Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
CheeseOfTheDay
QUOTE(Alpha Trion @ 6 06 2005, 11:29)
hmm , rozmawialem niedawno z gosciem co siedzi w grafice 3D juz sporo czasu  , obejrzal na spokojnie trailer  Killzone 2 bez jakis wiekszych emocji (graficy nie takie cuda widzieli i maja o wiele bardziej wyczulony wzrok niz przecietny zjadacz kromek) , po czym zaczal mi rzucac jakimis tekstami wogole z innej bajki , zrozumialem tylko tyle ze w tym trailerze zastosowano global illumination ( w skrocie technika pozwalajaca na przeskoki swiatel na obiekty) , potem rzucil okiem na domniemany spec ps3 i powiedzial ze ps3 nie pociagloby tego w zaden sposob w real - time , no moze jakby bylo 50 razy szybsze ( z duzym naciskiem na "moze")
to jest efekt ktory stosuje pixar w swoich produkcjach , gdzie generuje sie jedna klatke animacji na clusterach zajmujacych sredniej wielkosci hangar  blink.gif

oczywiscie nie uwazam ze gosc to guru wszechswiata , ale o grafice spore pojecie ma , trzeba czekac na wiecej konkretow z guerilla
*

Ja tam jestem ciekaw jak on to wywnioskował po demku gdzie jest zastosowane oświetlenie globalne? Jeżeli to wyłapał, to chylę przed nim czoło. I jeżeli ma rację to faktycznie może tej mocy ps3 zabraknąć. Takie żeczy jak GI to prawdopodobnie dopiero na next,next-genach ujrzymy.
Marlon
QUOTE(dante2003 @ 6 06 2005, 10:48)
Wiceprezes Epic powiedział że PS3 jest w stanie pociągnąć Killzone, jemu bardziej wierzę.
*

Co nie znaczy, że taką grafikę ujrzymy już na starcie - wszak nie wiadomo czy architektura PS3 będzie na tyle łatwa do okiełznania, że developerzy już na wstępie wyciągną z niej tyle... Może być w stanie pociągnąć, owszem, ale możliwe, że pare lat przyjdzie na taką jakość poczekać.
dante2003
A czy jest potwierdzone że Killzone 2 będzie na starcie konsoli?
Forebode
Znowu sie zaczyna - zamknijcie to closedeyes.gif
ReCorn
Dopiero teraz obczaiłem ten filmik. Polecieli sobie w chu**, ale za to z jaką klasą biggrin.gif
Ficuś
Na TGS 2005 zostaną pokazane grywalne wersje gier na ps3,narazie nie podana została lista tych tytułów ale jesli obojętnie ,która z gier zaprezentowanych na E3(motor storm,warhawk, killzone itp) zostanie pokazana w formie gameplay będziemy wiedziec i miec pewnosc co potrafi PS3...

Czy będzie tam killzone??z jednej strony ewentualne pokazanie go uciełoby wszelkie spekulacje na temat wyglądu tej gry,do tego TGS będzie mialo miejsce na troche ponad miesiąc przed wrzuceniem Xbox 360 na rynek więc sony zrobi wszystko by znowu odciągnać zainteresowanie od konsoli Billa,z drugiej strony rynek japonski jest specyficznym rynkiem i raczej fpp nie cieszą się tam powodzeniem....bardziej pewna wg mnie jest prezentacja DMC4 i jakis wyscigow itp
Marlon
QUOTE(dante2003 @ 6 06 2005, 17:38)
*

pewnie, że nie, ale widzę, że spora część graczy to myśli, że na starcie dostanie takie cudo - ja w to wątpię, ale kiedyś, może...
amar
QUOTE(Marlon @ 7 06 2005, 10:57)
QUOTE(dante2003 @ 6 06 2005, 17:38)
*

pewnie, że nie, ale widzę, że spora część graczy to myśli, że na starcie dostanie takie cudo - ja w to wątpię, ale kiedyś, może...
*

Gee... Tak, zrobili to demo na devkitach do PS39 :| Jezu... zamknijcie to.
Shiva
Trzcina, czy twoim jednym argumentem w dyskusji jest "to nie render, kocham Sony"? Co to za idiotyzm blokować temat, bo nie żyszczysz sobie, żeby dyskusja dotyczyła wątku real-time czy render. Obudź się, to dotyczy tej gry i każdy ma prawo na ten temat się wypowiedzieć, a mnie osobiście zwisa, że masz klapki na oczach - prawdę mówiąc to jest aż pozytywne, bo człowiek się może usmiechnąć.

shi
lesiu
Oczywiscie "Killzone2" byl filmem ukazujacym jak sequel Killzone wyobrazaja
sobie chlopaki z Guerrilla Games. Jan-Bart Van Beek wyznaje na oficjalnej
stronie PlayStation UK, ze ta animacja przedstawia ich koncepcje klimatu
jaki ich produkt powinien posiadac i jak wygladac "It's basically a
representation of the look and feel of the game we're trying to make,".
Film pod tytulem "Killzone2" zostal wyprodukowany i wygenerowany na
stacjach graficznych firmy Axis Animation.

