Emet, i dobrze, że nie wiesz, bo tu nie ma czego komentować.

Xymek już wszystko wyjaśnił i tyle. Ja po prostu wyraziłem swoje nie zadowolenie, że ktoś po raz enty, wychwala jakieś inne gry (które wcale nie zasługują na to więcej niż KZ2) a potem wpadają tu znienacka z buciorami, robiąc swoisty burdel. Więc nie chce mi się na ten temat gadać, więc go zamknijmy.
Co do rendera i osiągnięcia - o osiągnięciu też gadaliśmy już 10000 razy. Poza tym, wszystko zależy od kontekstu. Ja zrozumiałem wtedy o co ci biega i w aspekcie tekstur i grafiki w pewnych aspektach zgadzam się z tobą. Ale w kwestii oświetlenia nie, bo render oświetlenie ma TRAGICZNE. Jest matowe i w ogóle nie dynamiczne. Obecny KZ2 bije go w tej kwestii na głowę! Jeżeli chodzi o akcję, wystarczy obejrzeć początek levela pokazanego na PS Day: Ale nie jak już wylądowali, tylko jak lecą. Ciężko ten filmik zobaczyć, bo na wielkich serwisach go nie było, ale był gdzieś link tutaj do jakiejś francuskiej strony. W każdym razie, początek pokazuje moc. Aha dodam, że Guerilla powiedziało, że prawdziwe pola bitwy będą dopiero odsłonięte - nikt temu nie wierzy, wielu się wydaje, że to już szczyt tego co może KZ2, ale ja się z tego śmieję, bo rok temu na E3 też tak gadali, a na PS day znowu mieliśmy pomiot. Za niedługo E3 i mają pokazać KZ2 z o wiele lepszej strony. Już widzę tą szczękę na ziemi

. Ale przyznaję, że tekstury i oraz ilość polygonów, jaki ma render, jest nie do osiągnięcia. Wybuchy, akcję - wszystko się załatwi ładnymi skryptami, ale pamięci konsoli się nie doda. Można tylko pogratulować Sony włożenia tylko 512 MB ramu, bo dzięki temu znacząco obniżyli jakość swoich gier. Głównym problemem w osiągnięciu renderów są właśnie tekstury, bo te wyglądają zawsze bardzo ładnie

. Na to trzeba mnóstwo GIGABAJTÓW ramu, więc choćby się GG troiło, nie uda im się jakoś zrobić takich tekstur. Chociaż myślę, że dałoby się osiągnąć render KZ2 real-time na takim Geforce 9800 GX2 SLI, 4 GB razem z Cellem

.