Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Er_WolvEr
(...),,No, it won't be at the show, let's just get that out of the way first.".

Sam gościu powiedział, że szansa na nowego Killzone'a na TGSie jest minimalna - i podał powody (słuszne zresztą). No chyba, że jednak SONY'owcy szykują niespodzianke. Jeżeli gra wygląda tak jak mówi to ten gościu który ,,może" jest z SONY z Amerykańskiego forum (napewno pamiętacie o kogo chodzi) to wydaje mi sie że nie byłoby chańbą pokazanie Killzone'a w takim stanie jakim jest.

Chociaz moim osobistym, skromnym zdaniem Killzone zostanie pokazane przy lauchu PS3 w Ameryce (17sty, prawda ?), bo tego dnia wychodzi Gears of War.
YETI
Z tym ze ten post tego niby pracownika Sony daje jakiąś nadzieje.
W koncu to co pisał sie sprawdziło (a pisał takze ze Sony pokaze KZ na TGS)

Przekonamy sie za kilka godzin.
OsciBosci
"Killzone PS3

No, it won't be at the show, let's just get that out of the way first"

??
Er_WolvEr
No, it won't be at the show, let's just get that out of the way first

Jak sie nie myle
Nie, nie bedzie go na imprezie (TGS tongue.gif), miejmy już to z głowy (w kontekście, że chce na początku opisać sytuacje K3 na TGSie, pisze że są minimalne szanse, że są powody dlaczego, do tego że raczej nic nowego nie bedzie zapewne wiadomo o K3 zanim hype po Resistance nie zejdzie.).

Mimo wszystko marketing to marketing - jedna platforma, ale walka o klienta smile.gif
Memory
Pokaz KZ dopiero 25 w październiku?

"The game is 99.99% up to par with the 2005 e3 trailer, if not better, there is a volumetric atmosphere, and when something gets blown away, or a rocket is fired a trail of volumetric smoke follows it that you cannot believe,-"

http://www.gamespot.com/events/ps3launch/f...pic_id=25029965
Litwin25
Mam nadzieje że chociaż raz piszą prawde,bardzo mi zależy zeby ta gra taka była,uwielbiam jej klimat.
Don_Pedro
oniemialem... od kogo to info? od jakiegos pracownika gamespotu co juz widzial prezentacje czy jak??? Wytlumacz mi ktos co bym jeszzce dzis ze stolka spadl...
Enkidou
Gość który to napisał ma chyba jakiegoś kumpla industry insidera, który zdradził mu to i owo.

BTW: Umknęła mi ta informacja o październikowej konferencji Sony. Ma ktoś jakiegoś linka, który by to potwierdzał?
Don_Pedro
Sony zapowiedziało kolejna konferencje (Październik USA)
http://www.gamepro.com/news.cfm?article_id=82988
"Sony PlayStation 3 Event Highlights PS3"

mastah:
Dzięki Yeti za umieszczenie poprawnego linka.
YETI
chyba chodzi o to
http://www.gamepro.com/news.cfm?article_id=82988
YETI
takie porownanie

KillZone (render)

Heavenly Sword (real-time)
Jakim
że ci sie chce Yeti..
KILL
QUOTE(YETI @ 6 10 2006, 17:23) *

takie porownanie

KillZone (render)

i co chciales pokazac przez to porownanie ??
graficznie ten render z KZ na PS 3 nie zostanie osiagniety sad.gif , najgorsze jest to ze sony nigdy nie powiedzialo ze ta gra bedzie tak wygladac albo ze to jest real time
Zwyrodnialec
QUOTE(KILL @ 6 10 2006, 17:40) *

takie porownanie

KillZone (render)

graficznie ten render z KZ na PS 3 nie zostanie osiagniety sad.gif , najgorsze jest to ze sony nigdy nie powiedzialo ze ta gra bedzie tak wygladac albo ze to jest real time

Akurat na tych screenach nie ma różnicy ohmy.gif
Er_WolvEr
QUOTE(KILL @ 6 10 2006, 17:40) *

takie porownanie

KillZone (render)
IPB Image

IPB Image

Założymy się ? Moge zrobić zakład o przysłowiowe dobre piwko. Jeżeli w ciągu powiedzmy 6 lat, bo zapewne conajmniej tyle PS3 będzie na rynku nie uda sie zrobić czegoś takiegoś - przegrany funduje i wysyła. No chyba że w ciągu tych lat nastanie prochibicja.

