Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Jacobss
CYTAT(Lem @ 19 04 2008, 15:46) *
KZ2 to poprostu must have dla kazdego true posiadacza ps3 i tyle. Wkoncu kazdy doczeka sie swojego egzemplarza i bedzie dobrze cool.gif . Animacja jest fajna, lepsza jest moze tylko w Unchartecie choc i to nie jest pewne smile.gif Strasznie slabo narazie wypadaja wybuchy i to mnie martwi, uncharted mial ten sam minus ;/ no ale poczekajmy do maja moze cos sie wyjasni chociaz jakiegos ogromnego skoku bym sie nie spodziewal. Chlopcy Z guerilla i tak pokazali klase i za to nalezy sie wielki plus. Narazie musimy uzbroic sie w cierpliwosc
Pozdrawiam happy.gif

Człowieku, co ty gadasz. Wielkiego skoku nie ma się co spodziewać? A to dobre. Te całe filmiki pochodzą z UWAGA! 11 Lipca 2007 roku. To rzeczywiście, za krótki czas, żeby coś się zmieniło. rolleyes.gif laugh.gif Nie wspomnę, że w zeszłym roku - KZ 2 było zaprezentowane najpierw dla prasy w Marcu. Później dla wszystkich w Lipcu. Między marcem a lipcem, według prasy, gra dostała ogromnego kopa.

Od ostatnich prezentacji KZ 2 w Sierpniu, nie pokazano nic nowego - a Sony w tym czasie pompuje mnóstwo kasy, ludzi i wszystkiego w KZ2. Nie wspomnę już, że po części wspaniały wygląd Uncharted możemy zawdzięczać GG. Guerilla, jak wszystkie studia Sony, ściśle współpracuje z Naughty Dog oraz Insomniac games. Sony już tam wie co robi.

Jeszcze raz, człowieku te obawy, które wypisujesz były obawami w Lipcu. Trochę to nie mądre przejmować się czymś, co jest stare i nie aktualne. Seb Downie wielokrotnie podkreślał, że gra przeszła już wiele zmian. OPM twierdzi, że KZ2 dorównuje już renderowi. Sony wie, że trzeba dopracować KZ2 tak, aby nikt nie miał się do czegokolwiek przyczepić. Dlatego ciągle nic nie widzimy, bo wciąż czegoś brakuje. Ale czas leci, już niedługo i zobaczymy pomiot. Podsumowując: KZ2 to jest być albo nie być. To jeden z niewielu tytułów, który ma pokazać prawdziwą przewagę PS3 na X360. To tytuł, który ma pokazać, że PS3 jest wstanie wyświetlić wszystko co było na renderach widoczne. Sony wie doskonale, że trzeba wreszcie pokazać przewagę, zmiażdżyć przeciwnika. Na razie tylko GT 5 to po części pokazuje. Tyle aut, 1080p, 60 FPS, piękne samochody. Po części pokazuje, bo nadal brak zniszczeń i dobrego otoczenia. MGS 4 nie pokazuje przewagi PS3. Mimo, że wygląda ładnie, to to nie jest karta przetargowa. Pozostaje więc Final 13 i KZ2. Może pełne GT 5, jeżeli poprawią otoczenie i dadzą zniszczenia. Tekken 6 i MGS 4, raczej nie pokażą powera, jaki naprawdę drzemie.

Czy tylko ja mam przeczucie, że 6 maja nic nie pokażą? huh.gif
YETI
CYTAT(Jacobss @ 20 04 2008, 11:27) *

Dziennikarze na pewno cos zobaczą i pewnie to opiszą, ale czy my gracze dostaniemy screeny czy jakis trailer, czas pokaże.
komar737
Srednia ta grafika. Nie podoba mi sie.

like 5 minutes later...

CYTAT(Jacobss)
Człowieku, co ty gadasz.
Jacobss
CYTAT(YETI @ 20 04 2008, 11:53) *
CYTAT(Jacobss @ 20 04 2008, 11:27) *

Dziennikarze na pewno cos zobaczą i pewnie to opiszą, ale czy my gracze dostaniemy screeny czy jakis trailer, czas pokaże.

No tak, pewnie będzie jak z GDC 2007. It ist amazing, it is like a trailer from 2005, but we can't show you anything. tongue.gif

CYTAT(komar737 @ 20 04 2008, 12:01) *
Srednia ta grafika. Nie podoba mi sie.

like 5 minutes later...

CYTAT(Jacobss)
Człowieku, co ty gadasz.

