Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
walek
CYTAT(Lukas_AT @ 27 07 2008, 22:37) *
Na razie wiadomo jedynie, ze trzecia strona konfliktu to tzw. Mathijis. Podobno rasa ta może być pierwotnym mieszkańcem Helgana, prawdopodobnie wybudzonym z długiego letargu

Cholernie ciekaw jestem tej trzeciej strony konfliktu. Mam nadzieje, ze to beda "pelnokrwisci" alieni, i oby nie byli wydizajnowani jak pokemony z Halo smile.gif ... Juz oczyma wyobrazni widze ta ostatnia misje KZ2, gdzie sily sprzymierzone ISA i Helgan walcza z rasa okrutnych obcych (moze z Locustami?). smile.gif

Ciekawe czy w multi beda ci obcy?
Jacobss
CYTAT(marcin0903 @ 27 07 2008, 20:07) *
No nieźle, nieźle. Żeby ten śnieg był prawdą. Szykuje się kawał solidnej gry ( <- mało powiedziane smile.gif ) z super animacją, grafiką i multi!

CYTAT
Killzone 2 - wszyscy mowia ze swietne , kazdy redaktor z kazdego czsopisma na swiecie mowi ze wyglada najlepiej , ze gra sie bardzo dobrze (multi porownywalny do COD4 a to oznacza ze jest swietny ) wiec po co jakies herezje o tym ze tytul ten bedzie zwykly??

Jest porównywalny do CoD4 multiplayer w KZ2 - hahaha.gif . Żeby stwierdzić, że coś jest lepsze/gorsze od CoD4 trzeba solidnie posiedzieć przy tytule (ok. 20h), a Guerrilla raczej nie udostępniała swojego kodu na tak długo... Druga rzecz, jak można osądzać, że gra będzie wykopana w kosmos skoro premiera jest jakoś w 2009, bodajże w Marcu. Ledwo co pokazali malutką cząstkę gameplayu i już robicie z tej gry "Best game ever", "Best game of this/next year". Trzeba poczekać na coś więcej. Na betkę, na grywalne kody podsyłane do redakcji, a nie na odłamek gameplayu. Owszem wygląda ładnie, ale to tylko malutka partia gry.

Jacobss, z tą fachowością to masz racje. Wystaczy odwiedzić fora, lokalny MM i posłuchać grupki osób które przechodzą obok gier i nigdy w nie, nie grały i mówią, ta fajna, ta nie, ta fajna, ta nie confused.gif. Choć nie zawsze się to sprawdza - na szczęście!

Marcinku, Guerilla udstępnia swój kod od dawna. BBC nawet dostało rok demo KZ2. Ponadto, wielu dziennikarzy jest potajemnie zapraszanych do ich studia (nawet zgredole). Do tego, długo można było pograć już na PS Day tego roku, w Lipsku zeszłego roku, oraz właśnie teraz na E3. Poza tym, taki Gamespot, GT czy też IGN, mają taki dostęp do gier, że praktycznie nikt nie ma takiego na świecie. Te serwisy są jednymi z najważniejszych branży, więc mają specjalne okazje do pogrania. My gracze, jesteśmy zawsze na szarym końcu.

CYTAT(Snake_Plissken @ 27 07 2008, 20:36) *
CYTAT
Właśnie czytałem na forum, że jest możliwość, aby w grze pojawił się śnieg. Śnieg na Helghanie? ohmy.gif Wow. Wyobrażacie sobie Helghasta oblepionego śniegiem? Ja nie.
Aha, i czytałem potwierdzenie, że na pewno nie odwiedzimy żadnej planety poza Helghastem.

Gdzie to przeczytałeś, jeśli można wiedzieć? wink.gif

Jeżeli chcesz mieć dużo info o KZ2 z pierwszej ręki (wypowiedzi developerów w Guerilla i vipów) to zawsze wchodź na oficjalne forum KZ2. Link smile.gif.

Teraz tak: Jeżeli chcesz znaleźć te informacje, to albo szukaj w nowym FAQ (w starym było to lepiej poukładane confused.gif), albo szukaj w wypowiedziach gościa o imieniu "Seb Downie" pseudonim motherh.

