Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Trzcina
Azbest tak samo mocno jak w 30% mocy i alpha- uber-early wersje dev kitow od M$. Konsola startuje za 5 miechow a oni maja alpha wersje... alpha wersje my ass. Obie firmy katuja nas szmelcowymi informacjami.

Ale ja tam wole wierzyc we wszystko niz w nic... smile.gif Sceptycyzm jest dobry, ale teraz jestem zbyt radosny zeby sie na niego silic i specjalnie cos umniejszac. smile.gif

Btw, koniec koncow, moze byc tak ze skoncze z x'sem, co wcale nie bedzie zle, wrecz przeciwnie. Powod? Paradoksalnie, czytnik DVD zamiast Blue Ray...
A.Z.BEST
Info techniczne o dev kitach pochodzi od developerów. Na E3 dev kity do 360'ki były widoczne, a konsola była tylko atrapą tongue.gif.
Łebi
QUOTE(ako @ 26 05 2005, 09:51)
QUOTE(Łebi @ 26 05 2005, 09:27)
PS kiedy w końcu będę mógł wszystko do okoła rozpierdzielić??
*

Prawdopodobnie nigdy, z trzech powodow:
1. Nie po to autorzy tele sie meczyli z tworzeniem skomplikowanych pomieszczen zeby gracz mogl je zrownac z ziemia... Sciane, owszem moze rozwalisz ale calosci nie da rady;)
2. Gdybys wszysto rozwalil to wrogowie nie mieli by sie gdzie kryc, skad wychodzic... Zbyt skomplikowane zeby komus sie chcialo az tak kombinowac smile.gif
3. Co by sie dzialo ze resztkami scian, szkla, metalu ktore juz powiedzmy wysadziles 'w kosmos'? Zapewne musialy by gdzies lezec, leciec, rozpryskiwac sie, nastepnie uderzac o okoliczne budynki ladnie je rozwalajac... a takiej reakcji lancuchowej to jeszcze poza filmami nie widzialem wink.gif
A gdyby te resztki po prostu znikaly? To po ok. godzinie ostrej rozwalanki biegalbys albo po 'niebieskim piekle' albo w jakims brazowym 'czyms' co kiedys mialo symulowac ziemie...

Pozdrawiam:)
*

eeeee jest na to prosty sposób - nie dawać w łapy takich broni co by mogły taki roz(pipi)el uczynić, ewentualnie mocno je poukrywać. Inny przykład - centrum wielkiej metropolii z drapaczami chmur, w podziemiach(trudno dostępnych) podkładamy ładunki pod konstrukcją nośną i buuum, jak domino ze 4 wielkie gmachy jak domino się walą.
Jest to luźny przykład ukazujący że takie rozwiązania były by możliwe. Szczątki oczywiście nie znikają a cały teren działań ma tak na oko 30km/2 smile.gif (jeden lewel). Przy totalnej rozwałce o której mówisz gracz decyduje się na wcześniejszy koniec gry ukazujący anihilację jego samego i 30tyś innych ludzi w potężnym wybuchu hehe (takie "mam was w (pipi)e")
Wolny
Może hiv się wypowie na temat oprawy w tej grze,czy to tak bedzie wyglądać.Wkońcu cymbał z niego hehe.
TomisH
(pipi)udu! O_o;
MasterShake
właśnie obejrzałem ten filmik.Fajny
.
.
.
a poważniej-o ile x360 będzie konkurował z ps3 to nie bardzo widzę w tym wyścigu zbrojeń nintendo z kolejnymi marianami itp(żeby nie było,sam mam gacka). Bo czy revolution będzie rewolucją to niestety wątpięconfused.gif
senman0
haha no i wasze killzone bylo pokazane na pc z 2 zlaczonymi gforce 6800,jak zwykle sony sciemnia jak moze bo niemaja gotowego procka graficznego jeszcze i odwracaja uwage od potegi x360,ja sony juz dziekuje ....
Trzcina
... Nastepyn specjalista. Ilez mozna durniowi mowic ze te dwie karty sa slabsze niz RSX? Dociera cos do tej glowy? Puk, puk? Na sile trzeba ci to wbijac? Mogli sobie puszczac to nawet na kiju od szczotki, byleby takie cos pozniej znalazlo sie w konsoli, oraz byleby pozniej ta gra tak wygladala.
Jakim
Albo lepiej wink.gif
Skoro czip z Ps3 ma być mocniejszy niż sprzęt na E3 to czemu nie??
senman0
a ile ja mam ci mowic durniu ze sony sciemnia z tym swoim rsx wcale niejest taki potezny laugh.gif na papierze to wiesz kolejna sciema
Mike
Trzcina - walczysz z wiatrakami. Lepiej nie wchodz w konwersacje z takimi klockami bo jeszcze sie tym zarazisz xD
Stachu
QUOTE(senman0 @ 27 05 2005, 10:25)
a ile ja mam ci mowic durniu ze sony sciemnia z tym swoim rsx wcale niejest taki potezny laugh.gif na papierze to wiesz kolejna sciema
*

