Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
YETI
Multiplayer trailer!
http://www.ps3site.pl/e3-killzone-2-multiplayer-trailer/
izon
QUOTE(YETI @ 16 07 2008, 12:37) *

Jezeli ta gra tak wygladac bedzie w multi to porpostu cos niebywalego, szokującego i ten klimat!!Ale cos czuje ze to sciema..
YETI
żadna sciema, multi pokazali na e3
Tyle informacji o KZ2 a tu taka cisza?

Nowe info o multi, 32 graczy, podział na klasy postaci, itd.
http://www.ps3site.pl/e3-killzone2-nowe-informacje/

świetny desing! smile.gif Multiplayer zapowiada się kozacko!
Ficuś
http://www.jeuxvideo.tv/video/killzone-2.html#view:249648

kolejne video z gameplaya z E3

Ta gra wygląda genialnie,efekty świetlne i animacja to coś czego jeszcze w grach nie widziałem-jak dodamy do tego dobre wieści z multiplayera to wychodzi na to,że w lutym 2009 dostaniemy KILLERA!!.Szkoda tylko,że PS3 jest tak trudne w programowaniu i na stworzenie tak wyglądającej gry potrzeba tyle czasu.Wyobraźcie sobie jakby K2 wyszedł np na początku tego roku lub pod koniec tamtego wraz z CoD4....a tak boję się,że każdy będzie ją niesprawiedliwie porównywać do CoD4 i CoD5 pomimo tego,że developing gry zaczął się pewnie wcześniej niż u IW
YETI
CYTAT(Ficuś @ 17 07 2008, 16:58) *

Ta gra wygląda genialnie,efekty świetlne i animacja to coś czego jeszcze w grach nie widziałem-jak dodamy do tego dobre wieści z multiplayera to wychodzi na to,że w lutym 2009 dostaniemy KILLERA!!.Szkoda tylko,że PS3 jest tak trudne w programowaniu i na stworzenie tak wyglądającej gry potrzeba tyle czasu.Wyobraźcie sobie jakby K2 wyszedł np na początku tego roku lub pod koniec tamtego wraz z CoD4....a tak boję się,że każdy będzie ją niesprawiedliwie porównywać do CoD4 i CoD5 pomimo tego,że developing gry zaczął się pewnie wcześniej niż u IW

Prawdziwa MIAZGA! Najładniejszy FPS, najładniesza gra targów? Muzyka pod koniec wymiata.

KREW
http://i35.tinypic.com/2h4dlzq.gif

SNAJPERKA (MULTI)
http://i34.tinypic.com/5n3dpu.gif
Zeratul
smieszna sprawa... w sumie nie powinienem tego porownywac ale...

premiera Halo 3... 25 wrzesien 2007
info o becie stycznien 2007 - 8 miesiecy przed
beta maj 2007 - 4 miesiace przed

Premiera KZ 2 24 luty 2009
7 miesiecy do premiery zerowe info o becie...

fajnie krew tryska... lekko nienaturalnie ale za to efektownie i sie moze podobac smile.gif
Ficuś
Ojjj w lutym będzie grańsko smile.gif

Nie ma jakiś filmików z gameplaya multi?Bo Yeti z właśnie takich tu umieścił gify.
Xymek
CYTAT(YETI @ 17 07 2008, 17:11) *

Prawdziwa MIAZGA! Najładniejszy FPS, najładniesza gra targów? Muzyka pod koniec wymiata.

nie no nie przesadzaj FarCry 2 i Gears Of War 2 sa rownie ladne smile.gif
.::LSD::.

dotąd było fajnie, sądziłem że nawet fajna gra sie szykuje, grafika całkiem niezła ale nic przełomowego

...po tym filmiku poczułem MOC. grafa jest piękna, natężenie akcji, design, dźwięk, K2 będzie hitem i grą którą się zapamięta na lata (nie tylko dzięki renderowi E3'05).
Jacobss
CYTAT(Xymek @ 17 07 2008, 19:36) *
nie no nie przesadzaj FarCry 2 i Gears Of War 2 sa rownie ladne smile.gif