Jeżeli chodzi o trzecią rasę, to wiemy póki co, że są oni prawowitymi mieszkańcami Helghanu. Wszak planeta ta nie należy od początku do Helghastów, bo oni są wygnańcami, pod wodzą Visariego.
drk2
Zepchnieta przez Helghastow do podziemi rasa zdegenerowanych dwonoznych istot palajacych nienawiscia wykorzystuje zamieszanie wywolane konfliktem i probuje odzyskac swoja planete wylazac spod ziemi niczym szarancza i mordujac wszystko co sie rusza na jej powieszchni? Tak to widze cool.gif
Jacobss
CYTAT(drk2 @ 27 07 2008, 23:54) *
Zepchnieta przez Helghastow do podziemi rasa zdegenerowanych dwonoznych istot palajacych nienawiscia wykorzystuje zamieszanie wywolane konfliktem i probuje odzyskac swoja planete wylazac spod ziemi niczym szarancza i mordujac wszystko co sie rusza na jej powieszchni? Tak to widze cool.gif

Też tak to widzę. Gdzie dwóch się bije (ISA i Helgaści) tam trzeci korzysta smile.gif. Chociaż zakładając, że Visari ich tam zesłał, to teoretycznie Helghaści powinni być silniejsi.

Mam jeszcze inna teorię:

Kiedy Helghaści zostali wygnani, osiedlili się na pustej (teoretycznie) planecie i nazwali ją Helghan (Tu akurat jest fakt, a teraz przechodzę do teorii). A tu się okaże, że planetę zamieszkuje pod ziemią jakaś stara rasa, która była we śnie, czy coś. Może nawet ISA i Helghaści zjednoczą się przeciwko nowemu wrogowi, bo oni będą zbyt potężni. Kto wie, może misja ISA (czyli złapanie Visariego) spali na panewce happy.gif W każdym razie, jestem tego strasznie ciekaw.
Emet
Tez mialem taka wizje kiedys (jak sie pojawilo info o trzeciej rasie). Dodatkowo ta trzecia rase widze jako mniej czlekoksztaltna niz heghasci i... ludzie wink.gif
FLooK
Emet dobrze prawi. Ja sobie widzę Mathijs jako obcych z Obcych. Podziemia dobrze się do tego nadają.
Modlę się jeszcze żeby nie było żadnych laserów i super plazmowych splów.
Jacobss
CYTAT(FLooK @ 28 07 2008, 10:06) *
Emet dobrze prawi. Ja sobie widzę Mathijs jako obcych z Obcych. Podziemia dobrze się do tego nadają.
Modlę się jeszcze żeby nie było żadnych laserów i super plazmowych splów.

Spoko, przecież to uniwersum wszechobecnego brudu i metalu, więc na pewno nie będą wyglądać jak flood, bądź covenanci z Halo smile.gif.
Jakim
Pewnikiem cos pod Chimery z resa (jeśli mają to być obcy) będa podchodzić. I brudne to to i mało kolorowe a człekokształtne.
Yabollek007
Kosmici, ktorzy zyli pod ziemia i spod niej wychodza? Cos mi to smierdzi Gears of War wraz z ich Locustami tongue.gif Jajnie by bylo, jakby ta trzecia strona konfliktu wystepowala rowniez w multi : nigdy nie widzialem strzelanki online, w ktorej walczylyby 3 strony konfliktu naraz, to byloby ciekawe biggrin.gif
Lukas_AT
CYTAT(Yabollek007 @ 28 07 2008, 14:35) *
Kosmici, ktorzy zyli pod ziemia i spod niej wychodza? Cos mi to smierdzi Gears of War wraz z ich Locustami tongue.gif Jajnie by bylo, jakby ta trzecia strona konfliktu wystepowala rowniez w multi : nigdy nie widzialem strzelanki online, w ktorej walczylyby 3 strony konfliktu naraz, to byloby ciekawe biggrin.gif

A w Alien vs Predator grałeś? smile.gif

Dla mnie wrzucenie coś w rodzaju "obcych" do gry to byłby dobry pomysł. Oby tylko pojawienie się tej rasy miało jakiś sens, a nie że będą sobie wychodzić spod ziemi i gra zamieni się w zwykłą wyżynke.
Jakim
sporo nowych screenów"

http://www.gamekyo.com/news28421_killzone-...creenshots.html

3cia strona konfliktu czy nowy rodzaj helghasta?
Ficuś
jak mnie oko nie myli to po prostu snajper z kamuflażem z multiplayera smile.gif
YETI
te wszystkie screeny to zrzuty z trailera
YETI
Na GC możemy spodziewać się więcej na temat multiplayera w KZ2.
mr.Zajac
A tak z innej beki czy ktoś wie kiedy ma być ta Beta Multiplayera ???