Gdybym miał uprawnienia w tym dziale miał byś już bana chłopcze.

Za ślepy fanboizm, prwokowanie, bluzgi na moda i skrajną glupote...

SONY NIE ŚCIEMNIA, BO GDYBY NIE CHCIELI, ZEBY TO INFO UJRZAŁO ŚWIATŁO DZIENNE TO BYŚ DALEJ NIC NIE WIEDZIAŁ

RSX JEST MOCNIEJSZY NIŻ TE DWIE KARTY, WIĘC GRAFA BEDZIE JESZCZE LEPSZA, DOTARŁO???
McDrive
Nie kłóćmy się, poprostu go ignorujmy. Przecie widać że to jeden wielki prowokant któremu nic nie wmówisz.
senman0
dobra daje na wstrzymanie ale jak ps3 wyjdzie i kilzone bedzie wygladac nie tak jak na trailerach to sie odezwe a do tego czasy bye laugh.gif
Fil-O
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 28 05 2005, 07:49)

XMANiAK, dzialasz mi na nerwy. dry.gif Wez przeczytaj chociaz JEDNA strone tematu wstecz, zanim wrzucisz jakikolwiek link do jakiegokolwiek newsu (w temacie o Saint's Row zrobiles to samo - wrzuciles link, ktory byl juz wczesniej). dry.gif
ReCorn
Ja nie chciałbym zobaczyć ŻADNYCH spryptów w grach NG. NIech grafika będzie prostsza, a możliwości - większe, ot co.
Forebode
QUOTE(ReCorn @ 28 05 2005, 11:28)
Ja nie chciałbym zobaczyć ŻADNYCH spryptów w grach NG. NIech grafika będzie prostsza, a możliwości - większe, ot co.
*

Yyyy, to na czym ma sie opierac jak nie ma byc ZADNYCH skryptow? blink.gif
ZyklonB
wszystkie postacie beda stac nieruchomo i slina bedzie im kapac z ust.
ReCorn
Chodzi mi o to, ze wolałbym, aby autorzy dali nam wieksze pole manewru, a nie posługiwali się skryptowanymi wydarzeniami. Jak czegos nie zesztrzelimy to trudno - poleci dalej. A jak zestrzelimy, to nie spadnie w miejsce z góry przewidziane przez autorów. W ogóle programisci rzeczywiście bardziej skupiają się na grafice niż sztucznej inteligencji przeciwników, przez co granie w pojedynke staje sie coraz mniej rajcujące. Tak więc - jak najmmniej skryptowanych zdarzeń, jak najlepszej sztucznej inteligencji i jak najszerszego pola manewru.
Forebode
QUOTE(ReCorn @ 28 05 2005, 20:55)
Chodzi mi o to, ze wolałbym, aby autorzy dali nam wieksze pole manewru, a nie posługiwali się skryptowanymi wydarzeniami. Jak czegos nie zesztrzelimy to trudno - poleci dalej. A jak zestrzelimy, to nie spadnie w miejsce z góry przewidziane przez autorów. W ogóle programisci rzeczywiście bardziej skupiają się na grafice niż sztucznej inteligencji przeciwników, przez co granie w pojedynke staje sie coraz mniej rajcujące. Tak więc - jak najmmniej skryptowanych zdarzeń, jak najlepszej sztucznej inteligencji i jak najszerszego pola manewru.
*

