Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Gemi
CYTAT(Jakim @ 3 03 2007, 23:22) *
Zobaczymy coś na początku marca... czyżby trailer Killzone który ma być dostępny na PS Store 7 marca pokazywał gameplay? Módlmy się oby tak było heheh.

Modlmy sie aby ten gameplay byl chociaz w 70% tak dobry jak pokazywal to slawetny juz render ;D
komar737
GDC, Geneva - tydzien zapowiada sie szalenie ciekawie... tongue.gif

CYTAT
Modlmy sie aby ten gameplay byl chociaz w 70% tak dobry jak pokazywal to slawetny juz render ;D

Gosh, ile razy juz czytalem cos takiego? tongue.gif So wie so, dowiemy sie niedlugo smile.gif
Gemi
Bylo nie bylo.. ale jest to w tym momencie napewno wazniejsza kwestia niz to kiedy tak naprawde sie ta gra pojawi. Bo jesli sie robi az taki hype wokol jednego tytulu a do tego pokazuje cos TAKIEGO jak na E3... no to prosze was ale to chyba oczywiste ze jesli ta gra nie bedzie chocby tak blisko tego rendera jak motorstorm swojego, to ludzie poprostu oleja ten tytul.

Ja poprostu chce zobaczyc prawdziwa moc ps3! I mam nadzieje ze jedna z gier ktore ta moc pokaza bedzie Killzone 2. Bo jesli Killzone 2 nie zachwyci to co? I czy w ogole cos bedzie zachwycac?
Memory
Explaining that this was a work-in-progress and it wouldn't be a part of his GDC Keynote the following morning, Sony Computer Entertainment Worldwide Studios President Phil Harrison wanted a way to point at the power that the PlayStation 3 could unlock. At the conclusion of a presentation that unveiled 'Home' and the irrefutably smart LittleBigPlanet, Sony showed us Killzone.

It wasn't called 'Killzone 2,' it was just called 'Killzone' and the video footage appeared to be artifacted somehow. It wasn't the clear, crisp HD footage Harrison's presentation had been populated with -- it was almost like an afterthought. It didn't look as good as the fake-footage we saw at E3 2005, but it didn't look bad, either. It was just a half-hearted show of particle effects, bullets ripping through warehouses, tearing apart kitchens and showcasing the rag doll physics in the Killzone engine. If the footage ever surfaces, it'll likely be treated as an 'engine' demonstration, but the first-person perspective, gunplay and action clearly show gameplay in some state.
Mastah27
http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3157798

"Nie wyglądało to tak dobrze jak render, który widzieliśmy na E3 2005, ale nie wyglądało też źle". Hmm... czyli wyglądało średnio? W każdym razie czekam z niecierpliwością na pierwsze fotki smile.gif.

http://www.gamespot.com/news/6166945.html?...estnews;title;2

"You can expect to see much more in July"

http://www.gamespot.com/ps3/action/killzon...amp;sid=6166930
Gemi
ale pokaza cos.. legalnie lub mnie legalnie... ??? bo kuwa nie wysiedze.... biggrin.gif
GMB
http://ps3.ign.com/articles/770/770996p1.html

IGN pisze że Killzone dla PS3 jest czymś w rodzaju Black dla PS2 i że jest blisko target render'a z E3.
Jacobss
Gdzie można zobaczyć tego screena z killzone? Jestem strasznie ciekawy biggrin.gif.
Mastah27
CYTAT(Gemi @ 7 03 2007, 20:15) *
ale pokaza cos.. legalnie lub mnie legalnie... ??? bo kuwa nie wysiedze.... biggrin.gif

Myślę, że tak. Jeśli nie dzisiaj to jutro, jeśli nie jutro to w ciągu kilku dni podobnie jak to było rok temu z Motorstormem.

CYTAT(GMB @ 7 03 2007, 20:15) *
http://ps3.ign.com/articles/770/770996p1.html

IGN pisze że Killzone dla PS3 jest czymś w rodzaju Black dla PS2 i że jest blisko target render'a z E3.

O tym, że jest blisko rendera z E3 nie ma ani słowa. Jest napisane tylko tyle, że pokazany materiał kojarzy się z next-genowym Blackiem.
GMB
CYTAT(Mastah27 @ 7 03 2007, 20:24) *
O tym, że jest blisko rendera z E3 nie ma ani słowa. Jest napisane tylko tyle, że pokazany materiał kojarzy się z next-genowym Blackiem.

