Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KillZone 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Deadeye
kaczorek - mi killzone tez do gustu mocno nie przypadl w single, ale wlasnie multi mial swietny. imo oczywiscie. licze ze kz2 tu nie zawiedzie.
Sialala
CYTAT(Don Kaczorek vel Kaczondo @ 29 05 2007, 21:36) *
no, ale jako ze ps3 to moja przyszla platforma i ubóstwiam dobre multi w fpp

to IMO powinienes jednak kupic XBoxa360.
Jacobss
CYTAT(Sialala @ 30 05 2007, 16:03) *
CYTAT(Don Kaczorek vel Kaczondo @ 29 05 2007, 21:36) *
no, ale jako ze ps3 to moja przyszla platforma i ubóstwiam dobre multi w fpp

A ty po co spamujesz? Co to kogo obchodzi, jeszcze w temacie o Killzone. Wracając do tematu, wątpliwe aby Killzone w singlu miał zawieść. Mimo wszystko, jeżeli Sony i Guerillasy chcą użyć Killzone jako jednej z gier przemawiających za PS3 to muszą się postarać o dobry Single, bo wciąż dużo ludzi jeszcze nie gra Online. Sam oczywiście, nie uważam aby Single był słaby w Killzone na PS2 ale to moje zdanie rolleyes.gif
Don Kaczorek vel Kaczondo
Jeszcze jeden offtop:
CYTAT

Mam x0, ale dostałem bana na live co skutecznie uniemożliwia grę online smile.gif Zresztą ps3 ma całkiem obiecujący multiplayer. (dedykowane serwery w R:FoM, Home etc.)
XM16E1
czy ktoś wybiera się do santa monice na E3 żeby pograć w Killzone2?
Litwin25
W jakich dokładnie dniach ma być tegoroczne E3?
XM16E1
11-13 lipca
kedzior
wracając do głupot biggrin.gif

Chciałem tylko uspokoić co niektórych napalonych tutaj, że obłożenie tak wieloma punktami kontrolnymi które będą brane pod uwage podczas kolizji obiektów nie możliwe jest na taką skalę.
Nie dziś, nie na takim sprzęcie, a pokaz z kaczkami to nic wielkiego, taka fizyka przydała by się dla całej olbrzymiej sceny a nie dla małego zbiornika z wodą i z może setką kaczek.
Jak zobacze kiedyś widok po horyzont, dziesiątki postaci na ekranie, skomplikowane efekty cząsteczkowe, i do tego wszystkiego taką fizyke na każdy obiekt, uginające się źbła trawy pod nogą zgodnie z fizyką czy taką fizykę wody jak na demie z kaczkami ale w interakcji z całym otoczeniem...to będę pod wrażeniem smile.gif
Czy zdajecie sobie sprawę ile procentowo w dzisiejszych grach obiektów obłożonych jest taką fizyką? Chyba nie bardzo.
Do niedawna dobry tutuł miał zaimplementowanych obsługe do kilkuset kości maksymalnie, tak z grubsza nie wdając się w szczegóły.
Ile jest w stanie obłsużyć PS3? 10 razy więcej? 50 razy? A niech ma i sto to daje 100 tys kości, czyli elemntów poddanych szczegółowej fizyce.
Żeby fizyka była tak daleko idąca jak na renderach, trzeba by chyba z kilkaset kości na postać( min 200-300) a to naprawde nie wiele jak sobie zdacie sprawę ze skomplkowanej anatomi ciała.
Po drugie o wiele więcej pójdze kośći np na dym, który wypadało by w końcu rozprzestrzeniał się tam gdzie obiekty mu pozwolą i omijał to co stoi mu na drodze, a to drodzy forumowicze oznacza iż niemal cała scena musi być obłożona choćby prostymi kośćmi. Nie mówie już takich detalach jak fizyka trawy, kamieni różnych (np po wybuchach) czy tłukącego się szkła i można by tak wymieniać.
Dlatego podsumuję ten przydługawy i nudnawy post biggrin.gif ... na taką skalę dziś się nie da i długa droga jeszcze...póki co to ciągle mydlące nam oczy uproszczenia i oszóstwa.