lol

A teraz jak w gta:sa zestrzelisz helikopter to spada w z gory przeznaczone miejsce? To co piszesz sie nie klei kompletnie. Wieksze pole manewru, mniej skryptow? Hmm, w takim kontekscie jak to napisales, to widze ze masz male pojecie co oznacza pojecie "skrypt". Smiesza mnie osoby piszace takie glupoty typu: "zero skryptow i bedzie cool". To jakies trendy pojecie sie robi chyba. huh.gif
CheeseOfTheDay
Wiele osób w ogóle uważa że skrypty to coś złego xD. Bez niektórych skryptów niektóre gry były by w ogóle nie grywalne, ogólnie bez sensu.
Blok
Skrypty są git. Tylko z umiarem. Ludzie, skrypty to nic złego, ważne, żeby umieć je dobrze zakamuflować. A wypisywanie rzeczy typu strzelam w helikopter i zawsze spada w to samo miejsce jest pokazywaniem, że sie nie wie o co chodzi jakby!

Ja chętnie widziałbym nowe systemy zniszczeń i interakcji bohaterów z otoczeniem w szpilach NG. Przykład? Jade se bryką w GT5 i zarysowałem bokiem o bande. Co chce widzieć? Nie z góry pojawiające się rysy na lakierze, tylko opracowany efekt jak faktura bandy zdziera fakture lakieru pozostawiając niepowtarzalne ślady. Albo rąbie o coś przodem i mam zniszczony zderzak. Poluzowały się śrubki, ale całość sie trzyma. Po jakimś czasie śrubeczki wypadają i dup, szoruje zderzakiem po asfalcie. Inny przykład? W jakiejś - powiedzmy nowym Killzone - grze ścigają mnie wrogie jednostki, podczas biegu odwracam głowe, żeby zobaczyć jak daleko (blisko) są i w tym momencie wpadam na innego NPCa. Obydwoje wywracamy się zgodnie z prawami fizyki, ja przy upadku stłukłem łokieć i przez pewien czas celowanie nie będzie tak dokładne jak dotychczas.

Przykładów można by podawać wiele, ale skoro to jest NOWA GENERACJA, to powinny znaleść się patenty faktycznie świadczące o tym, że jest to coś nowego, niekoniecznie tylko lepsza grafa.
TomisH
QUOTE(Blok @ 29 05 2005, 12:07)
W jakiejś grze ścigają mnie wrogie jednostki, podczas biegu odwracam głowe, żeby zobaczyć jak daleko (blisko) są i w tym momencie wpadam na innego NPCa. Obydwoje wywracamy się zgodnie z prawami fizyki, ja przy upadku stłukłem łokieć i przez pewien czas celowanie nie będzie tak dokładne jak dotychczas.
*

Idę sobie, nie patrzę pod nogi i plask! - włażę prosto w kupę. Odtąd, dokąd nie zmienię butów to mam -15 przy interakcji z NPC i każda rozmowa zaczyna się od "Stary, ale tu coś wali..." icon_twisted.gif

Bez przesady - chcecie gier, gdzie praktycznie nie będzie gameplaya, bo będzie trzeba jeść, pić i latać do kibelka, spluwy nie utrzymamy w dłoni jeśli nie pójdziemy na siłkę, a celność będzie zależała od tego jak długo spaliśmy?
Blok
Dobra z tym łokciem może troche przesadziłem, ale jest potencjał i jakoś trzeba go wykorzystać. Chyba lepiej to wygląda jak się odbije od tamtego NPCa (albo i nie, mam większą masę i jestem w ruchu więc tylko on sie wywali) i wyglebie niż jakbym miał stać przy nim w miejscu i poruszać nogami czy też przesunąć go o 50cm i biec dalej. Skoro Cell świetnie przelicza fizyke, to coś w tym deseniu powinno się pojawić.

Albo w kolejnym MGSie mogłby się pojawiać blizny i inne bandaże po odniesionych kontuzjach. Chociaż Snake - mumia nie prezentowałby się szykownie... wink.gif
A.Z.BEST
QUOTE(Liberty666 @ 29 05 2005, 10:36)
Wiele osób w ogóle uważa że skrypty to coś złego xD. Bez niektórych skryptów niektóre gry były by w ogóle nie grywalne, ogólnie bez sensu.
*

Tylko, że wszyscy prawiący tutaj o skryptach wcale nie pojęli idei. Chodzi o sytuację, gdy ustrzeliwujesz typa i ma on 3 zaskryptowane animacje padania - w zależności, czy strzelisz w łeb, w brzuch, czy w plecy. A chodzi o to, by padał tak jak mu fizyka nakazuje - dostając w lewe ramię powinien polecieć, obracając się w lewą stronę i złożyć się w nienapisanej z góry "pozycji agonalnej".

