CYTAT(walek @ 8 05 2008, 01:43)

http://www.gamersyde.com/stream_7092_en.htmlto jest dobrze nam znamy trailer, z urywkami gameplay'u. Sciagnjcie mp4- dopiero tu widac graficzny majsterszyk, i mocarny kllimat ala pierwszy terminator!...
Ps. Crisys to pikus z masa bezuzytecznych efektow graficznych.

Ps2. Soul sie nawrocil, czekam na Zretula

Zeratul jak cos...
anyway obejrzalem gameplay... bo trailerkami nie bede sie podniecal i tak...
Ocenianie grafiki na podstawie wersji pre-alpha mija sie z celem. Poziomu z E32005 nie osiagnieto, chociaz gra w wersji pre-alpha juz wyglada bajecznie. Biedne teksty niektorych, ze "Xboyki" mowili, ze taka grafika to dopiero na PS4 sa zalosne. Po pierwsze trailer pojawil sie w 2005 roku, gdy w Polsce o telewizorach HD slyszaly moze 3 osoby na krzyz, obecnie mamy rok 2008, a gra zostala zapowiedziana na 2009. Nie wiem jak u was ale u mnie technologicznie sie pozmienial sprzet w domu przez ostatnie 4 lata. Pamietam jak bylem w szkole podstawowej i koledzy smiali sie ze mnie, ze planuje kupno PC z 32RAM, bo oni nie wyobrazaja sobie jak gra bedzie wygladac przy wymaganiach 16Mb RAM, a ja im o 32 mowie. Zabawne...
4-5 lat developingu, chyba wstyd byl wielki gdyby gra nie powalala... a powala?
Nie...
Jest to wersja pre-alpha dlatego w ogole nie mozna oceniac jej pod katem produktu finalnego. Po pierwsze gra ma biedny gameplay. Acha, zanim zaczne zas byc wyzywany jak to macie w naturze, to napomkne, ze wypowiadam sie na podstawie tego co widzialem. A widzialem to co wy, ja jednak nie spuszczam sie teraz na PS3(poza Czychu3 bo on PS3 nie posiada) ogladajac trailer z KZ2. Anyway, rozumiem, ze koles na PSDay gral pewnie na najnizszym z mozliwych poziomie trudnosci, co widac bylo np. w momencie gdy cos wybuchlo kolo niego, bo nie zginal. Z tego co widzialem... bierzesz karabin, idziesz do przodu. Obok ciebie sie strzelaja, ty rodem z CoD wlaczasz celowanie... walisz na pale. po czym Hellghast efektownie ginie. I tak w kolko... Serio, ale zasnalbym przy takiej grze. Na trailerze z 2005, byla wojna...chaos, dzialo sie tyle, ze ciezko bylo nadazyc. Tutaj tego nie uswiadczylem. I nawet najwyzszy poziom trudnosci by tego nie zmienil. Jest za spokojnie, za malo akcji i za malo przeciwnikow. Jedyny chaos jaki wprowadzony zostal na pole bitwy to slabo wygladajace wybuchy. Dla tych co zapomnieli...
http://youtube.com/watch?v=Ko9xC6TMdiwMoze to tylko taki etap, jedna taka cicha plansza, a potem bedzie sie dzialo... nie wiem, wypowiadam sie na podstawie tego co widzialem.
Graficznie gra wyglada przecudnie...ale! Gdy pojawil sie render w 2005 roku, to wlasnie takie byly komentarze... "nie osiagna takiej grafiki"...nie wdajac sie nawet w dyskusje czy osiagneli czy nie. Gdyby pokazali w 2005 roku to co pokazali w najnowszym gameplayu komentarze bylyby podobne. A jakie sa teraz? Czy ktos watpi w to co widzi? Nie. Czy aby powodem nie jest to, ze gracz juz przyzwyczail sie do HD grafiki... Bioshock, Gears of War, Uncharted, Call of Duty 4, Halo 3... i nie, nie mam zamiaru oceniac tutaj, ze co z tego, bo Killzone 2 i tak nawet w wersji pre-alpha wyglada z nich najlepiej. Chodzi mi raczej o to, ze nie powoduje opadu szczeki jaki towarzyl, Gears of War czy wlasnie wspomnianemu trailer z 2005. Killzone 2 graficznie wyglada kozacko i nic ponadto. Ok, moze to tylko ja...
Animacja postaci, pojazdow za to moze powodowac opad szczek i wprawdzie w gameplayu zdazaja sie bledy, ale to tylko pre-alpha... tak czy inaczej animacja kopie galki oczne. I tak specjalnie oddzielilem ja od grafiki,chociaz ogolnie jest czescia skladowa. Jest kozacko, efektownie i przede wszystkim naturalnie. Takiej animacji nie spotkalem w zadnej grze.
CYTAT(izon @ 8 05 2008, 23:41)