Pozdrawiam
FaRgAtE
hmm najbardziej z całej twojej wypowiedzi zaciekawiło mnie to zdanie:

CYTAT
Po drugie o wiele więcej pójdze kośći np na dym.

Jeśli dobrze zrozumiałem to twierdzisz że animacja szkieletową animuje sie dym lub wodę tak? Życzę powodzenia...

drugie ciekawe stwierdzenie to:

CYTAT
trzeba by chyba z kilkaset kości na postać( min 200-300)

No widzę że nie maiłeś okazji rigować postaci do gry. Gdybym dostał do animowania postać z taka ilościa kości to bym sie chyba załamał. Sprzęt dał by radę ale animator nie tongue.gif
Deadeye
CYTAT(kedzior @ 31 05 2007, 20:21) *
Ile jest w stanie obłsużyć PS3? 10 razy więcej? 50 razy? A niech ma i sto to daje 100 tys kości, czyli elemntów poddanych szczegółowej fizyce.

to zdanie rowniez udowadnia ze nie masz pojecia jak sie liczy fizyke w grach. jakie kosci? pewnie slyszales tylko o animowaniu postaci i myslisz ze tak sie robi wszystko? biggrin.gif
teoretyczna wydajnosc cella jest 300 razy wieksza od EE (2000 gflop vs. 6 gb w operacjach zmiennoprzecinkowych pojedynczej precyzji - czyli takie jakich uzywa sie do wyliczen fizyki), ale nie wiem czemu uwazasz ze kazda rzecz w grze powinna byc poddana fizyce - moze sadzisz, ze engine liczy animacje szkieletu wg praw fizyki podczas np. normalnego chodzenia? biggrin.gif nie, liczy tylko gdy cialo pada, przewraca sie, ew. gdy nastepuje na stopien schodow(to jeszcze nie jest obecne w grach, ale w tej generacji pewnie sie pojawi). do tego collision boxy, ktore gdy sie nie ruszaja niemal nie zabieraja mocy procesora itd. poza tym dokladnosc liczenia fizyki sie skaluje, wiec mozna uciagnac wiele wiecej obiektow niz ci sie wydaje ;]
kedzior
No, animatorem nie jestem, to chyba widać biggrin.gif , moja wiedza jest tu bardzo pobieżna, i faktycznie poleciałem troche z tymi kosciami,
ale nie zmienia to faktu że zdania swojego nie zmienie co do KILZONE. Poczekajcie aż gra wyjdzie. Wiem, że tu nie jeden z Was czeka na tę grę z wywieszonym językiem, nie powiem, ja też,
ale badzcie realistami i przyjżyjcie się jak dokładna i realistyczna jest fizyka i animacja w renderze i porównajcie to do nowej gry Uncharted: Drakes' Fortune, która ma jako jedna z pierwszych na tak wielka skalę zaimplementowana tak dokładna animacje i interakcje z otoczeniem. Chwala się tam tysiacami animacji głównej postaci a i tak w wielu momentach na filmach widać,
że przydało by się kilka razy tyle, bo zaraz znajdzie sie sciana pod która pobiegne pod innym katem i postać uderzy w nia machajac w miejscu nogami. Dlaczego?
Bo powtórze biggrin.gif ( nie bijcie mnie), nie da się tego dzis zrobić na taka skalę jak wam się wydaje i nie będę pisał czym się zajmuję, bo za dużo z grafika mam wspólnego i był by wstyd i wiocha za te kosci rolleyes.gif
FaRgAtE
IMO dużo ludzi myśli że gra będzie wyglądać jak ten sławny render, a tak naprawdę on miał za zadanie pokazania jaką drogą pójdzie dev podczas tworzenia gry, jakich elementów można się spodziewać. Musieli pokazać render bo oprócz concept art'ów, kilku story board'ów i początków engin'u nie mieli nic więcej. A tu ludzie czekają, sony się niecierpliwi - coś trzeba pokazac. I pokazali jak chcą by ta gra wyglądała.
XM16E1
Coś mi sie wydaję że PS3 dopiero zaczyna pokazywać pazurki w sprawie exclusivów,grafiki w grach.Na E3 dowiemy sie duzo nowego o przyszłości tej wspaniałej konsoli.
VascoDa
CYTAT(kedzior @ 1 06 2007, 13:27) *
No, animatorem nie jestem, to chyba widać biggrin.gif , moja wiedza jest tu bardzo pobieżna, i faktycznie poleciałem troche z tymi kosciami,
ale nie zmienia to faktu że zdania swojego nie zmienie co do KILZONE. Poczekajcie aż gra wyjdzie. Wiem, że tu nie jeden z Was czeka na tę grę z wywieszonym językiem, nie powiem, ja też,
ale badzcie realistami i przyjżyjcie się jak dokładna i realistyczna jest fizyka i animacja w renderze i porównajcie to do nowej gry Uncharted: Drakes' Fortune, która ma jako jedna z pierwszych na tak wielka skalę zaimplementowana tak dokładna animacje i interakcje z otoczeniem. Chwala się tam tysiacami animacji głównej postaci a i tak w wielu momentach na filmach widać,
że przydało by się kilka razy tyle, bo zaraz znajdzie sie sciana pod która pobiegne pod innym katem i postać uderzy w nia machajac w miejscu nogami. Dlaczego?
Bo powtórze biggrin.gif ( nie bijcie mnie), nie da się tego dzis zrobić na taka skalę jak wam się wydaje i nie będę pisał czym się zajmuję, bo za dużo z grafika mam wspólnego i był by wstyd i wiocha za te kosci rolleyes.gif

