Jacobss
23 08 2008, 11:45
No to fajnie, że macie takie pozytywne opinie o KZ2

.
Ale nie o tym chciałem. Publiczna beta zbliża się wielkimi krokami. Na oficjalnym forum już się przebąkuje, że to niedługo. Także panowie, jeszcze dwa, może 3 miechy i sami się przekonamy jak się gra w KZ2 na własne oczy i palce.
CYTAT(Jacobss @ 23 08 2008, 12:45)

No to fajnie, że macie takie pozytywne opinie o KZ2

.
Ale nie o tym chciałem. Publiczna beta zbliża się wielkimi krokami. Na oficjalnym forum już się przebąkuje, że to niedługo. Także panowie, jeszcze dwa, może 3 miechy i sami się przekonamy jak się gra w KZ2 na własne oczy i palce.
Ja na jakimś amerykańskim forum przeczytałem (ale już usunięto tego newsa z tej strony ) , że Demo KZ2 trafi na PSS dokładnie wtedy kiedy premierę będzie miało Gears OF War 2. Jak już wspomniałem tekst ten został usuniety , ale wydaje sie to bardzo możliwe ze względu na to ,że zwykłe demo gry może zrobić duże zamieszanie i skutecznie odciągnąć uwage od konkurencji. Listopad to bedzie miesiąc od którego zacznie się szał zakupów, a Sony nie chcac ponieść strat będzie może nawet naciskać na GG aby dostarczyli demko właśnie wtedy.
Jacobss
23 08 2008, 14:10
Pomyliło ci się demo z betą. Beta Multiplayer będzie w tym roku, a Demo będzie jak gra osiągnie status Gold.
Beta multi nie ma nic wspólnego z demem.
A mówiło się właśnie, że beta ma wyjść w dniu premiery GOW2. Natomiast demo wyjdzie gdzieś w styczniu.
A to sorry .
No to byle do listopada

.
Ile rdzeni wykorzystuje gra ? Rok temu mówili , że 3 , teraz że 4 , a raz mówili że 4 i pół...już sam nie wiem
Mastah27
23 08 2008, 18:54
http://www.joystiq.com/2008/08/22/killzone...bots-confirmed/Ke? Pojazdy w multi i co-op będą zawarte dopiero w łatce wydanej po premierze gry? Ładnie sobie żartują, oj ładnie

.
Litwin25
23 08 2008, 19:12
Może docelowo 4,5 a na dzień dzisiejszy 3 rdzenie.Sensownie brzmi wypowiedź Czycha,że Sony tak dokręciło srube z datą premiery że muszą udogodnienia wydać jako patch bo nie bede mieli więcej czasu
A ja słyszałem od Sony czy innego ważniaka, że przyznają się killzone 2 mogłoby spokojnie wyjść, ale za dużo jest już killerów i specjalnie przesunęli datę premiery by nie konkurował szczególnie z resistance 2...
Dr.Czekolada
23 08 2008, 19:40
CYTAT
A ja słyszałem od Sony czy innego ważniaka, że przyznają się killzone 2 mogłoby spokojnie wyjść, ale za dużo jest już killerów i specjalnie przesunęli datę premiery by nie konkurował szczególnie z resistance 2...
Powiem tyle - LOL, na E3 zapowiadali Resa 2 jako Multi killera, a Killzone jako graficznego, i single-owego killera. Chyba że to raczej Guerilla obawia się Insomniac .
Jacobss
23 08 2008, 20:19
Haha, normalnie ręce opadają.
CYTAT(Mastah27 @ 23 08 2008, 19:54)

http://www.joystiq.com/2008/08/22/killzone...bots-confirmed/Ke? Pojazdy w multi i co-op będą zawarte dopiero w łatce wydanej po premierze gry? Ładnie sobie żartują, oj ładnie

.
Normalny chwyt marketingowy. Zapewne zechcą sobie płacić za dodatkowy content, więc nie dodadzą tego do gry. Nie ma się czym przejmować. Za miesiąc usłyszymy, że zmienili zdanie. Przypomnę również, że to, iż będzie dodatkowy content w KZ2 było zapowiedziane na początku 2007 roku.
CYTAT(Dr.Czekolada @ 23 08 2008, 20:40)

