marcin0903
29 06 2007, 18:40
CYTAT(Jacobss @ 29 06 2007, 18:33)

CYTAT(Emet @ 29 06 2007, 16:43)

Ja jestem bardzo, ale to bardzo ciekawy jak to będzie wyglądać i nie mogę się już doczekać jakichś faktycznych screenów lub filmikow z gameplayu..... ale jednocześnie coś czuję, że będzie z tego troche lipa. Może będzie wyglądać nieźle, ale mam obawy, że nie lepiej (a wręcz gorzej) niż najładniejsze z dostępnych dziś na konsolach tytułów (bądź dostępnych w niedalekiej przyszłości jak Uncharted)
Też jestem oczywiście ciekawy, ale spójrz na to z innej strony: Zobacz ile elementów świadczą o dużym prawdopodobieństwie sukcesu gry: Flagowy tytuł Sony, ogromna kasa na to przeznaczona, tworzenie gry dłużej niż dwa lata specjalnie z myślą o PS3, mnóstwo pracowników. Czy uważasz, że Sony da sobie po prostu wydać jakiegoś crapa po tych wszystkich starań związanych z Killzone 2? No i nie zapominajmy, że PS3 potrzebuje killerów które pociągną jej sprzedaż. Raczej nie można czekać do połowy 2008 roku na porządne killery czyż nie? Wydaje mi się, że zbyt wielu ludzi patrzy na Killzone 2 przez pryzmat Killzone, które nie było do końca udane.

heh... z jednej strony tak, z drugiej nie...
Nie raz okazywało się , że gra długo wyczekiwana zawiodła.. w tym przypadku , też to jest możliwe! Lecz nie sądzę by Sony zrobiło crapa, bo nie ulegli by ogromnej fali krytyki! A jak będzie to się przekonamy wkrótce:)
konrado0905
29 06 2007, 18:40
od sierpania dostaniemy takie killery ze to pale gnie. HS, Uncharted, LAIR, EYE OF JUDGMENT i to tylko 1st party. HAZE (time exclusive) , Unreal Tournament 3 (TE). KillZone uderzy w naj mniej oczekujacym go momecie.
Jacobss
29 06 2007, 19:31
CYTAT(marcin0903 @ 29 06 2007, 19:37)

Nie raz okazywało się , że gra długo wyczekiwana zawiodła.. w tym przypadku , też to jest możliwe! Lecz nie sądzę by Sony zrobiło crapa, bo nie ulegli by ogromnej fali krytyki! A jak będzie to się przekonamy wkrótce:)
Tak, tylko wszystko zależy kogo zawiodła i w czym. Zależy również od tego czego ludzie oczekiwali. Równie dobrze ja mogę oczekiwać od Killzone 2 systemu walk RPG (którego jak wiemy nie będzie) i się zawiodę, ponieważ nie spełniła moich oczekiwań. Małe sprostowanie, nie Sony robi Killzone 2 a Guerilla Games

. Co nie zmienia faktu, że to wewnętrzne studio Sony, więc można tak praktycznie powiedzieć. Teraz myślę, że można jedynie czekać. 11 Lipca się przekonamy co wyniknie z tego ciasta

.
A co to jest system walk RPG XD?? Ja jestem mało obcykany ale chce wiedzieć.A i mam nadzieję że KIllzone "2" niebędzie tak linniowe jak "jedynka"
marcin0903
29 06 2007, 19:37
Wspomniałeś o elementach RPG:). Może i to dosyć ciekawe rozwiązanie, no ale co to ma być shooter czy "RPG wojenny"

?
Jacobss
29 06 2007, 19:41
CYTAT(XM16E1 @ 29 06 2007, 20:37)

A co to jest system walk RPG XD?? Ja jestem mało obcykany ale chce wiedzieć.A i mam nadzieję że KIllzone "2" niebędzie tak linniowe jak "jedynka"
Trochę się zagalopowałem

. Chodziło mi bardziej jak wspomniał Marcinek, elementy RPG. Oczywiście wiadomo, że Killzone 2 to będzie po prostu nawalanka