Sry, YETI dopiero teraz przeczytałem twojego posta ;] ,więc mam nadzieje ,że tam się dowiemy wink.gif
FLooK
Mówiło się o jesieni.
Jacobss
Jeżeli chodzi o betę, to mam nadzieję, że będzie nam dane ją zobaczyć w listopadzie smile.gif. Dlaczego? Ano dlatego, że dopiero wtedy sprawię sobie zestaw głośników 5.1/7.1 oraz porządny ekran, z natywnym wsparciem 1080p. Mam zamiar wyciągnąć maks, z możliwości PS3 oraz Killzone 2. Frajda z grania jest wtedy niesamowita. happy.gif
....
CYTAT(Jacobss @ 14 08 2008, 19:10) *
Jeżeli chodzi o betę, to mam nadzieję, że będzie nam dane ją zobaczyć w listopadzie smile.gif. Dlaczego? Ano dlatego, że dopiero wtedy sprawię sobie zestaw głośników 5.1/7.1 oraz porządny ekran, z natywnym wsparciem 1080p. Mam zamiar wyciągnąć maks, z możliwości PS3 oraz Killzone 2. Frajda z grania jest wtedy niesamowita. happy.gif

CYTAT(Jacobss @ 26 07 2008, 15:03) *
CYTAT(ping @ 26 07 2008, 13:13) *
Ja szczerze powiedziawszy wolalbym nie miec mozliwosci zdobywania pucharkow w starszych grach niz mialaby taka mozliwosc byc wrzucona na sile i zabugowana na potege.

Wybacz, ale twoja postawa jest na miarę "cieszę się, że premiera gry X została przesunięta, bo nie miałem w tym miesiącu kasy na grę X, a za 3 miesiące na pewno będę miał". Chodzi mi o to, że to ten sam egoizm. Zakładając, że byłby zabugowany, to co, nie ma tego być, bo tobie się to nie podoba? Nikt by ci nie kazał ich zdobywać, jeżeliby byłyby zrobione na siłe. Typowo polskie myslenie "mnie sie cos nie podoba, to najlepiej niech tego nie będzie".

Po 1. wrzucony na siłę? Wtf? ohmy.gif Większość osiągnięć zawsze będzie na siłę. Tak jest na X360 i tak samo będzie na PS3, nic na to nie poradzisz. Myslisz, że w nowych grach ich nie będzie na sile laugh.gif Po 2. zabugowa na potęgę? No proszę cię, rzeczywiście, przy czymś tak skomplikowanym jak engine gry, programiście nie potrafią zrobić błahostki w stylu "trofea" i mają zrobić do tego zabugowane? rolleyes.gif A co tu jest do zabugowania. Prosty proces w porównaniu do tworzenia całego świata gry.

tak mi sie przypomnialo
Jacobss
No i? Nadal nie widzę związku.

Sytuacja jest zgoła inna, bo to jest tylko życzenie sobie, bo beta, póki co, nie ma określonej daty. Zresztą zapowiada się na listopad. Więc nadal nie widzę związku. rolleyes.gif

Edycja: Przypomniało mi się jeszcze, że były przecież plotki, iż beta ma być 7 listopada, aby odstraszyć potencjalnych ludzi od 360.
Snake_Plissken
Nowy trailer z multi:
http://psnow.es/index.php/video/play/killz...iplayer_trailer

Zapowiada się po prostu rewelacyjnie. smile.gif
mr.Zajac
Co do filmiku to nie mam pytań ,coś czuje ,że rzuce raz na zawsze COD4 w kąt happy.gif
Podoba mi się motyw z lęczącym paralizatorkiem [02:13]
Ficuś
CYTAT(Snake_Plissken @ 19 08 2008, 18:42) *
Nowy trailer z multi:

genialnie,multi wyraźnie w stylu CoDa ,a nie Queka/Unreala co mi się bardzo podoba.Widać ,że będzie taktycznie,będzie trzeba dobierać tematy wg zawodów i wzorem CoD4 będzie można wezwać nalot,który w K2 będzie w postaci latającego pojazdu bojowego smile.gif

Gawlick
mam nadzieje ze nie bedzie czegoś takiego jak na maxa randomowy helikopterek z CoD 4 smile.gif
Jacobss
Orgazm.

