Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Ural
No i gicior, świetnego newsa wkleiłeś - wiedziałem, że będzie polski w nowej odsłonie, a tutaj się to potwierdza - no i super smile.gif. Jestem ciekaw, czy wreszcie będzie w grze jakaś fizyka i możliwości destrukcji - jak tak, to będzie to niezły killer.
AbraHAM
ciekawe czy graficznie KZ zblizy sie chociaz do Gear of War , jak juz wszyscy wiedza aaa gra wyglada przerewelacyjnie , a jezeli KZ wprowadzi ze soba destrukcje otoczenia ( w co raczej watpie widzac te 256 mb pamieci w ps3) , miejmy nadzieje na produkt przynajmniej klasy pierwszego KZ
Ural
Przecież fizyka nie ma nic do RAM-u, tylko do mocy obliczeniowej, a tej PS3 nie brakuje smile.gif. Poza tym układ graficzny ma 256MB i sama konsola też ma 256MB - czyli łącznie to nam daje 512MB. Dla przykładu FEAR, który jest chyba wciąż najbardziej zaawansowanym FPS'em, wymaga jedynie 64MB pamięci dla chipu graficznego - PS3 ma 4x więcej. Ogólnie wszelka destrukcja jest jak najbardziej możliwa - ja mam tylko nadzieję, że będzie smile.gif. Tak czy inaczej chyba już nawet nie wypada robić FPS'a z przyklejonymi sprzętami do podłogi - poza tym nowy Killzone to chyba najważniejsza gra nad jaką obecnie Sony (GG) pracuje, więc powinna być świetna pod każdym względem - pytanie tylko jak będzie smile.gif.
AbraHAM
QUOTE(ural @ 1 12 2006, 10:08) *

Przecież fizyka nie ma nic do RAM-u, tylko do mocy obliczeniowej, a tej PS3 nie brakuje smile.gif. Poza tym układ graficzny ma 256MB i sama konsola też ma 256MB - czyli łącznie to nam daje 512MB. Dla przykładu FEAR, który jest chyba wciąż najbardziej zaawansowanym FPS'em, wymaga jedynie 64MB pamięci dla chipu graficznego - PS3 ma 4x więcej. Ogólnie wszelka destrukcja jest jak najbardziej możliwa - ja mam tylko nadzieję, że będzie smile.gif. Tak czy inaczej chyba już nawet nie wypada robić FPS'a z przyklejonymi sprzętami do podłogi - poza tym nowy Killzone to chyba najważniejsza gra nad jaką obecnie Sony (GG) pracuje, więc powinna być świetna pod każdym względem - pytanie tylko jak będzie smile.gif.

hmm ciezko sie z toba zgodzic , ilosc pamieci ram bedzie decydowac o fizyce i to bardzo , wyobraz sobie taka sytuacje , ze odpalasz rakiete z bazzoki ta nie trafia w czolg helgastow tylko w sciane za nim , ta rozpada sie i wieksze elementy padaja na ziemie i tu aby te lementy zaraz nie zaczly znikac potrzebna jest spora ilosc ramu, oczywiscie iles tam ramu w PS3 jest tez przeznaczona na takie bajery, tylko jezeli killzone ma oferowac takie akcje na tak otwartym terenie jak to prezetowali w renderze 2005 to rzeczywisce czy te 256 mb GGR3 wystarczy ? pewnie beda jakies sztuczki , nie uswiadczymy najprawdopodobniej zostajacych zwlok na polu walki i unoszacych sie tumanow kurzu i dymu jednoczesnie przy nieziemskim oswietleniu i zniszczalnym otoczeniu , sory ale to jeszcze nie ta generacja confused.gif
Trzcina
A ty wiesz o tym najlepiej, bo jestes bogiem konsol i programistow, a przede wszysktim jasnowidzow i wiesz JUZ TERAZ co na tej generacji bedzie a czego nie...

