Ja się boję ,że ekipa zagra w stare demko z E3.Obym się rozczarował,strasznie miło by było jakby polskie czasopismo jakie pierwsze położyło łapki na obecnej wersji gry i (trzymam mocno kciuki) dodało do tego zdjęcia z nowych miejscówek.
Znowu nie idealizujcie tak tego Resistance 2,na razie mi ta gra wygląda na stary dobry Resistance z hdr i dynamicznymi cieniami.O Killzone 2 mówi się od dłuższego czasu ,że to będzie milowy krok w dziedzinie programowania na PS3 i za pośrednictwem gry na świat wyjdą nowe narzędzia developerskie pozwalające wykorzystywać w pełni możliwości konsoli
jasiumaster
27 03 2008, 01:17
Z tym testowanie Killzona przez PE to wg mnie był żart prima aprilisowy.
CYTAT(jasiumaster @ 27 03 2008, 03:17)

Z tym testowanie Killzona przez PE to wg mnie był żart prima aprilisowy.
Raczej nie, N+ też leci do Amsterdamu (z tego co wiem

)
2razyjot
27 03 2008, 11:38
Czekam z zapartym tchem, w lipcu bedzie mozliwosc wziecia PS3 przeze mnie a KZ2 to karta przetargowa. Obiecuja tam takie cuda, poziom wykonania ze dla tej jednej gry jestem w stanie kupic ta konsole jesli oczywiscie zapewnienia tworcow sie sprawdza...
Litwin25
27 03 2008, 11:50
Chodzą ploty że K2 ma być wydany we wrześniu,także jeżeli miałoby tak być to muszą już teraz coś konkretnego pokazać Neo+ i PSX Extreme
Mam pytanie do znawców.
W listopadzie 2007 było grywalne demo, czy poziom grafiki w nim był równy czy może lepszy od tego jaki reprezentowało wydane Call of Duty 4?
CYTAT(liquid @ 29 03 2008, 21:57)

Mam pytanie do znawców.
W listopadzie 2007 było grywalne demo, czy poziom grafiki w nim był równy czy może lepszy od tego jaki reprezentowało wydane Call of Duty 4?
zdaniem tych co grali, lepszy
A sa jakie spotwierdzone wiaodmosci odnosnie recenzji grywalnej czesci gry ktora ukaze sie w neo + albo w PSX extreme ?? bo chcialbym uslyszec czy waogole warto czekac na ten tytul...bo czasem tak bywalo ze gra na ktora czekalo sie i czekalo okaywala sie przecietna...
Don_Pedro
29 03 2008, 21:57
CYTAT(Styku @ 29 03 2008, 23:51)

A sa jakie spotwierdzone wiaodmosci odnosnie recenzji grywalnej czesci gry ktora ukaze sie w neo + albo w PSX extreme ?? bo chcialbym uslyszec czy waogole warto czekac na ten tytul...bo czasem tak bywalo ze gra na ktora czekalo sie i czekalo okaywala sie przecietna...
Trzeba czekac na nowy numer PE, ktory powinien pojawic sie w sklepach za 2-3 tygodnie.
Na dobra sprawe w temacie KZ2 nic nie drgnelo od ostatniego trailera z lipca 2007. Osobiscie mam nadzieje, ze w chwili obecnej gra wyglada naprawde za(pipi)iscie. Co do gameplay'u - trzeba czekac na playtest pe.
Skąd wiecie, że to będzie playtest? Toć Fenix pisał, że jadą do siedziby Guerrilla. Może będzie wywiad z jakimś gościem i tyle dobrego...
CYTAT(FLooK @ 30 03 2008, 00:30)

Skąd wiecie, że to będzie playtest? Toć Fenix pisał, że jadą do siedziby Guerrilla. Może będzie wywiad z jakimś gościem i tyle dobrego...
Jeżeli dostaje się zaproszenie do Amsterdamu to nie na jakims tam wywiad tylko przynajmniej na prezentacje najnowszej wersji gry.
McDrive
30 03 2008, 09:35
CYTAT(YETI @ 30 03 2008, 00:11)

Jeżeli dostaje się zaproszenie do Amsterdamu to nie na jakims tam wywiad tylko przynajmniej na prezentacje najnowszej wersji gry.
Albo starej, ale zawsze coś.
2razyjot
31 03 2008, 13:46

Tja i pewnie na pytanie o premiere gry uslysza odpowiedz "to ogladnijcie jeszcze raz nowy filmik z gejmpleju"!