Ja po prostu jestem zdania, że ocenianie grafiki z prawie przed roku mija się z celem. Biorąc jeszcze pod uwagę, że KZ2 ma tempo rozwoju szybsze od większości gier.
liquid
Może ja też wtrące na ten temat swoje ''dywagacje''.
Otóż wydaje mi się , że 6 lipca zobaczymy dłuższy gameplay od tego zaprezentowanego nam 10 miesięcy temu. Grafa będzie na pewno podkręcona, to jest pewne , ale obawiam się o premiere............czy wrzesńiowa premiera jest pewna?
Jakim
Tego pewnie tez dowiemy się 6 maja.
Emet
Poziom rendera z 2005 jest poza zasiegiem ale ja tez uwazam, ze KZ2 bedzie wygladal lepiej niz Res2.
6 maja pokaza podobno cos nowego z KZ2 ... z Resistance 2 tez?

KZ2 moze jak dla mnie wyglądać jak na tym pierwszym rea-ltime'owym pokazie (IMO wygląda świetnie). Chciałbym tylko, zeby poprawili modele postaci (to dla mnie bardzo ważny element w grze, aby modele postaci były dobrze wykonane). Do tej pory tylko Uncharted ma zadowalający mnie poziom ich wykonania.
Lem
Witam
Jak dobrze pamietam na temat KZ2 juz sie wypowiadalem jak sie myle to czas to nadrobic tongue.gif Wiec chlopcy z guerilla robia wszystko co moga by dorownac trailerowi z 2005r. Sa na bardzo dobrej drodze chociarz w 100% ow poziomu nie osiagnom to gra na czas dzisiejszy prezentuje sie swietnie (pomijajac wrecz katastroficzne wybuchy) Bardzo podoba mi sie animacja przeciwnikow po przyjeciu na klate kilku gramow (i wiecej) olowiu. Klimacik tez jest dobry chociarz boje sie ze bedzie zbyt sztywna i nie dorowna akcji w takim CoD4. Podobno w maju maja wyjsc nowe newsy na temat KZ2 proponuje poczekac i wtedy ocenic dzielo guerillasow smile.gif
Pozdrawiam
Maximmus
CYTAT
Witam
Jak dobrze pamietam na temat KZ2 juz sie wypowiadalem jak sie myle to czas to nadrobic tongue.gif Wiec chlopcy z guerilla robia wszystko co moga by dorownac trailerowi z 2005r. Sa na bardzo dobrej drodze chociarz w 100% ow poziomu nie osiagnom to gra na czas dzisiejszy prezentuje sie swietnie (pomijajac wrecz katastroficzne wybuchy) Bardzo podoba mi sie animacja przeciwnikow po przyjeciu na klate kilku gramow (i wiecej) olowiu. Klimacik tez jest dobry chociarz boje sie ze bedzie zbyt sztywna i nie dorowna akcji w takim CoD4. Podobno w maju maja wyjsc nowe newsy na temat KZ2 proponuje poczekac i wtedy ocenic dzielo guerillasow smile.gif
Pozdrawiam

biorac pod uwage ze gołym okiem widać ze to wczesna wersja kodu niedługo można sie spodziewać dużego szoku... wielu tamten stary gameplay bierze za ostateczny efekt... to się zdziwią wink.gif
konrado0905
Juz widzielismy GamePlay. nie wygladal jak render w 2005 roku, ale wygladal bardzo dobrze. fizyka tez byla bardzo dobra. wierze w ten tytul i to ze developer nie wydal wczesniej zadnej gry na dana konsolke nie ma tu nic do rzeczy co m.in udawadnia Uncharted, Gears of War.
Jacobss
No panowie, pora rozruszać temat. Wszak do Sony Gamers day zostało już tylko 3 dni. We wtorek wszystko będzie jasne. Podobno Sony ma przedstawić wszystkie tytuły, które mają być kluczem do zwycięstwa w tym roku. A to znaczy, że jeżeli KZ2 nie zostanie pokazane, możemy pomarzyć o wydaniu w tym roku. Aczkolwiek mojej teorii (pisałem o niej bodajże w lutym 2007 roku) trzymam się nadal, to jest, że KZ2 zostanie wydane w tym roku, w listopadzie. Na początku tego roku, Three Speech, podało, że KZ2 będzie we wrześniu. Ale znając Sony, przesuną premierę na listopad, aby dopracować i zarobić specjalnie na święta. Zobaczymy, czy KZ2 będzie wstanie pokonać GTA IV (a to duża poprzeczka do przeskoczenia.), aczkolwiek wydawało się, że nic w 2007 nie pokona Halo 3, a tu Cod 4 jednak okazał się lepszy smile.gif.
Maximmus
Przykład CoD4 mówi jedno... dobra gra sama się obroni. Przed wydanie nie było Hypu budowanego latami a jednak sprzedaż przekroczyła to co dokonało HALO... choć na obu konsolach.
Tak samo bedzie z KZ2... jesli gra bedzie FENOMENALNA to sie sprzeda jak ciepłe bułeczki... a jak bedzie TYLKo bardzo DOBRA i nam bedą wmawiac jaka to jest WSPANIAŁ to podzieli losy HS, UNCHARTED, LAIR i innych...
Ficuś
A ja coś czuje,że nic nie pokażą....dopiero na E3 zobaczymy Killzone 2.Coś mi się wydaje,że uznają ,że chcą jeszcze dopieścić ten tytuł by w chwili ujawnienia nikt do niczego nie mógł się doczepić.Bądź co bądź ale samo Sony sprawiło,że K2 jest najważniejszą graficznie grą tego roku na chlebaczka
YETI
Ficuś trzeba być dobrej myśli wink.gif Nie sądzę, aby odwołali kolejny pokaz (najpierw mieli pokazac nową wersje pod koniec kwietnia, ale przełożyli to właśnie na PSD)