Spokojnie smile.gif Porzadny szczegolowy rig ma sporo kosci. Jakby ktos sie uparl na komplet palcow u stop to moznaby dobic do 100 wink.gif
Ale duzo zalezy tez od pomyslu na rig i od tego co postac ma robic w grze czy w animacji.

Co do reklamowania nextgenowych tytulow przez lepsza animacje postaci, to rzeczywiscie jak zawsze na reklamie to rozowo wyglada a potem w grze inaczej. Pamietam pokaz zachowan kolesi z NBA na demo filmikach. Otworzylem wtedy szeroko oczy i pomyslalem ze naprawde jest to nowa generacja animacji w grze. Swietne plynne przejscia ruchow, sledzenie pilki w grze, plynne zmiany kierunku biegu.... i co zostalo z tego w grze? 50% Postacie szarpia sie tak jak sie szarpaly. Ogolnie widac ze wiecej animacji jest, ciuchy reaguja b.fajnie, ale do demo to daleeeeko. Wiec jeszcze przyjdzie poczekac.

Uncharted mimo lekkich brakow w preview juz sie wybija.
Killzone z demo to byl kawal pieknego snu, z ktorego niektorzy jeszcze sie nie obudzili smile.gif
( doskonale ze guerilla zrobila ta anime, ustalajac benchmark na pare lat smile.gif )

Mam nadzieje, ze bedzie chociaz tak jak z Motorstomem, gdzie w trakcie gry czuje sie tak samo jak wtedy gdy ogladalem pierwsze demo. Bo licza sie wrazenia w grze a nie ilosc kosci, poligonow i rozdzielczosc tekstur.
FLooK
CYTAT(XM16E1 @ 31 05 2007, 13:53) *
czy ktoś wybiera się do santa monice na E3 żeby pograć w Killzone2?

Ponoć E3 tera tylko dla VIPów.
YETI
taka tam ploteczka wink.gif
Killzone appear in September
http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...em.php?nid=4499