A co chciał YETI powiedzieć przez to ? No nie udawajcie gupich - że nie będzie musiało to być takie trudne, jak już teraz są gry z np. modelem postaci nawet lepszym niż tam pokazanym. Zresztaco będe tłumaczył, to zbyt łatwo wywnioskować, by tłumaczyć dogłębiej.

A tobie Jakim że też chce sie takie kommenty żucać.

Aha a jeżeli chodzi o ,,najgorsze jest to ze sony nigdy nie powiedzialo ze ta gra bedzie tak wygladac albo ze to jest real time" SONY mówiło że ma zamiar/nadzieje własnie tak wyglądające gry, a powiedzenie przez SONY że to był nie-render jak wiadomo że jest byłoby śmieszne, Nie rozumiem sensu końca Twej wypowiedzi . SONY nie ma mówić że to ma tak wyglądać, tylko ma takie gry robić. Pffffffl.
Emet
Co do modeli postaci. Tu nie widać róznicy, ba możnaby nawet zaryzykować stwierdzenie ze postać z HS wygląda lepiej niż ta z KZ. Ale.... Te zdjecia są w małej rozdziałce, więc nie widać tu wszystkiego. Porównajcie sobie screeny w HD a wtedy zobaczycie jaka PRZEPAŚĆ (od strony technicznej bo design to inna bajka) dzieli modele z rendera KZ a modele z jakiejkolwiek gry (real-time). Takie coś zobaczymy IMO nie wcześniej niż za czasu powiedzmy PS4. A jeśli ktoś chce się nadal sam oszukiwać, że jest inaczej to już jego indywidualna sprawa dry.gif
YETI
QUOTE(Emet @ 6 10 2006, 20:48) *

Porównajcie sobie screeny w HD a wtedy zobaczycie jaka PRZEPAŚĆ (od strony technicznej bo design to inna bajka) dzieli modele z rendera KZ a modele z jakiejkolwiek gry (real-time).

Po co screeny, przeciz mamy trailery w HD, i powiem ci ze jakies wielkiej roznicy nie ma.
Postac w KZ prezentuje sie swietnie a gosc z HS bardzo dobrze.
Sadze ze pod koniec zycia PS3 najlepsze tytuły beda posiadały taka grafike jak render KZ3.

Prawdopodobnie za kilka tygodni Sony w koncu zaprezentuje KZ3 (moze na tej imprezie w Stanach?)
i wszytsko juz bedzie jasne, jak ta gra naprawde sie prezentuje.
Er_WolvEr
QUOTE(YETI @ 6 10 2006, 20:56) *

QUOTE(Emet @ 6 10 2006, 20:48) *

Porównajcie sobie screeny w HD a wtedy zobaczycie jaka PRZEPAŚĆ (od strony technicznej bo design to inna bajka) dzieli modele z rendera KZ a modele z jakiejkolwiek gry (real-time).

Po co screeny, przeciz mamy trailery w HD, i powiem ci ze jakies wielkiej roznicy nie ma.
Postac w KZ prezentuje sie swietnie a gosc z HS bardzo dobrze.
Sadze ze pod koniec zycia PS3 najlepsze tytuły beda posiadały taka grafike jak render KZ3.

Prawdopodobnie za kilka tygodni Sony w koncu zaprezentuje KZ3 (moze na tej imprezie w Stanach?)
i wszytsko juz bedzie jasne, jak ta gra naprawde sie prezentuje.