To był przykład.
mikes
<ogląda, obejrzał, spadł z krzesła>
czy to wystarczy?
Forebode
QUOTE(A.Z.BEST @ 1 06 2005, 05:53)
QUOTE(Liberty666 @ 29 05 2005, 10:36)
*

Tylko, że wszyscy prawiący tutaj o skryptach wcale nie pojęli idei. Chodzi o sytuację, gdy ustrzeliwujesz typa i ma on 3 zaskryptowane animacje padania - w zależności, czy strzelisz w łeb, w brzuch, czy w plecy. A chodzi o to, by padał tak jak mu fizyka nakazuje - dostając w lewe ramię powinien polecieć, obracając się w lewą stronę i złożyć się w nienapisanej z góry "pozycji agonalnej".

To był przykład.
*

No wlasnie o to chodzi, ale wiekszosc osob nie popiera tego przykladami, jakimis konkretnymi rzeczami o ktore tak wlasciwie im chodzi...

A tak to sobie powiem "mniej skryptow", to pomysla ze znam sie i w ogole, albo chociaz nie beda sie czepiac jak przystane do ogolu ;p
CheeseOfTheDay
To wtedy trza by było się zapytać tych osób, których skryptów mniej? Skryptów odpowiadających za znikanie ciał zabitych, odpowiadających za AI, czy może odpowiadających za zakończenie misji/levela ?
Jakim
Mi się wydaje że chodzi o mniej skryptowanych akcji. Czyli np. jak było w jedynce.. nagle przyleciał statek kosmiczny a z niego powyskakiwało kilku żołnieży na linach. Statku nie można było zestrzelić i zawsze pojawiał się w tym samym miejscu o tej samej porze. Czyli takie zaprogramowane akcje gdzie nie możemy wykazać się żadna inwencją.
Shiva
Prześledziłem cały wątek i z prawdziwym niedowierzaniem patrzę, jak z wielu z was Sony zrobiło głupków, a wy się dajecie nabrać na kolejne ich ściemy (które są tradycją w dorobku tej firmy - taki mają marketing). Wklejam post z alt.pl.gry.konsole.undegrund, gdzie Paulus dobrze to opisał:

"Ja tego nie rozumiem. Czy ludzie sledzacy E3 to debile? Najwyrazniej tak
sadzi vice prezydent Sony, Jack Tretton. Wlasnie ogladam G4TV dzien czwarty
i skubany klamie w zywe oczy, ze film pt. "Killzone2" to prawdziwy
gameplay, ze to jest wlasciwa gra i ludzie musza zrozumiec, ze devkity juz
sa od dawna u developerow i mieli dosyc czasu na stworzenie realtimowych
prezentacji.

Oczywiscie "Killzone2" byl filmem ukazujacym jak sequel Killzone wyobrazaja
sobie chlopaki z Guerrilla Games. Jan-Bart Van Beek wyznaje na oficjalnej
stronie PlayStation UK, ze ta animacja przedstawia ich koncepcje klimatu
jaki ich produkt powinien posiadac i jak wygladac "It's basically a
representation of the look and feel of the game we're trying to make,".
Film pod tytulem "Killzone2" zostal wyprodukowany i wygenerowany na
stacjach graficznych firmy Axis Animation.

Na co liczyl Jack Tretton? Sadzil, ze w dobie internetu gdzie informacja
przenosi sie z predkoscia swiatla nikt nie zorientuje sie, ze klamal? Po co
wogole to komentowal? Mogl stwierdzic, ze niektore filmy z konferencji to
prerendery a niektore "render to spec" i ze jest pewnien, ze gry na PS3
taki poziom kiedys osiagna, prosta wymijajaca odpowiedz. Zrobil z Sony (w
koncu je reprezentuje) i siebie durnia".

Jeżeli ktoś uwierzył, że to jest real-time na konsoli, która istnieje na papierze, to delikatnie mówiąc młody jeszcze i głupi. wink.gif

shi
2razyjot
QUOTE(Shiva @ 1 06 2005, 10:28)
Prześledziłem cały wątek i z prawdziwym niedowierzaniem patrzę, jak z wielu z was Sony zrobiło głupków, a wy się dajecie nabrać na kolejne ich ściemy (które są tradycją w dorobku tej firmy - taki mają marketing).