Czekam na konkrety, jestem napalony na ta gre i obserwuje ja od poczatku...
CYTAT(McDrive @ 30 03 2008, 10:35)

A jaki widzisz sens w pokazywaniu prawie rocznej wersji którą każdy juz widział i opisał?
CYTAT(YETI @ 31 03 2008, 15:51)

CYTAT(McDrive @ 30 03 2008, 10:35)

A jaki widzisz sens w pokazywaniu prawie rocznej wersji którą każdy juz widział i opisał?
Jeśli Polakom pokażą nowy gameplay to znaczy,że Guerrilla w przeciągu kilkunastu dni uraczy nas nowymi informacjami o K2,bo nie wierzę ,że aktualny gameplay jako pierwszym i jedynym na świecie pokażą Polakom.
Nie zauważyłem żeby jakiś duży serwis growy rozkrzykiwał, że niedługo będą mieli nowe info o Killzone 2, a na pewniaka by tak było. Może ktoś mnie oświeci?
Zanosi się na Time Exclusive dla Polaków.
CYTAT(FLooK @ 31 03 2008, 17:15)

taaa na pewno
Na takich pokazach z reguły są dziennikarze z wielu krajów.
polaki899
31 03 2008, 17:06
Ja mam nadzieje ze w psx wypłynie jakaś fajna wiadomość na temat gry o której bedzie mozna dyskutować do czasu premiery,
Np. jakaś ciekawostka związana z multi w grze
CYTAT(YETI @ 31 03 2008, 17:33)

CYTAT(FLooK @ 31 03 2008, 17:15)

taaa na pewno
Na takich pokazach z reguły są dziennikarze z wielu krajów.
No a jak? ;]
Jak dla PE wyslali zaproszenie, to dla IGN i Gamespotu tez, a oni na pewno by sie pochwalili.
A z reszta co my tam wiemy. Oby do 16-tego.
Kwietniowy nr. PE...ktos to bierze pod uwage?
konrado0905
31 03 2008, 22:01
a ja mysle ze znowu podpisza jakis papierek ze nie beda mogli ujawnic zadnych informacji np. przezd czerwcem 2008 roku ;P bedzie lipa w takim wypadku ;P
CYTAT(konrado0905 @ 31 03 2008, 23:01)

a ja mysle ze znowu podpisza jakis papierek ze nie beda mogli ujawnic zadnych informacji np. przezd czerwcem 2008 roku ;P bedzie lipa w takim wypadku ;P
Nie wydaje mi się.
Nasze chłopaki z PE i Neo+ o wyjeżdzie do Guerilla Studios mówią ''pewni siebie'', nie sądze aby był to żart Primaaprilisowy.
Tak samo jak Hiv wyciągnął exclusyvne informacje o PGR4 , to tak samo uważam że nasi znowu nie zawiodą
Litwin25
1 04 2008, 09:36
Spiją z nimi flaszke lub dwie i wszystko wyśpiewają