Heh smile.gif. Co do gyrosów 2 się zgodzę, ale z Far Cry 2 nie smile.gif. Chociaż jeżeli chodzi o porównanie GOW 2 do KZ2, to uważam, iż KZ2 ma trochę bardziej zniszczalne otoczenie smile.gif. Na najnowszym filmiku z E3 (GOW2), Bleszynski strzelał we wszystko, a tu nawet kamyk nie odpadł. Pod tym względem KZ2 prezentuje się lepiej, ale w kwestii grafiki są na mniej więcej równym poziomie smile.gif.

Co do Far Cry 2, cóż, dla mnie ta gra jest jakaś plastikowa, nie wiem smile.gif. Jakoś mi się jej design nie podoba. Chodzi mi o to, że oczywiście technologicznie stoi bardzo wysoko, ale styl tej grafiki mi się nie podoba, no ale co kto lubi.

Uważam, że jeszcze Resident Evil 5 ma grafikę dorównująca KZ2 i GOW 2. Reszta tytułów może się schować. Trzy najładniejszy gry moim zdaniem, z targów E3.

CYTAT
dotąd było fajnie, sądziłem że nawet fajna gra sie szykuje, grafika całkiem niezła ale nic przełomowego

...po tym filmiku poczułem MOC. grafa jest piękna, natężenie akcji, design, dźwięk, K2 będzie hitem i grą którą się zapamięta na lata (nie tylko dzięki renderowi E3'05).

Fajnie. Szkoda, że my to już od roku wiemy smile.gif. Myślisz, że o czym tutaj debatowaliśmy przez ostatnie 3 lata hm? Właśnie o tym.
YETI
C4 w multi
http://i36.tinypic.com/65zrwp.gif
smile.gif

czy ktoś widział lepszą animacje?
http://i34.tinypic.com/28i56di.gif

Dla mnie to jest najładniejsza gra na tegorocznym E3.
Jacobss
Wybuch jest przepiękny. Tylko dlaczego otoczenie na to nie reaguje? No ale skoro to multi, to im wybaczę smile.gif.

Animacji nie widziałem lepszej. Co ciekawe, widać że kula ma faktycznie jakiś odrzut. W prawie wszystkich grach jest tak, że wpakowujemy w przeciwników mnóstwo kul, a oni mimo wszystko się przewracają w tym samym miejscu. Tutaj natomiast jest jak w prawdziwym świecie, co mi się bardzo podoba.

Pod względem technicznym - najlepsza gra na E3 2008.

Pod względem wizualnym - równają się z nią Gears of War 2 i Resident Evil 5.
Zeratul
wybuch slabiutki IMO... ogolnie potezny, ale te kolory sa paskudne i wyglada jak rodem z anime

animacja padajacego ghasta genialna... nienaturalna ale cholernie efektowna...
mrynk
Ten Helgast jak Rivaldo na mistrzostwach swiata (dostal pilka w biodro a chwycil sie za twarz) biggrin.gif.
Ale animacja niekiepska wink.gif
Lem
IMO wybuch raczej sredni, moglo byc lepiej, bardziej potezniej by jeszcze bardziej mozna bylo czuc ta moc tej gry. Animacja rewelka, mimo iz jak juz wspomnial poprzednik troche udawana smile.gif trzyma poziom. Oby tak dalej to do lutego dostaniemy HICIORA.
Jacobss
CYTAT(Lem @ 17 07 2008, 22:33) *
IMO wybuch raczej sredni, moglo byc lepiej, bardziej potezniej by jeszcze bardziej mozna bylo czuc ta moc tej gry. Animacja rewelka, mimo iz jak juz wspomnial poprzednik troche udawana smile.gif trzyma poziom. Oby tak dalej to do lutego dostaniemy HICIORA.