Dlaczego ludzie nie moga sobie darowac pisania takich nic nie wnoszacych, bezsensownych tekstow? O_o

A jesli chodzi o spolszczenie, to ono i tak psu na bude, wersje oryginalne zawsze bedzie LEPIEJ dopracowana. Aczkolwiek z checia wyslucham jekow i biadolenia po polsku ;]
GMB
Ale PS3 ma dwie kości ramu z czego jedna to potężna kość 256 XDR DRAM taktowana prockiem 3,2 GHz a druga to 256 GDDR-3 700 MHz co razem daje dużo bardziej wydajniejszy RAM niż w X360.
Ural
QUOTE(AbraHAM @ 1 12 2006, 11:08) *

QUOTE(ural @ 1 12 2006, 10:08) *

hmm ciezko sie z toba zgodzic , ilosc pamieci ram bedzie decydowac o fizyce i to bardzo , wyobraz sobie taka sytuacje , ze odpalasz rakiete z bazzoki ta nie trafia w czolg helgastow tylko w sciane za nim , ta rozpada sie i wieksze elementy padaja na ziemie i tu aby te lementy zaraz nie zaczly znikac potrzebna jest spora ilosc ramu, oczywiscie iles tam ramu w PS3 jest tez przeznaczona na takie bajery, tylko jezeli killzone ma oferowac takie akcje na tak otwartym terenie jak to prezetowali w renderze 2005 to rzeczywisce czy te 256 mb GGR3 wystarczy ? pewnie beda jakies sztuczki , nie uswiadczymy najprawdopodobniej zostajacych zwlok na polu walki i unoszacych sie tumanow kurzu i dymu jednoczesnie przy nieziemskim oswietleniu i zniszczalnym otoczeniu , sory ale to jeszcze nie ta generacja confused.gif

Dalej to nie ma znaczenia smile.gif. Nie zdajesz sobie chyba sprawy jak się pisze gry. Nie chcę, żebym wyszedł na jakiegoś zarozumialca, no ale faktem jest, że akurat w tej sprawie mam jakieś doświadczenie, bo po prostu wydałem parę lat temu całkiem udaną gierkę (co prawda nie na konsole) i wiem jak to wygląda od środka. A prawda jest taka, że te wszystkie uszkodzenia nie wymagają większej ilości pamięci z prozaicznego powodu: wszystkie wyświetlane obiekty na ekranie już w tej pamięci siedzą i tak naprawdę nie robi większej różnicy, czy dany obiekt zostanie rozwalony na mniejsze, czy też nie (inaczej ma się sprawa w grach 2D, ale nie takie mamy tu na myśli). Mówimy tutaj o obiektach 3D, które w wypadku zniszczeń składają się z klocków - to jak Burnoucie - każdy samochód nie był jedną bryłą, tylko składał się z kilku (bodaj ośmiu) części. Każda z tych części posiadała jakąś ilość poligonów - poligony, to coś jakby powierzchnia złozona z kilku prostych. I tak przy kolizji dochodzi co najwyżej do deformacji poszczególnych obiektów. Jeśli moc obliczeniowa na to pozwala, to dodatkowo te obiekty mogą na siebie wzajemnie oddziaływać. Oczywiście, można powiedzieć, że zrobienie auta składającego się z kilku obiektów zwiększa wykorzystanie pamięci - ale z racji na to, że mówimy tutaj o obiektach 3D, złożonych z poligonów, to jest to wzrost minimalny - obiekty są zapisane tutaj w formie znaków, działa to więc trochę tak, jak grafika wektorowa. Fizyka może więc pozwolić na rozbijanie obiektów, wzajemne ich oddziaływanie, itd., itd., ale to co ma największy wpływ na pamięć RAM, to przede wszystkim grafika 2D (tekstury, menusy, inne duperele) oraz oczywiście w jakimś stopniu te obiekty 3D (przetwarzanie danych, itd.), muzyka, i pozostałe elementy, ale dalej to grafika 2D stanowi tutaj czynnik decydujący. Zobrazuję to tak - gdybyś chciał sobie zrobić świat 3D w postaci samej siatki (bez tekstur), to widoczność w takim świecie miałbyś praktycznie nieograniczoną. Natomiast gdy nałożysz tekstury, to nagle zacznie brakować pamięci. To dlatego tekstury w grach na PS3 ponoć wyglądają gorzej, niż tekstury na X360 (nie wiem, nie porównywałem - opieram się na doniesieniach z netu). Tekstura w wysokiej rozdzielczości i idealnej jakości może spokojnie zajmować 1MB, albo i więcej jak ktoś się uprze, choć w grach oczywiście nikt takich kolosów raczej nie stosuje. Developerzy mają swoje metody i stosują różne ciekawe sztuczki, by przyoszczędzić pamięć. Ale w kwestii fizyki, kolizji, itd., to pamięć ma już znacznie mniejsze znaczenie od mocy obliczeniowej - dla przykładu przypomnij sobie takie gry Criterion jak Black, czy Burnout 3 - przecież rozpierducha w nich była totalna. A teraz porównaj sobie jaką ilość pamięci ma PS3, a jaką PS2. Tak więc gdyby chodziło o pamięć, to w tych gierach nie byłoby tak widowiskowych uszkodzeń smile.gif. Na PS3 jak na żadnym innym sprzęcie czeka nas era fizyki - w każdym razie o ile developerzy to wykorzystają. I właśnie w tym upatruję największego powera nowej generacji (mam na myśli tutaj PS3 i X360, bo Wii, nie oszukujmy się, pod tym względem niewiele zaoferuje). Gry, w których interakcja z otoczeniem, kolizje, zniszczenia i cała ta otoczka zostanie w pełni wykorzystana i na dobrym poziomie, po prostu dostarczą znacznie większych wrażeń niż gry poprzedniej generacji. Czym by był taki MotorStorm bez widowiskowych wypadków? smile.gif