O marketingu trabie od kilku stron przy okazji konsol next-gen ale coz zrobic ... sad.gif

QUOTE(Shiva @ 1 06 2005, 10:28)
Jeżeli ktoś uwierzył, że to jest real-time na konsoli, która istnieje na papierze, to delikatnie mówiąc młody jeszcze i głupi. wink.gif

Pisalem nie raz ... Chcialbym i calym sercem jestem za tym, aby tak wygladaly w akcji gry next-gen ale czy tak bedzie - czas pokaze. Poki co karmi sie nas w wiekszosci wypadkow podrasowanymi filmami i shotami zaostrzajac apetyt, wywolujac burze w srodowisku graczy i podsycajac wielka machine marketingowa o nazwie kodowej ZROB ZE MNIE PRODUKT MUSISZ MIEC NA DLUGO PRZED STARTEM SYSTEMU.

Szkoda, ze nie jestem zgREDem, wtedy moze moje slowa mialyby wiekszy wydzwiek? rolleyes.gif
Forebode
QUOTE(Shiva @ 1 06 2005, 11:28)
*

To zes podsumowal happy.gif

Ale co zrobic, jak sam wiceprezydent SCEA klamie w zywe oczy? Czy teraz mozna wierzyc w cokolwiek, co bedzie naplywalo z biegiem czasu nt. gier next-genowych? Czy ta cala konferencja Sony tez byla stekiem bzdur? Tretton moze klamac, to czemu ten gosc z nvidii nie? Albo sam Kutaragi, czy inny japoniec?

Doprowadzili wszystkich do niekontrolowanych erekcji, a co powiedza Graczom po premierach pierwszych gier?

Jesli to jedna wielka farsa i popisowka, to Sony ma u mnie prze(pipi)ane ;p Wlasciwie nie wiadomo gdzie jest ziarnko prawdy, a gdzie radosna tworczosc wyobrazni panow z Sony...
dante2003
Konsola jeszcze nie istnieje, ale dev-kity jak najbardziej. Jedno mnie zastanawia: czemu większość pisze że KillZone tak nie będzie wyglądać skoro gry na X360 (Gears of War i Prey) oraz prezentacja UE3 na PS3 mają zbliżony poziom graficzny?

I jeszcze pytanie do Shivy: dlaczego nie dodałeś wypowiedzi programisty z Guerillas oraz Epic w których mówią że wszystko z trailera Killzone jest możliwe do osiągnięcia na PS3?
Shiva
I tak działa marketing Sony - goście, którzy zmontowali ten filmik na potężnych stacjach graficznych na szybko przed targami, mówią jasno, jak sprawa wygląda, tymczasem Sony pociska kity, a ludzie i tak zastanawiaja się, kto ma rację, mimo że sprawa jest jasna.

dante2003, to co pokazał MS, przynajmniej jest prawdziwe. Nie ściemniali, pokazali co mają.

Że możliwe jest? Możliwe też od pewnego czasu jest, by polecieć na Marsa, ale nikt jeszcze nie poleciał.

shi
dante2003
Czyli inne gry pokazane przez Sony i programistów niezależnych (Warhawk, Killing Day, I-8, UE3, Dark Sector) to też była ściema?
Shiva
Rozmawiamy o Killzone.

shi
dante2003
Oczywiście że rozmawiamy o Killzone ale ty piszesz że Sony ściemnia a MS pokazuje prwadziwe gry. Ja podałem ci przykłady gier na 100% prawdziwych na PS3. Ponieważ gry na silniku UE3 oraz Warhawk prezentują zbliżony poziom graficzny do Killzone uważam że gra od Guerillas będzie wyglądać tak jak na trailerze.
Ludzie nie polecieli na Marsa bo USA wydało kasę na wojnę. Sony żadnego kraju nie atakowało więc dadzą kasę na największy hit
tongue.gif
2razyjot
QUOTE(dante2003 @ 1 06 2005, 11:14)
Czyli inne gry pokazane przez Sony i programistów niezależnych (Warhawk, Killing Day, I-8, UE3, Dark Sector) to też była ściema?
*

Czlowieku, czy jestes az tak zapatrzony w konsole next-gen (konkretnie PS3), ze lykasz wszystko bez zastanowienia i lakniesz wiecej?