Super się to prezentuje. No i grafika nie odstaje zbytnio od singla biggrin.gif.

Akcja, akcja, akcja.

Mam tylko zastrzeżenie do snajpera - boję się, że będzie on zbyt silny, w porównaniu do innych klas.
Litwin25
Dobry snajper zawsze jest mega mocny.10 snajperów potrafi zatrzymać jednostke piechoty
Yabollek007
Filmik miazdzy, grafa, animacje - 1sza klasa. Mam nadzieje, ze nie bedzie lagow- jesli nie bedzie to szykuje sie najlepszy onlinowy shooter ever.
ziemia1
Trailer extra
nie wiem czy było (za dużo postów powstaje w tym temacie dla kogoś dochodzącego) poniżej podział na klasy

In KZ2 a primary skill can never be a secondary skill.
Here's the list:

Rifleman:
The default multiplayer character is assigned when no primary badge is selected. A secondary badge may still be added. Riflemen can start with most weapons, except for the specialized ones.

Engineer:
Primary badge ability: Sets up an automated turret which targets the enemy.
Secondary badge ability: Repairs ammunition dispensers, mounted guns, and automated turrets.

Medic:
Primary badge ability: Revives downed team mates.
Secondary badge ability: Throws a health pack, which can be picked up by other players.

Scout:
Primary badge ability: Uses a cloaking suit to become near-invisible.
Secondary badge ability: Tags all on-screen enemy players with a hidden marker, which broadcasts their coordinates to team mates.

Assault:
Primary badge ability: Dons heavy armour twice as strong as normal.
Secondary badge ability: Temporarily boosts running speed.

Tactician:
Primary badge ability: Throws a coloured smoke grenade, which serves as a spawn point.
Secondary badge ability: Requests air support from a sentry bot which targets the enemy.

Saboteur:
Primary badge ability: Assumes the disguise of a randomly selected enemy player.
Secondary badge ability: Throws a sticky, proximity-activated C-4 charge.

For example, you can create a Scout-Tactician that has Cloak for Primary and Air Support as Secondary.
izon
Narazie jak widze szykuje sie wypasiona mieszanka starego dobrego ET z COD 4 plus klimat w stylu GOWa. To nie moze sie nie udac!
YETI
CYTAT(Snake_Plissken @ 19 08 2008, 18:42) *
Nowy trailer z multi:

Prezentuje się świetnie. Mam nadzieje na jakąś szerszą prezentacje trybu multi.
Wiolku
No może wrońcu szykuję się jakaś odskocznia od Gowa.
Skotnik
Jak nie grałem w pierwszą część, to chyba fabularnie nie wiele tracę prawda ? Czy historia jest tutaj istotna ? Oczywiście w singlu smile.gif
Dr.Czekolada
Powiem tak, tracisz naturalnie, ale to żaden MGS, czy jakiś inny głęboki tytuł XD, fabułe może ktoś ci streścić do paru zdań w sumie.

EDT - LOL wybacz myslałem przez chwilę że to temat o Resistance XD, nie przejmuj się fabułą w Killzone, ją można skrócić do 1 zdania nawet.
Jacobss
Po 1. Tak traci się wiele.
Po 2. To nie jest druga część Killzone, tylko trzecia!

Killzone: Liberation na PSP to była kontynuacja jedynki, a ten jest kontynuacją Liberation.

W Killzone fabuła jest bardzo ważna. Jest dobrze przemyślana, ma ciekawe zwroty akcji oraz cele. Tutaj nie jest ona pretekstem do strzelania. Tutaj się dlatego strzela.

Ktoś chce abym opowiedział o co chodzi w KZ2?

Czekolada, nie znasz się to nie odzywaj. tongue.gif. Sam chyba nigdy nie grałeś w poprzednie Killzony, że tak gadasz. Jeszcze powiedz, że Halo albo Gearsy (albo nawet COD) mają jakąś fabułe przy KZ.
Dr.Czekolada
CYTAT
Sam chyba nigdy nie grałeś w poprzednie Killzony

Ździwiłbyś się tongue.gif.
CYTAT
że tak gadasz

A co, masz zamiar napisać fabułę na 3 strony ?, weź nie przesadzaj.

CYTAT
W Killzone fabuła jest bardzo ważna

Zieeeeeew.

CYTAT
Po 2. To nie jest druga część Killzone, tylko trzecia!