Dodam jeszcze tylko, że podobnie ma się sprawa z efektami o których pisałeś - dynamiczne oświetlenie, cienie, to wszystko leży już na barkach procesora, który musi to wyliczać. Część efektów jest ponadto wspierana sprzętowo przez chip graficzny (Pixel Shadery, antialiasingi, i inne takie dziwactwa), to jednak jest już przetwarzanie obrazu - tekstura zajmująca dajmy na to 200kb pamięci dalej będzie zajmować 200kb pamięci niezleżnie od tego jak będzie oświetlona i gdzie będzie padał na nią cień.
AbraHAM
QUOTE(Trzcina @ 1 12 2006, 11:13) *

A ty wiesz o tym najlepiej, bo jestes bogiem konsol i programistow, a przede wszysktim jasnowidzow i wiesz JUZ TERAZ co na tej generacji bedzie a czego nie...

Dlaczego ludzie nie moga sobie darowac pisania takich nic nie wnoszacych, bezsensownych tekstow? O_o

A jesli chodzi o spolszczenie, to ono i tak psu na bude, wersje oryginalne zawsze bedzie LEPIEJ dopracowana. Aczkolwiek z checia wyslucham jekow i biadolenia po polsku ;]

moze ludzie lubia sobie podyskutowac dry.gif , bogiem ani programista nie jestem , ale stwierdzam tak po tym co do tej pory widzialem i po tym co bedzie (np halo3 to takie H2 HD ) ale nie bede sie rozpisywal bo sie zaraz oftopow narobi

No to ural napisales wszystko co chcialem wiedziec , nie wiem czy przyklad Burnout jest trafny gdyz jak wiadomo , gry wyscigowe nie sa jakos specjalnie rozbudowane, przyklad Burnout to pokazje jak powinno sie robic dobre silniki graficzne , szkoda tylko ze nie wszyscy potrafia tak wykorzystac power danej konsoli jak developerzy z EA (oddz . CRITERION ) ,
kjace
QUOTE(AbraHAM @ 1 12 2006, 12:34) *

QUOTE(Trzcina @ 1 12 2006, 11:13) *

moze ludzie lubia sobie podyskutowac dry.gif , bogiem ani programista nie jestem , ale stwierdzam tak po tym co do tej pory widzialem i po tym co bedzie (np halo3 to takie H2 HD ) ale nie bede sie rozpisywal bo sie zaraz oftopow narobi

No to ural napisales wszystko co chcialem wiedziec , nie wiem czy przyklad Burnout jest trafny gdyz jak wiadomo , gry wyscigowe nie sa jakos specjalnie rozbudowane, przyklad Burnout to pokazje jak powinno sie robic dobre silniki graficzne , szkoda tylko ze nie wszyscy potrafia tak wykorzystac power danej konsoli jak developerzy z EA (oddz . CRITERION ) ,

Z tego co pamiętam to panowie z EA kupili ten silniczek smile.gif
Ural
A z tego co ja pamiętam, to Criterion po prostu zostało zakupione przez Electronic Arts, a co za tym idzie EA nie musiało kupować enginka bo po prostu już siła rzeczy do nich on należy smile.gif. Enginka natomiast kupił pewnie Rockstar, bo na Renderware GTA jedzie, a raczej jechał, bo GTA4 ma już byc na autorskim enginku Rockstarsów - w każdym razie z tego co mi wiadomo wink.gif.
palo
QUOTE(kjace @ 1 12 2006, 16:28) *