Wybuch pochodzi z multiplayera kolego smile.gif. Logiczne, że nie będzie "wypasiony" na maksa, bo przecież do multi zawsze się grafikę upraszcza, żeby zachować płynność. Polecam obejrzeć przebieg rozgrywki z singla. Tam wybuchy są bardzo przyzwoite smile.gif.
Lem
Nie twierdze ze wybuch jest slaby jest ladny ale.. no wlasnie zawsze jest to drobne czasem malo istotne ale. Nie wydaje Ci sie ze ten wybuch jest taki cukierkowy taki hmm.. blysk anizeli wybuch. Moim zdaniem nie czuc w pelni tego powera ktorego doswiadczamy w singlu.
YETI
Prezentacja multi
http://www.ps3site.pl/e3-multiplayer-wedlug-guerrilla-games/
Jacobss
Myślę, że grając w multi się na to uwagi nie zwraca. Bardziej mnie obchodzi, żeby nie zginąć i zabić jak najwięcej ludzi, aniżeli patrzeć tam na wybuchy smile.gif. Dla mnie to multi może być w każdej grze pozbawiony fajerwerków, byle tylko był płynny oraz bardzo grywalny. Multiplayer w pierwszej części Killzone był bardzo fajny, choć moim zdaniem strasznie niedoceniony.
Musiolik
Potwierdzono, że Killzone 2 będzie miał publiczną betę w tym roku.
http://www.psbeyond.com/news/Killzone-2-Pu...s-year.749.html
Jacobss
Logiczne, że będzie miał w tym roku smile.gif. Przecież zapowiadano już betę rok temu, a skoro gra wychodzi w lutym, wypuszczenie bety w tym roku jest jedynym logicznym posunięciem smile.gif.

Edycja: Widzieliście już tort Killzone?

YETI
Beta przed premierą, lub w dzień premiery GeoW2?
twisted.gif
Soul
Nawet jeśli to co z tego?
Musiolik
CYTAT(Soul @ 17 07 2008, 23:17) *

Ale jakby było na odwrót, to już by było pisanie, że beta GeOW2 odciągnie ludzi od K2.

O ile tak bardzo się nie interesuję tą grą, to licze, że nie będzie to drugi Haze.
Deadeye

to samo, co z mgo - najpierw olbrzymie zwisy serwerow, a pozniej sie okaze ze jednak gra nie jest tak dobra jak moglaby byc tongue.gif

zartuje, choc z tymi padajacymi serwerami na skutek zbyt duzego zainteresowania to calkiem prawdopodobna wizja, ale przeciez bedzie mozna pograc w genialny fpp za darmo - jak mozna pytac "co z tego"? tongue.gif
Soul
CYTAT(Musiolik @ 17 07 2008, 21:27) *

Ale jakby było na odwrót, to już by było pisanie, że beta GeOW2 odciągnie ludzi od K2.

O ile tak bardzo się nie interesuję tą grą, to licze, że nie będzie to drugi Haze.

Ta ,tak to tylko fanboj może napisać ,już to widzę jak fani GoW'a rzucają go i lecą grać w Betę KZ2(i na odwrót) ,wy już lepszych bzdur nie może Cię wypisywać laugh.gif
Musiolik
CYTAT(Soul @ 18 07 2008, 00:06) *
CYTAT(Musiolik @ 17 07 2008, 21:27) *

Ta ,tak to tylko fanboj może napisać ,już to widzę jak fani GoW'a rzucają go i lecą grać w Betę KZ2(i na odwrót) ,wy już lepszych bzdur nie może Cię wypisywać laugh.gif

