Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
YETI
Najnowszy PSXE - "KZ2 momementami wygląda lepiej niż render sprzed 3 lat"
W numerze dwie strony o KZ2.
2razyjot
CYTAT(YETI @ 20 05 2008, 12:45) *

Niech wyglada tak samo jak ten render i wiem, ze tym bardziej sie ciesze ze niebawem bede mial oprocz 360tki PS3. smile.gif Oby tylko miod i feeling byl dobry, bo pisalem juz wczesniej, ze "KZ1" mnie nie ruszylo - nie trafilo do mnie w ogole, wydawalo mi sie nudne i sterylne. Na kz2 czekam i trzymam kciuki, teraz zaczynam zrzucac moj niezdrowy sceptycyzm i powoli przybiera mi sliny w japie; czekam na pelna wersje i mozliwosc przetestowania u kumpla; fanboy sony jak cholera ale kasiasty i gry wciaga jak szalony, gadac z nim nie mozna ale pograc warto. icon_twisted.gif
Jacobss
Dalsza część poziomu zaprezentowanego na PS Day happy.gif.

http://n4g.com/ps3/News-146881.aspx
walek
Jeden z developerow w wywiadzie powiedzial, ze przejscie jednego levelu bedzie zajmowalo ok 45 min- w zaleznosci od skill'a i poziomo trudnosci (ile bylo ich w jedynce? 10?). Czyli mozna oczekiwac krotkiej kampanii (cos jak CoD4), i mocno rozbudowabego multi, skoro "zajmuje" on 50% tytulu. Trzeba wiec kampanie zaczac od hard'u... koniecznie! smile.gif

Ps. MGS4 tez zaczne na hardzie.
Maximmus
a nia 15%?
Snake_Plissken
9 rewelacyjnych screenów z gry smile.gif
http://www.ps3site.pl/killzone2-na-podkrec...nach/#more-7704
Thomas_PL
Jak dla mnie nadal przeciętnie wygląda...miejmy nadzieję, że gra zachwyci czymś innym niż "wspaniałą" grafiką.
izon
QUOTE(Thomas_PL @ 21 05 2008, 21:33) *
Jak dla mnie nadal przeciętnie wygląda...miejmy nadzieję, że gra zachwyci czymś innym niż "wspaniałą" grafiką.

no wsumie to masz prawo do wlasnej opinii wiec nie bede mowil co o tym mysle ale mozecie sie domyslec:)

Jedynie dodatm czekaj stary na PS 4 i na Xbox 720..to moze cos Cie wkoncu zachwyci..
Arkady
CYTAT(Thomas_PL @ 21 05 2008, 21:33) *

Przeciętnie powiadasz, czyli stawiasz graficznie Killzone 2 obok Blackstie 51, Darkness i innych gier na 6-7/10?
Thomas_PL
Może inaczej. Gra wygląda DOBRZE...ledwie dobrze. Biorąc pod uwagę kaliber produkcji oczekiwałbym czegoś lepszego. Ogólnie graficznie wygląda dobrze, ale jeżeli wezmę pod uwagę wielkość tego tytułu to wychodzi ledwie przeciętność wink.gif
W Blacksite nie grałem. Jeżeli chodzi o The Darkness to moim zdaniem wygląda całkiem niezle. Oczywiście teren w Killzone jest ciekawszy (bardziej otwarty - akcja na zewnątrz).

CYTAT
Jedynie dodatm czekaj stary na PS 4 i na Xbox 720..to moze cos Cie wkoncu zachwyci..