Szczerze ? Widze 2 warianty (ten bardziej możliwy ) nie pokaża gry póki nie bedzie wyglądała bardzo podobnie do tej z Trailera ( chociażby od strony graficznej), albo też (cholera wie jaki jest % możliwości) będzie tak jak mówił gościu na tym angielsko języcznym forum, że gra teraz wygląda podobnie jak na trailerze, i moze też ( nastepne przypuszczenie Oj jak bardzo bytm chciał by sie sprawdziło) zostanie pokazane przy lauchu PS3. Dlaczego oprucz wiadomej chęci zachęcenia do kupna ? Ano GoW - Pomyślcie jaki byłby krach jak by przy wejściu PS3 i wejściu GoW do sprzedaży PS3 ukazało gameplay z gry która już na lauchu konssoli wygląda jak 2ga generacja X360 ? Jak wyglądałaby jak... ta na trailerze ?? Oczywiście fikcja i marzenia - ale na marzeniach polega całe życie, na marzeniach do spełnienia smile.gif
Pyton
hmm jej termin był mniej wiecej ustalony na 2008 wiec moze tak wygladac albo lepiej zreszta popatrzcie co oferuje teraz GoW na x360(druga generacja gier) a ps3(pierwsza tak dla jasnosci) po wycisnieciu wszystkich soków z ps3 gry powinny byc jeszcze bardziej zaawansowane graficznie itd. i niewiem z czym sie tu oszukiwac skoro to naturalna kolej rzeczy a YETI prubóje wam uswiadomic ze róznica miedzy tymi screenami jest niewielka wink.gif
YETI
How’s Killzone coming along?

“With Killzone, the expectation internally and externally is very high – and I won’t show it until it’s going to exceed people’s expectations. It will be next year before we show it again, but it’s coming along very well. The team are working very hard, they know exactly what they have to do and there’s no doubt they will achieve it, but there’s nothing to be served by something that doesn’t satisfy my goals for the project. I can tell you, though, that some elements already exceed the trailer.”

http://threespeech.com/blog/2006/11/13/mor...erview/#respond

ninja.gif ekh...tak, juz
McDrive
Ja chce poprostu wiedzieć czy da sie na PS3 osiągnąć efekt ognia i wybuchów jak na trailerze.
konrado0905
mysle ze za jakies 1,5 roku bez problemu.
Deadeye
QUOTE(McDrive @ 13 11 2006, 17:57) *

Ja chce poprostu wiedzieć czy da sie na PS3 osiągnąć efekt ognia i wybuchów jak na trailerze.

efektowne ogien i wybuchy uzyskac o wiele latwiej niz takie modele z trailera, wiec o to mozesz byc spokojny smile.gif
Soul
QUOTE(YETI @ 6 10 2006, 18:23) *

takie porownanie

KillZone (render)

Yeti mule ,chyba widziałeś w całości ten filmiki z killzone 2 , i na 100% widziałeś gameplay Heavenly Sword . dry.gif Gdzie tu porównanie , to co się dzieje w trailerze killzone 2 bije na głowę gameplay Heavenly Sword i to widać gołym okiem .
YETI
Soul mule ale tu chodzi o...model postaci.
Gemi
Po tym co do tej pory pokazali nam rozni developerzy .. nie potrafie zrozumiec dlaczego niktorzy nadal watpia ze taka grafa jest mozliwa do uzyskania (GRAFA).. bo jzeli chodzi o animacje to napewno nie bedziemy miec tak dopracowanej.. oczywiscie bedzie masa skryptow ale sama animacja poruszajacej sie postaci bedzie slabsza.

Zapewne wszystko potoczy sie jak z MotorStormem .. chlopaki wypuscili podrasowany filmik na enginie gry i wszyscy zmieszali ich z blotem.. jak teraz sie wypocili i gra wyglada niemal jak render wszyscy krzykacze ucichli :>

To samo bedzie z Killzone. Oczywiscie nie mowie ze gra bedzie wygladac jak render ale bedzie to bardzo blisko a roznica bedzie polegac na mozliwosciach technicznych.. bo niektorych efektow zapewne sama konsola nie bedzie w stanie wytworzyc.

Zreszta jesli GOW na Xpudlo moze wygladac tak jak wyglada to dlaczego Killzone nie moze wygladac lepiej?
AbraHAM
QUOTE(Gemi @ 14 11 2006, 14:25) *

Po tym co do tej pory pokazali nam rozni developerzy .. nie potrafie zrozumiec dlaczego niktorzy nadal watpia ze taka grafa jest mozliwa do uzyskania (GRAFA).. bo jzeli chodzi o animacje to napewno nie bedziemy miec tak dopracowanej.. oczywiscie bedzie masa skryptow ale sama animacja poruszajacej sie postaci bedzie slabsza.