Z tego co pamiętam to panowie z EA kupili ten silniczek :)

i co to wnosi do dyskusji o Killzone 2...? kocham takie dygresje

co do przytoczonego wyżej cytatu - słowa napawają optymizmem; wiemy, że killzone 2 to oczko w głowie sony i w związku z tym możemy się spodziewać gry conajmniej bardzo dobrej;
co do polonizacji - miło, aczkolwiek ja jeżeli już, to preferuje wersje kinowe; nie widziałem killzone'a na PSP i nie wiem jak to w praniu wyszło, ale mimo wszystko myślę, że angielska to jedyna słuszna wersja, a polskie napisy są miłym dodatkiem
do dyskusji na temat pamięci konsolki się nie odnisę, bo poprostu się na tym kompletnie nie znam, ale jako zwykły gracz, mający w (pipi)e te wszystkie konwenanse ( ram,(pipi) etc :) spodziewam się grafiki a'la render 2005 + mocarna interakcja z otoczeniem; wykonanie, ilość detali, tekstury to jedno, ale ja liczę na prawdziwy rozpieprz, już Black dał nam przedsmak tego, w jakim kierunku idą nowe strzelaniny; obym się nie zawiódł...
YETI
Nie wiem o czym wy tu rozmawiacie?
KZ2 od jakiegos czasu jest na rynku (KZ: Liberation PSP)
To bedzie KZ3 (Tak twierdzi GG ale co ja tam wiem wink.gif )
Jakim
Jeden kij Yeti z tytułem.

Mnie cieszy w końcu że polaków zaczynaja traktowac na równi z innymi krajami Unii. Polskie wersje językowe gier na konsole w erze Psxa były masakryczną rzadkością, w erze Ps2 mieliśmy kilkanaście pozycji i to wcale nie drugoligowych przetłumaczonych na polski.

Teraz nadchodzi kolejna generacja konsol i już mamy zapowiedź gry po polsku. Myśle że na tej generacji zobaczy dużo, o wiele więcej niz w przypadku ps2 tytułów jesli nie w wersji full PL to przynajmniej kinowej.

YETI
QUOTE(Jakim @ 1 12 2006, 19:07) *

Teraz nadchodzi kolejna generacja konsol i już mamy zapowiedź gry po polsku. Myśle że na tej generacji zobaczy dużo, o wiele więcej niz w przypadku ps2 tytułów jesli nie w wersji full PL to przynajmniej kinowej.

to jest jasne, duzo mozemy w tym wypadku zawdzieczac...Microsoftowi, ze wprowadził oficjalnie X360 na nasz rynek.
To napewno zmusi Sony Poland do lokalizowania wiekszosc ilosci gier (jak i do roznych promocji smile.gif )
AbraHAM
Yeti ta gra na PSP nie ma zadnej literki , to jest cos takiego jak GTA LCS albo VCS , wzgledem duzych wersji z PS2 , ma ktos moze dostep do przerywnikow z tej gry na PSP ? jak bardzo te filmiki przypominaja render z 2005 ? chodzi o to czy sa podobne do tego rendera z targow o ktorym dlej sie mowi ze to gameplay smile.gif
Mikes
widziałem intro Liberation, urywa łeb!! Klmacik jest trochę inny niż ten w renderze ale naprawdę daje rade, jakby tak wyglądało KZ2 to ja już wiem jaką konsole kupie w najblizszym czasie happy.gif
Er_WolvEr
QUOTE(AbraHAM @ 1 12 2006, 19:23) *

Yeti ta gra na PSP nie ma zadnej literki , to jest cos takiego jak GTA LCS albo VCS , wzgledem duzych wersji z PS2 , ma ktos moze dostep do przerywnikow z tej gry na PSP ? jak bardzo te filmiki przypominaja render z 2005 ? chodzi o to czy sa podobne do tego rendera z targow o ktorym dlej sie mowi ze to gameplay smile.gif

Słyszałem, tak samo jak YETI, że 2gi Killzon'e na PS3jke ma miec numerek 3 a nie 2 - 2 to żeczywiście jest Liberation, to on kontynuuje wątek fabularny z jedynki i 3jeczka... będzie kontynuacją Liberation smile.gif. I nie tylko dlatego myśle że będzie miała number 3 - w PSXie albo konkunercyjnym piśmie wydaje mi sie że o tym pisano.