Nie muszę czekać tyle. MGS4, Mass Effect i BF: Bad Company też wyglądają pięknie.
Styku
Hmm Pan Thomas widocznie inaczej patrzy na grafe, dla mnei darkness byla kiepska gra pdo wzgledem graficznym, ogaldajac w hd Kilzona filmiki to jest naprawde najwyzsza liga jak dla mnie, a na tej najwyzszej polce jest GOW2 po tym co zobaczylem na filmikach, killzone uwaga virtua tennis 3 biggrin.gif Porpsotu graficznie to dla mnie wymioty hyh.gif Mam ps3 a i tak dalbym duzo zeby pograc w gow2 na ps3 hyh.gif
YETI
E3 coraz bliżej, a wraz z nim nowe info o KZ2
http://blog.us.playstation.com/2008/06/19/...ry-in-the-mail/
Mr. Blue
CYTAT
Przeciętnie powiadasz, czyli stawiasz graficznie Killzone 2 obok Blackstie 51, Darkness i innych gier na 6-7/10?

Darkness na 6-7? my mówimy o tej samej grze?

Sorry, offtop:

A co do Killzone 2... Jedynka też miała być super mega-hiper coś tam, a nie była, choć i tak lepsza od Halo.
Xymek

Jak zawsze ktoregos ze zgredow ponioslo...ahh ten hype...ktos znow dal sie jemu poniesc hyh.gif vide Kali i HS tongue.gif

Do rendera to sie zblizylo ale chyba tylko w warstwie koncepcyjnej...bo napewno nie w wizualnej...a to ze wyglada lepiej to juz wogole stek bzdur...
Jacobss
CYTAT(Mr. Blue @ 19 06 2008, 17:26) *
CYTAT

Sorry, offtop:

A co do Killzone 2... Jedynka też miała być super mega-hiper coś tam, a nie była, choć i tak lepsza od Halo.

Myślisz, że jesteś oryginalny, jak powtórzysz to samo zdanie po raz 46? (tyle się naliczyłem już tego zdania na tym forum).
CYTAT(Xymek @ 19 06 2008, 17:46) *

Jak zawsze ktoregos ze zgredow ponioslo...ahh ten hype...ktos znow dal sie jemu poniesc hyh.gif vide Kali i HS tongue.gif

Do rendera to sie zblizylo ale chyba tylko w warstwie koncepcyjnej...bo napewno nie w wizualnej...a to ze wyglada lepiej to juz wogole stek bzdur...

Tak, zgredów poniosło. Tylko oni w to grali, a ty nie. A teraz wracaj do swojego GTA IV, które oczywiście na swój Hype zasługuje laugh.gif laugh.gif laugh.gif
hahaha.gif hahaha.gif Większego hipokryty od ciebie nie widziałem.
Mr. Blue
CYTAT
Myślisz, że jesteś oryginalny, jak powtórzysz to samo zdanie po raz 46? (tyle się naliczyłem już tego zdania na tym forum).

Nie, ani trochę. Przyznam się bez bicia, że chciałem wyrazić swoje zdanie co do oceny przygód Mackarza przez Arkady, a ta obawa wobec Killzone była tylko takim pretekstem. A fakt ze słabym i powtarzalnym.

Xymek
CYTAT(Jacobss @ 19 06 2008, 18:39) *
CYTAT(Mr. Blue @ 19 06 2008, 17:26) *
CYTAT

Sorry, offtop:

CYTAT(Xymek @ 19 06 2008, 17:46) *

Tak, zgredów poniosło. Tylko oni w to grali, a ty nie. A teraz wracaj do swojego GTA IV, które oczywiście na swój Hype zasługuje laugh.gif laugh.gif laugh.gif
hahaha.gif hahaha.gif Większego hipokryty od ciebie nie widziałem.