CYTAT
Powiem tyle - LOL, na E3 zapowiadali Resa 2 jako Multi killera, a Killzone jako graficznego, i single-owego killera. Chyba że to raczej Guerilla obawia się Insomniac .
Nikt się nikogo nie obawia, bo Insomniac, Naughty Dog oraz wszystkie studia Sony (między innymi Guerilla) współpracują ze sobą i Sony chce zrobić tak, żeby zjeść ciastko i je dalej mieć. W natłoku tytułów, nie ma sensu na rzucanie wszystkiego do jednego wora. Tak samo jak GTA IV miała osobną premierę, MGS4 czy też Resident Evil 5 będzie miał. Gra będzie wolna od konkurencji, a gracze będą mieli dość kasy na kupno wszystkich tych tytułów. Pomijam już to, że gdyby KZ2 wyszło w tym samym momencie co RES 2, to resa mało kto by kupił więc... Resa 2 czeka konkurencja w postaci COD 5, GOW2 i innych mniejszych tytułów, więc starcza. Trzeba dodać, że te 4 miesiące developingu pozwolą zrobić KZ2 "more polished". Będzie beta, więc feedback fanów pozwoli jeszcze na perfekcyjne dopracowanie multi, a tego przecież wszyscy chcemy.
Zresztą sam szef Insomniaca ma respekt przed KZ2, bo powiedział w wywiadzie, że faktycznie wygląda "amazing".
Slupek88
24 08 2008, 06:30
"Resa 2 czeka konkurencja w postaci COD 5, GOW2 i innych mniejszych tytułów..."
O fuck człowieku ty to na poważnie piszesz ?? Innych mniejszych tytułów
Musiolik
24 08 2008, 09:13
CYTAT(Slupek88 @ 24 08 2008, 07:30)

"Resa 2 czeka konkurencja w postaci COD 5, GOW2 i innych mniejszych tytułów..."
O fuck człowieku ty to na poważnie piszesz ?? Innych mniejszych tytułów

Zdaje mi sie, że chodziło mu o dwóch głownych konkurentów GeoW2 i COD:WaW i resztę innych strzelanek jakie wyjdą w tym terminie.
Slupek88
24 08 2008, 09:26
Masz racje też mi się tak wydaje, za szybko przeczytałem, zwracam honor.
Jacobss
24 08 2008, 10:33
CYTAT(Musiolik @ 24 08 2008, 10:13)

Zdaje mi sie, że chodziło mu o dwóch głownych konkurentów GeoW2 i COD:WaW i resztę innych strzelanek jakie wyjdą w tym terminie.
Dokładnie o to mi chodziło.
Taki GOW2 i COD5 mają dużą bazę fanów i hype, więc sprzedadzą się bardzo dobrze. Inne, mniejsze strzelanki, to np. Left 4 dead (jakoś wielkiego parcia na ten tytuł nie ma).
Ja mysle ze KZ 2 przy dodatkowo odppowiedniej kampanii reklamowej moze sie sprzedacc wrecz rewelacyjnie..wroze ze lepiej niz MGS4..dlaczego?? Po pierwsze osoby ktore pamietaja owiany juz legendą trailer kupią gre choćby z ciekawosci, po drugie giera zapowiada sie na najlepszą strzelanke na ps3 a po trzecie przy odpowiednim hypie i sporej bazie uzytkownikow + to ze KZ 2 to gra bardziej dla wszystkich a nie jak MGS4 dla wybrancow(

).
Jacobss
24 08 2008, 15:57
CYTAT(izon @ 24 08 2008, 12:59)

Ja mysle ze KZ 2 przy dodatkowo odppowiedniej kampanii reklamowej moze sie sprzedacc wrecz rewelacyjnie..wroze ze lepiej niz MGS4..dlaczego?? Po pierwsze osoby ktore pamietaja owiany juz legendą trailer kupią gre choćby z ciekawosci, po drugie giera zapowiada sie na najlepszą strzelanke na ps3 a po trzecie przy odpowiednim hypie i sporej bazie uzytkownikow + to ze KZ 2 to gra bardziej dla wszystkich a nie jak MGS4 dla wybrancow(

).
Długo na tym musiałeś myśleć.

Heh, jedyne w sumie co można spaprać przy KZ2 to kampania reklamowa, bo sama gra będzie wyborna. Sony niestety czasem lubi zaspać przy reklamowaniu produktów. Tutaj w Niemczech, MGS4 był ledwo zauważalny. To już Oblivion był lepiej reklamowany, nie mówiąc o Halo 3.
Na temat sukcesu, to wam powiem jedną rzecz: George Lucas przy tworzeniu nowej trylogii Star Wars, powiedział coś takiego - będziemy się starać zrobić to najlepiej, ale sukcesu Titanica nigdy nie przebijemy. I tak właśnie nasuwa mi się KZ2 - Sony postara się dostarczyć najlepszego FPSa na PS3, ale sukcesu GTA IV nigdy nie przebiją. Na pewno uda się pokonać COD 4 na PS3 (sprzedaży COD 4 z wszystkich platform raczej nie przebiją), Halo 3 jest też trudne (mimo, że tylko na X360, to jednak Hype i kampania reklamowa, sprzedała perfekcyjnie ten tytuł), ale GTA IV jest nie do przebicia.
Wiadomo, że gra jest dla mas (nie tak jak Snejk 4