Polacy umieją się dogadać
Ja akurat wątpię, aby PSXEXTREME cokolwiek pokazało. Żadna tam jakaś polska gazeta (z całym szacunkiem do Zgredów) nie będzie miała nowych info o KZ2. Powodów jest kilka i są dość jasne:
- Tyle czasu milczą. Sony zrezygnowało z pokazu KZ2 na GDC, a dałoby go potem do jakiejś gazety? Taa już to widzę.
- Sony broni się rękami i nogami od pokazu KZ2, dlaczego nagle, bez żadnego powodu by tak zrobili. Szczerze mówiąc, do tak gorącego tytułu wykorzystuje się targi gier, a nie jakieś tam pismo. PGR4 to nie jest KZ2, to chyba trochę głupie porównanie.
Przypuszczam, że PSXextreme zobaczy KZ2, ale nie będą mogli dać żadnych szczegółów - o jakiś screenach można pomarzyć. Jeżeli Sony by chciało, aby ktoś widział KZ2, to na pewno PSXextreme nie byłoby pierwszą gazetą.
CYTAT(Jacobss @ 1 04 2008, 13:51)

Ja akurat wątpię, aby PSXEXTREME cokolwiek pokazało. Żadna tam jakaś polska gazeta (z całym szacunkiem do Zgredów) nie będzie miała nowych info o KZ2. Powodów jest kilka i są dość jasne:
- Tyle czasu milczą. Sony zrezygnowało z pokazu KZ2 na GDC, a dałoby go potem do jakiejś gazety? Taa już to widzę.
- Sony broni się rękami i nogami od pokazu KZ2, dlaczego nagle, bez żadnego powodu by tak zrobili. Szczerze mówiąc, do tak gorącego tytułu wykorzystuje się targi gier, a nie jakieś tam pismo. PGR4 to nie jest KZ2, to chyba trochę głupie porównanie.
Przypuszczam, że PSXextreme zobaczy KZ2, ale nie będą mogli dać żadnych szczegółów - o jakiś screenach można pomarzyć. Jeżeli Sony by chciało, aby ktoś widział KZ2, to na pewno PSXextreme nie byłoby pierwszą gazetą.
Dokładnie.
Ja obstawiam,że pokażą kilka fotek Zgredów z ze studia w Amsterdamie,jakieś arty i obszerny wywiad z twórcami.O samej grze napiszą ,mniej więcej coś takiego"udało nam się zagrać w aktualną wersję K2,widać wyraźny postęp od czasu ostatniej prezentacji,Guerilla nie marnuje czasu,to bezsprzecznie najładniejsza gra na PS3 jaką daną nam było zobaczyć jednak dalej można zauważyć wiele błędów i niedociągnięć,liczymy na to ,że w gotowej wersji ich nie będzie"
No to juz tylko copy/paste i artykul gotowy ;-)
alien666
1 04 2008, 21:15
Ludzie troche wiary - kto napisał pierwszą(?) recke HS i Army of two i "z kogo sie śmieją"? Przecież PE jest już rozeznane na świecie przez takie "drobne incydenty" jak przesunięcie premiery AoT właśnie
CYTAT(alien666 @ 1 04 2008, 22:15)

Ludzie troche wiary - kto napisał pierwszą(?) recke HS i Army of two i "z kogo sie śmieją"? Przecież PE jest już rozeznane na świecie przez takie "drobne incydenty" jak przesunięcie premiery AoT właśnie

Taa, tylko chyba zapominasz o tym, jaką KZ2 jest kurtyną skrywana. Pokaz rendera, potem 2 lata przerwy, potem pokaz na E3, potem na GC i do teraz nic. Naprawdę sądzisz, że by to pokazali PSXEXTREME? Swego czasu OPM pisał, że pokaże screeny, a co potem? Wycofali się z tego. GG nawet nie chce podać daty premiery, zaprzeczają nawet temu co powie Sony

Naprawdę wiara w PSXEXTREME jest ułomna. Ja wiem, że marzy się, żeby polacy pokazali pierwsi itp. ale nie ma co się łudzić. Sony nie pokaże KZ2 przed E3 - zobaczycie. Oczywiście, jestem prawie pewien, że zgredzi zobaczą tą grę. Ale nic nie pokażą. Pewnie dadzą do artykułu stare screeny, opiszą wycieczkę i tyle.
Jacobss: Obyś sie mylił