Otóż sie mylisz kolego...bo pracuje w tak zwanej "branży" i akurat mialem przyjemność grac w ten wycinek poziomu Killzone 2...i owszem gra robi bardzo dobre wrazenie wizualne...ale napewno nie jest to jakosc rendera ktory byl kiedys przez SONY zaprezentowany...jak masz jakies watpliwosci to odpal sobie rownoczesnie ten ze render a obok jakis najnowszy filmik z gameplay hyh.gif

Co do GTA4 to chyba mnie z kims pomyliles bo bylem jedna z tych osob ktore GTA4 jawnie krytykowaly, glownie za grafike i powtarzalnosc...oraz krok wstecz w stosunku do San Andreas jezeli chodzi o niektore patenty...ale widzisz...to takie zbocznie zawodowe krytykowac...ale nie ma sie co dziwic w koncu swoja kariere w zawodowym swiecie growym zaczynalem jako tester hyh.gif
Emet
Mysle ze kwestia KZ'05 vs KZ'08 byla poruszana juz wystarczajaca ilosc razy i kazdy o zdrowych zmyslach i JAKIM KOLWIEK pojeciu o grafice ma swiadomosc tego, ze na tej generacji ani KZ ani zadna inna gra nie osiagnie poziomu rendera z 2005 roku.
Sorry Jacobss ale nawet nie wiem jak skomentowac twoj ostatni post ...
Jacobss
Emet, i dobrze, że nie wiesz, bo tu nie ma czego komentować. wink.gif Xymek już wszystko wyjaśnił i tyle. Ja po prostu wyraziłem swoje nie zadowolenie, że ktoś po raz enty, wychwala jakieś inne gry (które wcale nie zasługują na to więcej niż KZ2) a potem wpadają tu znienacka z buciorami, robiąc swoisty burdel. Więc nie chce mi się na ten temat gadać, więc go zamknijmy.

Co do rendera i osiągnięcia - o osiągnięciu też gadaliśmy już 10000 razy. Poza tym, wszystko zależy od kontekstu. Ja zrozumiałem wtedy o co ci biega i w aspekcie tekstur i grafiki w pewnych aspektach zgadzam się z tobą. Ale w kwestii oświetlenia nie, bo render oświetlenie ma TRAGICZNE. Jest matowe i w ogóle nie dynamiczne. Obecny KZ2 bije go w tej kwestii na głowę! Jeżeli chodzi o akcję, wystarczy obejrzeć początek levela pokazanego na PS Day: Ale nie jak już wylądowali, tylko jak lecą. Ciężko ten filmik zobaczyć, bo na wielkich serwisach go nie było, ale był gdzieś link tutaj do jakiejś francuskiej strony. W każdym razie, początek pokazuje moc. Aha dodam, że Guerilla powiedziało, że prawdziwe pola bitwy będą dopiero odsłonięte - nikt temu nie wierzy, wielu się wydaje, że to już szczyt tego co może KZ2, ale ja się z tego śmieję, bo rok temu na E3 też tak gadali, a na PS day znowu mieliśmy pomiot. Za niedługo E3 i mają pokazać KZ2 z o wiele lepszej strony. Już widzę tą szczękę na ziemi smile.gif. Ale przyznaję, że tekstury i oraz ilość polygonów, jaki ma render, jest nie do osiągnięcia. Wybuchy, akcję - wszystko się załatwi ładnymi skryptami, ale pamięci konsoli się nie doda. Można tylko pogratulować Sony włożenia tylko 512 MB ramu, bo dzięki temu znacząco obniżyli jakość swoich gier. Głównym problemem w osiągnięciu renderów są właśnie tekstury, bo te wyglądają zawsze bardzo ładnie smile.gif. Na to trzeba mnóstwo GIGABAJTÓW ramu, więc choćby się GG troiło, nie uda im się jakoś zrobić takich tekstur. Chociaż myślę, że dałoby się osiągnąć render KZ2 real-time na takim Geforce 9800 GX2 SLI, 4 GB razem z Cellem smile.gif.
Emet
Ja jestem pewien, że nawet GeForce GTX 280 Quad SLI nie pociągnie tego rendera w real-timie wink.gif
the_m
4,5/6
http://www.killzoneunit.com/kz/?p=1321
"We’ve even taken a few tricks directly from the Resistance guys at Insomniac, and we’ve even been talking directly to the God of War guys in Santa Monica."
Gogiel
Nie wiem czy był taki news:
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,39370;core.html
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Ale jeżeli to prawda...
Arkady
CYTAT(Gogiel @ 26 06 2008, 13:22) *

Powiem tak

Ile nie wykorzysta rdzeni i tak wygląda już świetnie.