Ups...Faktycznie się walnąłem. pinch.gif
Jakim
Harrison na poczatku podał , że trailer nie przedstawai samej gry lecz możliwości engine'u i technologii zawartej w tym tytule.
Emet
Ciekwy jestem czy "świat" ujrzy jakiekolwiek "obrazy" z KZ przed E3. Mam nadzieję, ze komuś udało się coś jednak przemycić "na zewnątrz".
Jakim
Jeśli do rana niczego nie zobaczymy to będziemy czekac do lipca. Takie moje zdanie.
f5k
Wątpię żeby coś nowego jeszcze pokazali na GDC 07.
Kiedy odbędzie sie E for All (następca E3) w tym roku, bo czytałem kiedyś na gram.pl że od 18-20 października a niedawno czytam na GameOnly że w lipcu wiec kiedy właściwie bo już sam nie wiem. Prosze o dokładną date jeśli można.
Gemi
Tu nie chodzi o cos nowego .. tu raczej chodzi o to czy ktos po cichaczu nie zrobil jakis fotek albo filmikow.. :>
YETI
"Please remember that we're showing you this footage as an example of our technology," stated Harrison before running the b-roll. "Keep that in mind when looking at it and don't think of it as looking at the game directly."

I tyle w temacie KZ, nie ma czym sie podniecac, pamieta ktos prezentacje Heavenly Sword lub Eighty Days rok temu na GDC? prezentacja silnika i nic wiecej.
Trzeba czekac do lipca na PRAWDZIWY POKAZ GRY.
Jacobss
CYTAT(YETI @ 8 03 2007, 03:17) *
"Please remember that we're showing you this footage as an example of our technology," stated Harrison before running the b-roll. "Keep that in mind when looking at it and don't think of it as looking at the game directly."

I tyle w temacie KZ, nie ma czym sie podniecac, pamieta ktos prezentacje Heavenly Sword lub Eighty Days rok temu na GDC? prezentacja silnika i nic wiecej.
Oby, tylko ten prawdziwy pokaz gry nie był kaszanką. Jak KZ 2 będzie podbitym KZ do rozdziałki HD z lepszymi teksturami to ja podziękuję. Gra musi dorównać przynajmniej pod względem grafiki renderowi, animacje mogą być ciut gorsze. Może i za dużo wymagam, ale flagowy tytuł musi pokazać power. Swoją drogą bardzo żałuję, że nigdzie nie ma tego filmiku z GDC. No, ale cóż trudno. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Co z tytułem? Sony mówi Killzone, a co z tą dwójką?
Memory
Czasopismo UK OFFICIAL PLAYSTATION MAGAZINE

"Killzone 2 Sony incredible future shooter breaks cover! OPM has the first in-game shots and hard info...NEXT ISSUE ON SALE 30th March"
Colio
CYTAT(Jacobss @ 8 03 2007, 19:54) *
Oby, tylko ten prawdziwy pokaz gry nie był kaszanką. Jak KZ 2 będzie podbitym KZ do rozdziałki HD z lepszymi teksturami to ja podziękuję. Gra musi dorównać przynajmniej pod względem grafiki renderowi, animacje mogą być ciut gorsze. Może i za dużo wymagam, ale flagowy tytuł musi pokazać power. Swoją drogą bardzo żałuję, że nigdzie nie ma tego filmiku z GDC. No, ale cóż trudno. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Co z tytułem? Sony mówi Killzone, a co z tą dwójką?

Grafika z KZ podbita pod HD? To byłby smutny żart i samobój ze strony Guerillasów, tak czarny scenariusz na sto procent się nie sprawdzi. A czy dorówna renderowi? Mają troszkę czasu, ale szczerze wątpię. Może się zbliżą do takiej jakości (tak jak przy Motorstormie), ale na więcej raczej nie ma co liczyć ;] Ale gdyby jednak, to chyba nie muszę wspominać, że byłby to istny Halo-killer i przepotężny exclusive, który zjadłby do tego jakość z GoW'a na śniadanie. Brzmi to jednak z deka nierealnie, co nie? :> Zwłaszcza przy tym "macintosh-gate" z pierwszych spreparowanych pokazów Killzone 2 ;]
Jacobss
CYTAT(Colio @ 8 03 2007, 22:07) *
CYTAT(Jacobss @ 8 03 2007, 19:54) *