Jakkolwiek prawdopodobieństwo jest małe że dowiemy sie czegoś "przełomowego", to jednak cichą nadzieje mam że psx nas czymś zaskoczy
W neo+ mialo byc cos o KZ, a tu ch*j, nie ma nic. A myslalem, ze kupie sobie pierwszy raz neo.
Litwin25
4 04 2008, 09:28
Troche nie fair z ich strony,no chyba ze mieli na myśli inny numer,dla mnie to nie bolączka bo kupuje oba
CYTAT(Litwin25 @ 4 04 2008, 10:28)

Troche nie fair z ich strony,no chyba ze mieli na myśli inny numer,dla mnie to nie bolączka bo kupuje oba
Nie fair, bo się okazało, że nie można żadnych ważnych rzeczy pisać? Zobaczycie, że to samo będzie z PSXEXTREME. Sony już tam się stara, żeby nikt nic nie widział/mówił, dopóki nie osiągną poziomu rendera.
Litwin25
4 04 2008, 11:59
Nie fair że zrobili smak,że coś ma być o K2 w tym miesiącu,w nowym Neo pisze ze za miecha bliżej sie temu przyjrzą
CYTAT(Litwin25 @ 4 04 2008, 12:59)

Nie fair że zrobili smak,że coś ma być o K2 w tym miesiącu,w nowym Neo pisze ze za miecha bliżej sie temu przyjrzą
Taaa przyjrzą, już to widzę.
Za miesiąc będzie GTA IV i wszyscy w redakcji (Neo +) będą myśleli tylko o nim.
http://www.kikoo.pl/news/796-1/Zawartosc-nowego-numeru-PSM3/Powiem jedno - a nie mówiłem? Uda im się osiągnąć ten poziom, nie ma innej opcji.
Jeszcze nic nie pokazali, a mowic to se moga...
CYTAT(alexx-1 @ 9 04 2008, 22:39)

To znaczy kto? Bo widzę, że się troszkę nie orientujesz w temacie. Guerilla nic powiedziała. To PSM twierdzi, że ta gra wygląda. Poza tym, nie uważasz, że trochę nie rozsądne jest, aby mówić tak o grze, którą pokażą jeszcze w tym miesiącu? To byłoby głupie, PSM już pewnie wiele razy widziało i jakby tego nie widzieli, to by takich głupot nie gadali.
Don_Pedro
9 04 2008, 22:46

Hmmm... juz w lipcu zeszlego roku na E3, czyli prawie 10 miesiecy temu Killzone 2 wygladalo naprawde swietnie, a od tamtego momentu minelo sporo czasu. Z pewnoscia gra wyglada w tej chwili jeszcze lepiej, juz nie moge doczekac sie playtestu w PE i nowego trailera
Swoja droga - juz w piatek(podobno) ma byc pokazany pierwszy trailer Resistance 2. Ta gra tez zapowiada sie swietnie! Jesienia bedzie w co grac!
CYTAT(Jacobss @ 9 04 2008, 22:46)

To znaczy kto? Bo widzę, że się troszkę nie orientujesz w temacie. Guerilla nic powiedziała. To PSM twierdzi, że ta gra wygląda. Poza tym, nie uważasz, że trochę nie rozsądne jest, aby mówić tak o grze, którą pokażą jeszcze w tym miesiącu? To byłoby głupie, PSM już pewnie wiele razy widziało i jakby tego nie widzieli, to by takich głupot nie gadali.
W pierwszej czesci zdania chodzilo mi o GG, a w drugiej o PSM...
Chociaz sam mam nadzieje, ze to prawda
Sprawdźcie animacje padającego wroga. Padając potyka sie jeszcze o jakiś przedmiot! To się nazywa next-genowa aniamcja
http://i30.tinypic.com/bbhfm.gif
Master Pain
10 04 2008, 10:26
Hehe, odbija się jak sprężyna... tylko od czego?