Zapewne wszystko potoczy sie jak z MotorStormem .. chlopaki wypuscili podrasowany filmik na enginie gry i wszyscy zmieszali ich z blotem.. jak teraz sie wypocili i gra wyglada niemal jak render wszyscy krzykacze ucichli :>

To samo bedzie z Killzone. Oczywiscie nie mowie ze gra bedzie wygladac jak render ale bedzie to bardzo blisko a roznica bedzie polegac na mozliwosciach technicznych.. bo niektorych efektow zapewne sama konsola nie bedzie w stanie wytworzyc.

Zreszta jesli GOW na Xpudlo moze wygladac tak jak wyglada to dlaczego Killzone nie moze wygladac lepiej?

no chyba juz dawno wszystko zostalo wyjasnione , grafa wcale nie jest imponujaca , co innego wlasnie wspominana przez ciebie animacja , wybuchy, efekt ognia tez jest prze swietny
YETI
QUOTE(AbraHAM @ 14 11 2006, 16:34) *

no chyba juz dawno wszystko zostalo wyjasnione , grafa wcale nie jest imponujaca , co innego wlasnie wspominana przez ciebie animacja , wybuchy, efekt ognia tez jest prze swietny

blink.gif
Grafika nie jest imponująca, ale wybuchy juz tak? laugh.gif

A najlepsze jest to ze z biegiem czasu juz nie ma postow typu "taka grafika to moze bedzie ale na PS4" teraz mozna przeczytac cos takiego jak powyzej 'grafa wcale nie jest imponujaca"
dry.gif
Soul
QUOTE(YETI @ 14 11 2006, 11:47) *

Soul mule ale tu chodzi o...model postaci.

To i tak złe porównanie censored2.gif zamiast tego pana z HS , powinien z naleźć się Pan Markus Phenix z GofW cool.gif PS taki pytanie czy to ma być gra przygodowa , czy wszystko będzie ograniczać się do walki na arenach ?! dry.gif
YETI
QUOTE(Soul @ 14 11 2006, 18:20) *

PS taki pytanie czy to ma być gra przygodowa , czy wszystko będzie ograniczać się do walki na arenach ?! dry.gif

Heavenly Sword?
Gra przygodowa pełną gębą!
wink.gif
Soul
No to dobrze , już myślałem że wszystko będzie się działo na arenach happy.gif

Mały offtop -Sorry
Mikes
O jakiej grze Wy mówicie bo się pogubiłem X_x
Ural
QUOTE(Gemi @ 14 11 2006, 14:25) *

Słabsza bo?

Tu masz rację, aczkolwiek render raczej nie leciał na enginku gry - tak dobrze to nie ma smile.gif. Natomiast MS ponoć rzeczywiście wygląda niewiele gorzej od renderka z E3, choć to wyjdzie w praniu.

Od początku twierdziłem, że ten render będzie osiągalny i dalej tak twierdzę. Mówimy o pierwszej generacji gier na PS3, które wyglądają już przynajmniej tak dobrze, jak gry z X360 (niektórzy twierdzą, że lepiej). PS3 spokojnie pociągnie grafę jak ta z trailera Killzone z E3. Ba, sam Harrison stwierdził, że pod wieloma aspektami gra już prezentuje się lepiej i że nie pokaże gierki póki nie będzie robiła większego wrażenia niż ów trailer. Na to jednak poczekamy do przyszłego roku, bo wtedy dopiero Sony pokaże nam gameplay. Nawet, jeśli to co mówi Harrison to jedynie marketingowa papka, to sam tę grę nadzoruje i widzi na bieżąco jak wygląda na danym etapie - wątpię by nakręcał hype bezpodstawnie, bo potem by był jęk zawodu - ja tam jestem dobrej myśli - ba, bardzo dobrej smile.gif.