Filmiki w Killzone Liberation są na silniku gry. Jedyny filmik renderowany to Intro - które zreszta nie jest zrobione tak samo graficznie jak teb filmik z E3. BArdziej wygląda jak by go zrobiono na podrasowanym silmiku KZ:L ( co nie zmienia faktu, że jest świetne, a końcówka Liberation da naprawde niezły początek 3jeczki). Już kiedyś mówiono, że gościu w 3jce bedzie chciał skopać tyłki w dobrej strawie także z przyczyn osobistych - Liberation dodaje jeszcze jeden, a moze nawet ten głowny. Polecam gierke smile.gif

EDIT:

Bende naprawde zadowolony jeżeli 3jka będzie miała conajmniej takie tłumaczenie jak Liberation - mimo malutkich pomyłek czy urwań, teksty tam występujące i same dobrane osoby były świetne ( no może Mexykańczyka bym podmienił, ale to nie na mus, tylko byłoby fajnie). Piękny Killzone z tekstami od kompanów typu ,,Wsadz se widelec" czy wrogów ,,Giiiń szmato z ISA" ( jak W Liberation) byłby czymś wunderfull.
Ural
Liberation nie jest tak jak VCS dla GTA. Liberation to dalszy ciąg historii, który nota bene urywa się w pewnym momencie. Teraz pytanie, czy ów wątek będzie kontynuowany na PSP, czy na PS3. Niestety w wypadku wersji na PSP jest kilka minusów, tj. nierówny stopień trudności i brak jakiejkolwiek interakcji z otoczeniem (chyba, że za takową ktoś traktuje rozwalanie drewnianych skrzyń wink.gif). Liberation przeszedłem i napisałem szybką reckę na moim "blogu" - jak ktoś chce to zapraszam: [klik]. Gra była też stosunkowo krótka - tak może też być w przypadku odsłony stacjonarnej, no ale to się dopiero na szczęście okaże. Co do języka polskiego, to sugerując się wersją na PSP można stwierdzić, że w nowym Killzone będzie to wersja w 100% polska (czyli z dubbingiem) i jak wiadomo już, tak jak i na PSP będzie możliwość wyboru języka - czyli jak ktoś nie lubi ojczystego, może grać po angielsku wink.gif. Niemniej mnie polska wersja bardzo przypadła do gustu (wkurzały tylko literówki w tekstach). Głosy całkiem ok, teksty żywcem przetłumaczone z angielskiego, ale że gra jest futurystyczna, to mnie to nie raziło (teksty typu "Krwaw!", itp. tongue.gif) - ogólnie jakoś wolę polskie wersje językowe, angielskie często są niestety drętwe. Natomiast najlepszy dubbing mają gry francuskie - przechodziłem Dooma III po francusku i wtedy dopiero miał klimat smile.gif. Tak czy inaczej Jestem pewien, że GG nie dadzą tutaj ciała, modlę się tylko o interakcję z otoczeniem, rozpierduchę na ekranie, no ale skoro gra ma wyglądać jak trailer, to może tak właśnie będzie? Oby. No i pewnie signla się przejdzie w dwa wieczorki, więc mam duże nadzieje co do multi - multi w takiej gierce może być na wypasie smile.gif. No i zaś się rozpisałem musżę się powstrzymywać confused.gif.
vadzior1
ma ktos moze linka do wersji killzone ps3 trailers 640x240 remastered
bo wszedzie sa ze zwalonym dzwiekiem i w niskiej rozdzialce

na ww.ign.com jest ta wersja ale trzeba bluic $ za czlonkostwo
Litwin25
Właśnei gram w w francuską werseje Call of duty3 i jest porazka,beznadziejny dubbing,więc nei wszystkie sa fajneno chyba że pisałes ironicznie wink.gif
Ural
No to może zależy od gry - w Dooma III grałem w 3 wersje językowe i najbardziej mi przypasiłą francuska - odtąd często wybierałem francuskie wersje i nigdy się nie zawiodłem, ale CoD3 niestety nie miałem okazji testować w wersji francuskiej - możliwe, że porażka, kto to tam wie smile.gif.
McDrive
O czym wy do K nędzy pierdzielicie. Prąd was porządnie popieścił??!!
CELL7777
QUOTE(vadzior1 @ 8 12 2006, 22:24) *

http://www.kikizo.com/viewer/vidview_games...zone2_df_hd.wmv

jakbys szukal cos wiecej
http://games.kikizo.com/news/200608/141.asp
Blim
CELL7777 dzięki za link. O Panie, pamiętam jakie wrażenie zrobił na mnie ten render półtora roku temu, takie rzeczy wydawały się wtedy nieosiągalne. W tej chwili po obejrzeniu go pierwszy raz od dłuższego czasu nie ma już tego szoku i niedowierzania, bo zbliżony poziom grafiki prezentuje GoW. Oczywiście nie ma tam takiej wspaniałej, wartkiej i nieustannej akcji, ale tego w grach jeszcze długo nie będzie (nie licząc skryptów). Liczę, że KZ2 będzie wyglądało równie dobrze jak na targer-renderze (a jak nie to z liścia Sony!). happy.gif
vadzior1
QUOTE(CELL7777 @ 9 12 2006, 15:42) *