Jeżeli ktoś uważa się za fana strzelanek i posiada obie konsole, to czemu miałby nie "rzucić" GeOW na jakiś czas i sprawdzić betę? Co w tym dziwnego?
Litwin25
No właśnie też tego nie kumam.To co napisał Soul to typowy przejaw Fanboystwa,nie rusze K2 bo ja kocham tylko GOW.Jak ktoś ma obie konsole to się cieszy grami wszelakimi,nie zależnie od platformy
Xymek
A ja mam obie konsole i na obie gry czekam z wypiekami hyh.gif bo zapowiada sie ze obie beda prawdziwa uczta. Obawy jakie mam to to ze w GoW2 bedzie za podobne do poprzedniej czesci, a z KillZone 2 boje sie troche kompleksu HAZE i mam nadzieje ze przez cala gre nie czekaja mnie tylko kolejne kompleksy szarych fabryk...
Soul
CYTAT(Litwin25 @ 18 07 2008, 08:25) *
No właśnie też tego nie kumam.To co napisał Soul to typowy przejaw Fanboystwa,nie rusze K2 bo ja kocham tylko GOW.Jak ktoś ma obie konsole to się cieszy grami wszelakimi,nie zależnie od platformy

Geeez chodzi mi o ludzi którzy mają jednego nex gena w domu.... sam mam obie konsole i z przyjemnością zagram w obie gry.
Jacobss
CYTAT(Xymek @ 18 07 2008, 11:34) *
A ja mam obie konsole i na obie gry czekam z wypiekami hyh.gif bo zapowiada sie ze obie beda prawdziwa uczta. Obawy jakie mam to to ze w GoW2 bedzie za podobne do poprzedniej czesci, a z KillZone 2 boje sie troche kompleksu HAZE i mam nadzieje ze przez cala gre nie czekaja mnie tylko kolejne kompleksy szarych fabryk...

Spokojnie, przecież w pierwszym Killzone też nie było cały czas szarych fabryk smile.gif. Mieliśmy góry, dżunglę oraz stację kosmiczną. Trochę różnorodności jednak było, choć ciężko mi sobie wyobrazić, żeby na planecie Helghan były góry, bądź dżunglą.

CYTAT(Soul @ 18 07 2008, 12:07) *
CYTAT(Litwin25 @ 18 07 2008, 08:25) *

Geeez chodzi mi o ludzi którzy mają jednego nex gena w domu.... sam mam obie konsole i z przyjemnością zagram w obie gry.

A ty nie sprzedawałeś czasem PS3 na allegro? smile.gif Kupiłeś znowu, czy jednak sobie zostawiłeś?
Zeratul
nie no jak walna betke na premiere Gears of War 2, to dobrze... wazne by byla w tym roku. Moze byc nawet na premiere Viva Pinata. A wracajac do tych wybuchow to w singlu one tez fenomenalnie nie wygladaja.

Multi i tak jest zrzynka CoD, ale o wiele lepszy klimat IMO jest w KZ, wiec wybor miedzy CoD a KZ jest oczywisty...
a IMO i tak H3>KZ>CoD
izon
QUOTE(Zeratul @ 18 07 2008, 14:19) *
nie no jak walna betke na premiere Gears of War 2, to dobrze... wazne by byla w tym roku. Moze byc nawet na premiere Viva Pinata. A wracajac do tych wybuchow to w singlu one tez fenomenalnie nie wygladaja.

Multi i tak jest zrzynka CoD, ale o wiele lepszy klimat IMO jest w KZ, wiec wybor miedzy CoD a KZ jest oczywisty...
a IMO i tak H3>KZ>CoD

Po pierwsze to wybuchy w Halo wygladaja zdecydowanie lepiej;)Po drugie z tą zrzynką to troche pojechałeś bo kto siedzi w temacie KZ 2 to raczej powie ze to Call of Duty moglo duzo zerżnąć tylko ze byli generalnie szybsi..a po trzecie takie rownania mozesz sobie w tylek wsadzic przed premierą: rownie dobrze ja moge napisac:
trailery KZ2>CoD4>Halo 3
ArkejD
Wreszcie porządny shooter na ps3. Naprawdę nie spodziewalem się że wyjdzie z tego coś fajnego a tu mile się zaskoczyłem. Płunniutka animacja, ładne cienie, duzo akcji. Animacja postaci naprawdę daje rade, nie widziałem chyba innego shootera ktory by się zblizyl poziomem animacji do kz2. Jedynym mankamentem dla mnie jest granie na galkach od DS..ehh... Galki od dualshocka się po prostu do fpsow nie nadaja. Pamietam jak meczylem sie w killzone i blacku z celowaniem.