Uwaga słuszna i pewnie gry robione przez studia Sony będą wyglądać lepiej niż gry z X360, bo po prostu PS3 jest mocniejszą konsolą. Ale gry multiplatofmowe już niekoniecznie. Tak czy inaczej zaczyna się naprawdę ekscytująca era grania - ta na którą czekam od lat, czyli era fizyki smile.gif. Już zacieram łapska smile.gif.
McDrive
Nie wiedziałem że Harrison nadzoruje prace nad KZ3. Skąd ty to wiesz??
AbraHAM
On jest szefem tych oddzialow Sony , to ma chyba wglad i cos do powiedzenia w sprawie ich gier , chyba ze rozumiesz co innego przez slowo nadzor...
Deadeye
QUOTE(McDrive @ 15 11 2006, 11:52) *

Nie wiedziałem że Harrison nadzoruje prace nad KZ3. Skąd ty to wiesz??

w newsach jest link do wywadiu w ktorym harrison pisze o tym co ural napisal
Ural
Ano z wywiadu, nota bene jest już ostatni jego fragment. Więcej info: http://www.threespeech.com/. smile.gif
YETI
Gra, której koszty produkcji przewyższają najdroższy film w historii holenderskiej kinematografii - Takim budżetem może pochwalić się Killzone na PlayStation 3. Pytanie tylko czy pieniądze mogą zapewnić sukces tej produkcji?

Nie wiadomo dokładnie ile pieniędzy pochłania Killzone. Najdroższym filmem w Holandii jest thriller wojenny Black Book Paula Verthoevensa. Najnowsza produkcja Guerilla Games jest więc droższa niż 16 mln € (21 mln $).

Dużo pieniędzy poszło w prace nad aspektami graficznymi gry. Twórcy bowiem chcą sprostać wyzwaniu jakim jest trailer z 2005 roku. 120 ludzi pracuje obecnie nad tym tytułem. To liczba trzykrotnie większa od tej, która tworzyła oryginał na PS2. Połowa to ludzie spoza Holandii.

Gra będzie w pełni zlokalizowana w 20 językach. Sony najwyraźniej szykuje rzeźniczy tytuł. Czy jednak gra tym razem będzie w stanie konkurować z najlepszymi?

http://www.gameonly.pl/newsy/10424?sid=896...dd39c0fcc0a1be3

Emet
QUOTE(YETI @ 28 11 2006, 16:11) *

Gra będzie w pełni zlokalizowana w 20 językach.

Obstawiam, że znajdzie się wśród nich także i polski rolleyes.gif
kotlet_schabowy
To prawie pewne, patrząc chociażby na Killzone : Liberation.
McDrive
QUOTE(Emet @ 28 11 2006, 17:37) *

Oby tylko. A spełni się jedno z moich wielu marzeń.
Sylvan Wielki
YETI
Czy jednak gra tym razem będzie w stanie konkurować z najlepszymi?

Czyli? To , wydaje mi sie, stricte subiektywna ocena każdego. Jak dla mnie graficznie i grywalnościowo KillZone na PS2 > Halo .

Co do KillZone 2, to jestem spokojny. Mam przyjemność pogrywać u przyjaciela na PS3 i powiem wam, ze o ile x360 po roku doczekał sie TAKICH graficznie gier by middle genem go nie nazywano ( Gears of War, SC DA) , to grając na PS3 ( tv HD 32' ) jakość pierwszych gier porównywalna jest - a co bedzie za kilka miesiecy? Zresztą wystarczy Oprawę DoA4 - imo 6/10 , do tej z VF5 porównać.

Jestem w stanie uwierzyc ,że PS3 bedzie taka grafikę jak na owych trailerach ( vide Killone2 omawiany tu) prezentowano , po tym co zobaczyłem. TAKIEJ grafiki jak na KZ2 właśnie MUSIMY nie tyle oczekiwac a rządać ! Wszak to next gen.

ural
Uwaga słuszna i pewnie gry robione przez studia Sony będą wyglądać lepiej niż gry z X360, bo po prostu PS3 jest mocniejszą konsolą. Ale gry multiplatofmowe już niekoniecznie. Tak czy inaczej zaczyna się naprawdę ekscytująca era grania - ta na którą czekam od lat, czyli era fizyki . Już zacieram łapska .

Właściwie to nie do końca. Ponoć Xbox mocniejszy od PS2 ,ale to maszyna Sony ma do dis najpiekniejszą grę rpg, najładniejsze mordobicie, wyscigi, act adv....et cetera . X b rylował TYLKO w dziedzinie fpp.
Nie jestem fan boyem, mam każdą konsolę , co pozwala obiektywnie mi ocenić sytuacje , ale po tym w co gram na x360 od roku i po tym co widzę na PS3 już dni kilka to ....
walek
QUOTE(McDrive @ 28 11 2006, 23:46) *

QUOTE(Emet @ 28 11 2006, 17:37) *

Oby tylko. A spełni się jedno z moich wielu marzeń.