Szczegół akurat, gra nosi tytuł ,,Killzone 2" nie 3, mimo że fabularnie się łączy jedynka z wersją PSP.
Jacobss
CYTAT(Dr.Czekolada @ 20 08 2008, 12:32) *
Ździwiłbyś się tongue.gif.

Nie mówiłem serio, że nie grałeś tongue.gif.
A co, masz zamiar napisać fabułę na 3 strony ?, weź nie przesadzaj.

Jakbym miał czas i mi się chciało, to bym zdołał.

Zieeeeeew.

chair.gif
Szczegół akurat, gra nosi tytuł ,,Killzone 2" nie 3, mimo że fabularnie się łączy jedynka z wersją PSP.

Tytuł tytułem.
Kiedy zapowiedzieli KZ2, nie było jeszcze Liberation, więc wiesz smile.gif.

Btw. ktoś chce się dowiedzieć sporo o uniwersum i fabule Killzone?

Zapraszam pod ten link.

Wybierzcie sobie czas itp. Mnóstwo do czytania.
Thomas_PL
CYTAT

Mogę spytać jak wyglądało to w grze? Ile w samym KZ było tej wspaniałej fabuły i wiadomości o uniwersum?
Jacobss
CYTAT(Thomas_PL @ 20 08 2008, 13:42) *
CYTAT

Mogę spytać jak wyglądało to w grze? Ile w samym KZ było tej wspaniałej fabuły i wiadomości o uniwersum?

Nie w samym KZ, tylko w KZ1 i KZ:L. Nie wiem dlaczego ludzie nie traktują KZ na PSP poważnie. rolleyes.gif

Było trochę.

Halo np. ma przecież książki, a w grach nie jest aż tak wiele wyjaśnione.

Napisałbym coś więcej, kończy mi się przerwa obiadowa. Później coś napiszę.
adi
Nad ta fabułą KZ to bym sie raczej tak nie zachwycał.Może na trailerach i teaserach sprawiało to jakieś wrazenie,ale grając w K1 czy KL nie miałem odczucia że biorę udział w czymś "wielkim i ważnym".Otoczka sobie a gameplay sobie.Pewnie zaraz Jacobss mnie zje, wink.gif ale grajac w takie Halo ,czy Resistance (szczególnie) bardziej byłem ciekawy co będzie dalej i jak to sie skończy
Jacobss
Nie zjem cię, bo jesteś niesmaczny tongue.gif. Nie taki straszny Jacobss, jak go malują. biggrin.gif
Litwin25
Ja na odwrót.Już pierwsza misja w okopach dała mi poczucie misji i odpowiedni klimat
wisza
Niestety grałem tylko w jedną odsłonę KillZone'a , w Liberation na psp , no i muszę stwierdzić że bardzo odczuwać ten klimat , odgłosy żołnierzy (masz dupku xD) , słychać w oddali ładunki wybuchowe, nie mogę się doczekać KillZone 2 , już się boje jaki tam będzie klimat i wczuwka happy.gif
mate5
Uwaga, fabuła killzone1!!!!

Buuum, złe Helghasty zaatakowały dobre ISA, templar dociera do generała
i zbiera drużyne; w miedzy czasie jeden facet okazuje się zdrajcą, generał nie żyje, parę misji i koniec.

Dało się w jednym zdaniu..

hmm, killzone miał miły split, ciekawe jak będzie z k2
Jacobss
Ty chyba nie rozumiesz co to jest streszczenie. W szkole cię tego nie uczyli prawda? happy.gif

Każdą fabułę da się zmieścić w jednym zdaniu, ale tutaj chodziło o to, aby ją streścić w jednym zdaniu.

Fabuła całej sagi gwiezdnej wojen w jednym zdaniu:

Źli Sithowie zabiją zakon Jedi, Anakin przechodzi na ciemną stronę, Luke i Rebelia ich pokonują i nastaje pokój.

I co da się? Da. Tylko to nie jest streszczenie, a bełkot.

Dlatego moja odpowiedź na te twoje pseudo streszczenie fabuły KZ jest taka:

lol_.gif winner_first_h4h.gif hahaha.gif laugh.gif
mate5
A ciebie w szkole nie uczyli co to ironia? ;]

Jednak, nie możesz powiedzieć, że fabuła KZ jest wielowątkowa, piękna i nie rolleyes.gif stereotypowa rolleyes.gif
Jacobss
Nie, tego nie powiedziałem. Jest jednak ciekawsza, niż w tych wszystkich najnowszych shooterach typu COD4, GOW, Resistance itd.