Maximmus - U: DF sprzedał się dobrze 1.5 mil.
HS jak na gre która otrzymała bardzo różne oceny, też całkiem nieźle 1mil.
liquid
Podgrzeje nieco atmosfere przed PSD. Macie tu fainy filmik z gameplayu KZ2 w slow motion,
http://pl.youtube.com/watch?v=Bt0UR9DId_k
Przypatrzcie się tak gdzieś w połowie świetnemu efektowi światła (tam gdzie czaji się helgast, realistycznemu padaniu po oberwaniu w głowę , pięknie sypiącym się ścianom.

Jacobss
Panowie, zakładając, że za dwa dni prezentacja. Kto uważa, że doścignęli render, ręka do góry biggrin.gif. Jakie macie zdanie?
Ficuś
CYTAT(Jacobss @ 4 05 2008, 21:54) *
Panowie, zakładając, że za dwa dni prezentacja. Kto uważa, że doścignęli render, ręka do góry biggrin.gif. Jakie macie zdanie?

Trochę niebezpieczny post Jacobss bo zaraz rozpocznie się po raz setny wojna między tymi którzy uważają,że da się to osiągnąć na ps3 ,a tymi którzy uważają,że cell jest za słaby tongue.gif.
Proponuje zaczekać do wtorku i wtedy jak będzie materiał to oceniać to co zobaczymy.Ja jestem dobrej myśli wink.gif
Jacobss
CYTAT(Ficuś @ 4 05 2008, 21:58) *
CYTAT(Jacobss @ 4 05 2008, 21:54) *

Trochę niebezpieczny post Jacobss bo zaraz rozpocznie się po raz setny wojna między tymi którzy uważają,że da się to osiągnąć na ps3 ,a tymi którzy uważają,że cell jest za słaby tongue.gif.
Proponuje zaczekać do wtorku i wtedy jak będzie materiał to oceniać to co zobaczymy.Ja jestem dobrej myśli wink.gif

Hehe, jakoś trzeba Hype podsycać smile.gif. Ja również czekam, tylko wytrzymać już nie idzie smile.gif. Czuję się tak samo jak rok temu przed E3. Pamiętacie to czekanie?
FLooK
Myśle, że grafa będzie porównywalna z renderem z 2005r., a co do dynamiki to nie ma szans żeby akcja toczyła się NON-STOP takim tempem.
Kurde już nie mogę się doczekać. Ciekawe jaki level pokażą. Na Helghanie chyba nie ma śniegu, ani dżungli. Co najwyżej jakieś skały, może kawałek wody?

Wiadomo o której zaczyna się i kończy Playstation Day?

EDIT
Choć dżungla może być, bo tam deszcze padają.
YETI
A ja jestem ciekaw czy zaprezentują tą trzecią stronę konfliktu. Od strony graficznej gra już rządziła w 2007, od tego czasu pewnie coś jeszcze poprawili, więc znów powinno być... omfg! wink.gif

CYTAT(Jacobss @ 4 05 2008, 22:01) *
Czuję się tak samo jak rok temu przed E3. Pamiętacie to czekanie?

taa... 60 osób na jednym temacie i co chwila jakies problem z forum (przeciążony serwer)
Najwiekszy zonk będzie jak znów odwołają pokaz wink.gif
Jakim
Nawet nie jak odwołają, tylko pokażą to za zamkniętymi drzwiami i nam szarym użytkownikom przyjdzie czekać do czwartku.
YETI
CYTAT(Jakim @ 5 05 2008, 09:31) *
Nawet nie jak odwołają, tylko pokażą to za zamkniętymi drzwiami i nam szarym użytkownikom przyjdzie czekać do czwartku.