Btw the_m dał to wyżej hyh.gif
theGrimReaper669
CYTAT(Gogiel @ 26 06 2008, 12:22) *

A niby czemu nie?Jeszcze sporo przed nami...
karol885
CYTAT(theGrimReaper669 @ 26 06 2008, 13:31) *
CYTAT(Gogiel @ 26 06 2008, 12:22) *

A niby czemu nie?Jeszcze sporo przed nami...

Spodziewaliscie sie wykorzystania pelnej mocy tak trudnej w programowaniu konsoli po 2 latach na rynku??

Jak dlugo czekalo ps1 na najlepszego graficznie killera?
Jak dlugo czekalo PS2 na GOW2?

tak samo bedzie z PS3 2 lata ma juz za soba czyli za jakies 4 pokaze swoje pelne oblicze
liquid
Jeżeli tak to poczekamy minimum do 2013 cool.gif
alexx-1
No to już raczej trochę za długo, no ale zawsze lepiej późno niż wcale turned.gif
Incognitos
CYTAT(alexx-1 @ 26 06 2008, 16:23) *
No to już raczej trochę za długo, no ale zawsze lepiej późno niż wcale turned.gif

Przecież tu nie o to chodzi... po prostu będziemy dostawać w miarę upływu czasu coraz lepiej wyglądające gry! I tak było zawsze ... zarówno na PS1 jak i na PS2 i teraz na PS3 ... dzięki temu nie musisz zmieniać co rok/dwa sprzętu żeby zagrać w nowy tytuł!!!
Jacobss
To, że KZ2 wykorzystuje 4 rdzenie, wiemy już od sierpnia zeszłego roku smile.gif. Wtedy też (nawet w tym temacie to jest, potem znajdę które posty) była notka techniczna na prezentacji technologii Guerilla Games, że będą 4 rdzenie. Bo jak to Carmack powiedział, im więcej rdzeni, tym trudniej okiełznać kod.
alexx-1
Tak se oglądam te screeny i widać, że jakoś specjalnie ta gra nie wygląda:
http://ps3.ign.com/dor/objects/748475/kill...?page=mediaFull

Nowe gearsy jak dla mnie wyglądają lepiej...
http://www.gamersyde.com/news_6693_en.html

Nie wiem, co Wy takiego specjalnego widzicie w tej grze...

W ogole to tylko ta gra pokazuje moc i jak powinno wyglądać nowe Killzone:
http://www.gamersyde.com/stream_7142_en.html
ohmy.gif
RYU25
CYTAT(alexx-1 @ 26 06 2008, 21:06) *
Tak se oglądam te screeny i widać, że jakoś specjalnie ta gra nie wygląda:
http://ps3.ign.com/dor/objects/748475/kill...?page=mediaFull

Nowe gearsy jak dla mnie wyglądają lepiej...
http://www.gamersyde.com/news_6693_en.html

Nie wiem, co Wy takiego specjalnego widzicie w tej grze...

W ogole to tylko ta gra pokazuje moc i jak powinno wyglądać nowe Killzone:
http://www.gamersyde.com/stream_7142_en.html
ohmy.gif