Grafika z KZ podbita pod HD? To byłby smutny żart i samobój ze strony Guerillasów, tak czarny scenariusz na sto procent się nie sprawdzi. A czy dorówna renderowi? Mają troszkę czasu, ale szczerze wątpię. Może się zbliżą do takiej jakości (tak jak przy Motorstormie), ale na więcej raczej nie ma co liczyć ;] Ale gdyby jednak, to chyba nie muszę wspominać, że byłby to istny Halo-killer i przepotężny exclusive, który zjadłby do tego jakość z GoW'a na śniadanie. Brzmi to jednak z deka nierealnie, co nie? chytry_.gif Zwłaszcza przy tym "macintosh-gate" z pierwszych spreparowanych pokazów Killzone 2 ;]
Dlaczego nierealnie? Wiesz jak ta gra wygląda? Nie. I wyliczać Guerillasów będzie po premierzy gry jak już w nią zagramy, nie zaś po wersji beta. Nawet nie widzieliśmy jak ta gra wygląda, a to co było na GDC to nawet nie było z gry. Sorry, ale jakby zbliżyli się do Motorstormu to była by kaszanka. Moja opinia jest taka, że MS ma daleko do rendera. Zresztą, jak uważasz czym Sony ma wygrać z Xboxem 360 jak nie Killerami? Poza tym, GoW nie jest poprzeczką nie do pokonania.
Ural
Niestety chyba nic nie wyciekło z GDC - liczyłem na ten filmik, a tu klops.
Deadeye
a ja sie ciesze ze nie wyciekl tongue.gif czemu? bo na pewno bedzie gorszy niz finalny produkt, wiec tym bardziej na pewno bedzie o wieleee slabszy od rendera - wiec po co w ogole zwracac uwage na cos co na pewno bedzie rozczarowywac (biorac pod uwage oczekiwania)? gdyby mieli sie czym chwalic, to logiczne ze pokazaliby to wiekszej ilosci osob. lepiej poczekac az pokaza cos konkretnego za jakis czas. no i juz widze komentarze na stronach fanboyow m$ "jaka to najlepsza gra na ps3 jest slaba" smile.gif
Jacobss
Chyba nadal nie rozumiecie, że to nie była prezentacja SAMEJ gry i dlatego też nie warto to pokazywać większości ludzi. Prawdziwa prezentacja będzie na E3 i ja już dobrze wiem, że Sony zadba o to, aby nas nie rozczarowała.
Ural
Myślę, że każdy potrafi czytać, więc wiemy, że nie była to prezentacja gry, tylko technologii. Ale same tech-demo potrafi wiele powiedzieć - tak jak było z Motorstormem - pokazali wczesną wersję, to ludzie lamentowal, że cienkie, że nie dorównuje, a ja pisałem, że gra będzie bliska renderowi (wystarczy sprawdzić posty sprzed roku). Gdybym zerknął na to tech-demo, to nawet jakby było namiastką finalnej gry, to bym już swoje wiedział smile.gif.
Colio
CYTAT(Jacobss @ 9 03 2007, 14:12) *
Dlaczego nierealnie? Wiesz jak ta gra wygląda? Nie. I wyliczać Guerillasów będzie po premierzy gry jak już w nią zagramy, nie zaś po wersji beta. Nawet nie widzieliśmy jak ta gra wygląda, a to co było na GDC to nawet nie było z gry. Sorry, ale jakby zbliżyli się do Motorstormu to była by kaszanka. Moja opinia jest taka, że MS ma daleko do rendera. Zresztą, jak uważasz czym Sony ma wygrać z Xboxem 360 jak nie Killerami? Poza tym, GoW nie jest poprzeczką nie do pokonania.