QUOTE(vadzior1 @ 8 12 2006, 22:24) *

http://www.kikizo.com/viewer/vidview_games...zone2_df_hd.wmv

jakbys szukal cos wiecej
http://games.kikizo.com/news/200608/141.asp

jakie hd jak to ma
640x480
ale ten trailer killzone2 to i tak telesync widocznie nic lepszego w calym necie nie ma

a tak w ogole mogliby wydac killzone liberation na ps2 w koncu to tak naprawde tylko zmiana nosnika i kilku elementow

natomiast jesli killzone 2 na ps3 bedzie faktycznie tak wygladal jak na trailerku lacznie z dynamika obrazow to ludzie beda sie zabijac o to gierke i ps3. Sony wie o co tu gra

jezeli chodzi o sprawy tecdhniczne to silnik napedzajacy killzone2 bedzie musial prezentowac lepszy poziom od unreal Engine 3.0 ( ktorego niektore elementy juz prezentuja podobny poziom co trailerek).
vadzior1
kiedy pierwsze real screeny chyba do marca cos zobaczymy

jezeli bedzie to tak wygladalo jak na rednerku to gra rozjedzie caly swiat gier niczym drogowy walec

Deadeye
QUOTE(vadzior1 @ 7 01 2007, 09:52) *

jezeli bedzie to tak wygladalo jak na rednerku to gra rozjedzie caly swiat gier niczym drogowy walec

bo ja wiem? k1 wygladal slicznie jak na ps2, a mi sie gra podobala tak sobie. o wiele lepszy byl imo black (ktory tez wygladal zabojczo smile.gif ). grafika to nie wszystko, choc jesli ta gra stanie sie flagowym pokazem mozliwosci konsoli to mozna byc pewnym jej popularnosci
YETI
Jezeli Sony władowało (i ładuje) w ten tytuł tyle kasy plus to ze pracuje przy tej grze taka ilosc programistow (chyba 130)...to bez watpienia musi byc pokaz mocy PS3.
McDrive
QUOTE(YETI @ 7 01 2007, 13:03) *

Jezeli Sony władowało (i ładuje) w ten tytuł tyle kasy plus to ze pracuje przy tej grze taka ilosc programistow (chyba 130)...to bez watpienia musi byc pokaz mocy PS3.

Gdyby nie starali sie osiągnąć poziomu grafy z renderu to nie ogłaszanoby, że jest to produkcja z największym budżetem w historii Holandi. Jeżeli do tej pory nic nie pokazali to muszą ostro pracować. Może na GDC coś "wypłynie".
Pyton
hmm jedynka zryła mi beret klimat niedopobicia smile.gif a grafa oszałamiajaca jak na osiagi ps2 a jak wyjdzie na ps3 to pewnie popuszcze w baty a sony pewnie niedopusci zeby była to przecietna pozycja wink.gif
Pablo el
QUOTE(Trzcina @ 1 12 2006, 05:13) *

Aczkolwiek z checia wyslucham jekow i biadolenia po polsku ;]

co powiesz na fronczewskiego w roli glownego bohatera? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
mczaper
Najdroższa gra świata?
http://gry.onet.pl/Killzone_PS3,zap_itm.ht...amp;OID=1383418
Pyton
http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...28&Itemid=2

"Killzone 2 jest w chwili obecnej obok nowego MGS'a i Final Fantasy najbardziej oczekiwanym tytułem na najnowszą konsolę SONY. Niestety do dziś o samej grze praktycznie nic nie wiadomo. Guerilla wciąż trzyma w tajemnicy wszystkie informacje o swoim projekcie. Mimo to Peter Dille – pracownik amerykańskiego oddziału Sony Computer Entertainment na łamach magazynu Game Informer powiedział, że wierzy iż Killzone dla PS3 zadebiutuje na rynku jeszcze w tym roku. Czyżby SONY chciało konkurować z Halo 3 na X360, które zapewne ukaże się w ostatnim kwartale br.? Być może, my jednak czekamy na jakiś pokaz next-genowej wojny między ludźmi a helghastami."