Prawdopodobnie Killzone 2, bedzie w polskiej wresji językowej.

"You sell 30 to 40 per cent more with a translated version," Brussee said in the interview. Killzone for the PS2 was translated into 13 languages, and that pushed sales. It was the best-selling game in Poland, says Brussee, thanks to Guerrilla taking the time to put out a Polish version. Killzone for the PlayStation 3 will be available in 20 languages."

źródło: http://games.kikizo.com/news/200611/106.asp

PS. Nie wiedziałem, ze Killzone tak dobrze sie sprzedał w kraju. Czyzby ta gra kosztowała 100 zł podczas premiery.

Blim
Coś co było powiedzmy 5 lat temu nie do pomyślenia teraz staje się faktem. Polskie wersje gier (nie tylko kinowe), wejście Microsoftu na rynek, udostępnienie usługi Live! (już niedługo...) i polskie gry na Xboxa, ahh wiedziałem żeby głosować ZA członkostwem. happy.gif Polacy się bogacą i w końcu nie jesteśmy traktowani jak ciemnota "zza wschodniej granicy Niemiec" (a i tego większość ludzi w Europie nie wie, bo myśli, że mieszkamy "u ruskich"). Ciekawe jak sytuacja ulegnie zmianie za kolejne 5 lat, chyba może być tylko lepiej!

"You sell 30 to 40 per cent more with a translated version" - ciekawe ile w tym prawdy. Oby więcej wydawców zaczęło myśleć w ten sposób. wink.gif
vadzior1
QUOTE(Blim @ 29 11 2006, 01:14) *

Coś co było powiedzmy 5 lat temu nie do pomyślenia teraz staje się faktem. Polskie wersje gier (nie tylko kinowe), wejście Microsoftu na rynek, udostępnienie usługi Live! (już niedługo...) i polskie gry na Xboxa, ahh wiedziałem żeby głosować ZA członkostwem. happy.gif Polacy się bogacą i w końcu nie jesteśmy traktowani jak ciemnota "zza wschodniej granicy Niemiec" (a i tego większość ludzi w Europie nie wie, bo myśli, że mieszkamy "u ruskich"). Ciekawe jak sytuacja ulegnie zmianie za kolejne 5 lat, chyba może być tylko lepiej!

"You sell 30 to 40 per cent more with a translated version" - ciekawe ile w tym prawdy. Oby więcej wydawców zaczęło myśleć w ten sposób. wink.gif

to tylko swiadczy jak spoleczenstwa sa niedouczone i nie trawia angielskiego. Mi polskie wersje dubbing napisy dzialaja na nerwy. Mi tak naprawde zwisa czy gra jest tlumaczona. Killzone jeden naprawde fajne byly dialogi wyrazne w miare proste slownictwo ktokolwiek zdal mature z angielskiego nie powinien miec problemow. Zreszta seriali lost i prison break tez ogladam bez napisow.

QUOTE(Sylvan Wielki @ 29 11 2006, 00:30) *

YETI
Czy jednak gra tym razem będzie w stanie konkurować z najlepszymi?

Czyli? To , wydaje mi sie, stricte subiektywna ocena każdego. Jak dla mnie graficznie i grywalnościowo KillZone na PS2 > Halo .

Co do KillZone 2, to jestem spokojny. Mam przyjemność pogrywać u przyjaciela na PS3 i powiem wam, ze o ile x360 po roku doczekał sie TAKICH graficznie gier by middle genem go nie nazywano ( Gears of War, SC3 DA) , to grając na PS3 ( tv HD 32' ) jakość pierwszych gier porównywalna jest - a co bedzie za kilka miesiecy? Zresztą wystarczy Oprawę DoA4 - imo 6/10 , do tej z VF5 porównać.