), będzie się go kupować, żeby sprawdzić jak wygląda najładniejsza gra na PS3 (tak jak Gearsy kupowano), będzie świetny multi i filmowy single, to wszystko da dużo, ale musi o tym usłyszeć praktycznie każdy gracz. Więc wszystko leży w rękach kampanii reklamowej.
CYTAT(izon @ 24 08 2008, 12:59)

).
Z ciekawości to sobie obejrzę filmiki na Youtube
napletator
24 08 2008, 20:15
Uff wlasnie wrocilem z GC. Udalo mi sie pograc w KZ 2. Jako ktos kto nie mial do czynienia z jedynka za bardzo, mowie, ze gierka wedlug mnie jest naprawde git. Jest tylko jedno ale... A mianowicie sterowanie. To co jest na ta chwile mnie przerazalo, wycelowanie w hellghasta to jakas porazka, ma sie to nijak do perfekcyjnego wedlug mnie sterowania w CODzie 4.
Mam nadzieje ze dopracuja celowanie, te w CoD4 jest idealne i takie powinno byc w kazdej grze FPP.
Czyli jak? Brak autoaimingu w KZ2?
napletator
24 08 2008, 21:25
Ja grajac na ustawieniach domyslnych nie zauwazylem zadnego autoaimingu i gralo sie kiepawo. Smiesznie wygladaly bledy ze zwlokami. Kiedy lezacemu hellghastowi skakala noga we wszystkie strony

Ale to wiadomo, ze to wczesna wersja i poprawia to

Czasem sie zdarzylo, ze zwloki lataly po ekranie

PS. Oczywiscie uwazam brak autoaimingu za plus, ale wtedy sterowanie naprawde musi byc ok.
Osobiście też jestem przeciwny autoaimingowi, ale w COD4 całkiem miodnie zostało pomyślane, żeby przy przykładaniu broni niejako do oka, celownik automatycznie lądował na przeciwniku. Zmniejszało to chaos na polu walki, kiedy to dosłownie w ułamku sekundy trzeba wyeliminować zagrożenie.
Jacobss
24 08 2008, 22:17
Po to między innymi, będzie beta multi. Żeby gracze mogli wyrazić wszystkie swoje niezadowolenia, sugestie itp. Sterowanie na szczęście należy do rzeczy, które da się w chwilę zmienić.
Incognitos
24 08 2008, 22:26
CYTAT(napletator @ 24 08 2008, 21:15)

Uff wlasnie wrocilem z GC. Udalo mi sie pograc w KZ 2. Jako ktos kto nie mial do czynienia z jedynka za bardzo, mowie, ze gierka wedlug mnie jest naprawde git. Jest tylko jedno ale... A mianowicie sterowanie. To co jest na ta chwile mnie przerazalo, wycelowanie w hellghasta to jakas porazka, ma sie to nijak do perfekcyjnego wedlug mnie sterowania w CODzie 4.
Może była ustawiona zbyt wysoka czułość gałki.
Jacobss
24 08 2008, 22:59
http://i33.tinypic.com/9urls7.gifZawsze jak patrzę na animacje w KZ2, to jestem zakochany.
Tutaj najnowszy 20 min gameplay
Yabollek007
24 08 2008, 23:31
Pisaliscie tu o jakims autoaimingu - o co chodzi? Jak to dziala? Chodzi moze o ten wspomagacz, co jest np. w Mercenaries 1 albo w BF BC? Chodzi o aim assist? Co do gameplay'u to wyglada swietnie, troche podobnie do CoDa. Szkoda, ze na tych wszystkich filmikach nie widac calego hud'a, np. ciekawe gdzie pokazuje ile ma sie hp. Gdzies w koncu pokazywac musi bo autoregeneracji chyba nie ma (w koncu w multi bedzie mozliwosc rozdawania apteczek, a poco komu bylaby taka mozliwosc gdyby w grze bylaby autoregeneracja....). Milo jest, ze bron przeladowuje sie szybko (wiem, ze to taka trywialna rzecz, ale np. w takim BF BC trwa to za dlugo jak na moj gust, dlatego gram supportem (ich bron ma 150 naboi w magazynku i nie musze czesto przeladowywac).
Faranell
24 08 2008, 23:44
CYTAT(Jacobss @ 24 08 2008, 23:59)