ciekawe czy ukaze sie w 2007r i mysle ze byłoby głupota jesli wydaliby specjalnie killzone w granicach premiery halo 3 confused.gif wolałbym zeby ja dopracowali na maxa wyciskajac prawdziwy power z ps3 niz wypuszczac niedopracowany produkt zreszta sa to 2 rózne gry(halo3),klimaty itd i niewiem czemu tyle ludzi nadal je porównóje huh.gif ta i ta znajdzie swoich zwolenników sam nieprzepadam za halo a killzone musze miec i oby sony nienaciskało na wypuszczenie tego tytułu póki niebedzie gotowy w 100% smile.gif
palo
killzone2 wypuszczą równo z halo3, a ewentualne niedociągnięcia poprawią w sequelu wink.gif
ja też preferuje killzone'a, ale to kwestia gustu; a od porównań nie da się uciec, dwie sztandarowe strzelanki na dwie konkurencyjne konsole

ciekawe kiedy wypłynie jakiś gameplay... majowe E3 czy wcześniej?
Gawlick
Szczerze mówiac to wolałbym zeby juz wypuścili KZ w tym 2008 i doszlifowali wszystko na maxiorka. No chyba ze uda się to im jeszcze w 2007, ale o ile dobrze pamiętam to premiera była zapowiadana gdzieś w 2008 roku... Zobaczymy, mam nadzieje ze nie spiepszą tego wczesniejszym launczem...
Jakim
Kto wie w jakim stadium prac znajduje się gra? Killzone'a jedynke robili tak długo, aż była gotowa. Nie sądze aby śpieszyli się z tym tytułem, więc skoro podają końcówkę 2007 znaczy to że prace nad gra ida sprawnie i bezproblemowo.
Sam czekam na jakieś screeny, filmiki bezpośrednio z gry właściwej. Właściewie to chyba jest to gra, która ciekawi mnie najbardziej ze WSZYSTKICH powstających. Wszystko za sprawą świetnego filmiku z E3.
Panowie mają niezły orzech do zgryzienia aby temu dorównać. Trzymam za nich kciuki;)
Ćwieku
QUOTE(Jakim @ 11 01 2007, 12:13) *

Kto wie w jakim stadium prac znajduje się gra? Killzone'a jedynke robili tak długo, aż była gotowa. Nie sądze aby śpieszyli się z tym tytułem, więc skoro podają końcówkę 2007 znaczy to że prace nad gra ida sprawnie i bezproblemowo.
Sam czekam na jakieś screeny, filmiki bezpośrednio z gry właściwej. Właściewie to chyba jest to gra, która ciekawi mnie najbardziej ze WSZYSTKICH powstających. Wszystko za sprawą świetnego filmiku z E3.
Panowie mają niezły orzech do zgryzienia aby temu dorównać. Trzymam za nich kciuki;)

Nie spieszyli sie z prekursorem i... wyszla tylko dobra gra, o wielo ponizej wiadomego produktu konkurencji. Chciałbym zeby stuff z E3 rowny byl gameplayowi, ale zdrowy rozsadek karze mi uwazac to za marketingowa scieme. Mimo wszystko CHCIAŁBYM by Killzone 2 zmiazdzyl nas swoją doskonaloscia closedeyes.gif
Emet
Możliwa jest też opcja, że udało się im dobrnąć do celu i grę uda się wydać w 2007 roku. A wcześniej 2008 był podany w postaci zabezpieczenia (gdyby prace potrwały dłużej). Możliwe też jest, ze wydadzą grę ładną i grywalną ale nie w pełni zgodną z postawionym celem, a dopiero trzecia część zostanie dopieszczona na maxa.
Oczywiście to tylko teoria wink.gif
Memory
Killzone 2 in latter half of 2007

http://digg.com/gaming_news/Killzone_2_in_..._half_of_2007_2
Ficuś
Jeśli ma wyjść w tym roku to gra musi być w dość zaawansowanym stadium prac ,a co za tym idzie może w końcu zaszczycą nas jakimiś filmikami lub screenami z gameplaya by ostatecznie rozwiać lub potwierdzić mit jednego z najwspanialszych renderów w historii gier z E3 wink.gif
Master Pain
najlepiej by zrobili poakzujac demo gry (w real-time oczywiscie) identyczne z tym co pokazali na E3, czyli ta sama akcja i nagle... stop-klatka obrocenie kamery... powrot i jazda dalej. wszystkim by szczeny opadly hyh.gif
Pyton
czy bedzie tak wygladac jak na e3-niewiem ale napewno zmiazdzy klimatem -to jest pewne smile.gif a co do wygladu to tez jestem spokojny poniewaz jest to zbyt cenny projekt dla sony dlatego crap z tego niewyjdzie i niech pracuja tyle czasu nad nia ile trzeba i oby dopiescili ja na maksa icon_twisted.gif fajnie by było gdyby ukazała sie na swieta w 2007 wowczas wybrałbym se fajny prezencik w postaci tej gry smile.gif
Pablo el
QUOTE(Master Pain @ 24 01 2007, 03:46) *