Jestem w stanie uwierzyc ,że PS3 bedzie taka grafikę jak na owych trailerach ( vide Killone2 omawiany tu) prezentowano , po tym co zobaczyłem. TAKIEJ grafiki jak na KZ2 właśnie MUSIMY nie tyle oczekiwac a rządać ! Wszak to next gen.

ural
Uwaga słuszna i pewnie gry robione przez studia Sony będą wyglądać lepiej niż gry z X360, bo po prostu PS3 jest mocniejszą konsolą. Ale gry multiplatofmowe już niekoniecznie. Tak czy inaczej zaczyna się naprawdę ekscytująca era grania - ta na którą czekam od lat, czyli era fizyki . Już zacieram łapska .

Właściwie to nie do końca. Ponoć Xbox mocniejszy od PS2 ,ale to maszyna Sony ma do dis najpiekniejszą grę rpg, najładniejsze mordobicie, wyscigi, act adv....et cetera . X b rylował TYLKO w dziedzinie fpp.
Nie jestem fan boyem, mam każdą konsolę , co pozwala obiektywnie mi ocenić sytuacje , ale po tym w co gram na x360 od roku i po tym co widzę na PS3 już dni kilka to ....

no akurat SC3 DA wyglada nienajlepiej w koncu to zwykly Unreal Engine 2.5 z dodatkami. SC3 DA spokojnie by stary xbox udzwignal tyle ze w mniejszej rozdzialce.

Grafike ocenialbym nie przez pryzmat mozliwosci konsoli ale przez uzdolnienia deweloperow piszacych na dana konsole. Sony widac stawia na jakosc nie ilosc i wie na kogo postawic. To tak jak malarze maja podobne farby plutno a jeden bedzie obszymorkiem a drugi artysta
AbraHAM
Niny tez stawialy na jakosc w przypadku gacka i co ? i srednio im to wyszlo...
Deadeye
QUOTE(AbraHAM @ 29 11 2006, 09:25) *

Niny tez stawialy na jakosc w przypadku gacka i co ? i srednio im to wyszlo...

raczej przez to, ze nie zabiegali o zewnetrznych developerow wystarczajaco. a ja w killzone'a wierze, sony tego nie moze zepsuc bo przez ta gre beda oceniane mozliwosci konsoli przeciez ;]
Pyton
wersja zlokalizowana w naszym pieknym jezyku jest bardzo mozliwa(psp swoja dostało) zreszta jak ktos grał w killzone na psp i słyszał polski dubbing to wie o czym mowie genialna robota wink.gif ps3 pomału sie rozkreca i niebede zdziwiony jesli killzone przełamie jakos z trailer'u z 2005 w koncu maja duzo czasu, zreszta popatrzcie co stworzyło epic na x360 smile.gif to musi wypalic i basta!
Don_Pedro
Tez wierze, ze KZ2 bedzie wygladac tak jak slynny render. I nie dlatego, ze gre dlugo robia, ze SONY wyposazylo zespol Guerilla w najlepszych grafikow i nie dlatego, ze piekne sa zapowiedzi. Dla mnie dowodem na wspanialosc tej gry sa wpompowane w nia pieniadze. Wkoncu nikt nie wylozyl by tak ogromnych pieniedzy na bubel, SONY widzi, ze gra wyglada wspaniale i inwestuje. Z niecierpliwoscia czekam na pierwsze trailery i screeny!
Enkidou
Hmm nikt tego jeszcze nie wkleił, więc ja to zrobię. :)
Skradzione z NeoGAF'a, a wcześniej skradzione z jeszcze innego miejsca.

On several dutch gamingwebsites and in written papers there have been reports on Killzone 2 tidbits from journalists that were invited to have a look at what Guerilla Games was doing.

Since I master that language, I'll translate the most important parts for the ones who would like to know. These are certainly not the best interviews I've read, and if a local paper about news is sending a guy, you get general questions for general reading public, but still some interesting things came out.

One gamingsite was invited to their HQ in Amsterdam to talk about their PSP KZ Liberation, but there was a small percentage about KZ-PS3 in the interview. Some other info is from a daily paper that was invited because it's such an enormous entertainment project for Holland (most expensive budget ever for entertainment bizniz in Holland, even bigger budget than the new record-costing movie of Paul Verhoeven Zwarthoed, that is 16 million euro's, around 20-30 million I guess for Killzone PS3).

Okay, here's what I learned :

1) The paper mentions a release somewhere in 2007, but I have to say this is not a direct quote from GG, it is a conclusion of the interviewer about what was said to him.