Shiva zarzucisz jakimś linkiem odnośnie tych informacji ? cool.gif
Trzcina
Shiva ja z toba nie rozmawiam. Pisalem juz o tym. Nie widze sensu rozmawiac z ludzmi takimi jak ty. smile.gif

Temat zamknalem z innych powodow, ale jak widac twoje zdolnosci pojmowania niektorych rzeczy sa na poziomie wrecz ujemnym. smile.gif

Jakie szczescie ze odzywasz sie tutaj tak rzadko...
A.Z.BEST
QUOTE(dante2003 @ 6 06 2005, 11:48)
Wiceprezes Epic powiedział że PS3 jest w stanie pociągnąć Killzone, jemu bardziej wierzę.
*

Wiara to pierwszy krok do fanatyzmu, wątpienie to krok do racjonalizmu. Co jest obiektywniejsze i zdrowsze?

Jak będzie tak, to JUPIIIIII! A jak nie, to "wiedziałem dry.gif"? Wyluzujcie... najzwyczajniej w świecie się przekonamy i tyle.
dante2003
Dla mnie zdanie wiceprezesa Epic ma większe znaczenie niż opinia kolegi kogoś z forum. Teraz pasuje? Nie czepiaj się słówek.
bartek251
wczoraj wieczorem tzn w nocy ogladalem mozliwosci tej konsoli panowie i panie i jestem przekonany ze wszystko to co widzieliscie w tym filmiku to gameplay dolacze tu jeszcze linki zeby kazdy z was to zobaczyl albo lepiej poszukajcie sami

http://www.gametrailers.com/ no to powodzenia
McDrive
QUOTE(dante2003 @ 11 06 2005, 10:52)
Dla mnie zdanie wiceprezesa Epic ma większe znaczenie niż opinia kolegi kogoś z forum. Teraz pasuje? Nie czepiaj się słówek.
*

Tak samo mi sie wydaje. Mnie nie obchodzi czy to był render, czy nie. Ważne że ktoś kto liczy sie w tej branży i zna sie na tym powiedział że to uciągnie to jak mu wierze. Gdyby powiedział to gość z Sony to napewno bym nie wierzył bo już kiedyś troche nakłamali.
Dziwi mnie troche to że po zobaczeniu prawdziwego gameplaya na X360 wszyscy uwierzyli że to maszyna lepsza we wszystkim od PS3, ale to że gry były puszczane na G5 od Apple'a już nikt nie mówi.
Wolny
Podczas oglądania filmiku zpójrzcie na podłoże,szczególnie w momencie gdzie człowiek się pali.Po za tym czemu to miałaby być ściema.
RosTo
QUOTE(Alpha Trion @ 6 06 2005, 10:29)
hmm , rozmawialem niedawno z gosciem co siedzi w grafice 3D juz sporo czasu  , obejrzal na spokojnie trailer  Killzone 2 bez jakis wiekszych emocji (graficy nie takie cuda widzieli i maja o wiele bardziej wyczulony wzrok niz przecietny zjadacz kromek) , po czym zaczal mi rzucac jakimis tekstami wogole z innej bajki , zrozumialem tylko tyle ze w tym trailerze zastosowano global illumination ( w skrocie technika pozwalajaca na przeskoki swiatel na obiekty) , potem rzucil okiem na domniemany spec ps3 i powiedzial ze ps3 nie pociagloby tego w zaden sposob w real - time , no moze jakby bylo 50 razy szybsze ( z duzym naciskiem na "moze")
to jest efekt ktory stosuje pixar w swoich produkcjach , gdzie generuje sie jedna klatke animacji na clusterach zajmujacych sredniej wielkosci hangar  blink.gif

oczywiscie nie uwazam ze gosc to guru wszechswiata , ale o grafice spore pojecie ma , trzeba czekac na wiecej konkretow z guerilla
*

Cóż, Twój kumpel może i siedzi w grafice 3D, ale jest lekko nie na czasie. Według Boba Feldsteina z ATI, Xenos (czyli GPU w X360) umożlwia uzyskanie efektu Global Illumination w czasie rzeczywistym (więc RSX pewnie też to pociągnie). Sprawdź artykuł pod tym adresem.
bypa
Witam.