Przynajmniej się coś dzieje i są jakieś punkty zwrotne.

Killzone 2 też się zapowiada na coś więcej niż tylko młócenie kolejnych przeciwników. Wiadomo - MGS4 to to nigdy nie będzie, ale może być interesujące i czasem zaskoczyć.

Moim zdaniem, ogromnym błędem jest to, że będziemy mogli sterować tylko Sevem, a nie jak w jedynce, czyli 4 postaciami.
mate5
Jeśli postać będzie ciekawa, czemu nie? Fajnie jakby się spotykało podczas gry "starych bohaterów"
Mam nadzieję że K2 będzie takie jak COD, bierzesz udział w regularnej walce, a nie jak K1 prawie wszystkie msje należały do tych "cichych"
Jacobss znajdź sobie jakiegoś kumpla co też gra w Killzone`a, ustawcie Assualt, siebie jako ISA, boty hard, i jak najdłużej smile.gif Ahh te rajdy z armatą (tak nazywam broń rico tongue.gif) kiedy kolega siedzi w bazie ze snajpą i mowi z której strony Helghasty nadchodzą biggrin.gif
Snake_Plissken
Q&A:
http://community.eu.playstation.com/playst...;message.id=269

CYTAT
1) Q: What resolution and frame rate does the game run at?
A: 720p at 30fps
2) Q: Will PlayStation Trophies be supported in game?
A: Yes definitely, there will be unique trophies to be won, earned both in the offline game and while playing online.
3) Q: Will there be a public Beta Trial for Killzone 2?
A: Yes, we are planning on running a closed public beta later this year.
4) Q: How many online maps will there be at launch?
A: The game will include 8 maps each with their own style and setting, some will be smaller, to suit 16 players others will be much bigger, designed for 32 player matches. If you want to get an idea of what some of these look like, check out the new video on the PLAYSTATION®Store.
5) Q: How does the lobby system online work?
A: We have taken to heart all the feedback from the first Killzone game and aim to give players as much flexibility as possible. You can list all the games currently being played, and then filter that list. We are busy putting as many different filters in as possible, so you can find a game which is perfect for you.
6) Q: Does playing offline unlock stuff in the online game.
A: Not directly no, however, there are absolutely loads of things to unlock within the online game, from badges/classes to medals and ribbons.
7) Q: Media Molecule did a video trailer for LittleBigPlanet featuring Sackboy in a killzone outfit, any plans to do something similar, including Sackboy in a Killzone trailer?
A: *laughter* Great idea! No-one had thought of that, so no… no plans.
8 ) Q: Which aspect of the game are you most proud of, which you feel sets Killzone ahead of the competition?
A: There are two things, which we are really very proud of. Firstly the level of customisation available for users to create games exactly how they want them, so we have put many, many different options in there. Secondly we have worked really hard on the community aspects of the game. Clan support and Tournaments are key, also the game integration with killzone.com. Players will be able to manage their clans, check their stats and follow tournaments all online through the killzone.com web site!
9) Q: With so many options and different classes and weapons, what are you doing to ensure that the game is fully balanced at launch?
A: This is so important that we really have dedicated masses of time to play testing and QA processes. The whole team logs in and plays during our “Friday Frag-fest” every week, then feeds back their experiences for updates to the code. Also Alpha testing has been intensive, with tests being done for hours and hours at a time. Finally, we think that the Beta Trial will be key to polishing off the games balancing. So feedback from that will help us make the final touches.
10) Q: Do you plan on making Downloadable content available after launch?
Yes, certainly we will release additional online maps after launch, we are also looking at other options as well, hopefully we can bring you more information later in the year.
11) Q: In Killzone on the PS2 you could play the online maps off line against bots, do you plan on doing this in Killzone 2?
A: Yes certainly, in fact we have expanded this feature so now you will be able to include bots in your online games to! Players will be able to set the difficulty level of the bots in the game, so teams can practise tactics against the bots before inflicting them on the greater public.
12) Q: What can you tell us about the games ranking system?
A: Players will be able to rank up by gaining points within online games. We have made sure that you will always know how many points you have, as well as how many you need to reach the next level. One feature, which we are very happy with, is the addition of “Honour Ranks”, this will work by calculating who the best players are each week, and this will give people who buy the game later on a chance to be rewarded for great game play.
13) Q: Will the game support Home?
A: Yes definitely, although we don’t have any details for this right now.
14) Q: Many developers have chill out rooms in their buildings, do you?
A: We don’t have a chill out room inside the building, but we do have a lovely Garden which is always nice to sit in and relax.
15) Q: Have you spent a lot of time working on the story for Killzone 2?
A: We have worked really hard on the entire storyline for the Killzone universe, linking together all the games and offering players much to discover. We are constantly working on the back story as well, with information and details available in the http://killzone.com/kz/storyline.psml web site.
Ural
No właśnie - boty. Mało FPS-ów to ma, bo trudno dobrego bota napisać, ale boty to podstawa.