Ok, może użyłem zbyt mocnego słowa. Powiedzmy, że mało prawdopodobne. Ja nikogo nie wyliczam, jeno szacuję na zdrowy rozsądek ;] I mam nadzieję mile się zawieść. Wszystko jest możliwe, oczywiście, ale teraz jest jeszcze lekko za wcześnie i tyle. Nie mówiłem też o wyglądaniu jak Motorstorm, przeczytaj dokładnie :>
DJ1988
http://img123.imageshack.us/my.php?image=simmojpegmw7.jpg
happy.gif

CYTAT
Killzone 2. Sonys incredible future shooter breaks cover! OPM has the first in-game shots and hard info...NEXT ISSUE ON SALE 30th March
YETI
ulala, moze jakies scany wyjda przed 30 marcem smile.gif
Jakim

A tam Yeti.. Kupisz Ps3 23.03 to przez cały ten tydzien ani nie pomyślisz nad Killzone'm, tylko bedziesz zajęty graniem. Przynajmniej ja tak będę miałbiggrin.gif
YETI
CYTAT(Jakim @ 13 03 2007, 22:56) *
A tam Yeti.. Kupisz Ps3 23.03 to przez cały ten tydzien ani nie pomyślisz nad Killzone'm, tylko bedziesz zajęty graniem. Przynajmniej ja tak będę miałbiggrin.gif

hehe pewnie tak bedzie ;P, ale w dzien ukazania sie tych scanow jak i prezentacji GTAIV trzeba bedzie sie oderwac od PS3 wink.gif
Gemi
A co to za sadny dzien ten 30 marca? smile.gif Cos jeszcze ciekawego ma sie ukazac i czy tylko w OPM? Bo skany to sami wiecie jak sie traktuje ;/ Ale domyslam sie ze w kilka dni po tym co sie ukaze w OPM wyjda na swiatlo dzienne oficjalne screeny w wysokiej rozdzialce.
Jacobss
Hm, to, że będzie to w OPM to jeszcze nie znaczy, że pokażą jakiekolwiek screeny. Mogą to być po prostu informacje o grze, a zdjęcia będą z Trailera z 2005 roku. Choć oczywiście będzie wspaniale jeśli pokażą jakieś screeny bo dowiemy się wreszcie jak ta gra wygląda smile.gif.
Mastah27
CYTAT(DJ1988 @ 13 03 2007, 19:42) *
CYTAT
OPM has the first in-game shots and hard info...

Polecam ćwiczenie czytania ze zrozumieniem albo naukę angielskiego rolleyes.gif.
Jacobss
CYTAT(Mastah27 @ 14 03 2007, 19:35) *
CYTAT(Jacobss @ 14 03 2007, 18:37) *
Hm, to, że będzie to w OPM to jeszcze nie znaczy, że pokażą jakiekolwiek screeny. Mogą to być po prostu informacje o grze, a zdjęcia będą z Trailera z 2005 roku. Choć oczywiście będzie wspaniale jeśli pokażą jakieś screeny bo dowiemy się wreszcie jak ta gra wygląda smile.gif.

CYTAT(DJ1988 @ 13 03 2007, 19:42) *
CYTAT
OPM has the first in-game shots and hard info...

Polecam ćwiczenie czytania ze zrozumieniem albo naukę angielskiego rolleyes.gif.
Oj wybacz. tongue.gif. Mój błąd. Rzeczywiście, nie doczytałem. Najmocniej przepraszam.

mastah:
Oj tam smile.gif.
Ural
Cóż można powiedzieć - byle do 30 - mam nadzieję, że screenki wyciekną smile.gif. Jestem ciekaw, jak to się będzie prezentować, oby Killzone mnie nie zawiódł, bo to najbardziej wyczekiwana przeze mnie gra na PS3 po GTA IV.
szymku
Z tego co się orientuję Guerilla Games po tej zapowiedzi oficjalnie zdementowało, by w najbliższej przyszłości w OPM miały być publikowana screeny z KZ2
Jacobss
CYTAT(szymku @ 16 03 2007, 15:05) *
Z tego co się orientuję Guerilla Games po tej zapowiedzi oficjalnie zdementowało, by w najbliższej przyszłości w OPM miały być publikowana screeny z KZ2
A skąd to wiesz?
winnie
Well that was one big false alarm. We are not releasing any screenshots or info or anything regarding Killzone for PS3 in any publication, print or otherwise, at this present time. Now do not ask me why OPM decided to go with that back-page "exclusive". I don't work at OPM, ask them.