Chciałem się z wami podzielić pewnym spostrzeżeniem. PS3 to bez wątpienia potężna maszyna, tak samo zresztą jak i nowy twór MICROSOFT'u... duże mozliwości itp. Chodzi mi o tę całą debatę na temat Killzone2 - skoro taka grafika., choć niewątpliwie piękna i efektowna jest według wielu niemożliwa do osiągnięcia na next-genach to skok jakościowy będzie w istocie niewielki. Czy opłaci się wydać tyle floty na sprzęt, który już teraz ma widoczne ograniczenia?
Tokar
No więc o to się wszystko rozbija. Filmik z Killzone, to nie jest fotorealizm, czy coś, co możliwe by było za jakieś 25 lat. Jak dla mnie, to jest to właśnie skok graficzny, jaki powinien dokonać się pomiędzy obecną, a następną generacją.
Przyglądając się temu trailerowi mozna wyłapać masę uproszczeń typu gdzieniegdzie porozmywane tekstury, mało realistyczne efekty "wchodzenia" kuli w ciało (z hellghastów wylatują jakieś "iskierki") czy nieco plastikowy efekt żywej pochodni. Po prostu widać, że to ciągle jest gra, a nie film. Owszem, prezentuje się to pięknie, ale to nie jest jakiś ósmy cód świata, możliwy do wygenerowania tylko i wyłącznie na komputerach NASA.
Nie wiem, czy prezentacja Killzone okaże się ściemą, czy nie. Nikt nie wie. Pewne jest, że ten trailer nie chulał na bebechach PS3, bo takowe jeszcze nie są w całości gotowe, ale mimo to mam nadzieję, że nextgeny osiągną taki poziom oprawy (niekoniecznie na samym starcie), bo jeśli nie, to będzie to raczej dreptanie w miejscu, takie currnet geny w wersji deluxe, a nie prawdziwa nowa genracja.
kotlet_schabowy
Po kilku dniach grania w Killzone i oglądania grafiki w tej grze jestem jeszcze bardziej przekonany, że PS3 mogłoby pociągnąć grafikę taką jak na trailerze "Kilzone 2".
Mam podobne zdanie jak Tokar Sama. Wogóle, przecież muszą być jakiś wyraźne zmiany w wyglądzie gier widoczne, nie tylko "lepsza rodziałka + lepsze efekty + lepsze tekstury + antialiasing". Ja tam jestem optymistą w tym temacie.
Co do gry "samej w sobie" to będzie to jeden z tytułów, który pewnie kupię, ale to jeszcze przyszłość niezbyt bliska.
Mendrek
Oczywiscie sa tez na swiecie tacy ktorzy zakochali sie slepo w X, i nie przechodzi im przez mysl, ze to moze nie byc render... Sa tez tacy ktorzy zakochali sie slepo w Sony i zgodnie uwazaja ze to nie moze byc render... Sa tez tacy ktorzy poczekaja z tym do premiery Killzone i upewnia sie ze to nie byl render...

... kimkolwiek nie jestes... wiara jest tylko jedna twisted.gif

A tak bardziej na serio, to ta dyskusja o ten render/real time jest jalowa na maxa. Sony ma podszarpana reputacje a'la "obiecanki cacanki". Sony myslalo ze taki numer przejdzie. Mysle ze zmadrzalo i juz wiecej nie zgrzeszy w ten sposob. Nie oplacalo by im sie to po prostu. Owszem mozna zagrywac w ten sposob "na nosie konkurencji", wprowadzajac w ich szeregi niepotrzebny zamet, ale na dluzsza mete traci sie wazniejsza wartosc - klienta. Killzone jak na mnie nie zrobil az tak piorunujacego wrazenia, jak dla mnie takie cos bedzie normalka do pociagniecia przez PS 3. Nie na launchu, to pozniej. Jak patrzylem na gry z X i z PS 2 to nie wiem, ale mialem wrazenie ze grafika tu i tu jest zupelnie innego typu (?). Trudno bedzie porownywac, dojda tez gusta, i liczne opinie fanbojow, ale mysle ze zyskamy MY - prawdziwi gracze. Kupujac dwie rozne konsole, naprawde dostaniemy dwie rozne konsole. Mi Killzone 2 przypadlo bardzo do gustu. Graficzka i klimacik w sam raz na jakis sc-fi. Tak samo przypadl mi go gustu nowy Morrowind (nie wyobrazam go sobie jakos na PS 3, chociaz bylby ciekawy efekt - i nie znaczy ze gorszy). Ciesze sie ze bedzie taka gama gier dostepna i tu i tu. Nie ma co porownywac teraz gier miedzy platformami... No chyba ze chce sie zaleczyc wlasne ego, ktore przepelnione checia wywyzszenia sie nad pozostala rzesza ktora w rozumowaniu takiej osoby wyrzucila kase w bloto, a ona sama nie (i dlatego jest lepsza, oraz wartosc materialna ktora szanuje tez). Zalosne?
CheeseOfTheDay
QUOTE(RosTo @ 12 06 2005, 04:15)