. Nie można w takiej grze oczekiwać takich rzeczy jak elementy RPG. Dla tego użyłem tej ironii z tym oczekiwaniem.
Acha ok dzięki za wyjaśnienie.A wracając do tematu:dziwnie mi by było ulepszać umiejętności postaci i gdzieś pod koniec gry użyć ich prawdziwej mocy.A pote znów zaczynać jeszcze raz i wszystko od nowa.Chyba że było by NEW GAME+.
CYTAT(Jacobss @ 29 06 2007, 21:31)

CYTAT(marcin0903 @ 29 06 2007, 19:37)

Tak, tylko wszystko zależy kogo zawiodła i w czym. Zależy również od tego czego ludzie oczekiwali. Równie dobrze ja mogę oczekiwać od Killzone 2 systemu walk RPG (którego jak wiemy nie będzie) i się zawiodę, ponieważ nie spełniła moich oczekiwań. Małe sprostowanie, nie Sony robi Killzone 2 a Guerilla Games

. Co nie zmienia faktu, że to wewnętrzne studio Sony, więc można tak praktycznie powiedzieć. Teraz myślę, że można jedynie czekać. 11 Lipca się przekonamy co wyniknie z tego ciasta

.
99.9 % graczy oceni pierwszy gameplay przez pryzmat rendera, i nie ma bata ze bedzie naczej. Jesli uda sie im odtworzyc render, z grafą dwa razy gorszą, i z pozostałymi elementani nietkniętymi, to ja będe mega happy. A jesli nie, to cóz, trza czekać na MGS4.
Mam do was wszystkich pytanie:Czy wam bardziej zależy na super wypas grafice czy na świetnym multiplayerze i gamelplay'ju?Bo wychodzi z waszych postów że ta gra może być do du.y ale grafa musi być wyrąbista!
konrado0905
29 06 2007, 20:48
chyba wlasnie dla tego wszyscy kupilismy PS3, a nie Wii zeby grafa w grach byla na poziomie...
Od Killzone szczególnie oczekuje sie czegoś ponadprzeciętnego w temacie grafiki właśnie z powodu nieszczęsnego rendera z E3'05.
konrado0905
29 06 2007, 21:30
do pokazu KillZone zostalo raptem 12 dni, a wiec sie przekonamy co tam GG razem z SONY stworzylo.
Jak pokaz niewypali to jestem ciekaw czy ktoś jeszcze w tym stuleciu uwierzy Sony w te ich bajeczki.
CYTAT(XM16E1 @ 30 06 2007, 11:59)

Jak pokaz niewypali to jestem ciekaw czy ktoś jeszcze w tym stuleciu uwierzy Sony w te ich bajeczki.
Po tym co zaprezentowal sobą nowy materiał z Heavenly Sword, az boje sie co pokaze GG na E3
to ze 1 trailer to render nawet moj sadiad ) wie... nie pamietacie sytuacji z renderem motorstorma, hę? gra byla do dupy a pozniej coraz to bardziej ladniala az wkoncu podczas premiery poziom byl dosc bliski filmikowi z e3. moze podobnie bedzie z killem
PS. to jest killzone 3 bo K:liberation na psp bylo pelnoprawnym sequelem
Jacobss
30 06 2007, 17:28
CYTAT(LoCKer @ 30 06 2007, 16:15)

to ze 1 trailer to render nawet moj sadiad ) wie... nie pamietacie sytuacji z renderem motorstorma, hę? gra byla do dupy a pozniej coraz to bardziej ladniala az wkoncu podczas premiery poziom byl dosc bliski filmikowi z e3. moze podobnie bedzie z killem
PS. to jest killzone 3 bo K:liberation na psp bylo pelnoprawnym sequelem
Nie powiedziałeś niczego czegoś my nie wiedzieli

. Poczytaj trochę poprzednie strony tego tematu czemu jest większe prawdopodobieństwo udania się podobizny rendera niż w Motorstormie.
CYTAT(YETI @ 1 07 2007, 19:43)

wystarczy przejrzec liste prezentowanych tytulow zeby szeroki usmiech pojawial sie na twarzy ;]
CYTAT(Deadeye @ 1 07 2007, 20:35)

wystarczy przejrzec liste prezentowanych tytulow zeby szeroki usmiech pojawial sie na twarzy ;]
10.07.2007 - nalot Helghastów na Los Angeles