Przy okazji po mocnym potestowaniu K2 na GC dodam, że zapowiada się niezły hicior (choć są drobne uwagi, co do paru spraw, ale gra jest zaje(piii)ście intensywna!).
walek
CYTAT(Ural @ 23 08 2008, 00:01) *
Przy okazji po mocnym potestowaniu K2 na GC dodam, że zapowiada się niezły hicior (choć są drobne uwagi, co do paru spraw, ale gra jest zaje(piii)ście intensywna!).

W koncu jakis "smiertlenik! gral w KZ2! smile.gif... no i jak ta gra wyglada na zywo? Czy rzczywiscie osiagnieto render? Czy zamiata konkurencje jesli chodzi o oprawe av? Czy "cove system" dobrze sie sprawuje? etc
Łebi
CYTAT(walek @ 23 08 2008, 03:01) *
CYTAT(Ural @ 23 08 2008, 00:01) *

W koncu jakis "smiertlenik! gral w KZ2! smile.gif ... no i jak ta gra wyglada na zywo? Czy rzczywiscie osiagnieto render? Czy zamiata konkurencje jesli chodzi o oprawe av? Czy "cove system" dobrze sie sprawuje? etc

Na targach zapuszczona była wersja pre-beta

Render to to nie jest choć ocenić ciężko bo grało się na moim zdaniem syfiastych lcd z odległości dużo za małej przez co grafa  nie wyglądała tak pięknie jak na filmikach z gametrailers. 

Rozgrywka jest dużo przyjemniejsza i klimatyczna niż w konkurencyjnym Res2 (moim zdaniem smile.gif). Przycięcia gry podczas doładowywania się lokacji zwalam na wczesna wersje (pre-beta), poza tym gra jest płynna, niezłe wybuchy, wokoło pałęta sie mnóstwo śmieci i odłamków, fajny filtr graficzny daje poczucie wszędobylskiego pyłu, brudu i syfu.

Rozgrywka jest dużo szybsza niż w Killzone1, szybki sprint i świetna animacja ruchu ciała bohatera jak i przeciwników (przeładowywanie itp). Udostępniony level pokazywał wąskie ulice lub pomieszczenia zamknięte (liniowość). Helgaści wzorowo krzyczą tym swoim zachrypniętym głosem, wybuchy, dzwięki strzałów itp dają radę. Trafiani serią przeciwnicy malowniczo sieją posokę (można rozbryzgami dostać po oczach smile.gif) i realistycznie padają na glebę. Widoki takie jak latający Helgast którego siła wybuchu granatu wyrzuciła przez okno, wybuchajęce beczki, beczuszki, butle z gazem, rozsypujące się w drzazgi elementy barykad, różnych pomniejszych przedmiotów czy walący się budynek (skrypt) cieszą serce każdego gracza. Środowisko ma sporo zniszczalnych elementów choć chciało by się więcej (Red Faction 3 to to nie jest ale może się czepiam wink.gif)

Dostępnych było kilka rodzajów broni. Udało mi sie wyczaić standardowy assalut rifle od Isa i jego helgastowy odpowiednik, jakiś trochę cięższy karabin z pojemnym magazynkiem, bazokę z 1 pociskiem smile.gif oraz działka stacjonarne. Niestety nie było lub nie znalazłem snajperki. Zwyczajnym karabinem ciężko ustrzelić, z dużej odległości, wystający czubek głowy przeciwnika mimo idealnego mierzenia, broń ma spory odrzut i pierwszy strzał niekoniecznie leci w sam środek celownika.

Gra się bardzo przyjemnie i "płynnie", rozgrywka przypomina CoD4, wszystko wygląda i rusza sie realistycznie, to nie ten typ rozgrywki co w UT3 gdzie postacie od biegu do przodu do biegu do tyłu przechodzą w milisekunde.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.