*

Cóż, Twój kumpel może i siedzi w grafice 3D, ale jest lekko nie na czasie. Według Boba Feldsteina z ATI, Xenos (czyli GPU w X360) umożlwia uzyskanie efektu Global Illumination w czasie rzeczywistym (więc RSX pewnie też to pociągnie). Sprawdź artykuł pod tym adresem.
*

Może i umożliwia, ale czy zostanie wykorzystane w grach? Ja w to nie wieżę. Za dużo tego by było, większe światy, lepsze modele, więcej efektów, więcej tego i tamtego i ma znaleźć się jeszcze miejsce na GI? No way dude dry.gif .
Memory

YETI
Widzicie to co ja...KillZone 3 ???
Moze druga czesc wyjdzie jeszcze na PS2 (swego czasu była zapowiadana własnie na PS2).
dante2003
Guerilla na pewno robiła Killzone 2 na PS2, ale zdaje się że dostali polecenie zrobienia na PS3.
ako
QUOTE(YETI @ 13 06 2005, 18:04)
Widzicie to co ja...KillZone 3 ???
Moze druga czesc wyjdzie jeszcze na PS2 (swego czasu była zapowiadana własnie na PS2).
*

Watpie. Zwlaszcza jak zobaczylem trailer... ale... faktycznie, chyba na trailerze nie bylo numerka. Ale zamet.
Moja opinia: Trailer byl z Killzone 2 planowanego na PS3 i tylko na PS3, PS2 nie wchodzi juz w gre. Przedstawione artworki z K3 to pewnie zabawy jakiegos znudzonego grafika wink.gif
Jakim
Po pierwsze Killzone 2 był dawno temu zapowiedziany na Ps2 a trailer pokazywany na e3 nosił nazwę Killzone for Ps3 a nie Killzone z numerkiem.
Prosta sprawa że doczekamy sie dwóch nowych Killzonów.

ako
Ooo, mozliwe ze bedzie i tak. To mnie troche zbija z tropu:
http://www.killzone2.com/
Najlepiej poczekac na 100% oficjalne i pewne wiesci, nie ma co gdybac smile.gif
CHINDOOS

*

Ja też znam się na grafice... Jeżeli Twój kolega zobaczył tam GI to mu gratuluję huh.gif Efekt zblizony do GI mozna uzyskac stosując bardzo proste sztuczki. A jeśli główne żródło światła (tutaj słońce) jest nieruchome to wogóle nie ma z tym problemu (można na przykład zastosować wcześniej ocieniowane tekstury). Za Killzone odpowiedzialni są profesjonaliści którzy wiedzą jak naściemniać żeby dla laika scena wyglądała jak ósmy cud świata a tak na prawdę to nie ma w niej nic nadzwyczajnego, po prostu dużo się dzieje ale na tym polega moc next-genów
Mike
QUOTE(CHINDOOS @ 13 06 2005, 22:57)
Za Killzone odpowiedzialni są profesjonaliści którzy wiedzą jak naściemniać żeby dla laika scena wyglądała jak ósmy cud świata a tak na prawdę to nie ma w niej nic nadzwyczajnego
*

I to mi wcale nie przeszkadza - nie mam nic przeciwko sztuczkom, jesli oferuja podobna jakosc obrazu, w zamian oszczedzajac sporo mocy na zbednych procesach, mozliwych do wychwycenie jedynie przez graficznych fetyszystow rolleyes.gif
szeni
QUOTE(ako @ 13 06 2005, 22:04)
Ooo, mozliwe ze bedzie i tak. To mnie troche zbija z tropu:
http://www.killzone2.com/
Najlepiej poczekac na 100% oficjalne i pewne wiesci, nie ma co gdybac smile.gif
*

Killzone 2.com is a 100% unofficial fan site dedicated to the Killzone series.