Jezeli kogos to interesuje to na pewnym zachodnim forum, pewien gosc twierdzi ze pracuje dla Sony. Spotkał sie z osoba ktora widziała KillZone (takze pracownik Sony).
Po pierwsze ten jego kumpel stwierdził ze graficznie jest lepiej niz w 2005 (0_O) Ale po chwili gosc dodał ze..."I think he was just a bit over exited because it looked amazing." Gosc był nieźle podekscytowany tym co zobaczył, wiec mozliwe ze troche podkolorował

NPC reaguja bardzo naturalnie na strzały oddawane w nich

np. strzelimy w reke przeciwnik, on z bólu złapie sie za reke. Dodatko gdy oddamy np. strzał w noga, krew zajmie obszar gdzie trafiła kula.
Jezeli chodzi o multiplayer. Kazdy server jest w swego rodzaju swiatem z miastami i mniejszymi osadami (wtf???). Gracze maja walczyc o te miasta. Jezeli dane miasto nalezy do Helghastów wyglada na zrujnowane, jezeli do sił ISA looks nic (jak to okreslił) na dodatek sa zamieszkałe. IMO całkiem fajnie pomyslane!
To tyle, oczywiscie nie nalezy tego traktowac powaznie. Informacje sie potwierdzo lub nie. Za kilka dni sie o tym przekonamy

10-11.07.2007....juz niedługo ^^
w ostatni podcascie 1up Yours, mowi sie o przeciekach i o tym jakoby tryb single player wygladal zdecydowanie inaczej od tego co widzielismy w 2005, w glowie swieci mi tylko to juz nie bedzie FPP tym bardziej po liberation
Jeśli Killzone na PS3 nie będzie rasowym FPP, to bedzie mieli do czynienia z największy zonk'iem XXI wieku. Harrison kiedy powiedział, ze niektore elementy tworzonego Killzone przerosły render, i ja rzeczywiscie to widze... w rzucie izometrycznym.
W ogóle co to za podcast 1up Yours, co oni za herezje prawią... zeby killzone nie nie był shooter'em, mi się w to głowie nie mieści!
Zmiana perspektywy to juz tylko moje gdybania
CYTAT(YETI @ 1 07 2007, 21:00)

CYTAT(Deadeye @ 1 07 2007, 20:35)

10.07.2007 - nalot Helghastów na Los Angeles

Jezeli kogos to interesuje to na pewnym zachodnim forum, pewien gosc twierdzi ze pracuje dla Sony. Spotkał sie z osoba ktora widziała KillZone (takze pracownik Sony).
Po pierwsze ten jego kumpel stwierdził ze graficznie jest lepiej niz w 2005 (0_O) Ale po chwili gosc dodał ze..."I think he was just a bit over exited because it looked amazing." Gosc był nieźle podekscytowany tym co zobaczył, wiec mozliwe ze troche podkolorował

NPC reaguja bardzo naturalnie na strzały oddawane w nich

np. strzelimy w reke przeciwnik, on z bólu złapie sie za reke. Dodatko gdy oddamy np. strzał w noga, krew zajmie obszar gdzie trafiła kula.
Jezeli chodzi o multiplayer. Kazdy server jest w swego rodzaju swiatem z miastami i mniejszymi osadami (wtf???). Gracze maja walczyc o te miasta. Jezeli dane miasto nalezy do Helghastów wyglada na zrujnowane, jezeli do sił ISA looks nic (jak to okreslił) na dodatek sa zamieszkałe. IMO całkiem fajnie pomyslane!
To tyle, oczywiscie nie nalezy tego traktowac powaznie. Informacje sie potwierdzo lub nie. Za kilka dni sie o tym przekonamy

10-11.07.2007....juz niedługo ^^
Jakby to się sprawdziło to byłoby ekstra

. No, ale już niedługo się przekonamy. Codziennie myślę, że już jeden dzień mniej został do pokazu

.
CYTAT(Noth @ 2 07 2007, 11:33)

