co Resistance 2.
Snake_Plissken
Dokładnie 2 miesiące wcześniej wink.gif
alexx-1
A niby czemu Killzone 2 ma wygladac gorzej niz Resistance 2? huh.gif

Dobra, ale jedno jest pewne, obie beda wygladac nieziemsko. happy.gif
Maximmus
Powiedzmy że czuje toi w kościach... ale przedewszytkim co mnie przekonuje to fakt że wczesniej ta ekipa nie wydała zadnej gry nawet popierdółki na psstore...
tak zauważyłem robią wszytkie dobre teamy. Najpierw poznają architekture a dopiero kolejne produkcje wykorzystują potencjał... a oni odrazu na pełne morze i nie ma się co dziwic że przekroczony budżet i w plecy z terminami. biggrin.gif

Czas pokaze czy mam racje... ja tak obstawiam... Kilzone2 może i będzie bardziej zaawansowany technicznie ale niedorobiony i nierówny graficznie.
Za to Resistanse 2 poprostu bedzie wygladał nieziemsko.
izon
QUOTE(Maximmus @ 26 03 2008, 20:08) *
Powiedzmy że czuje toi w kościach... ale przedewszytkim co mnie przekonuje to fakt że wczesniej ta ekipa nie wydała zadnej gry nawet popierdółki na psstore...
tak zauważyłem robią wszytkie dobre teamy. Najpierw poznają architekture a dopiero kolejne produkcje wykorzystują potencjał... a oni odrazu na pełne morze i nie ma się co dziwic że przekroczony budżet i w plecy z terminami. biggrin.gif

Czas pokaze czy mam racje... ja tak obstawiam... Kilzone2 może i będzie bardziej zaawansowany technicznie ale niedorobiony i nierówny graficznie.

Co do wygladu resi 2 jestem podobnego zdania jak ty.Jedynka byla srednia ale to tytul startowy potem Ratchet,ktory mi sie nie wiem czemu jakos wybitnie nie podobal ale ogolnie wiem ze uznano go za za(pipi)iscie wygladajaca gre wiec skoro wiekszosc tak uwaza to napewno tak jest:DGeneralnie firma robi progres i teraz mozna sie spodziewac juz pelnej satysfakcji.Co do KZ 2 to mimo wszystko jestem wiekszym optymista.Co ztego ze nie wydaja nic na psstore skoro gra jest robiona od bardzo dawna wiec tak naprawde ocenianie gry o ktorej nei wiele wiadomo mija sie z celem..
Snake_Plissken
Killzone 2 Dev Shoots Down KZ2 Release Date Rumors
http://boardsus.playstation.com/playstatio...thread.id=27295

CYTAT
In a forum post over at the official playstion boards, Seb Downie - QA Manager - Guerrilla Games writes:
"Sorry folks, as before, please take any release dates, or months with a grain of salt. If we haven't announced it, it is not gospel."
FLooK
Przeczytaj caly temat.
walek
CYTAT(Maximmus @ 26 03 2008, 22:08) *

Ja wlasnie licze na to, ze KZ2 bedzie wyglądał nieziemsko, w koncu to projekt nad ktorym pracuja 4 lata, i na ktory Sony pompuje mnostwo kasy. Ta gra ma pokazac prawdziwy power PS3. Nie chce mi sie wierzyc, ze ekipa od platformowek stworzy w krotkim czasie cos bardziej zaawansowanego niz KZ2. Skoro Resistance bedzie nieziemski, to Guerrila musi stworzyc cos naprawde "galaktycznego". No ale Halo3 tez malo byc galaktyczne, a okazało sie jedynie powtorkia z rozrywki, tyle ze w rozdzialce HD. smile.gif... pozyjemy zobaczymy

Slyszalem ze PE bedzie testowalo KZ2... Mam nadzieje, ze to bedzie "current build"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.