Tak czy siak, must have
Zeratul
CYTAT(izon @ 18 07 2008, 14:33) *
CYTAT(Zeratul @ 18 07 2008, 14:19) *

a IMO i tak H3>KZ>CoD

Po pierwsze to wybuchy w Halo wygladaja zdecydowanie lepiej;)Po drugie z tą zrzynką to troche pojechałeś bo kto siedzi w temacie KZ 2 to raczej powie ze to Call of Duty moglo duzo zerżnąć tylko ze byli generalnie szybsi..a po trzecie takie rownania mozesz sobie w tylek wsadzic przed premierą: rownie dobrze ja moge napisac:
trailery KZ2>CoD4>Halo 3

I tu sie zgodze... wybuchajacy scarab w Halo 3 wyglada zdecydowanie lepiej.
Emet
CYTAT(ArkejD @ 18 07 2008, 14:45) *
Wreszcie porządny shooter na ps3. Naprawdę nie spodziewalem się że wyjdzie z tego coś fajnego a tu mile się zaskoczyłem. Płunniutka animacja, ładne cienie, duzo akcji. Animacja postaci naprawdę daje rade, nie widziałem chyba innego shootera ktory by się zblizyl poziomem animacji do kz2. Jedynym mankamentem dla mnie jest granie na galkach od DS..ehh... Galki od dualshocka się po prostu do fpsow nie nadaja. Pamietam jak meczylem sie w killzone i blacku z celowaniem.

Tak czy siak, must have

Galki w SIXAXISie i DS3 sa inne od tych w DS2. Sa troche mniejsze i chodza DUZO lzej od tych z DS2 (dosyc podobnie do tych z pada do X360).
Jacobss
CYTAT(Zeratul @ 18 07 2008, 14:58) *
I tu sie zgodze... wybuchajacy scarab w Halo 3 wyglada zdecydowanie lepiej.

I ja również się z tym zgodzę. Wielokrotnie w Halo 3, po rozwaleniu scaraba, dawałem wczytaj i rozwalałem go jeszcze raz. Nie dość, że sekwencja wchodzenia na niego była fenomenalna, to na dodatek wybuch był przepiękny. No ale takie wybuchy granatów w Halo 3, to wyglądają średnio. W Killzone 2 mi się to bardziej podoba.

Co do sterowania - Seb Downie nie wykluczył, że będzie możliwość sterowania myszką oraz klawiaturą w Killzone 2.
jasiumaster
Mam nadzieje że poszczególne klasy w multi będą dobrze zrównoważone bo jak na razie dosyć mocnym wydaje się być snajper - nie dosyć że widzi wszystkich to jeszcze posiada wypasiony kamuflaż. Może jeszcze naboje naprowadzające na głowę icon_wink.gif
ArkejD
CYTAT(Emet @ 18 07 2008, 15:26) *
Galki w SIXAXISie i DS3 sa inne od tych w DS2. Sa troche mniejsze i chodza DUZO lzej od tych z DS2 (dosyc podobnie do tych z pada do X360).

O, no to po prostu świetnie. Nie wiedzialem o tym, czyli najwiekszy dla mnie klopot z glowy.
Soul
CYTAT
A ty nie sprzedawałeś czasem PS3 na allegro? smile.gif Kupiłeś znowu, czy jednak sobie zostawiłeś?

Kupiłem drugi raz z MGS4 i z przyjemnością zagram w KZ2 graficznie to pierwsza trójka tuż przy GoW2 i RE5(choć ten tytuł IMO wygląda najlepiej)
Jacobss
Najbardziej mnie rozwalił tekst na GOLu (gry-online.pl):

Killzone 2

Po aferze z renderami wielu graczom odechciało się czekać na dziecko Guerilla Games. Pokaz tytułu w trakcie E3 Media & Business Summit objawił się jako jedna z większych niespodzianek imprezy. Szczegóły w naszej relacji.