Zmiana perspektywy to juz tylko moje gdybania

I trzeba powiedzieć, że raczej głupie gdybania. Jak Killzone nie będzie FPP to ja jestem babcia Gienia. Nie no, chłopie to jest fizycznie niemożliwe. A KZ:Liberation było z inne kamery np. ze względu na sterowanie. Koszmarne by było z perspektywy pierwszej osoby.
Nastepnym razem ugryz sie w jezyk zanim zaczniesz kogos obrazac.
Heh.. "fizycznie niemożliwe"

Może być TPP (i osobiście mi to ryba czy będzie FPP czy TPP) i specjalnie dużo zmian nie potrzeba do takiej perspektywy. Co nie zmienia faktu, że na pewno będzie FPP.
CYTAT(Noth @ 2 07 2007, 14:30)

Nastepnym razem ugryz sie w jezyk zanim zaczniesz kogos obrazac.
W którym momencie kogoś obraziłem? Przytocz mi cytat bo nigdzie tego nie umiem znaleźć.
CYTAT(Noth @ 1 07 2007, 23:01)

w ostatni podcascie 1up Yours, mowi sie o przeciekach i o tym jakoby tryb single player wygladal zdecydowanie inaczej od tego co widzielismy w 2005, w glowie swieci mi tylko to juz nie bedzie FPP tym bardziej po liberation
Tu chodziło chyba o rzecz ktorej nikt sie niespodziewa. Mozliwe ze mieli na mysli ten nietypowy multiplayer.
Jeden nowy ładny atwork

Jeszcze kilka dni
Litwin25
4 07 2007, 11:28
Żeby tylko zawodu nie było
Jeszcze tylko cztery dni

. Powoli zaczynam odczuwać podnoszące się ciśnienie związane z oczekiwaniem na tę prezentację - jak by nie patrzeć, to w końcu może być jeden z najmocniejszych argumentów za zakupem PS3. Teraz wszystko zależy od Guerilla Games...
Z tego co słyszałem, pokaz ma się odbyć "za zamkniętymi drzwiami" - czyli raczej ciężko będzie o wysokiej jakości filmiki, a będzie jedynie trzeba się opierać na "słowie pisanym" świadków

? No chyba że wyciekną jakieś filmiki słabej jakości, ale to chyba nie to samo

...
Wgruncie rzeczy na tej grze mi nie zależy.. ale jestem cholernie ciekawy jak będzie wyglądać

Bo właściwie trochę mnie to już irytuje. Już ponad 2 lata minęły a nie opublikowano do tej pory dosłownie NIC w temacie wizualiów, nawet jakiegoś biednego screena w niskiej rozdzielczości
CYTAT(Sarge @ 6 07 2007, 11:16)

Z tego co słyszałem, pokaz ma się odbyć "za zamkniętymi drzwiami" - czyli raczej ciężko będzie o wysokiej jakości filmiki, a będzie jedynie trzeba się opierać na "słowie pisanym" świadków

? No chyba że wyciekną jakieś filmiki słabej jakości, ale to chyba nie to samo

...
Juz było o tym pisane. 10.07 ponad 2-godzinna prezentacja tylko dla zaproszonych dziennikarzy. 11.07 prezentacja(?), trailer(?) na konferencji Sony, dla graczy.
Na NeoGAFie ludzie rozpoczeli akcje
Believe wstawiajac sobie takie o to avatary.
http://i186.photobucket.com/albums/x96/gimpage/kz1.jpghttp://img14.imgspot.com/u/07/185/02/kz3.jpg
hehe, ciśnienie rośnie
edit
http://i12.photobucket.com/albums/a203/bsawtell/epicgaf2.gifrotfl!
Już we wtorek Sony odkryje karty (karte?

) i wtedy dowiemy się czy "strefa śmierci" okaże się "asem" czy podciwą "dwójką"!To będzie być albo niebyć dla sony (no może przesadziłem) ale napewno w tym momencie jeśli gra niewypali luszie odwrócą się do sony d**ą i tylko najwięksi fanboy'je jeszcze będą w stanie zaufać im.
Niepowiem, ciśnienie skacze bo jestem pioruńsko ciekaw co pokaże ta gra i na co stać "chlebak" i jeśli killzone okaże się wypasem to już będe bardziej spokojny o przyszłość konsoli.
No nic trza czekać.
pozwole sobie spuscic troszke pary z wentyla