Po prostu strona fanowska... Nie ma co sie sugerować. Pozyjemy, zobaczymy. A moze KillZone 2 zmierza na PSP?
milkan
Ogladalem trailera i czekam smile.gif (zbieram siano na ps3)
Marcin$
Gierka (pipi)ista!! Zreszata mnie juz urzekl pierwszy Killzone. Sony wie co robi. Ja tez zaczynam zbierac kaske na PS3. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Dzwonek
Ze screenów można sądzić iż będzie to wypas GFX. Zależy jeszcze od Fabuły smile.gif
OsciBosci
QUOTE(Marcin$ @ 20 07 2005, 21:04)
Gierka (pipi)ista!! Zreszata mnie juz urzekl pierwszy Killzone. Sony wie co robi. Ja tez zaczynam zbierac kaske na PS3.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Ciekawe po czym wiesz ze gra jest (pipi)ista?? Bo chyba nie da sie tego stwierdzic po specjalnieprzygotowanym renderze...
rembikfromLS
popodniecać się już niemożna?? a skąd wiesz ze niewie?? może w biblijny kodzie to wyszukał... biggrin.gif
CheeseOfTheDay
No, w bibli wiedzieli że koniec świata będzie w 2012, to i pewno wiedzieli że KillZone2 będzie wypasioną gierką tongue.gif. W końcu KZ2 będzie wcześniej niż koniec świata. closedeyes.gif
Sp3ct3R
QUOTE(Dzwonek @ 20 07 2005, 21:52)
Ze screenów można sądzić iż będzie to wypas GFX. Zależy jeszcze od Fabuły smile.gif
*

gdzies ty screeny widzial? chyba ze mowa o tych z rendera...
SM1
http://www.play.com/play247.asp?pa=rcs&pag...S2&title=667473

zobaczcie datę?!?
mikes
dla mnie ta gra to wypas i porażka w jednym
Loto
Killzone 2
review | technical details | email a friend
our price: £29.99 Delivered

availability: Due for release on 01/09/2005
RRP: £39.99 You save: £10.00 (25%)

looooooool
SM1
QUOTE(YETI @ 23 07 2005, 00:33)

Jeżeli ta informacja okaże się prawdziwa, to ja nie mam nic przeciwko temu, aby zagrać w K2 jeszcze w tym roku na wysłużonej PS2!
Jakim
juyż gdzieś była o tym mowa że K2 wyjdzie na Ps2 a K3 lub jakas inna nazwa będzie grą na ps3!
Leszekgr
Przeczytałem wszystko od początku.

Nie wiem czy Kilzone2 jest renderem czy nie. Wydaje mi się że nie ma żadnego problemu aby był to realtime.
Pomyślcie logicznie. PS3 będzie dopiero w 2006 roku do tego czasu (wszystko na to wskazuje) wyjdzie conajmniej jeszcze jedna generacja kart graficznych na PC(a pewnie następne specyfikacje będą już znane).
Porównajcie sobie wydajność karty 7800GTX do 6800GT w grze BattleField 2, przewaga wynosi około 40% na korzyść nowej karty.
Chodzą też słuchy że Nvidia ma w zanadrzu chip o nazwie G71 jako odpowiedz na R520.

I teraz jeśli next-geny mają mieć przed sobą przyszłość to powinny mieć mozliwości grafczne na takim samym jak nie lepszym poziomie niż PC w momencie wchodzenia na rynek next-genów.

Należy pamiętac też o zaimplementowaniu (lub specjalizowanych chipach) obsługujących fizyke itp.

Jeśli PS3 czy Xbox 360 nie będą w stanie prezentować grafiki na poziomie zaprezentowanym w Klizone2 to będą po prostu bez sensu
TomekOST
umarłem jak zobaczyłem tongue.gif
szeni
Miałem złudną nadzieję, że ten temat ('render czy nie?') nie powróci... Panowie, ostateczny argument: PS3 wjdzie w Europie za rok, może półtora. X360 za pół. Tak wiec mozna powiedziec, ze z produkcją, tworzeniem sprzętu, gier etc. SONY jest o rok do tyłu w stosunku do X360. Jeśli to nie miał by być render, to z pewnością takich efektów na beta devkicie się nie otrzyma. Jeśli SONY miałoby już wszystko gotowe, to na co czekaliby ten rok?! Na launch X360...?
McDrive
Na moje to ta gra będzie tak wyglądać ponieważ wystarczy spojrzeć co oni wycisneli z PS2 przy KillZone, a trzeba pamiętać że ta konsola jest strasznie słaba. PS3 będzie wielokrotnie mocniejsza więc o to czy taką grafe zobaczymy w PS3 sie nie martwie.
Tokar
Znowu pieprzenie render, nie render. Nie znudziło się jeszcze ?
kts
Jako to "Render" robi z mozgu "Blendre".........
Poczekamy zobaczymy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.