najlepiej by zrobili poakzujac demo gry (w real-time oczywiscie) identyczne z tym co pokazali na E3, czyli ta sama akcja i nagle... stop-klatka obrocenie kamery... powrot i jazda dalej. wszystkim by szczeny opadly hyh.gif

mi by szczena nie opadla bo takie Crisis wyglada duzo lepiej. W tym "renderze" szczegolnie slaby byl ogien i dym.
Emet
No comments blink.gif
YETI
Pablo ogien i dym slaby?
Jakis czas temu z przeciekwo wynikalo ze GG ma najwiekszy problem własnie z wybuchami i dymem,.
Słabe to tam było podłoze (zaraz po lądowaniu)
CRusheR
KillZone 2 będzie THE BEST i tyle wink.gif super grafa, mega klimat i ultra jazda na maxa bez trzymanki, co tu dużo pisać tongue.gif
Pablo el
QUOTE(YETI @ 24 01 2007, 09:47) *

Pablo ogien i dym slaby?
Jakis czas temu z przeciekwo wynikalo ze GG ma najwiekszy problem własnie z wybuchami i dymem,.
Słabe to tam było podłoze (zaraz po lądowaniu)

ogien i dym byl bardzo sztuczny (czyli slaby) i to wlasnie najbardziej rzucalo sie w oczy. Zreszta duzo sie zmienilo od momentu pokazania tego video i taka grafa po prostu nie szokuje i bardziej widoczne sa niedorobki smile.gif

zassaj filmiki Crisis w Hd pokazane na CES - tylko nie spadnij z krzesla wink.gif
Emet
Człowieku...
Między Crisis a tym renderem KZ jest podstawowa różnica. Crisis jest ładnie przygotowany jako gra real-time'owa, gdzie dzięki różnym efektom są zamaskowane braki. Crisis wygląda świetnie (nie licząc roślin liściastych, szczególnie krzaków) ale render KZ to inna liga. Tam masz postaci skłądające się z takiej ilości polygonów jak cała lub pół sceny + wszelkie ruchome obiekty w Crisis razem wzięte. Jeśli twierdzisz inaczej, to poszukaj na necie screenów w HD z obu gier a zobaczysz, że technologicznie (?) redned KZ jest o co najmniej jedną generację sprzętu do przodu.
Takich postaci, gdzie wszelkie szczegóły są zrobione za pomocą polygonów (czyli są naprawdę w 3D) a nie za pomocą mapowanej tekstury nie zobaczymy na 100% w tej generacji sprzętu.
Owszem za jakiś czas będą one wykonany na tyle dobrze, że różnicę dostrzeżemy jedynie przy sporym zoomie. A przy 720p nie będzie to podczaz gry zauważalne, ale jeśli ktoś na upartego zechce doszukać się niedoróbek, uproszczeń itp to je znajdzie.
Pablo el
QUOTE(Emet @ 24 01 2007, 10:01) *

Człowieku. Między Crisis a tym renderem KZ jest podstawowa różnica. Crisis jest ładnie przygotowany jako gra real-time'owa, gdzie dzięki różnym efektom są zamaskowane braki. Crisis wygląda świetnie (nie licząc roślin liściastych, szczególnie krzaków) ale render KZ to inna liga. Tam masz postaci skłądające się z takiej ilości polygonów jak cała lub pół sceny + wszelkie ruchome obiekty w Crisis razem wzięte. Jeśli twierdzisz inaczej, to poszukaj na necie screenów w HD z obu gier a zobaczysz, że technologicznie (?) redned KZ jest o co najmniej jedną generację sprzętu do przodu.

Widze ze jak grochem o sciane - widziales gameplay Crisis z CES?
Emet
A myślisz że gdybym nie widział to bym pisał coś na temat Crisis?? Jeśli myślisz, że bym pisał to się grubo mylisz. Specjalnie zanim napisałem obczaiłem zowu Crisisa i rendera KZ (filmy i screeny). Każdy kto choć trochę ma pojęcie o grafice 3D wie że ta z KZ nie jest realna w dzisiejszych czasach na domoym sprzęcie (ja znawcą nie jestem ale to wiem tongue.gif)

Ps. Może troszkę przesadziłem z tą połową sceny ale jest to min 20X więcej polygonów niż na postaci w Crisis czy jakiej koliwek inne grze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.