Czy rzeczywiscie FPSy sa najwazniejszym gatunkiem na konsolach?
Sam kupilem RFoM nakrecony tym co robi Insomniac. Fajna gra. Lubie tez bardzo cukierkowy swiat UT, ale w krainie konsol to sa dla mnie ostatnie tytuly na jakich mi zalezy. Gdybym nie mial do czynienia z Jakiem, Ratchetem, Colossusem, Kratosem, Okami, Katamari, Psychonauts... to tez strzelalbym, ale na PC.
Nie chce umniejszac roli tak dobrych tytulow jak GoW czy RFoM czy R6, ale jak widze lineup nadchodzacych tytulow to rece mi opadaja.. 70% to FPSy i TPSy. To troche podobne do poziomu kina w usa. Ludzie oceniaja dobrze ten film, ktory trwa tyle co duzy popcorn. masakra!
Patrzylem na FragFx i pomyslalem, ze to fajne. W koncu mamy ere LCD i moznaby spokojnie zasuwac przy biurku z mysza i keyb.
Czy killzone2 bedzie supportowac mysz i keyb?
obserwuje wszystkich wypowiedzi od dluzszego czasu i widze ze wszyscy sa nastawieni na rewolucje w grafice, cisnienie rosnie tylko zeby z tego cisnienia nie wybuchlo potem duze niezdowolenie, ja sie nastawiam na dobrze wygladajacego fpp wykorzystujacego w czesci mozliwosci chlebaka , zapomnijmy raczej o poziomie znimacji z e3 2005 czy crisis na pc , ps3 jest mocne ale ale bez przesady ...
No ja własnie liczę na taką animacje, na takie kinowe fajerwerki, jaki pokazał render z 2005. Zresztą sami twórcy tego "nieszczęsnego filmiku" mówili, ze to był koncept ich wizji "peestrójkowego killzone". Licze szczerze na epicką walkę, na kooperacje z zlonierzami, wiecie- jeden krzyczy, drugi podaje ci bazook'e, a kolejny osłania cię etc., a wszytsko to w akompaniamcie chaosu i wojennej pożogi. Mam również nadzieje, ze wszelkiego rodzaju eksplozje, będą tak piekne jak na renderze. Czy ja anprawdę tak wielke wymagam?

Ps. Chopie, widziałem wiele filmików z Crisis, i jakos animacja mnie nie zachwyciła w tej grze- przecietna jak na tak wielką produkcje. Jak narazie Uncharted: Darke's Fortune moze moze sie poszczycić next-genową animacją, choc i tak wiele jej doskonałości. A Dante w DMC4, to juz w ogóle jest żenada!
Ja bym nie liczył na grafikę która nie pozawala zasnąć w nocy, ale na feeling płynący szerokim strumieniem z samego grania i obcowania z fabułą. Poza tym liczę na to że gra będzie do bólu liniowa, i że będę się nią mógł cieszyć jak z czytania dobrej książki. To co GG pokazało na E3 2005 z tym trailerem to genialny koncept. Wojenne zamieszanie, ostra walka na froncie, realistycznie oddane obrażenia. Akcja która nie zatrzymuje sie ani na moment i to uczucie że nie jesteś w tej walce sam. I choć wszystkie postacie biegające dookoła postacie to NPC to i tak zaczynasz osłaniać swoich, bo to "twoi ziomale". Tego właśnie oczekuje od KillZone 2.
Tyle już było mówione o tym że konsolka sony spokojnie udźwigneła by ciężar Crysis'a.Wiem że ta gra ma zarąbistą grafikę ale na każdym z trailerów przedstawiających tą grą w ruchu można zauważyć spadek animacji i durne AI wroga.No bo weście jeśli ten DX10 z Gforce 8800 generuje taki pokład graficzny to czemu AI nie potrafi się schować za bujnymi krzakami,drzewami!?Grafika to nie wszystko(chodź większośc)i jeśli każdy głupi zołnież będzie wyskakiwał na celownik jak kaczka to nawet na najtrudniejszym poziomie trudności będzie łatwo a grafika zostanie tylko ozdobą kosmetyczną.
PS.Jeszcze 3 dni

Czekamy.
http://i12.photobucket.com/albums/a203/bsa...killzowned3.giflol
http://i12.photobucket.com/albums/a203/bsa...te_showdown.gifkolejny lol - kogo ten helghast okłada?