Tu macie te arty o ktorym mówiłem jakis czas temu
http://www.ps3only.nl/screenshot.php?image...2005_265900.jpg
http://www.ps3only.nl/screenshot.php?image...2004_454008.jpg
KillZone3
Jacobss
CYTAT(YETI @ 2 06 2007, 18:53) *
No cóż, faktycznie "ploteczka" o tej dacie, bo Seb Downie (dla tych co nie wiedzą główny tester w Studiu Guerilla Games) zdementował te pogłoski. Killzone definitywnie nie zostanie wydane we wrześniu. A co do artów, no cóż tongue.gif Ogólnie Killzone 3 to taki tytuł roboczy jak Killzone PS3. W końcu Killzone 2 piszą np. w OPM. No ale, zobaczymy. Sądzę, że dziwne byłoby nazywanie Killzone jako Killzone 3, (pomimo, że KZ na PSP to kontynuacja, to jednak nie było numerka) więc stawiam po prostu na Killzone 2 albo na Killzone z podtytułem.
Jacobss
Q&A z Guerilla Games, wspomnieli o Killzone na PS3.
http://www.killzoneunit.com/kz/?p=643
YETI
Killzone jeszcze lepszy ?
http://www.kikoo.pl/news/304-1/Killzone-jeszcze-lepszy/
Jacobss
CYTAT(YETI @ 12 06 2007, 23:21) *
cool.gif Pisałem wcześniej w tym temacie, że Killzone nas zaskoczy. Pokaz na E3 zmiecie wszystko. Jasne, że mogą to być przechwałki, ale co tam... Osobiście wierzę, że to prawda. biggrin.gif
KRATOS_PL
Ta gra napewno nas nie zawiedzie i mozemy byc tego pewni, wlozono w nie tyle pieniedzy, tyle pracownikow, poprostu musi im to sie udac.

PS. ciekawy artykul "Killzone 2 vs. Halo 3"
http://www.ps3crew.ugu.pl/viewpage.php?page_id=20
kedzior
CYTAT(KRATOS_PL @ 19 06 2007, 15:34) *
Ta gra napewno nas nie zawiedzie i mozemy byc tego pewni, wlozono w nie tyle pieniedzy, tyle pracownikow, poprostu musi im to sie udac.

PS. ciekawy artykul "Killzone 2 vs. Halo 3"
http://www.ps3crew.ugu.pl/viewpage.php?page_id=20

Bez urazy ,ale jak napiszą że do każdej kopi gry dokładają wycieczke na hawaie free, to też w to uwierzysz?
To wszystko to markeringowy bełkot, ja czekam na premiere, wtedy się okaże.

Pozdrawiam
Terrago
CYTAT(FaRgAtE @ 1 06 2007, 14:41) *
IMO dużo ludzi myśli że gra będzie wyglądać jak ten sławny render, a tak naprawdę on miał za zadanie pokazania jaką drogą pójdzie dev podczas tworzenia gry, jakich elementów można się spodziewać. Musieli pokazać render bo oprócz concept art'ów, kilku story board'ów i początków engin'u nie mieli nic więcej. A tu ludzie czekają, sony się niecierpliwi - coś trzeba pokazac. I pokazali jak chcą by ta gra wyglądała.

Dodam do tego jeszcze ze wtedy zaden z developerow nie mial dev.kitow i pewnie zrobili demo w ciemno z tego co im Sony naopowiadalo jakie to PS3 nie bedzie mocne (The Cell i spolka) A znajac prawdomownosc Sony to okazalo sie ze nie jest tak rozowo vide MS - podobna sytuacja.
Cala nadzieja w feelingu danej gry jak slusznie zauwazyl VascoDa. Mysle ze powinni glownie na tym sie skupic,
YETI
Wywiad z gosciem z GG

Are you guys done working on the E32007demo/trailer/anything your doing for E3 or are there still some tuning to be left done in the last week or two?

We are not quite done, but getting there.

There have been rumors that Sony still haven't shown all of their exclusive/1st party titles, do you know if we are going to see some of them at E3?

No comment

Do you think that what GG is working on now looks better than that (COD4)? and that trailer is basically a resemblance of the 2k5 Killzone trailer, basically Killzone CG light but in real-time. what's your take on it.

No comment.

wink.gif

http://forums.e-mpire.com/showthread.php?t=74874
Jacobss
Hm, widzę, że Studio Guerilla Games pozwoliło sobie na zadawanie pytań apropo nowego Killzone smile.gif. Chciałbym już widzieć tą prezentację na E3 wink.gif Widać także, że nie chcą za dużo powiedzieć.
YETI
CYTAT(Jacobss @ 21 06 2007, 22:30) *
Widać także, że nie chcą za dużo powiedzieć.

Ale to nic nowego laugh.gif
ziemia1
150 osób dostało The E3 Killzone 2 Invite pokaz ma potrwać 2,5 godziny

http://www.ps3fanboy.com/2007/06/25/killzo...y-pre-e3-event/
http://kotaku.com/gaming/e307/the-e3-killz...vite-272022.php
YETI
Tu chyba chodzi o cała konferencje Sony na E3, anie tylko o KillZone (chodzi o ten czas trwania)

edit
Jedna źródla podja ze prezentacja odbedzie sie na konferencji Sony (ponad 2 godziny!) a inne servisy ze pokaz KZ odbedzie sie dzien przed konferencja i potrwa takz ponad 2 godizny!!!