Twoj tok rozumowania i zachowanie wyglada nastepujaco:

co? swiat dla mnie umarl, killzone 2 to sciema bo zamiast gameplaya jest wygenerowany film na stacjach roboczych! ale szybko sie pociesze i walne kontre, przeciez nie wszystkie gry to efekt pracy na o wiele mocniejszych maszynach, rzuce kilka tytulow by chronic moja kochana PS3 za wszelka cene! nie dam powiedziec o niej zlego slowa! to bedzie tak wygladac, nie ma bata na Mariole!!

Wiecej dystansu. Jestem przygotowany na wieksza dawke pieknej grafiki, roznorakich, olsniewajacych efektow a przede wszystkim na rajcownosc i miod z najwyzszej polki aczkolwiek nie slinie sie i nie dostaje spazmow prostaty na widok kolejnych trailerow/shotow. Za stary juz jestem i wiem na czym polega ta gra, w ktorej wszyscy bierzemy udzial ... Moje wyjscie? Czekam na premiere i aby samemu dotknac/posmakowac/poczuc - do tej pory czytam wszystko z zainteresowaniem i DYSTANSEM, a ze duzym dystansem to juz inna sprawa.

Tego sobie i wszystkim zycze, oprocz pieknych gier oczywiscie. smile.gif
Shiva
Wujaszek, o dzięki Ci, bo już nie mam siły odpisywać, dosłownie ręce idzie załamać. smile.gif

shi
adamcky
Ja zastanawiałem się po obejrzeniu trailera czy to GP czy render . Po usłyszeniu wywyiadu , w którym nie pamiętam kto mówił , że to prawdziewa gra zrozumiałem , że jednak to render . W tym wywiadzie widać , że gościu oszukuje wszystkich .
Ale z drugiej strony czego się spodziewacie po grach na PS3_X360 ?? Ja spodziewam się właśnie tego , a może nawet lepszego niż zaprezentowane było na trailerze .

Ja nichcę trochę lepszych tekstur i większej widoczności . To mi nie wystarczy !! Może i trailer KZ nie był właściwą grą , ale ja chcę , żeby właśnie tak wyglądał Killzone 2 .
dante2003
Ja wiem że Killzone nie był puszczony na PS3 bo ta konsola w całości jeszcze nie istnieje. Ale niech mi ktoś wytłumaczy czemu inne gry na PS3 i X360 mogą prezentować niesamowitą grafikę a Killzone już nie. Coś mi się widzi że macie "uraz z dzieciństwa" po zawiedzeniu się na grafice na PS2 i przez to uważacie że jak Sony coś zaprezentuje to jest to ściema, ale jak pokaże coś Epic czy MS to jest prawdziwe. Przecież KZ ma grafikę na podobnym poziomie co gry na UE3, różnica jest jedynie w intensywności akcji. Przecież to jest oczywiste że na trailerze prezentowane są najefektowniejsze momenty.
Shiva
Ziew. W dodatku lekarz (urazy). Ziew.

shi
dante2003
Shiva-jak nie masz co odpisać to nie odpisuj. Wiem że niektórzy muszą napisać ostatnie słowo w dyskusji za wszelką cenę ale post typu "ziew" nie świadczy dobrze o jego autorze.
Sorry za offtop ale musiałem to napisać.
Shiva
Zastanów się najpierw o swoich "urazach z dzieciństwa". Podaję Ci na tacy fakty, a Ty swoje. Ileż można. Ziew. cool.gif

shi
Zupek
po prostu wymiata(jesli to grafa z gry a nie render)
2razyjot
QUOTE(dante2003 @ 1 06 2005, 11:47)
Ja wiem że Killzone nie był puszczony na PS3 bo ta konsola w całości jeszcze nie istnieje. Ale niech mi ktoś wytłumaczy czemu inne gry na PS3 i X360 mogą prezentować niesamowitą grafikę a Killzone już nie.

A kto tak powiedzial?

Wszystko rozbija sie o fakt, iz ludziki chlona jak gabka wszystko co wycieknie (newsy) i robia z tego sensacje (vide "Ninja Gaiden" nie zostal potwierdzony na XB360 wiec poszla fama, ze bedzie na PS3) toczac piane z pyska i wesolo podrygujac w rytm muzyki, ktora graja spece od marketingu.