A ja nie wiem co ty takiego widzisz w tych girsach...
alexx-1
Np. ostre tekstury, albo dużo lepiej zrobieni bohaterowie czy otoczenie...
Jacobss
Po prostu alexx-1 to człowiek, który woli, żeby tekstury świeciły się jak psu jajca. To jego preferencje. Bo obiektywnie KZ2 wygląda lepiej, bo ze screenów to sobie można. W ruchu prezentuje się lepiej i tyle. A tak poza tym, kogo tutaj obchodzi GOW2? Czy ja wchodzę tam do tematu i się w.pierdalam z jakimiś screenami? Nie, więc skończ, bo zaraz zaś to będzie flame, a wystarczy temat PS3vsWiivsX360 do tego.
Incognitos
Nie mowiąc już o tym, że 90% tych screenów jest z grudnia zeszłego roku, powyciągane z trailera tez z grudnia smile.gif
Wystarczy wrzucić gameplay z GOW2 i Killzone by zobaczyć różnicę... jak to wszystko prezentuje się w ruchu...
karol885
CYTAT(Incognitos @ 27 06 2008, 09:40) *
Nie mowiąc już o tym, że 90% tych screenów jest z grudnia zeszłego roku, powyciągane z trailera tez z grudnia smile.gif
Wystarczy wrzucić gameplay z GOW2 i Killzone by zobaczyć różnicę... jak to wszystko prezentuje się w ruchu...

znowu start malej wojenki.
Nie wiem kiedy ludzie zrozumieja ze grafika nie jest najwazniejsza, ludki poczekajmy az wyjda gry a jak juz wyjda i beda sie wam podobac to cieszcie sie i grajcie.
Ural
CYTAT(alexx-1 @ 26 06 2008, 21:32) *

Dużo lepiej wyglądające otoczenie? Que? Chyba oglądaliśmy dwie różne gry smile.gif.

GoW2 wygląda nieźle, ale na pewno nie dużo lepiej od K2, bo patrząc po materiałach, to miałbym wątpliwości, czy w ogóle wygląda lepiej. Osobiście bardziej podoba mi się K2 bo lubię matowe kolory i brud na ekranie. Natomiast jeśli chodzi o GoW2, to z tym otoczeniem mocno pojechałeś. O ile postaci faktycznie wyglądają świetnie, o tyle otoczenie jest takie sobie. Widać, że obiekty są maksymalnie proste (aż nadto). Natomiast grafikę odstawmy na bok. Ja jestem ciekaw, czy GoW2 będzie lepsze od monotonnego GoW. Obiektywnie rzecz biorąc GoW był grą skrajnie schematyczną (wchodzisz do lokcacji, zamykają się drzwi, wychodzi mięso armatnie, eksterminujesz je, otwierają się drzwi, idziesz do następnej lokacji i tak w kółko). Tak więc zobaczymy. Dlatego przed premierą obu gier nie ferowałbym wyroków, która będzie lepsza. Także bym już sobie odpuścił porównywanie wszystkiego do GoW. GoW był pierwszą next-genową strzelanką i chwała mu za to. Tylko wszyscy jakoś zapominają, że GoW się mocno zestarzał i na rynku są lepsze od niego gry. No ale taki już jest efekt "pierwszego", że często się go wyolbrzymia.
Shakeawake
Skany 10 stron http://boardsus.playstation.com/playstatio...id=35539#M35539
Zeratul
CYTAT(Ural @ 27 06 2008, 13:32) *
CYTAT(alexx-1 @ 26 06 2008, 21:32) *

Dużo lepiej wyglądające otoczenie? Que? Chyba oglądaliśmy dwie różne gry smile.gif.

GoW2 wygląda nieźle, ale na pewno nie dużo lepiej od K2, bo patrząc po materiałach, to miałbym wątpliwości, czy w ogóle wygląda lepiej. Osobiście bardziej podoba mi się K2 bo lubię matowe kolory i brud na ekranie. Natomiast jeśli chodzi o GoW2, to z tym otoczeniem mocno pojechałeś. O ile postaci faktycznie wyglądają świetnie, o tyle otoczenie jest takie sobie. Widać, że obiekty są maksymalnie proste (aż nadto). Natomiast grafikę odstawmy na bok. Ja jestem ciekaw, czy GoW2 będzie lepsze od monotonnego GoW. Obiektywnie rzecz biorąc GoW był grą skrajnie schematyczną (wchodzisz do lokcacji, zamykają się drzwi, wychodzi mięso armatnie, eksterminujesz je, otwierają się drzwi, idziesz do następnej lokacji i tak w kółko). Tak więc zobaczymy. Dlatego przed premierą obu gier nie ferowałbym wyroków, która będzie lepsza. Także bym już sobie odpuścił porównywanie wszystkiego do GoW. GoW był pierwszą next-genową strzelanką i chwała mu za to. Tylko wszyscy jakoś zapominają, że GoW się mocno zestarzał i na rynku są lepsze od niego gry. No ale taki już jest efekt "pierwszego", że często się go wyolbrzymia.