Jak to w koncu bedzie?

edit2
Pokaz KZ ma sie odbyc w dzien konferencji Microsoftu smile.gif (10 lipca). Konferencja Sony startuje 11 lipca.
YETI
sorry ze post pod postem ale...

Prezentacja KillZone ma sie odbyc w ten sam dzien i o tej samej godzinie co konferencja Microsoftu! Dziennikarze beda musieli wybrac gdzie chca sie udac!

Cytat wypowiedzi jednej osoby ze 150 która dostała zaproszenie od sony:
"Supposedly, there's this big game called Killzone 2 coming out for PS3. We haven't heard of it. But, that will change come Tuesday, July 10th. Instead of going to the Microsoft keynote, we're going to head to this invite-only Sony event, which we're assuming will feature something Killzone-related (see invite, pictured above). Only 150 people have been invited to the event, so we're hoping that we can get some intimate alone-time with a playable Killzone 2. Stay tuned for more."

lol, swietne zagranie Sony, haha
Ale beda jaja jak wiekszosc ludzi wybierze konferencje M$, wtedy to Sony strzeli sobie samoboja.

Jezeli Sony decyduje sie na tak ostry krok, poswieca jednej grze ponad 2 godziny czasu (!!!)...to musi miec do zaprezentowania naprawde cos wielkiego!
Mam wielka nadzieje ze KillZone nas nie zawiedzie, a 10 lipca juz niedługo ^^
Emiel
Jak dla mnie to spory błąd ze strony Sony. Jednak jeśli lubią sobie tak ostro pogrywać to mogą się przejechać, ale pamiętajmy jednak, że przecież duże serwisy nie mają jednego człowieka na E3 tylko kilkoro, więc nie będzie sytuacji w której na którymś pokazie będzie pusto.

Killzone albo będzie naprawdę mocne, albo niestety ogromnie zawiedzie i obawiam się, że pokazanie go za zamkniętymi drzwiami wskazuje na to drugie. Microsoft ma swoje Halo, więc myślę, że będzie ostra walka. Oby tylko Killzone miało mocny Online i klimat.

EDIT: Jeszcze jedna rzecz. Chciałbym, żeby wykorzystali w końcu PS Store czyli niech wrzucają trailery i dema na bieżąco trwania E3, bo o streamie konferencji można zapomnieć. Microsoft już takie coś raz zrobił i liczę, że Sony i tym razem skopiuje czyjś (świetny swoją drogą) pomysł. To by było ekstra gdyby każdy z nas mógł zagrać w demo Uncharted, Heavenly Sword czy obejrzeć trailer Killzone przecież to właśnie ludzi nakręca do zakupu.
karol885
A ja uważam, ze skoro Sony zdecydowało sie na pokaz w dniu konkurencyjnej imprezy M$ to ma prawdziwego killera. Doskonale wiedza jak duzo zalezy od tego pokazu i mysle ze nie pchali by sie z jakimś mało szczególnym tytułem. A do M$ mam jedno zdanie "Nie lekceważ potęgi PlayStation" biggrin.gif
adi
CYTAT(karol885 @ 26 06 2007, 14:11) *
A ja uważam, ze skoro Sony zdecydowało sie na pokaz w dniu konkurencyjnej imprezy M$ to ma prawdziwego killera. Doskonale wiedza jak duzo zalezy od tego pokazu i mysle ze nie pchali by sie z jakimś mało szczególnym tytułem. A do M$ mam jedno zdanie "Nie lekceważ potęgi PlayStation" biggrin.gif

A do Sony mam jedno zdanie "Nie lekceważ pieniędzy Microsoftu" tongue.gif
i K.....teraz będzie offtop ale nie mogę się powstrzymać!!!
Za parę godzin będe miał PS3!!!!!!!!!
Jacobss
Osobiście jako, że jestem Fanboyem gry Killzone i wielkim fanem serii oraz wyczekuję z niecierpliwością Killzone 2 to mam nadzieję, że Trailer z Killzone 2 zostanie pokazy w internecie. Dla Killzone 2 kupuję PS3. smile.gif.