Na dodatek jak się spytałem ich dziennikarza (Lordareona) przed E3, czemu nie dali zapowiedzi KZ2, a on odpowiedział że to nie jest jakiś ważny tytuł. No to ja się go pytam:

Ja: Nie uważasz, że KZ2 to system seller i jeden z największych killerów, które będą na PS3?
On: No spoko gra, ale to nie jest jakiś killer.

Ja to skwitowałem - aha.

Śmieszne jest to, że po E3 się teraz obudzili. Brawa im się należą! hahaha.gif . Coś co my wiemy od roku (zeszłoroczne E3), a "eksperci" zauważyli to dopiero teraz. Żałosny jest ten serwis. Ogólnie rzecz biorąc, Hype na KZ2 trzyma się od czasu sławnego rendera. Niby potem opadał, ale od zeszłego roku trzyma się przez cały czas bardzo wysoko. Co mnie cieszy, to to że gra się podoba ogólnie dziennikarzom i ludziom grającym, a to pozwala mi już myśleć, że na pewno gra pokroju jakiejś tam zwykłej strzelaniny to nie będzie. Chodzi mi oczywiście o rozgrywkę, bo grafikę to ja widzę gołym okiem, a ta jest piękna. Zresztą znacie mnie - wierzę w ten tytuł od lat. Dobrze, że wszystko się sprawdza. I powiem jeszcze jedną rzecz: Nie daliby publicznej bety przed premierą, jeżeli baliby się że mają słabą grę. Halo 3 i COD 4 miały betę - i wyszło im to tylko na dobre.

Edycja: Kwestia gustu Soul.
Soul
Możliwe ,choć dla mnie gra zyskuje na grafice ,gdy widzę całą postać a nie samą broń smile.gif
Jacobss
CYTAT(Soul @ 19 07 2008, 00:49) *
Możliwe ,choć dla mnie gra zyskuje na grafice ,gdy widzę całą postać a nie samą broń smile.gif

Cóż, to po prostu FPP smile.gif.
Soul
No raczej ,tak samo jest z halo 3 ,podczas oglądania powtórek z singla przełączam sobie na 3 osobę i gra wygląda jeszcze lepiej wink.gif No i ten motyw z ostatniego trailera RE5 ,ta jazda na motorach ujęcie Chris'a pod czas obfitych opadów po prostu masakruje!!!
Shakeawake
Shigeru Miyamoto Loves Killzone 2
http://www.n4g.com/events_e32008/News-171734.aspx
wisza
Nie grałem w Killzone na ps2 bo nie miałem okazji ale sądząc po wy(pipi)i*tych trailerach ta gra to będzie miała POWER!!! Ta dynamika , odgłosy , w końcu masakryczna grafa! To nie może się nie udać!
Snake_Plissken
6 screenów z multi:
http://games.tiscali.cz/reviews/killzone2e3/index.asp
Jacobss
Obecnie trwają przygotowania do beta-testów. Przeczytałem właśnie na oficjalnym forum, że jeżeli chcecie dostać w przyszłości zaproszenie, to musicie mieć zarejestrowaną swoją PS3 na oficjalnej stronie Playstation smile.gif.
epl
na ign jest preview multi - mam nadzieje ze dodadza zdobywanie broni i tryb hc (jak w cod)
w ogole dostalbym 30 orgazmow pod rzad jakby multi z killzone byl kopia cod;];]
Jacobss
Z tego co na razie wynika, to Killzone 2 jest bardzo podobny do Call of Duty 4. Zarówno pod względem rozgrywki, trybu multiplayer oraz dopracowania wink.gif. Opinie dziennikarzy są dość pochlebne - fenomenalna grafika, znakomity multiplayer, wygodne sterowanie, a wszystko podane w ciekawym uniwersum. Czy tej grze czegoś brakuje do stania się hitem, na miarę Halo 3? whistling.gif Sądzę, że to będzie po prostu taki "system-seller", którego będzie mieć większość posiadaczy Playstation 3 i przez następne kilka lat, będzie królem gier FPP na tej konsoli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.