Tak jakby KZ1 mial fenomenalny gameplay... _-_ Akurat cala sila gameplaya w GoW polegac miala z zalozenia i w sumie polegala na co-opie. I jakos nie wydaje mi sie by schemat, drzwi lokacja, eksterminacja, i tak w kolko wygladal w tej grze... chyba skonczyles grac po pierwszej misji.

Z jednym sie zgodze, nie ferowalbym wyroku ktora gra bedzie lepsza. A to glownie dlatego, ze obie gry maja ze soba malo wspolnego... tylko duzy hype je laczy. W sumie nawet one ze soba rywalizowac nie beda... Sony balo sie wypuscic KZ2 do rywalizacji z GoW2...
Litwin25

A nie czasem dlatego żeby się R2 i K2 o klientów nie gryzły?Bo jak może bać się walki z GOW2,skoro ona na PS3 nie wychodzi?
signap
A Forza z czym walczy? Z GT
ArkejD
Wy nie bierzecie tego za bardzo na powaznie ? Walczy ? Gra ? Dwa świetne tytuły i tyle.
Troszke dystansu panowie, bo robi się żałosnie...
Jacobss
CYTAT(ArkejD @ 6 07 2008, 08:55) *
Wy nie bierzecie tego za bardzo na powaznie ? Walczy ? Gra ? Dwa świetne tytuły i tyle.
Troszke dystansu panowie, bo robi się żałosnie...

Dokładnie.

Co, Marcus Fenix wyskoczy z pudełka z grą, wyciągnie karabin z piłą i będzie chciał pociachać Jana Templara? laugh.gif
Lem
Tak omijajac na chwile wojne pomiedzy girsami a killzone 2 znalazlem skany z EGM dotyczace wlasnie tego drugiego tytulu. Nie wiem czy sie czasem nie powtarzam ale co tam moze akurat sie komus przydadza tongue.gif

http://boardsus.playstation.com/playstatio...id=35539#M35539

Ps: Skriny znajduja sie pod czerwonymi linkami na tej stronie. To tak na marginesie biggrin.gif
Zeratul
ten pierwszy cholernie mi sie podoba i jest cholernie klimatyczny smile.gif

szkoda, ze cien tego pojazdu znika... ale i tak nie psuje kliamtu calosci
Emet
I jeszcze ten "zawieszony" koleżka na środku jest bardzo klimatyczny wink.gif
POSNANIAK
jak zwykle przed premierą dużo hałasu o nic. grafiką to się ludzie będą podniecać przez 3 dni po ukazaniu się gry. znacznie bardziej ważnym aspektem będzie gameplay oraz struktura sieciowa. grafę każdy zleje szybko jaka by ona nie była. w fps-ie ważne jest co innego a ładna grafa to taki dodatek do gameplayu. ludzie katują tytuł czasem bardzo długo nie zważając na to że może już grafa trochę przestarzała. reasumując kłutnia o grafę poparta w dodatku "argumentami" w postaci screenów i trailerów jest delikatnie mówiąc bez sensu. o kuriozalnym porównywaniu kz2 do girsów to już nawet nie wspomnę no chyba że GOW to FPS.
Jacobss
Nowy filmik:

Dalsza część levelu

oraz wizyta w Guerilla Games

smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.