CYTAT(Emiel @ 26 06 2007, 14:06) *
Jak dla mnie to spory błąd ze strony Sony. Jednak jeśli lubią sobie tak ostro pogrywać to mogą się przejechać, ale pamiętajmy jednak, że przecież duże serwisy nie mają jednego człowieka na E3 tylko kilkoro, więc nie będzie sytuacji w której na którymś pokazie będzie pusto.

HAHA laugh.gif Zapewny ty wspaniały "Emielu" znasz się lepiej od ludzi z Sony czy robią błąd robiąc taką prezentację czy nie. To tak jak te głupie dzieci Pecetowe, które jak jakaś gra nie wyjdzie na PC, piszą, iż muszą to wydać na PC bo inaczej nie będzie się im opłaciło. Ale fakt, ty pracujesz w Sony i wiesz wszystko najlepiej.

CYTAT(Emiel @ 26 06 2007, 14:06) *
Killzone albo będzie naprawdę mocne, albo niestety ogromnie zawiedzie i obawiam się, że pokazanie go za zamkniętymi drzwiami wskazuje na to drugie. Microsoft ma swoje Halo, więc myślę, że będzie ostra walka. Oby tylko Killzone miało mocny Online i klimat.
Obudź się, poczytaj poprzednie strony tego tematu a dowiesz się jak wielka jest szansa na pokazanie poweru w Killzone 2. Aż jedzie od ciebie Fanboyem Microsoftu bo wspominasz o Halo. Zapewne ty jesteś jednym z tych ludzi, którzy robią te głupie wojenki "Halo vs. Killzone"
tomci23
bez komentarza:D jedna i druga gra bedzie miala Power i co do tego nie ma dwoch zdan
Jacobss
CYTAT(tomci23 @ 26 06 2007, 17:43) *
bez komentarza:D jedna i druga gra bedzie miala Power i co do tego nie ma dwoch zdan
To jasne jak słońce. Tylko, że nie cierpię tych głupich wojenek "Killzone vs. Halo" Poziom dzieci Onetu czyli żenada.
tomci23
Tacy sa ludzie Jacobs :D nie przejmuj sie pozdro

Poczytajcie co szykuje Sony http://www.valhalla.pl/tekst156-MMO-na-Pla...The-Agency.html
Emiel
Smutne Jacobss, że obrażasz innych samemu pisząc na wstępie jak wielkim fanbojem jesteś. Jeszcze bardziej smutne jest to, że będąc fanbojem nie masz jeszcze swojej wspaniałej konsoli PS3. Do Twojej świadomości kupiłem PS3 w dniu premiery (chociaż obok stał sporo tańszy X360), od bardzo dawna mam też PS2, a nigdy nie miałem żadnego Xboxa. Taki ze mnie fanboj Xa, ale spoko Ty wiesz lepiej bo pojechałem po Twoim kochanym Sony to już Ci się rączki szykują do ataku.

Ponieważ mam PS3 to mam prawo oceniać politykę firmy, której jestem klientem. Uważam, że Sony nadal jest zuchwałe, a chciałbym żeby się nauczyli w końcu. Pomimo tego, że wydali konsolę bez gier, nadal mają z tym problemy to w ostatnim wywiadzie Harrison twierdzi, że start konsoli był na A ;|. Przypomnę tylko ostatnią konferencję na TGSie. Wielkie i szumne zapowiedzi, wspaniała konferencja za zamkniętymi drzwiami, BA mało tego nie było nawet żadnej transmisji. Co się okazało? Ken Kutaragi znów się rozmarzył ( z całym szacunkiem do pracy jego jako inżyniera) i zaczął mówić o 4D i kosmosie w PS3. Trailerów praktycznie brak i jedyna informacja to dodanie HDMI w biednej wersji PS3, którą zresztą wiemy, że wycofali z USA, a do Europy nawet nie weszła.