2) Killzone-PS3 is going to feature downloadable episodes after release, just like Killzone Liberation is planning to do now.

3) Players this time are not fighting against the Helghast-invasion only. A GG dude responsible for music unintentionally leaked this info when talking about the music in the game, mentioning the music is not going to be only classic symponic style this time, lot's of different music styles are going to be introduced. What other types of enemies they are introducing, or what different story-themes will evolve around this remark, stays vague, it was more a slip of the tongue I guess.

4) About Phill H recent comments that some elements of KZ-PS3 already exceed the trailer, the GG guy says GG did not make and release the target 2005 E3 trailer if they did not think they would reach that level of quality. According to the interviewer the guy is very reluctant in this respect because of the NDA's and high expectations, but also very confident saying that it is "realistic to expect the same quality of the trailer in the game", and says that the impression the game wil give you, will be on par with the 2005 trailer.

Main thing is (except for the graphic showcase it will be), they want to introduce a lot more variety in the gameplay in this genre, and improve vastly over the original, specificly mentioning things like smart AI and also non-repetitive voiceacting to be the essential things they can improve on PS3 to make that trailer-experience happen in realtime. Ofcourse they also mention the power and performance of the PS3, saying it really makes a lot of things possible now they could not do before. They and Sony are aiming the game to become the systemseller like Gears is now for the 360, and think that is certainly possible.

6) Talking about becoming First Party for Sony, they state they had enormous benefits from it, from a technical point of view, but also because it gave them a lot of publicity and financial security. They could attract a lot more excellent people as a Sony-dev, who would otherwise not have come to Guerilla as a rather small independent Dutch devver. So it opened a lot of doors.

The proces is, they make the gameplans, and are free to do a lot of stuff they want, but have to report to Sony frequently and convince them over and over again that their game is coming along the right way. On the question if they thought Sony was too strict and influencial in the development of their games so far, they say this has not been the case at all untill now, Sony has not veto'ed any ideas of them, Sony is just giving feedback and being curious about their progression.

7) GG is satisfied with their gaming-record and quality-progression so far. Nam '67 being their first average game (6 grade), Killzone doing better (average 7 grades), Liberation being better again (average 8), and Killzone 2 to be expected to go way beyond that compared to Liberation (their words).

8) Access to the area where their 80 people were working on the game was still strictly forbidden, so no pictures or movies. They hope to sneak-preview the game soon, but are very patient since they want to reach the demanding expectations. Before they can silence the skeptics with this game, you will not see anything. But it will be sooner rather than later Sony gives the green light to show it.

About detail :
"For KZ-PSP we made 50x50 pixel models for the game, in KZ PS3 we even want the nosehairs to move. What took one man one week on other platforms, takes one month on the PS3 because of the increased details."

"Stuntmen in Hollywood are hired and motioncaptured for the game, when they fall and jump their movements are captured and transformed into digital models." (so you can jump this time..lol.. ).

About worldwide release-stuff :

20 different languages are integrated in the game. Most of them will not only be menu-language-text stuff, but also translated voiceacting. They mention different languages increases sales with 30-40% for a game. Translating the original Killzone audio (that had only 13 languages, and 8 off them were audio-translated, the rest just menu-text) into for example Polish, made their game the best selling game ever in Poland. So instead of bringing out different versions in each country, they now try to fill the Blu Ray also with all sort of different audiotracks for all kind of regions and countries.

They hire specific studio's that specialise in translating for entertainment bizniz, mentioning studio's in China and the US doing work for them in this respect.

About their own personal:

About 50-75% of the people they hire for new projects are from abroad. Most of the people they hired 5 years ago are still working there, there is very little 'emigration' of personal. Which is according to the interviewed guy good news for them since it means the people are satisfied and inspired to go on with new games, normally there is a lot more moving in/leaving out of new and old personal in gamingcompanies.

120 people work at Guerilla. About 80 people working full time on the PS3 game, this is 3 times as much as PS2 Killzone. PSP's Liberation game took 25 people, who are still working on multiplayer and extra episodes for Liberation to come out later (online Liberation patch is aiming for spring 2007).

After KZ-PS3 is finished, they plan a holiday, and continue on KZ-PS3-episodes, and ofcourse more new games for PSP and/or PS3.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php...hlight=Killzone
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.