Coś błędnie jest ta animacja tam wygenerowana.
Gawlick
10 04 2008, 10:40
Puszka tam lezy przecie

O nia sie potyka
Master Pain
10 04 2008, 13:52
I odbija?

Trochę nad wyrost, powiedziałbym, iście aktorsko

A poważnie - jakiś błąd z detekcją, bo zahacza nogą, potem jakby na tej puszce siada i w rezultacie odbija się całe ciało, zamiast położyć się na tej puszce.
No rzeczywiscie dziwnie sie odbija, niemniej nie ma co panikowac, bo swietnie upada. Juz nie robcie z tych next-genow jakiegos bostwa, malo ktora gra ma taka animacje.
Jacobss
10 04 2008, 14:15
O ludzie, podniecacie się starymi animacjami sprzed 8 miesięcy. Chyba, że ktoś myśli, iż to nowe, to rozumiem

Seb Downie wielokrotnie mówił, że animacje mają mnóstwo bugów, a było to wtedy, kiedy to pokazywano.
alexx-1
10 04 2008, 14:18
CYTAT(KOMODO @ 10 04 2008, 15:11)

No rzeczywiscie dziwnie sie odbija, niemniej nie ma co panikowac, bo swietnie upada. Juz nie robcie z tych next-genow jakiegos bostwa, malo ktora gra ma taka animacje.
A która gra ma jeszcze taką animacje?
CoD 4 też ma dobrą, ale nie aż tak dokładną
Wiemy za to na pewno, że no owej imprezie nie zabraknie pewnej ekipy z Amsterdamu, która ma zaprezentować najnowszą wersje KillZone 2, która jak wierzyć plotką, wygląda obłędnie.
http://www.ps3site.pl/sony-szykuje-konferencje/
Jacobss
18 04 2008, 22:32
CYTAT(YETI @ 18 04 2008, 16:26)

Wiemy za to na pewno, że no owej imprezie nie zabraknie pewnej ekipy z Amsterdamu, która ma zaprezentować najnowszą wersje KillZone 2, która jak wierzyć plotką, wygląda obłędnie.
http://www.ps3site.pl/sony-szykuje-konferencje/No zobaczymy.
Chciałem jeszcze powiedzieć, że jak zwykle miałem po raz kolejny rację. W nowym PSXEXTREME nie ma nic o KZ2. Napaliliście się, a ja powtarzałem, że to nie możliwe. Zbyt wielki tytuł, zbyt mała gazeta.
Pragnę przypomnieć,że też pisałem,że nic nie pokażą a jak już to góra wywiad z twórcami i zdanie typu"ehh jak ta gra wygląda".
Teraz pozostaje czekać do maja i mieć nadzieję,że na świat wycieknie coś więcej od zdań typu"wow" "E3 2005 render is real" "amazing" bo w takie coś po pierwsze nie wierzę do końca,a po drugie nie zaspokaja mojej ciekawości.A jestem cholernie ciekaw jak się prezentuje obecnie najważniejsza gra pod względem technicznym,będąca swoistą rękawicą rzuconą światu przez Sony,że tytuły na PS3 mogą prezentować poziom renderów,jaka zmierza na chlebaczka w 2008 roku
KZ2 to poprostu must have dla kazdego true posiadacza ps3 i tyle. Wkoncu kazdy doczeka sie swojego egzemplarza i bedzie dobrze

. Animacja jest fajna, lepsza jest moze tylko w Unchartecie choc i to nie jest pewne

Strasznie slabo narazie wypadaja wybuchy i to mnie martwi, uncharted mial ten sam minus ;/ no ale poczekajmy do maja moze cos sie wyjasni chociaz jakiegos ogromnego skoku bym sie nie spodziewal. Chlopcy Z guerilla i tak pokazali klase i za to nalezy sie wielki plus. Narazie musimy uzbroic sie w cierpliwosc
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.