Jak pokaz odbędzie się za zamkniętymi drzwiami, to nie a co liczyć, ze cos trafi na PSS. Pozostaną tylko relacje prasy.
Ale to jest mało prawdopodobne.
Jacobss
Panowie, dla mnie trailer kopie jajca. Trudno powiedziec, czy dorownali renderowi. Za slaba jakosc i za malo pokazali. Trza czekac na relacje ludzi, co do gry.
Ficuś
Ja tam nic nie widze,jedynie postacie wykoanane genialnie-ale to już było rok temu.

Czekam na dobrą kopię bo jestem ciekaw jak prezentuje się otoczenie bo przy tej jakości nic powiedzieć nie idzie
Jacobss
Ludzie teraz w to graja. Za niedlugo powinnismy miec pierwsze opinie.
Hela
Blimblim z gamersyde poinformował na NeoGafie, że w ciągu najbliższych godzin ma się pojawić 15 minut nowego gameplayu z KZ2 do obejrzenia na jego stronie.

edit:
Killzone 2 Attract Mode czyli kawałek gameplayu:
http://www.gamersyde.com/stream_7071_en.html
walek
CYTAT(Hela @ 6 05 2008, 20:05) *
Blimblim z gamersyde poinformował na NeoGafie, że w ciągu najbliższych godzin ma się pojawić 15 minut nowego gameplayu z KZ2 do obejrzenia na jego stronie.

http://www.gamersyde.com/news_6429_en.html slinotok.gif
Ficuś
O fuck jest dobrze a nawet bardzo dobrze....poprawili tekstury od poprzedniego roku

Szkoda ,ze 2009 ;(
Jacobss
Nie wiem jak was, ale mnie ten filmik zmiażdżył. Czekam na pozostałe. Grafika to coś pięknego. Wybuchy, najlepiej wyglądająca gra dotychczas.
Incognitos
CYTAT(Hela @ 6 05 2008, 17:41) *

Grafa rwie jaja, ruchy postaci były już wypaśnie pokazane wcześniej ale widać ewidentnie, że grafe podciągneli w ostatnim czasie...
Styku
No nei iwem co poweidziec, filmik krotki ale widac ze to gameplay a nie jakis rendfer czy co, grafa mizadzy jaja, albo mi sie zdaje albo tam bylo czyste 60fpsow, tekstury naprawde robia wrazenie.

Choc zawsze bylem przeciwnikiem przed takim ocenianiem grafiki po takich filmikach to jednak teraz przyznam , jest na co czekac , ech grafa mrzenie ...
Ficuś
i są swietne tekstury,zobaczcie sobie ziemię przy tym latającym pojeżdzie transportującym albo przy wybuchu na nsam koniec.Jest chropowata i wygląda jak ziemia biggrin.gif

Ojj masakrator.....czemu 2009 ;(
fredybizkit
nie zmarnowali ani jednego dnia ulepszając KZ2 jestem w szoku !!! urywa łep po same kolana jeżeli tak to będzie wyglądać +ten sam framemate to ps3 zmiecie konkurencje z powierzchni ziemi
Don_Pedro
O KU***! Tylko tyle jestem w stanie wykrzesic z siebie po obejrzeniu tego filmiku! Widac, ze Guerilla nie marnuje czasu. Killzone 2 wyglada wprost oblednie, praktycznie tak samo jak target render! A z pewnoscia gra bedzie wygladala jeszcze lepiej. Tylko tego przesuniecia premiery nie moge im wybaczyc...
YETI
Poczekajcie jak w sieci pojawi się lepszej jakości materiał chytry_.gif

WESKER-DL
Czekam więc na filmik z GT w HD ale już teraz widać kolejny postęp i pokaz możliwości K2, a motyw z budynkiem happy.gif
Jacobss
CYTAT(walek @ 6 05 2008, 23:49) *

Pozbierać się nie idzie. HDR kopie jajca. Ludzie, jak ta gra wyglada. Ja chyba dzisiaj nie zasne biggrin.gif. Niech mi ktos jeszcze powie, że PS3 nie jest potęzniejsze od X360. COD 4 wygląda przy tym śmiesznie.
Ficuś
Jak to wygląda .......
Jak to się rusza.........
Co tam się dzieje.........