Seb Downie - Lead Tester - Guerrilla Games

http://boardsus.playstation.com/playstatio...3742&page=2
vadzior1
CYTAT(Jacobss @ 8 03 2007, 21:54) *
CYTAT(YETI @ 8 03 2007, 03:17) *

moj kumpel z polibudy warszawskiej wlasnie pracuje nad killzone2. Co prawda powiedzial ze nie moze ujawniac szczegolow bo podpisal stosowna umowe. Wiem tylko ze zajmoje sie programowaniem pod cella niektorych elementow engine. Z tego co od niego wyciagnelem to engine to silnie zmodyfikowany stary poczciwy killzone. Caly czas jest coprawda udoskonalany ale jak to okreslil bedzie to cos pomiedzy Crysis w dx9 a Gears of war na UE 3.0. Z pamietnego renderu bedzie zachowany dynamizm oraz kolorystyka. Z fizyka bedzie niestety nieco gorzej texturki tez beda takie sobie z racji ograniczen pamieci w konsolce
Z tego co mowil to Crysis nie przebija ale Gow pobija
kts
vadzior1 nie ściemniasz?
Jakim
poproś go aby pstryknął jakąs fotę podczas prac nad gra.. potem oczywiście pokaż ja nam tutaj heheh aby zobaczyć jak to wygląda;)
palo
yhy, taką fote, żeby nowy numer PE było jeszcze widać biggrin.gif
mi też sie nie chce wierzyć, ale ja ogólnie to jestem niedowiarek smile.gif
vadzior1
CYTAT(palo @ 23 03 2007, 21:33) *
mi też sie nie chce wierzyć, ale ja ogólnie to jestem niedowiarek smile.gif

kumpel tega glowa wypatrzyli go jacys headhunters na jednym z tych konkurosow miedzynarodowych. Stawiaja na mlodych perspektywicznych tylko pozasdroscic ze sie zalapal. Nie kazdemu jest dane. Za taka fote czy cokolwiek moglby wyleciec z roboty. Tam jest totalna konspiracja.
Crysisa nie przebije ale Gowa pobije i chyba o tyle chodzi w swiecie konsol Gow Killer
McDrive
CYTAT(vadzior1 @ 23 03 2007, 21:47) *
Crysisa nie przebije ale Gowa pobije i chyba o tyle chodzi w swiecie konsol Gow Killer

No co racja, to racja. Ja tam sie nie nastawiam na to, że osiągnie poziom pamiętnego renderu.; chcę poprostu aby choć niektóre elementy jeśli chodzi o grafe były we właściwej grze(dym, eksplozje i ogień)... Ale i tak jakoś ci nie wierzę dry.gif
palo
CYTAT(vadzior1 @ 24 03 2007, 00:47) *
CYTAT(palo @ 23 03 2007, 21:33) *

Za taka fote czy cokolwiek moglby wyleciec z roboty. Tam jest totalna konspiracja.

dlatego dałem emotke na koniec
Memory
Killzone, czyli oczekiwania ciąg dalszy
http://www.gameonly.pl/newsy/11424
Jakim
ehh nic konkretngo:/

pozostaje czekać do 30 może jednak w OPMie powiedzą coś konkretnego (na screeny nie licze)
kts
Co wy na to?

Killi 2 był jednak pokazany na GDC....
Prawda czy ściema?

Żródło:
http://www.ps3site.pl/ps3-news/killzone-2-...dc-t1533.0.html
Emiel
No to wiadomo przecież od dawna. Tyle tylko, że to nie była prezentacja Killzone'a samego a ich silnika o nazwie EDGE. Ogólnie sporo serwisów mówiło, że rewelacji nie było. Z tego co pamiętam IGN pisał, że wygląda to jak "next-gen black".
YETI
PSM3 o trailerze Killzone 2
http://www.kikoo.pl/news/181-1/PSM3-o-trailerze-Killzone-2/
the_m
Wlasciwie nie wiadomo jak sie do tego raportu PSM3 ustosunkowac. Mogli porownac to do jakiejs gry, bo pisanie troche gorzej, mniej itp. nic nie daje. Wiem ze porownanie tego tech dema do Gearsow wywolaloby flame jakich malo, no ale wiadomo by bylo czego sie spodziewac. Teraz natomiast nie mamy nic i wiemy tyle samo co nic. No coz... czekamy do e3 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.