Tak obawiam sie, że przy ich poziomie świadomości mogą nadal sądzić, że to co pokażą zachwyci wszystkich. Przecież wcale tak być nie musi. Pierwszy Killzone zapowiadany jako Halo Killer okazał się grą trochę więcej niż dobrą. Wtedy też Sony sypało szumnymi zapowiedziami, podrzucało głodne kąski, a fani się nabierali. Każdy kto nakręca się na ten ich marketingowy bełkot jest naiwny. Ja jestem fanem świetnych gier, niezależnie od platformy. Na przykład klimat w Killzone mi się podobał, ale sama gra była niedopracowana.

Sorry Jacobss, ale jesteś dzieckiem jak widzisz na poprzednich stronach pokaz poweru Killzone. Gdzie go widzisz się pytam? W wypowiedziach producentów gry, czy Sony, czy opiniach fanów którzy aż się ślinią na informacje o tym, że jak to Sony mówi "gra wygląda już prawie jak render, a miejscami nawet lepiej". Szkoda, że niedociera do Ciebie, że to jest marketing. Tak się sprzedaje konsole. Jak pokażą screeny i filmy, wrzucą grę do sklepów będzie można powiedzieć czy gra ma power czy nie, a nie po wypowiedziach i zaproszeniach na E3.

Co do Halo. Ja napisałem, że każda konsola będzie miała swojego killera. Microsoft ma Halo i już się mówi o tym, że sprzedało się miliony preorderów, a wiesz dlaczego nie sprzedano milionów preorderów Killzone. Pomijając fakt słabej bazy użytkowników PS3 na razie, o Killzone nic nie wiadomo, więc taka jest prawda, że to wcale nie musi być killer. Halo miało betę już, a killzone będzie miało zamknięty pokaz. WOW. Tak właśnie się nakręca pokaz. Potem gdzieś jakiś reporter branżowy napisze "It was Amazing. Killzone is coming. Prepare yourself", a wszyscy fani już biegną do sklepu. Wiemy też, że przy grze pracuje śmietanka Sony i na pewno będą próbowali wycisnąć z PS3 dużo, bo jak nie oni to kto? Jeśli Jacobss po tej wypowiedzi nadal twierdzisz, że jestem fanbojem Xa to chyba muszę zmienić konsolę wink.gif.
tomci23
no to zescie se pojechali:D masakra ja posiadam 2 konsole i w du..... to mam na jaka konsole beda wychodzily dobre gry :D i tak zagram takze jak ktos ma kompleks albo jest fanboyem to nie pozostaje nic innego jak kupic druga konsole i tyle pozdro:D
Emet
No kupić drugą konsolę, ale najpierw wykopać z ogródka babci/dziadka/wójka/cioci (jak kto tam woli tongue.gif, ewentualnie własnego) bonusowe kilka tysięcy zł. To, że ja mam tylko PS2 nie oznacza, że jesten fanboyem bo gdybym miał kase kupiłby do zestawu X'a... Obecnie trzymam kciuki za PS3 (bo na 2 konsole mnie nei stać, a wolę PS3 i oczywiste że chcę aby coś na co wydam sporą sumę przyniosło mi wymierne "korzyści").
Ale to tak off-top trochę, więc skończę wink.gif
Ural
Panowie, czy to jest temat o polityce Sony, albo o tym kto jest, czy nie jest jakim fanbojem? Chyba nie, więc może wróćmy do dyskusji o nowym Killzone...
YETI
KillZone bedzie takze zaprezentowana 11 lipca na otwartej konferencji Sony. Wiec bez wiekszej paniki ze i tym razem nic nie zobaczymy.
McDrive
CYTAT(YETI @ 27 06 2007, 02:44) *
KillZone bedzie takze zaprezentowana 11 lipca na otwartej konferencji Sony. Wiec bez wiekszej paniki ze i tym razem nic nie zobaczymy.

Uff... Na szczęście.
Litwin25
Chyba z żadna inną grą nie wiązałem tak wielkich oczekiwań jak z tą,dodatkowo smaku mi narobiło Battlefield BC,bo wiem że gdyby tak wyglądał i miał taki poziom zniszczeń nowy Killzone to bym się zapłakał ze szcześcia tongue.gif
dzieciol4
Killzone 2 - nowe info - http://www.ps3site.pl/gry/killzone-2-nowe-info-t2825.0.html
Jacobss
CYTAT(McDrive @ 27 06 2007, 11:39) *
CYTAT(YETI @ 27 06 2007, 02:44) *

Uff... Na szczęście.