Nie marnowali czasu chłopcy z Amsterdamu....zdecydowanie najładniejsza gra zmierzająca na next-geny z obecnie zapowiedzianych tytułów.
Jednak Sony ostatecznie udowodni ,że na PS3 idzie generować grafikę zbliżoną do słynnego renderu

BTW.Pierwszy raz w życiu oglądając ewidenty gameplay mam wrażenie ,że patrze na rdner bo to wygląda i rusza sie za fajnie tongue.gif
YETI
Pierwsze momenty, kolorystyka nieba, wybuchy, akcja z helghestami na murku, powtórzę się, ale co mi tam... OMFG!
0____O
Ficuś
Marzy mi się ,by gameplay jutro w HD był dostępny na PS Store.Szalenie jestem ciekaw jak się prezentują teskury i detale,których nie da się zauważyć na tym filmiku.

Ale w tej nędznej jakości nagraniu to Killzone 2 wygląda jak render,gdyby nie było widać i słychać kolesia co gra to nie uwierzyłbym ,że Sony znowu nie ściemnia.Jeśli GoW2 nic wielkiego nie pokaże to jestem wręcz pewien,że mamy 1 grę (no może drugą-Uncharted) która nie tylko kosmetycznie ale i o dużą długość wyprzedza możliwości x360
jasiumaster
Hehehe wsłuchajcie sie w tym filmiku tak mniej wiecej od 50 sek:)

http://www.gamersyde.com/stream_7071_en.html
Jacobss
I gdzie jest teraz "geniusz" Kojima, który pieprzył ile to wykorzystał mocy? KZ2 pokazuje, że Konami musi się jeszcze dużo uczyć. Niech biorą lekcję od Guerillasów biggrin.gif.

W każdym razie, Killzone 2 pokazuje, że zarówno Cell jak i RSX (KZ2 wykorzystuje połączenie procesora z kartą graficzną) to potężne komponenty. Przy dobrym poznaniu takiej konsoli jaką jest PS3, można osiągnąć fenomenalne wyniki. Pomyślcie sobie, że PS3 będzie jeszcze 9 lat na rynku (planowana na 10 lat) i jakich rzeczy dokonają developerzy za pięć lat. Dzisiaj podniecamy się KZ2, za 5-6 będzie to wyglądać śmiesznie. Ken Kutaragi to wizjoner. Napęd Blu-Ray musiał sporo przy produkcji KZ2 pomóc. Warto czekać na 2009 roku. Oprócz Killzone 2 dostaniemy dwa inne wypasy graficzne. Gran Turismo 5 oraz Final Fantasy XIII.
YETI
CYTAT(Jacobss @ 7 05 2008, 00:35) *
I gdzie jest teraz "geniusz" Kojima, który pieprzył ile to wykorzystał mocy? KZ2 pokazuje, że Konami musi się jeszcze dużo uczyć. Niech biorą lekcję od Guerillasów biggrin.gif.

Zagrasz ocenisz, ci co grali są zachwyceni oprawą MGS4.

Wracajmy do tematu
http://i27.tinypic.com/6i45xk.gif
tongue.gif

polecam odwiedzi forum neogaf i temt o KZ2... jedno wielkie szaleństwo, można się nieźle pośmiać smile.gif
Don_Pedro
http://www.gamersyde.com/stream_7077_en.html

KZ2 skopalo mi morde. Obled! Obejrzyjcie ten 2-minutowy gameplay waćpanowie! laugh.gif
walek
Ja jestem po obejrzeniu gameplay'u w formacie mp4- miod, maliny!... widzieliscie napis u gory? "Work in progress- pre-alpha code" smile.gif... nadal nie podobami sie animacja biegu i strafe'owania, reszta to masterpiece.

Ps. Z wrazenia klawierke zalalem piwem. Korzystam z klawierki ekranowej. smile.gif

http://i30.tinypic.com/25a5h5w.gif
http://i26.tinypic.com/2pq3ps8.gif
http://upload.dfyb.net/uploaded/kz1anigif_1.gif
http://i30.tinypic.com/behw1c.gif
ArkejD
No faktycznie kopie zad... dobrze że ma mało wspólnego z killzonem 1, ktory byl dla mnie słabą grą. Animacja naprawdę daje rade, a i widać ze gameplay jest bardziej płynny i realistyczny.
Ficuś
a tych obu filmikach z gamersyde słychać w tle Polaków tongue.gif
Kopie zady Killzone smile.gif
Łebi
Klimat, klimat jeszcze raz klimat bije od tych filmików. Kojarzy mi się z terminatorem i scenami walk z maszynami (te odgłosy wojny i komunikaty, kolorystyka, brud i dym smile.gif !!!!)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.