CYTAT(Jacobss @ 8 05 2008, 21:35)

Nie wspominając, że KZ2 ma wspaniałe uniwersum. Moim zdaniem lepsze niż Halo. Można by wyciągnąć z niego wiele (książki, filmy, komiksy). Mam nadzieję, że Sony zacznie poważnie myśleć o zrobieniu z serii Killzone marki, niczym Halo, MGS czy też GTA.
Mysle podobnie do Ciebie.Halo ogolnie ma fajne uniwersum chociaz nie przeczytalem ksiazek to tutaj na forum jeden z forumowiczow pisal swietne streszczenia.Tylko ze niestety calosc nie idzie w parze z prezencją.Bo jak czytalem sobie fabule halo wydarzen sprzed wydarzen z gry to sobie to zupelnie inaczej wyobrazalem a w samej grze mamy potworki blasterki ogolnie wioche.A KZ 2 ma super realistyczno-futurystyczny klimat wojny przysloci i to jest naprawde material ktory Sony powinno a nawet musi rozbudowac i wypromowac!!
No byly plany wypuszczenia komiksu Killzone...
Anyway nie ma to jak sie wypowiadac o Uniwersum Halo nie znajac go, albo bazujac na kogos streszczeniu. Akurat moment w ktorym barth skonczyl pisac streszcznie jest tak naprawde niepelnym wstepem do Uniwersum. Cholernie bawi mnie w ogole ten tekst potworki, blasterki... hahaha. W koncu jak sie nie strzela olowiem, to jest kolorowo i dziecinnie..._-_
Killzone nie ma niestety fajnego uniwersum, ale ma zalazek na fajny. Jest przyszlosc, sa Hellghasci, sa ludzie... jest wojna. Mozna by fajne ksiazki napisac o np. I wojnie Vektanskiej itd. Ale porownywac to do Uniwersum Halo nie ma najmniejszego sensu. Ja rozumiem, ze blasterki, potworki i ogolna nienawisc do Halo, nie pozwoli przyznac racji. Ale Halo ma tysiac razy bardziej ciekawe i rozbudowane uniwersum. Sami Covenanci to Przymierze roznych gatunkow, Forerunners i wielka zagadka, flood i gravemind, ludzkosc i kolonizacja, program SPARTAN, AI, Halo, Arka wszystko dograne i opowiedziane w najmniejszym szczegole dodatkowo zostawiajace mase zagadek. Jedynie Uniwersum Mass Effect byc moze bedzie w stanie dorownac Halo.
Czemu wiec Sony nie zabralo sie za promowanie uniwersum KZ? Pewnie dlatego, ze nie sa tak dobrzy w marketingu jak Microsoft. Moze dlatego, ze KZ zadnym Halo killerem nie byl... i raczej nie sprzedal sie zbyt fenomenalnie. A jak ludzie nie sa zainteresowani gra, to po co dodatkowo tracic kase?
CYTAT(signap @ 9 05 2008, 11:59)

jakos nie widze rakiety na tym gifie

poza tym destrukcja "slaba" (brak walacych sie elementow tego mostu tylko spadaja male cegielki

)
Pisalem juz o tym...
Warto to porownac do rendera z 2005, by szybko dojsc do wniosku, ze jednak cel nie zostal osiagniety.
Ogolnie caly wybuch to 3 kolory... jasno zolta i zolta kula i pomaranczowa otoczka. Sam most fajnie znika i odpryskujace ceglowki i dym robia wrazenie, ale sam wybuch jest biedny...