Tutaj najnowszy 20 min gameplay
Koles który gra,to ma chyba GOD MODE włączone,łącznie z jego pojazdem w końcówce gameplaya. Podoba mi sie baaaaardzo pistolecik,cos a'la Colcik;)
Yabollek007
24 08 2008, 23:55
Taa fajny pistolet, w szczegolnosci podoba mi sie animacja przeladowania - bajka
napletator
25 08 2008, 08:42
Powiem wam, ze jak gralem to byla autoregeneracja. Tak jak w Codzie to wygladalo. Moze multi bedzie inaczej wygladalo, kto wie. Acha i ten gameplay ktory pokazaliscie byl na GC, mozna bylo sobie w ten etap pograc. PS: Jak rzucanie granatow bedzie wygladac tak jak wyglada czyli swiecaca smuga ktora trwa przez pare sekund to bedzie wygladalo to komicznie
Faranell
25 08 2008, 10:08
CYTAT(napletator @ 25 08 2008, 09:42)

Powiem wam, ze jak gralem to byla autoregeneracja. Tak jak w Codzie to wygladalo. Moze multi bedzie inaczej wygladalo, kto wie. Acha i ten gameplay ktory pokazaliscie byl na GC, mozna bylo sobie w ten etap pograc. PS: Jak rzucanie granatow bedzie wygladac tak jak wyglada czyli swiecaca smuga ktora trwa przez pare sekund to bedzie wygladalo to komicznie

Dokładnie,z tym muszę się zgodzić,zapomniałem o tym wspomnieć.Przy rzucie granatu,ciągnie się po prostu tęcza!! Te kolory są zabójcze dla Helghastów;)
Jacobss, a co do tej bety, wspomnieli coś, cyz będzie dostepna dla wszytskich? Bo wydaje mi się, że to będzie tak jak z Socomem czy Resistance2.
Litwin25
1 09 2008, 10:50
Z tym auto celowaniem to ostatnio beka,leże w krzakach w COD4 i czaje się na typa a broń sama podąża zanim,także jest to sporawe usprawnienie
Slupek88
10 09 2008, 05:17
http://www.gametrailers.com/player/39764.html?type=Nie wiem czy było, ale filmik miażdży. Animacja, animacja, animacja............
niemrawy
10 09 2008, 09:08
co nam po ekstra animacji przeładowania? przecież na to się zwraca uwage przez pierwszą godzine, bardziej mnie martwi to sterowanie/celowanie, jak będzie irytujące to najlepiej zrobiona animacja drapania się po tyłku nie pomoże
Dobra animacja pracującej broni pozwala szybciej wejść w świat bezproblemowego posyłania badguyów w zaświaty. W końcu chcemy czuć na padzie ciężar dzierżonego złomu włączając w to wibracje podczas walenia serią, a nie tylko latać po ekranie celowniczkiem jak w Virtua Cop.
Slupek88
10 09 2008, 14:47
CYTAT(niemrawy @ 10 09 2008, 10:08)

co nam po ekstra animacji przeładowania? przecież na to się zwraca uwage przez pierwszą godzine, bardziej mnie martwi to sterowanie/celowanie, jak będzie irytujące to najlepiej zrobiona animacja drapania się po tyłku nie pomoże
Ja nie mówię o animacji przeładowywania broni, tylko o ruchach postaci. Co elegancko widać na tym filmiku.
Jacobss
10 09 2008, 16:04
Lol. Przecież to stary filmik z E3, z lipca. Teraz się obudziłeś dopiero slupek?

niemrawy, idąc takim tokiem myślenia, to powinno się wywalić z gier fajną grafikę (no bo w końcu po godzinie i tak nie zwracasz na to uwagi) i dać byle jakie bronie, bo przecież po godzinie będzie ci wszystko jedno z czego walisz. Twórcy mają się starać wszystko dopracować perfekcyjnie, a nie robić wszystko na odwal.
niemrawy
10 09 2008, 19:22
wiem, zgadzam się nawet z tobą, wiadomo że chcemy żeby wszystko było dopieszczone, martwi mnie tylko to że na priorytety są pokręcone, bo z jednej strony mamy fajne animacje, a z drugiej ludziska piszą że celowanie do bani, wolałbym żeby było odwrotnie
inna sprawa że gram prawie tylko online/multi, i nie interesuje mnie jak będzie wyglądało przeładowanie tylko ile będzie trwało, jak szybko da się zmieniać bronie, itd.. choćby z tych tylko względów nie potrafie zrozumieć ludzi którzy podniecaja jakąś teksturką czy animacją, to są istotne rzeczy ale jest masa ważniejszych, mam jednak nadzieje że wszystko będzie ok, i już stosunkowo niedługo będziemy mogli do siebie postrzelać
Yabollek007
10 09 2008, 19:38
CYTAT(niemrawy @ 10 09 2008, 20:22)