W wypadku Boga wierze mocno, chociaz nie widzialem - w kwestii rzeczy materialnych musze dotknac i uslyszec na wlasne uszy/zobaczyc na wlasne oczy by sie przekonac i wtedy sie zachwycac/zloscic. Nie chce spekulowac za wczasu i proroczych wizji snuc - nadejdzie nowa generacja konsol i wtedy bedzie czarno na bialym co i jak.

Coś mi się widzi że macie "uraz z dzieciństwa" po zawiedzeniu się na grafice na PS2 i przez to uważacie że jak Sony coś zaprezentuje to jest to ściema,

Zwolnij, bladzisz!

Czego oczekujesz od konsol next-gen? Fotorealizmu i kabla podpinanego do kregoslupa, dzieki czemu przeniesiesz sie do pelnego swobody swiata pozbawionego jakichkolwiek ograniczen? PS3 i XB360 to platforma dla piekniejszych i bardziej grywalnych pozycji - lepsze tekstury, wyzsza rozdzielczosc (HDTV), engine, systemy detekcji kolizji i setki innych, ktorych nazw nie znam. Czy to bedzie rewolucja?

Mala anegdotka. Za czasow PSX-a mielismy piekne rendery, za kadencji PS2 grafika zostala znacznie podciagnieta (Ci, ktorzy sie rozmineli i zawiedli sa po prostu dzieciakami, ktore oczekiwaly cudow na kiju) a za czasow PS3 i XB360 oczekuje sie aby rendery z PSX-a staly sie rzeczywistoscia (demo techniczne 'Final Fantasy VII' na PS3). To bedzie dla Was rewolucja i ogromny przelom? Dla mnie naturalna kolej rzeczy z ktorej oczywiscie bede sie cieszyc, aczkolwiek naprawde zdaje sobie sprawe, ze konsole next-gen to gry z dopakowana rozdzialka i efektami. Odpowiedzcie sobie na pytanie czego oczekujecie? Osmego cudu swiata? LOL ...

ale jak pokaże coś Epic czy MS to jest prawdziwe. Przecież KZ ma grafikę na podobnym poziomie co gry na UE3, różnica jest jedynie w intensywności akcji.
*

Czy ktos z Guerilla powiedzial graczom prosto w twarz i podparl to grywalna wersja mowiac: 'to jest nowy Killzone i ma grafike tiptop jak ta, pokazywana na E3' ? Nie? No widzisz - wlasnie dlatego te dywagacje mijaja sie z celem. Dystans Kochani, dystans ...

Kiedy kobieta sie usmiecha nie zawsze oznacza, ze chce isc do lozka.

QUOTE(zupek)
po prostu wymiata(jesli to grafa z gry a nie render)

Arghhhhhhhhhh ... stretcher.gif
Trzcina
Ok, otwieram na nowo ten temat. Nie chce mi sie kasowac tatej 'wymiany zdan' ale mam nadzieje ze nikt nie bedzie sie do tego odnosil. smile.gif
Alpha Trion
hmm , rozmawialem niedawno z gosciem co siedzi w grafice 3D juz sporo czasu , obejrzal na spokojnie trailer Killzone 2 bez jakis wiekszych emocji (graficy nie takie cuda widzieli i maja o wiele bardziej wyczulony wzrok niz przecietny zjadacz kromek) , po czym zaczal mi rzucac jakimis tekstami wogole z innej bajki , zrozumialem tylko tyle ze w tym trailerze zastosowano global illumination ( w skrocie technika pozwalajaca na przeskoki swiatel na obiekty) , potem rzucil okiem na domniemany spec ps3 i powiedzial ze ps3 nie pociagloby tego w zaden sposob w real - time , no moze jakby bylo 50 razy szybsze ( z duzym naciskiem na "moze")
to jest efekt ktory stosuje pixar w swoich produkcjach , gdzie generuje sie jedna klatke animacji na clusterach zajmujacych sredniej wielkosci hangar blink.gif

oczywiscie nie uwazam ze gosc to guru wszechswiata , ale o grafice spore pojecie ma , trzeba czekac na wiecej konkretow z guerilla
dante2003
Wiceprezes Epic powiedział że PS3 jest w stanie pociągnąć Killzone, jemu bardziej wierzę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.