Faktycznie, na szczęście. Chyba bym pawia puścił, jeżeli by nie pokazali Killzone szerokiej publiczności. tongue.gif

CYTAT(dzieciol4 @ 27 06 2007, 15:41) *
Wątpie w to, byłoby to naprawdę nie wiarygodne. Jeżeli by się tak stało, to ja już nie mam słów... laugh.gif
VascoDa
Ciekawe jak GG daja sobie rade z tak duza presja?... wspolczuje im.

Im wieksze robia sie oczekiwania tym wiekszy potem zawod. Z prostej przyczyny, ze glowa dziala "wadliwie" i buduje obrazy idealne bedadce suma wielu innych. Taka optymalizacja realtime wink.gif Stad biora sie setki watkow o tresci.. " nie powalila mnie ta gra..."
Wszystko przez media a glownie internet twisted.gif
Napewno niektorzy pamietaja jak dawniej wygladala "premiera" gry.
Pan w budce z napisem GRY-20zl wpisywal na kartke ze ma Montezuma Revenge na Atari i juz stalo sie z czystym Basfem do nagrania.
O czym jest gra? Jaka ma grafike?.. racezj nie bylo wiadomo. Instrukcja?? jaka instrukcja? Pisalismy ja sami rysujac metry kwadratowe map, przechodzac gre w domu. Krotko mowiac bralismy gre taka jaka byla bez marudzenia i cieszylismy sie tym co dev wymyslil.. ile niespodzianek czekalo na nas, bo nikt w trailerach i review nie pokazal wszystkiego. Kazdy tytul to niespodzianka i prezent...no lepszy lub gorszy, wiadomo smile.gif

Troche brakuje mi tych czasow nerd.gif
Sanryu
Ja prawde mowiac nie boje sie, ze z Killzone 2 wyjdzie crap or something wink.gif Wczesniej GG udalo zrobic wiecej niz dobra gre a teraz sprzet czyli Ps3 NAPEWNO ich nie ograniczy jak juz wysluzona Ps2 happy.gif
KRATOS_PL
KILLZONE 2 juz nie dlugo?

http://www.ps3crew.ugu.pl/index.php?option...=view&id=14
Emet
Ja jestem bardzo, ale to bardzo ciekawy jak to będzie wyglądać i nie mogę się już doczekać jakichś faktycznych screenów lub filmikow z gameplayu..... ale jednocześnie coś czuję, że będzie z tego troche lipa. Może będzie wyglądać nieźle, ale mam obawy, że nie lepiej (a wręcz gorzej) niż najładniejsze z dostępnych dziś na konsolach tytułów (bądź dostępnych w niedalekiej przyszłości jak Uncharted)
Jacobss
CYTAT(Emet @ 29 06 2007, 16:43) *
Ja jestem bardzo, ale to bardzo ciekawy jak to będzie wyglądać i nie mogę się już doczekać jakichś faktycznych screenów lub filmikow z gameplayu..... ale jednocześnie coś czuję, że będzie z tego troche lipa. Może będzie wyglądać nieźle, ale mam obawy, że nie lepiej (a wręcz gorzej) niż najładniejsze z dostępnych dziś na konsolach tytułów (bądź dostępnych w niedalekiej przyszłości jak Uncharted)
Też jestem oczywiście ciekawy, ale spójrz na to z innej strony: Zobacz ile elementów świadczą o dużym prawdopodobieństwie sukcesu gry: Flagowy tytuł Sony, ogromna kasa na to przeznaczona, tworzenie gry dłużej niż dwa lata specjalnie z myślą o PS3, mnóstwo pracowników. Czy uważasz, że Sony da sobie po prostu wydać jakiegoś crapa po tych wszystkich starań związanych z Killzone 2? No i nie zapominajmy, że PS3 potrzebuje killerów które pociągną jej sprzedaż. Raczej nie można czekać do połowy 2008 roku na porządne killery czyż nie? Wydaje mi się, że zbyt wielu ludzi patrzy na Killzone 2 przez pryzmat Killzone, które nie było do końca udane. rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.