Prezentacja KillZone zbliza sie wielkimi krokami a tego typu gifów z dnia na dzien coraz wiecej

hehe
A czego ja oczekuje od tej prezentacji? To nie musi wygladac jak w 2005, niech to bedzie "przynajmniej" najładniejsza gra na konsolach next-gen.
Skromne mam wymagania
Polecam ten temat
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php...426&page=52ubaw gwarantowany

, epidemia przerabiania wszystkiego na KILLZONE, niektóre pomysły sa swietne heheh (od 52 strony sie zaczyna i ciagnie sie przez cała reszte topicu, wiec jest co oglądac)

^^
http://s94618188.onlinehome.us/upload/uplo...kidkillzone.gifowned

(ta twarz z tego gifa jest bezposrednio skopiowana z trailera killzone ps3 ;] choc byla w tle i nikt nie zauwazal tej koslawej geby

)
http://www.saudtech.com/tech/killzoneHalo.gif 
Do prezentacji KILLZONE pozostał...jeden dzień.
CYTAT(YETI @ 9 07 2007, 12:33)

Już jutro? A mi się zdawało, że w środę

.
Czemu ten dzień się tak wlecze? Nie może już być 10 lipiec?
CYTAT(Urzyk @ 9 07 2007, 12:56)

Czemu ten dzień się tak wlecze? Nie może już być 10 lipiec?

Spokojnie, wytrzymaliśmy już tyle, to wytrzymamy jeszcze jeden dzień

.
CYTAT(Jacobss @ 9 07 2007, 12:41)

Już jutro? A mi się zdawało, że w środę

.
Tzn jutro ten ponad 2-godzinny pokaz dla prasy, wiec sadze ze cos poczytamy, jak gra sie prezentuje. W srode na konferencji dla graczy.
http://i202.photobucket.com/albums/aa302/m...lzowned8ch2.jpghttp://i4.photobucket.com/albums/y122/viperempire/KZ7.jpghttp://i4.photobucket.com/albums/y122/viperempire/KZ6.jpghttp://i199.photobucket.com/albums/aa188/shmookins/shark.jpgPadam

, to co sie dzieje na zagranicznych forach to jakies szalenstwo.
ROTFL!
Mastah27
9 07 2007, 12:22

http://www.saudtech.com/tech/killzoneHalo.gif 
Dwa dni - pokaz rozpocznie się 11 lipca o godzinie 6:30 naszego czasu.
Tak w ogóle to ten temat jest fenomenem na skalę całego forum. Żadnego screena, trailera, ba, nawet chyba informacji, tylko render, a i tak dorobił się 38 stron. Ciekawe czy chociaż drugie tyle dojdzie po pokazie

.
Sony musi mieć coś konkretnego do zaprezentowania, no chyba że nie zdają sobie sprawy jaki jest hype związany z Killzone 2 w co wątpie. Podtytuł wątku faktycznie pasuje idealnie. Bo albo Sony GG pokaże coś co spowoduje opad szczeny u wszystkich (nie licząc fanów X'a bo oni zawsze się do czegoś doczepią) albo zaprezentują zwykłego FPS'a z tylko ładną grafiką co wywoła mieszane uczucia.
Coś się obawiam że ten cały Killzone to nie będzie żadna rewolucja - choć kto ją tak reklamował? Może i bedzie to kawałek ciekawej giery ale apenwo nic przełomowego. Tak, tak mówię to wam ja sie znam ;]
Heviro (Fanboy BDG)
9 07 2007, 23:38
Ja nie mogę się doczekać. Killzone naprawdę jest system-sellerem , czy GG podołało trudnemu zadaniu? Czy hype'a jest na darmo ? Czy wielki MC ma się czego obawiać? To zobaczymy jutro już się nie mogę doczekać coś czuje że będzie dobrze.
Jeżeli trailer będzie miał charakter podobny do tego teasera z Fallouta 3 ( kupa czekania a tak naprawdę nic nie pokazane )
To będzie kiszka .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.