bo z jednej strony mamy fajne animacje, a z drugiej ludziska piszą że celowanie do bani, wolałbym żeby było odwrotnie
nie interesuje mnie jak będzie wyglądało przeładowanie tylko ile będzie trwało, jak szybko da się zmieniać bronie, itd..
Celowanie na pewno bedzie b. dobre, przeciez trudno, zeby w grze takiego pokroju, z takim budzetem, takim rozmachem bylo skiepszczone celowanie. Siepszczone to ono moze byc w jakiejs budzetowce, tutaj na pewno bedzie dopieszczone (a przynajmniej mam taka nadzieje

). Zgadzam sie z tym, ze wazne jest, ile bedzie trwalo przelawodanie, mam nadzieje ze nie bedzie za dlugie (w takim BF BC trwa ono wg. mnie za dlugo).
Jacobss
10 09 2008, 20:28
A ty naprawdę myślisz, że te super animacje są robione pod multi? LOL przez duże L (na ogół nie używam tego słowa). Zrobili dla singla, to dla multi mają wyrzucić?
Poza tym, jakbyś czytał opinię "Araba" to byś wiedział, że czułość gałek można sobie ustawić i jeżeli ktoś jest zbyt głupi, żeby wejść do opcji i sobie zmienić czułość (nie wiem czemu ludzie zrobili się tak leniwi, że nawet nie chce im się wchodzić do opcji) to nie wina Guerilla Games.
Za niedługo beta (VIPy mówią Listopad/Grudzień, na pewno w tym roku, bo premiera jak wiemy w lutym), to się przekonamy na własne palce. Po to zresztą są publiczne bety, żeby ludzie mogli dać swoje propozycje, a developer w finalnej wersji to poprawił.

Posta kierowałem do niemrawy
Wy się animacją martwicie, dla mnie najważniejsze jest to żeby broń była ładna, żeby nie było mega ognia z lufy, żeby był realny dźwięk i żeby łuski były pięknie animowane, żeby działały na nie prawa fizyki i żeby zostawały na ziemi (jak w Battlefield 2)
Slupek88
11 09 2008, 05:13
Hehe nie, Jacobss, nie obudziłem się teraz

, po prostu, nie śledziłem każdej informacji, filmiku. Ale teraz kiedy widzę, że multi, to może być naprawdę coś dłuższego i konkretnego. Gra nabiera dla mnie nowych rumieńców, no i ta animacja

.
Co do filmiku nie miałem pojęcia, że jest z przed roku.
Jacobss
11 09 2008, 06:11
Filmik jest z tego roku, to tak gwoli ścisłości. Ale nie ważne

.
Panie i Panowie, Beta nadchodzi w październiku:
łapŚwietnie! W becie dostaniemy 7 klas postaci. Teraz tylko pozostaje pytanie, co trzeba zrobić, żeby wygrać dostęp do bety.
Radzę się nie napalac, bo pewnie z tego forum tylko nieliczni będą mieli dostęp do tej bety. Zupełni jak w przypadku Socoma czy R2.
A nie ma być ona przypadkiem full dostępna?
Może tak zapowiadali, ale wyjdzie jak zawsze, tylko dla "VIPów".
Jacobss
11 09 2008, 15:45
Nie ma czegoś takiego jak full dostępna. Demo będzie później. Tutaj jest dostępna dla graczy, lecz nie wiadomo na jakich kryteriach.
Yeti, ja się napalam, bo jak było Halo 3, to były trzy możliwości dostania się do bety (dla was była tylko jedna). Ja skorzystałem z dwóch i się dostałem. Dlatego uważam, że warto się napalać. A nawet jak się nie dostanę, to zagram w to już w lutym, więc nic się nie stanie.
Edit: O czym ty gadasz? Dla jakich VIPów? Widziałeś kiedyś betę, dostępną dla wszystkich? Nigdy z KZ2 tak nie miało być. Open Beta, znaczy, że jest dostępna dla graczy i tyle.
Chyba zapomniales o becie MGO
Musiolik
26 09 2008, 15:05
Zostały wysłane zaproszenia do bety Killzone'a 2, dostał ktoś (nie, ja już nic nie napiszę, bo znów będą pretensje

)?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.